Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza Tecrübe Paylaşım Platformu
Ömer Gedik
10-08-2014, 22:09
Allah rahmet eylesin. Kalanlara sabır diliyorum. Çok zor bir durum. Gurbetçilerin bu kadar yolu çekmelerini bende makul bulmuyorum ancak kalabalık olduklarında el mahkum diye düşünüyorlar. Sayıca az iseler onlarda uçak tercih ediyor. Benim kızdığım nokta ise Almanya veya X bir ülkede yaşayan vatandaşımız orada kurallara tam tamına riayet ederken burada herşey bambaşka oluyor. Tabi ki sözüm meclisten dışarı...
Bu arada araç Kia Carnival sanırım.
ayı_boğan
10-08-2014, 22:24
Allah rahmet eylesin. Kalanlara sabır diliyorum. Çok zor bir durum. Gurbetçilerin bu kadar yolu çekmelerini bende makul bulmuyorum ancak kalabalık olduklarında el mahkum diye düşünüyorlar. Sayıca az iseler onlarda uçak tercih ediyor. Benim kızdığım nokta ise Almanya veya X bir ülkede yaşayan vatandaşımız orada kurallara tam tamına riayet ederken burada herşey bambaşka oluyor. Tabi ki sözüm meclisten dışarı...
Bu arada araç Kia Carnival sanırım.
Helal olsun Ömer , kurallar konusunda çok güzel yazmışsın,aynen katılıyorum.Kia carnival konusundada katılıyorum.
@Anka, abi başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin.
Hasan_33
12-08-2014, 22:17
Tatil dönüsü ufak bir kaza attlattik. 7 saat yolculuktan sonra hanima devretmistim direksiyonu. mola icin burger king'e girecektik ki yol hatasinin etkisi ve dikkatsizlik sonucu yoldan ciktik. Allahtan son anda uyarmamla durdu hanim, asili kaldik yoksa devam edip asagiya kadar inseydi tatil zehir olacakti.
Burger King'in müdürünün dedigine göre ayni yerde haftada bir bu tür bir kaza oluyormus, giris yolu karsiya gecene kadar gözükmüyor.
Direksiyonu yine hanima verir miyim veririm,ona güvenim hala tam ;)
Elimde ses kayitli video var, cok ugrasmama ragmen bir türlü düzgün yükleme yapamiyorum.
geldigimiz yön karsida görünen yol, saga sola bakip karsiya gecerken park girisinin yolu son ana kadar gözükmüyor
http://i1186.photobucket.com/albums/z363/humangelir/kaza/PHOTO_20140810_171834.jpg (http://s1186.photobucket.com/user/humangelir/media/kaza/PHOTO_20140810_171834.jpg.html)
Adac sagolsun kaldirip yola koydu bizi, aracin altinda bir sorun yok, sadece marspiyerlerin altindaki demirler hafif egilmis ki daha öncede cok vurmusdum ayni yerleri.
http://i1186.photobucket.com/albums/z363/humangelir/kaza/PHOTO_20140810_175025.jpg (http://s1186.photobucket.com/user/humangelir/media/kaza/PHOTO_20140810_175025.jpg.html)
[IMG]http://i1186.photobucket.com/albums/z363/humangelir/kaza/PHOTO_20140810_175034.jpg (http://s1186.photobucket.com/user/humangelir/media/kaza/PHOTO_20140810_175034.jpg.html)
TanerHoca
12-08-2014, 22:23
Büyük gecmis olsun hasan.gercekten ucuz atlatmissiniz.Allah beterinden korusun.
Hasan abi cok geçmiş olsun allah beterinden korusun.
Valla verilmiş sadakanız varmış. Çok geçmiş olsun; tam zamanında müdehale etmişsiniz.
Hasan_33
13-08-2014, 02:38
Büyük gecmis olsun hasan.gercekten ucuz atlatmissiniz.Allah beterinden korusun.
amin hocam herkesi korusun.
