PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2011 Model 1.6 VTi 308 Aracımda Klima (AC) Devreye Girmiyor.



Phenomania
02-06-2015, 16:07
Herkese merhaba,

2011 model aracımda klima devreye girmiyor, havalandırma çalışıyor ama AC butonuna bastığımda soğutma işlemi gerçekleşmiyor. Sadece şans eseri bir sefer çalıştı ve 10-15 dk sonra tekrar gitti ve artık hiç çalışmıyor. Klima gazını kontrol ettirdik sorun yok. Bilgisayara taktığımızda basınç sensörü hatası aldık ve ilgili basınç sensörünü sipariş verip bir hafta sonra getirttik, değiştirdik ama sonuç değişmedi. Taktığımız sensörün kodu "6455 CK", yetkili bayi bu üründen emin ama internetten araştırdığımda 308 için olan sensörün "6455 Z3" olduğunu görüyorum, yetkili satıcı ısrarla Z3 olanın "Partner" parçası olduğunu söylüyor, açıkçası bunu da alıp deneyemedim çünkü bu sensör denilen parça yak. 150 TL civarında. Bunun dışında tüm sigortaları ölçtük, onlarda da sorun yok. Klima motoruna gelen elektrik kablosunu çıkarıp elektrik var mı diye baktığımızda onda da elektrik yok. Kısaca klima motoruna elektrik gelmiyor ve bu yüzden sensör hatası verdiğini düşünüyorum ama emin değilim. Ankara Şaşmaz'da bir elektrik ustası, aracı bana bir gün bırak ben bakayim diyor ama ona da güvenemiyorum.

Böyle bir arıza yaşayan var mı acaba? Ya da fikir verebilecek birisi varsa çok sevinirim.

Kolaylıklar...

Emrah_06
02-06-2015, 21:39
Biraz garip gelebilir bu anlatacağım olay peugeotta varmıdır aynı olay bilmiyorum. Fikir vermesi açısından.

İş yerimden bi arkadaşım renault megane alacaktı temiz bi megane buldu. Kontroller bakım vs herşey yapıldı noter satışına giderken klimayı açmayı denemiş ama klima çalışmamış. İşte klima arızalı çalışmıyor şudur budur falan derken aracın sahibi ısrarla uzun süre klima çalışmayınca beyin klimayı uyutuyor servise gidip bilgisayara bağlatıp yazılımdan aktif hale getirmen demiş. Pek tatmin edici gelmemiş açıklama ama yapacak bir şey yok değip aracı aldı. Satıcının servise gidip dediği gibi servise gitti ve gerçekten beyin klimayı uyutuyormuş yazılımı tekrar aktif hale getirip klimayı devreye aldılar (: saçma ama gerçek.

Phenomania
03-06-2015, 00:51
Evet mantıklı görünüyor, gayet de olabilecek bir durum, zaten klimayı kış bile olsa 15 günde bir mutlaka çalıştırmak gerekiyormuş. Hiçbir çözüm bulamazsam sevise götüreceğim ama orada da basit bir işlem için çok fazla fiyat çıkarmalarından korkuyorum.

Phenomania
10-07-2015, 10:35
Bu arada geç de olsa çözüldü problem. Fikirleriyle yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. Klima fanının termostatı değişti ve düzeldi. Bu arada aklınızda bulunsun bu hatayı sadece Peugeot'a özel son güncel yazılım buldu. Eski sürümler, karma programların hiçbiri görmedi ya da başka parçalarda hata gösterdi. Ve değişim yapıldıktan sonra mutlaka hata kodunun silinmesi gerekiyor. Şimdilik sadece yağ çubuğu hatası veriyor, nasıl çözülür çözülmez mi önemli değil sanki.:)

ayzinim
10-07-2015, 15:06
Sorunun çözülmüş olması sevindirici. Geçmiş olsun.