Orijinalini görmek için tıklayınız : Anka'nın 2. Aslanı (Satıldı)
Usta kolay gelsin benim arac 2011 makyajli kasa bende bi xenon yapmak istiyorum farlarimi pic etmek istemiyorum o yuzden senin yaptigin gibi fatkli bi far alip yapmak istiyorum yildiza guven pejo sordum 150dedi ayaklarinda bi kac kirik var dedi sifirini sordum hakan pejo 250dedi senin sanayide cevre cok gibi bana far bulma durumunuz varmidir yardimci olursaniz sevinirim ona gore cinden bi xenon sparis verecegim
Hem geçmiş olsun hem güle güle kullan akünü abi. Bende bu sene Alanya tatil dönüşünde akü bitmişti bi hafta sadece bi gün çalıştırmıştım sonrasında hem ilk aküsü hem de sıcaklar derken bitmişti ama şöyle bir durum olmuştu gıyy gıygıyy yapıp çalışıyodu onu da müzik tesisatında takılı olan kapasitör sayesinde çalışmamazlık yapmadı yani sende direk bitip marş almadı mı hiç abi
Teşekkürler İlker. Ben kontağı çevirdiğim gibi silecekler çalışıyordu bir de ibreler tıkır tıkır oynuyordu. Sapıtmıştı konfor beyni.:) Marş motorunu kıpırdatmadı bile. Eski araçta kapılarım kendiliğinden açılmıştı, bunda Allahtan merkezi kilit cam açma dörtlü falan çalışıyordu.
Araç 2010 Aralık ayında bayiye girmiş Ocakta yola çıkmış. Neredeyse 5 yıllık akü bence gayet iyi dayanmış, kilometrem düşük ama aküde yıl önemli. Fiamm marka akü aslında çoğu aküden iyi demek ki.
Bugün marş yapınca anladım direk çalışıyor araç yani çeviriyorum ve çalışıyor. Eski aküde hafif bir sallantı oluyordu. Işığı yeşil yanıyor ölçümü iyiydi ama onlara güvenmemek lazım. 4 yıl oldu mu aslında riske girmeye gerek yok direk değiştireceksin. Senin akü erken bitmiş sanki acaba iç donanımla ilgili olabilir mi?
Bende 5 yıla yakın dayanmasını ledlere bağladım çok yormadık aküyü demek ki. İç ve stoplar neredeyse komple led. Nereden baksan gece 100 watt daha az enerji çekiyor stoplarda ve iç aydınlatmadaki ledler.
converse10
23-09-2015, 17:32
Yeniden geçmiş olsun benimde 4 yılda akü bitti.Aslında büyük bir yükten kurtulmuş gibi oluyor insan
Ben de senin aksine bir çok fazladan elektrik çeken malzemler olduğu için aslında doğru bir önerme seninki abi. 2.5 sene idare etmiş benimki. O akü üstündeki yeşil ışığa bende güvenmiyorum hep kontrol ederim hatta bittiğinde bile hala yeşil yanıyodu. Akü yeri uygun olduğu için 60 lık yerine 72 lik taktırdım bu sefer.
İsmail teşekkürler, varta da 4 sene gitse yeter.
İyi etmişsin İlker 72 daha mantıklı olmuş. Benim ilk arabam vectrada eski sahibi 50lik akü takmıştı tabi ilk yazda sukoyverdi akü hemen 72 amper taktırmıştım. Aslana yine 60lık taktırdım ben de ekstra birşey yok. Zenon olunca zaten fazla akım çekmeyecek.
Bakalım artık bu aküyle satarım.
converse10
24-09-2015, 16:40
İnşallah Sen in aslan forumdan birine gider
İnşallah İsmail alan dua eder bizim gibi kaç deli var toplasan :)
converse10
25-09-2015, 06:54
Satarken eksik ararlar
Epeydir Opel'in 1,6 dizel bi turbo 160 HP motoru ile ilgileniyorum. Gerçekten güzel bir motor olmuş, şuan K kasa Astra ile İngiltere'de satışa sunulmuş. Bugün de esti birden eve giderken durdum Opel bayisinin önünde 1,6 136 HP insigniayı inceledim. 2008'de çıkan aracın yüzü epey eskidi ama içi gayet güzel olmuş. Motor ve tam otomatik şanzıman komple yeni. Ortalama 5,1 litre gibi iddialı bir de tüketim yazmışlar. Şehir içi 6,5 demişler, 7-7,5 yakar gibi ama tam ototmatik için fena rakam değil gibi. Pazarlık ettim cosmo için 118, bir alt donanım için de 107bin fiyat aldım. Cosmo'da direksiyon ısıtmaya kadar vardı. Test araçları yokmuş ay sonunda gelecekmiş arayacaklar. Sizler için İnsignia'yı test edeceğim sonra 508 eat'ı da test edeyim bakayım hangisi daha iyi? Ama insignia donanım, motor ve şanzıman ile sunduğu fiyata bakarak hafife alınacak bir rakip değil. Hele de seneye kasa yenileyip 1,6 biturbo dizelle gelirse tüketim de düşük olursa kağıt üzerindeki gibi opel eski günlere dönebilir.