Hasan abi cok geçmiş olsun allah beterinden korusun.
sagol mahmut
Valla verilmiş sadakanız varmış. Çok geçmiş olsun; tam zamanında müdehale etmişsiniz.
tesekkürler. Videoyu izledikce hanim hem üzülüyor hem tesekkür ediyor, aslinda bende biraz gec müdehale ettim, farkettigim anda sözlü müdehale yerine el frenini cekseydim yoldanda cikmayacaktik. Allah herkesi beterinden korusun.
Ömer Gedik
13-08-2014, 07:35
Çok geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız buna şükür
Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun bence müdahale gayet yerinde olmuş o anda daha iyisi yapılamazdı. Sonra geliyor insanın aklına ama olay anı bambaşka.
Yasin CCK
13-08-2014, 08:11
Toprağım çok geçmiş olsun. En ucuz şekilde atlatmışsınız. Olana çare yok, üzmeyin kendinizi. Selamlar...
cmr_cihangir
13-08-2014, 08:26
Hasan, geçmiş olsun. Allah beterinden korusun....
emrexxcv
13-08-2014, 09:52
Büyük geçmiş olsun Allah korumuş
Hasan_33
13-08-2014, 10:40
Çok geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız buna şükür
sagol Ömer
Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun bence müdahale gayet yerinde olmuş o anda daha iyisi yapılamazdı. Sonra geliyor insanın aklına ama olay anı bambaşka.
zaten hatirladigimiz ile videoyu izledikten sonraki gercek bayaga farkliydi. Hersey 2 saniye sürmüs.
Toprağım çok geçmiş olsun. En ucuz şekilde atlatmışsınız. Olana çare yok, üzmeyin kendinizi. Selamlar...
yok zaten topragim, ben aracdan inipte durumu gördükten sonra tamamen icim rahatladi da hanim sok gecirdi, nasil böyle birsey yaptim diye hala cok üzülüyor, hep onu teselli etmekle gecti zaman.
Hasan, geçmiş olsun. Allah beterinden korusun....
amin herkesi korusun
Büyük geçmiş olsun Allah korumuş
tesekkürler, evet aynen öyle oldu
ayı_boğan
13-08-2014, 10:59
Çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.
Büyük geçmiş olsun. Allah beterini göstermesin.
Can ÖNEL
13-08-2014, 12:17
Çok büyük geçmiş olsun. Allah'tan araç aşağı inmemiş. Çok şükür. Allah başka kazlardan korusun. Anlık kazalar oluyor yeterki cana gelmesin ben de 650km gidip kalacağımız öğretmenevinin girişindeki demiri altıma alıp bir gün oyalanmıştım.
Geçmiş olsun beterinden korumuş Rabbim..
Çok geçmiş olsun Hasan Bey,
Siz sanırım üst yoldan aşağıya doğru iniyordunuz, iyi ki o kaldığınız yolun sağı veya solundan aynı anda bir araç gelmemiş.
Bu sabah mudanya yolunda, tünel girişinde önümde ilerleyen renault, modelini tam bilemicem ufak bir arabaydı, ona arkadan çarptım. tünelin tam ortasında kaza olduğu için aniden fren yaptı. 90 km hızla gidiyordum. o birden fren yapınca, arkadan gitti :( çarpma sonucu, ön taraf dağılmıştır diye düşündüm. sonra araçlardan indik.plaka dışında, onda da bendede birşey yoktu devam ettik. benim hatam; takip mesafem kısaydı.bu sabah takip mesafesinin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlamış oldum.
bu da fotoğrafı;
http://i66.photobucket.com/albums/h247/serap_islek/ed31abf8-da49-40bc-84f1-350c89e59cea_zps3815e417.jpg
Geçmiş olsun. Hasarsız bir şekilde kazayı atlatmanız sevindirici.
