Src kablosu nedir abi?
Sent from my SM-N920G using Tapatalk
Dün servise götürdüm kediyi.
Bir baktılar Fransa'dan talimat gelmiş, SRC kablosu ve triger dişlisinin değişmesi gerekiyormuş. Kablo değişti ama dişli Fransadan geleceği için 10-15 gün beklenir dediler.
308 kullanan arkadaşlar servisleriyle bir görüşsünler derim.
Bir Kedim Bile Yok..
Src kablosu nedir abi?
Sent from my SM-N920G using Tapatalk
Euro Repar Car Service - FP Otomotiv (İstanbul - Maslak)0212 254 4 308 - 0533 591 23 15
2025 Peugeot E5008 Ingaro Mavi 1000km
2023 Peugeot XP400 GT Gri 30000km
2016 Peugeot 208 GTI BPS Siyah Kırmızı (SATILDI) 51500km
2023 Peugeot 408 GT 1.2 Puretech 130HP EAT8 Titanyum Gri 15800km (SATILDI)
2022 Peugeot Django 125cc Mavi 18500km (SATILDI)
2020 Peugeot 308 Style 1.5 BlueHDI 130Hp EAT6 Manyetik Mavi 23000km (SATILDI)
2018 Peugeot Speedfight RCUP 125cc 20000km (SATILDI)
2001 Peugeot 406 Coupé 2.0i 138Hp BVA4 298.500km (SATILDI)
2001 Peugeot 406 ST 2.0i 138Hp BVA4 334.000km(SATILDI)
2012 Peugeot Satelis 250CC ABS Siyah 6800km (SATILDI)
2008 Peugeot 308 Comfort 1.6 HDI 110Hp Montebello Mavi 268.200 km (SATILDI)
2002 Peugeot 206 Colorline 1.4i 75Hp BVA4 Şeytan Kırmızı (SATILDI)
1997 Peugeot 106 XS 1.6i 90Hp BVA3 Alp Beyaz (SATILDI)
Servise sormak gerekli. Şasi numarası ile bakıyorlar, Fransa'dan talimat geldiyse söylüyorlar. Her aracı kapsayabilir.
Bir Kedim Bile Yok..
Benimki de şansa oldu zaten. Başka bir iş için gittim adamlar şasi numarası girince triger dişlisi ve bir de kablonun (SRC kablosu diye hatırlıyorum) değişeceğini söylediler.
301 varken de buna benzer bir şey olmuştu. Alakasız bir şey için gittiğimde, radyatör ve fanlar değişmişti.. Fransa'dan talimat gelmişse bilgi veriyorlar mutlaka.
Bir Kedim Bile Yok..
Aracı geçen hafta motorda gördüğüm yağ terlemesi için servise götürmüştüm. Bu arada ön taraftan çok zor da olsa duyulan hafif bir "tık tık" sesi vardı. Son derece yavaş giderken dikkat ederseniz duyuluyordu. Bundan da söz ettim. Bir de soğuk havalar ile başlayan direksiyon gıcırtısı var dedim. Zaten bu sesi duymamak imkansızdı.
Bu arada bir de baktılar, Fransa benim kedi için kampanya yapmış .![]()
Fabrikasyon hatalarını gidermek için bu işe verdikleri isim "Kampanya".
Add Blue deposundan giden bir kablo varmış o değişecekmiş, ayrıca triger dişlisi ve kayışının da değişmesi gerekiyormuş.
Yağ terlemesini de triger dişlisi ile birlikte giderilm dediler, önden gelen ses için de test ettiler ve itiraz etmeden hak verdiler. Genellikle duyulan sesleri servis ustaları duymazlar. Bu biraz sürpriz oldu gerçekten.
Bu sabah aracı bıraktım, yapılanlar şöyle
Add blue depo kablosu değişti
2 ön amortisör değişti
Triger dişlisi ve kayışı değişti
Direksiyon yağlandı ses gitti
Yağ terlemesi ise motor tıpalarından birindeki contanın yol açtığı bir durum olduğu görüldüğü için onarıldı.
Aracı aldım. Yaşasın garanti dedim. Servis üzmeden işleri hallettiği için de teşekkür ettim.