Motorlar artık beklentilerin çok üstünde güçlerde üretiliyor, bu beni biraz düşündürüyor gerçi küçük hacimler büyük güçler sanki bir yerde kopacak gibime geliyor bu iş ama bu güç seviyesinde dizel motor konusunda daha deneyimli Renault benim şahsi tercihim olurdu, hele şu megane ile latitude arasında bir yere yerleştirecekleri Talisman bence oldukça da dolu bir araç olacak,özellikle Cruze Opeli yavaş yavaş bitirdi,bunun içinde sanırım artık cruze çok gelmiyor.
Mehmet haklısın zaten chevy opele rakip olunca çektiler chevrolet'i Türkiye piyasasından. Cruze'a 1,6 dizel motor takılıp bir de otomatik şanzıman koysalardı uygun fiyatlı da olurdu ve yok satardı kesinlikle. Olan opele olurdu tabi 1 tane astra satamazlardı :)
GM epey uğraşıyor Opel'in teknolojisine, özellikle yeni Astra epey ilgi çekici bir model, çok fazla özellik var. Direksiyon ısıtma, koltuk soğutma gibi iddialı özellikleri var. 136 HP güç gayet iyi. Bakalım bir gelsin de ona da bakacağım.
Talisman da çok güzel bir model audi'yi gözüne kestirmiş gibi duruyor. Downsizing olayı iyice abartıldı 1.0 turbolar falan var ve eminim 1.0 biturbo dizel de gelecektir yakın gelecekte 110-120 PS güç üreten 3-4 litre yakan. Yeni trend çift turbo düşük hacim gibi duruyor. VW ve PSA'dan nasıl bir atak gelecek merakla bekliyorum.
vw bir iki sene toparlanmaya ve dünya üzerinde ki kaybettiği güveni(bizim gibi 3. dünya ülkeleri hariç) kazanmaya çalışırken,Opel güzel modeller ile pazarda tekrar söz sahibi olabilir ama şu Avrupa donanımların birazını da bize göndersinler yani :) Ablam Almanya da yaşıyor 13.000 € ya bir opel astra aldılar, söylediklerine göre baz donanımın bi tık üstü dijital çift yönlü klima,elektrikli tamamen kendi açılan bagaj kapağı ve kapak üzerinde düğmeden kapağın kendini kapatması,esp/asr, tavan hava yastıkları falan var, bunlara rağmen alaşımlı jant yok,led farlar yok elektrikli katlanır ayna yok :S Opel.de ye girip reklam filmine de bir göz atmanızı tavsiye ederim.
Bu aralar çok enteresan şeyler yaşıyorum yakında sizlerle paylaşacağım. Planlarda epeyce bir değişiklik oldu benden kaynaklanmayan nedenlerle. Yapacağım pek çok değişikliği ertelemek durumundayım.
Durumlar netleşsin videolu fotograflı epeyce ayrıntılı açıklamalı bir cevap yazacağım.
coosmanli
22-10-2015, 21:54
Bu aralar çok enteresan şeyler yaşıyorum yakında sizlerle paylaşacağım. Planlarda epeyce bir değişiklik oldu benden kaynaklanmayan nedenlerle. Yapacağım pek çok değişikliği ertelemek durumundayım.
