Sayfa 5/8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
143 sonuçtan 81 ile 100 arası
    Yasaklı Üye
    lord benim söylemek istediğimde oydu duragan halde ıstersen deviri dible sorun yok yola cıkınca yakıtın motora akıskanlıgında sorun var pompa buyuk ıhtımal mazot fıltresı enjektor yakıt az arıza kodu varsa bendekı sorun bu 3000 de sınırlar sonra stop eder ...

Yeni Üye
    Meslek
    Öğretmen
    Model
    407
    bu sorun arabamda da var. kışın soğuğunda biraz da yakın kirliliğinden biriki kez yaptı. gaza bastığında gaz yemediğinde araç stop ediyor kendiliğinden. sanayii götürdüm yakıt filtresi dedi bu arada bujileri de değiştirdim. sonra yine oldu baktım araç çalışıyor sıkıntı yok gittim sanayyii bilgisayardan arıza kodunu kaldırdım. kısacası iki üç kez yaşadım gidip on tl verip bilgisayardan kaldırıyroum. son iki aydır bu systm depoultion faulty arızasıyla gidip geliyorum yaklaşık 5bin km de yaptım bir sıkıntı yok. sadece sanayii götüreceksin arıza varsa söyler yoksa uyarıyı kaldırıyorlar.

Yeni Üye
    Model
    407
    boran kardeşim ben arabayı belki 50 seferden fazla götürdüm arıza kodunu sildirdim yine aynı sorunn çöze bilen yokk

Yönetici
    Meslek
    Makine Mühendisi + İşletme
    Model
    5008
    Arkadaşlar soketi kontrol edin. Eğer hiçbir şekilde çözemediyseniz sorununuz büyük ihtimal Motor İçi Sigorta kutusudur.
    Euro Repar Car Service - FP Otomotiv (İstanbul - Maslak)0212 254 4 308 - 0533 591 23 15

2025 Peugeot E5008 Ingaro Mavi 1000km
    2023 Peugeot XP400 GT Gri 30000km

2016 Peugeot 208 GTI BPS Siyah Kırmızı (SATILDI) 51500km
    2023 Peugeot 408 GT 1.2 Puretech 130HP EAT8 Titanyum Gri 15800km (SATILDI)
    2022 Peugeot Django 125cc Mavi 18500km (SATILDI)
    2020 Peugeot 308 Style 1.5 BlueHDI 130Hp EAT6 Manyetik Mavi 23000km (SATILDI)
    2018 Peugeot Speedfight RCUP 125cc 20000km (SATILDI)
    2001 Peugeot 406 Coupé 2.0i 138Hp BVA4 298.500km (SATILDI)
    2001 Peugeot 406 ST 2.0i 138Hp BVA4 334.000km(SATILDI)
    2012 Peugeot Satelis 250CC ABS Siyah 6800km (SATILDI)
    2008 Peugeot 308 Comfort 1.6 HDI 110Hp Montebello Mavi 268.200 km (SATILDI)
    2002 Peugeot 206 Colorline 1.4i 75Hp BVA4 Şeytan Kırmızı (SATILDI)
    1997 Peugeot 106 XS 1.6i 90Hp BVA3 Alp Beyaz (SATILDI)

Acemi Üye uikaratas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Meslek
    Mühendis
    Model
    407
    Alıntı Ahmet Ç. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bendeki sorun sonunda comman rail rampa soketindeki temazsızlıktan yaptığı anlaşıldı tamir yapılarak durumu düzelttim toplam 50 lirayı gecmemeiştir maliyet.
    Nerede bu soket? Yerini fotoda gösterebilir misiniz.
    2006 407 1.6 HDI Comfort

