Ynt: "Gümüş Ok" Petlas Sorunsalı Ve Çözüm :)
bugün itibariyle petlas lastiğimle ilgili yaşadığım sorun
değişim yapılarak çözüldü.süreçte çözüm odaklı yaklaşımıyla
lastiği aldığım "sultan oto lastiğe", ve kendisiyle epey bir sohbet etme
imkanı bulduğum firma eksperi osman beye teşekkür ederim.
sattığı ürünün arkasında duran, ürününe sahip çıkan ve müşteri memnuniyeti
odaklı çalışan petlas firmasının tavrı ve yaklaşımıda ayrıca takdire değer.
şimdi bazılarınız garantisi var tabii ki değişecek falan diyebilir ama bir çok firmanın
garanti konusunda nasıl çamura yattığını hepimiz biliyoruz.en basitinden araçlarımız
söz konusu olduğunda bile karşılaştığımız "kullanıcı hatası" veya "bu durum normal"
klişelerini içinizde duymayan yoktur herhalde.
lastikle ilgili ilk yorumumda ben petlasa bir şans verdiğimi söylemiştim.
ve şimdi top petlasta demiştim.petlas ta beni mahcup etmedi.müşteriyi ofsayta
düşürmek yerine gerekeni yaptı. :)
Sorunun tatlıya bağlanması güzel.Birde petlasın kış performansına bakalım.
iyi olmuş hocam sorunsuz atlattıgına sevındım ..geçmiş olsun. kazasız belasız suruşler hocam..
Alıntı:
uzman Nickli Üyeden Alıntı
Sorunun tatlıya bağlanması güzel.Birde petlasın kış performansına bakalım.
kış lastiği taktık ya bu sene kış bize haram. :D
baksana aralığın ortalarına kadar 20 li derecelerden bahsediliyor. :P
Alıntı:
mygold Nickli Üyeden Alıntı
iyi olmuş hocam sorunsuz atlattıgına sevındım ..geçmiş olsun. kazasız belasız suruşler hocam..
sağol mücahit. :) tüm forumpeugeot üyeleri için ben de iyi dileklerine katılıyorum. ;)
Ynt: "Gümüş Ok" Petlas ve Pazar Gezisi (VİDEO)
evet nihayet dün istanbula kar yağdı.ben de bu sabah petlaslarla ilgili ilk sürüş tecrübesi için yollara düştüm.
aradığım karı ancak gebze ovacık taraflarında bulabildim. ;D bunu da kısa bir videoyla belgeledim. ;)
http://www.dailymotion.com/swf/video/xg3f7d
Ynt: "Gümüş Ok" Petlas ve Pazar Gezisi
taner hocam elıne saglık. gule gule eskıt. lastık sesı yok gibi sence nasıl hocam..
Petlas sınavı geçti desenize Taner Hocam . Ben henüz kış lastigi taktırmadım ancak bende Grip Kontrolü denemek için bugün karlı zemin aradım ama Tokat -Kızıl inişte kar yoktu . Çamlıbele ise çıkmaya cesaret edemedim .
Alıntı:
mygold Nickli Üyeden Alıntı
taner hocam elıne saglık. gule gule eskıt. lastık sesı yok gibi sence nasıl hocam..
öncelikle sağol hocam. :) haklısın hemen hemen hiç lastik sesi yok.
tabiki bunda 407 nin genelde sessiz bir otomobil olmasının da katkısı var herhalde :D
Alıntı:
haruntuncer Nickli Üyeden Alıntı
Petlas sınavı geçti desenize Taner Hocam . Ben henüz kış lastigi taktırmadım ancak bende Grip Kontrolü denemek için bugün karlı zemin aradım ama Tokat -Kızıl inişte kar yoktu . Çamlıbele ise çıkmaya cesaret edemedim .
harun hele şöyle adam akıllı bir kar yağsın.tam kapsamlı bir test yapayım
ona göre petlasa not vereceğim.bizden geçer not almak öyle kolay değil .
malum öğretmen olunca not da kıt oluyor. ;D
çamlıbele gelince ben kışın oralardan jiple bile geçmem :D
Alıntı:
TaNeRhoca Nickli Üyeden Alıntı
çamlıbele gelince ben kışın oralardan jiple bile geçmem :D
Hocam Çamlıbel ne kadar yüce bir dagda olsa gözünde bu kadar büyütme . Ben 2 sene boyunca yaz kış hergün Sivas'a gittim geldim . Kışın en zor şartlarında Toyota Corolla ile geçtim Çamlıbel'i . Çok ayrı bir sürüş keyfi . ;)
valla sana denk gelmemiş çamlıbelin tipisi :D
gerçi şimdi yollar duble olunca tır - kamyon arkasına takılmadan sorunsuzda ilerliyorsun.
eskiden araç yavaşlamasın veya kayan bir tır yüzünden durmasın diye dua ederdik.
durdun mu bir daha kalkamazdın ;) çamlıbelin kışıyla ilgili olarak özellikle çocukluk anılarım hiç iyi değil :D
Lastiğide videoyuda beğendim hocam :)
Sorunsuz bir kış geçirmeniz dileğiyle...
