PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anka'nın 2. Aslanı (Satıldı)

Sayfa : 1 [2] 3

ANKA
27-03-2015, 11:20
Yalnız bu yeni piano black kaplama çizilmeye müsait hemen koruma altına alacağım yakın zamanda. Ledlerim hala gelmedi 10 ampül aynı pakette diye gümrükte takıldı büyük ihtimalle. bakalım buna ne vergi isteyecek sevgili gümrük.

sessizgece
30-03-2015, 21:48
Hayırlı olsun. Kapı direkleri benimde aklımdaki bir konuydu. Cam filmi de olunca güzel olmuş.

No Name's

ANKA
30-03-2015, 22:03
Kapı direkleri zaten böyle olmalıymış o saçma mat kaplamayı neden takmış peugeot bilmiyorum. Araca inanılmaz bir hava katıyor. Aklınızda varsa yapın 50-60 liraya yapılıyor en kaliteli kaplama malzemesi ile.
Ledler hala yok, bekliyorum. İki stop var sadece 6 sinyal lambası, 4 geri vites lambası, 2 t10 amber led iki de stop lambası gelecek. Geri vites ampülü en merak ettiğim ampül o körlüğü giderecek gibi bakalım. Ama gece gözlere şenlik bir arka görünüm hedefliyorum.

erener
31-03-2015, 08:36
Başarılı bir uygulama olmuş.. Benim aracınkide güneşten dolayı kenarları kopmuş ve resmen kendinden geçmiş. İlk fırsatta bende yaptıracağım.

ilker22
31-03-2015, 08:44
Kapı direkleri güzel olmuş hocam güle güle kullanın.
Yakında güneş etkisini gösterir cam filmlerini de iyi ki yaptırmışsın :)

ANKA
03-04-2015, 15:03
Bugün eşim arkadaşları ile buluşunca ben de kendimi yakındaki bir AVM'nin otoparkında buldum. Dayanamadım aldım gelen fren ampüllerini bir deneme yapayım dedim. Stopları sökmek çocuk oyuncağıymış 2 dakikamı almadı sökmek. Neyse söktüm stopları yanımda biri olsaydı kameraya aldırırdım ama yalnızdım. Ben bizim 308'lerde çift fren lambası var sanıyordum tekmiş fren lambası çift tırnaklı hem parklarda yanıyor hem de frene basınca. İlginç bir şekilde park lambaları tek tırnaklı olmasına rağmen ikisine de çift tırnaklı ampül bağlamışlar ama bir flama boşta duruyor. Ben de gaza gelip aynı ampüle benzer ampül bulup sipariş etmiştim gerek yokmuş. Artık onlar gelsin ya ihtiyacı olana veririm ya da yedek saklarım.
Eskileri söktüm yenileri taktım ışık öyle patlama yapmadı eskisinden kuvvetli yanıyor ama bir ışık patlaması yok, ayrıca çok hızlı tepki veriyor ledler şak yine yanıp sönüyor.
Geri vites ampülü ile sinyalleri bekliyorum hala. Bu arada parklara ellememe kararı aldım derdim frenlere ledleri hızlıca tepki vermesiydi. Sinyallerde de o yanıp sönme efekti çok hoşuma gidiyor, geri vites ampülü zaten elzem, tek flamalı ampül hiçbir şeye yaramıyor.
Buyurun fotolar, frene basıldığında ve park modunda. Telefondan çektim abartılı göstermiş, zaten tepedeki ledleri bile çok fazla lümenli göstermiş ışık gayet güzel oldu. Bir ara video da eklerim.
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/DSC_1450_zps5ruoqq3s.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/DSC_1450_zps5ruoqq3s.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/DSC_1451_zpshdnaqutv.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/DSC_1451_zpshdnaqutv.jpg.html)

Yakın çekim: eğer gece baktım göz alıyor merceğin üzerine alüminyum bant yapıştırabilirim ama şu üzerine 20-30 led olan beyaz ışık veren flash ışığı gibi ledlerden değil bu led, samsung marka ledler var üzerinde epeyce kalteli bir ürün. Paraya kıyıp epeyce kaliteli bir ürün aldım arkamdaki sürücüler rahatsız olsun istemem.
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/DSC_1452_zpsiubynez7.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/DSC_1452_zpsiubynez7.jpg.html)

Bunlarda park modunda:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/DSC_1453_zpsjfrvkksx.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/DSC_1453_zpsjfrvkksx.jpg.html)

Bu da yakın çekim
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/DSC_1454_zpszkmctrtv.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/DSC_1454_zpszkmctrtv.jpg.html)

Sırada sinyaller ve geri vites ampülü var. En güzel görsel şöleni sinyaller yaratacak zaten.

**Nazara geldim plaka aydınlamasındaki ledleri taktığım duylarda temassızlık oluştu. Biri bu yüzden yanmış diğeri de sağlamdı ama pır pır yanıp duruyordu, eski normal cam ampülleri taktım, dipsiz kısımdaki kabloları yanlara doğru açtım ki duya temas etsinler, ilk taktığımda onlar da yanmadı çünkü. O kısım için bir çalışma yapmam lazım.

ayzinim
03-04-2015, 15:15
Gece çekeceğin resimlerde her şey çok daha net anlaşılacaktır. Şuan için çok fazla parlıyor.

ANKA
03-04-2015, 15:23
Bu arada bu nedir Allah aşkına ben bu ledlerin kırmızı olanını taktım işte resimdekiler bunlardan ama 100 lira nedir dumur oldum yarı paraya yakın bir maliyetle getirdim ben. İşi gücü bırakıp bir led dükkanı açsa insan demek zengin olacak, ki bu HB çok daha ucuza alıyordur :)
http://www.hepsiburada.com/liste/photon-1016-tip-cift-duy-12-beyaz-smd-led-projektor-lens-ampul-85d7210/productDetails.aspx?productId=otm85d7210&categoryId=20024647

Evet gece çekim yapmaya çalışırım ama resimde de belli tavandaki ledler bile çok parlamış ki onlar o denli yanmıyor zaten. Kırmızı ledler gelsin de beğenen arkadaşa yollarım söz 100 lira istemeyeceğim :) ki benim taktığım led bu photon denen çakma ledden 10 kat kalitelidir.

matara
03-04-2015, 15:41
Kapı direklerini bende piyano karbon yaptırmıştım geçen sene parmak izini çok oluyor birde haifif çizilmezi çok kolay bunun için wax ile üzerinden geçerseniz düzeliyor bilginiz olsun

ANKA
03-04-2015, 15:47
Kapı direklerini bende piyano karbon yaptırmıştım geçen sene parmak izini çok oluyor birde haifif çizilmezi çok kolay bunun için wax ile üzerinden geçerseniz düzeliyor bilginiz olsun

Ben direkler için nano kaplama yapacağım. Crystal concept'in çok iyi bir ürünü var komple döneceğim arabanın etrafında. Epeydir bakmıyordum ilgiye boğdum bu ara aslanı :)

ANKA
09-04-2015, 12:11
Led sinyaller ve geri vites lambaları İstanbul'a gelmiş bakalım ne zaman elime geçecek? Görsel şölen çok yakında.

ANKA
11-04-2015, 00:35
Ledlerimi bugün teslim aldım eve geldim power ile denedim süper ötesi, hele geri vites ampülüne bakacağım diye kör oldum resmen çok mükemmel bir ışık gücü var. Ülkede böyle bir ampül satan yer yok tüm siteleri tek tek dolaştım, şaşmaz'da epeyce dükkana baktım hep şu üründen var ve beş para etmez:
http://www.otoyedekparca.com/images/upload/BBRK_BR0404101.jpg

O yüzden aylardır oraya buraya bakmaktan bir hal olmuştum, bir iki ürün beğendim arkadaşım sağolsun bulup yolladı, ürünler aslında hong kong'da üretiliyor ama genelde Çin üzerinden satılıyor. Benim şuursuz arkadaşıma 4 geri vites ampülü 3 çift de sinyal ampülü dedim 4 geri vites 3 sinyal alıp yollamış :) sinyallerden biri yok yani hevesim yarım kaldı azıcık ama neyseki arka stop grubunu 3 ampül harici (2 park 1 sis) komple led yapıyorum. O 3 ampül de zaten çok etkili değil beni benden alan fren ve sinyaldi onlar da oluyor. Birkaç site de gezindim benim ampüle benzer birkaç yere baktım yarın birgün karar verip yine sipariş edeceğim sanırım.
Bu ledler epeyce kaliteli ledler olduğu için biraz masraflı da oldu ama değdi doğrusu. Yarın inşallah ledleri takarım aslana ve sizlerle paylaşırım. 2 sinyal fazla diyordum ama 1 sinyal eksiğim var şuan, sadece bir geri vites ampülü var fazladan onun için de bir ilan konusu açarım, ilk isteyene de veririm. Photon falan halt etmiş bunun yanında.
Bekleyişte son dönemeçteyim :)

ANKA
12-04-2015, 11:22
Ve çok hızlıca süreci hikayeleştirip videoya aldım yükledim. Ön ledlerde bir tane eksiğim var yine sipariş ettim benzer bir üründen. O da ayna sinyalleri ile birlikte 20 güne kadar gelirse daha kaliteli bir video eklerim. Ben çok beğendim yaptığım işi. İyi seyirler...

https://www.youtube.com/watch?v=kqVV0_iWZgA&feature=youtu.be

ayzinim
12-04-2015, 11:51
Süper olmuş Özgür. Emeğine ve ellerine sağlık. Sunumda çok başarılı. Stokda hangi ledden fazla var?

ANKA
12-04-2015, 11:59
Şuan 8 2 ledli plaka ledi ile 3 geri vites ampülü var.

Ledler şahane artık Ankara'da hatta Türkiye'de benim aslanı kim görse tanır yolda, bildiğin fark yarattık aydınlatmada ve ilginçtir youtube'a ilk yüklenen video oldu bu bakalım ne kadar tık alacak?

ayzinim
12-04-2015, 12:07
Tanınmayacak gibi değil. İnanılmaz fark yaratmış yeni ledler. Eminim çok fazla tıkanacaktır. Tekrar tebrikler.

ANKA
12-04-2015, 16:07
Bir 300 liraya yakın harcadım aydınlatmaya ama değdi sanki zevki başka bildiğin led uzmanı oldum :)

301gti
12-04-2015, 17:23
eline emeğine sağlık güzel günlerde kullanınız

by_ekiz
12-04-2015, 20:26
emeğinize sağlık, gayet iyi olmuş :)

ANKA
12-04-2015, 23:31
Sağolun arkadaşlar, herkesi ledlendireceğim koydum kafaya. Biraz maliyetli kaliteli ürün kullanınca ama bu zevki tadın derim. Gece hiçbirşey aracı bu kadar gösterişli yapamıyor.
İcabında lincan bile taksanız gece kimse görmez ama bir led fazlasıyla premium bir hava yaratıyor :)
Bugün fark ettim videoya yanlış müzik yüklemişim sevgiliye mektup kıvamında olmuş, youtube bir müzik önerdi olur dedim değişti müzik. Daha güzel oldu böyle.

ilker22
13-04-2015, 09:04
Güzel bir video olmuş hocam, emeğinize sağlık.
Bu ara en çok takip edilen konumuz ledler :D
iyi günlerde kullanın.

Nurullh
13-04-2015, 15:11
Hocam gerçekten çok başarılı oldu. Benim aslana da istiyorum bu LED'lerden en kısa zamanda.

daschund
13-04-2015, 16:29
Hocam Harika olmuş bu ledler....
videodaki müziğin değişmesi ilgi çekici olmuş .....

bu arada çayyolu civarında bir yerde mi oturuyorsunuz....
sanki hafta sonu aracınızı gördüm gibi...

vanheru78
13-04-2015, 16:52
Hocam ben bir geri vites ampülü ile bir çift sinyal ampülü istiyorum..aracım 308 2012 model... Elinde varsa? Ledlendir beni de üstadım :) ya da nasıl sipariş verebiliriz bi link paylaşsan ..

Sent from my iPhone using Tapatalk

ANKA
13-04-2015, 20:39
Arkadaşlar iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Elimde bu ledlerden fazla yok sadece geri vites ledinden var bir tane. Bir firmaya getirmesi için uğraşıyorum bakalım artık. Bu işle profesyonel olarak uğraşmak lazım vakit ve imkan bulursam bir şekilde haber ederim. Ama ledler çok güzel oldu gerçekten. Farlarım da xenon olsaydı tadından yenmezdi:)

Çayyolunda sınav görevim vardı bir de her öğlen hacettepeye giderken eskişehir yolunu kullanıyorum. Etimesgutta oturuyorum. Aslanı bu ledlerle herkes tanır artık:)

rocker307
14-04-2015, 11:02
Eğer öyle bir imkan olursa ben arkalar için 2çift park, 1çift stop, 1adet geri vites, 1çift plakalık ve önlere 1çift park alabilirim..

ANKA
14-04-2015, 11:10
Eğer öyle bir imkan olursa ben arkalar için 2çift park, 1çift stop, 1adet geri vites, 1çift plakalık ve önlere 1çift park alabilirim..

Bence öndeki parklara led yapmayın, stop grubunda fren ve park ampüllerinde sadece parka led takmaya gerek yok fren ledi aynı zamanda park olduğu için ışığı yoğun zaten. Şöyle olabilir parka led takılır, fren ampülünün bir tırnağı yalıtılır parkta yanmaz yani iki lamba da tek işlev görür. Aksi halde arkanızdaki araç gece önünü göremez ledlerin lümen değeri çok fazla. Ve bence hiçbiri sinyaller kadar etkileyici olmuyor.
Ürünleri almaya ikna edersek forumu satış yerine çevirmeden Ömer'in de haberi olacak şekilde onun uygun gördüğü bir tarzda haber ederim size.

daschund
14-04-2015, 11:14
Hocam toplu alım olursa ben katılım sağlarım

C6603 cihazımdan gönderildi

rocker307
14-04-2015, 12:31
Benim amacım parlaklıktan veya gösterişten ziyade uzun ömürlü olması. Ampuller patlıyor farkına da varamıyorsun birisi demese..Yoksa etrafı rahatsız etmeyi hiç istemem takmam hatta o zaman..