Yeni Üye
    Meslek
    öğrenci
    Model
    407

Angry Depollution System Faulty

merhaba arkadaşlar 1 senedir beni canımdan bezdiren bir sorunu sizlerle paylaşacağım.aracım 407 1.6 hdi .genellikle sıcak yaz aylarında (25 derecenin üstü hava şartlarında ) arabam çalışmıyor.5-6 kez marşa basmada alıyor. servise götürdüğümde basınç müsürü yanı ateşleme sırasında hava basıncını ayarlayan müşürün bozuk olduğunu söylediler değiştirdim ama sorunum bitmedi. aynı hatayı tekrar aldım sonra baktım ateşleme sırasında arabaya mazot gelmiyor .mazot el pompası birkaç kere sıkınca mazot geliyo ve ateşleme gerçeklesiyor servisdekilere söyledim bu durumu ve mazot el pompası bozuk değişecek dediler.onu da değiştik . hava sıcak olmamasına rağmen bugun aynı şekilde basıma gene geldi koca memlekette bu sorunu halledemedim.ilk defa peugeot dan bi araba aldım ağzımdan burnumdan geldi kendim anladığım kadarıyla ateşleme sisteminde bi sorun yok mazot gelince çalısıyor araba mazotun gelmeme sebebi ne olaki ...bu konuda sizlerden yardım taleb ediyorum sayenizde çözüme kavusursam bu konuda web sitesi bile oluşturmayı düşünüyorum ben yandım eller yanmasın diye elimden geldiğince anlatmayaçalıştım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Uzman Üye Yasin CCK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Meslek
    Enerji Danışmanı
    Model
    301
    Hoşgeldiniz. Kendinizi tanıtırsanız seviniriz. Benzer konuda yazılmış birçok cevabımız var, incelemenizi öneririm. Konunuz var olan konu ile birleştirilmiştir.

2000 Peugeot 206 GTI 2.0 165 Hp (Monster)

2008 Peugeot 308 Comfort 1.6 Hdi 136 Hp (Rock’N Rolla)

2013 Peugeot 301 Active 1.6 Hdi 92 Hp (Beyaz Enerji)

2016 Peugeot 2008 Allure 1.6 e-Hdi 92hp ETG6 Otomatik S&S (Ateş)

2017 Peugeot 301 Active 1.6 Hdi 92 Hp (Beyaz Enerji 2)

2017 Peugeot 301 Active 1.6 Hdi 92 Hp (Köpekbalığım)

Yeni Üye
    Meslek
    öğrenci
    Model
    407
    yasin cck öncelikle hoşbulduk insanın canı yanınca böyle seyler aklına gelmiyor kusura bakmayın.aracım 2006 model 407 hdi dizel .86 000 km de aldım arabayı 2.sahibiyim suan aracım 111000 km de benzer konuları inceledim hemen hemen aynı hataları almışız diğer kullanıcılarla ama bendeki farklı olsa gerek.farklı olarak arabam 3000 deviri rahatlıkla geçiyor hız yapınca stop etmiyor enjektörlere felan hep baktırdım bi sıkıntı yok şaştım kaldım vallahii

Yeni Üye
    Meslek
    uzman fizyoterapist
    Herkese selamlar,

Bu konudan müzdarip olanlardan biride ben oldum geçen 2 hafta içerisinde, internette bu konu ile ilgili çok ayrıntılı bilgi bulamadığım için bende başımdan geçenleri anlatmak istedim.

Yağmurlu bir günde normal hızda giderken bende depollution system fulty hatasını ekranda gördüm ve akabinde aracım stop etti, sonrasında çalıştı sonra hep bu hatayı tekrar ederek beni yolda bıraktı. Zamansızlıktan aracımı bir hafta evimin önünde yatırdım, bu arada servisi geldiği için filtre bakım parçalarını sipariş ettim ve aracımı 100 000 bakımına soktum. Özel servise giderken baktım ki aracımın arıza lambası sönmüş ve araç normal çalışmasını sergliyor. Tüm yağ ve mazot filtresi de dahil olmak üzere filtre bakımları yapıldı, usta aracı bosch araç arıza sistemine soktu hataları sildi, büyük ihtimalle mazot filtresindeki pislik yüzünden yapmıştır dedi, aracı uzunca test etti ve bana teslim etti, bende açıkcası bu şekilde sorunumun hallolmasına çok mutlu oldum fakat aracı teslim alıp ufak bir yokuş çıkarken yine aynı sorun oluştu ve aracım stop etti, usta geldi aracı bilgisayara bağladı, mazot basınç sensörünün arıza verdiğini söyledi, enjektörlere giden hortumdaki pompayı sıktı, araca yakıt yeterli basınçta gitmiyor dedi, fakat arabayı yürütemedik, durduğu yerde çok hafif bir yokuş vardı, aracı burada yürütmeyi başaramadık, sanırım mazot akışını bu küçük rampa daha da etkiledi. Araç çekildi.

Usta burada tüm yakıt sistemi ve elektrik sistemini kontrol etti, internetten araştırdım bu sebepten yolda kalanların sorunları şöyle çözülmüş, fakat herkes başka konulardan müzdarip.

