Konu muhabbet olunca ve elbette de Peugeot Forumunda olunca muhabbetin de konusu ister istemez araçlarımız olmalı diye düşünüyorum. Aslında ortalama ayda 8 bin Km yol yapan biri olarak bir çok ilginç olaya, duruma rastlıyorum. Zaman zaman tam da anlatılacak bir an dediğim oluyor. Ama üstünden zaman geçince ya unutuyorum, ya da buraya aktaracak kadar heyecanım kalmıyor. Eh serde yaşlılık da olunca ister istemez heyecan daha kolay kaçıyor sanırım.
Ama bu sefer anlatacağım konu, kedinin limitlerinin cidden zorlandığı bir gün olması nedeniyle aklımda iyi bir yer etti.
Geçtiğimiz cumartesi Muğla'daydım. Orada öğleden sonraya kadar kaldık. Ardından İzmir'e geçmeye karar verdik.
Kedi de biz 2 kişiyiz. Diğer arkadaşlarda ise Audi 6 2.0TDI var. Onlarda da 3 kişi vardı.
Muğladan yola çıkmadan arkadaşlar, sen önden git, biz takip edelim, yolu senin kedi daha iyi bilir dediler. Ben de hak verdim ne de olsa Corvin var. Yandex açık. Rota belli..
Yola çıktık, otobana kadar makul sayılacak hızlarla yol aldık. Ardından otobana çıkınca bizim Audili arkadaşlar peşimden biraz yaklaşmaya başladılar. Sağa çekiyorum, geçmek istiyorlar mı diye, yok onlar yine arkama geçiyorlar. Biraz hızlanıyorum yine peşimdeler. Böyle gidiyoruz. Bir ara baktım 160 la gidiyoruz. Ardından 170 olduk. 185 de bir süre gittikten sonra 190'ı geçtik. Ama peşimden geliyorlar. Eh kediye kusura bakma deyip biraz daha bastım. 200 olduk. Adamlar hala peşimde, hafif bir iniş vardı, orada daha yüklendim 212 ekranda okundu. Yanımdaki arkadaş o ana kadar hiç bir şeyin farkında değil, 212 olunca neden hızlı gidiyoruz diye sordu.
Cep telefonları sağolsun, o hıza kadar kafasını kaldırmadığı için hiç bir şeyin farkında değildi. 210-212 aralığında bir süre daha gittikten sonra baktım trafik artmaya başladı ve makul hızlara düştük.
Sonuç olarak kedi, kedi olalı bu kadar zulüm görmemiştir.
İzmir'de neydi derdiniz diye sordum.
"Abi bakalım ne kadar kaçacak kedi diye merak ettik dediler"
Bu kadar gideceğini tahmin etmemişler, kendi aralarında konu buymuş... Sonuçta bol miktarda mazot yakarak ama Muğla İzmir arasını nasıl gittiğimizi anlamadan yolu bitirdik.