SerhatRCZ
24-12-2014, 11:11
Geçmiş olsun , hem size bişey olmamış hemde ders çıkarmış olduk. Hepimiz dikkat etmeliyiz takip mesafesine. Tekrar geçmiş olsun.
sessizgece
24-12-2014, 11:13
Geçmiş olsun. Üzücü bir durum. Sizlerde bir şey olmaması sevindirici. Allah beterinden korusun
No Name's
Yasin CCK
24-12-2014, 11:15
Ucuz atlatmışsınız, geçmiş olsun.
ayı_boğan
24-12-2014, 13:28
Geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız.Allah beterinden korusun.
Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.
Tşk ederim. Allah beterinden saklasın. hızlı çarptım ama, inip baktığımda birşey olmadığını görünce rahatladım.
Geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız.
Geçmiş olsun. Bizde 307 sw varken ışıkta durduğumuzda arkadan bir araba vurmuştu bizi ileri atmıştı. Arabanın arkası dağıldı diye düşündük ama tampon çizilmemişti bile :)
Geçmiş olsun. Bizde 307 sw varken ışıkta durduğumuzda arkadan bir araba vurmuştu bizi ileri atmıştı. Arabanın arkası dağıldı diye düşündük ama tampon çizilmemişti bile :)
tşk ederim.bende ona şaşırdım zaten , frene bastım o kadar duramadım, o sese, o çarpmaya, ön taraf gitti dedim ama Allah'tan ucuz yırttım.
en son bana vurduklarında benide ileri attı vuran adam bende bişey olmamıştır diye indim 18bin masraf çıkardı servis :D
Allah beterinden saklasın, geçmiş olsun
Allah beterinden saklasın, geçmiş olsun
amin. çok tşk ederim.
cmr_cihangir
24-12-2014, 16:59
Bu konu başlığını her görüşümde içim bir cız ediyor. Çok geçmiş olsun. Sanırım sizinki nispeten ucuz atlatılmış bir kaza olmuş. Allah hepimizi beterinden korusun...
Bu konu başlığını her görüşümde içim bir cız ediyor. Çok geçmiş olsun. Sanırım sizinki nispeten ucuz atlatılmış bir kaza olmuş. Allah hepimizi beterinden korusun...
çok tşk ederim. Allah kimseye kaza göstermesin. çarpma anında, dörtlüler kendiliğinden yandı, bu özelliği de o arada öğrenmiş oldum :) bunu da paylaşmak istedim.
çok tşk ederim. Allah kimseye kaza göstermesin. çarpma anında, dörtlüler kendiliğinden yandı, bu özelliği de o arada öğrenmiş oldum :) bunu da paylaşmak istedim.
Abs devreye girince dörtlüler yanıyor
Emrah_06
24-12-2014, 20:32
Çok geçmiş olsun ucuz atlatılmış bir kaza Allah beterinden saklasın.
Frene bi kaç saniye sert basınca araç panik durumuna geçip flaşörleri normalden hızlı bi şekilde yakmaya başlar. Acil fren yardımı gibi bir ismi vardı sistemin. ( Bu sistemi destekleyen paketlerde mevcuttur)
Geçmiş olsun. Verilmiş sadakan varmış.
LG-D958 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
[QUOTE=Emrah_06;191741]Çok geçmiş olsun ucuz atlatılmış bir kaza Allah beterinden saklasın.
çok tşk ederim. Amin.
[QUOTE=ayzinim;191769]Geçmiş olsun. Verilmiş sadakan varmış.
Tşk ederim cem
jerpelea
24-01-2015, 19:54
Bugün aracı dayım almıştı şansına birisi gelip sağ ön çamurluktan çaprazlama vurmuş. Vuran araç suzuki swift. Vuran kişinin aracı çekici gelip götürmüş bizim aracın yürüründe sıkıntı yoktu. Karşı taraf suçunu kabul etti tutanak falan tutulmuş. Servisle görüştüm pazartesi getirin dediler. Kaza anında orda yoktum şimdi araç geldi detaylı inceledim ve bi tur attım. Çamurluluğun fara yakın üst kısmından 20 cm civarı kırılmış, davlumaz parçalanmış, davlumbazın içinden sarkan kopmuş 1-2 kablo gördüm. Ön tampon ileri doğru 1 cm esnemiş sanırım içten tutan yerleri kırık, silecek su deposu kırılmış, led gündüz farı çalışıyor fakat camı parçalanmış aynı şekilde sis farınında camı parçalanmış. Ek olarak sağ farın üst vidasının plastiği kırılmış ayrılmış tutan yer ile far.
