Orijinalini görmek için tıklayınız : peugeot 301 1,2 acces benzinli fazla yakıt tüketimi
gencer23
07-01-2015, 14:25
aracımı geçen sene şubat ayında aldım şehir içi aracım fazla yakıyor gibime geliyor. yaklaşık 45 lt benzinle 450 km yol yapıyor. sizin araçlarınızda ne kadar yakıyor. yazarsanız sevinirim.
Öncelikle sizi bir az daha tanımak isteriz. :)
Manuel vitesli 1.2 motora sahip 301 şehir içinde Bu şehir İstanbul bile olsa 10 lt/100 km. yakıyorsa bu biraz fazla olur.
Aramıza hoş geldiniz öncelikle. Reis abinin de belirttiği gibi kendinizi ve aslanınızı yakından tanımak isteriz. İmkan olursa aslanın resimlerini de görmek isteriz.
Yakıt konusuna gelince; trafiğe çıktığınız saatler, kullanım şekli, kat edilen mesafe, trafik durumu... bu gibi durumlar tüketimi fazlası ile etkileyecektir. Bunları tam olarak bilmeden bir yorum yapmak yanlış olur.
gencer23
07-01-2015, 15:10
Ben Bartın da yaşıyorum . Burada trafik böyle istanbul, ankara ,izmir ile kıyaslanamayacak kadar az arkadaşlar.Trafikle ilgili olduğunu sanmıyorum araba 1,2 manual access modeli yol bilgisayarı 7,4 lt - 7,8 lt arası gösteriyor şehir içi . genelde hafta sonları kullanıyorum aracımı. Km ise 7.800 km de ort sizce kaç km yapması gerekli şimdiden teşekkürler.
gencer23
07-01-2015, 15:16
Kiş veya yaz mevsiminde sizce ortalama en fazla şehir içi km ye kaç kuruş yakmasi gerekli.
Merhabalar hoşgeldiniz.Sizi ve aracınızı tanımak isteriz.. Bende 1.6 benzinli 301 var.Havanın Kış olması ve kışlık lastiklerle birlikte şu aralar ş.içi ortalamam 8.5-9 lt civarında. Şehir dışında 6.5-7 lt nin altına pek inmiyor.
Yaz aylarında şehir içi 7.5-8 lt / şehir dışından 5.3-5.5 lt lere kadar düşüyor tüketimim.
Her aracın fabrika verisini tutturması çok zordur. Çünkü o testler belli hızlarda belli şartlar altında gerçekleşir, arkadaşlarında dediklerine göre şehir durumu,arabadaki yolcu sayısı ve yüke göre değişir. Yaklaşık olarak 1.2 benzinli 301 in tüketim verileri ş.içi 7 lt / ş.dışı 4 lt / karışık 5.3 lt civarlarındadır.
gencer23
08-01-2015, 08:40
lion - ANKARA - (? )- coolier ? (?) - brsdy - İSTANBUL - pilatin1 - KOCAELİ - teknotor - BURSA ARKADAŞLAR SİZİN ARAÇLARINIZDA 1,2 MOTOR PEJO 301 SİZDE ŞEHİR İÇİ ORTALAMA YAKIT TÜKETİMİ NE KADAR. TÜM ARKADAŞLARADA TEŞŞEKKÜR EDERİM AĞIZLARINA SAĞLIK VERDİĞİ BİLGİLER İÇİN
Ömer Gedik
08-01-2015, 09:22
Tamamı büyük harf kullanmayınız...