Ynt: "Gümüş Ok" 18" liklerden korkmayın!
bende 307 kullanıcısı olarak 18'' jantla ilgili kafamda şüphelerim vardı.
hatta elime geçince belki satar , 17'' alırım diye düşünürken yukarıda yazılanları gördüm.
valla 18 leri kullanacağım sanırım. bir hafta ya da 10 gün içinde gelirler diye umuyorum.
Alıntı:
individual Nickli Üyeden Alıntı
hatta elime geçince belki satar , 17'' alırım diye düşünürken yukarıda yazılanları gördüm.
valla 18 leri kullanacağım sanırım. bir hafta ya da 10 gün içinde gelirler diye umuyorum.
eyvahlar olsun! biz bu vebalin altından biraz zor kalkarız :kac
Alıntı:
Ozan Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
TaNeRhoca Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Ozan Nickli Üyeden Alıntı
Valla ben anlamam abicim.300 lira vereceğim lastiğin adedine.Bir sorun olursa Sana,Esat'a ve Yasin'e fatura edeceğim..100'er TL hesabıma geçersiniz.Habire verdiniz zehiri ayıptır yaptığınız yahu... :bee
ozanın ağzından...
Arzuhalimdir:
18 lik diyerek başımın etini yediniz.
Her biriniz bir yandan ara gazı verdiniz
Bir hevesle aldık taktık ne varsa sanki
3 günde canım lastik balon yaptı inan ki
Eğer ucuz olsaydı hadi neyse derdim.
Gel gör ki tanesine 300 lira verdim.
Şimdi dağlardan büyüktür benim derdim
Onu bunu bilmem, faturayı size ödetirim… :nargile
:alkis2 :alkis2 :alkis2 :alkis2 :alkis2 :alkis2
İlk kez hayatımda biri bana bir şiir yazdı :ask Teşekkür ederim......
Ne güzel 17'mi alacaktım
Keyfimden sigaramı yakacaktım
Girdiniz masum rüyalarıma
İşediniz yaralarıma
Kafamın etini yediniz
Konforumdan ettiniz
18 lerim bir balon yapsın
O zaman bu 3lü benden kaçsın...
Bitmez..........
2 dakka spora gittim şariler toplantısı yapömışssınız yahu bari biri buluşmaya saz getirsinde aramızdaki yetenegi seçelim ozan abi lastik parasından yakınmışsın yada bize ödetecegini söylemişssin lastik+jant var kumho ama jant bizim araçlara uyumlu degil 480 lira hadi pazarlıkla 450 ye alınır :alkis al 2 lastik fiyatına 4 tane jantlarıda 40 50 ye ver bi eskiciye (nişantaşı eskicisi çok öder o yüzden 40 50 dedim malum zengin semti) :buldum
sende rahat ol aruz ölçüsüne göre bi dahakine yazılar yazın :)
Alıntı:
TaNeRhoca Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
individual Nickli Üyeden Alıntı
eyvahlar olsun! biz bu vebalin altından biraz zor kalkarız :kac
Hep varya senin yüzünden abi bırakmıyorsun kimse 16 kullansın :gul6
hep zehir hep zehir :bomb
Ama karar dogrumu ? tadından yenmezzzzzzzzzz :nargile :nazar
Süpersiniz dostlar :alkis2
Büyük keyifle okudum şiirleri ;)
Taner hocamın söylemlerinin altına imzamı atarım :arkadas
Dip Not : Kalın yanak ve spor yaysız kullanımda konfordan ödün vermeyeceksiniz fakat estetik fazlasıyla önemli bir unsur ise sizin için spor yay kaçınılmaz olacaktır :havali2
Alıntı:
Yasin CCK Nickli Üyeden Alıntı
Süpersiniz dostlar :alkis2
Büyük keyifle okudum şiirleri ;)
Taner hocamın söylemlerinin altına imzamı atarım :arkadas
Dip Not : Kalın yanak ve spor yaysız kullanımda konfordan ödün vermeyeceksiniz fakat estetik fazlasıyla önemli bir unsur ise sizin için spor yay kaçınılmaz olacaktır :havali2
Yasinim 40 yanakta gene bi konfor kayıbı yok onu söyleyeblirim hani eşim kullanmıyor olsa şimdiki aklımla 35 yanak alırdım lastigimi açık konuşayım(varsa tabi)
ama yay konusu biraz muamma :vampir
Esatcım sen bir yaya geçte o zaman konuşalım :gul4
35 yanak lastik tabi ki var, mükemmel bir görüntünün yanında ciddi bir kullanım itinası isteyen bir lastik.
Örneğin ;
Soldaki lastik 225/40/18 Soldaki lastik 225/35/19 :havali2
[img width=640 height=480]http://img835.imageshack.us/img835/1971/60087144024458973983100.jpg[/img]
18 inç sabit olmak şartıyla yanak 35/40/45 olduğunda tekerleğin çapı değişik olmuyor mu?
Alıntı:
yuяd@eя Nickli Üyeden Alıntı
18 inç sabit olmak şartıyla yanak 35/40/45 olduğunda tekerleğin çapı değişik olmuyor mu?
