Geçmiş olsun abi.
Geçmiş olsun abi.
2016 Opel Astra K Dynamic 1.4T 150 HP
2008 Peugeot 407 Executive 2.0 HDI 136 Hp
1994 Peugeot 205 GTi Mi16 160 Hp
1991 Peugeot 205 1.1 XL 60 Hp
27 Eylül 2017 de Peugeot app uçmuştu. Tekrar yüklediğimden beri şehir içi ve şehir dışı yolculuklarımı ayrı ayrı inceledim.
Bu süre içerisinde şehirler arası yollarda 3.138 km yol yapmışım. Neredeyse 1,5 gün direksiyonda kalmışım. Ortalama hız 90 km civarında çıkmış. Yakıt ise 4.6 lt ortalama olmuş. 685 TL mazot tüketmişim. Bu kadar yolu toplam 14 etapta katetmişim.
Aynı süre içinde yani 27 Eylül'den beri şehir içlerinde ise 439 Km katedebilmişim. 13 saat 15 dakika direksiyonda kalmışım. 33Km ortalama hız tutturabilmiş ve 5.8 Litre yakıt ortalaması ortaya çıkmış. Bu süreyi 42 farklı etap halinde tamamlamışım. Maliyeti 123 Tl olmuş.
SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Konu NecdetPek tarafından (24-10-2017 Saat 07:57 ) değiştirilmiştir.
Bir Kedim Bile Yok..
Maşallah aslana bence gayet iyi değerler. MyPeugeot app çok başarılı
SM-G935F S7 Edge cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2013 2008 Allure 1.6 e-HDI 92 hp Manuel Grip Control (Platinyum Gri) (SATILDI)
2015 308 (T9) Allure + Comfort Pack 1.6 BlueHDI EAT6 (Lav Kırmızı) (SATILDI)
2006 206 X-Design 1.4 75 hp AL4 (LPG) - Siyah Kedi
2015 208 Active 1.4 e-HDI 68 hp Auto5R S&S (Lav Kırmızı) (SATILDI)
2015 308 (T9) Active 1.6 BlueHDI EAT6 (Tekno Gri)
Peugeot App gerçekten çok başarılı. Arada bir uçmasa birdeYine de böyle kategorilere ayırabilmek, farklı şekillerde inceleyebilmek hoşuma gitti. Hep karma tüketim değerlerine bakıyordum. Sadece şehir içi tüketimi bilemiyordum. Bu yolla detaylı takip mümkün oldu.
Bir Kedim Bile Yok..
Maşallah'ı var senin Necdet abi hemde kedinin. Yerinizde durmamışsınız
![]()
2013 Peugeot 115 hp e-HDI 5008 Allure Navigasyon RT6 (Sedefli Beyaz
Teşekkürler.Son zamanlarda seni yakalayamıyorum ama tempo 10 gün daha böyle yoğun görünüyor.
![]()
Bir Kedim Bile Yok..
Necdet abi kazasız belasız sürüşler diliyorum.Keyfini çıkarın yolların
Çok teşekkür ederim.
Kimsenin tekerine taş değmesin.![]()
Bir Kedim Bile Yok..
iyi geziyorsunuz tebrik ederim sonuçta araba güzel
Bugün öğle saatlerinde Ankara'da depoyu doldururken Pirelli adına lastik durumu kampanyası yapan kişiler lastiklerinizi inceleyebilir miyiz dediler. Buyrun bakın dedim. Lastik diş derinliklerini ölçtüler ve resimdeki belgeyi verdiler.
Bu lastikleri alalı neredeyse bir yıl oldu ve 30 bin Km den fazla yol yaptım. Nazar değmesin daha tek bir patlak yok ve dişleri fena gelmiyordu gözüme. Geçen ay kış geliyor diye arkalarla önleri yer değiştirtmiştim.
Sonuç olarak
Önler şu anda 7.74 mm diş derinliğine sahip Arkalar ise 6.50mm.
Sanırım en azından 30 bin km daha kullanmama engel bir durum yok.Michelin Crosclimate ile geçireceğim 3. kış olacak bu kış. Daha önce 1 kere 301'le bir kere de bu 308'le kış geçirmiştim. Bu kış bu lastiklerle ikincisi olacak. Aşınma oranı fazla değil. Sıfır olsa zaten 8 mm civarında olacak sanıyorum. 30 bin km de ki aşınma miktarı gerçekten az ve durumları iyi görünüyor. ..
![]()
SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Konu NecdetPek tarafından (26-10-2017 Saat 17:30 ) değiştirilmiştir.
Bir Kedim Bile Yok..
Başladığımız işi yarım bırakmayalım dedim ve motor temizlik işini 3 gün önce bitirdim. İlk başta Arexons ile motoru yıkamıştım.
![]()
O zaman da resimler paylaşmıştım. Arkadaşlar motor cilasından söz etmişlerdi. O anda bulup alamamıştım. Ama 3 gün önce buldum
![]()
Sonax'ın Motor Plast ürünü bu iş uygundur diye düşündüm. Aldım ve uyguladım. 3 Gün sonra durumu incelemek için kaputu açtım ve durum neredeyse ilk andaki kadar temiz. Gerçi bu arada pek yol yaptığım söylenemez ama yine de dururken bile kirleniyor gibiydi.Şimdi daha temiz kalmış sanki....
![]()
Konu NecdetPek tarafından (15-11-2017 Saat 12:54 ) değiştirilmiştir.
Bir Kedim Bile Yok..
İnsan aracını sevdikten sonra içinden gelerek her şey yapmak istiyor.Eline emeğine sağlık Necdet abi güzel günlerde kirletMaşallah
Sonax bitince birde Würth motor cilasını dene abi sonra resimlerle karşılaştırma yap derim şahsi fikrim
Teşekkür ederim. En doğru noktaya parmak basmışsın. Gerçekten severek yapılan her iş sonunda insanı mutllu ediyor. Yoksa motor temiz olmuş, tozlu olmuş ne fark eder. Ama zaman olunca, havayı da güzel görünce inip resimleri çektim. 3 GÜnde bakalım ne kadar kirlenmiş diye aklıma geldi.![]()
Würth yoktu aldığım yerde. Yine bu forumdan bir arkadaş da Sonax'ı önermişti. Onu da deneriz nasıl olsa.. Yeterki kullanmak, kirletmek nasip olsun..![]()
Bir Kedim Bile Yok..
Würth mertte vardıreline sağlık Necdet abi güzel olmuş. Tekrar temizlerken sadece nemli bezle sil bence. Çünkü cila soyularak dökülebiliyor zamanla. Görünce benim gibi şaşırma bir şey oldu sanma
![]()
D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Peugeot 208gti & 307 SW 1.6hdi
http://www.forumpeugeot.com/showthre...08gti-red-lion
http://www.forumpeugeot.com/showthre...ng-i%E7erir%29
maşALLAH temizlenmiş motor temizlik imandan gelir motorda olsa plastikte olsa lastikte olsa temizinden güzeli yok görüntü bakımından
Necdet Abi bi peugeot sever olarak gerçekten takdire şayan bi temizlik olmuş.Güzel günlerde kullan
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)