Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön Tampon Yerinden Çıktı
Merhaba arkadaşlar.Bugün aracımın ön tamponunun yerinden çıktığını farkettim nasıl olduğu konusunda emin değilim sert bir çukura girmiştim belki ondan oldu.Takmak için biraz zorladım ittirdim ama esniyor ve yerine oturmuyor.Kendim yapma imkanım varmı acaba yoksa bir ustaya mı göstermek gerek.Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
http://i.hizliresim.com/655Wj7.jpg (http://hizliresim.com/655Wj7)
Merhaba bu çukura girme ile değil de park ederken kaldırıma hafif çarpma ile oluşmuş olabilir. Veya kaldırıma doğru devam edip biraz içeri girip yani kaldırım tampon altında kalacak şekilde; sonra geri çıkarken çıkmış olabilir. Kaputu açıp fener tutup bir daha bakın.
Çukur sonucu oluşsa altta da epey hasar oluşur ki öyle birşey olduğunu sanmıyorum. Tırnakları yerinden çıkmış gibi duruyor, altta karter muhafaza varsa o kastırıyor olabilir, en kötü tırnakları kırılmıştır, arkadan bir destekle tutturulur. Lifte alıp bakmak lazım, tanıdık bir kaportacıya uğrayın kısa sürede çözülür.
Yolda kar birikintisi gibi birşeyim üstünden geçerken önden tak diye bir ses gelmişti tamponun ön alt kısmındada hafif bir darbe izi oluşmuş belkide o sebep olmuştur.Acaba herhangibir usta yapabilirmi yerine takması zor birşeymidir tanıdığım biriside yok bu konuyla ilgili, evin yakınında bir araba tamircisi var olmazsa eve giderken bir uğrarım.
Tirnaklari kirilmis sagda belli oluyor oraya vida yada kendi plastik klipslerinden alarak takabilirsiniz.
İşini bilen bir ustaya baktırın bence. Yoksa tamir edeyim derken sağlam tırnaklarını da kırmasın. Bence tampon yerinden çıkmış. Komple söküp tekrar yerine oturtulabilinir.
Eve giderken rasgele bir araba tamircisine gosterdim ilk basta takariz hemen kolay is filan dediler biraz ugrastilar sonradan yerinden cikmis heralde komple tamponu sokup tekrardan takmak gerek yarim gun surer 100tl de masraf cikar dediler.Bilmiyorum artik napicaz
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yarım gün sürer demesinden işini bilmediği belli. Eğer Okmeydanına yakın bir yerdeyseniz Ömer'in oraya uğrayıp çok kısa bir sürede yaptırabilirsiniz.
tampondan ziyade panjurda sorun var gibi,tampon esnediği için panjurun tırnakları kurtulmuş olabilir,tamponu iteklemek yerine panjuru çekerek deneyin birde isterseniz.
Anadolu yakasi pendik kurtkoydeyim yani istanbulun bir ucundayim otaraflarada hic isim dusmez acikcasi.bu civarda nerede yaptirabilirim acaba . Panjuru cekmekte belki ise yarayabilir cok fazla inceleme firsatimda olmadi . yarin tekrardan biraz ugrasicam
Bundan daha fazlası bana olmuştu, Ömer sağolsun 1 dk bile sürmedi oturttu yerine. Sizinkinde tırnak kırılmış fotoğraf yanıltmıyorsa, ona uygun klips falan bi şekilde halledilir, Ömer'e gidersen kafan rahat eder kanımca, geçmiş olsun, sevgiler..
Yasin CCK
06-01-2016, 10:08
Izgaradan destek alarak el yardımıyla oturtmayı deneyebilirsiniz. Daha önce başıma geldi biraz güç uygulayarak "tak" diye oturttum :)
Sağ üst tarafta ucu siyah gibi görünen tırnak banada kırılmış gibi geldi fakat diğerleri sağlam görünüyor.Nereye oturacak, nasıl oturacak tam olarak bilemediğim için çok fazlada güç kullanmak istemiyorum ne şekilde durması gerektiğini bilsem belki yerine oturtabilirim.Ön Dış tarafta duran beyaz parçada tırnaklar mevcut fakat onun biraz daha içinde kalan gri kısımda tırnak filan görünmüyoru bu parçalar birbirinden bağımsız sanıyorum gri parçayı nasıl oturtacağımız çözemedim açıkçası lastik gibi içe dışa esniyor.
Tampon üstünde biraz uğraştım içeri doğru baya bir kuvvet uyguladım fakat belli bir esnemeden sonra içeri hiç gitmiyor.Biraz dikkat ettikten sonra sanki alttaki yerinden çıkmış beyaz kısım yerinde duruyormuşta sanki üstündeki siyah bölge içeri kaçmış gibi göründü gözüme siyah kısımıda ileri geri baya zorladım ama o da hiç kıpırdamıyor.Bilen biryer bulup göstermek en doğrusu olacak sanırım yoksa elimde kalacak.