Durumlar netleşsin videolu fotograflı epeyce ayrıntılı açıklamalı bir cevap yazacağım.
hayırlısı abi
Arkadaşlar epeydir aslana bir şey yazamıyordum çünkü epeyce sıkıntılı bir 18 gün geçirdim. 13 Ekim günü sabah 07:09’da eve çok yakın bir yerde kaza yaptım. Normal yolumda giderken birden önüme çıkan bir marea ile çarpıştık. Süratim 30 civarında iken yokuş aşağı inen marea birden çıkınca durdum ama marea sağ önden benim tamponun soluna sürttü ve beni sağa doğru sürükledi. Aslanın önü dağıldı epeyce, plastik aksam bol olduğu için özellikle tampon komple kırıldı, tampon iç alüminyum bar içe doğru eğildi, motor alt şasi uçları sağa doğru bir miktar eğildiği için motor motor kulaklarından çıktı, intercooler borular da esnedi tabi sağa doğru, onun dışında kaput büküldü, kaza sonrası sağ ön kapı açılmadı, şanzıman R modundan takılı kalıp kendini korumaya aldığı için araba yürümedi. Normal bir çekici değil ahtapot olarak tanımlanan çekici ile kaldırıldı. Hava yastıklarım açılmadı, aracın kabininde hiçbir hasar oluşmadı, ben de birkaç gün biraz boyu ağrısı oldu onun dışında sıkıntı olmadı. Karşı tarafta da bir sıkıntı yoktu görünen ama boyun ağrısı kaşı tarafta daha şiddetli olmuştur.
Aracın inceleme süreci epeyce sürdü görünen hasar hafif gibi dursa da öngörülen hasar fazla olduğu için kasko aracı tamire çok gönüllü olmadı. Araç bu hali ile ihaleye çıkarılmış ve arabamın durduğu yerdeki usta aracı ihale ile almış. Kasko da bana tamir ücretini ödeyecek.
Aslanla böyle ayrılmayı hiç istemezdim ama olmadı, kimseye bir şey olmaması ve o an kızımın araba olmaması tek tesellim. Altta kazaya ilişkin resimleri ve araç içi kamera görüntülerini ekledim. Kazada aslında yola sokağın yarısın işgal ederek park yapan kamyonun da epey payı var ama hemen kaçtı kamyonun sahibi. Yapılan incelemede sağdan gelene yol verme önceliğine uymama ve kavşağa hız kesmeden kontrolsüz çıkma suçlarından marea sürücüsü %100 suçlu bulundu.
Aslanın aldığı hasarla ilgili epeyce yorum yapıldı, kimi hasarı kazaya göre abartılı buldu, kimi zor bir kaza olduğunu ve hangi araç olursa olsun böyle veya daha vahim bir tablonun oluşacağını söyledi. Kaza sonrası Peugeot Türkiye’yi aradım hava yastıklarının açılmadığından bahsettim. Resmi servise getirin inceleme yapılsın dediler ama araç resmi serviste değildi. Pert işlemi de başlatılınca kaldı o iş ama belki yine diyaloğa geçip aracı ABC’ye çektirip bir rapor tutturabilirim. Alınan hasar az değil çünkü hava yastıklarının açılmasını bekliyor insan. Ben sadece şunu diyeceğim iyi ki kaskom vardı ve bu kazada suçlu ben değildim. Aksi halde en az 12000 liralık bir tamirat masrafı ile yüz yüze kalacaktım. Kaza ağır olmasa da sürücü kabinini koruma odaklı tasarım gereği ön taraf darbe emme adına epeyce hasar alıyor ve kaskonuz yoksa bu durum epey üzücü olabiliyor. Zaten kaskosuz arabaya asla binmeyin. Takıldığım şeylerden biri de NCAP testi şimdi 308 ve muadil pek çok araba NCAP’te en ful donanımı sokuyor teste. Mesela 308’İn 8 hava yastıklı modeli girmiş teste ve 5 yıldız almış. Ama benim araç 2011 model ve epeyce dolu bir araba olmasına karşın 4 hava yastığım vardı. Bu kazada 1 sn önde olsam marea bana sol yandan çarpacak ve yüksek ihtimalle kafamı cama veya kapı çerçevesine vuracaktım. Bunu Ömer ile de konuştuk ve bunu yapan sadece Peugeot değil tüm araba firmaları yapıyor. En donanımlı aracı kaza testine sokup en fazla satışı baz donanımlı modelde yapmak ve hepsini 5 yıldızlı olarak tanıtmak hiç insani değil bence. Yalnız burada sadece 308 değil tüm c ve b sınıfı araç üreticileri suçlu.
