Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 quiksilver
efecankoma
14-02-2015, 14:46
Öncelikle herkese merhaba aranıza yeni girdim ve 106 QUIKSILVER hakkında bilgi almak istiyorum kullanıcılarından ve daha önce kullanmış olan abilerimden ilk aracım olucak bu yuzden beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.:):)
8 sene kadar 1998 106 1.6 xs kullanmıştım, quicksilver 1.4 motorlu gti görünümlü çok şık bir arać
bence tabi.
Ömer Gedik
17-02-2015, 13:14
1.4i 8V 75Hp lik Tu3 kodlu motora sahiptir. Özel seri bir araçtır. Araçların tamamı gri renklidir. Döşemeleri diğer 106lardan farklıdır. GTI görünümünde araçlardır. Araçların tümü 3 kapılıdır.
efecankoma
22-02-2015, 16:00
kronik sorunu falan var mı bu aracın bazıları 106 alırsan sanayıden çıkamassın falan dıyorlar. Ama kullanan bı kaç abim var cok memnun kafam karıstı açıkçası
kronik sorunu falan var mı bu aracın bazıları 106 alırsan sanayıden çıkamassın falan dıyorlar. Ama kullanan bı kaç abim var cok memnun kafam karıstı açıkçası
Çok ağır modifiyeye ve kazaya maruz kalıp toparlanmış 106 lar var piyasada onlar çok sorun çıkarıyor. Orjinal veya orjinale yakın bir 106 bulursanız sorun çıkmaz
Ömer Gedik
24-02-2015, 08:35
Orjinal tadında bir araç bulursan hem parçası ucuz hem kronik Problem yok. Kafan rahat binersin. Bakım harici başını ağrıtmaz.
mechanix
24-02-2015, 11:51
Zaten önemli şeyleri Sinan ve Ömer söylemiş. Birkaç ekleme de ben yapayım. Maalesef en genç 106'lar bile şu anda 12-13 yaşın üzerindeler. Ülkemdeki insanların sıfır araçlarını bile hor kullandığını düşünürsek bu yaşlarda ve ortalama fiyatları 11-12 bin TL olan araçların ne şekilde kullanıldığını tahmin etmek zor olmaz. Bu sebepten artık temiz bir 106 bulmak çok zor. Ayrıca temiz bulsanız bile huzurla binmek istiyorsanız en az 1000-1500 TL civarında bir bakım masrafını gözden çıkarmak gerekir diye düşünüyorum. Ben başka türlü bindiğim araca güvenemem, hayatımı emanet etmem.
Onun haricinde 106'lar eğer bakımlı ise yolda bırakacak kronik sorunları olmayan araçlardır. Benim tecrübe ettiğim 106'ların 2 tane kronik sorunu var.
1-) 3 kapılı 106'larda airbag lambası yanması: Airbag ve airbag beyninde sorun olmasa bile emniyet kemeri tetikleyici soketlerde ve koltuk altı kablolarda temassızlık nedeniyle airbag lambası yanabilir. Bazen kendi kendine söner. Bazen kemer tokası altındaki soketi söküp takarsınız düzelir. Eğer airbag beyni arızalı ise sıfırı korkunç pahalı olduğundan mutlaka çıkma bulmanız lazım. Türkiye'deki çıkmacılardan alamazsınız, çünkü hepsinin sattıkları kazalı araçlardan çıkmadır. Mutlaka yurt dışından bulmak lazım.
2-) Rölanti düzensizliği: Çoğunda bu sıkıntı vardır. Rölanti motoru başta olmak üzere boğaz kelebeği, oksijen sondası vb. birçok şey bu arızaya neden olabileceğinden kesin teşhis koyacak usta zor bulunur. Hele bir de işi bilmeyen bir ustaya düşerseniz başınız ağrır. Bazen de sorunu çözersiniz ama kafasına göre arada sırada yapar.
Yine de Faz2 106'lar (96-02) kendi dönemine göre oldukça donanımlı ve yakışıklı araçlardır. Aynı dönemde çıkan birçok arabada airbag, klima, otomatik cam, hidrolik direksiyon gibi özellikler yoktur. Bence herşeye rağmen alınası arabalar ama dediğim gibi artık çoğu bakımsızlıktan bitmiş durumda. Avrupa'da ise durum tam tersidir onu belirtmek isterim.
efecankoma
25-02-2015, 18:45
206 xs vardı daha önce km 128 bın cıvarıydı ful orjınal o bile baya masraf açmıştı. Dediğin airbag sorunu 206 da vardı abi ınsan bi sure sonra alışıyo ona. Kuzenımde vts var ve 3 senedir kullanıyo bakım harici 1 lira masraf etmemiştir ve bizle hep dalga geçiyodu bende 106 quıke dondum bı çok abimde var ve çok memnunlar inşallah bizede düzgün bi araç denk gelir çok tesekkur ederım degerlı bilgilerinizi benle paylaştıgınız için
ayı_boğan
02-03-2015, 12:38
Özel bir araca sahipsiniz,Hoşgeldiniz,keyifli forumlar
hoş geldiniz sizde foruma