Orijinalini görmek için tıklayınız : Kasko ve Sigorta Hakkında Herşey
Benzer üç beş konu buldum sonuca kavuşan. Artık bunun peşini bırakmayacağım. Gelişmeleri yazarım.
Ömer Gedik
10-01-2015, 21:34
Envy modeli Millesim'e göre oldukça doludur. Bir yanlışlık var o işte
Ve aklıma geldi bugün kontrol ettim mutlu son :) sonunda envy'nin gerçek değerini yazdırdım modelin tam uzantısını doğru şekilde yazdırdım. Artık noter satışlarında vti uzantısı olmayacak, kasko belki biraz artacak ama olsun doğrusu neyse o. Bu arada mailler işe yarıyormuş adamlar aslında hemen düzeltmiş ben bakmamışım.
Bu da kanıtı:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/308_zpsbgbwykgs.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/308_zpsbgbwykgs.jpg.html)
kırmızı35
04-03-2015, 01:01
Ve aklıma geldi bugün kontrol ettim mutlu son :) sonunda envy'nin gerçek değerini yazdırdım modelin tam uzantısını doğru şekilde yazdırdım. Artık noter satışlarında vti uzantısı olmayacak, kasko belki biraz artacak ama olsun doğrusu neyse o. Bu arada mailler işe yarıyormuş adamlar aslında hemen düzeltmiş ben bakmamışım.
Bu da kanıtı:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/308_zpsbgbwykgs.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/308_zpsbgbwykgs.jpg.html)
Nasıl bir mail attınız acaba yani içeriği nasıldı bende 2008 hdi auto6r premium 308 sahibiyim araç değeri 29800tl gözüküyor, 2008 hdi 110 comfort 308in değeri 30000, auto6r hdi comfort ise 32200tl gözükmekte bende bununla ilgili bir yazı yazmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Mail örneğini özelden yolladım bu Liste aylık güncelleniyormuş. Dikkate alıyorlar.
Mail örneğini özelden yolladım bu Liste aylık güncelleniyormuş. Dikkate alıyorlar.
Azmin zaferi. Tebrik ederim Anka.
kırmızı35
04-03-2015, 11:43
İlginiz için teşekkürler
Haber güzel herkesin aklında olsun:
http://www.milliyet.com.tr/arac-sahiplerine-buyuk-mujde-/ekonomi/detay/2038421/default.htm
kırmızı35
03-04-2015, 17:45
Evet anka bey isminizi bilmiyorum kusura bakmayın sizinde yardımlarınızla 29800 tl olan aracımın kasko değeri 33800tl olarak değiştirilmiş tekrar ilgi alakanıza teşekkür ederim
Evet anka bey isminizi bilmiyorum kusura bakmayın sizinde yardımlarınızla 29800 tl olan aracımın kasko değeri 33800tl olarak değiştirilmiş tekrar ilgi alakanıza teşekkür ederim
Rica ederim doğru fiyatın yazılmasına sevindim. Adım özgür bu arada ama anka bey hoş olmuş:)
Emrah_06
18-04-2015, 13:12
10.04.2015 tarihinde yeni sigorta poliçemi her zaman yaptırdığım (3 yıldır) acentadan arayıp poliçemin biteceğini yenileme fiyatının ise 318 tl olduğunu söylediler. Bende o sürede İstanbulda fuardaydım 1 haftadır ve araştırma vaktim yoktu nasıl olsa tanıdık hemşeridir birşey olmaz dedim güvenip axa dan kestirdik poliçeyi.
Dün arkadaşlarla sohbet sırasında yeni bi sigortacı ile tanıştık. Çok çook daha uyguna yapabileceğini söyledi. Dün akşam bilgileri verdim bugün aradı 1 hafta geçmiş olmasına rağmen 203 tlden yapabileceğini söyledi ege sigortadan. Eğer zamanında yapsaydım 185 tl civarına kadar düşerdi diyor. Arada 120 lira kadar fark var. Vakit kaybetmeden ege sigortadan yeni poliçe kestirip axadan olan poliçe iptali için başvurdum.
İyimi yaptım kötü mğ yaptım bilmiyorum ama arada çok ciddi farklar var. Artık eski acentama uğramam bile. Sanırım 3 yıldır ciddi oranlarda kazıklandım :/
Babam ve abimin araçları içinde; abiminkine (hyundai i20 2012) 100 tl fark çıkarırken babamın aracına (yeni ford transit custom2012 - hususi panelvan) 200 küsür lira fark çıkardı.
rocker307
18-04-2015, 13:41
Bu işin ortası yok zaten.. Ama dikkat etmek lazım.. Eski kaskomda aracımın değerini 19500tl, normalde ölüsü 24-25bin, göstermişlerdi.. Böyle oynamalarla fiyat düşürüyorlar.. Teminat, hizmet, kurumsallık ve muafiyetler önemli..
Farkı anlamanın en kolay yolu iki poliçeyi alıp karşılaştırmak. Örneğin poliçenin peşin veya taksit ile ödenmesi bile fark yaratıyor.
Benim kasko 3 yıldır Ray Sigorta'dan yapılıyordu bu sene de onu tercih ettim, 750 lira ödedim tam kaskoya, içinde mini onarım falan her şey var. Tabi şükürler olsun 4. yılımda bir kaza bela da olmadı hiç kullanmadım kaskoyu.
Benim aracı aldığımdan beri Anadolu Sigortadan yaptiriyorum, eşim is bankasi çalışanı olduğundan o da indirime katkıda bulunuyor, en son 685 tl yaptırdım, 2 kez 100% hatalı durum olsa da has arsizlik bozulmuyor, bir de autoking klozu var, allah a şükür şu ana kadar kullanmadım ama bu yıl arka sağ kapidaki küçük hasar nedeniyle kullanacağım
Ömer Gedik
21-04-2015, 12:50
Satelisim için 518 TLye sigorta yaptırıyorum. :(
206 için ise 620 TLye sigorta yaptırdım.
Yalnız bunlar kasko bedeli değil Trafik Sigortası :S
rocker307
21-04-2015, 15:02
Niye bu kadar çok ya hu:eek: kasko fiyatını hiç sormamışsındır sanırım..
Benim envy'nin de trafik sigortası haftaya kesilecek bakalım ne kadar olacak? Geçen sene plakası farklı olduğu için epey fazla çıkmıştı bu sene 200+ olur diye umut ediyorum:)
Sehirden sehire cok farkediyor trafik sigorta fiyati artik kisiye gore de degisti benim yastan dolayi cok yuksek cikiyor gti a 230 trafik kasko 810 dan kestirdim policeyi
Sent from my iPhone using Tapatalk
abugraok
22-04-2015, 19:54
Arkadaşlar sigorta konusu biraz farklıdır. Hepinizin bildiği gibi kişiden kişiye değişir. Hatta bugün aldığınız fiyatı aynı acente bir hafta sonra vermeyebilir.
Trafik sigortasında acente pek farketmez. Karşı tarafa verdiği kaza başı teminat rakamı, ferdi kaza tutarı, sürekli sakatlık durumunda mağdura ödenen rakamların farklı olması trafik sigortalarında ufak değişikliklere neden olabilir.
Burada esas olan KASKO rakamlarıdır.
Kaskoda teminatlar çok önemli ve size zorluk ya da kolaylık yaratacak nüanslarla doludur.
Birtakım muafiyetler, yeni değer klozu, aksesuar teminatı, ikame araç, mini onarım, orjinal yedek parça, hasarsızlık kapsamı ve az önce yukarıda bahsettiğim diğer teminat tutarları kaskoda fiyatların belirgin farklılık göstermesindeki nedenlerdir.
bir kaç yüz liralık düşük poliçe belki cebe hoş gelebilir lakin kaza sonrasında can da yakabilir.
Poliçe fiyatı almak isteyen, sigortası biten soru sormak isteyen ya da sigortacısından memnun olmayan arkadaşlara yardımcı olabilirim.
Arkadaşlar Merhaba. Aracımın trafik sigortası sene sonu bitecek. Dün Sigortacım aradı %100 zam geldi en uygun 900 lira dedi. Bu sadece trafik sigortası. Netten baktığımda da aynı rakamları gördüm. Bu nedir ya ? Nasıl bir memlekette yaşıyoruz resmen insanı soğutuyorlar. Zorunlu trafik sigortası 1000 liraya yapılıyor birde kasko yapacağız. Sizde durumlar nedir nasıl bir yol izlemek lazım.
Malesef öyle .
Yazdığım yazı siyasi olarak algılanmasın lütfen.
Devlet bütçesinde delik büyüdükçe devletin kazanç elde ettiği her alanda ödeyecek olduğumuz para artmaya devam edecektir.Bu da bunlardan bir tanesi malesef.
Çeşitli sigortacılardan fiyat alacaksın en mantıklısı bu .