ANKA
14-04-2015, 13:22
Size özel lümeni düşük tek tırnaklı ampül bakarım link yollarım.. Yani bir elektirik sıkıntısı olmazsa gayet uzun ömürlü olur ledler.

rocker307
14-04-2015, 23:11
Size özel lümeni düşük tek tırnaklı ampül bakarım link yollarım.. Yani bir elektirik sıkıntısı olmazsa gayet uzun ömürlü olur ledler.
Teşekkürler vaktiniz olduğunda bakarsanız çok makbule geçer:)

ANKA
22-04-2015, 08:50
Dün İstanbul yolunda orta şeritte hız sınırı kamerasına 500 metre falan var hızım 80 civarlarında dolmuş geçmiş arkama selektör yapıp duruyor ki sol şerit boş, durumu anlamadım baktım durmuyor, bana hiç yakışmayan bir hareket yapıp frene bastım arkada nasıl panik oldu birden vuracaksa da vursun dedim o derece sinirlendim. Sonra yapması gerektiği gibi sol şeride geçti gitti, önüme kırmaya çalıştı ben iyice yavaşlayınca yandaki sağ şeride kadar gitti dolmuş. Herkes kornaladı adamı, sonra yanımdaki her iki arabanın sürücüsü de her iki yanlara doğru açarak olayı özetledi.
Gerçekten belki çok yakınlarınız da vardır bu sektörde ama şu dolmuş ve özel halk otobüslerinden nefret ediyorum. Trafikte en saygılı adamlar bunlar olacağına alabildiğine saygısız davranıp trafiği birbirine katan sonra da magandalığın doruklarına varıp koca araçlarıyla otomobilleri sıkıştıran ama sağa çekip araçtan inecek cesareti de kendilerinde bulamayan insanlar işte.
Şöyle çok küçük bir şehirde yaşasam diyorum bazen hatta ben ve benim gibiler için yeni bir ütopik şehir bile düşüyorum. Şehrin adı direk Saygışehir olsa herkes alabildiğine saygılı olsa.

ayzinim
22-04-2015, 09:17
Seni çok iyi anlıyorum Özgür. Bir yerde kendimize yakıştıramıyoruz yaptıklarımızı. En iyisi git belanı başka bir yerde bul demek ve ona göre hareket etmek ama bir an insan sinirlerine hakim olamıyor işte. Nereye kadar sabır diyorsun. Ama bizim ülkemizde maalesef bunun sonu yok. Birini es geçiyoruz 2 dakika sonra diğeri, onuda es geçtik 5 dakika bile olmadan başka biri. Kısır bir döngü trafikte yaşadığımız bu olaylar.

ANKA
22-04-2015, 09:29
Cem sırf bu yüzden bir ara Kanada'da yaşama imkanını kullanmadığıma pişman oluyorum. Sonra bu güzel yurdu böyle magandalara rağmen seviyorum diyorum. Çok garip ve eklektik bir kültür yumağı bu ülke. Çözmek imkansız çünkü zihniyet hiç değişmiyor. Bu adamın çocuğu da.aynısını yapacak bizimkiler alabildiğine saygılı oldukça.

ayzinim
22-04-2015, 10:22
Büyük bir fırsatı tepmişsin öncelikle:( Ülkemizi seviyoruz doğru. Ama bu tek başına yeterli mi? Sonuçta sadece toprak parçası ile bitmiyor. Toplumu da düşünmek lazım. İnsanlarımızın bu kadar saygısız, hoşgörüsüz ve ahlaksızlaştığı bir ortamda bir yere kadar diyor insan. Bunun yanında haksızlıklar karşısında sustuğumuzu da düşünürsek, daha neler kaybedebileceğimizi sen düşün.

rocker307
22-04-2015, 16:05
Ben de geçen bayağı küfrettim, hatta aşağı iniyordum benzer bir korna olayı yüzünden.. Dışarıdan kendimizi izlesek ayıplarız, yanımızdakileri de korkutuyoruz ama tepki vermeyince de içinde kalıyor insanın..bu arada ben de ülkemi magandalara bırakıp gitmezdim..bize emanet edildi bu topraklar..ama arada beziyoruz tabi böyle..

daschund
22-04-2015, 16:07
Zamanında arabadan inip taksiciye kafa atmışlığım var ....
Şimdi hatırlayınca çok gülüyorum...
Saçma sapan trafik muhabbetleri işte....

vanheru78
22-04-2015, 16:15
Bu işin büyükşehiri küçük şehiri yok! Öküz her yerde öküzdür arkadaşlar..
yaşadığım şehrin dolmuşçularını geçtim ,trafikteki her arac potansiyel dolmuşçu!
O kadar bezdim ki trafikten bazen eziyet de olsa çıkmıyorum araba ile..

tsinanb
22-04-2015, 19:05
Dün İstanbul yolunda orta şeritte hız sınırı kamerasına 500 metre falan var hızım 80 civarlarında dolmuş geçmiş arkama selektör yapıp duruyor ki sol şerit boş, durumu anlamadım baktım durmuyor, bana hiç yakışmayan bir hareket yapıp frene bastım arkada nasıl panik oldu birden vuracaksa da vursun dedim o derece sinirlendim. Sonra yapması gerektiği gibi sol şeride geçti gitti, önüme kırmaya çalıştı ben iyice yavaşlayınca yandaki sağ şeride kadar gitti dolmuş. Herkes kornaladı adamı, sonra yanımdaki her iki arabanın sürücüsü de her iki yanlara doğru açarak olayı özetledi.
Gerçekten belki çok yakınlarınız da vardır bu sektörde ama şu dolmuş ve özel halk otobüslerinden nefret ediyorum. Trafikte en saygılı adamlar bunlar olacağına alabildiğine saygısız davranıp trafiği birbirine katan sonra da magandalığın doruklarına varıp koca araçlarıyla otomobilleri sıkıştıran ama sağa çekip araçtan inecek cesareti de kendilerinde bulamayan insanlar işte.
Şöyle çok küçük bir şehirde yaşasam diyorum bazen hatta ben ve benim gibiler için yeni bir ütopik şehir bile düşüyorum. Şehrin adı direk Saygışehir olsa herkes alabildiğine saygılı olsa.

Özgür hocam Diyarbakırı az çok biliyorsunuz trafik çile oluyor bu şoförler yüzünden. Dolmuş ve taksilerle de kalmıyor bu magandalar bi de farları stopları yanmayan hurdalar var, makasçı apaçiler var. Var da var..

Sent from my iPad using Tapatalk

ANKA
22-04-2015, 21:16
Küçüktük büyüdük baba olduk hiçbir şey değişmedi hani karamsar tablo çizmeyi sevmem ama gelecek hiç aydınlık gelmiyor bana. Büyük ihtimalle çocuklarımız da ileride aynı şeylerden bahsedecek.

Bu arada yeni lastikle yakıt ortalamam hızla düşüyor 500 km ortalamam 5,2 litre, komple şehir içi ve epeyce dur kalklı bir sürüşle.

erener
22-04-2015, 21:21
Küçüktük büyüdük baba olduk hiçbir şey değişmedi hani karamsar tablo çizmeyi sevmem ama gelecek hiç aydınlık gelmiyor bana. Büyük ihtimalle çocuklarımız da ileride aynı şeylerden bahsedecek.

Bu arada yeni lastikle yakıt ortalamam hızla düşüyor 500 km ortalamam 5,2 litre, komple şehir içi ve epeyce dur kalklı bir sürüşle.

Gelecek konusunda hemfikiriz :-( Bu arada bende yani lastik aldım bir kaç hafta evvel, 225.45.17. Goodyear Eagle F1 Asimetrik ortalam 5.2 sizin gibi

daschund
22-04-2015, 21:25
Kesinlikle katılıyorum
Babamda aynı seyleri anlatır biz büyüdük 30 a merdiven dayadık aynı
Bu arada Goodyear Efficient grip kullanıyorum acaip bir ekonomik moddayım 5-5.2 ortalama ile geziyorum

ANKA
22-04-2015, 21:27
Herkese aldırıyorum goodyeardan bence 10 numara bir lastik. Yol tutuşu sesi, yakıtı hiç sıkıntı görmedim.

daschund
22-04-2015, 21:30
Babamın megane sw inde de var araba lokum gibi benzinli araba bile 5.5 6 yakıyor

Nurullh
22-04-2015, 21:33

Hocam saygı da diğer pek çok erdemli davranış gibi bir eğitim işi. Ben de bu bahsettiğin olayları sık sık yaşıyorum. Hani şunu da belirtmem lazım sanki hayatımızın geri kalanında 'aklı başında' davranıyor muyuz ki trafikte davranalım. Bir de bizim millette hiç anlamadığım bir olay var. Normalde bir iş yapsa uyuzluğundan ölecek adamlar trafikteyken nasıl da aceleci. Çalışırken çabuk davranmıyor bu millet nasıl oluyorsa trafikte hep bir yerlere yetişme edasında. Hiçbir şeyin eğitimi düzgün değil. Trafik kural bilmekten de öte senin dediğin gibi ahlak meselesi ama bunu da aşılayan hiç bir sistem göremezsin. Ben bazen polisleri görüyorum herkesten daha beter araç kullanıyorlar. Bu da durumun özeti sanırım.

Ben de lastikleri senin aldıklarından taktım Goodyear Efficient Grip Performans henüz iki gün oldu ama memnunum. Ha şu yakıt konusuna gelince ona bir şey diyemiyorum 7-8 litreden aşağı düştüğümüz yok eşimle :korku3:gül4:

ANKA
22-04-2015, 21:57
Nurullah o 7 litre senin çılgınlığın hocam, daha hiç görmedim ben 7,xx bir değer. Maksimum gördüğüm 6,7 litreden yukarı çıkmadı. Ama lastik yeni bir sıfırla bakalım bence düşecek ortalama.

tsinanb
22-04-2015, 22:44
Benim arabada da goodyear vector4season var 205/50/17 ölçüsü. 6 litre üstünü görmedim. Son bir aydır da hiç sakin kullanmıyorum ama 5.5 e sabit gidiyor. Sakin kullanımda 4.9-5.1

Nurullh
23-04-2015, 14:25
Ya hocam tamam arada gaza basıyorum düzlüğü gördüm mü ama :Dyine de yüksek devirli kullanmam öyle. Araç her gün trafiğin içinde ortalamayı yükselten o ama yine de bizim aslan mazotu biraz fazla içiyor gibi sanki.

ANKA
27-04-2015, 20:44
Ayağımı kötü burktum bugün bileğim epey şişti 3 gün yere basmak yasak bir de sağ ayak olunca araba da kullanamayacağım Allahtan eşim biliyor kullanmayı.
Görünmez kaza işte otobüse bindik inerken önüme tam bakmadan attım ayağımı iki basamak kadar boşluğa bastım çatırdadı resmen ayak. Dikkat edin benin gibi şuursuzlaşmayın. Cumaya kadar yere basmam yasak. Artık bol bol yazacağım foruma vakit çok:)

des0uza
27-04-2015, 20:46
Çok gecmiş olsun.

TanerHoca
27-04-2015, 20:50
geçmiş olsun...
kırık ayak bileği yüzünden haftalarca araç süremediğim zamanlar aklıma geldi.

Ömer Gedik
27-04-2015, 20:59
Geçmiş olsun:(

mygold
27-04-2015, 21:10
Ayağımı kötü burktum bugün bileğim epey şişti 3 gün yere basmak yasak bir de sağ ayak olunca araba da kullanamayacağım Allahtan eşim biliyor kullanmayı.
Görünmez kaza işte otobüse bindik inerken önüme tam bakmadan attım ayağımı iki basamak kadar boşluğa bastım çatırdadı resmen ayak. Dikkat edin benin gibi şuursuzlaşmayın. Cumaya kadar yere basmam yasak. Artık bol bol yazacağım foruma vakit çok:)
geçmiş olsun..

daschund
27-04-2015, 21:29
Geçmiş olsun
2 sene önce ofiste bende merdivenden düşmüştüm sağ ayağımdan kırt diye ses geldi işin sıcaklığı ile anlamadım 2 saat dayandım acile arabayla gittim ayakkabımın bağlarını keserek çıkardılar ayakkabı mı bilirim acısını

2-3 gün hareket kısıtlı olunca düzeliyorsunuz ama ayak uzun süre tam olarak iyi olmuyor biraz dikkatli olmak lazım tekrar burkmamak için

ayzinim
27-04-2015, 21:46
Geçmiş olsun Özgür. Neyseki ucuz atlatmışsın. Allah beterinden korusun.

tsinanb
27-04-2015, 21:50
Geçmiş olsun özgür hocam :(

Abdullah
27-04-2015, 21:51
geçmiş olsun acil şifalar dilerim.

rocker307
27-04-2015, 23:34
Geçmiş olsun..

tebukan
28-04-2015, 06:18
Geçmiş olsun. Sanırım film falan çekmişlerdir. Muhtemelen yumuşak doku zedelenmesi teşhisi konulmuştur. Tavsiyem 2-3 gün üstüne basmamanızdır. Uygun tedavi ile bir haftada iyice toparlar. Allah beterinden korusun.

ANKA
28-04-2015, 06:46
Sağolun arkadaşlar dinlenmek için acılı bir bahane oldu bana. Bir süre arabayı çok kullanınca yolda yürümeyi unutmuşum. Arabaya bağımlı olunca ki ben yürümeyi severim 30 gün işler yoğunlaşınca araba kullandım arabayı bırakıp otobüse döndüğüm gün de otobüsten inerken ayağımı burktum. Spora ara vermemek ve Ankara gibi mükemmel kaldırımlara sahip bir kentte kaldırıma bakmadan ayağı uzatmamak lazım. Acılı bir tecrübeyle tekrar hatırlamış oldum.
Bir sürü iş kaldı ama yapacak birşey yok hayat böyle birşey planlama yaparken çok sabit düşünmemek lazım.
İnşallah haftasonuna kadar toparlarım.

ilker22
28-04-2015, 08:42
Özgür Hocam çok geçmiş olsun aman dikkat

erener
28-04-2015, 09:30
Geçmiş olsun,,

caglar06
28-04-2015, 10:31
Geçmiş olsun özgür hocam, tez zamanda Allah'tan şifalar...

301gti
28-04-2015, 14:25
gecmis olsun , şifalar dilerim...

ANKA
28-04-2015, 17:14
Sağolun arkadaşlar. Gittim doktora film mr falan şükür kırık yok ama bağ esnemiş biraz. Bandaj krem buz ilaca devam dedi dr bey. Rapor da aldım bu hafta evde dindinleneceğim artık.
Kim ne satıyorsa talip olacağım sanırım evde oturunca alışveriş yapası geliyor insanın depresyona girdim sanırım:)
Direksiyon da aradan çıktığına göre sırada bixenon ve jant boyası var.

ayzinim
28-04-2015, 18:17
Direksiyonun hayırlı olsun Özgür. İlk kullanımında neden bu kadar beklemişim diyeceksin. Güle güle kullan.

