Üstadım çok geçmiş olsun..nereli olursa olsun uzak durmak lazım hanımlardan bazen :)
Printable View
Üstadım çok geçmiş olsun..nereli olursa olsun uzak durmak lazım hanımlardan bazen :)
valla abi emteresan bi olay geçmiş başınızdan yahu.taksimde tekrardan sizi bulabilmeleri apayrı bir enteresanlık zaten :) birşey kaçırmak isteseler diyecem o kadar uzun durmazlardı.demekki hanım abla gülünecek nerem var gibisinden tribe girmiş aklıma tek gelen bu valla.
Hakikaten trajikomik :D
Geçmiş olsun Yurdaer hocam...
abi geçmiş olsun :D kadının bence o kadar ısrar etmesindeki olay sizi yabancı zannetmişler TÜRK :) olduğunu duyunca nasıl yol aldılar :) abi valla babam derdide inanmazdım şimdi kesin onay veriyorum bu kadın milletini anlamak zor be tekrar geçmiş olsun :):)
abi geçmiş olsun valla çok güldüm "YOU İSMAİL" "YOU İSMAİL" :gül9:
herşeyi anladımda "you ismail,why?" anlamış değilim:D
toprağım uzun süre oluyor fabrikaya konyadan ... elektirik isimli bir firmadan gelmişlerdi toptan elektirik satıyorlar senin sektörde aynı mı? az önce broşürlerini buldum bi köşeye sıkışmış sen aklıma geliverdin sorayım dedim
Tam olarak öyle değil :) Yüksek fiyatlar nedeniyle kazık yediğimiz doğru ;) Ama firmalar tamamen risk satın alıyor, hatta şu an sektör krizde firmalar ciddi zarar ediyor.
En basit şekilde; Eyüp kendi faturasını ödüyor, Yurdaer de öyle.. Yasin geliyor ikisiyle anlaşıyor. İkisinin ve diğer yüzlercesinin tükettiği elektriği toptan ve peşin bir şekilde devleten alıyor veya üretiyor, sizlere parekende satıyor. Olay bu :)
Geçmiş olsun Yurdaer Hocam :)
750Li Kyosho 1:18 Led..Harika yapmışlar..
http://www.youtube.com/watch?v=WbqQ0tUtX3U&feature=share
Uygulama harika.. Yani bir nevi bu firmalar devletin sırtındaki yükü alıyorlar. İskonto miktarı kadar da kendileri kar ediyorlar. O halde devlet bu firmaları daha çok teşvik edip şu doğuda kaçak kullanılan elektriği engellemek için görevlendirse keşke.. Ya da öyle birşey yapılıyor mu? Ne kadar az kaçak olursa, biz de daha az öpülürüz belki.
Dediğiniz gibi uygulama harika tabi uygulanabilirse :D Devletimiz 1 Nisan Elektriğe %10 Doğalgaza % 20 zam yapınca firmaların kar oranı kalmadı, hatta zararda...
Kaçak kullanım bedelini ise hepimiz faturamızda K/K (Kayıp/Kaçak bedeli) adı altında ödüyoruz. Son zamanlarda bu konu kamuoyunda çok yer alınca 5.aydan itibaren faturalarımızda ki bu kısım boş gelmeye başladı. Milletimiz kalktı zannediyor fakat o oran artık birim fiyatın içinende :D Kaçak kullanımın önlenmesi, özellikle doğu bölgesinde çok çook zor.
Bu konuda sormak istediğiniz birşey olursa seve seve yardımcı olurum ;)