Depollution System Faulty
merhaba arkadaşlar 1 senedir beni canımdan bezdiren bir sorunu sizlerle paylaşacağım.aracım 407 1.6 hdi .genellikle sıcak yaz aylarında (25 derecenin üstü hava şartlarında ) arabam çalışmıyor.5-6 kez marşa basmada alıyor. servise götürdüğümde basınç müsürü yanı ateşleme sırasında hava basıncını ayarlayan müşürün bozuk olduğunu söylediler değiştirdim ama sorunum bitmedi. aynı hatayı tekrar aldım sonra baktım ateşleme sırasında arabaya mazot gelmiyor .mazot el pompası birkaç kere sıkınca mazot geliyo ve ateşleme gerçeklesiyor servisdekilere söyledim bu durumu ve mazot el pompası bozuk değişecek dediler.onu da değiştik . hava sıcak olmamasına rağmen bugun aynı şekilde basıma gene geldi koca memlekette bu sorunu halledemedim.ilk defa peugeot dan bi araba aldım ağzımdan burnumdan geldi kendim anladığım kadarıyla ateşleme sisteminde bi sorun yok mazot gelince çalısıyor araba mazotun gelmeme sebebi ne olaki ...bu konuda sizlerden yardım taleb ediyorum sayenizde çözüme kavusursam bu konuda web sitesi bile oluşturmayı düşünüyorum ben yandım eller yanmasın diye elimden geldiğince anlatmayaçalıştım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
407 2.0 benzinli gaz kelebeği sorunu...
bir süredir "depollution system fault" diyen ve bilgisayar ile hata kontrolü yapıldığında "gaz kelebeği dayaklarının öğretilmesi" ibaresi görülen ancak sağlıklı olarak çalışan arabam az önce silkelemeye ve tuhaf davranmaya başladı. rölantide normal ama gaza basıp yürürken ara ara silkeliyor, hoplayıp zıplıyor...
iki konuda yardıma ihtiyacım var, ilki ankara şehrinde güvenilir bir servis ihtiyacı çünkü peugeot dünyasında yeniyim ve ne nedir bilemiyorum...
ikincisi bu gaz kelebeği değişecek ise ve satın almam gerekirse nereden alınmalıdır?
ilginiz için teşekkür ederim...
barış