Konu NecdetPek tarafından (05-01-2017 Saat 17:47 ) değiştirilmiştir.
Bir Kedim Bile Yok..
Evet hocam. Fransa araçların şasi numaraları üzerinden açıyor bu "kampanyaları". Aslında araçları arada bir sorgulatmak gerekli diye düşünüyorum. Çünkü ortada sorun olmasa da, sorun olma olasılığına karşılık kabloe ve triger değişiklikleri yapıldı.
Garanti süresi geçmiş bile olsa, her Peugeot'un bu tür garanti kapsamında olduğunu sanıyorum.
Bir Kedim Bile Yok..
Garantisi bitmemiş bir pejomuz olursa bir gün, mesela 508yetkili servise götürüp bu söylediklerinizi test etmek isterim necdet bey
![]()
SM-G530F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2013 Active 1.6 HDI Köpekbalığı
Kısmet olursa 508 de olur 5008 de hocam. Ama garantisi bitmiş bile olsa bu tür sorgulama yapmanın bir yolunu bulmak gerekli.![]()
Eğer fabrikanın bir kusuru nedeniyle aracınızda bir parçadan şüphe ediyorlarsa, değiştirmek zorundalar. Geç kaldın o halde cebinde öde demeye hakları yok.
Bir Kedim Bile Yok..
Arkadaşlar haddim olmayarak kısaca karda-buzda araç kullanırken dikkat edilmesi bence çok önemli olan bir kaç noktaya değinmek istiyorum.
Araçlarımız ister otomatik, ister manuel olsun farketmez,
1-Mutlaka yumuşak kalkış yapmaya çalışın.
2-Aracınız herhangi bir şekilde patinaja düşerse gaza yüklenmek yerine, gazı azaltın.
3- Ani frenden mutlaka kaçının. Düşük viteslere geçip aracı öyle yavaşlatmayı deneyin. Otomatik kullanan arkadaşlar gerektiğinde manuele alarak vites küçültmeyi deneyebilirler.
4-Otomatiklerde kar modu 1 vites büyüterek kalkışları yapıp, aracın ani hızlanmasını engellemeye çalışıyor, kalkışlarda işe yarasa da yavaşlamalarda düşük vitese manuele alarak geçmekte ciddi yarar görüyorum.
5-Ani direksiyon hareketlerinden kaçının.
6- Araç kaymaya başlarsa, direksiyon hakimiyetinizi kaybedersiniz. Nasılsa ABS var demeyin, düşük hızlarda bile araç kayabilir. Kaymaya başlayan araçta direksiyon kontrolü için freni kısa süreliğine bırakıp, aracı düzelttikten sonra kaymaya yol açmayacak şekilde frenleyin.
7- Yakın takipten kaçının.
8-Yokuş çıkmak inmekten daha kolaydır. İnişlerde aracın hızlanmasına fırsat vermeyin.
9-Kış lastiği kullanın
10-Gerçekten gerekli değilse yola çıkmayın.
11- Unutmayın altı boş yollar, köprüler, viyadükler daha çabuk buz tutar. yerde kar görmeyebilirsiniz, ama o tür yollarda gizli buzlanma olabilir, çok dikkatli olun.
12- Deponuz uzun süreli trafikte mahsur kalma olasılığına karşı hep dolu olsun.
13- Antifrizli cam suyu kullanın.
14-Aracınızda ufak tefek yiyecek bir şeyler ve su bulundurun.
15- Araçlar uzun süre rolantide çalışınsa kalorifer yeterli ısıtmıyor. Aracınızda mutlaka acil durumlarda kullanmak amacıyla kalın bir kaç yedek giysi bulundurun. (8 saat Afyon Kütahya arasında mahsur kaldığımda aracımdaki uyku tulumları çok işe yaramıştı.)
15-Kaskosuz yol çıkmayın.
16-Başınıza ne gelirse gelsin sakin olun.
Hepinize kazasız belasız günler dilerim.![]()
Bir Kedim Bile Yok..
Vatandaşın biri Audi A3 almak ister. İstediği paket bulunduğu şehirde olmadığı için Doğuş Oto tarafından Trabzon'dan alabileceği söylenir.