Tüketici Hakları derneği konuyla ilgili girişimlerde bulunmuş ancak yeterli destek göremiyormuş halktan.
Hükümetin serbest fiyat politikasında ki amaç firmaların rekabetçi olmasından dolayı fiyatların düşmesiymiş,ama görüldüğü üzere öyle olmadı,firmalar anlaşıp taban değil tavan fiyat uygulaması yapılıyor.Bir şekilde tepki göstermek lazım ben gördüğüm bütün imza kampanyalarına katıldım konuyla ilgili, Zorunlu olan bir şeyin fiyatının devlet tarafından belirlenmesi gerekir,yoksa böyle keyfi uygulamalar ile insanların cebindeki paraya fazlasıyla göz dikilir,araç sahipleri olarak,zaten sürekli vergi veriyoruz,bu kadarı cidden çok fazla.Ben son aracı annemin üstüne aldım kendimde kaza yaptığım için ütopik rakamlar çıktı,annemin yaşından ve kaza sicili temiz olduğu için alabildiği en uygun fiyat 600 tl idi,900 Tl yede kasko yaptırdım.
Fiyatların artmasındaki bir ikinci neden de değer kaybı davaları, kaza sonrası araç tamir edilse bile aracınızdaki değer kaybını tespit ettirip,belirlenen rakamı karşı tarafın sigortasından talep edebiliyoruz,bud sigorta firmalarının işine gelmesede işine geliyor bu durumu bahane ederek fiyatları şişire biliyorlar.
daschund
26-12-2015, 10:45
Benim trafik 1100 tl çıktı
Trafik sigortasını yaptirmayacagim tepki olarak
Kasko bile 650 çıkıyor
Tek olarak bunların gerisini siz tamamlayin
Soyulacak muzuz sanki enayi buldular bu milleti
ME301T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ömer Gedik
26-12-2015, 11:18
Değer kaybının direk ödenmesi, Trafik sigortalarındaki orjinal parça kullanımı, sigortanın suistimal edilmesi durumu bu noktaya getirdi.
Ustama ait 1990 Lada Samarayı 3200 e almıştık. 500 TL ye Trafik Sigortası yaptırdık.
Kendime ait 2012 Peugeot Satelis Scooter'a 600 TL'ye Trafik Sigortası yaptırdık.
Ustamın ikinci aracı 407 için de 800 TLye yaptırdık.
ziraatci
27-12-2015, 11:20
Arkadaşlar 2006 307 için sigorta 1130 tl ve kasko 1570 tl çıktı en uygun.
Malesef çok pahalı.
C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Biz sıfır 308 e 1710 tl ye kasko yapmıştık size gerçekten çok demişler
Artık bu gibi uygulamalar beni çok bıktırdı. Siyasi olmasını istemiyorum ama maalesef ucu oraya dokunuyor. Nasıl böyle bir mantık olabilir? Zorunlu yaptırdığın bir şeyi nasıl kontrolsüz bırakırsın. Zaten yeterli olmadığı için kasko gibi bir illet var. O zaman tek fiyat çıkartın herkes tek sigorta yaptırsın. Yada bu kadar para veriyorsak içeriğini genişletirsin o zmn kaskoya gerek kalmaz. Yani adamlar senin aracın trafik sigorta 10000 lira dese elin mecbur yaptıracaksın. Artık bıktım gerçekten her uygulamada halk aleyhine bir nokta var. Dün egzoz emisyon yaptırdım 40 lira test+ 7 lira kıçı kırık bir kağıt parçasına aldılar. Aracı alırken vergi, kullanırken vergi, kapıda yatsa bile mtv adı altında haraç alıyorlar resmen. Araba artık lüks değil ihtiyaç, hani araba alacak kadar paran varsa benzine 5 lira vereceksin diyen kazmalar için yazıyorum, gerçekten çok doluyum. Devlet halkını soyar mı ya?
Ben 2013 308 e 1860 kasko, 1020 de trafik yaptırdım. İlk aracım olduğu ve maalesef aracın kasko bedeli de yüksek olduğu için böyle çıktı.
Araba külliyen masraf ama toplu taşıma böyle olduğu sürece yapacak birşey yok.
Ben 2013 308 e 1860 kasko, 1020 de trafik yaptırdım. İlk aracım olduğu ve maalesef aracın kasko bedeli de yüksek olduğu için böyle çıktı.
Araba külliyen masraf ama toplu taşıma böyle olduğu sürece yapacak birşey yok.
Her şey toplu taşıma değil ki. Çocuğun oluyor hastaneye götüreceksin, otobüs mü bekleyeceksin. Eskidenmiş araba lükstür mantığı artık ihtiyaç oldu. Şimdi yine teklif aldım 1200 lira veren var 960 lira veren var. Geçen sene 460 lira ödedim. O bile çokken bu yıl vurgun yapıyorlar resmen. Neymiş sigorta şirketleri kar yapamamış. Onlar kar yapamadı diye biz yolunuyoruz. Adamlar kapıda ufak çizik var diye gerekiyorsa üzerine çekiçle vurup, kapıyı komple değiştiriyor. Sen onları kontrol altına al ondan sonra bu yönteme başvurursun. Ama yok bizim memlekette sorunu çözmek yerine herkese ceza kesiyorlar, masum da cezanlandırılıyor suçlu da. Her uygulamada bu böyle, yanlış mıyım? Herkese sırf para almak için ehliyet veriyorsun ondan sonra kazaları sözde azaltmak için neredeyse 100 m arayla tümsek koyuyorsun.
ahmetyldz
29-12-2015, 19:05
2008 308 icin ben gecen sene 230 a yaptirdigim sigorta icin bu sene 490 tl fiyat aldim. % 100 den fazla zam gelmis.
woonmalker
29-12-2015, 19:07
Gecen ay ehliyet aldim ehliyetler yeniden yenileniyormus. 2 sene once ceza yemis araba ceza yeni geldi arabayi satali 1 sene olduk. İstanbula omrumde 3-4 defa gitmisimdir arabama istanbul hgs den ceza gelmis. ( arabayi alali 3 sene oldu 5 senedir istanbulu gormedim ankaradayim ) 2 sene once odedigim park cezasi gecen ay yine sistemde gozukuyordu. Sadece ben degil benim le ayni okulda calisan 2 arkadasimin basinda var yine boyle gariplikler. Artik dilekce verecek yer bulamaz oldu insanlar ne gelirse kuzu gibi oduyorlar. O yuzden bosuna uzulmeyin arkadaslar odeyecez yine. Ancak kongo , somali gibi ulkelerde karsilasilacak gariplikler. En son cebeci trafik subeye gittim 2 sene onceki park ceza makbuzumla adam rus hackerlar yuzunden olmustur bi dilekce birakin bakariz dedi. Ben de pes ettim.
Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Artık bu gibi uygulamalar beni çok bıktırdı. Siyasi olmasını istemiyorum ama maalesef ucu oraya dokunuyor. Nasıl böyle bir mantık olabilir? Zorunlu yaptırdığın bir şeyi nasıl kontrolsüz bırakırsın. Zaten yeterli olmadığı için kasko gibi bir illet var. O zaman tek fiyat çıkartın herkes tek sigorta yaptırsın. Yada bu kadar para veriyorsak içeriğini genişletirsin o zmn kaskoya gerek kalmaz. Yani adamlar senin aracın trafik sigorta 10000 lira dese elin mecbur yaptıracaksın. Artık bıktım gerçekten her uygulamada halk aleyhine bir nokta var. Dün egzoz emisyon yaptırdım 40 lira test+ 7 lira kıçı kırık bir kağıt parçasına aldılar. Aracı alırken vergi, kullanırken vergi, kapıda yatsa bile mtv adı altında haraç alıyorlar resmen. Araba artık lüks değil ihtiyaç, hani araba alacak kadar paran varsa benzine 5 lira vereceksin diyen kazmalar için yazıyorum, gerçekten çok doluyum. Devlet halkını soyar mı ya?
+100000
Sonuna kadar katiliyorum .
Ozellikle; devlet vatandasini SOYAR mi?
+100000
Sonuna kadar katiliyorum .
Ozellikle; devlet vatandasini SOYAR mi?