Yani arkadaşlar aslanla olan bağım burada sonlandı. Tam da 46500’e satmak için anlaşmıştım ama kısmet olmadı. Yakında mecburen bir araba alacağım ama bütçeyi epeyce düşürmek zorunda kaldım. 30-32 civarı bir şey bakacağım.
Hepinize kazasız belasız güzel günler diliyorum. Kaskosu olmayan herkes mutlaka kasko yatırsın diyorum son olarak.
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/IMG_20151013_074704_zpsp5uhcyap.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/IMG_20151013_074704_zpsp5uhcyap.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/IMG_20151013_074724_zpsa23kou6q.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/IMG_20151013_074724_zpsa23kou6q.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/IMG_20151013_074524_zpsjkvkiomj.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/IMG_20151013_074524_zpsjkvkiomj.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/IMG_20151013_071045_zpsymx89nva.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/IMG_20151013_071045_zpsymx89nva.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/IMG_20151013_074810_zpsc9femyzn.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/IMG_20151013_074810_zpsc9femyzn.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/IMG_20151013_093036_zpsihejkcss.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/IMG_20151013_093036_zpsihejkcss.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/IMG_20151013_093112_zpsomrkrsgo.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/IMG_20151013_093112_zpsomrkrsgo.jpg.html)
Bu da kaza videosu: A118C ile yapılan çekim gayet başarılı. Kamerayı mutlaka alın ve takın.
https://www.youtube.com/watch?v=zO_LRkDWsSA&feature=youtu.be
bacadir68
31-10-2015, 08:38
Geçmiş olsun.
Çok fazla hasar yok gibi duruyor ancak işin içine elektronik girince fiyat şişiyor tabi. Özellikle otomatik araçlar kaza anında vites kutusu hasarı alıyor bu da tabiki masrafı artırıyor.
Bu kadar bir darbe ile şasinin o denli yamulmasıda benim için en ilginç olan tarafı.
Tekrar geçmiş olsun.
serdarhoca
31-10-2015, 08:49
Oncelikle gecmis olsun. Cok sukur ki sizde bir saglik problemine yol acmayan bir kaza atlatmissiniz.Bu suratteki bir arac icin aslanin bu kadar agir hasar almasi garibime gitti acikcasi..Oysa ki gorunuse gore pek bisey yok gibi. Benzer bir kazayi 30-35 km hizla focus aracimla yapmistim. Sizin ki gibi onume cikan araca tam ortadan direk kismindan vurmustum. Benim de hava yastiklari acmamis ve sadece tampon ve far hasari ile atlatmistim. Sanirim airbagin acmamasi darbe siddetine bagli galiba...
filozofing
31-10-2015, 09:31
Abi görünce şok oldum çok geçmiş olsun biz stoplarda yapıcan deyişik uygulamayı beklerken kazayı görünce çok üzüldüm neyseki canınıza bişey olmamış gerisi bişekilde hallolur,bende de kasko yoktu ama bu kazayı ve masrafı duyunca kasko şirketi arastırmaya başladım bile tekrar çok geçmiş olsun umarım 308 den kopmazsın başka bi aslanla yola devam edersin,bizi o güzel paylaşımlarından mahrum etmezsin.. G.G
Çok çok geçmiş olsun Özgür hocam,valla şu durumdan kurtarmanın hiç çaresi yok gibi,görmediği yola kontrolsüz çıkmış marea.Allah'tan siz vurmuşsunuz.Allah beterinden korusun.
S.keskin
31-10-2015, 11:05
Geçmiş olsun Canınız sağolsun daha iyilerini alırsınız inşallah.
Sent from my iPhone using Tapatalk
converse10
31-10-2015, 11:20
Abim allah beterinden saklasin çok geçmiş olsun
Çok geçmiş olsun Özgür. Verilmiş sadakan varmış. Yavrucuğun senin ile olmaması büyük şans. Darbeye göre aslanın almış olduğu hasar gerçekten abartılı. Neyseki pert olduda hasarı en az oranda atlattın.
Tekrardan geçmiş olsun hocam.
