hocam nice kilometreler diliyorum. bakımla beraber 407 nınde keyfi iyice yerıne gelmiş bakışlarından belli...... :D
Printable View
hocam nice kilometreler diliyorum. bakımla beraber 407 nınde keyfi iyice yerıne gelmiş bakışlarından belli...... :D
Yetkili serviste benim aracada 5W40 yağı koymuşladı, bende özellikle sordum 10W40 daha iyi olmazmı diye ama 5W40 ın daha uygun olduğunu söylediler. Ayrıca ücret konusuda baya iyiydi, peşin ödemelerde % 20 indirim vardı.
407 yi bilmem ama benim servisler yüzünden kaçan keyfim bayağı bir yerine geldi :DAlıntı:
mygold Nickli Üyeden Alıntı
hocam hayırlı olsun bende hala servis arıyorum. taksit yapaak hemde fiks bir fiyat verecek yer 10.000 bakımı için
bugün canotodan reis için 10.000 bakım fiyatı aldım.ineo yağla birlikte 280 lira fiyat verdiler.indirimle beraber 250 liraya yaparız dediler.Alıntı:
reisG Nickli Üyeden Alıntı
bonus için 3 taksit artı 3 taksitte bankadan toplam 6 taksitte ödeme yapılabileceğini söylediler...
forumdan bir kaç arkadaş orada bakım yaptırırsa daha da güzel fiyatlar alınabilir ve bir takım ayrıcalıklar sağlanabilir (servis önceliği vb.) gibi geldi bana.
aklınızda bulunsun...
bu arada Reis abi bizim araçlara 15000 de bir değil miydi bakım? Senin araç benzinli olduğu için mi 10000.
Bende 308 in bakımlarını 15000 de bir biliyorum erken bakım hem fazla masraf hemde çevre kirliliği demek.
yarın 30 mart 2010 itibariyle aracım tam bir yılını dolduracak.
bu bir yıllık serüvende çoğu iyi anlar ve anılar olmak üzere 407 bize başarı ile sıkıntısız biçimde hizmet etti.
bugün trafik sigortasını yenileyince aklıma bir yılın muhasebesini yapmak geldi.
tüm evrakları ve aracı aldığım ilk günden beri sakladığım tüm mazot fişlerini masaya topladım.
elde kağıt kalem ve bir de hesap makinası başladım hesaba.işte size 407 ile birlikteliğin bir yıllık bilançosu...
trafik sigortası 2009 yılı:198 tl
kasko sigartası 2009 yılı:640 tl ( hasarsızlık indirimli)
MTV 2009 yılı:628 tl
karter muhafaza :150 tl
trafik sigortası 2010 yılı:226 tl
mtv 2010 yılı:324 tl (1. Taksit)
yıllık bakım :232 tl
TOPLAM 2.398 TL
bir yıllık mazot fişi tutarı:2.800 tl
TOPLAM TUTAR 5.198 TL
5.198/12= 433 tl aylık masraf
bilmiyorum unuttuğum bir şey var mı.bu arada bu bir yılın içinde
patlayan lastiğe verdiğim 20 tl onarım ücretini,
kauçuk paspasa verdiğim 20 tl yi
yıkamacıya verdiğim 10 tl yıkama ücretini
ve yıllık bakımda ustaya verdiğim 10 tl çorba parasını saymıyorum. ;D
EDİT:sonradan taktırdığım çelik karter muhafazayı eklemeyi unutmuşum.hesabı yeniledim ;)
Vay be Hocam,
Hep söylerim araba çocuk gibidir, beslicen, yıkıcan, doktora götürücen, süslücen ;D
Rakamlara bakarsak maalesef ülkemizde araç kullanmak lüks sayılıyor , çünkü aylık rakam neredeyse bir asgari ücret :(
yasin; yaptığım hesaplara göre 15.000 km de ortalama yakıt tüketimi 6.8 litre.
sen bir de bunun benzinli bir araç olduğunu düşünsene.o zaman yakıt faturası ne olurdu...
aslında araca harcanan paraya baktığında çok büyük bölümü gerek doğrudan alınan
gerekse akaryakıt aracılığı ile dolaylı yoldan alınan vergiler.(alım satımda alınanları hiç söylemiyorum.)
yani araç=VERGİ :'(
sevgili dostlar şunu da unutmamak gerekir ki bu henüz bir yaşında ekstra hiç bir masrafı olmayan bir aracın yıllık kullanım maliyeti
bu maliyet aracın yıpranmasıyla birlikte pasta ciladan tutunda değişen sarf malzemelerine(BALATA, LASTİK VB.) ve yapılan tamir işlemlerine bağlı olarak her geçen yıl daha da artacaktır.