Sorunun cevabı çok aleni olarak ortada. Herşeye şükür demekten bu hale geldi toplum. Karşı çıkarsan ya paralelci yada vatan haini oluyorsun. Sindirildik resmen:(
Burada soygunu yapan devlet değil sigorta şirketleri. Demokrasilerde serbest piyasa ekonomisi olur. Ancak ülkemizde maalesef serbest piyasa uygulanamıyor. Daha doğrusu piyasa aktörleri bir araya gelip ortalama bir fiyat ortaya koyuyorlar. Mahalle arası esnafında bile maalesef durum böyle işliyor. Şöyle bir örnek vereyim; ekmek aldığımız bakkalda ekmek 1 liraydı. Diğer marketlerde ve bakkallarda da 1 liraydı. 2 hafta kadar bakkaldan ekmek alırken 1.25 liraya fiyatının yükseldiğini söyledi. Diğer bakkal ve marketlere merak üzerine dolaştım ve hepsi 1.25 liraya aynı gün yükseltmişler. İşte ülkemizde serbest piyasa ekonomisi böyle uygulanıyor. Bir başka örnekte kdv si düşürülen ürünlerde . Kdv düştü ama fiyatlar değişmedi. Tavan fiyat uygulamasına karşı değilim ama uygulanırmı ayrı mesele. O kadar çok düzelmesi gereken durum varki. Mesela asgari ücret varsa tavan ücrette olmalı. Bir işletmeye ceo belki 30 işçinin aldığı parayı alıyor işveren ise asgari ücretlinin hakkını üst kademeye yağdırıyor. Olsun tavan ücret 4000 lira bu ülkede bakın o zaman nasıl gelir adaleti oluyor. Ucu açık konu lütfen siyasete çekmeyelim.
Belki bu örnekte devlet direkt soymuyor ama sigorta şirketlerinin halkı soymasına ortam hazırlayarak dolaylı yoldan bu sahtekarlığa ortak oluyor. Sen nasıl olurda kendi zorunlu olarak yaptırdığın bir olayı serbest bırakırsın? Kendi üzerinden Attın o zmn şartlarını ortaya koy. Adam 10000 lira dese ne olacak? Var mı bir üst sınır sanırım yok. Neymiş kar edemiyorlarmis o zmn yapma kardeşim bu isi. Bunun dışında yakın zamanda çocuk sahibi olanlar bilirler çocuk ürünlerine inanilmaz zamlar koydular. Hem diyeceksin ki en az 3 çocuk ondan sonra koyacaksın zammı. Geçen sene 1500 liralık oto koltugu şu anda 2300 lira %50 fark. Diyeceksiniz ki o kdr pahali ürün alma, zam sadece pahali ürünlere gelmedi. 300 liralık koltuk bile 500-600 lira oldu. Neredeyse bütün çocuk ürünleri lüks tüketime girdi.
woonmalker
29-12-2015, 21:52
Belki bu örnekte devlet direkt soymuyor ama sigorta şirketlerinin halkı soymasına ortam hazırlayarak dolaylı yoldan bu sahtekarlığa ortak oluyor. Sen nasıl olurda kendi zorunlu olarak yaptırdığın bir olayı serbest bırakırsın? Kendi üzerinden Attın o zmn şartlarını ortaya koy. Adam 10000 lira dese ne olacak? Var mı bir üst sınır sanırım yok. Neymiş kar edemiyorlarmis o zmn yapma kardeşim bu isi. Bunun dışında yakın zamanda çocuk sahibi olanlar bilirler çocuk ürünlerine inanilmaz zamlar koydular. Hem diyeceksin ki en az 3 çocuk ondan sonra koyacaksın zammı. Geçen sene 1500 liralık oto koltugu şu anda 2300 lira %50 fark. Diyeceksiniz ki o kdr pahali ürün alma, zam sadece pahali ürünlere gelmedi. 300 liralık koltuk bile 500-600 lira oldu. Neredeyse bütün çocuk ürünleri lüks tüketime girdi.
Arkadasa tamamen katiliyorum , zorunlu olan seylerde fiyati ( en azindan ust limit) devlet belirlemeli. Ha bu arada ekmek fiyatlarini marketler degil genelde firincilar odsi belirliyor. Berberlere de var mesala bir fiyat belirliyor keciorende o fiyat olursa cankaya da 3 misli oluyor isteyen cankayali gidip keciorende tras oluyor. Serbest piyasa boyle bisey olmali ekonomist varsa daha net aciklar. Zorunlu satilan urunde limit koymadan serbest piyasa uygulanirsa gunumuzdwki sikintilari yasiyoruz. Bu arada sahsim adina siyaset yapmiyorum. Okudu ugum arkadaslardan da siyaset yapan olmamis.
Arkadasa tamamen katiliyorum , zorunlu olan seylerde fiyati ( en azindan ust limit) devlet belirlemeli. Ha bu arada ekmek fiyatlarini marketler degil genelde firincilar odsi belirliyor. Berberlere de var mesala bir fiyat belirliyor keciorende o fiyat olursa cankaya da 3 misli oluyor isteyen cankayali gidip keciorende tras oluyor. Serbest piyasa boyle bisey olmali ekonomist varsa daha net aciklar. Zorunlu satilan urunde limit koymadan serbest piyasa uygulanirsa gunumuzdwki sikintilari yasiyoruz. Bu arada sahsim adina siyaset yapmiyorum. Okudu ugum arkadaslardan da siyaset yapan olmamis.
Siyaset yapılmış demedim, siyasete çekilmesin dedim. Şu ana kadar yok ancak bu tip konularda genelde sonu siyasete dönüyor. Bu arada istanbulda fiyatı fırıncılar odası değil istesob ( esnaf odası) belirliyor. Ancak tarifeye uyan yok. Mesela oturduğum kağıthanenin başka bir mahallesinde ekmek fiyatı bir markette 75 kuruş. Halkı soyan o kadar çok varki... Mesela akaryakıt şirketleri. Bankalar ... Liste o kadar uzunki. Tavan fiyat uygulaması olmasına karşı değilim... Ancak bu olay sadece sigorta da değil her konuda olmalı. Kazıkçı esnaf, pazarcı, banka gibi bir çok örneği bulunan işletmelere tavan ücrete uymayanlara ağır cezalar verilmeli. Ancak bu uygulamanın yapılması çok zor...
Ekonomi çok kötü durumda arkadaşlar. Bu hayatın her alanında kendini gösteriyor. Sigorta şirketleri sonuçta devlete vergi veriyor. Ne kadar çok gelir, o kadar çok vergi. Ortaklaşa vatandaşı soyuyorlar. Vergi, vergi, vergi. Yeter yahu. Bir yıl önce aldığım oto koltuğu, 400 TL den 600 tl ye çıkmış. Soygun var soygun.
Sonuç olarak eklemek gerekirse,
Büyüyen ekonomilerde vatandaşın vergi yükü azalır.
Gerisini siz anlayın.
Saygılar.
Siyaset yapılmış demedim, siyasete çekilmesin dedim. Şu ana kadar yok ancak bu tip konularda genelde sonu siyasete dönüyor. Bu arada istanbulda fiyatı fırıncılar odası değil istesob ( esnaf odası) belirliyor. Ancak tarifeye uyan yok. Mesela oturduğum kağıthanenin başka bir mahallesinde ekmek fiyatı bir markette 75 kuruş. Halkı soyan o kadar çok varki... Mesela akaryakıt şirketleri. Bankalar ... Liste o kadar uzunki. Tavan fiyat uygulaması olmasına karşı değilim... Ancak bu olay sadece sigorta da değil her konuda olmalı. Kazıkçı esnaf, pazarcı, banka gibi bir çok örneği bulunan işletmelere tavan ücrete uymayanlara ağır cezalar verilmeli. Ancak bu uygulamanın yapılması çok zor...
Dostum dediklerin dogru katilyorum fakat kazikci esnaf kelimesine katilmiyorum. Her semtte pazar kuruluyor ve fiyatlar o semtin gelir seviyesine gore belirleniyor ve mallarda o denli kaliteli oluyor. Bankalar ise muamma bulasmamak en iyisi ama devlet denetimi beceremedigi icin bankalar uzerinden denetlemeye calisiyor buda cok buyuk bir sikinti. Gelelim esnafa yani bana ben haliciyim yillik olarak evrak veririm baglanti yaparim. Aldigim mali taksitle satarim toplamadigim paranin vergisini pesin vergi adi altinda benden pesin pesin alir. Sen bunrda batak vermissin umrunda olmaz. Ssk ucretleri aldi basini gidiyor. Stopaji zarti zurtu . Diyeceksinki taksitle satma. Misal Adam dugun yapacak. Kart limitleri belli taksit sayisi belli . Gelirde belli
2015 yilinda. Hali sekterunde firmalar tam 4 kere fiyat guncellemesi yapti. Yani demem oki esnaf kazikci oluyorsa bunu ekonomi yapar. Devletimiz once halki memnun etmesi gerekmektedir.
Sagliktanda ornek vereyim. Bagkur ve ssk oduyorum. Ama ozel saglik sigortasida yaptiriyorum. Ve devlet hastanelerini kullanmiyorum. Ne diye yatiriyorum bu ssk ve bagkuru. Basa donersek zorunlu trafik sigorta sistemi calismiyorsa bunu ya iyilestireceksin yada kaldiracaksin.
Konuyu cok uzattim ve dagittim kusura bakmayin.