Trabzon'a giderler, aracı alırlar, yola çıkarlar. 300 Km civarında yolculuktan sonra, araçta arıza ışıkları yanar ve şanzıman arızası olduğu yazısı ekrana yansır.
Çekici ile araç servise gider ve vatandaş "bu ayıplı mala girer, aracımı değiştirin" der. Sonra da forumda konu açar. işi yokuşa sürerler, sedan verelim ama 4 bin Tl fark ver falan derler. Almanya'ya yazar, ama nafile, aracı evinin önüne çeker ve dava açar. VW fanları forumda adama saldırırlar. Kullanıcı hatası türünden de yazanlar bol miktarda. Daha da merak eden olursa linki şöyle-->>> https://forum.donanimhaber.com/sifir...esi--123258816
Orada bir VW kullanıcısının yazdıkları ilgimi çekti. Ön yargılarla, kabullerle yaratılan algılarla insanlar nasıl mağdur oluyor, nasıl boşa zamanları ve paraları harcanıyor. Ders niteliğinde olmuş bence.
Biraz uzun ama forum üyesinin mesajı şöyle,
"Rent a car arac satin almis olabilirsiniz.
Aracta boya degisen varmi bi kaportaciyla kontrol edin. Size devrik kazali arabayi satmis olabilirler.
Belkide serviste test surusu arabasidir. Kilometrenin sifir olmasi sizi yaniltmasin.
Belki diger aracin sanzumani bozuktu bununkiyle degistirdiler bilemezsiniz.
Bendede 2006 passat var dizel otomatik.Servise gittigimde siz ne iş yapiyorsunuz dediklerinde mobilya firmalarina sunger satiyorum diyorum hayretler icinde bakiyorlar.
Ogrenmenin yasi olmadigini volkswagen bana gostermis oldu. dediginiz Bu ariza serviste 3000tl. Ilk 2 yil standart garanti oldugu icin boyuna adaptasyon ayari yapip yapip gonderiyolar yagi degisiyolar ariza kayitlarini siliyorlar araci is dis yikiyorlar. Yeni yazilim yukledik deyip ikna etmeye calisiyolar. Serviste tamir olmadigi icin sanzumandaki uniteye mudahale yapmiyorlar.
Sizin avukat destegine ihtiyaciniz var.
Avukata 3000tl verip toplamda 6000tl almaniz lazim. Kaskonuz varsa yedek arac alabilir bunun faturasinida karsiya kitleyebilirsiniz. Bi avukatinizla gorusun.serviste tamiri 10gunu gecen butun urunlerde muadilini vermeleri gerekiyorda.
hani 30gun maksimum tamir süresi var ya.
Simdi paranizi almaniz icin biraz daha farkli olaylarin da gerceklesmesi gerekir.
Ben Burda servisin iyi niyetini goruyorum.
Degisim e tamam demisler.
Elindeki aracla ikna etmeye calismislar.
Sizin araba nin sanzumani tamir eder gonderirlerde siz aractan sogumussunuz.
Sanayi ile servisin farki:
Servis sizden 5000tl alir arabanizi size geri verir.
Sanayici aractan sizi sogutur degerinin 5000tl altina ustaya satarsiniz.
Ornegin start stop benim arabada yokta.
Boyuna marş motorunu zorluyor. Yarin marş basmacak 100tl yakittan tasarruf edeyim derken 1000tl mars dinamosundan.
Servis fazla yag dolduracak siz farkedemeyeceksiniz egzoz filtreniz dolacak 6000tl serviste yine size yansitacaklar.
sanayide Kirmizi antifriz yerine mavi antirifriz ilave edeceksiniz radyator devirdaim pompaniz bozulacak. En az 1500tl triger ile birlikte degistirmek zorunda kalicaksiniz.
Yolda kalmaya hazir olun cunki bu arizlarin hepsi cekici ile servise gidecek.
150.000 kilometrede yag sogutucu serpatininiz su sogutucu parca ile etkilesime girecek su koydugunuz yerde bi bakmissiniz ki yag dolmus.
Her 100.000kilometrede turbonuz degismesi gerekecek yine cekiciyle servise.
Turbo disarda 2000tl iken ayni turbo serviste 6000tl.
