Orijinalini görmek için tıklayınız : AutoR6 / Vites değişimi hakkında
Arkadaşlar e-hdi aracımı yeni aldım. Tanıtımdan görenler bilir.
Ben hem bu robotize şanzumana hem de araçlara çok yabancıyım. İlk aracım çünkü.
Dikkat ettim 2000 deviri geçince vites değişimi yapıyor araç. Bazen 3000 e vuruyor, bağırınca ben kulakçıktan yapıyorum.
Sorum ise kulakçıktan vitese müdahale etmeli miyim yoksa araca mı bırakmalıyım? Müdahale etmeliysem de hangi anlarda/devirlerde müdahale etmeliyim?
Motora zarar vermeden en ideal sürüş nasıl olmalı bu şanzumanda?
Teşekkürler.
Not: O kadar yabancıyım ki şanzuman ismini bile yanlış yazmışım. Affola. :)
Araştırmadan yazmışım kusura bakmayın. Güzel bir konu buldum.
http://www.forumpeugeot.com/showthread.php?431-Auto-6R-Kullan%FDm-Tekni%F0i/page6
gonsales
04-01-2016, 10:59
Araştırmadan yazmışım kusura bakmayın. Güzel bir konu buldum.
http://www.forumpeugeot.com/showthread.php?431-Auto-6R-Kullan%FDm-Tekni%F0i/page6
aracınız hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler diliyorum
coskubaris
01-02-2016, 23:35
Arkadasım vites senin gaza dokunmana göre hareket ediyor o yuzden elleme ama rampa cikiyorda cok asiri bagiriyorsa degistir. Arac anliycan senin gaz tepkine gore hareket eder.Hayirli olsun.
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
coskubaris
01-02-2016, 23:38
Birde dusuk devirlerde kullanirsan praktuker arizas9i verebilir benim basimada geldi 5km araci yüksek devirlerde kullan yada ara ara araci costur.
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
konuyu incelediğinizde zaten aklınızdaki bir çok soru işareti ortadan kalkar,gönlünüzce kullanın auto6r size uyum sağlar siz auto6r ye uyum sağlarsınız,bence yarı otomatikler içinde en eğlenceli en güzel sistemlerden birisi, 120.000 km de baskı balata volan değişimi yaptım toplamda 138.000 km çok güzel bir şekilde yolumuza devam ettik, aracı motoru ve şanzımanı tanıdıkça kendinize göre bir kullanım tarzı zaten oluşturacaksınız.
Merhaba,
2012 Peugeot 308 AutoR6 kullanıcısıyım. Aracım sokak aralarında düşük hızlarda dönüşlerde yada durmaya ramak kala tekrar hareketlerde 2. vitesten 1. vitese almakta kararsız kalıyor. Hal böyle olunca bazen birden 1. vitese alıyor ve vuruntu yapıyor. Aralıklarla da olasa da şehir içinde bu durum yaşanabiliyor. Şanzıman yazılımı ile düzelebilir mi? Bu konuda deneyimi olan var mı?
maalsef yazılım ile bu durum düzelmiyor,bu tip durumlarda direksiyon altındaki kulakçıklardan müdahale daha iyi oluyor, araç hareket halindeyken düşük devirlerdeki yüksek tork yüzünden böyle hareket ediyor düz yol olsa kolaylıkla toplar ama rampalar sanırım hesaba katılmamış,dediğim gibi bu durumlarda en iyi çözüm kulakçıklar dan vitesi düşürmek.