Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracım gaz yemiyor.
Merhaba arkadaşlar. Peugeot 2016 1.4 HDI aracım bir kaç gündür gaza geç tepki veriyor. Gaz pedalına sonuna kadar basmama rağmen o an tepki vemiyor yaklaşık bir 10 saniye sonra birden hızlanmaya başlıyor. Neden olabilir acaba ?
StilGammni
04-11-2014, 17:06
Merhaba ,
Aracınız 206 1.4 hdi sanırım. Bunun birçok nedeni olabilir buradan yorumlamak çok doğru olmaz..
Benim aklıma gelen başlıcaları ; Enjektörler , Mazot filtresi , egr valfi , debimetre arızası gibi nedenler buna sebep olabilir.
Yakıtı hep aynı yerden mi alıyorsunuz? Aracınız kaç km de ?
Aracım 201.000 kilometrede ve hep aynı yerden alıyorum ( shell ). Gerçi depoyu doldurttuktan birkaç gün sonra olmaya başladı ama tam olarak bilemiyorum. Dün biraz 4000-5000 devir aralığında kullandım daha rahat gaz yemeye başladı ama tam olarak bir düzelme söz konusu değil.
Merhabalar Foruma yeni katıldım. aracım 406 2.0 St araç üzerinde sıralı sistem brc lpg var. Araç çalışırken tekleme yapıyor ve çalışmıyor kimi zaman. kontağı 3 kez açıp kapatınca araç direk çalışıyor. bunun sebebi ne olabilir.
osman_bora
17-08-2015, 11:55
S.a kardeşim aracın gaza geç tepki veriyorsa hava akışmetresi kirlenmistir temizle spreyi ile temizle aracın düzelir ,bendede 3 yıl önce aynı sorun vardı 3000 devire gelince araba hızlanıyordu ,temizledim geçti,şuan yine aynı sorun var temizledim düzelmedi yenisini alacam .
osman_bora
31-07-2016, 20:47
S. A aracınız hava akışmetresi bozulmuştur %90 değiştirin düzelir hava filitresinin kutusunun takıldığı yer