ANKA
28-04-2015, 20:06
Sağol Cem bakalım şu korna olayı ile ilgili minik bir tiyo vardı onu da sizlerden öğrenirim montaj öncesinde. Ama kesinlikle çok şık olacak gri aslan. Çıkanı da eski aslana takacağız garibim onun ki komple plastiktendi. Yavaş yavaş çılgın şeyler yapacağım kendime rakip olarak İlker ve İsmail'i seçtim :) rakip değil tabi benimkisi olsa olsa takip olur.

sessizgece
29-04-2015, 00:17
Hayırlı olsun. Eminim çok yakışacak

No Name's

converse10
29-04-2015, 21:10
Sağol Cem bakalım şu korna olayı ile ilgili minik bir tiyo vardı onu da sizlerden öğrenirim montaj öncesinde. Ama kesinlikle çok şık olacak gri aslan. Çıkanı da eski aslana takacağız garibim onun ki komple plastiktendi. Yavaş yavaş çılgın şeyler yapacağım kendime rakip olarak İlker ve İsmail'i seçtim :) rakip değil tabi benimkisi olsa olsa takip olur.
abim çok teşekkürler hani diyorum forumdakiler aynı şehir sınırları içerisinde olsak sanırım hepimiz bekar kalırız (hanımlar boşar bizi)

ANKA
29-04-2015, 21:33
İsmail aynen katılıyorum şu lafları duymayan var mı "yine mi araban" "ne kıymetli araban varmış" "bizden daha önemli zaten" "şuna harcadığın zamanı ve parayı bize harcasan..." :)

converse10
29-04-2015, 21:36
ya tanıdık geliyor bu sözler bana:bambam1:

ilker22
30-04-2015, 08:13
Böyle bir mesajda adımın geçmesi açıkcası sevindirdi :) Burada o kadar güzel işler çıkıyo ki mecburen birbirimizi takip ediyoruz ve uyguluyoruz.
İsmail Abimin de dediği gibi iyi ki aynı şehirde değiliz.
Senin duyduğun laflar zaten hep kulağımızda, Arabana baktığın kadar kendine baksan Brad Pitt olursun diyenler var ama benim amacım pitt olmak değil ki

Direksiyonun da hayırlısı olsun abi takılmış halini de bekliyoruz ;)

zekdem9
01-05-2015, 00:00
Hocam merhaba
İlk başta emeğinize sağlık çok güzel paylaşımlar bizlere de güzel fikirler veriyorsunuz Ledlerle ilgili gelişme va rmı alacak arkadaşlarda varsa organizasyon yapabilir miyiz. Gerçekten sinyal ve geri viteste çok güzel durmuş,
Saygılar...

tebukan
01-05-2015, 05:43
İsmail aynen katılıyorum şu lafları duymayan var mı "yine mi araban" "ne kıymetli araban varmış" "bizden daha önemli zaten" "şuna harcadığın zamanı ve parayı bize harcasan..." :)
Hay ağzına sağlık. Ben artık söylemiyorum. Zaten hanımda arabadaki değişiklikleri anlamıyor.

gecekusu35
01-05-2015, 18:47
Hay ağzına sağlık. Ben artık söylemiyorum. Zaten hanımda arabadaki değişiklikleri anlamıyor.

En iyisi bu galiba. Bende gti difüzör, egzoz, spoiler, cam filmi, lip vs değişiklikleri tek seferde yaptırıp araçta değişiklik var mı diye hanıma sordumda, arabaya bakıp bakıp "bi değişiklik var ama ne" dedi. :kafa O günden sonra eşime arabayla ilgili bişey söylemiyorum.. :gül4:

ANKA
01-05-2015, 21:57
İlker teşekkür ederim, bakalım direksiyon ani gelişti aslında önceliğim xenon far. Bakalım ne yapacağım ben de çok emin değilim. Çeşitli projelerim var arabayla ilgili.
Ben cama film yanlara piano black kaplama yaptım arabada değişiklik var mı sence dedim yok dedi hanım:) vallahi dedim saç falan boyatınca niye anlamadın diye trip atma en az benim kadar dikkatsizsin dedim :)
Ledlere gelince biraz daha bekleyeceğiz ilk setlerle bir 8-9 tane 308 ledlensin ürünlerden geri bildirimler iyi gelirse yine sipariş geçeriz. Zaten bu işlerde kar amacım olmadığı için maddi kaygı duymuyorum. Bir led kültürü yaratmak ve saçma sapan ürünleri deneyip parayı sokağa atmadan aslanları doğru ürünle buluşturmak en temel amaç. İlerisi için çok düzgün çalışan bir tuning şirketi projem var ama bakalım. Amaç kaliteli ürün olmalı kiloyla satılan ledleri alıp satmak çok ucuz bir ticaret bence ki çoğu yerde bu var.
İlk şanslı Cem olacak, yakında ilk seti ona yollayacağım İstanbul grubu yakından görür artık. Cem'e sözüm vardı aslanın tek eksiği leddi bence onu da ben tamamlayacağım.
Bu ledleri hele hatunların anlaması bence imkansız:)

Nurullh
01-05-2015, 22:13
Hocam şu ledler gelsin de bir şenlenelim şenlendirelim değil mi. Ürünleri bildiğim için gerçekten bu konuda umutluyum bütün aslanlara yakışacak cinsten.

Pars
01-05-2015, 22:32
Aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın
elektirikli kararan iç dikiz aynası taktırmayı düşünüyormuşsunuz
en zor kısmı olan eski aynanın camda ayak var onun sökülmesi gerekli
eyer onu söktüre bilirseniz camı kımadan gerisi kolay
elektrili iç dikiz aynası 361.03
içdikiz aynası sağ kapak 19.16
içdikiz aynası sol kapak 19.16
ve aynaya gelecek tesisat gerekli bunun için tesisat maliyetli olur 3 adet kablo çektirmeniz gerekiyor
geri vites + 12 v
kontak açıldı +12 v
şase -12v

converse10
01-05-2015, 22:48
ve aynaya gelecek tesisat gerekli bunun için tesisat maliyetli olur 3 adet kablo çektirmeniz gerekiyor
geri vites + 12 v
kontak açıldı +12 v
şase -12v
siz masrafları çıkarmışsınız ama ön camı yazmamışsınız ben bu uygulamayı yaptım. Camı kaskodan çatlak olduğu için değiştirdim. Sadece sağ ve sol ayna kapaklarını aldım. Aynayı da yurt dışından temin ettim. Sadece kontaktan 12volt alıyorsunuz sorunsuz çalışıyor.

ANKA
01-05-2015, 22:51
geri vites + 12 v
kontak açıldı +12 v
şase -12v

Bu bilgi iyi oldu teşekkürler, 400 gidecek yani orijinal olursa. Aslında bilmiyorum belki iş görecek bir Çin malı da olabilir. İsmail önermişti bir ara. Hatta hem yolu kaydeden hem kararan dikiz aynaları var onları da düşünmüyor değilim. Arka camı film yaptıktan sonra ışıklar eskisi gibi rahatsız etmiyor beni ama kararan dikiz ayna da başka tabi.

tebukan
01-05-2015, 23:13
Araç için yaptıklarını dikkatle ve büyük keyifle okudum. Yanlız bu kararan ayna için uğraşmaya değer mi bilmem. Manuel olarak gece moduna geçebilirsiniz. Far konusuna öncelik verin bence. Led konusuna gelince sizinle zaten bir görüşmemiz oldu. Ben bir süre daha bu konuda düşüneceğim. Ama taktırmak istersem ilk başvuracağım yer sizsiniz.

ANKA
01-05-2015, 23:38
Araç için yaptıklarını dikkatle ve büyük keyifle okudum. Yanlız bu kararan ayna için uğraşmaya değer mi bilmem. Manuel olarak gece moduna geçebilirsiniz. Far konusuna öncelik verin bence. Led konusuna gelince sizinle zaten bir görüşmemiz oldu. Ben bir süre daha bu konuda düşüneceğim. Ama taktırmak istersem ilk başvuracağım yer sizsiniz.

Yok zaten bir aynaya 400 falan vermem bir ara paylaşmıştım çok güzel kameralar var hem yol kaydı yapıyor hem geri görüş kamerası oluyor hem de kendinden karartmalı zaten. Bu işler çok teknik bilgi gerektiriyor ben çıkamam o işin içinden bir de 400-500 çok para.
Şunun gibi bir şey işimi görür: http://www.aliexpress.com/item/100-Best-Quality-C20-Car-DVR-Mirror-Full-HD-NTK9660-1920-1080P-30FPS-12-0MP-CMOS/1790721606.html

Led konusunda nasıl bir çözüm isterseniz yardımcı olmaya çalışırım. Anlamadığımız bir şey olursa sorar öğreniriz. Ama taktım bu 308'in arka stoplara da bir pençe efekti yapacağım. İlker ile görüştük geçenlerde fikir alışverişi yaptık, stopları da açabilirim belli olmaz. Çok değişik şeyler var kafamda, teknik bilgim az olsa da sınırsız bir hayal gücüm var :)

tebukan
01-05-2015, 23:47
Herşey hayal etmekle başlar. Biz ilk meslek derneğimizi, İzmir tepecik hastanesi karşısında küçük bir kafede arka bir masada konuşarak hayal ederek kurduk. 3 yıl sonra İzmir Swiss hotelde, masrafların tamamını dernek karşılamak suretiyle il temsilcileri toplantısı yaptık. Facebook grubumuzun şuan 4000 takipçisi ve 1000 civarı üyemiz var. Herşey bir hayal ile başladı. Hayal ettik ve yaptık. Yani hayal gücü çok önemli. Tebrikler

ANKA
02-05-2015, 21:19
Son kararımı verdim Hella bixenon mercekli gen4 balastlı güzel bir farım olacak, düzgün çıkma bir takım bulamadım olanlara 350 TL isteyen çıkmacıları Allah'a havale ediyorum. Sıfırının takımı 500 lira olan farın tamirli tırnaklı çıkmasına 350 isteyene ne denir bilmiyorum. Olmazsa orijinal farları söküp yaptıracağım. İsmail sağ olsun bir sol far yolladı bana, bir de sağ olsa tek tırnaklı falan 4-5 gün idareten takacağım. İsmail'in önceden gönderdiği tamir kiti ayağı duruyor, bu 5-10 gün içinde düzgün bir şey bulamazsam orijinal farları bixenon yapacağım, öyle de satarım artık.
RCZ farı takmama sebebim far ayarının çalışmaması ve soketteki değişiklikten. Bu yöntemle far yükseklik ayarım çalışacak, sokette değişiklik olmayacak ve Hella Bixenon RCZ'nin merceği olan Bosch'dan daha kaliteli bir mercek, sistem ise genel olarak tepkimesi çok daha hızlı bir sistem olacak. Ben de merakla bekliyorum bakalım nasıl olacak, ledden sonra bixenon olmasa olmazdı zaten :) Aslana yeni bir isim düşünüyorum artık...

Bir de bunlara ek olarak kapı altı aydınlatmaları ve ayak aydınlatması da yapacağım. Bugün bir keşif yaptım arabada kafama yattı gözüm de kesti sağlam kablo ve bant bulup girişeceğim aslana. Farklı projeler var aklımda envy donanımın üzerine çıkacağız yavaştan. Artık yandaki logo da anlamsızlaşacağından onu da sökme niyetindeyim.

converse10
02-05-2015, 23:26
Son kararımı verdim Hella bixenon mercekli gen4 balastlı güzel bir farım olacak, düzgün çıkma bir takım bulamadım olanlara 350 TL isteyen çıkmacıları Allah'a havale ediyorum. Sıfırının takımı 500 lira olan farın tamirli tırnaklı çıkmasına 350 isteyene ne denir bilmiyorum. Olmazsa orijinal farları söküp yaptıracağım. İsmail sağ olsun bir sol far yolladı bana, bir de sağ olsa tek tırnaklı falan 4-5 gün idareten takacağım. İsmail'in önceden gönderdiği tamir kiti ayağı duruyor, bu 5-10 gün içinde düzgün bir şey bulamazsam orijinal farları bixenon yapacağım, öyle de satarım artık.
RCZ farı takmama sebebim far ayarının çalışmaması ve soketteki değişiklikten. Bu yöntemle far yükseklik ayarım çalışacak, sokette değişiklik olmayacak ve Hella Bixenon RCZ'nin merceği olan Bosch'dan daha kaliteli bir mercek, sistem ise genel olarak tepkimesi çok daha hızlı bir sistem olacak. Ben de merakla bekliyorum bakalım nasıl olacak, ledden sonra bixenon olmasa olmazdı zaten :) Aslana yeni bir isim düşünüyorum artık...

Bir de bunlara ek olarak kapı altı aydınlatmaları ve ayak aydınlatması da yapacağım. Bugün bir keşif yaptım arabada kafama yattı gözüm de kesti sağlam kablo ve bant bulup girişeceğim aslana. Farklı projeler var aklımda envy donanımın üzerine çıkacağız yavaştan. Artık yandaki logo da anlamsızlaşacağından onu da sökme niyetindeyim.
merakla bekliyorum abim seni

sessizgece
02-05-2015, 23:38
Her ne kadar yazmasam da merakla ve ilgiyle takipteyim

No Name's

rocker307
03-05-2015, 00:34
Aynen ben de izlemedeyim:) geçenki kazada kardeşim sol farı kırmış, sağı sağlam bırakmıştı. Ben de ona deneme yapmak istiyorum ama elektrik bilgim yok hiç..

zekdem9
03-05-2015, 13:19
Hocam sanırım Ledlerin siparisleriyle ilgili sıraya girmemiz gerekecek. Sizden nasıl ne zaman alabiliriz.tarih verebilir misin?

ayzinim
03-05-2015, 14:23
Aslan yakında sınıf atlayacak demek ki. Güzel olacağından kuşkum yok. Paylaşımlarını bekliyoruz Özgür.

converse10
03-05-2015, 22:14
dibim yerlerde inan led ampul konusu gözümden kaçmış çok güzel olmuş bende istiyorum:gül4:

ANKA
04-05-2015, 23:32
Az sabır İsmail bu duyguyu sen ve Cem'e yaşatmaya çok az kaldı; sürprizlere hazır olun :havali Arabanın arkasına ledli ve öfkeli mi yazdırsam :)

Aslanı alalı 1 sene geçti 28000'de almıştım 12000 km yapmışız olduk 40.001 km
Depo tam doluydu kalan yakıt ve komple şehir içinde yaptığım yol ekranda bu arada.

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/DSC_15721_zpsbuiwwvwj.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/DSC_15721_zpsbuiwwvwj.jpg.html)

ayzinim
05-05-2015, 00:22
Nice sıkıntısız, keyifli kilometrelere Özgür. Bu arada değerler çok iyi. En az 1000 km şehiriçi muazzam👍
Öfkeli değilde hızlı olup ve bir an önce elime ulaşmasını tercih ederim;)

daschund
05-05-2015, 06:11
40000 kere maşallah diyelim
Değerler gayet iyi sakin arkadaşlarımın tabiri ile yaşlı amca modu kullanınca ankara da 1150 km yaptım depoda da 40 kmlik yakıt vardı
308 i aldığımdan buyana çok mülayim keyifli gidiyorum ekonomik oluyor

TanerHoca
05-05-2015, 06:48
Kazasiz belasiz nice kilometrelere.

"Gümüş Ok"

ANKA
05-05-2015, 08:09
Teşekkürler herkese, ben çok da sakin kullanmıyorum aslında çoğunlukla Beytepe yokuşunu tırmanıyorum 5km yokuş ve epeyce dik sayılır. Ona rağmen tüketim çok iyi şimdi 5,4 gösteriyor. Ben tam moda girsem yakacağı en fazla 4,5 litre falan ama aslanın hızlanma isteğine boyun eğiyoruz arada.
Dün de bizim eve yakın çevre yolu girişinde kötü bir kaza olmuş bir Scirocco çalışma yapılan yolda süratli ve dikkatsiz olunca karşı şeride geçmiş iki çocuk da ölmüştü. Bu kadar hız niye onu anlamıyorum, heryere yol çalışması var yazmışlar ama artık kaçla geliyordu bilmiyorum duramamış direk karşı şeride geçip bir minibüse çarpmış.
Allah korusun hepimizi çok dikkatsiz ve özensiz sürücü var memlekette ve hatalarını bazen canlarıyla ödüyorlar.
Yakıt azaldı aslanı bıraktım kapıya bugün otobüs metro ikilisini kullanacağım. Geçen hafta düştüğüm yere bakayım bakalım yapılmış mı?

ayzinim
05-05-2015, 08:45
Tedbiri elden bırakma Özgür. Ne olur, ne olmaz;)

converse10
07-05-2015, 20:20
Az sabır İsmail bu duyguyu sen ve Cem'e yaşatmaya çok az kaldı; sürprizlere hazır olun :havali Arabanın arkasına ledli ve öfkeli mi yazdırsam :)

Aslanı alalı 1 sene geçti 28000'de almıştım 12000 km yapmışız olduk 40.001 km
Depo tam doluydu kalan yakıt ve komple şehir içinde yaptığım yol ekranda bu arada.