Fatihtr arkadaşım kusura bakma yanlış anlaşıldım galiba. Ben burada fahiş fiyatla ürün satanlara haksız kazanç elde edenlere lafım. Dürüst esnaf başımın tacıdır. Ailemde de esnaf vardır. Esnaflığın ne kadar zor olduğunu ancak içinde olan bilir. Bir zamanlar bende yaptım çünkü... Şöyle bir durumda aklıma geldi. Benim aracımı aldığım yılla şimdiki arasında yaklaşık yüzde 40 fiyat farkı var. Bu araç euro bölgsinden geliyor. Aldığım yılla şimdiki arasında yaklaşık euro yüzde 30 yükselmiş. Yani şimdi satılan 301 lerin fiyatı yüzde 10 yüksek... Kısaca fırsatçılık her yerde var.
Tamam dediğiniz gibi fırsatını her yerde var,dogrudur. Peki bu düzensizliği kim düzeltecek? Sen ben değil sanırım? Devlet faktörü bu noktada devreye giriyor. Yapacaksın denetlemeni koyacaksın uymayanlara cezayi olup bitecek. Fırın fiyatlarını yazmışsınız ama onlarda sizin de dediğiniz gibi ucuza satan yerlerde var gidip oradan alabilirsiniz. Ama devlet şartı olarak kesin denen bir şeyde üst limit yada olması gereken bir rakam yok. Her aynı örneği veriyorum adam 10000 lira dese yapacaksın. Bu böyle giderse seneye bu fiyatları mumla ararız. Bankalar ayrı bir konu yine orada devlet faktörü giriyor. Biri mahkemeye verir sonuç lehine olur atıyorum aidat yada hesap işletim parası alınması yasal değildir denir ve karar verilir. Ama sadece o adam parasini iade alır. Mahkeme karar veriyorsa neden diğer kişilerin parası iade edilmez? Illa neden mahkemeye vermek lazım? Ondan sonra mahkemelerde dava dosyaları çok fazla. Tabii ki olur. Bir başka taraf elektrik,su, doğalgaz faturaları. Akıl almaz kalemlerle para kesiliyor. Yine mahkemeye veren kazanıyor belki ama neden genel bir karar çıkıp komple iade yapılmıyor? Evimde hersey A+ enerji tasarruflu iki yetişkin bir benekli bir aileyi elektrik faturası 80-90 geliyor. Geçen sene aynı tüketim ile 60 lira geliyordu, o bile fazlayken. Devlet neden benden kacak bedeli alir? Gidip dogudaki kacak tuketimi neden engellemez? Maalesef bordrolu bir çalışanım ocak ayında aldigim maaşla aralık ayında aldigim maaş arasında 500-600 lira fark var. Seneye vurduğunuzdaki giden parami düşünün. Konu çok fazla dallandı farkındayım ama her konuda halk yolunuyor.
Goxın işte burada sosyal devletin işlemediği ortaya çıkıyor. Gelire göre vergi olması lazım. Ama böyle bir şey maalesef olmuyor. Kapalıçarşıda dolaşırken vergi tabelalarına bakıyorum bir çoğu yıllık benden daha az vergi vermiş. Bu dükkanların vitrinlerinde onlarca kilo altın var. Bordro mahkumu Ben ise daha elime maaş gelmeden 3 te 1 i uçuyor. O kadar çok konu varki. Mesela verginin vergisi alınan tek ülkeyiz. 1999 depreminde geçici koyulan deprem vergisi sonrasında hem kalıcı hem ismi değişerek ötv (özel tüketim vergisi) oldu. Aldığımız akaryakıttan ötv alınıyor alınan ötv'den birde kdv alınıyor.
Sigortada sıkıntı ise kaza yapmayı hobi haline getiren dengesizler, kazalardan para kazanan kişi ve kuruluşlar, uçuk fiyatlarla parça veren firmalar. Sigorta şirketleride bütün bunları fırsat bilip bahane ederek fiyatıda şişirdikçe şişiriyor. Burada dürüst vatandaşın aynen elektrikte olduğu gibi cezalandırılmsa var. Başkasının kaçak elektriğini dürüst vatandaşlar ödüyor. Araç kullanmayı bilmez her yıl bir kaç kazaya karışan kişinin sigortasını şişirebildikçe şişirsinler hatta 5 bin lira yapsınlar doğrusu bu. Ancak trafik kurallarına uyan kişinin de korunması gerekir. Trafik sigortasında ise dürüst vatandaşlar kaza yapanların parasını öder duruma getirilmesi yanlış. Geçtiğimiz marttta bende sigortamı 360 liraya yaptırmıştım. Bakalım bu yıl kaç liraya yaptıracağım. Bu arada 23 yıldan bu yana araç kullanıyorum daha hiç kazam bulunmuyor. sigortam veya kaskom hiç bozulmadı. Evet halk yolunuyor. Kendimi bildim bileli halk hep yolunmuştur. Ancak kapitalizmin gerçeği budur.
Kısaca yine söylüyorum tavan ücrete karşı değilim olması lazım. Ama çok zor bu uygulamanın getirilmesi.
Kaskom 1300, zorunlu trafik sigortam 900 TL (2015 ağustos rakamları)
zorunlu sigorta ölmediğim sürece işe yaramadığı için kasko yaptırıyorum, zorunlu trafik sigortası soygunculuktan başka bir şey değil, babamın dediği gibi En büyük soyguncu devletimiz sağolsun
Bence ya kasko ya trafik sigortası dense sorun çözülür. Benim kaskom varsa trafik sigortası yaptırmayayım mesela. Zaten onu da içeriyor, iki sigorta çok anlamsız bence. Yurtdışı örneği nasıl acaba? İki sigorta yapmanın mantığı yok çünkü. Kapsam olarak seviye seviye olsun herkes tek sigorta yaptırsın bence.
Aslında bununla ilgili change. Org da bir imza kampanyası yapılabilir. Sosyal medyada yankı yaratmak lazım çünkü mağdur çok.
Bence ya kasko ya trafik sigortası dense sorun çözülür. Benim kaskom varsa trafik sigortası yaptırmayayım mesela. Zaten onu da içeriyor, iki sigorta çok anlamsız bence. Yurtdışı örneği nasıl acaba? İki sigorta yapmanın mantığı yok çünkü. Kapsam olarak seviye seviye olsun herkes tek sigorta yaptırsın bence.
Aslında bununla ilgili change. Org da bir imza kampanyası yapılabilir. Sosyal medyada yankı yaratmak lazım çünkü mağdur çok.
Memlekette ne mantıklı lütfen?
Change.org da birkaç kampanya var ama nedense rağbet görmemiş. Forumpeugeot olarak yeni bir kampanya başlatalım mı?
Kasım ayının başından bir haber var... Fiyatlar şişince ticaride brüt oran belirlenmiş. Haberde sadece ticari araçlardan bahsediliyor... Haberin sonunda ise "iyi sürücüler zarar görecek" deniliyor. Şu anki fiyatın şişmesi bundan olabilir diye tahmin ediyorum.
http://www.hurriyet.com.tr/trafik-sigortasina-devlet-mudahalesi-40008764
Bunun adı soygun, vurgun, adaletsizlik veya haksızlık mı olur bilemem ama sonucunda bizim zarar gördüğümüz ortada.
Arkadaşlar forumpeugeot olarak change.org sitesinde bir kampanya başlatsak mı? Gün içerisinde onlarca gerekli gereksiz şey paylaşıp duruyoruz. Bunun gibi önemli bir konuda bir şey yapmamız gerekiyor. Dün Grupama dan teklif aldım bilin bakalım ne kadar verdiler? Tam 2400 lira. Yani adamlar istediği rakamı veriyor kimse karışmıyor. Bugün mecburen yapmam gerekiyor. Bugün son günüm, acaba bugün yapmasam daha sonra yaptırsam ödeme sırasında ceza ödüyor muyum? Trafiğe çıkmazsak sorun olur mu?
daschund
31-12-2015, 09:14
Arkadaşlar forumpeugeot olarak change.org sitesinde bir kampanya başlatsak mı? Gün içerisinde onlarca gerekli gereksiz şey paylaşıp duruyoruz. Bunun gibi önemli bir konuda bir şey yapmamız gerekiyor. Dün Grupama dan teklif aldım bilin bakalım ne kadar verdiler? Tam 2400 lira. Yani adamlar istediği rakamı veriyor kimse karışmıyor. Bugün mecburen yapmam gerekiyor. Bugün son günüm, acaba bugün yapmasam daha sonra yaptırsam ödeme sırasında ceza ödüyor muyum? Trafiğe çıkmazsak sorun olur mu?
Kesinlikle imza kampanyası yapmalıyız...