Geçmiş osun hocam sizlere bişey olmaması teselli olmuş, verilmiş sadskanîz varmış
SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sağolun arkadaşlar hiçbiriniz yaşamayın böyle birşey. Şu hasar süreci tam rezillik. Kasko uyduruk araba yollar doğru düzgün bilgi gelmez, arabasız rezillik yaşarsın, suçsuz iken bir de mağdur olursun. 18 gün çok zor geçti ama sonucu iyi oldu. Üzüldüm aslana ama pert olmasa verecekler 5000 lira değer kaybı sonra 10 küsür bin hasar kayıtlı arabayı nasıl satacaktım bu ülkede kimlerle ne diyaloglar kuracaktım Allah bilir. Böylesi iyi oldu
Hepinize kazasız belasız iyi sürüşler diliyorum. Mutlaka kötü de olsa bir kamera takın arabalarınıza. Kasko da mutlaka yaptırın.
Sonraki tercihim sanırım peugeot olmayacak zaten bir değişiklik istiyordum bakalım esp ve perde hava yastığı önceliğim olacak diğer araba seçiminde.
kırmızı35
31-10-2015, 12:56
Büyük geçmiş olsun size birşey olmamış şükür allah beterinden korusun
D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
POLISTNBLS
31-10-2015, 14:50
Özgür Hocam çok geçmiş olsun! Allah beterinden korusun. Ama kasko olması büyük bir avantaj olmuş işte.
Özgür abicim hafta sonu olduğu için güzel paylaşımlar görürüm diye foruma girdim senin bi xenon uygulamanı merakla beklerken bu yazıyı görünce şok oldum. Bi yandan çok üzüldüm bir yandan sevindim. Kazaya göre hasar bana da fazla geldi fotoğraflardan arabanın önünün yamulduğu belli oluyor. Içten çok hasar almış. Gerçi kazalarda dış görünüşe pert aldanmamak lazım. Ben de 2008'le kaza yaptığımda. Tamponda dış görünüşte hiçbir hasae yoktu ama panjuru tamir etmek için söktüklerinde tamponun içindeki bütün plastiklerin kırıldığını gördük. Pert çıkmasına sevindim uğraşmak zorunda kalmayacaksın. Kimsenin canına zarar gelmemesi de sevindirici. Çok geçmiş olsun umarım yine bir peugeot ile aramıza dönersin en kısa sürede
Gecmis olsun ya cana gelmesinde aman.Hasara foto olarak bakinca sasiriyor insan.Benim kaza da tam sol koseden olmustu durum daha kotuydu gorunurde ama Allah'tan boyle gorunmez elektronik hasarlari yoktu.
Cumlemizi korusun Allah kazalardan olacaksada mala gelsin ne diyim.
Emrah_06
31-10-2015, 21:00
Özgür hocam çok geçmiş olsun olan aslana olmuş size olmamasi ve minik kizinizin olmamasi ayruca sevindirici.
rocker307
31-10-2015, 21:17
Çok geçmiş olsun.. Mareanın geldiği kamyonun solundan gözüküyor ama kavşağa girerken de hiç gaz kesmemiş hızlı girmiş. Darbe az diye airbag açmamış galiba ama az darbede de bu kadar masraf tuhaf olmuş. Neyse en azından hasarsız araç alma şansın var hocam. Her şerde bir hayır vardır diyelim. Geçmiş olsun..
Bu arada araca yapılan ekstralar üstünde mi gidecek?
Sony Xperia Z2 ile Tapatalk kullanılarak yazıldı..
Kamera mareayı çekmiş evet ama ben de önüme bakıyordum artık hatta frene bastım yavaşladım sola bakayım dedim ama birden çıktı ve sağ yandan taktı aslana. Kim izlese beni kimse suçlamadı polis de geldi o da dedi marea suçlu diye. Başta ben de acaba ben mi hatalıyım dedim ama yok o çok hızlı iniyor.
Ek yapılanlardan araçtaki iç ledler dışında birşey yok aslında. Sadece cam filmi, piano black yan direkler, 4 yeni lastik yeni stepne gidecek. Direksiyonu takmamış Çağlar'a vermiştim, farlar da geldi onları da takamadım Mert'e verdim. Herşey kısmet yani. Arabanın her şeyi solda hasar böyle çektiğim için az görünüyor tüm soğutma sistemi gitti aracın, sigorta kutusu, motor kulakları, direksiyon milim oynamıyordu kutu arızası yüksek ihtimal, soldaki beyinlerde epey hasar var, Alt şasi eğik sadece biri 750 lira dört tane var ön şasi ucundan. Yağ da akıyordu neresi delindi bilmiyorum. Şanzıman da motorla döndüğü için aktarma organları da hasar almış. Yani kaba taslak indirimli falan 18 19000 tutarında sadece parça hasarı vardı. En az 5000 işçilik. Düzen de tutmazdı bu hasardan sonra.
