PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 308 Manuel Arka camı elektrikli yapma



exorciist
02-12-2014, 17:24
Merhaba,

Benım aslanın arka camları ne yazıkkı manuel, bu durum bende zamanla rahatsızlık uyandırmaya başladı, bunu sizce cok fazla maliyet çıkarmadan elektrikli hale getirme şansımız olabilir mi ?
Buna benzer bir uygulama yapan arkadaş varsa yardımcı olursa sevinirim.

Abdullah
02-12-2014, 17:41
tabiki istediğiniz olur ama 308 e yakışmaz. neden derseniz daha önce bizde partner vardı onun camlarını manuelden otomatiğe çevirmişlerdi. Çevirirken iptal edilen manuel cam açma kolunun oraya yuvarlak bir plastik koyuyorlar ucuz maliyet olsun diye oda çok kötü duruyor hele hele 308 gibi bir araca hiç yakışmaz. Eğer ben kapı döşemesini de değiştiririm maliyet önemli değil derseniz başka tabi.

reisG
02-12-2014, 17:45
Comfort donanımda eğer aracı 0 km. alıyorsanız sadece 200 TL ye arka camları elektrikli alıp bir de elektrikli çocuk güvenlik kilidine sahip oluyordunuz. Ancak sonradan yapmak Abdullah'ın da söylediği gibi hem görsel ve belki de elektriksel sorun yaratacak kadar uzun bir iş. Orjinal olarak yapmak isterseniz.
arka kapı içlerinin kaplaması değişecek buna oto. düğmelerin olduğu çekme yerleri de dahil. ayrıca ön sol kapı düğme bölümüde yenilenecek. elektrik kısmı da ek olarak yapılacak.Yapılabile mi tabii ki. ancak bir uğraşı gerek.

exorciist
08-01-2015, 14:29
Acaba elektik tesisatı varmıdır, sadece kumanda düğmelerini (Ön ve arka) ve cam motorunu alsam sorunum çözülürmü acaba ? kolum çıktı alandaki deliği estetik bir şekilde karbon kaplama vb. bir yöntemle kapatabilirim diye düşünüyorum. Yardımlarınızı rica ederim...

exorciist
09-06-2015, 13:07
Arka camların manuel olması gün geçtikçe canımı daha fazla sıkıyor, Mepadan ( cam motoru, cam krikosu, tuş grubu ) fiyatı aldım toplam 3000 tl gibi bir maliyet çıktı. Bunun daha ucuz bir yolunu bilen varsa yardımını rica ederim. Ayrıca çıkmacılardan biraz soruşturdum gerekli malzemeleri bulamadım :(

erener
09-06-2015, 13:37
Hocam, çıkmacıya uğrayın, uygun fiyata nakite pazarlık yapıp alın tesisatı ve gerekli parçaları. Hatta sizden çıkacak döşeme vs gibi parçalarıda aldıgınız yere verin. Araştırın mutlaka çıkmacılarda bulursunuz.

mechanix
09-06-2015, 13:56
Bu tarz ayna, cam vb. ekipmanları sonradan otomatiğe çevirmek o kadar kolay değil.
Her türlü malzemeyi bulsanız bile tesisat var mı yok mu ona bakmak lazım. Eğer hazır tesisat var ise sadece motor, kumanda vb. şeyler ile bir ihtimal yapılabilir. Ancak arka camlar önden de kontrol edilmesi gerektiği için arkadaşların dediği gibi döşeme problemi de çıkacak.
Hazır tesisat yok ise 2 seçenek var. Ya hazır çıkma bir tesisat bulmak lazım, ya da o tesisatı çekecek babayiğit bir elektrikçi bulmak lazım. İkisi de zor.

Zamanında 106 manuel aynaları elektrikliye çevirmek için araştırma yapmıştım ve aynalar dahil her türlü malzemeyi almıştım. Hatta arabanın kapıya kadar tesisatı da hazırdı. Sadece kapı içi tesisatı bulamadığım için vazgeçtim. Daha sonra bir oto elektrikçisi tüm parçaları benden satın alıp kendi 106'sına uyguladı.

Yapılamayacak bişey yok ama emek, zaman ve para işi.