1- Mazot hortumunda kılcal çatlak oluşmuş, mazot burdan basınç kaybetmiş aracı yolda kalmış, sorun bulununca çok az bir maliyet ile sorun çözülmüş

2-Mazot basınç sensörünün kablo elemanları korozyona uğramış, tamirat veya değişime gidilmiş sorun çözülmüş

3-Mazot basınç sensörü değişmiş, sorun çözülmüş

4-EGR vanası değişmiş sorun çözülmüş, fakat bu valfin değişmesinden önce mazot basınç sensörüde değişmiş sonuç alınamamış, maliyeti oldukça artmış.

5-Yukarıdaki problemler mazot basıncı ile ilgili olduğu için mazot pompası arızaları da sanırım bu sonuçlara sebebiyet verebilir.

Bunlar sonuçlar fakat sebebiyetler nedir o konuda herkes bir yorum yapmış, en popüler olanı farklı istasyondan alınan mazot olmuş, motoru yıkatmak, nemli ortam, bir arkadaş da xenon sistemi takıp çıkartıl dı mı diye sormuş yardım etmek isterken, mesela ben bunu kısa zaman önce yaptım, fakat endişem silecek motorlarının bozulmasıydı ama bana eğer böyle bir problem yaratmış ise gerçekten aracıma bundan sonra orjinali dışarısında hiçbir uygulama yapmayı düşünmüyorum ki bu kit bende 1 gün kaldı, titreme yaptığı için çıkartıldı sorunu ben yaklaşık 1 ay sonra yaşadım.

Benim aracım şu an çalışıyor ama açıkcası motora yüklenmeye korkuyorum, bir fırsat bulup yüksek hızlarda deneyeceğim, burda bir sorun çıkmaz ise sanırım mazot basınç sorunum çözülmüş olacak ama herkesin yaşadıklarından sonra düşündüğü gibi bende aracımdan soğudum maalesef, bende aile babasıyım ve eşimin ve çocuğumun güvenliği için endişeleniyorum. Herkesin başka sebeplerle bu sorunu yaşaması da ilerde, bu sorunu halletsem bile başka sebepler ile motorumun hareket halinde iken durmamasının garantisini vermiyor. Sensörü halletseniz boru çatlıyor, onu halletseniz egr çıkıyor, o olmasa kablo çürüyor, devamlı bunları kontrol ettireceğiz o zaman..

hepinize kazasız belasız günler diliyorum
    308 1.6 HDİ Premium Auto6R-Metalik gri 110 HP
    308 1.6 VTİ Premium Automatic-Siyah İnci 120 HP(eşimin)

Meslek
    Enerji Danışmanı
    Model
    301
    Detaylı paylaşım için teşekkürler.

Umarım sorun çözülmüştür ve tekrarlamaz.

Yeni Üye
    Meslek
    uzman fizyoterapist
    Bende çözülmüş olmasını ve böyle bir hata ile birdaha karşılaşmamayı temenni ediyorum, aracımı çok seviyorum hatta çift olarak bu araçtan kullanıyoruz, umarım satmak zorunda kalmam...
    308 1.6 HDİ Premium Auto6R-Metalik gri 110 HP
    308 1.6 VTİ Premium Automatic-Siyah İnci 120 HP(eşimin)

Uzman Üye TanerHoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Meslek
    Öğretmen
    Model
    407
    arkadaşlar model fark etmeksizin aracın hareket halindeyken stop etmesinin temel sebeplerinden birisi de motor içi sigorta kutusundan kaynaklanmaktadır.

bu problemi gidermenin yolu da motor içi sigorta kutusunun değişmesidir.
    *GÜMÜŞ OK*
    2009 Peugeot 407 Comfort 1.6 HDİ
    Alüminyum Gri

Aktif Üye Hasan_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bilgi olmasi icin tekrar yaziyorum.

bende de arac yolda tekliyor ya da isiklarda stop ediyordu sonrada depollution system faulty uyarisi veriyordu. ama her zaman kontagi tekrar cevirince araba tekrar calisiyor uyari isigi 3-5 calistirma sonrasi sönüyordu. bu ariza giderek siklasmaya basladi, yolda tekmelemelerin yerini stop etmeler aldi, en son durumda arac giderken stop edip 2-3 kontak cevirmede calismaya basladi.

Almanya servisi aracin bir hafta yatmasina ragmen birsey bulamadi, Türkiyede tanidik servis önce yakit pompasinin basinc müsirini sonra egr valfini degisti ariza son bulmadi, en son motor sigorta kutusu degisince hersey son buldu.