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/DSC_15721_zpsbuiwwvwj.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/DSC_15721_zpsbuiwwvwj.jpg.html)

Tedbiri elden bırakma Özgür. Ne olur, ne olmaz;)
teşekkürediyorum ve 40000 kere maşallah diyorum bende

ANKA
11-05-2015, 20:53
Sinyal ledlerinde çıkan hızlı çakma sorunu çözmek üzereyiz, çok güzel bir video hazırlıyorum. Bixenonu beklemek isterdim ama çok gecikmeden ledli envy'nin görsel şölenini videolaştırıyorum yavaş yavaş. İlki çok aceleye gelmişti bu çok daha iyi olacak.

converse10
11-05-2015, 21:12
Hadi hayırlısı toptan sorunlar çözülecek inşallah

ayzinim
11-05-2015, 21:17
Sabırsızlanıyoruz iyice.

Abdullah
12-05-2015, 11:12
çok meraklandım şimdi

ilker22
12-05-2015, 14:55
Meraklandırıyosun hepimizi abi :D

attci
12-05-2015, 15:21
Arabalarımız iyi hoş birde şu ön panjur (ön cam altındaki) adam gibi bişey olsa da yağmur vesair su bloğa akmasa.

Nice km'lere.

ANKA
14-05-2015, 07:58
Bixenon için bulduğum sağ farda epey çizik vardı hemen giriştim tabi, sırasıyla 1500-2000-2500 ve 3000 grid zımpara ile tüm çizikleri sıfırladım.
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_1585_zpsd3974679.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/DSC_1585_zpsd3974679.jpg.html)

Ardından virtüs, meg pastalar ile orta halli gözle görülen rds tipi çizikleri aldım en son plastx ile parlattım. Bauhaus'tan aldığım konik ped çok işime yaradı, bizim far için yapılmış sanki, matkaba takıp güzelce parlattım farı:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_1584_zpsaf4ef0f3.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/DSC_1584_zpsaf4ef0f3.jpg.html)

Çiziklerle dolu farın son hali; öncesini çekmeyi unuttum
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_1583_zps61ea3017.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/DSC_1583_zps61ea3017.jpg.html)

Annemin ne yaptın oğlum fara hep çizmişsin demesinden yarım saat sonra son halini gururla gösterdim anne nasıl olmuş diyerek :)

Tabi işler bununla bitmedi kaç zamandır geri vites lamba yuvasındaki yeşil cama takmıştım kafayı, ışık göz almasın diye takılmış belki ama led takınca ledde de mercek olunca çok anlamsızlaştı o cam bende düz bir tornavida ile her iki kenarından hafif hafif iterek çıkardım yeşil parçayı, kırılmadı tekrar geri takılabilir, stoba hiçbir zarar vermedim sadece o yeşil parçayı oradan çıkardım:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_1587_zpsd5050ed2.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/DSC_1587_zpsd5050ed2.jpg.html)

Gece çekemedim ama gündüz bile böyle oldu ışık:

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_1588_zps7cf17056.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/DSC_1588_zps7cf17056.jpg.html)

Led takacaksanız geri vites lambasına mutlaka sökün o yeşil camı.

Bugün dirençler geliyor nihayet amaç sinyallerin hepsini led yapıp canbus'u kandırmak;
Dua edin :)

Enteresan projelerle yeniden görüşmek üzere...

erener
14-05-2015, 08:01
Hocam valla iyi uğraşıyorsunuz :-) eliniza sağlık....

ilker22
14-05-2015, 08:19
Ön far mükemmel olmuş bu işlem için normalde baya bi de ücret alıyolar sen kendin yapmışsın ki en güzeli de bu olmuş
Yeşil camı bende bi ara çıkarmayı deniyeyim ;)

ayzinim
14-05-2015, 08:32
Enteresan projelerle yeniden görüşmek üzere...
Emeğine sağlık Özgür. Far resmen parlıyor. Şu direnç olayı bitsin artık;)

Ön far mükemmel olmuş bu işlem için normalde baya bi de ücret alıyolar sen kendin yapmışsın ki en güzeli de bu olmuş
Ben çıkardım İlker. Çok daha güzel bir görüntü elde ettim.

ANKA
15-05-2015, 22:30
Hocam valla iyi uğraşıyorsunuz :-) eliniza sağlık....
Vakit buldukça yapıyorum bir şeyler. Evde bir prenses olunca eve girdiğim gibi kendimi ona hibe ediyorum:)

Vallahi tamı tamına 100 lira istiyorlar çiftine ve elde edilen sonuç asla böyle iyi değil, tırnağa takılan 3 derin çizik vardı artık yerinde yeller esiyor, kimse uğraşmazdı o çiziklerle hatta bu geçmez bile diyen olurdu eminim. Farları 2-3 ayda bir mutlaka plastx ile koruma altına alın iyice temizledikten sonra. Sararmayı başlamadan önlemiş olursunuz.
O camdan en kısa sürede kurtul İlker. Şöyle tam zifiri karanlık bir yer bulsam aydınlığı göstereceğim ama öyle bir yer bulamadım henüz :)

Emeğine sağlık Özgür. Far resmen parlıyor. Şu direnç olayı bitsin artık;)

Ben çıkardım İlker. Çok daha güzel bir görüntü elde ettim.

Sağolasın Cem, bu haftasonu sol farı da söküp bu farla bir çift oluşturup haftaya bixenon için vereceğim. Ayar tutmaz güzel olmaz diyenler var ama ustam sağlam öyle çürük iş yapan bir adam değil. Zaten siparişler iş yapıyor merceği ile günlerce arıyor hemen eline geçen ilk merceği takmıyor. Hella bixenon mercek ve gen4 balastlı bir sistem kuracağız, bmw 5 serisindekinin aynısı olacak. Araba bende olduğu sürece o far da durur, satınca orijinal haline döndürür farları da forumdan başka bir arkadaşa veririm.

Gelelim led çalışmalarına, şimdi malum 4 sinyal ledi takınca sinyal lambaları arızalı uyarısı aldım, 25 wattlık direnç denedim ama canbus kanmadı şimdi kesin çözümü buldum sistemdeki tüm lambaların çektiği akımı ohm'ları falan değerlendirdik ve arka stoplardaki sinyallere paralel olaral 50 watt 8.2 ohm direnç bağlayarak bu işi çözmeye karar verdik. Çok orijinal bir sistem kurdum, stoplardan paralel hat çektim, dirençlerin montajı için bagaj havalandırma boşlukları çok müsait, sabitleyecek de epeyce yer var. İşlem bitince 308'ler nasıl komple led olur hep birlikte göreceğiz. Sonrasındaki projem dereceli power ledli gündüz farı olacak. Sonra da bu konudaki bitirme tezimi stoplara neon led uygulaması ismiyle noktalamak istiyorum. Bakalım kısmet :)

Gelelim fren ve parklarda kullandığımız ledin gündüz görüntüsüne:
İlk 3 resim normal halidir:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/normal1_zpsdihqfnit.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/normal1_zpsdihqfnit.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/normal2_zps1rertlco.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/normal2_zps1rertlco.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/normal3_zps4n5hzhmm.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/normal3_zps4n5hzhmm.jpg.html)

Bunlar parklar yanarken:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/park1_zpsxvktuztq.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/park1_zpsxvktuztq.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/park2_zpsqwujpuql.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/park2_zpsqwujpuql.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/park3_zpskcrauq6y.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/park3_zpskcrauq6y.jpg.html)

Bunlar da frene basılı iken, (frene basacak kimseyi bulamayınca bagajdaki duran daha kimse üzerinde kullanmadığım Haydar'ı :) kullandım :))
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/fren1_zpsidbfyvnd.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/fren1_zpsidbfyvnd.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/fren2_zps5d5o2pm2.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/fren2_zps5d5o2pm2.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/fren3_zpskpiygtaq.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/fren3_zpskpiygtaq.jpg.html)

Sonuç olarak gündüz görünürlüğü gayet iyi, eğer gücü düşürürsek gündüz var ile yok arasında bir görüntü olur ve güvenliği tehlikeye atmış oluruz. Şu kedi gözlerinin olduğu kısma bir neon led yapabilsem çok orijinal bir çalışma olacak ama bakalım. İlker, İsmail ve ben aynı şehirde olsaydık arabaya ayırdığımız vakit x3 olacağından hatunlardan kesin azarı, tribi yerdik ama o neon ledi de o stoba takardık :)

Beklenen videoya gelince dirençler yarın gelirse video pazar ya da en geç pazartesi akşama yayında olur.

ayzinim
15-05-2015, 22:41
Bence de görünürlük gayet yerinde ve tatminkar. Gece de aynı şekilde tam kıvamında.
Bu arada plakadaki 308 yazısı çok orjinal olmuş. Araç rengi ile birebir uyumlu olmuş.
Çılgın projeler bizi bekliyor. Gözümüz, kulağımız sende;)

ANKA
21-05-2015, 23:45
Herkese merhaba,
Geçen hafta aşka gelip arabayı güzelce iç dış temizlettim. Tabi ben de rahat durmadım yıkamacı çocukla beraber güzelce yıkadım aslanı. Dışı güzelce köpüklü iken kil ile hızlıca kaba kirleri aldım. Sonra da nano koruma yapana kadar idare etmesi için FK 1000P wax kullandım. Sonuç harika oldu, ben çok beğendim :)
Araç böyleydi, klasik olarak sonax ile jantlara giriştim:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/01_zpshmuwqxf0.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/01_zpshmuwqxf0.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/02_zpsiviy7lbl.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/02_zpsiviy7lbl.jpg.html)

Yıkama, kurulama ve waxdan sonra aslan:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/03_zpsenoxjvvu.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/03_zpsenoxjvvu.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/04_zps8j8nat6h.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/04_zps8j8nat6h.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/05_zpsbqqw7bjs.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/05_zpsbqqw7bjs.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/06_zpszqgkqhwl.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/06_zpszqgkqhwl.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/07_zpscqrc4qxe.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/07_zpscqrc4qxe.jpg.html)
Wax boncukları, yağmur yağdı kirlendi aslan ama boncuklar güzeldi:)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/08_zpsvtdteama.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/08_zpsvtdteama.jpg.html)

Sonrasında da Beytepe göletine ailecek bir tur yaptık, yine aslanları bir araya getirdik, güzel kareler çıktı ortaya:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/09_zpsx5vx9b3p.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/09_zpsx5vx9b3p.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/15_zps0qxbhtyu.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/15_zps0qxbhtyu.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/16_zpsjhwqavtm.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/16_zpsjhwqavtm.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/17_zpsnrszsagf.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/17_zpsnrszsagf.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/18_zps36lrychx.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/18_zps36lrychx.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/19_zpsi7bigcyf.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/19_zpsi7bigcyf.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/20_zps7jhyurio.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/20_zps7jhyurio.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/21_zpstmemzsg4.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/21_zpstmemzsg4.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/22_zpsyryrmodf.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/22_zpsyryrmodf.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/23_zpsmbsincgl.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/23_zpsmbsincgl.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/26_zpsqpyojqi7.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/26_zpsqpyojqi7.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/24_zpsfbttqgsi.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/24_zpsfbttqgsi.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/25_zpsajasjkmu.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/25_zpsajasjkmu.jpg.html)

19 Mayıs’ta da rahat durmadık tabi, kendi aramızda mini bir buluşma yaptık Nurullah’ın arabaya da kil ile temizlik yaptık, sonra turtle wax color back’İ elle uyguladık üzerine yine fk wax attık. Arabanın vernik de epeyce çizik var polisaj istiyor ama bir süre idare etmesi için mini bir uygulama yaptık gayet başarılı oldu.
İşte fotoğraflar,
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/10_zpsfj6dklre.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/10_zpsfj6dklre.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/11_zpsydwfe7mf.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/11_zpsydwfe7mf.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/12_zpsrfvcbuwq.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/12_zpsrfvcbuwq.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/13_zpskg9p9cxj.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/13_zpskg9p9cxj.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/14_zps70efylon.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/14_zps70efylon.jpg.html)

Güzel bir hafta oldu, aslanla gezi çok eğlenceli oluyor.

Gitmişken dayanamadık bir de led videosu çektik:

https://www.youtube.com/watch?v=Z5UrxH-2Tw8

Şimdilik bu kadar ama yeniliklere hazırlıklı olun, 19 Mayıs günü tamponu indirdik Nurullah ile sol farı da söktüm yakında bixenon ile görüşmek üzere...

ANKA
22-05-2015, 00:04
Nurullah elinden bezi bırakamadı ama o gün bir avm'nin otoparkına girdik her park yerinin üzerinde bir florasan var tam detaylıktı ortam, arabayı yıkatıp çektik oraya ve güzelce parlattık. Nurullah epey yoruldu ama sonucu görünce de mest oldu.

ayzinim
22-05-2015, 10:17
Hey Maşallah:nazar Ellerinize sağlık Özgür. Aslanlar resmen ışıl ışıl olmuşlar.

converse10
22-05-2015, 20:30
Maşallah ışıl ışıl olmuş nazar degmesin

ANKA
22-05-2015, 20:59
Teşekkürler Cem ve İsmail. Bugün yeni dirençler geldi ama daha deneyemedim. Yarın son bir deneme yapacağım inşallah canbusu yeneceğim kabus oldu canbus:)
Bugün Zekai Bey'e de taktık ledlerden sağolsun üniversiteye ziyarete geldi bizde aslanı ledleyip yolladık. Aslanın otomatik vites topuzu çok hoşuma gitti 5008 de olanı takmışlar. Ben de yazdım aklıma led ışık da var topuzda ama o topuz nasıl geliyor kablo nerden geçiyor oraları daha anlamadım. Bir kaç proje bitsin vites topuzunu aklıma yazdım.
O kadar manzara fotoğrafı koydum Taner hocamın ilgisini çekemedik :)

Nurullh
22-05-2015, 21:13
Hocam eline sağlık paylaşımı da yapmışsın. Valla aslan kendine geldi yardımınla. Fotolar da gösteriyor bunu. Canbusu da yenersek on numara olur tabi. Ben de malum arkalarda kullanıyorum ve oldukça iyi bir görünüm kattı şu haliyle.

ayzinim
22-05-2015, 21:22
Sanırım Taner hocam görmedi resimleri. Yoksa patlatırdı yorumu. Ne canbus muş bu yan. Adını can değil canavar koymak lazımmış. Vites topuzunu Abdullah da yapmıştı. Hoş bir görüntü katıyor bence.