Dediğimiz gibi kısmet, böylesi en hayırlısı oldu.
rocker307
31-10-2015, 22:25
Sizin fark etmemeniz normal hocam ben videodan izliyorum sonuçta. Hızlı geldiği ve kavşağa kontrolsüz geldiği belli zaten o anlamda dedim..
Farlar ve direksiyon olayına sevindim çok fazla bir ekstra yokmuş allahtan. Geçmiş olsun tekrar
Sony Xperia Z2 ile Tapatalk kullanılarak yazıldı..
Özgür hocam çok geçmiş olsun..
Büyük geçmiş olsun. Maddi hasar ile size bir zarar gelmeden atlatmışsınız neyse ki. Kasko avantajı ile en az kayıp olmuş en azından. Her zaman kaza riski mevcut trafikte dikkatsiz kullanan kişi oldukça fazla. Forumda yaptığınız değişiklikleri zevkle takip ediyorduk hepimiz. Artık farklı marka olursa da destek olarak sizin görüşlerinizi alırız umarım. Tekrar geçmiş olsun...
Özgür hocam çok geçmiş olsun. Bende eş zamanlı bir kaza yaptım. Benim seninkine göre daha az hasarlı oldu. Kaporta hasarı ile atlattık çok şükür. Canınıza bir şey olmasında, gerisi hallolur. Bu arada hava yastığı neden açılmamış, anlamadım. Belki darbenin geliş açısı ile alakalı olabilir. Tekrar geçmiş olsun. Allah beterinden korusun inşallah.
Çok geçmiş olsun. Peki kasko pert parası ne kadar ödeyecek. Siz 46500 e anlaşmış sınız kaybınız olacakmı
sessizgece
01-11-2015, 15:52
Geçmiş olsun özgür. Üzüldüm. Ama sizde bir şey olmaması sevindirici
Sent from my iPhone using Tapatalk
rcz buluşmasındada konuşmuştuk tekrar geçmiş olsun ozgur..
gerçekten çok geçmiş olsun
Özgür abi tekrardan geçmiş olsun,
Neyse ki sende bi şey yok, bu kötü olayda sevindirici nokta bu olmuş.
Varsın araba hasar alsın da sana bi şey olmasın. Bu arada perte çıkması da hayırlı olmuş yoksa satarken bir sürü kişiye anlatmaya çalışmak büyük sıkıntı olurdu.
Allah beterinden saklasın abi.
Ankaraya geldiğimde öğrenmiştim Özgür tekrar geçmiş olsun inşallah daha iyileri nasip olur Allah can sağlığı versin.
Sağolun arkadaşlar, başa geldi işte artık yapacak çok fazla birşey yok. Umarım ve dilerim bir daha ne ben yaşarım böyle bir şeyi ne de siz. Çünkü ben ucuz atlattım her zaman böyle olmayabilir. Sanırım ödeme beni memnun edecek düzeyde olacak çünkü arabam daha 45000 km'de ve hatasız idi. Bu hafta içinde gidip plakayı falan sökeceğim, aslanın içindeki eşyalarımı alacağım, mini bir veda videosu çekerim, çok anım var çünkü onunla, ayrılmak zor olacak. Kendi emeğiyle alınca insan kendi alın terini dökünce kıymetli oluyor, bu bağlılık biraz da ondan. Ondan başka bir mal varlığım yoktu mesela o yüzden çok kıymetli idi benim için. Daha iyileri de olacaktır elbet ama benim için bunun böyle bitmesi unutulmaz olmaya yetti.
Bu hafta işlemler bitsin, son veda videosunu da atayım konuyu kapatalım. Epeyce ünlü bir 308 idi kendisi ama Anka'nın 2. aslanına veda edelim artık. Çevrede aslan çok hali hazırda bixenon montajı, stop soket lehimi gibi şeyler yapmaya devam ediyorum. Paylaşımlarım, olur da kafayı bir yerlere vurup Golf bile alsam :) devam edecek kuşkunuz olmasın. Burda yakaladığım ortam, arkadaşlık ve dostluklar benim için çok özel çünkü.
Herkese iyi dilekleri için teşekkür ediyorum.
Yasin CCK
02-11-2015, 08:45
Özgür hocam yoğun bir hafta sonu sonu nedeniyle yeni görebildim, çok çok geçmiş olsun.
