PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 308hdi yağ değişimi hakkında görüşlerinize ihtiyacım var

CaglarB
22-10-2015, 14:58
Arkadaşlar Merhaba,
Aracım 2013 Euro5 308 1.6 hdi(92)
En son 60 bin bakımı yapıldı. Bakım makbuzunda aracıma 10-40 motor yağı koyulduğunu farkettim, aracımda biraz sesli çalışıyor gibi geliyor bana açıkçası
Bildiğiniz üzre aracım için uygun olan 5-30 yağ. Araç şu an 68 binde, yani bakımı daha gelmedi.
Karar veremedim aracın yağ ve yağ filtresini değiştirsem mi? 10-40 ile kullanmak motora ve partikül filtresine sorun yaratır mı?
Kayseri İnciroğlu yetkili servis 5-30 yerine 10-40 yağı niye koydu o da ayrı bir servis zekası problemi bunu da es geçmeyeyim.

Yorum ve Önerileriniz için Teşekkürler

GOXIN
22-10-2015, 15:54
Bundan önceki aktif iriyıldaki 30 bin bakımında banada aynı yağı kullanmışlardı. Bizim araçlar FAPlı olduğu için dediğiniz gibi 5-30 kullanılması gerekiyor ama aralarında çok fark olmadığını duyduğum için bir şey yapmamıştım. Herhangi bir problem çıkartmadı, aracım şu anda 51000km de.

CaglarB
22-10-2015, 16:26
Evet çok farkı olmayacaktır, ses azalsın istendiği taktirde keyfi bir değişim olacak o zaman...
birazda arabayla uğraşsasım var galiba benim :) özlüyor insan sanayi havasını

yigitbaran
22-10-2015, 17:02
Bana göre aracın km'si arttıkça 10/40 yağ kullanmak mantıklı geliyor. Örneğin 60 bin'e kadar 5/30 , 60 binden sonra 10/40 gibi.

serdarhoca
22-10-2015, 19:57
Uzman arkadaslar daha dogru bilgi verecektir ama bence yanlis dusunuyorsunuz. Aracim 100 bine yaklasti ve 5-30 kullaniyorum. Hic yag eksiltme vs. bir sorun yok.. Yani sorunsuz bir motorda farkli grupta yag degisimine gerek yok bence...

mimit
22-10-2015, 22:11
MObil1 ESP 5/30 dan vazgeçmeyin derim, garanti bakımlarında serviste güya total koyuyorlardı oradan çıkıp sanayide yağı boşaltıp tekrar mobil koyuyordum, daha az yagğ eksiltme,daha sessiz bir motor.

kırmızı35
22-10-2015, 23:48
Selamlar ben başımdan geçeni anlatayım aracım partikül filtreli aracımı aldığımdan beri 3 kez yağ değişimi yaptım ilk aldığımdan yaklaşık 2bin km sonra 10 40 castrol yağ koyduk tüketimim neredeyse 1litre yükseldi 10binkm bu yağı kullandım bu süre içinde araçlarımız otomatik partikül filtresini temizliyor bilirsiniz bu çok sık devreye giriyordu bunuda yokuş aşağı inerken yol bilgisayarınızdan görebilirsiniz normalde viteste yokuş aşağı inerken yol bilgisayarı tüketimi 0 gösterir temizlik sırasında yokuş aşağı inerken 1.5 - 2 litre gibi bir değer gösteriyor diğer değişimlerde dpf uyumlu 5-30 yağ kullandık bu temizlik işlemi çok daha seyrek devreye girer oldu buna bağlıda yakıt tüketimim düştü bilginize aracım 2008 model 90bin civarı 10binde bir bakım yapıyorum

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

acemli68
23-10-2015, 05:15
Selamlar ben başımdan geçeni anlatayım aracım partikül filtreli aracımı aldığımdan beri 3 kez yağ değişimi yaptım ilk aldığımdan yaklaşık 2bin km sonra 10 40 castrol yağ koyduk tüketimim neredeyse 1litre yükseldi 10binkm bu yağı kullandım bu süre içinde araçlarımız otomatik partikül filtresini temizliyor bilirsiniz bu çok sık devreye giriyordu bunuda yokuş aşağı inerken yol bilgisayarınızdan görebilirsiniz normalde viteste yokuş aşağı inerken yol bilgisayarı tüketimi 0 gösterir temizlik sırasında yokuş aşağı inerken 1.5 - 2 litre gibi bir değer gösteriyor diğer değişimlerde dpf uyumlu 5-30 yağ kullandık bu temizlik işlemi çok daha seyrek devreye girer oldu buna bağlıda yakıt tüketimim düştü bilginize aracım 2008 model 90bin civarı 10binde bir bakım yapıyorum

Hocam merhaba keyifli surusler
Mesajinizdan yanlış anlamadiysam partikül filtreli araca normal yagmi koyuldu sonra yakıt tüketimi arttı.

CaglarB
23-10-2015, 08:17

Yakıt tüketimi konusunda bir gözlemim olmadı yokuş aşağı gaza basmazken anlık tüketim 0'ı gösteriyor. ama 5/30 yağ kullanıldığında seste farkedilir bir azalma oluyor.

kırmızı35
23-10-2015, 12:33
Hocam merhaba keyifli surusler
Mesajinizdan yanlış anlamadiysam partikül filtreli araca normal yagmi koyuldu sonra yakıt tüketimi arttı.
Doğrudur yukarıda anlattığım gibi oldu birdaha asla dpfli 5-30 harici yağ koymam