NOT:modifiye işlemlerine harcananlar kategori dışıdır. ;D
Ahh ahh işte o benim için kategori içi oluyor Hocam ;DAlıntı:
TaNeRhoca Nickli Üyeden Alıntı
Yani standard harcamanın dışında eXXtra harcama :-\
Hocam sizin ki yine iyiymiş.Benim kasko 1350 lira.Mazot aylık 400 500 arası değişiyor.arada modifiye için harcadıklarımızı saymıyormuşuz tamam. :)
Bakıma gelince 26 binde bakım 700 lira tutmuştu diğerleri 280 350 civarı.Siz microsoft excelle araba için harcama kaydı açın.Aslında en iyisi herşey için böle olsa çok düzenli olur.Araba almak kolay kullanması masraflı iş.
evet kasko hesaplı oldu. ancak henüz yeni kasko yaptırılmadı
bakalım bu sefer kaskomuz ne tutacak.
vay be hocam bende hep yapmak istiyorum böyle bir muhasebe ama bir türlü korkumdan yapmak istemiyorum. En iyisi ben hiç yapmayayım ;D
abdullah ben esas ömerin bilançoyu merak ediyorum.Alıntı:
Abdullah Nickli Üyeden Alıntı
montebelloyla kilometreleri biner biner yuttuğunu düşündükçe... :)
Hocam yaptığınız titiz çalışmayı hayranlıkla okudum.
Özellikle bir yılda 15.000. km yol katetmiş olmanız keşke bende böyle olabilsem duygularını depreştirdi. Benim aracı 10-15 Ocak gibi teslim almıştım. Şu anda 10.000.Km Ömer arkadaştan pek farkımız yok yani anlayacağınız.
Kış olduğu için ağırdan gidiyoruz, yaz sezonu gelince dahada hızlanırız. Biz genelde işlerin ne kadar yoğun olduğun Km ile bakarız.
Yılda 50.000.Km ve altı vasat.
Yılda 50.000.-75.000.Km arası idare eder.
75.000.km ve üzeri işler yoğun.
Dolayısıyla sizin gibi detaylı dosya tutacak vakit te kalmıyor. Önümüzdeki günlerde Opet le biz anlaşma imzalayacağız şirketin tüm araçları için . Sanırım o zaman yıllık yakıt tüketimini bende net olarak söyleyebileceğim. Araç garantide olduğu için servis maliyeti zaten belli olur.
Ayrıca yukarıdaki km ler 407 le benimyapacağım km dir. Varın yakıt tüketimini ve benzin dizel farkını siz düşünün.
Saygılarımla
94300 ü geçtik Montebelloyla hocam, o yakıt fişlerini toplamak ciddi vaktimi alır. :SAlıntı:
TaNeRhoca Nickli Üyeden Alıntı
bence hiç toplama Ömer toplayınca bir araba parası kadar çıkar o boşver en iyisi ;D
arkadaşlar bugün itibariyle aracım bir yaşında.
inşallah 407 ile olan birlikteliğimiz kazasız belasız ve sorunsuz devam eder.
bu bir yıllık beraberliğin mali yansımasını bağımsız bir konu başlığı ile sizlerle paylaştım.
bir yıl süresince yapılan 15.000 km boyunca 6.8 litre gibi bir ortalama tüketim değeri de bence oldukça iyi.
bir yılın sonunda gerek tüketim gerekse bakım maliyetleri açısından 407 benden tam not aldı.
bu arada aracımla ilgili paylaşımın başlığını bugünden itibaren "Gümüş Ok" olarak değiştiriyorum.
tüm forum ahalisine en içten dileklerimi sunar herkese sevdikleriyle kazasız belasız günler dilerim.selam ile...