2014 Passat Variant'a Axa Sigorta 3200 TL Zorunlu Trafiğe fiyat vermiş bu nasıl bir soygun düzenidir..
araç sahibinin 50 yaş üzeri olmasından dolayı imiş
kaskosu bile hasarsızlıktan 1100 lira çıkarken trafiğe verdiği fiyata bakınız..
Bu konuda bence forum olarak diğer forumlarla iletişime geçip beyanımızı direk yasal yollar ile( tüketici hakları koruma derneklerinden yardım alarak) dile getirmeliyiz, daha önce yazdığım gibi,derneğin de insanların vurdum duymazlığından dolayı şikeyeti var,onların başlattığı sürece destek olursan daha çabuk sonuç alınabilir diye düşünüyorum.
Ömer Gedik
31-12-2015, 11:43
https://www.change.org/p/sigorta-bilgi-ve-g%C3%B6zetim-merkezi-trafik-sigortalar%C4%B1nda-fiyat-d%C3%BCzenlemeleri-kontrol-alt%C4%B1na-al%C4%B1ns%C4%B1n
Arkadaşlar change.org 'ta bir konu açtım bile. Bakalım neler olacak. Sosyal medyadan da paylaştım. Bir düzeltme veya isteğiniz olursa düzenleme yapalım.
Çok güzel oldu. Daha önceden açılmış bir kaç konu vardı ama gereken ilgiyi görememiş. İlgi görmesini sağlamak bizim elimizde. Maalesef biraz önce 820 liraya Mapfre sigortadan poliçeyi yaptırdım :(
https://www.change.org/p/sigorta-bilgi-ve-g%C3%B6zetim-merkezi-trafik-sigortalar%C4%B1nda-fiyat-d%C3%BCzenlemeleri-kontrol-alt%C4%B1na-al%C4%B1ns%C4%B1n
Arkadaşlar change.org 'ta bir konu açtım bile. Bakalım neler olacak. Sosyal medyadan da paylaştım. Bir düzeltme veya isteğiniz olursa düzenleme yapalım.
Sayfa bulunamadı uyarsı veriyor ömer.
Yasin CCK
31-12-2015, 13:29
Sayfa bulunamadı uyarsı veriyor ömer.
Geçici bir hata oluştu dedi ama az önce imzaladım :iyi
Ben 8nci imzayı attım. Facebook/whatsapp ve twitterda paylaştım umarım gereken ilgiyi görür.
Ben 3.imzayı atıp twitterda paylaştım
Ömer Gedik
31-12-2015, 14:56
Ne kadar çok insana ulaşırsak o kadar hozlı yayılır. Sadece şunu söylemek isterim. Ben işin çözüm noktasına sigorta bilgi ve gözetim merkezi yazdım. Bu işle ilgili başka kanalları yazmalı mıyız? Yazarsak hangi kurumu yazmalıyız.
Çok güzel oldu. Daha önceden açılmış bir kaç konu vardı ama gereken ilgiyi görememiş. İlgi görmesini sağlamak bizim elimizde. Maalesef biraz önce 820 liraya Mapfre sigortadan poliçeyi yaptırdım :(
Bende size mapfre sigorta ya bakin diyecektim. Su anda en uygun fiyati SOZDE tabii o veriyor. Bende ona yaptirdim.
Recep_Ali
31-12-2015, 22:34
2011 5008 trafik sigortasi 577 tl
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
serdarhoca
01-01-2016, 00:13
Sayfa hata veriyor...
6 Ocakta da kasko bitiyor onun için garantiye teklif aldım %10 bonus kampanyası ile 850 lira dedi. Trafik 820, kasko 850 komediye bak.
Edit: 17 kişi olmuş :(
Ben de atıverdim imzayı. Sosyal medya hesaplarından paylaşmak lazım kampanya bağlantısını, bir de bağlantıyı herkese mail yoluyla ulaştıralım mutlaka imzalar herkes.
rocker307
04-01-2016, 10:52
Burada daha çok imza toplanmış. Ömerin yaptığı açılmadı bende..
https://www.change.org/p/zorunlu-trafik-sigortas%C4%B1-fiyatlar%C4%B1-d%C3%BC%C5%9F%C3%BCr%C3%BCls%C3%BCn-naci-agbal-ba-yildirim
Sony Xperia Z2 ile Tapatalk kullanılarak yazıldı..
20gün önce trafik sigortası 590 kasko 1100 tl yaptırdım tabi bu değerler kişiye göre değişir trafiğe 2000 bile diyen oldu
caglar06
05-01-2016, 09:00
dün 410 tlye sigorta yaptırmış biri olarak biz de attık imzamızı bakalım inşaallah olumlu bir sonuç çıkar diyelim ...
attık imzamızı bu kara düzen bozulur inşallah
merhabalar. ben sigorta acentesiyim. Güneş Allıanz Anadolu Axa Maffre Doğa Sompo. Hepsi ile çalışıyorum. Şimdi ilk olarak şöyle bir açıklama yapmak istiyorum. Fiyatlar cidden yüksek biraz dengelemek lazım. Ama kalkıpta 100 TL 200 TL beklemek zor. Ortalama bir trafık fiyatı bana göre 300 TL ile 500 TL olmalı. Zamanında ucuza trafıkler yapıldı insanlar alıştı. Ama halkımız malesef bunu kullandı. biyere çarpıp hemen arkadaşı ile zabıt tutturanlar çıktı. Özellikle kendi zabıtını tut olayı çıkınca. Türkiye de Alkollu kaza oranı yüzde 20 iken şimdiki rakam %1. Tekelimi boykot ettik acaba.Bence değil. Sürekli hasar alan biri için 300 500 de az bence. 31.500 tl teminat ödüyor karşı tarafa. Hemde her hasarda 31,500. çoku kazalarda 62.000 tl. Birde deger kaybı ekledı devlet. Böyle bir riske 200 300 tl ye girermisiniz. Sürekli zarar eder şirket. Bu kanunları ekleyen devlet. Şirkletler ayakda durmaya çalışıyor. Şimdi yavaş yavaş iyi sürücüleri kötü sürücüleri ayıklamaya çalışıyorşlar. Ucuza trafık yapan EGE sigorta battı. Trafık yüzünden sırf. Axa zamnında çok ucuza yaptı şimdi toparlamaya çalısıyor. Aynı oyunu Doğa Sigorta yaptı zarar aldı basını gidiyor yakında el konulur. Maffre ucuza oynuyor. Ama nereye kadar. 2 ay sonra çıkmaya başlar yoksa sallanır. Trafık şirketler için Türkiye de zarardır. Ama tabiki zorunlu sigorta için 1000tl leri görmek üzüntü. İnsanların durumu olmayabılır. Bazı ınsanlarda var ama bir hafta sonunda yemeğe 300 TL haracanıyor sonra 400 TL trafık için laf ediyorlar. Söz meclisten tabıkı dısarı. Kurunun yanındas hep yaş yandı. Ben sigortacı olarak. Kaskomu 1,200 tl trafık sıgortamı 650 TL yaptırdım. Malesef.
demek istediğim şu. 4.basamk %0 indirim olması gereken arac. Yeni almış Ama önceki zamanlarında hasarı var. Bu şekilde yakalıyor. 2.kademe ye düşürüyor. %40 arttırım koyuyor.
zamında aracı satıp tekrar üstüne alıp yeni bastan baslıyorlardı. artık onu yapamıyorlarda.
http://i.hizliresim.com/bJJRrj.jpg (http://hizliresim.com/bJJRrj)
http://i.hizliresim.com/XLLp0D.jpg (http://hizliresim.com/XLLp0D)
Zaten burada sitem ettiğimiz devletin rolü yada rol almaması. Sistemin sıkıntılarının giderilmesi, eksiklerinin düzeltilmesi bizim de isteğimiz. Ama hep arada kaynıyoruz maalesef.
KarakurT
05-01-2016, 21:56
İmzamı attım tabiki...
C4 Cactüs
İmza kampanyasını eksisozluk.com da paylaştım. Biraz dikkat çekeceğini umuyorum.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160106/52ab11bb0072d3fd9440b5b5302c8418.jpg
Mesela bir yazı paylaşıyorum. Garanti fonunda para kalmadı. Fiyatlar düşsün düşsünde tak diye düşmüyor. sistemde bir sıkıntı var. Et fiyatı benzin fiyatları nasıl artıyorsa buda öyle oldu. İnanın biz bile fiyatı söylerken utanıyoruz.
Hazine, Ege ve Hur Sigorta kazasından sonra aynı şeyi tekrar yaşamamak için önlem almaya çalışıyormuş. Nasıl Önlem almasın ki?
