ben de ayın 7 sinde yaptım muayenesini. 2013 model bizimkisi. sadece kısa far ayarsız çıkmış. kükreye kükreye çıktı muayeneden. ustasının ellerine sağlık. zaten bakımı da geldi. sene dolmadan yine ustasına uğrayacak.
Printable View
ben de ayın 7 sinde yaptım muayenesini. 2013 model bizimkisi. sadece kısa far ayarsız çıkmış. kükreye kükreye çıktı muayeneden. ustasının ellerine sağlık. zaten bakımı da geldi. sene dolmadan yine ustasına uğrayacak.
ikisine de maşallah gözünüz aydın
Sağolun.
Aslanım hiç beni üzmedi. Tabii bunda orijinal parça kullanarak işin ehline bırakmak asıl etken. Ömer sağolsun. Hiçbir şekilde aklım bakımda araçta olmuyor. Gönül rahatlığı ile bırakabiliyorum. Özel/yetkili serviste yaşananları okuyunca ne kadar şanslı olduğumuzu bir kez daha anlıyorum.
Kedi pazartesi günü muayeneden geçti. Lastikleri de 3.7 mm olduğu için bir sorun oluşturmadı.
Karda, yağmurda, güneşte hemen hemen her şart altında gittiğim yollarda yaklaşık 90 bin Km'dir kullandığım lastikleri bugün değiştirdim.
Elbette yine Michellin Crosclimate 205 55 R16 lar ile yola devam ediyoruz.
Eksik olmasın Ömer kardeşimin tavsiyesi ile gittiğim Buca Otomotiv de Bülent Bey yakından ilgilendi. 4 yeni pabucumuz oldu, balanslar yapıldı. Her ihtimale karşılık rot ayarlarını da kontrol ettik.
Artık yollarda yeni izler bırakmaya hazırız. Çıkan lastikler bir kere bile patlamadan bu kadar süre dayandı. 90 bin km sanırım bir lastik için oldukça uzun bir ömür sayılır.
Ama yine de atmaya kıyamadık, sürekli gündelik şehir içi kullanan yeğenimin aracında çalışmaya devam edecekler. Nereden baksanız 1 yıla yakında daha kullanılır durumdalar.
Lastik en fazla önem verdiğim aksamların başında geliyor. Canımızı aslında ilk başta lastiğe emanet ettiğimizi düşünüyorum. O nedenle ıslak zeminlerde biraz fazla kaymaya başladığını hissettiğim için değiştirdim. Umarım yine keyifli yolculuklar için kullanmak nasip olur. :nazar
İyi tercih. Hayırlı olsun.
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Necdet abi , hem muayene hemde lastikler hayırlı olsun.Kazasız belasız sürüşler.
hayırlı olsun hocam gule gule kullanın..lastik yorumlarını bekleriz..
Çok teşekkür ederim hocam. Sağolasın.
301'le 50 bin, 308'le neredeyse 90 bin km kullandıktan sonra bu 3. takım oldu.
Lastikten genel olarak memnunum. En büyük soru işareti dayanıklılıktı. O soruda 90 bin km kullanınca ortadan kalkmış oldu.
Memnun olduğum için aynı marka ve model lastiğe devam ettim. Tek fark bir önceki takım XL idi ve bence kedi için biraz sert kaçmıştı. Bu sefer özellikle XL olmamasına dikkat ettim ve kullanım bir anda farkedilir şekilde yumuşadı. 301 de de XL olmayan, normal halini kullanmış ve özellikle karda çok memnun kalmıştım.
Ciddi değişiklik fiyatlarda olmuş:) 4 lastik 2.400 TL. İyi yönü ise 2018 yılı 26. hafta üretimi bulmam oldu. Neredeyse daha sıcağı üstündeydi..:) Bunda Ömer kardeşimin katkısı olmuştur. Eksik olmasın Bülent Bey de o kadar işine rağmen sabırla isteklerime olumlu çözümler bulmayı başardı.
Siboplar da değişti, ayrıca rot ayarına da girdi. Kedi 4 ayak üstüne düştü yine..:)
ben en çok yaz mevsiminde kullanımını merak ettim hocam. desen olarak kışlık lastik izleniminden dolayı sanki yazın kullanımda aracı ağırlaştırır gibi düşündum ama sizin izleniminiz daha öncelikli .
Yok yazın kesinlikle bir sorun yaratmıyor. Hatta yaz lastikleri kadar başarılı diyebilirim. Tartışmalı yanı olsa olsa tam bir kış lastiği kadar olmaması olabilir ki bu da anlaşılır geliyor bana.
Ayrıca tam kış lastiği kullandığım daha önceki araçlarım da zaman zaman zincir takmak zorunda kalmıştım. Öyle şartlar olursa bunlara da takarız olur biter diye düşünüyorum.
Araçta yakıt tüketimi olarak da abartılı bir sorun yaratmıyor. Takip ettiysen bilirsin, Ankara İstanbul arasını 475 Km lik yolu ortalama 100 Km hız ile 4.0 Litrede tamamlamış lastikler bunlar. Daha ne olsun diyorum.:)
açıklama için teşekkürler hocam .selamlar..
Ömerin tavsiyesi ile ben de oraya gidiyorum artık. Hayırlı olsun lastik çok önemli
D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi