Merhaba sevgili ForumPeugeot üyeleri 😊 Yaklaşık 3 aylık arabasız geçen sürecin ardından 22 Aralık akşamı tesadüfen aklımda olmayan bir araç olan 206 aldım. Aracımız 2006 model X-Design donanıma 1.4 litre 75 hp motora ve 4 ileri al4 tam otomatik şanzımana sahip ve 98.250 km de aldık. Benden önceki 2 sahibini tanıyordum ikisi de bayandı ve biraz acemiydiler ve buna bağlı olarak araba km si fazla olmamasına rağmen biraz yıpranmıştı. Siyah kedimizin bakıma ve sevgiye ihtiyacı vardı umarım onu eski günlerine döndürebiliriz 😊

Şimdi de son sahibinin son birkaç ayda yaptığı, benim yaptırdığım ve yapılacak olan şeylere gelelim.

Son sahibi arabayı geçen yaz almış 6 ay bile kalmamış onda ve bunu satıp bir 207 aldı. Onun yakın zamanda yaptığı değişiklikler:

-Motor yağı, filtreler vs değişmiş
-Arka süspansiyonlar Aralık ayının başında değişmiş
-Aküsü Aralık ayının 2.haftası değişmiş.
-Sony teyp takılmış
-Koltuklara yeni döşeme kılıfları takılmış.

Arabanın üzerinde Atiker Fast1 LPG sistemi var ama aldığımızda düzgün çalışmıyordu sürekli benzine geçiş yapıyordu. LPG beyninin arızalı olduğunu söylediler parça siparişi verilmişti ertesi gün değiştirmeye gittik parça değişmesine rağmen sorun devam ediyordu. İlginç bir şekilde ECU yu bilgisayar da okumuyordu. 3 gün sorunun neyden kaynaklandığını bulmak için deneme yanılma yoluyla uğraştılar ustalar sonunda kabloları açınca kabloların nerdeyse tamamının oksitlendiğini gördük. Yeni kablo tesisatı istendi.





Tesisat gelene kadar ben de bazı bakımlarını daha yaptırdım.

-Arka amortisörler değişmişti ama arkadan gelen sesler vardı arkadaki 4 burç değişti.


-1 litre antifiriz eklendi
-Stepne lastiği çürümüştü resmen yeni lastik alındı
--Arka frenler ses yapıyordu temizlendi, ve ayarlandı




-Yol bilgisayarı ekranının ampulleri geçmişti yeni ampuller takıldı






-Bagaj kapağında plakanın üstündeki plastik parça kırılmıştı yenisi sipariş verildi, boyandı ve yerine takıldı.





-Yeni LPG tesisatı ile birlikte yeni MAP sensörü de takıldı. Ama motorda tekleme sorunu ve LPG deki sorun halen tam olarak geçmiş değildi. Sanayide 2 farklı Peugeot ustasına gittikten sonra bobin ve bujilerin de değişmesi gerektiğini öğrendik. Peugeot yetkili servisinde sıfır bobin takıp denedik ve sorun kalmadığını gördük. Servis işi çok pahalı olduğu için parçaları dışardan sipariş verdik ve dün de bobin ve bujiler de değişti.








Şu anda sorunsuz bir şekilde çalışıyor araba.











Siyah Kedi gittiği yerlerde yabancılık çekmiyor 😊





Şimdilik bu kadar final haftaları başlıyor 1 haftada bunları yapabildim halen yapılacak şeyler var devamı gelecek 😊😊

SM-G935F S7 Edge cihazımdan gönderildi.