Orijinalini görmek için tıklayınız : 308 ile ilgili küçük bir sorun
Arkadaşlar geçen yıl 119.000'de 2012 model 308 otomatik vites araç aldım. Aracı ilk çalıştırdığımda özellikle motor daha ısınmadan, dur kalk yaparken, sanki debriyajlı arabada kavrama sorunu yapar gibi tekleme yapıyor. Motor ısısı 90'a çıktığında düzeliyor. Bu her araçta olan bir şey midir, yoksa motorla ilgili önemli bir problem midir. Bu konuda bilgi verebilecek arkadaş varsa sevinirim... Aracı aldığımda km yüksek diye trigeller falan değişti...
Bende 2012 308 ehdi otomatik aracı ilk calistirdigimda ayağımı frenden çekince araç sirkeleyerek kalkıyor gaz verince yola devam ediyor sorunyok. Ama bunu ara sıra yapıyor sanırım aynı sorun
Nexus 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen dostum doğru sıkıntıdan bahsediyoruz... Amacım normal mi, yoksa önemli bir sorun mu onu öğrenmek...
Aracın bakımı yeni yapıldı bir sorun gorunmuyor. Şanzıman da bir sıkıntı olabilir diye aklıma geliyor ama araç hizlandiginda vites geçişlerinde falan problem yok
Kavrama sonuna geliyor arkadaşlar. Olağan bir durum. Set değiştirince durum normale dönecek, rahatlayın.
Ufuk hocam, set değişince durum normale dönecek derken, yarı otomatik ilk kez kullanıyorum, hangi seti değiştirmek gerekir...
Debriyaj seti. Set derken sadece kavrama değil hareketli volant ında değiştirilmesi öneriliyor. Takribi masrafınız Yetkili serviste 1000-1200 tl gibi iken özel servislerde neredeyse %40 daha ucuza sorunu çözmeniz olası. Ömer beyle iletişime geçmeniz faydalı olabilir.
Anladım üstad çok teşekkür ederim...
Matteo seti degistirirsen banada haber ver :))
Tabii ki haber veririm :) Ama araştırma yapmak gerek epey uçurum oluyormuş arada.
Bu arada ufukyus bilgilendirdigin için teşekkürler
Debriyaj seti. Set derken sadece kavrama değil hareketli volant ında değiştirilmesi öneriliyor. Takribi masrafınız Yetkili serviste 1000-1200 tl gibi iken özel servislerde neredeyse %40 daha ucuza sorunu çözmeniz olası. Ömer beyle iletişime geçmeniz faydalı olabilir.
x2 yapın o rakamı resmi servisse x2.5 :)
coosmanli
14-10-2015, 21:14
arabam 95bin kmde benimde debriyaj seti degişicek ankarada önerdiginiz biryer var mı uygun fiyata yapcak
x2 yapın o rakamı resmi servisse x2.5 :)
Evet bugün servise sordum debriyaj seti 2800-3000 TL arası dedi :) şimdilik bir sure daha böyle binecez arabaya :)
Bendede 2012 auto6r var motor sogukken ilk kalkışlarda araç vuruntu yaparak kalkiyor. Sevis debriyaj seti değişecek dedi 3000 TL para istiyor :)) araç 41000 de debriyaj setinin bittiğine inanmıyorum. Yarı otomatik araçlarda şanzıman alıştırması yapmak gerekiyormus. Nedeni ise debriyaj eskidikce kavrama yeri değişiyor şanzıman da yeni kavrama yerini bulamıyor bunun için ise şanzıman alıştırması yanı kalibrasyonu gerekiyor