Güvence Hesabı’nda bir şirkete yetecek daha para kalmamış. İddialar bu yönde… Bunun üzerine Hazine bir şirket yöneticisini Ankara’ya davet etmiş ve “Gelecek yıl trafik kesme” demiş. Bu şirketimiz sektörün hızla trafik kesen şirketlerinden biri olmuştu. Nasıl olmasın ki, olay daha hafızalarımda taze. Trafikte ilk 5’e girip paraları toplayıp gidenler oldu. Bu pisliği temizlemek de diğer şirketlere kaldı. Bu iddia bize bir acente kanalı ile geldi. Ne kadar doğrudur bilemeyiz ama bu şirketimizin en çok trafik yazan acentelerinden birine bu uyarı gelmiş. Ve bu engelleme ve strateji değişikliği böyle yorumlanmış. Bize de bunu siz okurlarımız ile paylaşmak düşer. Bunu yazarken de dudağımızı ısırıyoruz.
Allah korusun…
Bu sabah ekşi sözlükte paylaştığımda 24 imza vardı şu an 89 imzaya ulaşmış. Bakalım ne kadar destek toplayacağız
Bende bugün imzamı attım.
Yeni bir gelişme var:
http://www.ntv.com.tr/ekonomi/mehmet-simsekten-zorunlu-trafik-sigortasi-aciklamasi,wyRKdeHG70OP9aoUBzyEpQ
Tabi tipik Türkiye klasiği bakalım ne zaman ve ne sonuç çıkacak merakla bekliyoruz umutsuzca :(
bunlar çalışıp bir sonuç çıkartana kadar biz en az iki defa daha sigrta yaptırırız bu yüksek fiyatlardan.Ellerini çabuk tutsalar da beni utandırsalar.
benim de anadolu sigorta 700 kasko 1100 çıktı. geçen sene 280'e 900 idi. Yine de uygun sanırım, arkadaşlarımın ödediğine bakarsak..
Araçların güncel kasko değeri ve trafik sigortası değerini nasıl sorgulayabilirim internetten? Bizim aracınkini merak ettim temmuza kadar zamanımız var ama hazırlıklı olalım
Araçların güncel kasko değeri ve trafik sigortası değerini nasıl sorgulayabilirim internetten? Bizim aracınkini merak ettim temmuza kadar zamanımız var ama hazırlıklı olalım
Sinan şurdan bakabilirsin aracın ederine http://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631
Yazan değer üzerinden bir oran var sanıyorum kademe kademe çıkan fikir yürütürsün en azından.
Ya da sigorta ile ilgilenen arkadaşlar ufkumuzu açsın bu konuda.
Sinan en erken sigorta ve kaskonun bitimine bir ay kala öğrenebilirsin. Başka türlü sigorta veya kasko sorgulaması çıkması mümkün değil.
Sinan şurdan bakabilirsin aracın ederine http://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631
Yazan değer üzerinden bir oran var sanıyorum kademe kademe çıkan fikir yürütürsün en azından.
Benim bildiğim hepsini alabiliyorsun, vermezlerse mahkemeye başvurursun. Bir arkadaşım kasko bedelinin tümünü almıştı.
Benim bildiğim hepsini alabiliyorsun, vermezlerse mahkemeye başvurursun. Bir arkadaşım kasko bedelinin tümünü almıştı.
artık kasko poliçelerinde araç bedeli yazmıyor, rayiç bedel üzerinden ödeme yapılıyor,ayrıca yapılan poliçe önemli,bazı firmaların çok garip poliçeleri var mesela ruhsat sahibi dışında biri kaza yaparsa hasarın % 70 ni karşılıyor falan. Rayiç bedel düşük gelirse en fazla sigorta şirketi ile pazarlık yapabiliyorsunuz.
Dün yapılan sigortam 1213 TL kaskom ise 2300 TL. Her ikisi de axa..
🐋 Big White \\\ 3 0 0 8 \\\
Sinan en erken sigorta ve kaskonun bitimine bir ay kala öğrenebilirsin. Başka türlü sigorta veya kasko sorgulaması çıkması mümkün değil.
Öyleyse bekleyeceğiz. Acelemiz yok daha zaman var temmuza :)
94.790 tl görünüyor arabayı çok daha düşük bir fiyata almıştık maşallah fiyat artmış bayağı :) bizim arabanın aynısını 2016 model hesapladım 100.150 tl fiyat çıktı. Tam zamanında almışız arabayı sonra fiyatlar uçtu
daschund
12-01-2016, 09:05
haaa benim araca verdiği rakama bak 10 ayda bayağı kar etmişim...
114349
PEUGEOT
308 5 KAPI ACCESS 1.6 e-HDI (112)
2012
49.123,00 ₺
kasko değer listesinden güncel kasko bedellerini öğrenebilirsiniz. Ama araç pert olduğunda ogün olan piyasa değerine göre fiyatlandırma yapılır. Eskiden araç değerlerini düşürüp indirebiliyorduk artık yok öyle birşey. mesala siz aracı ikinci el 40 bin tl almıs olabılırısiz. ama km ve piyasa değerinin ortalmasına göre pert hasarda size 35 le açıp pazarlık sonucu 37 verebilirler.
trafık fiyatlandırmalarını 29 gün den önce fiyatlandırılmaz. hatta güneş sigorta 5 gün kala cıkarıyor. Hakkı olmadan bunu yapabılıyor,yasalarda açıklar var kimseden ses cıkmıyor.
kasko cıkartılır ama sağlıklı olmaz. Borsa gıbı 2 günde bir fiyat oynuyor. düm bir araca 800 TL cıkarıyorum 2 gun sonra 880 TL hatta 980 tl gördüğüm oluyor.
rocker307
12-01-2016, 14:39
Rca hocam iyi niyet ve bilgilendirmeler için teşekkürler..
Sony Xperia Z2 ile Tapatalk kullanılarak yazıldı..
haldun85
04-02-2016, 14:36
fiyatlar berbat durumda, araba 1 sene boyunca kapının önünde yatsa masrafı en az 3000 tl.
Arkadaşlar dün haberlerde trafik sigortalarına düzenleme geleceği söyleniyordu. Acaba ne zaman gelir, gelince şu anda alanlara bir faydası olur mu? İptal edip tekrar yaptırabiliyor muyuz?
İptal edilebilir ama tam prosedür ne bilmiyorum belki tekrar satış yapmak gerekebilir. Fayda maliyet analizi yapman lazım al sat 200 desek iade ne kadar olacak yenisi kaça yapılacak? Arada uçurum olursa neden olmasın ben olsam yapardım. Eşime satıp alırdım ertesi gün :) Ama çok fark olacağını düşünmüyorum ben. Ciddi bir fark oluşur ve poliçeyi iptal süreci daha kolay olursa çoğu yaptırır zaten.
Bir düzenleme gelsin de bir şekilde bize faydası olacaktır. Çünkü benim gibi olan insanlar çok zaten bu tepkiyi de trafik sigortası yaptıranlar verdi. Eğer bizi kapsamayan bir düzenleme gelirse tepki yine olacaktır. Dün haberlere yine çıktı ama tam yakalayamadım. Bir kişi 100 liralardan 300 liralara inebilir dedi. Zaten olması gereken de bu değil mi? önceden 247 lira ödemiştim şimdi 900 lira ödedim.
Emrah_06
16-02-2016, 08:32
Fiyatlar netleşince yeni bir firmadan yaptırabilir ve sonrasında mükerrer kesimden mevcut poliçeyi iptal ettirebilirsiniz.
Tekrar yapılabiliyorsa iyimiş. Arada 100 lira fark da olsa düşünülebilir bence. Düzenleme tam çıksın işin rengi belli olur.
Arkadaşlar kaskolarımızı aracımızı sattıktan 1 ay sonra yeni aracımızla yenilersek hasarsızlığımız düşmüyormuş, süreyi aşarsak indirimi kaybediyoruz.
308 i mi satıp yeni 308 alacağım kısmetse, bunu yeni öğrendim. Kaskoyu süresi dolana kadar iptal ettirmeden yeni aracı alıp hasarsızlık indiriminden faydalanabiliyoruz.
daschund
03-03-2016, 13:57
Arkadaşlar benim aslan için bugün kasko ve trafik bedelleri çıktı...
2012 308 ehdi access
- %60 hasarsızlık
-06 plaka (Ankara)
Trafik --> 559 TL
Kasko --> 848 TL
her ikisde axa sigorta tarafından yapılacak ...
nasıl fiyatlar..
Poliçe ve sigorta içeriği nedir? ona göre fiyatlar değişiyor. ama ortalama rakamlar diyebiliriz.malum herkesiz canı yandı bu konuda.
asdfg112
04-03-2016, 23:22
Benim 3 Nisanda doluyor kasko ve sigorta süresi. Bugün öylesine teklif alayım dedim, sadece 3 şirket fiyat verdi, en ucuz hdi sigorta 800 lira kasko teklifi verdi.
Biraz daha beklersem daha iyi teklifler bulurum diye umuyorum.
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Liberty kasko hasarsizlik %50 ile 628 tl , mapfre trafik sigortası 683 tl ödedim geçen hafta . . .
SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet konuyla alakali düzenleme (!) yapildi. Yüce devletimiz %100 zam yapılan trafik sigortası için %20 indirim yapılmasını uygun buldu. Yani siz bu millete %80 zam yapabilirsiniz dedi.
Mevcut policeliler içinse yine firmalarla konuşmayı ve olumsuz yanıt alırsak mahkemeye başvurmayı halka bıraktılar. Firmalara mevcut müşterilerinize %20 iade yapın diyemediler.
Şu anda doğum arefesinde olduğumuz için ilgilenemiyorum, konuyla alakali bir aksiyon alan var mıdır?
Konuyla alakalı bir işlem yapan var mıdır?
Ömer Gedik
11-05-2016, 13:10
2001 Peugeot 406 aracım için 1576 TL trafik poliçesi kestirdim. Araç eşimin adına hasarsızlık yok.
skarabulut
11-05-2016, 22:27
Son zamanlarda oldukça yükseldi trafik sigortaları. Eski aracım 2013 C-Elysee için kasım ayında 384₺ yaptırdım.
2001 Peugeot 406 için 2 hafta önce 592₺ yaptırdım. Fiyatlar oldukça yüksek inşallah bir düzelme gelir..
kral1840
12-05-2016, 08:15
2012 308 1.6 e hdi auto6r active kasko değeri 54 bin tl
hem 25 yaş hem ehliyetsiz hem bayan hem ilk araç anadolu sigorta 1850 tl kasko anadolu 2090 tl ye yapıldı.
en düşük bunlardı mecbur yaptırdım.
önceden sormuştum bu civarda söylenmişti zaten,hazırdım 4000 liraya malesef.
Son şikayetlerden sonra yazdığım gibi bir düzenleme(!) yapıldı ama trajikomik bir şekilde mağdur olarak bizlerin başvurması ve sonucunda %20 iade almasına karar verilmişti. Bu nedenle başvuru yapan olmadı anlaşılan. Firmalarda bu kadar desteksiz bir düzenleme karşısında iade edemeyiz diyeceklerdir. Sonrasında adalet sistemine güvenen mahkemeye verecek, sonuçlanana kadar bir sonraki poliçe zamanı gelir de geçer. Ver kararı de ki sigorta şirketlerine şu ana kadar yaptığınız poliçe sahiplerine %20 oranında iade ödeme yapın diye olsun bitsin. Ama nerdee
Edit:
Zorunlu Trafik (http://www.sabah.com.tr/haberleri/trafik-488771012500) Sigortasını düzenleyen torba kanun mecliste kabul edildi. Yasaya göre, şirketlerle sigortalanan arasındaki uyuşmazlık mahkemeye gitmeden de çözülebilecek."Zorunlu trafik (http://www.sabah.com.tr/haberleri/trafik-488771012500) sigortası, ilgili konularda düzenlemeler içeren "torba kanun" tasarısının 1. bölümü, TBMM (http://www.sabah.com.tr/haberleri/tbmm) Genel Kurulunda kabul edildi.Genel Kurulda "temel kanun" olarak görüşülen yasa tasarısının 1. bölümünde 16 madde yer alıyor.
TRAFİK SİGORTASI UYUŞMAZLIKLARINA MAHKEMESİZ ÇÖZÜM
Kabul edilen maddelere göre, zorunlu trafik sigortası uyuşmazlıklarının daha hızlı çözülmesi için düzenleme yapılıyor. Bu çerçevede, zarar gören, zorunlu mali (http://www.sabah.com.tr/haberleri/mali) sorumluluk sigortası için dava yoluna gitmeden önce ilgili sigorta kuruluşuna yazılı başvuruda bulunacak. Sigorta kuruluşunun başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde başvuruyu yazılı olarak cevaplamaması veya verilen cevabın talebi karşılamadığına ilişkin uyuşmazlık olması halinde zarar gören dava açabilecek veya tahkime başvurabilecek.
8 GÜN İÇİNDE ÖDEME
Sigortacılar, hak sahibinin zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarıyla belirlenen belgeleri, sigortacının merkez veya kuruluşlarından birine ilettiği tarihten itibaren, 8 iş günü içinde zorunlu mali sorumluluk sigortası sınırları içinde kalan miktarları hak sahibine ödeyecek.
http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2016/04/13/trafik-sigortasinda-vatandasi-rahatlatacak-duzenleme-yasalasti
Merhaba arkadaşlar, gelecek dönem yaptıracağım kasko sigorta işi beni çok endişendiriyor. Fakat bugünlerde başka bir derdim var. Kardeşim kiralık araçla kaza yapmış. Neyse ki bir şeyi yok. Öte yandan bir sürü masraf çıktı araç pert olacak gibi. Benim sormak istediğim pert olursa kasko ödemeyi ortalama kaç günde yapar? Arada geçen zamanın ücretini de kiralayan ödüyormuş çünkü. Deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun olacağım.
Merhaba arkadaşlar, gelecek dönem yaptıracağım kasko sigorta işi beni çok endişendiriyor. Fakat bugünlerde başka bir derdim var. Kardeşim kiralık araçla kaza yapmış. Neyse ki bir şeyi yok. Öte yandan bir sürü masraf çıktı araç pert olacak gibi. Benim sormak istediğim pert olursa kasko ödemeyi ortalama kaç günde yapar? Arada geçen zamanın ücretini de kiralayan ödüyormuş çünkü. Deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun olacağım.
Merhaba. Bizim İstanbul mecidiyeköyde araç kiralama ofisimiz var . Öncelikle geçmiş olsun kendisine bir şey olmamasına sevindim. Araç kiraladığınız şirket kurumsal bir firma mı ve arabada rent a car kaskosu mu vardı?
haldun85
28-07-2016, 11:35
kasko fiyatları konusunda fiyatlar tam olarak neye göre belirleniyor ben bir türlü anlayamadım. https://www.sigortam.net/arac-kasko-sorgulama sitesinden teklif aldım geçen hafta 14 şirketin teklifini verdiler, en düşük teklifle en yüksek teklif arasında nereden baksanız 600 tl fark var.
sessizgece
28-07-2016, 12:54
Poliçe içine dahil edilen klozlara bağlı olarak değişiyor diye biliyorum.
Mesela kaza yaptığımda bana 3 günlük araç tahsis ettiler, arkadaş 10 gibi aldı
Benim de kasko ve zorunlu trafik geldi çattı, bir arkadaşım vasıtasıyla yaptiriyorum ben, zorunlu trafik geçen yılın iki katı çıktı bu yıl 675tl, kaskom nerdeyse aynı geçen yılla 750 tl. Bazı arkadaslara çok yüksek rakamlar çıkmis ben sukrettim ama zorunlu trafik olayını bukadar abartmalari anlamsız, kasko yapan kisilere bir ayrıcalık olmasi lazim bence
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
serdarhoca
30-07-2016, 22:13
Benimki de yaklasti. En uygun Ziraat Sigorta cikiyor 490 lira. Gecen yilin iki kati. Kasko sompojapan en uygun 690 lira. Sigorta icin kararsiz kaldim. Ziraat sigorta nasildir acaba?
Benimki de yaklasti. En uygun Ziraat Sigorta cikiyor 490 lira. Gecen yilin iki kati. Kasko sompojapan en uygun 690 lira. Sigorta icin kararsiz kaldim. Ziraat sigorta nasildir acaba?
Dün bir yerde göz ucu bir haber gördüm. Devlet bankaları trafik sigortası için iyi rakamlar veriyor diye, bakabilirsiniz. Ayrıca bildiğim kadarıyla sompojapan firması iflas edip kapandı. Ama devretti sanırım o nedenle sorun yaşamamak için iyice araştırın. Trafik sigortası olsa çok sorun olmaz ama kasko için iyi araştırın.
Ömer Gedik
01-08-2016, 07:37
Kasko için emin olduğunuz markalardan hizmet alın. Trafik en ucuz neresiyse orası :)
Yalnız pahalı dediğiniz kasko+trafik tutarı benim sadece Trafik sigortamın yanına yaklaşamıyor.
Sent from my SM-N920G using Tapatalk
Emrah_06
01-08-2016, 12:11
Dün bir yerde göz ucu bir haber gördüm. Devlet bankaları trafik sigortası için iyi rakamlar veriyor diye, bakabilirsiniz. Ayrıca bildiğim kadarıyla sompojapan firması iflas edip kapandı. Ama devretti sanırım o nedenle sorun yaşamamak için iyice araştırın. Trafik sigortası olsa çok sorun olmaz ama kasko için iyi araştırın.
Somojapan ' a eminmisin kapandığına dair ?
serdarhoca
01-08-2016, 12:14
Sompojapan kapanmadi..
Somojapan ' a eminmisin kapandığına dair ?