Her işte vardır bir hayır. Bizim için de sizin yeriniz özel... Yeni hikayelerde görüşmek üzere ;)
Özgür Hocam çok geçmiş olsun.Size birşey olmamış ya önemli olan bu.Kaskonuzun olması ve hasarınızın tazmini konusunda sizi tatmin etmesi bir nebze sevindirici .Umarım ilk ve son olur..
Ömer Gedik
02-11-2015, 11:34
Tekrar geçmiş olsun Anka, Yeni Peugeotlarda görüşürüz umarım.
ahmetyldz
02-11-2015, 22:02
Cok gecmis olsun Özgur hocam.
Çok geçmiş olsun hocam, cana geleceğine mala gelsin. Allah korumuş.
Geçmiş olsun.Videoyu izleyince kendim kaza yapmış kadar üzüldüm. Allah beterinden korusun.
Sağolun arkadaşlar, son durum şöyle oldu. İnsan yaşadıkça anlıyor epey bilgileniyor. Sigorta şirketi benim aracın tamiratını riskli bulduğu için aracı ihaleye çıkarmıştı malum alan kişi de benim aracı bıraktığım kaportacı usta olmuş aracı bu haliyle almış. Sigorta da tahmini hasarı 12000 olarak belirlemişti. Bana denilen şu aslanı ustaya satıp 30000 alacağım, 12000'de kasko şirketi ödeyecek toplamda elime 42000 geçmiş olacak. Rakam epeyce az ama şu saatten sonra öyle yoğun çalışıyorum ki araba ile hiçbir şekilde uğraşacak vaktim yok artı 12000 hasar kayıtlı aracı satmak için gerekli sakinlik de yok. Rakamı yarın kabul edeceğim. Böylece araç pert kayıtlı olmayacak, ben aracımı kendim tamir ettireceğim diyerek tamir ücretini alıp aracı bu şekilde satmış olacağım. Kaskomdaki indirimlerim de bozulmamış olacak. Yani sonuç olarak aslan pert olmadı bu haliyle satıldı demek daha doğru sanırım. Eskisi gibi yapılır dendi ama artık insan soğuyor araçtan kaza sonrası eski heyecan ve hevesim kalmadı.
Arabamın piyasa araştırması sürecinde aracıma ölü fiyat veren Ankara'daki sevgili Peugeot bayilerine de sevgilerimi iletiyorum. Bu kafa ile gerçekten marka imajı falan yaratamazlar. Bu aracı ancak 42000'e satarız daha fazla etmez deyip sigortayı yanlış yönlendirip 2012 model sportiuma 60000 TL isteyen başka firmaymış gibi abukluklar var malesef. Hatta Peugeot 308 olup koyu renk olunca 5 ayda ancak satılır lafını bile söylemiş olmak gerçekten 308'in 2. el satış sürecinden hiç haberdar olmadıklarının en büyük kanıtı gibi. Yani son süreçte yaptığım kaza ve sonrasında yaşanan bu saçma diyaloglar açıkçası beni Peugeot'tan soğuttu epeyce. Satış ve servis ağının kesinlikle yeniden kurgulanması lazım. Yeni araçların hepsi çok iyi ama bu kafa yapısı ile imajda bir düzelme olacağını söylemek epeyce zor.
Yeni araba için bir sürü seçenek çıtkı ama hiçbiri kafama yatmıyor. Geçen İnsignia aldık 24 saatlik test sürüşünden onu da kullandım 136 HP otomatik cosmo olandan idi çok etkiledi beni ama 120bin fiyat çıkardılar :) Edition vardı ona da 90 dediler. Aslında fena fiyatlar değil piyasaya bakıp 2007model arabasına 35000 yazanları gördükçe 90bin uygun geliyor insana.
Geçici süre ile astra h 1,3 dizel manuel enjoy alacak gibiyim bakalım. Eylül'de artık yeni görev yerime geçmiş olacağım için D sınıfına geçiş yapmayı planlıyorum. Kasko ile ilgili sorularınız olursa cevaplarım çok fazla şey öğrendim.
hocam bu alıp satma olayı tamir ücreti falan kafam karıştı benim biraz,bende işler öyle olmamıştı,bana sadece elime geçecek toplam tutar için mutabakat name gönderdiler,al sat bütün işleri sigorta yaptı, satış gerçekleştikten sonraki iş günüde parayı hesaba geçirmişlerdi, şöyle bir işlemin bile standart bir formatı yok demek ki.
