PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 308 1.6 hdi abs/esp hata uyarısı sorunu

escape__06
14-10-2015, 21:37
Merhabalar, 2008 model peugeot 1.6 hdi aracım var, geçen aydan beri araç çalıştıktan birkaç dakika sonra abs ve esp fault uyarısı veriyor; araç stop edip tekrar çalışınca hata uyarısı gidiyor belli bir süre sonra tekrar geliyordu; servise götürdüm ve cihaza bağladıklarında abs ve esp sensörlerine zayıf akım gittiği için bu uyarıyı verdiğini ve akü değişimi gerektiğini söylediler. Arabanın üzerindeki aküyü elektrikçiye ölçtürdüm ve akü voltajı ve şarj dinamosu normal olduğunu söylediler ama yinede akü değiştirdim. arabanın üzerinde 60 amper akü vardı yerine mutlu silver serisi 72 amper akü taktırdım ama sorun halen devam ediyor. araba çalışıyor 1 dakika sonra abs/esp hatası veriyor.

aküyü 72 amper taktırmanın etkisi olabilir mi? serviste ki ustalar 72 amper'in daha iyi olacağını söylediler ve etkisi olmaz dediler. sorun nerde olabilir? şimdiden yardımlarınız için teşekkürler..

coosmanli
14-10-2015, 23:49
72 amper akü kullanıyorum arabayı ilk aldıgımda direk 72lik ile degiştirmiştim 100km olmadan akü ile ilgisi yok , büyük bir ihtimalle siz arabayı biryere düsürdünüz sert cukara felan girmissinizdir ordaki sensörler zarar görmüstür benim basımada gelmişti tekeri düsürdüm cukura hızlı giderken esp abs hatası verdi daha sonra tekeri bir tam sag ve birde tam sola cevirdim 2 3 defa hata düzelmişti

escape__06
15-10-2015, 08:37
hocam cevabınız için teşekkürler. akü geçen hafta sonu değişti ve ondan sonra aracı herhangi bir çukura düşürmedim, çok dikkatli kullanırım kasisleri vs çok dikkatli geçerim. cihaza bağlandığında sensör arızası gözükmüyordu. ama dediğinizi akşam deneyeceğim tam sağ ve tam sol, umarım işe yarar.