ANKA
22-05-2015, 22:16
Abdullaha mesaj attım şu ayrıntılarını öğreneyim değiştireceğim topuzu onu görünce bizimki bi kötü gelmeye başladı gözüme. Ben takarsam Nurullah da gaza gelir :)
Konu bence de tam bakılmadı yoksa yorum bombardımanı olurdu 26 resim bir video ekledim tam şov oldu bu sefer.
Canbus gerçekten canavar Cem, fransızca bilsem peugeot mühendislerine mail atacaktım övgü dolu :)

TanerHoca
23-05-2015, 22:40
fotoları yeni gördüm. bu aralar çok yoğunum.perşembe, cuma akşam 20:30 a kadar okuldaydım.

öncelikle farda çıkarın iş tek kelime ile mükemmel.

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_1583_zps61ea3017.jpg

bu foto ise arka tamponda difüzörün 308 için ne kadar önemli olduğunun, görüntüyü nasıl değiştirdiğinin kanıtı olmuş resmen.
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/11_zpsydwfe7mf.jpg

bu fotoğraf ise bence bugüne kadar çekilmiş en güzel 308 fotolarından birisi olmuş.kaputun hatları o kadar güzel çıkmış ki...
yanında yöresinde başka araçlar olmasaymış tam avatarlık olurmuş. :havali
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/04_zps8j8nat6h.jpg

manzara fotolarıyla ilgili yorumum ise devamının artarak gelmesi :) :iyi

tsinanb
23-05-2015, 22:43
Özgür hocam ellerine sağlık arabana gerçekten çok özeniyorsun takdir ediyorum seni :) şu bi xenon ne olacak onu da merak ediyorum. Ayrıca bizim aslan da gelirse senden bakım ürünleri ve ilerde belki ledler ile ilgili yardım alacağım :)

ANKA
24-05-2015, 09:01
Taner hocam teşekkürler, avatarlık fotoğraf konusunda haklısınız o 330 yanımda olmasaymış daha güzel olurmuş bir dahakine benzer bir ışık yakalarsam yine bir deneme yaparım. Manzara fotoğrafları da umarım artar gezesimiz var bu sene epeyce. Far konusunda da artık olayı öğrendim farı matlaşan varsa reçeteyi yazabilirim.

Sinan sen kırmızıyı al da önerim olacak hatta direk nano koruma yapın derim bir de yıkama için bir set yapman lazım cem'e de hazırlıyorum sana da yapayım aynısından bir liste.
Cobled almıştım bagaja uymuyordu kalındı biraz onları da traşladım mükemmel oldu bagaj aydınlatması. Konu da açılır yakında led konusunda çok şey öğrenmeye devam ediyorum.
Xenon da yakında inşallah olacak.

tsinanb
24-05-2015, 09:53
Valla önerilerinize ihtiyacım var çünkü bu konuda pek bilgim yok ve kırmızı boyayı iyi korumak lazım :)

ANKA
24-05-2015, 20:32
Cobled ile yaptığım bagaj aydınlatmam. Burda zamanında içini dağıttığım lambayı kullandım cobledi lehimledim. Ama diğer cobledlerin yanlarını traşladım yuvaya uydurdum. Recai bey ilk kullanan kişi oldu benden sonra. Görüntü böyle ben sevdim bu cobledi
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_2461_zpsd44648b6.jpg

ayzinim
24-05-2015, 21:01
Baya etkili bir ışık veriyormuş bu cobled. Ellerine sağlık Özgür. Güle güle kullan.

ANKA
24-05-2015, 21:13
Cem çok yakında mini bir sürprizim olabilir :)

ayzinim
25-05-2015, 13:08
Sürpriz kelimesini bile duymak insanı bu kadar mı mutlu eder? Heyecanla bekliyorum :o

zekdem9
25-05-2015, 17:00
Özgür bey led çalışmamız mükemmel oldu resimleri çektim ancak fırsat bulup yükleyemedim, en kısa sürede paylaşacağım, bence forumdaki tüm 308 kullanıcılarının ledlenmesi lazım. . Stoplardaki ve sinyallerdeki değişim olağanüstü oldu 308 'e ayrı bir görsellik kattı, araç beyaz olunca kırmızının yoğunluğu mükemmel oldu diyebiliriz, emeğinize sağlık,
şuan benimde bir projem var ön konsola leon ip led uygulamak , sizlerinde fikrini alabilir miyim ? uygulayan var mı hiç?

ANKA
25-05-2015, 20:23
Önleri hala beceremedik ama arka grubu hiç kesip biçmeden direnç falan bağlamadan hallettik. Diğer markaların lede verdiği tepkileri görünce peugeot bu konuda harika diyebilirim. Önlere de led sinyal için uğraşıyorum hala ama bakalım sonuçları paylaşırım.
Zekai bey sizin araç da beyaz olduğu için güzel olmuştur eminim sabah gördüm ama gece de görmek lazım.
İp neon ledi konsolun neresine düşünüyorsunuz? Olmaya olur da ışık gücünü epeyce düşürmek lazım yoksa iç ambiyans bozulur. Bir fotoğraf çekip paintle bile olsa gösterin nerelere nasıl birşey düşündüğünüzü öyle yorum yapalım. Bence ambiyans ışıklı orta lambadan alın takalım daha güzel olur. Fiyatı serviste 70 liraydı en son.
Neon ledleri İlker daha iyi biliyor.ondan da görüş almakta fayda var.

zekdem9
25-05-2015, 22:53
http://i723.photobucket.com/albums/ww237/Zekai_Demircan/10487531_605748296225815_3687893280447371573_n_zps loz4gtff.jpg (http://s723.photobucket.com/user/Zekai_Demircan/media/10487531_605748296225815_3687893280447371573_n_zps loz4gtff.jpg.html)
http://i723.photobucket.com/albums/ww237/Zekai_Demircan/10984245_605748462892465_1024419867183160582_n_zps kj4wuova.jpg (http://s723.photobucket.com/user/Zekai_Demircan/media/10984245_605748462892465_1024419867183160582_n_zps kj4wuova.jpg.html)
http://i723.photobucket.com/albums/ww237/Zekai_Demircan/10984245_605748462892465_1024419867183160582_n_zps kj4wuova.jpg (http://s723.photobucket.com/user/Zekai_Demircan/media/10984245_605748462892465_1024419867183160582_n_zps kj4wuova.jpg.html)
http://i723.photobucket.com/albums/ww237/Zekai_Demircan/10968389_605748336225811_4677503724278469530_n_zps x41pyaws.jpg (http://s723.photobucket.com/user/Zekai_Demircan/media/10968389_605748336225811_4677503724278469530_n_zps x41pyaws.jpg.html)
http://i723.photobucket.com/albums/ww237/Zekai_Demircan/10984245_605748462892465_1024419867183160582_n_zps 35sajqi5.jpg (http://s723.photobucket.com/user/Zekai_Demircan/media/10984245_605748462892465_1024419867183160582_n_zps 35sajqi5.jpg.html)
http://i723.photobucket.com/albums/ww237/Zekai_Demircan/10923569_605748366225808_7158236214384627809_n_zps np2icpcm.jpg (http://s723.photobucket.com/user/Zekai_Demircan/media/10923569_605748366225808_7158236214384627809_n_zps np2icpcm.jpg.html)

neon çalışması için aklımdan geçenler bunlar tabi , ancak ambiyansı da bozmamak gerekecek, bugün internetten siparişi verdim yarın ip ledler elimde olacak şimdi bunların montajı için kafa yormak gerekecek,

ANKA
26-05-2015, 00:16
Fena değilmiş ama gece görmek lazım göz alırsa kötü olur. Ben taktım stoplara park modunda yanacak neon led yapmaya. Nette birini buldum bir arayıp soracağım bakalım yapabilir mi?
Zekai denemek lazım ve kabloları iyi saklamak lazım.

ANKA
26-05-2015, 22:47
Bugün itibariyle ön farları bixenon çalışması için ustaya bıraktım. Ustanın hayalleri güzeldi zaman konusunda esnek davranacağım çok değişik birşey olacak. Mercekler, gündüz farları, parklar... çok acayip şeyler olacak. Sanıyorum kimsede olmayan bir farım olacak.sistem olarak hella bixenon gen 5 temelli olacak. Bekleyin:)

ayzinim
26-05-2015, 22:53
Umarım en kısa sürede merakımızı giderirsin.

ilker22
27-05-2015, 08:32
Şu bi xenonları çok merakla bende beklemekteyim içine mutlaka çok farklı dizayn yapmışsınızdır.
İp neon ledlerle ilgili olarakta bende aldım ama daha montaj yapmadım kırmızı renk aldım hafif turuncuya yakın yanıyor renk bizim iç konsoldaki turuncu lambalara eş değer diyebilirim.
Çakmaklı modelini aldım ama çakmak harici herhangi bir elektrik alanına bağlanabilir (örneğin cam açma düğmelerinde araç çalışırken devamlı akım oluyor ve kontağı kapattıktan sonra da 30 sn bu akım devam ediyor) önemli olan trafosunun olması akımı ayarlayan o kısım.
Beyaz ip ledde bence güzel durmuş ;)
Bunlara da girişebiliriz Özgür Abi, Cem Abi duyrulur :)

ANKA
27-05-2015, 09:07
İlker şu xenon bitsin kapı altı ve ayak aydınlatması yapacağım. Sonra biraz ara vereceğim. Sen yap bakalım beğenirsem sistemi hazırlar yollarsın bana ben de takarım. Cem gaza gelmeye hazır zaten belki ipled siparişi vermiştir bile :)
Stoplara neon ledle ilgili çalışma yapan biri var ama bizim usta sağlıklı bulmadığını söyledi, bir de stop kesilince tekrar toplamasının zor olacağını söyledi. açılırsa çok değişik şeyler yapılır power ledle dedi bana. O iş aklımda hurda bir stop bulayım yapcaz birşeyler.
Hani şöyle söyleyeyim lcd TV'lerin iç panelinden petek dokulu bir parçayı plexi ile birleştirip dehşet şeyler yapıyorlar. Rus bir adam yapıyormuş nette sırrını da vermiyormuş ama bizimkiler hemen çözmüş olayı:)
Farlara angel yaptırmıyorum uzun ile kısanın ovalliği aynı değil yuvarlak takarsak uzunda boşluk olacak köşeli takarsak kısada. O yüzden angel istemedim. Ama bizim o saçma yerde duran park ve gündüz ampülünün yerinde bir değişiklik olacak gibi, bir de azcık tiyo vereyim şu uçtaki kör far süsüne birşeyler yapılacak.Kullanılan her malzeme oem olacak ömürlük olacak. Aydınlatma gücü rcz farından çok daha iyi olacak çünkü çok yeni bir sistem kullanılacak. Bakalım artık usta yavaş çalışayım dört dörtlük iş çıksın dedi ben de tamam dedim. Forumdan ve foruma üye olmayan yüzlerce kişi bu konuyu bekliyor dedim :) gerçekten de öyle bakalım benden sonra talep patlaması olabilir.

ayzinim
27-05-2015, 09:36
Bi ara çok niyetlenmiştim bu ip led işine. Hatta montajını yapan bir yere de gitmiştim. Adam montaj için uçuk kaçık fiyatlar isteyince vazgeçmiştim. Bir çekincem de sürekli yandığı için araç içerisinde gözümü yorar mı olmuştu. İlkercim sen yapıp görselleri ve izlenimlerini paylaşırsan bizim içinde referans olur. Sonrası kolay iş;)

Nurullh
27-05-2015, 09:36
Vay hocam vay bomba gelişmeler bizi bekliyor o zaman. Sıkıntısız yapılsın da bir görelim merak ettim şimdiden.

zekdem9
27-05-2015, 10:02
İp led çalışmasını eskişehirde es-mod adında modifiye işi yapan bir yer var çok güzel çalışmaları var bende internetteki yaptıkları çalışmalara bakarak heveslenip kırmızı olarak sipariş verdim ancak sizinki gibi turuncu geldi ,ancak ankara da montajı hakkıyla yapacak yer bilmiyorum, ben 3 metre invertör kullanarak parklara bağlatmayı düşünüyorum ancak sigorta kutusunda parklar hangisi biliyor musunuz?

zekdem9
27-05-2015, 10:16
Özgür bey şu sarı yanan gündüz farına ve uçtaki kör far için de POWER LED yapacaksanız kesinlikle harika olur .

ANKA
27-05-2015, 12:30
Bazı şeyleri ustaya bıraktım zaten aslanı satarsam o farla satmam farı forumdan birine veririm iki sene sonra falan :) ama Ankara'da tek olacak benim aslan orası kesin. Envy logolarını da sökeceğim zarar vermeden. Sonra belki orta konsolu piano black yaparım. Başka birşey kalmadı kafamda. Led çok istiyordum onu da yaptım bunlar da olursa tamam. Diyorum ama bakalım kısmet:)

ayzinim
27-05-2015, 12:34
Hep böyle diyoruz ama hiç sonu gelmiyor be Özgür. Seninde kanına girecek birileri çıkar :gül4:

ANKA
27-05-2015, 12:48
Başta İsmail, ilker ve sen yetersiniz zaten, bir de Zekai var artık sırtımız yere gelmez:)

zekdem9
27-05-2015, 17:22
Sanırım bu işin sonu yok gibi herkesin bir fikri var ve imkan dahilinde yapmaya ya da yaptırmaya çalışıyor, yapılanlar güzelde oluyor, yani herkesin kanı kaynıyor,
Özgür ,bu düzeltmeyi yapmazsam ismim RECAİ kalacak, :buldumZEKAİ
Saygılar...

tsinanb
27-05-2015, 18:19
Sabırsızlıkla bekliyorum abi gerçekten çok merak ediyorum :)

ANKA
27-05-2015, 20:01
Yine cem can vakası oldu bu telefonu atıyorum ben zekai yazıyorum o recai olarak düzeltiyor yeni anladım. Zekai çok özür diliyorum en kısa zamanda telefonu yeniliyorum. Bi sana ceme değil herkese aynısı oluyor. Bu lanet telefon adına çok özür dilerim. Şimdi bilgisayardan yazıyorum hemen düzeltiyorum mesajları. Zekai keşke ilk mesajda görür görmez deseydin benim telefon sana da yapmış yapacağını, ayarı değiştiriyorum otomatik yazma diyorum sonra yine yapıyor. 4 tane gördüm düzelttim, telefonda yazılar küçük olunca gözüme çarpmamış.