Turbonun basit bi valfi arizalanicak devreye girmeyecek acma kapama yapan n75valfi. 50tl lik parca yuzunden ne sanayideki usta 2000tl almadan ne servis 6000tl almadan sizi birakmayacaklar. Ustune ustluk 1 veya 2 gun arabasiz kalacaksiniz. Motoru soguk bi aracin Turbo degisimi 3dakika bile surmuyor.
Daha kronik arizaladan hic bahsetmiyorum onlarda komple motor yakiyorsunuz. Mesela yag mili belli bi kilometreden sonra disliyi cevirmez oluyor motor yaglama yapamiyor. Turbo dahil butun sistemi yakiyorsunuz. Sonuc:kullanici hatasi cunki arac uyari vermis siz durmamis oluyorsunuz.
Axa sigorta cekici hizmeti lastik patlamasi keyfi yakit bitmesi ariza durumundada geliyor en hizli sirketlerden birisidir.
radyoyu kapatip 10senedir dinlerim gelen sesleri halen cozebilmis degilim.
Simdi radyosu sogukta ozellikle eksi derecelerde sesi acayim derken sesi kesiyor yeni problemimde bu.
Garantisi biter bitmez volkswagen ocaginiza incir agaci dikemedi ise sifirini alin.
Arac sanzuman arizasi verdiginde 20 yi gecmemistir kendisini sozde korumaya almistir.
Bi onceki nesilde guc kaybi yasaniyordu sebebini de soyleyim. Volkswagenin onayladigi sanzuman yagi serviste 60.000kilometrede bir degismezse garanti disi kalirsiniz.
aracin sanzuman yagi sicakligini olcen kabloyu eritiyormus. Bu hasar goren kablo sanzuman sicakligini okuyamadigi icin 200beygirlik araba 100beygirden fazla guc uretmiyor. Gaza basiyorum gitmiyor dediginizde de enjektorler turbolar sistem temizlikleri ugras dur. Hic faydasi olmuyor tabikide.
Kaloriferden econ tusu ve havalandirmada yuz isaretli olan yeri secip menu 19 secenek 2 yaptiginizda sanzuman sicakligini soyluyor.
Elinizde servisteki test cihazi yoksa. Klimatronikten yag sicakligini gorebiliyorsunuz.
Sabah resmini gonderebilirim.
Araca kaskosuz binmeyin. Kendi kredilerinden alinan araclarda garanti 4 yila uzatiliyor diye biliyorum.
2yilin sonunda surekli servis gormus arabaysa iyi niyet garantisi adi altinda kronik ariza bile olsa arizanin yuzde otuzunu sizden alip tamir yapmaya basliyolar.
Musteriyi kacirmiyorlar.
Memnunmusunuz derseniz de cok memnunum aracin dis goruntusu insanlari kudurtmaya yetiyor. Neye biniyorsun dediklerinde passat diyorum hemen arabayi biliyolar. Hıı deyip bi sessizlik oluyor. Volkswagen felan demiyorum. Daha boyle ilerki sorularda dizelmiydi otomatikmiydi felan konusuluyor. Sonra yakita,aracin MTV sine bok atilmaya calisiliyor. Bende 100kilometrede 4litre yakiyor diyince inaniyorlar. turbo tam guc devredeyken 30litre yaktigini nerden bilsin.
Almanlar yapiyor deyip havami atiyorum keyfime bakiyorum.
Ici beni yakar disi seni yakar atasozu sanki volkswagen icin soylenmis. "
Bir Kedim Bile Yok..
İlginç bir coğrafyada yaşıyoruz. Her şey inanılmaz hızda değişebiliyor.
Yine yollardayım. Malum kış şartları. Bakın Bozüyük Kütahya arası biraz önce geçerken nasıldı.![]()
TIR lar ufak ufak kalmaya başladılar. Eyvah dedim yine mahsur kalacağım. Ama burası Türkiye en olmadık anda sürprizi hazırdır.
İşte Kütahya sonrası Afyon yakınları.![]()
Herkese iyi yolculuklar dilerim.
Mobil Gönderi...
Bir Kedim Bile Yok..
Kış lastiği varsa sorun olmaz.
2008 classic edition
Şu an 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 konuk)