Bu demek degil ki her depollution system faulty uyarisi sigorta kutusu arizasi, bendeki sorun buydu, böyle cözüldü, sadece örnek olsun diye yazdim.
    2008 Peugeot 407 SW Sport 1.6 HDİ Alüminyum Gri

Yeni Üye
    Meslek
    VETERİNER HEKİM, ÖĞRETİM ÜYESİ
    Model
    407

407 2.0 benzinli gaz kelebeği sorunu...

bir süredir "depollution system fault" diyen ve bilgisayar ile hata kontrolü yapıldığında "gaz kelebeği dayaklarının öğretilmesi" ibaresi görülen ancak sağlıklı olarak çalışan arabam az önce silkelemeye ve tuhaf davranmaya başladı. rölantide normal ama gaza basıp yürürken ara ara silkeliyor, hoplayıp zıplıyor...
    iki konuda yardıma ihtiyacım var, ilki ankara şehrinde güvenilir bir servis ihtiyacı çünkü peugeot dünyasında yeniyim ve ne nedir bilemiyorum...
    ikincisi bu gaz kelebeği değişecek ise ve satın almam gerekirse nereden alınmalıdır?
    ilginiz için teşekkür ederim...
    barış

Uzman Üye mimit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Model
    406
    merhabalar, aracınıza gaz kelebeği temizliği yapıldımı acaba bu konuda bir bilginiz var mı ? araç çalışırken sprey ile yapılan bir temizlikten ziyade gaz kelebeğinin sökülüp iyice temizlenip yeniden takılmasından bahsediyorum,eğer böyle detaylı bir temizlik geçirdiyse montajdan sonra kelebek sisteminin araca tanıtılması gerekiyor,eğer sorun buysa bilgisayar yardımı ile çok kolay bir şekilde çözülecek bir olay.umuyorum öyledir.

parça almak gerekirse, yetkili servis garantisinde işlem yapmak gerekirse Fatih peugeot u tavsiye ederim,yetkili servis fiyatları malumunuz.bunun dışında çıkmacıılar da alternatif olabilir,fiyatları sıkı pazarlıklar sonucu daha uygun olabiliyor.usta içinde kendi ustamın bilgilerini isterseniz özel mesaj yoluyla iletebilirim.
    2010 Peugeot 308 Millesim 1.6 HDI 112 HP Auto6R inci siyahı.
    2001 Peugeot 406 SV BVA
    2001 Peugeot 406 Coupe 2.0

Yeni Üye
    Meslek
    Model
    407
    hocam aracı alalı 3 ay falan oldu, o nedenle gaz kelebeği temizliğini bilemiyorum. dediiğiniz gibi birşey çıkarsa çok sevinirim.
    ustanızın bilgilerini memnuniyetle kabul ederim. dediğim gibi bu marka benim için yeni... ilginiz ve bilgiler için çok teşekkür ederim.

Meslek
    Enerji Danışmanı
    Model
    301
    Bu konuda yazılmış çok fazla mesajımız var. Konu açmadan önce arama yapınız. Konunuz birleştirilmiştir.

Yeni Üye
    Meslek
    Model
    407
    birleştirme için sağolun...

Yeni Üye
    Meslek
    mühendis
    Model
    407
    merhaba arkadaşlar 1,5 aydır sorunum var çözemiyorum, 407 excutive 2006 1,6 hdı motor aracım, önce yokuş çıkarken devir düşmeye sonra 3000 deviri geçmemeye başladı, baskı balata diye düşündüm ama daha sonra ustalar turbo zayıf dediler, değiştirdim, sonra çekiş gene düştü 3000 devir sorunum çözüldü, bilgisayardan baktılar elekro vanada değişmeli dediler onuda değiştirdim, ancak bunlardan sonrada depollution system faulty yazıp arıza lambası yanıyor, aklınıza gelecek tüm soketler hortumlar kayışlar hepsi değişti bu arada, bilgisayar ise turbo basıncı fazla diyor ancak turbo basıncı tam ayarlanıyor basıyorum gaza o sinir bozan dıt sesi ve arıza lambası yanıyor, beyinciye gittim yazılım gerekebilir beyin bozuk olabilir diyor bu durumu yaşayanlar bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi, çok masraf açtı araba çözülmüyorda, bi yeri yapıyoruz yenisi geliyor

Aktif Üye baturalpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Meslek
    Öğrenci
    Model
    yok
    pis yakıttan kaynaklanıyor bende yaşamıştım.
    2003 BMW 3,25ci-2006 Peugeot 407 1,6HDi

Sayfa 5/8 İlkİlk ... 34567 ... SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Bu Konudaki Etiketler