Yeni şeylere devam edeceğiz öyle görünüyor. Ankara grubu bir ara toplanırım Nurullah ile kapı altı aydınlatması ve ayak aydınlatması yapacağız bize Zekai de dahil olur çok güzel bir modifikasyon yaparız komple el emeği ile.
Bu arada ben jantları gunmetal yapacaktım onu unutmuşum :)

zekdem9
27-05-2015, 22:50
Özgür hiç önemli değil rica ederim , sorun değil ben sizlerle tanıştığıma gerçekten memnun oldum , herkes elinden geldiğince birbirine yardım ediyor, inan şu yaptığınız LED güzel bir başlangıç oldu ,arabada harika duruyor araba resmen sınıf atlamaya başladı, LED çalışmasını merak eden arkadaşlar var ise küçük bir video ekliyorum ancak ,gece resimlerini çekemedim (video da benim küçük prensesimin mama mama diye sesini de duyacaksınız) Ankara olarak bence de organizasyonlara başlasak iyi de olur. Özgür projelerinizde bende varım ve takipteyim, Herkese selamlar...
http://i723.photobucket.com/albums/ww237/Zekai_Demircan/th_MVI_2774_zpssrp0j8se.mp4 (http://i723.photobucket.com/albums/ww237/Zekai_Demircan/MVI_2774_zpssrp0j8se.mp4)

ANKA
02-06-2015, 23:11
Taner Hocam'ın sözüne uyup o güzel fotoğrafla çok az oynadım kendime yeni bir avatar yaptım bence çok güzel oldu. En güzel 308 resmi benim değil mi hocam? :)
Maaşallah sanırsın bayiden yeni çıkarmışım :)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/sephia_zpsvcgvmwx9.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/sephia_zpsvcgvmwx9.jpg.html)

ayzinim
02-06-2015, 23:20
Gerçekten çok güzel olmuş. Ama benimki kadar değil :D

ANKA
02-06-2015, 23:32
Gerçekten çok güzel olmuş. Ama benimki kadar değil :D
Hangi fotoğrafmış o Cem hadi ben hazırım savaşa :)

ayzinim
02-06-2015, 23:38
Demek düelloya davet ediyorsun. Al gardını Özgür :eek:

ANKA
02-06-2015, 23:39
Aynen rengimizle yeriz senin beyaz aslanı :)

horus
03-06-2015, 06:40
maşallah :D

TanerHoca
04-06-2015, 17:16

"Gümüş Ok"

ANKA
04-06-2015, 21:59

"Gümüş Ok"

Teşekkürler hocam, fikir babası sensin. Senden sonra gaza geldim sephia yapınca mest oldum hemen avatar yaptım. Bence de çok güzel oldu. Başka bir platformda paylaştım beğenilme rekorları kırdı resim. Bakalım yavaş yavaş kıvıracağız bu resim işini.

ANKA
13-06-2015, 00:11
Ledlere dalınca aslanın konusu gariban kalmış. Birkaç video da buraya ekleyeyim kalsın :)

Ön sinyallere led ampül takınca oluşan hızlı yanıp sönme sorunu için yaptığım direnç çalışmam:

https://www.youtube.com/watch?v=PDv0wMsbWS8

Arka sinyallere led ampül taktıktan sonra sinyalin görünürlüğünü iyileştirme çalışmam:

https://www.youtube.com/watch?v=_1358mGep5w

Farlarımdan güzel haberler alıyorum bakalım nasıl olacak. Bu led olayını çözdükten sonra sırada 3. stobu komple led yapma, kapı altı aydınlatma ve ayak aydınlatması var. Daha aydınlatılacak yer kalmadı sanıyorum. Bunları da yaparsam bana yeter şimdilik. Belki bir de bagaj havuzu alırım.

ANKA
15-06-2015, 13:39
Babalar günü hediyem vallahi çok mutluyum :)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_1520_zpse999944a.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/DSC_1520_zpse999944a.jpg.html)

tsinanb
15-06-2015, 14:05
Çok güzel bir hediye bana da güzel bir fikir oldu ben de babama almalıyım :)

ayzinim
16-06-2015, 09:11
Umarım gerçeğini de almak nasip olur.

ANKA
16-06-2015, 11:08
Umarım gerçeğini de almak nasip olur.

Vallahi o kadar mutlu oldum ki mercedes alsam bu kadar sevinmem.

Yasin CCK
16-06-2015, 13:42
Babalar gününüz kutlu olsun hocam :)

ANKA
16-06-2015, 17:15
Sağolasın Yasin inşallah en kısa sürede sen de tadarsın hayırlısı ile bu duyguyu. Allah olmayan herkese nasip etsin.

ANKA
17-06-2015, 23:48
Bugün damadın Passat'ı aldık ve 15 itibariyle yolcu ettik memlekete. Araç maşallah çok güzeldi. Yetkili servis kontrol için 15 gün sonraya randevu verince özel servise gittik servisteki ustalar epey mıncıkladı arabayı vagcom cihazının sürümü 2,0 bizim passat 2,2 olunca pc'den bakamadılar ama genel anlamda sorun yok araçta.

Kaskosu 1900 trafik sigortası 640 tuttu. Bankadan işlemleri halledip yolladım damadı. Bu saatlerde Diyarbakır'a girmek üzere. Tamam pahalı, donanımda highline da olsa epey kırpmış doğuş oto ama bu passat'ın güzel bir araç olduğu gerçeğini değiştirmiyor bence. Ben şahsen beğendim.
Sadece boyutları çok uzun geldi 308'den sonra bakınca, bir de 4x4 versiyonu ile ortak şasi kullandığı için arka taraftaki şaft tüneli şahin doğan kıvamında olmuş. Onun dışında arka kısım çok çok ferah olmuş, suberb'e yaklaşmış. Aks mesafesi çok uzamamış ama içten yapmışlar bir şeyler. Tavan kısmı epey genişlemiş benim 1,87 boyumla arkada evde gibiydim eski passata göre yayla kıvamında. Çekiş fena değil 7 ileri yeni dsg çok seri geçiyor, tüketimi 5,6 idi. İç kısım da gayet güzel beğenmediklerime gelince direksiyonu beğenmedim daha şık olabilirmiş, açık renk deri alcantra döşeme kirlenmeye çok müsait.

Bunlarda yolculuk öncesi çektiğim kareler:

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/DSC_2506_zpsnjkkcui5.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/DSC_2506_zpsnjkkcui5.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/DSC_2507_zpsrscz6ao2.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/DSC_2507_zpsrscz6ao2.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/DSC_2511_zpsubwqxb9u.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/DSC_2511_zpsubwqxb9u.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/DSC_2508_zps2o366uwt.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/DSC_2508_zps2o366uwt.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/DSC_2509_zpsardrtrjn.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/DSC_2509_zpsardrtrjn.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/DSC_2510_zpsfdqrlmtj.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/DSC_2510_zpsfdqrlmtj.jpg.html)

Yakında yeni 508'e bakıp kıyaslama yapacağım. Passat benden iyi bir not aldı ama doğuş oto donanım konusunda firmayı bence yerlere vuruyor. 508 eminim aynı paraya çok daha fazlasını sunar.

tsinanb
18-06-2015, 00:00
Özgür abi hayırlı olsun bu rengi ben de çok beğendim passatta. Plakayı tam olmasa da aldım diyarbakırda görürüm artık :)

ANKA
18-06-2015, 00:17
Sinan sağolasın senin al aslan gelseydi bi hayırlısı ile. 75. yolda epeyce görürsün ordan gidip geliyor damat.
Reel hayata dönersek Passattan inip 308'e binince acayip oldum tabi :) D sınıfı başka bir şey yani çok ciddi bir borç vs olmazsa bu aslan son c sınıfı olacak belki eşime alırız c sınıfı ama kendime artık d sınıfı düşüneceğim. HB olayını çok uzatmamak lazım çoluk çocuk da olunca, 1,5 - 2 yıl daha bineyim envy'nin müşterisi hazır direk vereceğim, ağız tadıyla ilan bile verdirmiyor dostlar sağ olsunlar. Hep aynı laf "Özgür manyaktır nasıl baktı arabasına, bir yere götürmeye bile gerek yok ne kadar? ... alıyorum :) şeklinde oluyor hep benim satış diyaloglarım.

Yeni suberb'e çok meylettim ben biri beni durdursun :)

ayzinim
18-06-2015, 09:09
Güle güle kullansın damat. Rengi gerçekten çok hoş.

tsinanb
18-06-2015, 09:44
Valla Özgür abi senin aslanı alan yaşadı tertemiz araba :) Passatı takibe alacağım burda. Siz gelmeyecek misiniz bu tarafa

ANKA
26-06-2015, 21:14
Arkadaşlar bugün kızım kanepeden düştü aldık hastaneye gittik. 1 saat kadar durduk sonra doktor eve gidebilirsiniz evde takibini yapın dedi yolladı ama saat 20:05 idi ben başıma geleceği az buçuk tahmin ederek düştüm yola. İftara 20 dakika kalınca trafikteki maganda sayısı birden 50 kat 100 kat artıyor. Önüme kıran, kırmızı da geçen, ön tarafına çakar lamba takıp arkadan orta şeritte giden bana durmadan selektör yapan, sağımdan solumdan 10-15 cm bırakarak geçen... Artık nefret ettim insanlardan. İbadetin neden yapıldığını bilmeyen kitapta yazdığı gibi sabretmeyi bilmeden insanları kırarak inciterek hayatlarını tehlikeye atarak sabırın s'sini bile göstermeden davranan bu insanlar evet kitapta da çok net yazdığı gibi sadece akşama kadar aç kalıp yemek yiyorlar hepsi bu. Herşeyi göstermelik yapan bu insanlara hakkımı helal etmiyorum. O telaşın içinde bana bu kadar stres yaşatan insanları Allah'a havale ediyorum. Ama şunu biliyorum ki ne tuttukları oruç ne de diğer ibadetlerinin bir anlamı yok içlerinde insan sevgisi ve saygı olmadıktan sonra. Birinin plakasını aldım edevlettem baktım 96 model opel 12 icra takibi bir yakalaması var. Renk gri görünüyor araba beyaz, önde çakar lambası ama pazartesi emniyete bizzat gideceğim o insanvari yaratık için. Önümde gidiyor 10 tane radarın önünden geçiyor ve hala trafikte nasıl oluyor anlamak mümkün değil. Adam arabanın rengini bile değiştiriyor. Kontrol mekanizmasının çok acil değiştirilmesi lazım. Gerçekten artık yeter ben çok sıkıldım bari çocuklarımız uğraşmasın bu saçma şeylerle.
Lütfen trafikte saygılı olalım, 12 saat aç kalıp 15 kalınca 130 ile giden kırmızıda geçen, tüm kuralları ihlal eden canavarlara dönüşmeyelim. Ve biraz okuyalım ne olursa olsun okumaktan zarar gelmez.

daschund
26-06-2015, 21:19
Özgür hocam öncelikle geçmiş olsun
İnanın işten gec çıkıyorum ki trafikteki bu magandalar ile uğraşmamak için

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ANKA
26-06-2015, 21:27
Özgür hocam öncelikle geçmiş olsun
İnanın işten gec çıkıyorum ki trafikteki bu magandalar ile uğraşmamak için

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok teşekkür ediyorum. Yani en güzelini yapıyorsun benim de acil işim olmasa asla çıkmam siz siz olun 8den önce evde olun 9a kadar dışarı arabayla çıkmayın. Kaza tehlikesi en az 5 kat fazla.

zekdem9
26-06-2015, 22:39
Ozgur çok geçmiş olsun şuan durumu iyidir inşallah maalesef trafikte her yerde bu insanlardan var ya sabir diyeceksin kızının sağlığı yerindeyse gerisini bos ver.Allaha havale et

ANKA
26-06-2015, 23:07
Sağolasın Zekai eve girdiğim gibi düştü çocuk ama şükür iyi şimdi. Yine ara ara kontrol ediyoruz Allah korusun çocuklar çok önemli dediğin gibi gerisi boş. Arabaya kamerayı en kısa sürede alıp takacağım arkalı önlü bu magandaları çekip çekip youtube'a atacağım. Polise yolluyorum video ile ceza kesemeyiz diyorlar yapılacak bir şey yok ne zaman olacak bu ülke sabırla merakla bekliyorum.

tsinanb
26-06-2015, 23:11
Geçmiş olsun Özgür abi. Maganda sayısı çok fazla bugün bizim istanbuldan misafirimiz gelmişti onu alıp iftara gittik gidene kadar canımızdan bezdik. önlü arkalı kamera fikri bence de mantıklı ben de düşünüyorum öyle bir şey. Youtube da kaza videoları paylaşılıyor çokça. Videolardan anladığım kadarıyla o ülkelerde video kaydı ceza için önemli bir delil. Bizim de kullanmamız lazım

sessizgece
26-06-2015, 23:59
Geçmiş olsun özgür. Inan üzüldüm. Diğer konuya hiç girmiyorum.

ANKA
27-06-2015, 00:20
Teşekkür ediyorum Sinan ve Tolga Hocam takipteyim bebeğimi, uyumamak için bugün Zekai ile birlikteyken çektiğim videoları da birleştirip led sinyallerle ilgili güzel bir kıyas videosu yaptım. İnşallah bir sıkıntısı çıkmayacak. Zaten doktor yüreğimizi ferahlattı. Allah herkesin yavrusunu korusun.

https://www.youtube.com/watch?v=eyW-gaEekGM

converse10
27-06-2015, 01:02
Çok gzl Video aynen katılıyorum.

sessizgece
27-06-2015, 09:06
Güzel videolarla işlemlerin pekiştirilmesi harika olmuş. Ellerine sağlık

zekdem9
27-06-2015, 11:56
Ozgur video efekti ve müziğinde çok güzel olmuş direk gaza getiriyor

ayzinim
27-06-2015, 17:10
Öncelikle çok geçmiş olsun. İnan kuzucuk adına çok üzüldüm. Bu hayatta en çok değer verdiğimiz yavrularımızın kılına bile zarar gelmesinin tarifi yoktur herhalde.
Trafik konusu maalesef ülkemizin kanayan yarası.
Video çok güzel olmuş. Ama karşılaştırma akşam karanlıkta olsaydı tadından yenmezdi.

ANKA
27-06-2015, 18:04
Öncelikle çok geçmiş olsun. İnan kuzucuk adına çok üzüldüm. Bu hayatta en çok değer verdiğimiz yavrularımızın kılına bile zarar gelmesinin tarifi yoktur herhalde.
Trafik konusu maalesef ülkemizin kanayan yarası.
Video çok güzel olmuş. Ama karşılaştırma akşam karanlıkta olsaydı tadından yenmezdi.

Geçerken Ankara'ya uğra çekelim gece videosu :)

ANKA
29-06-2015, 00:35
Farlardan haber gelince oldu olacak ledlenmeyi de tam yapalım dedim 3. fren lambasına da led yapmaya karar verdim. Cem ile mini bir araştırma yaptık İstanbul'da kırmızı dipsiz ampüller epeyce pahalı olunca ben de farları yapan ustamdan yardım istedim fren lambasına da kırmızı power led takıyoruz.
Cem sağolsun amber renkli kuvvetli ışık veren 2 dipsiz led ulaştırdı bana, onları da yakında bir projem var orda kullanacağım. Ayna sinyallerinde demeyi çok isterdim ama açamadık meretleri kesmeye çalıştım şu parçaladığımı yine işe yaramadı artık her tarafı led yaptım nerdeyse ama o aynadakiler kalacak, öyle uyuz uyuz yanmaya devam edecek.
Aslana güzel bayram hediyelerim olacak.

tsinanb
29-06-2015, 01:42
Xenon ne zaman geliyor

ANKA
29-06-2015, 06:33
Sinan ustayı sıkıştıramıyorum ama tek bir modül kalmış onu da edindiğim gibi bitiriyorum dedi sır gibi saklıyor göstermedi son halini :) Sanıyorum en kötü bayrama kadar bitmiş olacak. Ben de merakla bekliyorum.