Birde o korna ile bir mesajmı vermeye çalışıyorsunuz onu anlamadım :D
Alıntı:
Yasin CCK Nickli Üyeden Alıntı
...
Birde o korna ile bir mesajmı vermeye çalışıyorsunuz onu anlamadım :D[/b]
kornayla mesaj verdiğim doğrudur yasin.yol dar ve virajlı idi.ben de önümü göremediğim
virajlarda karlı ve kaygan yolda yolu ortalayarak gelen biriyle kafa kafaya girmeyelim veya kenara
çekilmek için aniden direksiyon kırıp tarlaya uçmayalım diye korna çalarak mesaj verdim. :)
adetimdir gidiş gelişli yollarda önünü göremediğim dar virajlarda kornaya basarım.
faydasını görmüşlüğüm var ;)
Alıntı:
valla sana denk gelmemiş çamlıbelin tipisi :D
.......
Taner Hocam bu gün Çamlıbelin tipisine denk geldim . Bu gün acil bir şekilde Sivas a gitmem gerekti . Tokat günlük güneşlikti . Çiftlik kasabasına geldigimde kar başlamıştı . Zirveye yaklaştıkça Kar ve tipi arttı açıkçası bayagı korktum ama korkunun ecele faydası yok dedim . Grip kontrolü devreye alıp besmele çekip devam ettim yola . O karda o tipide yazlık lastiklerle geçtim çamlıbeli . ( ama geçene kadar kaç fatiha okudum bilmem :o ) Grip Kontrollü 3008 sınavı geçti hocam .
Alıntı:
[ Grip Kontrollü 3008 sınavı geçti hocam .
işte bu... :)
harun bence yaz lastiklerinle büyük bir risk almışsın.yine de kazasız belasız gitmen sevindirici.
grip kontrol aracın ön tekerlerdeki çekişini maksimize etmek için kullanılan bir sistem ve bu
ancak doğru tercih edilmiş (kışın kış lastiği kullanmak gibi) lastiklerin desteğiyle tam olarak işe
yarar.yani bu sistem mucize yaratmaz. ;)
aşağıdaki video profesyonel 4 çeker sistemlerin bile yanlış lastik tercihiyle tamamen etkisiz
kaldığına çok iyi bir örnek...
http://www.youtube.com/watch?v=pXuhfwY74b8
Hocam Grip Control lü araçta Michelin 'in ilk olarak 3008 de kullandığı karma bir lastik mevcut. Yaz lastiği kadar zayıf karakter sergileyeceğini düşünmüyorum.
Taner Hocam mecbur kaldıgım için yazlık lastiklerle gittim . Zaten Sivas ta işim bittikten sonra kışlık lastikleri alıp taktırdım . Dönüş yolu daha güvenli idi .
Alıntı:
Ömer Gedik Nickli Üyeden Alıntı
Hocam Grip Control lü araçta Michelin 'in ilk olarak 3008 de kullandığı karma bir lastik mevcut. Yaz lastiği kadar zayıf karakter sergileyeceğini düşünmüyorum.
Evet Ömer'in dedigini aracı alırken satış elemanıda söylemişti . Michelin Latitude isimli bir lastik . Karma tip bir lastikmiş . Çamur ve ıslak zeminlere uygun bir lastik tipiymiş . Ama yinede kışlık lastik degil .
Ynt: "Gümüş Ok" Petlas ve Pazar Gezisi (VİDEO)
Alıntı:
evet nihayet dün istanbula kar yağdı.ben de bu sabah petlaslarla ilgili ilk sürüş tecrübesi için yollara düştüm.
aradığım karı ancak gebze ovacık taraflarında bulabildim. ;D bunu da kısa bir videoyla belgeledim. ;)
http://www.dailymotion.com/video/xg3...eo-0004_school
sevgili taner hocam lastiği deneyeceğim derken "I Shouldn't Be Alive" olmayasın.aman allah korusun. :D
Alıntı:
Taner Hocam mecbur kaldıgım için yazlık lastiklerle gittim . Zaten Sivas ta işim bittikten sonra kışlık lastikleri alıp taktırdım . Dönüş yolu daha güvenli idi .
harun kışlıklar hayırlı olsun. :) kazasız belasız güvenli sürüşler ;)
Alıntı:
InsMuh Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
http://www.dailymotion.com/video/xg3...eo-0004_school
sevgili taner hocam lastiği deneyeceğim derken "I Shouldn't Be Alive" olmayasın.aman allah korusun. :D
olabilir.malum her fantazi kendi içinde bir takım riskler barındırır. ;D