bugün 23 nisan tatilini de fırsat bilerek avcılara bekiri ziyarete gittim.
bir amacım da forumdaşlara faydası olur diye geçenlerde bahsettiği göçük düzeltme uzmanı arkadaşla tanışmak yaptığı işleri yerinde görmekti.
arkadaşı ziyaret ettik bir mercedes c serisinin kapısına yaptığı işlemi gördük ve gerçekten işinin ehil olduğunu bizzat müşahade ettim.
tek sorun işçiliğinin pahalı olması.
oradan ver elini ekzoscu.uzun zamandır yaptırmayı düşündüğüm eksoz ucu işini halletmek üzere bekirin de ekzos ucu işlemini yaptırdığı ustaya gittik.ve işlem tamam.borcumuz 60 lira.
iş bitti ama karnımız aç.gidip bir sac kavurma yiyelim üstüne de künefeyi indirelim.oooh!doyduk elhamdülillah.
eee!birşey daha var aklımda.kaliper boyatmak.ama gri renkte.bekirde boya var dükkanın karşısında da usta.ne duruyoruz hadi boyatalım kaliperleri.yarım saat sonra işlem tamam.10 lira bahşiş verdik doğruca aracı yıkatmaya gittik.
bir bakalım bu avcılar nasıl bir yer? buralara kadar geldik bir keşif gezisi yapalım.atladık bekirin arabaya doğru denizköşkler sahile.
yemeğin üstüne temiz hava ve harika manzara mayıştırdı beni iyice.dükkana dönüp bir yorgunluk kahvesi içtik.
ama bekir boş durmuyor.elinde özel bir halıfleks türü bir rulo var.hemen bagajda pandizotun altında açık halde duran
(benim de bekir söyleyince dikkatimi çeken)sac kısmın ölçüleri alındı ve epey özenli bir işlemden sonra o sac kısım kaplandı.
bagajın içine doğru eğilirken bel fıtığım beni bayağı bir zorladı ama geri çekilip çıkan işe baktığımızda ikimizin de içine sindi.
harika bir gün geçirmiş ve kafamdaki 3 projeden ikisini gerçekleştirmiş olmanın huzuru ile eve dönüş yoluna koyuldum.
ekzoscudan iki kare
işlem sonrası görünüm
muhteşem 406 mız
kusura bakmayın ama....
kaliperler boyanıyor
işlem sonrası
bu da günden geriye kalan...
![]()