Orijinalini görmek için tıklayınız : 308 2012 ile 2013 arasında fark var mı?
2013 1.6hdi access aracım için internetten yağ ve filtre seti aldım. Satıcı hava filtresinin 2012ye göre farklı olduğunu söyledi ve 15 tl fark verdim. Bu fark neyden kaynaklanıyor, motorla ilgili başka farklılık var mıdir? Yakıt filtresi almadım o da mı farklı acaba?
2013 1.6hdi access aracım için internetten yağ ve filtre seti aldım. Satıcı hava filtresinin 2012ye göre farklı olduğunu söyledi ve 15 tl fark verdim. Bu fark neyden kaynaklanıyor, motorla ilgili başka farklılık var mıdir? Yakıt filtresi almadım o da mı farklı acaba?
Sanırım bilen yok?
http://i1168.photobucket.com/albums/r485/shaho33/WP_20160208_002_zpsk1ficzpg.jpg (http://s1168.photobucket.com/user/shaho33/media/WP_20160208_002_zpsk1ficzpg.jpg.html)
Siparişim geldi, aslında kampanya olduğu için aldım, ilk kez yetkili servis harici özel bir servise gideceğim, umarım memnun kalırım. Bir de umarım parçalar doğru gönderilmiştir
asdfg112
15-02-2016, 14:19
Biraz geç oldu ama yazayım, bazı 2012 modeller euro4 motor galiba. Onların filtresi farklı. Benim aracım da 2012 ama euro 5 motor.
Bir sorum olacak, neden bakım için orijinal filtre almadınız? Orijinal parçalar da gayet ekonomik.
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Euro 5 farkı var bazı araçlarda, euro5 için çantalı diye tabir edilen filtreleri kullanıyoruz.
hava filtresi değişimi euro4 lerde çok sıkıntılı, euro5 lerde daha kolay.
Fiiltreleriniz bosch güzel ama, orjinali ile fayda olarak bence fark yok.
Yağ olarak mobil1 esp 5W/30 totalden daha iyi gibi ev araçlarımızla uyumlu
Biraz geç oldu ama yazayım, bazı 2012 modeller euro4 motor galiba. Onların filtresi farklı. Benim aracım da 2012 ama euro 5 motor.
Bir sorum olacak, neden bakım için orijinal filtre almadınız? Orijinal parçalar da gayet ekonomik.
Selamlar, ben orijinal diye aldım filtreleri, parasından dolayı değil, içime sinmeyecekse bunları sallar bi daha orijinal olanları alırım. Bunların orijinal olanları hangi marka ve aralarında kalite olarak bariz fark var mı ki
Euro 5 farkı var bazı araçlarda, euro5 için çantalı diye tabir edilen filtreleri kullanıyoruz.
hava filtresi değişimi euro4 lerde çok sıkıntılı, euro5 lerde daha kolay.
Fiiltreleriniz bosch güzel ama, orjinali ile fayda olarak bence fark yok.
Yağ olarak mobil1 esp 5W/30 totalden daha iyi gibi ev araçlarımızla uyumlu
Valla bu yağ bizim araçların önerdiği yağ diye aldım:) Ya bi anlık kampanya varmış komplesine çok para da vermedim, eski faturasına baktım servis de m1 esp kullanmış zaten. Dediğim gibi içime sinmezse hiç kullanmam olur biter:) bakımına henüz 3bin km var ben havalar biraz ısınınca km'si gelmeden yaptırcam, zamanım var henüz
asdfg112
15-02-2016, 17:42
Bence atmanıza gerek yok Bosch zaten birçok markaya üretim yapıyor kalitelidir, ama bundan sonra yine de orijinal kullanmanızı öneririm. Orijinal olanların sabit bir markası olmuyor, ama piyasada satilanlardan daha kaliteli oluyor haliyle. Orijinal filtre seti 60-70 lira civarında bulunabiliyor, ben forumdaş Ömer den alıyorum her bakım öncesi.
Bu arada total yağ almak isteyenler için yine yazayım, HB'de yeni üretim olan ineo ecs hala 60 liraya satılıyor, yeni üretim olduğu için stok bile yapabilirsiniz birden fazla alıp.
Bence atmanıza gerek yok Bosch zaten birçok markaya üretim yapıyor kalitelidir, ama bundan sonra yine de orijinal kullanmanızı öneririm. Orijinal olanların sabit bir markası olmuyor, ama piyasada satilanlardan daha kaliteli oluyor haliyle. Orijinal filtre seti 60-70 lira civarında bulunabiliyor, ben forumdaş Ömer den alıyorum her bakım öncesi.
Bu arada total yağ almak isteyenler için yine yazayım, HB'de yeni üretim olan ineo ecs hala 60 liraya satılıyor, yeni üretim olduğu için stok bile yapabilirsiniz birden fazla alıp.
Ben Ömer Bey'in yedek parça sattığını bunları aldıktan sonra öğrendim ve yedek parça satışı yaptığı linki de her forum üyesinin görebileceği yere koymasını istedim. Bilmeyene göre burası sadece bir forum işte. Filtre orijinal diye aldım, diğer markalar biraz daha uygundu, bunlar daha pahalıydı. Filtreleri ben de 70e aldım zaten. Bagaj havuzu alırken kampanyayı farkettim aldım gitti hepsi bu işte:)