PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'dan Selamlar

ictoker
27-03-2015, 14:24
Öncelikle herkese merhabalar, Ben İbrahim Can. 2003 model 1.4 hdi 206 sahibiyim. Sizinle olmak güzel.
Bu konuyu mobilden açtığım için çok ayrıntılı yazamadım, kusura bakmayın..

Laptopum servisten gelir gelmez resimlerini ekleyeceğim 206'ımın.

Bir de bir sorum olacak, fikirleriniz doğrultusunda 1.4 hdi motora 1500-1700 tl. Arası en mantıklı ne modifiye yapılabilir? Amacım aracimin biraz daha performansli olup beni 1 buçuk sene daha götürmesi.. (215.000 km.deki motoruma chip tuning yaptırmam sadece)

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.

ayzinim
27-03-2015, 14:32
Merhaba. Aramıza hoş geldiniz. Chip tuning düşünmüyorsanız box taktırabilirsiniz. Keyifli forumlar.

orhun57
27-03-2015, 14:40
Öncelikle hoşgeldiniz, keyifli forumlar kazasız sürüşler.

Modifiye ucu açık bir konu tam olarak ne istediğinize bağlı. Turbo değişimi yapılabilir mesela ama o iş orada kalmaz intercooler büyütmek gerekir bir sürü işlem yapılmalı devamında dediğiniz parayada bunlar yapılamaz maalesef. Yapılacak en ucuz iş yazılım ama kimse kusura bakmasın oda motora yapılabilecek en kötü işlerden biri. Ayarında yapılabilir belki ama bunu desteklemeniz gerekir oda yine maddi açıdan tuzlu olur dediğiniz paraya zor iş.

Güzel zevkli bir aracınız var bence paranızı illa harcayacaksanız kozmetik olarak birşeyler yapın ne bileyim pırıl pırıl binin cilasını waxını aksatmayın, abartıya kaçıp arabayı rezil etmeyecek ufak tefek eklemeler yapın. Mesela jant lastik yapın. Kusuruma bakmayın belkide araç çok iyi durumda ama görmediğim için diyorum bunları.

sessizgece
30-03-2015, 22:14
Hoş geldiniz

No Name's

vanheru78
31-03-2015, 21:05
Öncelikle hoşgeldiniz, keyifli forumlar kazasız sürüşler.

Modifiye ucu açık bir konu tam olarak ne istediğinize bağlı. Turbo değişimi yapılabilir mesela ama o iş orada kalmaz intercooler büyütmek gerekir bir sürü işlem yapılmalı devamında dediğiniz parayada bunlar yapılamaz maalesef. Yapılacak en ucuz iş yazılım ama kimse kusura bakmasın oda motora yapılabilecek en kötü işlerden biri. Ayarında yapılabilir belki ama bunu desteklemeniz gerekir oda yine maddi açıdan tuzlu olur dediğiniz paraya zor iş.

Güzel zevkli bir aracınız var bence paranızı illa harcayacaksanız kozmetik olarak birşeyler yapın ne bileyim pırıl pırıl binin cilasını waxını aksatmayın, abartıya kaçıp arabayı rezil etmeyecek ufak tefek eklemeler yapın. Mesela jant lastik yapın. Kusuruma bakmayın belkide araç çok iyi durumda ama görmediğim için diyorum bunları.

Çok akıllıca tavsiyeler bence..

Sent from my iPhone using Tapatalk

ictoker
01-04-2015, 09:50
Hoş bulduk.

Verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkürler. Arabamın dış görünüşü bence güzel. 14" orjinal peugeot çelik jant, custom stoplar, siyah tavan, rengi de metalik gri. Zaten hali hazırda yere biraz yakın. :)
Bir de dış görünüşüne artık para koymak istemiyorum çünkü park halinde 1 ayda 4 kere vuruldu araba (biraz şansız bir insanım). Laptopum da ne yazık ki hâlâ gelmediği için tek bie fotosunu mobilden buraya koymayı deneyeceğim, umarım olur.

http://i.hizliresim.com/ZL02Zk.jpg

merdo
01-04-2015, 10:48
öncelikle hoşgeldiniz keyifli forumlar dilerim. umarım güzel paylaşımlar olur. öncelikle aracı 1 sene sonra satacaksanız hali hazırda 200binde olan dizel bir arabaya yazılımdan sonra 1 senede vereceğiniz zararı düşünürsek( yazılımdan sonra araçla gazlayacağınızı da hesaba katarsak) bu size bahsettiğiniz bütçeden daha fazla bir şekilde değer kaybı olarak dönecektir. Sonuçta dizel arabaları sadece az yakan bir araban olsun diye almak isteyen cok büyük bir kesim var bu kesimde aracından yazılımdan sonra çıkacak kara dumanı farklı yorumlayabilir, bu da sizin aracı satabileceğiniz kitleyi azaltacaktır.Eğer arabaya daha uzun süre binecekseniz ozaman yazılım düşünebilir fakat bunu gerçekten düzgün bir yerde yapmalısınız. yazılım sonucunda arabanın emisyon değerleri değişecek o yüzden bu konuda dikkat etmek gerekir. ayrıca pazarlık yapmayıda unutmayın pazarlık yaparak yazılım konusunda fiyatların ne kadar değiştiğini gözlerimle gördüm. tavsiyem, yine de gayet şık duran arabanızın orjinal değerleriyle oynamayın derim bütçenizi kullanarak iyi bir egzoz sistemi yapılabilir (varex gibi) daha çok keyif vereceğini düşünüyorum.