Emin değilim, geçenlerde yazlıkta bir komşu kaza yapmıştı. Araç bu firmadan kaskoluydu, orada konuşması geçmişti, devretti demişlerdi. Onun için araştırın dedim.
Emrah_06
02-08-2016, 14:11
Emin değilim, geçenlerde yazlıkta bir komşu kaza yapmıştı. Araç bu firmadan kaskoluydu, orada konuşması geçmişti, devretti demişlerdi. Onun için araştırın dedim.
Bi an kendimi sorgulamıştım bu ne la gittiğim yeri kurutuyorum diye. Geçen sene Ege Sig. deydim battı bu sene de somopo dayım dedim bunu da kuruttum herhalde.
Not: Firma sapasağlam ayaktaymış
Arkadaşlar merhaba, aracımın kasko ve trafik sigorta süreleri sene sonu bitiyor. Bu nedenle arayışa girdim. Şu anda Generali Sigorta kasko için 783tl(yetkili servis)/647tl(sanayi) ve trafik için 839tl teklif verdi. Kasko uygun gibi ama trafik pahalı. Yakın tarihte yenileyen var mıdır? Generali nasıldır tecrübesi olan var mı?
Arkadaşlar merhaba, aracımın kasko ve trafik sigorta süreleri sene sonu bitiyor. Bu nedenle arayışa girdim. Şu anda Generali Sigorta kasko için 783tl(yetkili servis)/647tl(sanayi) ve trafik için 839tl teklif verdi. Kasko uygun gibi ama trafik pahalı. Yakın tarihte yenileyen var mıdır? Generali nasıldır tecrübesi olan var mı?
Trafik sigortamı ziraat sigortadan agustos ayında 900 tl ye yenilemiştim. (İstanbul ikamet, 38 plaka)
Birkaç yerden aldım;
Trafik sigortası:
Ziraat Sigorta 871
Neova 747
Mapfre 722-->700 yaparım dedi.
Diğer firmalar salak arıyor.
Koalay.com sitesinden aradılar. Sompo kasko için 669 lira diyor. Ama daha öncede yazdığım gibi Sompo firmasıyla alakalı kapandı devretti gibi bir şey aklıma girmiş çıkmıyor. Yeni araştırma yapan var mı acaba?
MH deki eleman özellikle trafik sigortası için liste fiyatının altında fiyat verenler için bunlar sizin %10luk indiriminizden indirim yapıyorlar diyor. Yani yaptırırsanız bir sonraki sene fiyatınız %10 düşmesi gerekirken atıyorum diyor %5 düşüyor diyor. Böyle bir şey mümkün müdür? Çünkü Unısigorta liste fiyatı olarak 786 lira trafik vermişti. Sonra telefonla arayıp 629 liraya düşürdü. Hoşgeldin kampanyası fln dedim yok öyle bir şey diyor. Herkes bir şey diyor. Tecrübesi, bilgisi olan var mı?
serdarhoca
26-12-2016, 22:27
Sompodan yaptirabilisiniz. Sorun yok...
bylal666
27-12-2016, 10:10
Şaka gibi,
Eşimin 2010 308 HDİ için kasko + Sigorta 1.350TL tuttu.
Benim 2001 406 Coupe için sadece Sigorta 1.400TL tuttu....
Emrah_06
12-04-2017, 08:38
Sigortada tavan fiyat uyguluması başladı nihayetinde.
11.04.2017 SBM den aldığım teklif 560,07 tl
12.04.2017 SBM den altığım teklif 413,60 tl
Ömer Gedik
12-04-2017, 08:48
Sigortada tavan fiyat uyguluması başladı nihayetinde.
11.04.2017 SBM den aldığım teklif 560,07 tl
12.04.2017 SBM den altığım teklif 413,60 tl
Bende bugün teklif almayı planlıyorum. Mevcudu iptal edip yeni yapabilmek mümkün mü? Konuşuluyoırdu ama detaylara bakmadım.
Emrah_06
12-04-2017, 08:53
Bende bugün teklif almayı planlıyorum. Mevcudu iptal edip yeni yapabilmek mümkün mü? Konuşuluyoırdu ama detaylara bakmadım.
Yok Ömer onu iptal etmişler.
Önceki poliçe iptal edilip yenisi yapılması yada fark ödemesi yokmuş. Ama şu var araç devri ile yeni poliçe yaptırmak mantıklı gibi. Eğer son 1-2 ay içerisinde sigorta yaptırılmışsa.
Ömer Gedik
12-04-2017, 08:57
Yok Ömer onu iptal etmişler.
Önceki poliçe iptal edilip yenisi yapılması yada fark ödemesi yokmuş. Ama şu var araç devri ile yeni poliçe yaptırmak mantıklı gibi. Eğer son 1-2 ay içerisinde sigorta yaptırılmışsa.
Yapanlar mağdur o zaman. Ben kasımda yaptırdım. 1590 TL sadece Trafik Sigortası
407 exe.b.
12-04-2017, 10:47
Trafik sigortasını en ucuz yere yaptırabilirsiniz.Bedeller aynı.Fark sadece çekici hizmeti v.s.
Kasko ise çok değişken.İyi araştırmak lazım.10 gün ikame araç veriyorlar diye sevinirken yıllık maddi hasarlı kaza bedeli 50 bin verilirse basınız agriyabilir.
Ornek vermek gerekirse: Işık ihlali yaptınız,kusurlusunuz.Porsche panamerayi pert ettiniz.(Yarali veya vefat yok kabul edelim.)Devreye önce trafik sigortaniz girer.Odeyecegi miktar yanlış hatırlamıyorsam 33 bintl.Geri kalan miktar için kaskonuz devreye girer.Eğer kasko policenizde araç başı maddi hasar bedeli 50 bintl ise.Toplamda 83 bin TL kasko ve sigortaniz tarafından karşılanır.Geri kalanı cepten odersiniz.O yüzden onerim araç başı maddi kaza bedelini en az 100 bin yaptırmanız ya da ultra lüks segmentten görünce yolunuzu değiştirmeniz.
Abdullah
13-04-2017, 11:13
Evet benim sigorta 20nisanda bitiyor 1 nisanda 711 ₺ idi şimdi 593₺ ye düşmüş ama sigorta firmaları fiyatlar düştüğü için taksit imkanını kaldırıyorlarmış bilginiz olsun.
Nickiniz
14-04-2017, 08:38
Arkadaslar dilerseniz sigorta konusunda benden de fiyat alabilirsiniz.
LG-H860 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ayı_boğan
19-05-2017, 09:39
Trafik sigortasını 849 tl'ye yaptırdım 308'in , 5008 ise 584 tl.
308 in sigortası 584 tl kasko 920 tl ye dün yaptırdım.
eminbasbay
19-05-2017, 19:48
Merhaba
Aracim 207 outdoor 2009 model bu nisan sonunda 460 tl ye yaptirdim
LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yeni aslanımın trafiğini 474 TL ye yaptırdım.
Arkadaşlar merhabalar. Forumda aktif olmaya çalışıyorum ve eksik olduğum konuları tamamlamak istiyorum. Aracıma sigorta ve kasko yaptırmayı düşünüyorum ancak ikisi arasındaki farkı tam bilemiyorum bilgilendirecek olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Arkadaşlar merhabalar. Forumda aktif olmaya çalışıyorum ve eksik olduğum konuları tamamlamak istiyorum. Aracıma sigorta ve kasko yaptırmayı düşünüyorum ancak ikisi arasındaki farkı tam bilemiyorum bilgilendirecek olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Sigorta poliçesi zorunludur. yaptırılmamasının cezai yaptırımı var, çok basit şekilde sigorta sizin karşı tarafa(araç,insan,hayvan vb) karşı verdiğiniz zararı poliçede belirtilmiş rakamlar üstünden öder.Kasko ise siz hatalı olsanız dahi herhangibir kaza,doğal afet,yangın, terör olaylarında aracınız zarar görürse yada sizin hatanızdan kaynaklı bir zarara uğrarsa onu karşılıyor,onarımın mümkün olmadığını noktalarda rayiç bedel üzerinden araç değerini ödüyor. kasko sizi,sigorta karşı tarafı koruyor yani. her ikisinde de poliçe içeriği önemlidir.bazı poliçelerde fiyatlar ucuz çıksın diye küçük ama önemli maddeler poliçeden çıkartılıyor,anahtar kaybolması,ücretsiz cam değişimi gibi.
numan406
05-10-2017, 17:26
arkadaş cevaplamış güzelce küçük bir ayrıntı verim cezai işlemler arasında araba bağlama durmuda var bilgin olsun
arkadaş cevaplamış güzelce küçük bir ayrıntı verim cezai işlemler arasında araba bağlama durmuda var bilgin olsun
Eyvallah hocam teşekkürler. İşimizi garanti altına almak için her ikisini de yaptırmak gerek aslında.