PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Farklı LPG taktırmak

3saniye
13-01-2016, 14:02
Merhaba arkadaşlar;
Aracımı 2011'de ilk aldığımda üzerinde zavoli marka lpg sistemi vardı. Ama sistem aracı kaldırmıyordu. Çekişten düşüyor, arıza ışığı sürekli yanıyordu. Aldıktan kısa bir süre sonra katalitik konvertör arızası verdi ve değiştirmek zorunda kaldım. Servisin dediğine göre LPG, katalitik konvertörü aşındırmış ve bozmuş. Ben de LPG yi söktürdüm ve o zamandan beri benzinle kullanıyorum. Şimdi ise Prins marka LPG taktırmak istiyorum. Buna göre hangi bürokratik işlemleri yaptırmam gerekiyor? ( proje, tadilat, muayene vs.)

coosmanli
13-01-2016, 14:21
bizim 1.6 vtilar turbolu degilmi ?

mimit
13-01-2016, 14:39
Vti turbolu değil atmosferik,Thp ler turbolu, turbo olsa bile lpg için sorun teşkil etmeziuygun marka ve model ile kullanılır.

hocam lpg yi söktürdükten sonra ruhsat değişikliği yapıp muayeneye girdiniz mi?

3saniye
13-01-2016, 15:09
Vti turbolu değil atmosferik,Thp ler turbolu, turbo olsa bile lpg için sorun teşkil etmeziuygun marka ve model ile kullanılır.

hocam lpg yi söktürdükten sonra ruhsat değişikliği yapıp muayeneye girdiniz mi?

LPG yi söktürdükten sonra, vizeden geçebilmek için LPG'yi tekrar taktırıp muayeneye girdim. Ruhsatta herhangi bir işlem yaptırmadım. Şu an Benzin+LPG olarak kayıtlı.

shaho
13-01-2016, 15:30
Siz istediğiniz lpg'yi taktırın, sizi yönlendirirler, ilk lpg taktırıyormuş kadar uğraşırsın, fazla uğraşmazsın.

mimit
13-01-2016, 15:34
Kasko poliçesinde de marka model belirtilmemiş ise,ekstra bir işlem yapmaya gerek yok, kendi güvenliğiniz için işçiliğine güvendiğiniz,referansları sağlam bir yerde montajı yaptırabilirsiniz. bunun dışın da ruhsatta lpg modeli vs yazmadığı için sorun olmaz, gerçi kanunlar falan değişiyor ama yapmanız gereken bir işlem var sa da servis sizi yönlendirir zaten.

shaho
13-01-2016, 16:22
Kasko poliçesinde de marka model belirtilmemiş ise,ekstra bir işlem yapmaya gerek yok, kendi güvenliğiniz için işçiliğine güvendiğiniz,referansları sağlam bir yerde montajı yaptırabilirsiniz. bunun dışın da ruhsatta lpg modeli vs yazmadığı için sorun olmaz, gerçi kanunlar falan değişiyor ama yapmanız gereken bir işlem var sa da servis sizi yönlendirir zaten.
Lpg değişince yetkili mercilere bildirilip kayıt altına alınıyor. Yapması gereken işlem olacak. Dediğiniz gibi servis yönlendirecek. Hatta ben lpg tankını bagajda yer kaplıyor diye simit tank ile değiştirmek istedim ona bile işlem gerekiyor.

mimit
13-01-2016, 16:35
geçenlerde bir 406 da atikerden prince dönüş oldu, hiç bir işlem yapılmadı, garanti evraklarının imzalanması hariç, normalde olması gereken prosedür aynı sıfırı dan takılıyormuş gibi, ama Türkiyede bu işleri denetleyen bir kurum olmadığı için sorun olmuyor pek fazla,çünkü ruhsatta sadece lpg ibaresi var marka model seri no belirtilmiyor.

shaho
13-01-2016, 16:42
geçenlerde bir 406 da atikerden prince dönüş oldu, hiç bir işlem yapılmadı, garanti evraklarının imzalanması hariç, normalde olması gereken prosedür aynı sıfırı dan takılıyormuş gibi, ama Türkiyede bu işleri denetleyen bir kurum olmadığı için sorun olmuyor pek fazla,çünkü ruhsatta sadece lpg ibaresi var marka model seri no belirtilmiyor.
Şaşırdım açıkçası. Tankın seri numarası, yılı vs bilgisi ruhsatta yazmıyor mu veya sistemde görünüp karşılaştırma yapılmıyor mu? Eğer böyle ise 2. el lpg de takılır depo da.

serdarhoca
13-01-2016, 18:00
Hayir yazmaz,

shaho
13-01-2016, 18:14
Hayir yazmaz,
Sayın Hocam o halde 2.el lpg veya depo neden takılamıyor?

serdarhoca
13-01-2016, 18:18
Onu bende bilmiyorum. Ama ruhsatta lpg markasi yazmaz. O yuzden sorun olacagini sanmiyorum. Ben bir defa tank degismistim ve kucuk olandan taktirmistim yer acilmasi amaciyla hic 2. el sormadim ,2.el dusunmedim de...

serdarhoca
13-01-2016, 18:21
Ilk lpg takilip ruhsata isletmede ,evraklarda sorun yiksa 2.el lpg takilabilir bence.. Var olan lpg sistemini degismede ise hic bir sikinti olusmaz.

mimit
13-01-2016, 23:54
Muayenede bakarlarsa eğer, tankın üzerindeki tarihe bakarlar, 10.yılın içindeyse ve bu süreyi aşmışsa ağır kusur yazılır değişmesi lazım denir,standart prosedürde olanda budur tankların ömrü 10 yıldır.2. el tank ta takılır takılıyorda,simit depodan normal depoya geçenler veya tam tersi durumlarda, lpg servislerinde bu işlemler yapılıyor önemli olan tarih.

3saniye
14-01-2016, 08:22
Bir prins bayi ile telefonla görüştüm. Prosedür nedir diye ona da sordum. Sadece muayeneye girip tadilat işleticeksin dedi ama bana biraz saçma geldi.

YuHaN
01-04-2016, 23:59
Arkadaşlar herkese saygılar 2008 model otomatik 60 binde 308im var lpg takdırmayı düşünüyorum biraz araştırdım Lpdi diye bir sistem çıkmış direk enjeksiyonlu araclar için üretilmiş mesela bti ler de piston sogutma diye bir muhabbet var yakıt sıvı olarak pistonun üstüne geldiği için ilk başta sohutuyor sonra yanıyormuş ve aracın pistonlarındaki ısınma hararet saatinde görünmüyor. Muş lpg buharlaşmış olarak geldiği için pistonu sogutamıyormuş ama bu Lpdi sistemde benzin gibi sıvı olarak direk veriliyormuş yanma odasına ve sogutma işini yapyormuş aynı zamanda direk tupte çalışıyor hem benzin ⛽ hem tup almak derdi yokmuş be aracın dagını solunu delmiyorlarmış ayrıca su bağlantısı yokmuş aracın su sisteminede ellemiyorlarmış kışın donma işi felan yok yani markası ( vialle lpdi) tsi ve vri iler için geliştirilmiş 4.nesil lpg dönüşüm sistemiymiş bu sistemle ilgili bilgi sahibi olan varmı hep me pls ��

http://i.hizliresim.com/4rVlzL.jpg (http://hizliresim.com/4rVlzL)

Mete_han
02-04-2016, 14:02
Bende prins var egzos emisyon ısıgı yanıyor ama lpgdenmi bilmiyorum. Lpg bayi baktı lpgden değil dedi.