Tabi ki oluyor hocam :akilli
http://www.ilkogretim.info/wp-conten...ds/yaricap.jpg
Bu durumda aracın orjinal teker çapına uygun olanını seçmediğin zaman kilometre sayacı doğruyu göstermeyecek. Çok önemli birşey değil gerçi.. Belki ayar falan yapılabiliyordur.
Alıntı:
Bu durumda aracın orjinal teker çapına uygun olanını seçmediğin zaman kilometre sayacı doğruyu göstermeyecek. Çok önemli birşey değil gerçi.. Belki ayar falan yapılabiliyordur.
Aynen öyle oluyor hocam, ayarı PeugeotPlanet'ten yapılabiliyor ;)
Alıntı:
O halde korkacak birşey yok... gelsin 18'likler, hatta 19, 20 :cilgin :nargile
eger aracta navigosyon cıhazınız varsa ordan hızınızıda gorebılıyorsunuz :havali.. farklı bır bakış acısı oldu ama :gul6
Alıntı:
Esatcım sen bir yaya geçte o zaman konuşalım :gul4
35 yanak lastik tabi ki var, mükemmel bir görüntünün yanında ciddi bir kullanım itinası isteyen bir lastik.
Örneğin ;
Soldaki lastik 225/40/18 Soldaki lastik 225/35/19 :havali2
[img width=640 height=480]http://img835.imageshack.us/img835/1971/60087144024458973983100.jpg[/img]
Yaydaki ikon çok iyi yalnız iyi zıplıyor:)
bu arada yasinim 225 35 18 var dgilmi? bence yanak küçüldükçe görüntü muhteşemleşiyor iyiki 45 yanak almamışım..
Alıntı:
Alıntı:
bu planet olayı kendi kendine olan birşey mi yoksa bizim bi ayar yapmamaız gerekiyormu ?
Alıntı:
küçük bir düzeltme...
bu durum ancak taban ölçüsü sabit kalırsa olur.eğer taban da değişiyorsa olmaz ve ya çok az olur.
bu yüzden de jant capı büyüyüp lastik yanağı daraltıldığında genel çap aynı kalsın diye lastik taban
ölçüsü de büyür.çünkü lastiğin yanağında verilen rakam tabanın yüzde cinsinden oranı.
somutlaştımak gerekirse orjinali 205 55 16 olan lastiğin ölçülerini aynı tutabilme adına
225 45 17 veya 225 40 18 olarak değiştiriyorsunuz. böylece de toplam çapta dikkate almaya
değmeyecek kadar minimum oranda bir değişim olur yada olmaz bile...
zaten 35 yanak alabilecegimiz yok ta genede bi fantezi bu Taner abi...
taner abi , arabanı nasılda tanıdım.
valla 18 galaxiler acayip yakışmış 407'ye. akıyordu araba. nazarım değmesin , maşallah diyeyim.
biraz seyredecektim arabanı ama son anda gördüm seni.
(sabah 09:00 civarları lüleburgaz taraflarında)
biz istanbul-edirne(TEM), edirne-tekirdağ(E5) , tekirdağ-istanbul(E5) yaptık.
net hatırlamıyorum ama yaklaşık 686 km'lik parkurda
ortalama hız 69 km/h
ortalama yakıt tüketimi 6.0lt /100 km idi.
yollar genelde boştu ve dikkat ettim , sadece tekirdağ-istanbul yolu arasında 20km lik yolda azıcık yama vardı. diğer tüm parkurda araba süzüldü. yani 18lik jantları seçmemi bir kez daha onayladım.
bu arada aracım 100 km hızda giderken GPS 97 km , 101 km hızda giderken GPS 98 km hızı gösterdi.
yaklaşık %3 hata payı varmış bende.
yolun % 70 ini 100-110 km hızlarda diğer kalan bölümünü şehir içi trafiğinde geçirdim.
bir ara canım sıkıldı 204 km hıza ulaştım ve çok kısa müddet sabit gittim.yaklaşık 110 km hızdan 204 km hıza ulaşana kadar ve tekrar gazdan ayağımı çekip 110 km hıza düşene kadar 2-3 dakika süre geçti sanırım.
bu süre zarfında,evden o ana kadar 210 km lik parkurda ortalamam 6.0 lt/100 km gösteriyorken ,
215km lik parkurda ortalamam bir anda 6.3lt/100 km olmuş, oha demiştim.
bravo valla! ben de son anda fark ettim seni.malum üç şeritli yolda 90 km hıza sabitleyince
dalmış gitmişim :D
ama forum adına o kadar mutlu oldum ki anlatamam.özellikle şehirler arası bir güzergahta forumdan biriyle selamlaşmak büyük keyifti. :arkadas arabanın içinde kısa bir bayram havası oluştu.
bu duruma çocuklar bile sevindirik oldular. :iyi hatta stickeri kasdederek "baba arkadaki yazıdan mı tanıdı bizi"
diye de sordu kızım.
evet bugün 23 nisan sebebiyle oğlumun dersanesinin tatil olmasını fırsat bilerek
istanbul-çerkezköy-tekirdağ-şarköy-mürefte hattını şöyle bir harmanladık. ;)
ayrıntılar gelecek...
Sanırı ben de yolda yakaladım seni abi:) görünmesekte.:)