Araç zaten harika, galaxy jantlar ile harika ötesi durmuş, araca abartmadan orjinal bir değer katmışsınız
Printable View
Araç zaten harika, galaxy jantlar ile harika ötesi durmuş, araca abartmadan orjinal bir değer katmışsınız
teşekkür ederim. :)Alıntı:
Soylukan Nickli Üyeden Alıntı
bugün "gümüş ok" 18" galaxie jantlarına ve 225 45 18 ebatındaki lastiklerine veda etti.
fabrikanın kendisine layık gördüğü :D 16" lik dünya güzeli jantlarına ve 205 60 16
orjinal lastik ölçüsüne geri döndü.
neden mi? kış lastiği taktık o yüzden.
ne mi taktık? petlas snowmaster w651
niye mi petlas? ucuzdu da ondan :D
çok mu gerekliydi? bu sorunun cevabın ben de bilmiyorum ;D
lastikle ilgili tespitlerimi ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağım.
lastikle ilgili ilk izlenimim oldukça sessiz.ıslak zemin ve yağarsa eğer kar deneyimlerimi de
aktaracağım.çünkü petlas, hakkında oldukça fazla soru işareti olan bir lastik.
diğer yabancı pahalı markalardan performans açısından öyle çok bariz bir fark
olmazsa ki olacağını pek sanmıyorum yerli malı kullanmanın huzurunu yaşayacağım.
kişisel deneyimlerimle bir nebze olsun markayı merak edenlere yardımcı olmaya çalışacağım.
hülasa: ben markaya güvendim aldım.oldum olası marka takıntım olmadı.
petlasa bir şans vermek lazımdı verdim.top artık petlas ta ;)
gelelim gümüş ok bölümünün klasiği olduğu üzere fotoroman kısmına
http://img257.imageshack.us/img257/3331/photo0103oo.jpg
http://img836.imageshack.us/img836/4883/photo0104m.jpg
http://img177.imageshack.us/img177/1690/photo0107u.jpg
http://img693.imageshack.us/img693/4430/photo0118f.jpg
http://img831.imageshack.us/img831/924/photo0119v.jpg
son durum :(
http://img2.imageshack.us/img2/9376/photo0116k.jpg
Tanerhocam aracınız böyle de çok şık duruyor. Gerçi İstanbul'daki sürücüler için bu vakitlerde kış lastiği almayı biraz erken bulsamda siz inşallah faydasını görürsünüz ;)
lastik değişim sürecinin bir de abdullah ile geçen ayağı var ki o kısım tamamen başka bir alem :D
onu abdullah anlatsın size.süreçte bana yarenliğinden dolayı abdullah kardeşime teşekkür
ederim.onun sayesinde her yönüyle keyifli bir lastik değişim macerası yaşadım :D
abdullah gözlerinden öperim sevgili kardeşim.
haaa. bu arada reis de tesadüfen de olsa telefonla sürece bir ara dahil oldu. :)
ankara ses gelmiyor ;D
sağolasın cihan.bayramda memlekete gideceğiz çok büyük bir ihtimalle.Alıntı:
cmr_cihangir Nickli Üyeden Alıntı
ben de o yüzden biraz erken davrandım açıkçası.
biliyorsun hafif havalar soğuyunca lastik fiyatlarını tavan yapıyor malum.
Hocam ilk cümleleri okurken nayııır nolmazz dedim, heralde hocam toplum baskısına yenik düştü eskilere döndü ;D
Neyse geçici bir durumsa önemli değil :P Eminim aslan yazın gelmesini dört gözle bekleyecektir ;)
valla yasin "gümüş ok" u bilmem ama ben keyfim kaçmadı dersem yalan olur.Alıntı:
Yasin CCK Nickli Üyeden Alıntı
hatta bir ara yoksa 215 55 16 mı alsam lastikleri diye ciddi ciddi düşündüm.
hiç değilse tabanı biraz daha geniş diye... :D
hocam kışlıklarınız hayırlı olsun... inşallah pek ihtiyacınız olmaz ama oldugunda da sizi memnun eder...kazasız belasız günler...
Hocam telefonda sormayı unuttum. 18 lik lastikleri nerede saklayacaksın. Eğer lastik aldığın yere verdiysen hemen geri al. adamlar yüzlerce lastiği üstüste rutubetli bir hangara koyup . mahvediyorlar. en iyisi kendi imkanların ile saklamak.
taner hocam kış lastiklerin hayırlı olsun. gule gule eskıt...tercihin bence ıyı olmus. okulda kullanan arkadaşlar cok memnundu..ayrıca tedbirli olmak herzaman iyidir.. bılırsın iç anadolu sogukları sert olur...
ankaraya ugrayabılırsen kapımız acık taner hocam... bol selamlar...
teşekkür ederim.Alıntı:
derwish Nickli Üyeden Alıntı
reis sadece lastikler çıkmış olsaydı emanete bırakmayı düşünürdüm ama araçtan 18" lik jantlar ve lastikler beraber çıktığı için zaten bir yere bırakmam mümkün değil zaten. neme lazım. baharda gidipte bulamamak var ;DAlıntı:
reisG Nickli Üyeden Alıntı
nazik teklifin için sağol mücahit hocam.aynı şey istanbul için de geçerli .sen aslan kralla fuara gel de canlı canlı görelim senin sistemi ;)Alıntı:
mygold Nickli Üyeden Alıntı
insallah gorusmek nasıp olur hocam. bulusunca sıstemı kurcalarız ;) . fuar gununu belırlemeye calısıyorum...
