Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Eksik olmayın.
İlk balataları araç 20bin km de olduğu için ve aşındığını farkettiğimiz için değiştirdik. Birazda Ömer ve Enes abileriyle tanışması içindi. :)
Printable View
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Eksik olmayın.
İlk balataları araç 20bin km de olduğu için ve aşındığını farkettiğimiz için değiştirdik. Birazda Ömer ve Enes abileriyle tanışması içindi. :)
20 bin km balata değişimi için erken değil mi? Galiba eski sahibi sert kullanmış frenleri. Güle güle kullan abi
Haklısın. Ben 301'de 40 bin km kullanıyordum. Hala gider diyorlardı. Ama sanırım otomatik araçlarda biraz daha kısa sürüyor ömürleri. Ayrıca sürekli şehir içi kullanımda, dur kalk fazla olunca olumsuzluk artıyor. Bir de dediğiniz gibi son ana kadar hızla gidip, son anda sert frenleme alışkanlığı olan biri kullandıysa 20 bin km. fena bile sayılmaz. :)
Artık gerçek durumu kullandıkça göreceğiz.
Bizim kiralık araçların yaklaşık 30 bin km de değişmişti balatalar onların ne kadar sert kullanıldığını biliyorum. Kullanımla çok alakalı bu parçaların ömürleri. Babamın kullandığı jetta var 2014 model 1.6 tdi DSG7 büyük çoğunluğu uzun yolda kullanıldı 90 bin km de değişti balatalar. Bir kışlık bir yazlık lastik takımı var gittiği bölge gereği en az 4 ay kullanıyor kışlıkları yazlık lastikleri geçen ay değiştirdi yenileriyle :) şu an araba 112.500 km de
O kadar uzun süre kullanınca, bir o kadar daha kullanılabilir. Çünkü balatalar ısına soğuya iyice sertleşiyor ve artık aşınmaz hale geliyor. :)
Aşınma olmasa bile en fazla 40 bin civarında değiştirmekte yarar var. Aynaları aşındırmaya başlıyor bir süre sonra.
Ama genel olarak katılıyorum. Aracı kastırmadan kullanınca ve özellikle uzun yol olunca aşınma her taraftan düşüyor. Araba eskimez oluyor gerçekten.
Ayrıca yakıt ortalaması da düşüyor.
Babanıza selamlar, sağlıklı günlerde keyifle kullansın Jettasını. :)
Tam otomatik şanzımanlarda balata değişim süreleri kısalır kaldı ki balatalarımız kaliteli ve yumuşak olduğundan hızlı aşınıyor.
Sent from my SM-N920G using Tapatalk
hayırlı olsun ..gule gule kullanın..
Dünya küçük. Bakarsın bizler bir fırsat olur oraya geliriz. Sabah ciğer yemeye gideriz . Yeterki kısmet olsun.
SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok teşekkür ederim. :)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...0232c61672.jpg
İlk yolculuk ortalaması. İstanbul Kilitbahir arası. :)
Hepinizin Bayramı kutlu olsun. Sağlıklı mutlu nice bayramlara. :)
Çok güzel değer yakalamışsın Necdet ağabey
Sent from my SM-N920G using Tapatalk
Necdet abi maşallah kokluyor valla bu bluehdi :) ben de şehir içi 5.5 ortalama ile kullanıyorum bu aralar. En son 100 lira yakıt almıştım 500 km yol yaptım.