Ömer Gedik
29-06-2015, 08:10
Öncelikle geçmiş olsun anka.

Led ile ilgili bir furya patladı forumda gidiyor hadi bakalım :)

ANKA
29-06-2015, 08:26
Sağolasın Ömer, Montebello'yu aydınlatmadın sanırım daha, iyice ihmal ediyorsun aslanı yakında aküyü bitirip tonla hata verip trip atabilir sana :)

Ömer Gedik
29-06-2015, 08:38
Sağolasın Ömer, Montebello'yu aydınlatmadın sanırım daha, iyice ihmal ediyorsun aslanı yakında aküyü bitirip tonla hata verip trip atabilir sana :)

Haftasonu bi 10 km yaptım sanırım kendisiyle :D

ayzinim
29-06-2015, 09:08
Power ledli 3.stobu merakla bekliyorum Özgür. Artık led dendi mi akla gelen ilk kişisin :D

ANKA
29-06-2015, 09:21
Üçüncü stobu veren Zekai'ye de çok teşekkür ediyorum o olmasa yedek stop olmadığı için yapamazdık projeyi. Güzel olursa ustaya aldırırız kırmızı power ledlerden yine 5 kişi ledleriz stopları. Tez değerlendirme toplantısı var o geçsin ilk iş Stoplara neon. Bu son iş fırtına koparacak :)

sabaniren
29-06-2015, 14:26
Gecmis olsun ozgur bey Allah sifa versin.

ANKA
29-06-2015, 14:38
Gecmis olsun ozgur bey Allah sifa versin.

Teşekkür ediyorum Allah herkesin çocuğunu korusun.

ANKA
07-07-2015, 00:36
Bugün bir tüketim testi yaptım. Annem ve babamı havaalanına bıraktım 98 km tam parkur oldu. Giderken çevre yolundan gittim hız sabitleyiciyi 110'a sabitledim. Pursaklar'a giriş yaptığım gibi de 90'a limitledim. Klima 22 derecede auto modunda çalıştı sürekli. Giderken 3 yetişkin bir bebek gittik, dönüşte kızım ve ben döndük. Uzun zamandır ortalama hızım 80+ değildi görünce ben de mutlu oldum :) Klima auto modda olmasa, hız sabitleyiciyi açmasam, 110 değil de 100 ile gitseydim sanırım 3,.. olurdu tüketim.
Ortalamamız şöyle oldu:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_2523_zpsb08ce6b2.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/DSC_2523_zpsb08ce6b2.jpg.html)
Klima aynen böyle idi:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_2525_zpsc0f1bc2c.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/DSC_2525_zpsc0f1bc2c.jpg.html)

tsinanb
07-07-2015, 01:52
Maşallah çok iyi değer

ayzinim
07-07-2015, 08:34
Güzel bir değer ama daha çok çalışman lazım beni yakalayabilmen için :D

ANKA
07-07-2015, 13:25
Vereyim sana aynı parkurda bunu kullan Cem, öyle çipli araba kullanıp hava atmak kolay :)

ayzinim
07-07-2015, 16:59
Deneyip görelim Özgür'cüm;)

ANKA
08-07-2015, 03:04
Arkadaşlar an itibariyle kendi açtığım konular haricinde ve doğrudan bana yöneltilen bir soru yoksa her teknik konu başlığına yorum yapmama kararı aldım. Doğrudan bana yöneltilen sorulara cevap verir elimden gelen desteği siz değerli forum ardaşlarıma yine sunmaya devam ederim. Özel mesaj yoluyla gelen sorulara da elimden geldiğince yanıt vermeye çalışırım. Bunu hep söylüyorum teknik konulardaki bilgim akademik düzeyde değil benimkisi sadece üst düzey bir merak ve ilgi. Elimden geldiğince bu uğraşıyı bir hobi olarak sürdürmeye gayret ediyor led konusunda olduğu gibi epey okuyup bilgilenince bazen abartıp lehim bile yapabiliyorum :) Hatta daha önce de yazmıştım taa Rusyadan forum adına teşekkür mesajı bile aldığımda bu öncelikle forumun gücü adına beni çok mutlu etmişti. Genel anlamda forumda 3 yılı aşkın süredir bulunuyorum ve birkaç küçük problem dışında hiçbir sorunla karşılaşmadım. Hiç kimseyle bir bilgi savaşına girmedim bunu asla yapmam. Yazdığım her kelimeyi seçerek yazmaya özellikle dikkat ederim, daha öncesinde bir resmi servis ile ilgili şikayetim ve sonrasında gelişen kısa diyalog dışında aklımda kalan kötü hiçbir anım yok forumda.
Bu konudaki kararım budur konunun yorumlanmasını da istemiyorum. Sonuçta forumdayım peugeot aracım olsa da olmasa da forumda kalmaya devam edeceğim, bir küskünlük, kırgınlık yok, paylaşımlara yine tam gaz devam edeceğim ama kendimi sınırlama kararı aldım.
Yazdığımı kimse üzerine alınmasın anlık bir tepki falan değil uzunca bir süredir yaptığım gözlemler sonucu kendimle ilgili aldığım bir karardır.
Hepimize güzel ve aydınlık günler diliyorum.

sessizgece
08-07-2015, 23:28
Hala ankara dayım. Daha gidemediğimden ledlere başlaymadım :(

converse10
09-07-2015, 00:09
Arkadaşlar an itibariyle kendi açtığım konular haricinde ve doğrudan bana yöneltilen bir soru yoksa her teknik konu başlığına yorum yapmama kararı aldım. Doğrudan bana yöneltilen sorulara cevap verir elimden gelen desteği siz değerli forum ardaşlarıma yine sunmaya devam ederim. Özel mesaj yoluyla gelen sorulara da elimden geldiğince yanıt vermeye çalışırım. Bunu hep söylüyorum teknik konulardaki bilgim akademik düzeyde değil benimkisi sadece üst düzey bir merak ve ilgi. Elimden geldiğince bu uğraşıyı bir hobi olarak sürdürmeye gayret ediyor led konusunda olduğu gibi epey okuyup bilgilenince bazen abartıp lehim bile yapabiliyorum :) Hatta daha önce de yazmıştım taa Rusyadan forum adına teşekkür mesajı bile aldığımda bu öncelikle forumun gücü adına beni çok mutlu etmişti. Genel anlamda forumda 3 yılı aşkın süredir bulunuyorum ve birkaç küçük problem dışında hiçbir sorunla karşılaşmadım. Hiç kimseyle bir bilgi savaşına girmedim bunu asla yapmam. Yazdığım her kelimeyi seçerek yazmaya özellikle dikkat ederim, daha öncesinde bir resmi servis ile ilgili şikayetim ve sonrasında gelişen kısa diyalog dışında aklımda kalan kötü hiçbir anım yok forumda.
Bu konudaki kararım budur konunun yorumlanmasını da istemiyorum. Sonuçta forumdayım peugeot aracım olsa da olmasa da forumda kalmaya devam edeceğim, bir küskünlük, kırgınlık yok, paylaşımlara yine tam gaz devam edeceğim ama kendimi sınırlama kararı aldım.
Yazdığımı kimse üzerine alınmasın anlık bir tepki falan değil uzunca bir süredir yaptığım gözlemler sonucu kendimle ilgili aldığım bir karardır.
Hepimize güzel ve aydınlık günler diliyorum.

Abi seni seviyorum sıkma tatlı canını:-)

ANKA
09-07-2015, 01:10
İsmail teşekkür ediyorum, aynı şekilde senin de yerin çok ayrı bende. Canımı sıkmıyorum aksine gayet iyiyim, bir farı orijinal yapmak için harcadığın emek ve parayı düşününce beni en iyi anlayanlardan biri şüphesiz sensin, kafaya bir şey takıp sonuna kadar onu yapmaya çalışmak çok farklı bir ilgi. Led işine 1 ay kafa yordum bir sürü görüş aldım ama hiçbiri olmadı sonra birden şimşek çaktı aklımda ve oldu, hani bunun gibi bir şey.
Bu arada durmuyorum kafamda çok değişik proje planlarım var hepiniz hazır olun :) Artı devam eden projeleri de senin gibi saklamayacağım yakında bombaları bir bir patlatacağım :)

Hala ankara dayım. Daha gidemediğimden ledlere başlaymadım :(

Vallahi bekliyoruz dört gözle ledli aslanı Tolga Üstadım. Bi 10-15 dakikalık iş, olmadı aslanı alın gelin kampüste takalım :)

ayzinim
09-07-2015, 10:30
Komşuda pişer bize de düşer mi ;)

ANKA
09-07-2015, 10:47
Komşuda pişer bize de düşer mi ;)

Sensiz olur mu hiç Cem tabi ki ne yaparsak +5 zaten biliyorsun :)

ANKA
14-07-2015, 09:29
Yine kaşıntıya yenik düştüm; çeyize yeni bir eleman daha katıldı, hepimize hayırlı olsun. Artık kimse durduramaz beni yer şeyi kesip biçeceğim http://www.forumpeugeot.com/images/smilies/g%C3%BCl1.gif Dremel daha iyi bundan evet ama benim kafamdaki işler için bu fazlası ile yeterli. Einhell polisaj makinem vardı ürünleri gayet başarılı. Ürün bugün elime geçecek gelsin daha çok yorum yaparım.
http://images.hepsiburada.net/assets/Hirdavat/500/Hirdavat_4378557.jpg

Düşünenler için bu da satın alma bağlantısı Einhell Mini Taşlama (http://www.hepsiburada.com/einhell-th-mg-135-e-mini-taslama-seti-p-HREIN4419169?productId=hrein4419169&categoryId=13003116)
Yakında bixenon, arka led 3. stop ve bir sürpriz ile karşınızda olacağım. Hepsini çok seveceksiniz.

daschund
14-07-2015, 09:36
Özgür hocam güle güle kullan bunun benzeri yine aynı markanın ürünü ufak işlerde büyük iş görüyor...

ANKA
14-07-2015, 09:45
Benim işler bitsin ayrıntılı iki konu açacağım led ve bixenon ile ilgili. Sabit olacak 2 başlık için çalışıyorum.

ilker22
14-07-2015, 13:01
Senin ayrıntılı konularıdan yararlanmak için beklemedeyiz abi.
Fazla bekletme ama ;)

rocker307
14-07-2015, 14:41
Dremel bende var, einhell de aynı işi yapar sonuçta. Çok işe yarıyor. Dremel yardımıyla evdeki kasayı ayakkabı kutusu boyutuna getirip tv sehpasına yerleştirdim. Bir tane de arabaya koyup carpc yapacaktım ama proje rafa kalktı.
Çok iş yapacak bir alet, hayırlı olsun..

Sony Xperia Z2 ile Tapatalk kullanılarak yazıldı..

ANKA
14-07-2015, 18:38
Ve einhell'in ayrıntılı resimleri:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_2550_zps93833e5a.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/DSC_2550_zps93833e5a.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_2551_zps39d8dc5b.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/DSC_2551_zps39d8dc5b.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_2552_zpsbb32c3af.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/DSC_2552_zpsbb32c3af.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_2553_zpsa678caff.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/DSC_2553_zpsa678caff.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_2554_zps1be6b5c8.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/DSC_2554_zps1be6b5c8.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_2555_zpsd3c14cfa.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/DSC_2555_zpsd3c14cfa.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_2556_zps2346ed67.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/DSC_2556_zps2346ed67.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/DSC_2557_zpsacf17bcc.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/DSC_2557_zpsacf17bcc.jpg.html)

Birkaç deneme yaptım kullanımı çok rahat, epey de güçlü geldi bana en son pilli torpü ile ledleri törpülediğim için :)

converse10
14-07-2015, 20:38
Çok gzl ve kaliteli güle güle kullan abim

ANKA
16-07-2015, 08:33
Çok gzl ve kaliteli güle güle kullan abim
Teşekkür ederim İsmail senin gibi meraklı bir adamın da kesin alması lazım bak demedi deme :) Baktıkça alete şimşekler çakıyor aklımda.

rocker307
16-07-2015, 19:17
Yanında bayağı şey gelmiş. Belki vardır görememiş olurum ama yoksa bunlara uygun ince matkap ucu ve kesme taşı oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim çok işe yarıyor.

ANKA
16-07-2015, 19:45
Yanında bayağı şey gelmiş. Belki vardır görememiş olurum ama yoksa bunlara uygun ince matkap ucu ve kesme taşı oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim çok işe yarıyor.

Siz epey bilgilisiniz kesme taşı olarak mesela ince aliminyum boruyu kesebilecek güçte olan taş var mı? Varsa nerden alınabilir? biri sormuştu tam cevap veremedim. Klima Soğutma borularını kesmek için uygun taşı varsa alabilirim demişti. Bu bilgi iyi olacak. Teşekkürler.

rocker307
16-07-2015, 21:35
Dremelin yanındaki setin ayrı satılanı var onunla kesilebilir. Bauhausstan almıştım galiba. Einhelle de uyar diye tahmin ediyorum.. Kesme ve delme seti diye ayrı ufak paketler oluyor onlara bakın..Ama ahşap ve metal ayrı..
http://www.hepsiburada.com/dremel-4200-4-75-75-aksesuarli-el-motoru-sistemi-p-HRBSCF0134200JC

rocker307
16-07-2015, 21:44
Dediğim seti buldum, bunun yanına matkap ucu seti de almıştım ben.. ama bunlar ayrı ayrı da satılıyor hepsiburadada.. Biraz karıştırılırsa ihtiyaca uygun ürünler bulunur..
http://www.hepsiburada.com/dremel-speedclic-kesme-seti-p-HRBSC2615S690JA

ANKA
20-07-2015, 20:14
Dediğim seti buldum, bunun yanına matkap ucu seti de almıştım ben.. ama bunlar ayrı ayrı da satılıyor hepsiburadada.. Biraz karıştırılırsa ihtiyaca uygun ürünler bulunur..
http://www.hepsiburada.com/dremel-speedclic-kesme-seti-p-HRBSC2615S690JA

Hocam çok teşekkür ediyorum, demir kesme işine girdiğim gibi alırım bunlardan. Uç kısmı aynı gibi dremelle.

Bu arada geçen kızımla gezinirken baktım aslanın direksiyonunu hafif sola çevrilmiş şekilde kullanıyorum gayri ihtiyari yani. Düz tutunca araba sağa çekiyordu. Bugün gittim sanayiye rot ayarım bozulmuş 20 liraya çözdük sorunu. Şimdi eskisi gibi oldu aslan.

rocker307
20-07-2015, 21:22
Rica ederim.. Daha önce mini bilgisayar kasası yapmıştım, bisiklet boyasını zımparalamıştım falan.. Geçen de anahtarı törpüledim başka kaba taktım geçici olarak. Bugün de anahtarcıya gidip düzelttirdim. İyi halletmişsiniz tebrikler diyor eleman. Öğretmenim deyince insanlar inanmıyorlar:)

sizin el beceriniz daha iyi gibi duruyor kesin alın bu setlerden;) benim de biraz balans var sanırım ufak bir titreme hissediyorum direksiyonu çevirdiğimde..baktırmak lazım malum İstanbul yolları berbat..