Hocam hayırlı olsun petlas lar. Kazasiz belasiz kullanın.Alıntı:
reisG Nickli Üyeden Alıntı
Balans problemi dısında sorun çıkartmaz , gidişi duruşu yakıt ekonomisi vs vs iyidir.
Bu arada 18 lik galaxilere ben bakarım isterseniz , koyacak yer yoksa diye söylüyorum yanlış anlamayın. ;D ;D
sahiden bana bu iyiliği yapar mısın ;DAlıntı:
Bahadir Nickli Üyeden Alıntı
bu arada göbeksiz jantlara geri dönüşün en önemli sıkıntısı balans aşamasında oldu.
lastikler araç üzerinde balans edildi.hiç pratik değil.zahmetli bir süreç oldu balans işlemi...
Hocam yeni kışlıklarınız hayırlı olsun. Bnde yakın zamanda (havaların biraz daha soğumasını bekliyorum.) saklanan kışlıklarımı takacağım.
hepinizin bildiği üzere otomobil üzerindeki en önemli elemanlardan birisi lastiktir.
sektör tüketiciye ucuz pahalı bir çok seçenek sunmakta.özellikle de çin Endonezya
Tayvan malı lastiklerle ortalık tam bir panayır yerine dönmüş durumda.
ucuz olan hep kötü müdür veya pahalı olan hep iyi midir?
Forumda çoğunuzun bildiği üzere 18” jantlara geçişle birlikte ben de lastik arayışına girdim.
18” jantların bize ne getireceğini kestiremediğimden de lastik tercihini ekonomik
seçeneklerden biri olan kumho ku31 den yana kullandım. bu lastikleri hafta sonu
aracıma kış lastiklerini takana kadar tam 10.000 km boyunca kullandım.lastiklerin
gerek ıslak zeminde gerekse kuru zeminde yol tutuşundan ve fren performansından
son derece memnun kaldım.hatta bazen virajlarda sınırları zorladığım bile oldu.buna
rağmen herhangi bir güvenlik problemi yaşamadım.
Lastik 225 taban olmasına rağmen ses konusunda da herhangi bir sorun yaşatmadı.
üstelik ben bu lastikleri sessiz olduğu iddia edilen michelinlerden sonra kullanmaya
başladım. hülasa fiyat fayda oranı üst düzeyde bir lastik olarak bu 10.000 kmlik
süreçte ben lastiklerden çok memnun kaldım. “kargadan başka kuş michelinden başka
lastik tanımam” diyenlere sözüm yok.ama kumho ku31 i tavsiye eder miyim ?
buna cevabım kesinlikle evet.
Bugüne kadar kendi araçlarımda bridgestone, falken, goodyear, pirelli, michelin ve kumho
kullandım. şu anda da aracımın üzerinde petlasın kış lastiği var.kişisel değerlendirmem bu
lastiklerden goodyear nct5(ıslakta çok kötüydü) hariç hepsi ortalama bir kullanıcının tüm
ihtiyaçlarını rahatça karşılıyor.
buradaki değerlendirme kendi adıma hiç bir testle değişmeyeceğim bizzat kişisel
deneyimlerimden ibarettir.
bilgiyi ve tecrübeleri değerli kılan her türlü fanatiklikten uzak objektif ve yol gösterici paylaşımlardır.
tabiki kumhodan çok daha üstün lastikler vardır.ancak şurası unutulmamalıdır ki bilinen
markaların yarı fiyatına onlarla eş değer veya onlara yakın performans veren bir seçenek olarak
mutlaka göz önünde bulundurulması geren bir lastik.
http://img26.imageshack.us/img26/2295/kumhoecstaspt.jpg
degerlendırme ıcın tesekkurler taner hocam. 18 lere gecınce lastık kumho olacak insallah ;).
hocam bende 17 jantlarda kumho ku31 kullandım dediklerine aynen katılıyorum o paraya o lastik fazla bile :)
iyi dileklerin için teşekkür ederim ömer.hadi biz biraz da fantazi olsun diye kış lastiği taktıkAlıntı:
Ömer Gedik Nickli Üyeden Alıntı
ama senin gibi yaz kış demeden ömrü arabanın üzerinde geçen biri için kış lastiği zorunluluk bence. ;)