Araç pert ise işlem öyle Mehmet ama değilse tamiri riskli ise yapılan işlem bu imiş. Rüculu ödeme mi ne öyle birşey dediler. Aslında sigorta hiç girmiyor işin içine bu adam senin arabana talip istersen sat istersen satma al sana tamirat için de 12000 nasıl istersen öyle yap diyor. Ben de işi sağlama almak için önce 30u alıp arabayı satacağım sonra sigortaya gidip kalanı alacağım. Garip bir işlem ama oluyormuş. Bazısı ben çıkma ile toplarım verin parayı diyebilirmiş. Önemli olan eksperin raporda yazdıkları sonuçta tramere 12000 liralık kayıt girecek benim plaka üzerinden. Yani 3 seçenek var burda 1. Arabayı biz yaptıralım resmi serviste size verelim sonra 2-3000 lira değer kaybı verelim aracı kullanın 2. Aracın tamir masrafını size ödeyelim siz tamirat ile kendiniz uğraşın 3. Arabayı bu haliyle satın tamir parası da sizin olsun. Ben 3. seçeneği seçmiş oldum tek artısı sigorta bana müşteri bulmaya yardımcı olmuş oldu. Böylece kaskom bozulmadı, kazada suçlu ben değildim, araç pert de olmayınca indirim 3. basamaktan devam edecek.
Bakınca tamam 3000 TL kadar zarar etmiş gibiyim ama hiç uğraşacak zamanım ve gücüm yok.
Araç pert ise işlem öyle Mehmet ama değilse tamiri riskli ise yapılan işlem bu imiş. Rüculu ödeme mi ne öyle birşey dediler. Aslında sigorta hiç girmiyor işin içine bu adam senin arabana talip istersen sat istersen satma al sana tamirat için de 12000 nasıl istersen öyle yap diyor. Ben de işi sağlama almak için önce 30u alıp arabayı satacağım sonra sigortaya gidip kalanı alacağım. Garip bir işlem ama oluyormuş. Bazısı ben çıkma ile toplarım verin parayı diyebilirmiş. Önemli olan eksperin raporda yazdıkları sonuçta tramere 12000 liralık kayıt girecek benim plaka üzerinden. Yani 3 seçenek var burda 1. Arabayı biz yaptıralım resmi serviste size verelim sonra 2-3000 lira değer kaybı verelim aracı kullanın 2. Aracın tamir masrafını size ödeyelim siz tamirat ile kendiniz uğraşın 3. Arabayı bu haliyle satın tamir parası da sizin olsun. Ben 3. seçeneği seçmiş oldum tek artısı sigorta bana müşteri bulmaya yardımcı olmuş oldu. Böylece kaskom bozulmadı, kazada suçlu ben değildim, araç pert de olmayınca indirim 3. basamaktan devam edecek.
Bakınca tamam 3000 TL kadar zarar etmiş gibiyim ama hiç uğraşacak zamanım ve gücüm yok.
Rayiç bedel dedikleri olay yüzünden 0 araba ve ilk yıl içinde zarar söz konusu olmuyor, onun dışında sigorta firmaları piyasa araştırmasına göre fiyat veriyorlar bende de öyle oldu, onun dışında zarar olmaması çok zor,yazmıştım hatta bana hep araç pert dediler ama aracı satınca hasarlı olarak satışını vereceğiz dediler,neyse hocam bununla geçmiş olsun tekrardan,allah beterinden korusun.
daschund
05-11-2015, 07:11
Tekrar geçmiş olsun
Sorunsuz bir şekilde aracınızı elden çıkarmış oldunuz
Evet zarar ettiniz ama sağlığınız bozulmasın ne sizin nede ailenizin
O açıdan bakın varsın 3000 ucuza gitsin
C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Geçmiş olsun abi Allah can sağligi versin
Arkadaşlar anlaşma tamam, yarın hem kaskodan paramı alıyorum hem de aslanın satış işlemlerini tamamlıyorum. Envy ile maceram burada bitti. Böyle bitmese iyiydi ama kısmet artık.
Konuyu uygun maoderatör arkadaşımız kilitleyebilir başlığa "satıldı" ibaresi ile. Pert olmadı çünkü aslanım yine göreceğiz yollarda kendisini.