o şimdi asker ;) :DAlıntı:
* Nickli Üyeden Alıntı
Printable View
o şimdi asker ;) :DAlıntı:
* Nickli Üyeden Alıntı
ömer bugün 30 bin bakımı için bana bir fiyat almış ama ben aramızdaki dostluktan
ötürü söylediği fiyatı buraya yazmayacağım 8)
+ - ???Alıntı:
TaNeRhoca Nickli Üyeden Alıntı
Yazın Hocam bence mahsuru yok. Adamlara bu fiyatı söyledi zaten durumun benle ilgisi yok.Alıntı:
tabiki seninle ilgisi yok.ben de buna içerledim zaten. ;)Alıntı:
Ömer Gedik Nickli Üyeden Alıntı
Ömer yeni olduğu için olabilir mi???
bir süredir aracım çalışırken motor bölümünden tırıltı şeklinde bir ses geliyordu.
kaputu açıp elimi ısı kalkanına bastırdığımda(motor soğukken) ses kesiliyordu.bugün servise gittim.
durumu anlattım.ısı kalkanının bağlantı noktalarından birinin çatlamış olabileceğini söylediler
aracı lifte alıp kontrol ettiklerinde üç parçadan oluşan ısı kalkanının içteki bölümünün bağlantı
yerinin çatladığı tespit edildi. parça garantiden değişti. artık "gümüş ok" un motor bölümünden
eskisi gibi tok bir ses geliyor.kükrüyor mübarek sanki :D
neden bahsettiğim anlaşılsın diye bir de foto ekleyeyim.
*görsel internetten alınmıştır.
http://img17.imageshack.us/img17/326...a835031110.jpg
Hocam, konu başlığını ilk gördüğümde Gümüş Ok Işın kılıcı gibi algıladım ::) "O nee yaaa" dedim kendi kendime. Yaşlandık gözler bozuldu tabii ;D
önemli hatırlatma: adı üstünde ısı kalkanı motor ısındıktan sonra son derece sıcak oluyor.
aman diyeyim dalgınlıkla falan elinizi dokundurmayın.yoksa manzara aşağıdakinden farklı olmaz.
http://img4.imageshack.us/img4/808/grilledsteakj.jpg
Geçen ay yağ ve balata değişimi için gittiğimiz serviste, araç lifte alınınca benim arabanın ısı kalkanının alttan tel ile bağlandığını görmüştüm. Şu an için ses falan yok ama volan, basskı balata değişimi için Fatih usta ve rampasına ;D gittiğimizde onu da kontrol ettireyim.
Hocam benimde ışınlama butonu bozuk galiba . Sonuna kadar basıyorum ama araç ışınlama hızına ulaşamıyor.Alıntı:
Bende neden bahsettiğim anlaşılsın diye fotoğraf ekledim. ;D
[img width=360 height=480]http://img20.imageshack.us/img20/2734/img0749vb.jpg[/img]
Isı kalkanı için geçmiş olsun hocam.
Alıntı:
Bahadir Nickli Üyeden Alıntı
;D ;D ;D
bahadır senin ki önemli bir sorun değil. çözümü de gayet basit.baktığında gaz pedalının altında yarım yumurta şeklinde plastik bir çıkıntı göreceksin. yüklediğin fotoğrafta da hafiften belli oluyor bu çıkıntı.Alıntı:
şimdi bu çıkıntı ne işe yarıyor dersen hemen söyleyeyim bu çıkıntı mekanik hız sınırlayıcı. hani bazı araçlarda elektronik oluyor ya. işte bizimkilerde mekanik olarak çalışacak şekilde tasarlanmış bu sistem ve gaz pedalının dibe kadar gitmesini engelliyor.gelelim çözüme şimdi sen gaz pedalını söküp altındaki yarım ay şeklindeki siyah plastik çıkıntıyı dümdüz oluncaya kadar taşlıyorsun. sonra tekrar aracına takıyorsun gaz pedalını.ondan sonra ver elini saatte 300 km. ;)
not: öneri bahadıra ithafen yapılmıştır.acemiler denemesin. ;D
bahsettiğim şeyi şöyle fotoda da işaretliyeyim.malum forum herkese açık.
bazıları bie önceki mesajımda geçen "mekanik hız sınırlandırıcı" kavramıyla yeni tanışmış olabilirler. ;)
[img width=441 height=480]http://img832.imageshack.us/img832/2734/img0749vb.jpg[/img]
Hocam şimdi hemen gidiyorum yaptırmaya ;D
çevreyolunda çekilmiş videoları eklersin artık ;) ;DAlıntı:
ya da en iyisi özelden gönder ;D ;D ;D
Bende biraz gaza asıldığımda sanırım titreşimden dolayı eskiden varolmayan tiz bir metal titreşim sesi duyuyorum, bu ısı kalkanından olabilir. Servise uğradığımda bir gösteririm artık.
bendeki belirti de aynen yazdığın gibiydi.Alıntı:
Berker ÇELİK Nickli Üyeden Alıntı
n'oldu bahadır işe yaradı mı?, sonucu merakla bekliyorum :DAlıntı:
Kullandığın aracı tanımak, olası sorunları biliyor olmak güzel birşey. Benzer bir titreşim kardeşin Fiorino'sunda var. Kalkışlarda ya da rölantide gaza basıp bırakınca hafif bir zırıltı duyuyorum. Bu araç hakkında en ufak bilgim yok açıkçası. Servise gidip bir baktırayım. Belki bunun derdi de ısı kalkanı gibi birşeydir. Ya da egzoz bağlantısında vs sorun vardır. Kullandıkça tanıyacağız artık :)
Bu arada dizel manuel araç kullanmak gerçekten keyifli. Yoğun trafikte çileye dönüşsede ben o kadar dert etmiyorum. Motorun sesini dinlemek için çoğu zaman teybi kapatıyorum ;D