ANKA
20-07-2015, 22:37
Bugün birkaç şey yapacaktım onlarca genç öldürüldü hatta paramparça edildi, hiçbir şey yapasım kalmadı, lanet olsun böyle dünyaya. Ne petrolmüş diyorum abuk subuk bir düşünce akımı çıkarıp insanları kutuplaştırıp yüzbinlerce insanı öldürdüler öldürmeye devam ediyorlar. Kana doymuyor caniler. Bazen her ay yakıt aldığımda bu canileri besliyorum gibi geliyor. Gücüm olsa ya akaryakıt kullanmayan bir araba alırım veya hiç arabanın kullanılmadığı sadece bisiklet ile her yere erişilebilen bir yerde otururum.
Bu dünyanın en belalı maddesi ile çalışan bir araç kullanmak gerçekten artık midemi bulandırıyor. Haksız yere cana kıyan her kim olursa olsun lanetin en büyüğünü hak ediyor.

Yüreğim bugün kapkara...

rocker307
21-07-2015, 00:42
Bizde suyla çalışan araba yapmıştı birisi onu da harcadılar zamanında. Petrolden fazlası da vardır yalnız orada. Bir sürü komplo teorisi var artık kafam kaldırmıyor benim hayat enerjim kalmıyor. Olayın videosunu izledim şok oldum; sanki filmden bir kare gibi artık bu kadar basit olmuş insan öldürmek..

ANKA
28-07-2015, 22:10
Arkadaşlar gerekli bir sebep oluştuğu için nakit sıkıntısı sebebi ile aslanımı hiç istemeden de olsa satacağım. Ağustosun son haftası satmayı planlıyorum, şimdi bir dostum almaya niyetlendi, eğer alamazsa yine yazarım. Ya çevremden biri ya forumdan biri almazsa gerçekten üzüleceğim. Bu aslan bana ilk aslanımı unutturdu tüm özellikleri ile.
Aklınızda olsun. Bu aslana da veda ettikten sonra ekim kasım gibi artık daha düşük model belki manuel bir bir 308 ile devam ederim sanırım, bakalım kısmet artık.

HamzaHakkı
28-07-2015, 22:15
Arkadaşlar gerekli bir sebep oluştuğu için nakit sıkıntısı sebebi ile aslanımı hiç istemeden de olsa satacağım. Ağustosun son haftası satmayı planlıyorum, şimdi bir dostum almaya niyetlendi, eğer alamazsa yine yazarım. Ya çevremden biri ya forumdan biri almazsa gerçekten üzüleceğim. Bu aslan bana ilk aslanımı unutturdu tüm özellikleri ile.
Aklınızda olsun. Bu aslana da veda ettikten sonra ekim kasım gibi artık daha düşük model belki manuel bir bir 308 ile devam ederim sanırım, bakalım kısmet artık.

Umarım satmak zorunda kalmazsın abi, hayırlısı olsun.

ANKA
28-07-2015, 22:19
Sağolasın Hamza satış kesin dönüşü yok da artık ekim kasım gibi yeni aslan için desteğinizi bekleyeceğim. 2009 babylone premium pack denk gelir belki sırf rengi için alırım :)

tsinanb
28-07-2015, 22:21
Hocam çok üzüldüm keşke satmak zorunda kalmasanız :( umarım daha iyisini alırsınız

HamzaHakkı
28-07-2015, 23:58
Sağolasın Hamza satış kesin dönüşü yok da artık ekim kasım gibi yeni aslan için desteğinizi bekleyeceğim. 2009 babylone premium pack denk gelir belki sırf rengi için alırım :)

Daha iyisini alırsın inşallah abi. Babylone müthiş olur :)

ayzinim
29-07-2015, 08:23
Hayırlısı olsun Özgür. Desene yeni konu başlığı da belli ''Anka'nın 3.Aslanı'' :D

ANKA
29-07-2015, 08:55
Hayırlısı olsun Özgür. Desene yeni konu başlığı da belli ''Anka'nın 3.Aslanı'' :D

Beyaz olursa suskun diyecem ben de:)

daschund
29-07-2015, 09:02
özgür hocam ;
Hayırlısı olsun...
babylone yada nil mavisi yakışır ..
sportium olursa değme keyfine :)

ayzinim
29-07-2015, 09:03
Onore eder beni:utan1:

ANKA
29-07-2015, 11:08
özgür hocam ;
Hayırlısı olsun...
babylone yada nil mavisi yakışır ..
sportium olursa değme keyfine :)
Bütçe maksimum 35-36 olur ekim kasım gibi o da krediyle falan, sportium alamam da belki eski bir premium bulurum 1-2 yıl kullanırım.

Onore eder beni:utan1:

Cem araba satılsın şu borç işi bitsin sonra parayı toparlayınca haber edeceğim yüzde 90 İstanbul'dan alırım arabayı. Denk getireyim çarşamba gelirim, Ömer arabaya tamam derse alırım, perşembe buluşmasına da katılır dönerim. Önceliğim babylone sonra beyaz, bulursan çok sevinirim Anka'nın suskunu veya babylone'u olur :)

converse10
02-08-2015, 18:31
Abim hayırlısı olması dileğim le, bende aynı niyetlerdeyim ve hiçbirşey yapalım gelmiyor artık aslana

Nurullh
02-08-2015, 21:55
Hocam hayırlısı olur inşallah. 308'ini satmak zorunda olduğun için ben de üzgünüm. Umarız en azından forumdan biri alır değerini bilecek birine gider. Hayırlısı bakalım 3. aslana kısmet inşallah.

ANKA
03-08-2015, 22:23
Satmaya niyetlenmiş olsak da gözüme takılan ne varsa halletmeden satmam beni bilen bilir. 4/4'lük olarak almadım belki ama 4/4'lük yapar öyle satarım.

Geçenlerde klimanın kokusu pek hoşuma gitmemişti polen filtresini sökeyim dedim sonra 1,5 yıldır bir türlü yapamadığım keçe restorasyonunu yapmaya karar verdim. Söktüm götürdüm eve poleni ve kapağı temizledim. Keçe de şöyle oldu:

Öncesi:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/DSC_2630_zpsyofbx5qq.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/DSC_2630_zpsyofbx5qq.jpg.html)

Sonrası:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/DSC_2637_zpsmsdypdy3.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/DSC_2637_zpsmsdypdy3.jpg.html)

Ayrıntılar için: Euro5 HDI motor keçe tamiratı (http://www.forumpeugeot.com/showthread.php?4873-Motorun-i%E7indeki-par%E7alanan-ke%E7eler-i%E7in-%E7%F6z%FCmler/page4)

converse10
03-08-2015, 23:18
Harikasın ya ! Hangi ara söküm tamir ettin helal sana çok güzel olmuş ellerine sağlık

ANKA
03-08-2015, 23:44
Harikasın ya ! Hangi ara söküm tamir ettin helal sana çok güzel olmuş ellerine sağlık

Teşekkürler İsmail, işte 19 gibi söktüm eve getirdim 21-22:30 arası yaptım. 1,5 saat uğraşmışım. Bant tesa olunca yapıştırdım, zaten dış kısım da kumaş gibi olunca direk yapıştı. Suya da neme de dayanıklı bu bant. İş görür yani. İnce süngerim de duruyor kısmet belki 3. aslana kısmet olur?

ayzinim
04-08-2015, 08:36
Tebrik ederim Özgür. Ellerine sağlık.

ANKA
16-08-2015, 14:25
Bugün aslanı güzelce temizledim. Çabuk kirlense de bu gri başka çok seviyorum temizken siyah kadar kirlenmiyor ama gösterişi benzer. http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/IMG_20150816_114513_zpsebb036db.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/IMG_20150816_114513_zpsebb036db.jpg.html)http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/IMG_20150816_115419_zpscdf5c33f.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/IMG_20150816_115419_zpscdf5c33f.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/IMG_20150816_115450_zps61c3505d.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/IMG_20150816_115450_zps61c3505d.jpg.html)
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/Mobile%20Uploads/IMG_20150816_115432_zps4d2ed7d7.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/Mobile%20Uploads/IMG_20150816_115432_zps4d2ed7d7.jpg.html)
Kamera da taktım aslana onu da kamera konusunda paylaşacağım.

ayzinim
16-08-2015, 15:18
Ter temiz olmuş, ellerine sağlık. Yolculuk öncesi terletmiş seni baya.

converse10
16-08-2015, 15:35
Çok gıcır olmuş güle güle kirlensin!

sessizgece
16-08-2015, 16:55
Maşallah mis gibi olmuş

filozofing
16-08-2015, 17:00
Gerçekten maşallah çok diri duruyo..

tsinanb
16-08-2015, 19:15
Plaka açık kalmış :D

Aslan da çok güzel parlıyor maşallah :)

ilker22
17-08-2015, 08:58
Bu aslanın temizliğine hayranım Maşallah :nazar

ANKA
04-09-2015, 00:16
Teşekkürler arkadaşlar. Uzun süredir adı geçen projemle ilgili mini bir fotoğraf paylaşayım bilerek sakladım sürpriz bozulmasın. Kimimiz çok beğenecek kimimiz belki hiç beğenmeyecek ama ustam sağolsun çok özendi. O kadar inceleme sonrası harcanan onca emeği görünce benim için 308'e takılacak en değerli far olacak. Çünkü başkasında olmayacak buna dünyadaki tüm 308'ler dahil :)
Şöyle ucundan bir bakın bakalım, 10 güne de bekleyin sürprizi:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/6414_zps5nhjtr1a.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/6414_zps5nhjtr1a.jpg.html)

filozofing
04-09-2015, 10:22
merakla bekliyoruz çalışmanı anka,eline sağlık..

mimit
04-09-2015, 11:09
çift cam moretta tarzında olacak sanırım :)

ayzinim
04-09-2015, 14:00
Sanki bir yerden gözüm ısırıyor ama çıkaramadım henüz. Merakla bekliyoruz. Eminim verilen emeği boşa çıkartmayacaktır.

cemoandcemo
04-09-2015, 17:40
Tri xenon mu uyguluyorsunuz

MX4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uludag
04-09-2015, 19:43
Maşallah hocam :)

ANKA
05-09-2015, 21:29
Arkadaşlar teşekkür ediyorum. Şu an sürpriz bozulmasın diye sorulara net cevaplar vermeyeceğim ama şunu bilin ki daha önce yapılmadı böyle bir şey. Üzerindeki herşey en kalitelisinden yapıldı ve yapılıyor. Belki "akıl kârı" değil ama kesinlikle çok farklı bir görüntüsü olacak. Usta elini çabuk tutarsa bayramdan önce bir bayram sürprizi sunacağım sizlere.

canmühür
06-09-2015, 21:25
Özgür bende merak ettim doğrusu :)

Ömer Gedik
06-09-2015, 21:50
Hadi bakalım beklemedeyiz

ANKA
22-09-2015, 22:28
Herkese merhaba, merakla beklene farlarımın bir balastında problem çıkmış bayrama yetişmedi farlar.
Hep paylaşacağım dedim epeyce geç oldu, Ankara Antalya arası 1200 km yol yaptım hemen hemen bir depo yakıtla. Cem'in suskunundan sonra paylaşası gelmiyor insanın böyle verileri ama paylaşayım yine de:)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/IMG_20150822_180026_zpsve3kgi5o.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/IMG_20150822_180026_zpsve3kgi5o.jpg.html)

Bu da 10000 km ortalamam
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/IMG_20150917_185630_zpsluyaodc4.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/IMG_20150917_185630_zpsluyaodc4.jpg.html)

Bugün de kardeşim pide alalım dedi aldım kızımı yanıma bindim aslana taktım anahtarı çevirdim 3 sene önceki ses heyhat!! cuvvvvvv baktım abuk subuk hatalar... kendi kendime çalışan silecekler, sönüp yanan ekran... evet dedim demek ki eski sahibi hiç değiştirmemiş; 2011 Ocak'ta trafiğe çıkan araç 4 yıl 8 ay hadi 1 -2 ay da fabrikada beklese 4 yıl 10 ay olmuş neredeyse 5. yıl dolmak üzere iken akümüz iflas etti. Tanıdık 3-5 kişiyi aradım herkes tatilde, apartmana baktım bir tane komşu yok aküye takviye isteyebileceğim. Biraz da üzüldüm açıkçası garip bir şehir hayatı insan ilişkileri minimum düzeyde falan... Neyse aradım ustayı anlattım durumu sağolsun Selim Usta almış takviye cihazını geldi, aslanı çalıştırdık, sonra stop etmeden servise gittik. 60 Amper Varta akü taktırdım 170 liraya. 50 lira da eve geliş gidiş, akü takma için ödedim. 220 lira sıkışmış yani bizim aslanın kalbine :)

Bu arada üzerine gelen akü yine aynı markaydı Fiamm diye bir marka. Kutupların ikisinde de ama eksi kutupta çok yoğun bir taşma vardı. Söktük attık taktık yenisini. Yine dün az kesik marş yapma dışında hiçbir belirti vermeden çat diye bitti akü. Bu sefer diğer aslandaki gibi kapıları falan kapatmama gibi bir sorun olmadı, kapıları açıp kapattım, dörtlü yanıyordu, camlar inip kalkıyordu. Fiamm kötü bir marka değil sanırım biz adını pek duymadık ondan belki. 5 sene de çok iyi aslında dizel araç için. Ayrıca benim araç auto6r artı olarak.

Akü şöyleydi:
http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/IMG_20150922_155028_zpsbupelv1h.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/IMG_20150922_155028_zpsbupelv1h.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/IMG_20150922_155023_zpsmsv2ydmt.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/IMG_20150922_155023_zpsmsv2ydmt.jpg.html)

http://i1270.photobucket.com/albums/jj606/ankasimmurg/IMG_20150922_155032_zpsxpw93tpi.jpg (http://s1270.photobucket.com/user/ankasimmurg/media/IMG_20150922_155032_zpsxpw93tpi.jpg.html)

Vartayı taktıktan sonra marş mükemmel oldu, arabada bariz bir farklılık hissettim, dün vites geçişleri bile garipti, hakkını yemeyeyim bir gün önce uyarmış aslında ben anlamamışım :) Tek sorunumuz akü olsun, xenon öncesi akünün değişimi iyi oldu aslında.

ayzinim
22-09-2015, 23:13
Senin veride gayet iyi Özgür. Ama yazılım ile daha da iyi olur kanısındayım.
Öncelikle geçmiş olsun. Neyseki yolda kalmamışsın. Antalya gidiş dönüşünde olmaması sevindirici. Yoksa tatil eziyete dönerdi. Aslan bu bakımdan seni yarı yolda bırakmamış. Yeni akünü de güle güle kullan. Sıkıntısız ve keyifli nice kilometrelere.

ANKA
22-09-2015, 23:33
Sağol Cem, yazılım r6 için rüya onun yerine 2.0 160+HP planım var ama biliyorsun araba beğenmiyorum :) Bugün yine selective mondeo gördüm aşkım depreşti o taba deri döşeme yok mu beni benden alıyor...

HamzaHakkı
23-09-2015, 00:16
Maşallah aslana en büyük sorun böyle olsun inşallah. Nice kilometrelere :)