Bunlar pek moralimi bozmadı ama araca binince farkettim direksiyonu tam düz tutunca araç sola doğru acayip şekilde gidiyor. 3 santime yakın sağa çevirince araç düz gidiyor. Darbenin etkisiyle akslarda rotlarda burçlarda amortisörde falan muhtemelen esneme ve yamulmalar olmuştur. Belki jantta hafiften yamulmuştur tam seçemedim karanlıkta ama titreme yapmıyordu 70 80km hız ile.
Size sormak istediğim karşı taraf suçunu kabul etti ve onun sigortasından karşılanacak hasar. Şimdi ben servise götürünce tamamen orjinal parçalarla değişim mi yapılır ? Yoksa tamir olacak yerler tamir edilip gerekli yerler orjinal yada yan sanayi parçalar ile mi değiştirilir ? Mesela sağ farın tutunduğu birleşme noktası kırılmış farda başka hasar yok yani bu farı komple değiştirirler mi yoksa o kırılan yere plastik kaynak tarzı birşey mi yaparlar ?
Ayrıca adamın ehliyet - ruhsat ve sigorta poliçesi fotokopilerini aldık birde tutanak ve fotoğraflar var başka bir şey lazım mı acaba ?
serdarhoca
24-01-2015, 19:59
Gecmis olsun.Oncefi aracim da (focus) bahsettiginiz gibi fari tutan parca kirilmisti ve far saglamdi, filar komple degisti.. Servise mutlaka bahsettiginiz direksiyon problemine baksinlar ve expere rapor tutmasini saglasinlar aksi takdirde sadece kaportaya bakip gecerler...
jerpelea
24-01-2015, 20:04
Sağolun Serdar hocam zaten sıcağı sıcağına ben gördüğüm tüm yerleri not aldım belki gereksiz bişey ama ne olur nolmaz dediğiniz gibi gözden kaçan yerler olur iletirim servise. Pazartesi servise götürünce tüm hasarlı parçaların orjinali ile değiştirilmesini isteyeceğim bakalım durum ne olacak. Burdan yazarım detayları
Bu arada karşı tarafın sigortası orjinal parça mı taktırır yoksa yan sanayi mi ?
HamzaHakkı
24-01-2015, 22:42
Çok geçmiş olsun Allah bir daha göstermesin.
Öncelikle geçmiş olsun. Kaskoda olay şöyle diye biliyorum, sizin poliçede eğer kaza sonrası orijinal parça kullanılır diyorsa öyle yapılır ama demiyorsa yan sanayi de kullanabilirler. Zaten sizin kasko yaptırır parayı diğer aracın trafik sigortasından alır diye biliyorum. İçiniz rahat olsun istiyorsanız tanıdık bir yere gidin nerde yaşadığınızı unuttum ama Ömer'in yeri de kasko ile anlaşmalı tamirat yapıyor diye biliyorum. Satmayı düşünürken üzücü olmuş ama cana gelmesin bunlar hallolur.
Ömer Gedik
24-01-2015, 23:01
Öncelikle geçmiş olsun. Detaylı bir cevap yazmak istedim sorularınıza...
Eğer karşı tarafın Trafik Sigortasından yapılacaksa azami Yan Sanayi kullanımına gidilir. Kaskoda ise özel servis onarımı veya Orjinal parça gibi belirli klozlar var buna göre onarım yapılıyor. 308 sahipleri olarak şanslı olduğumuzu düşünüyorum çünkü doğru düzgün yan sanayi parçası yok. Haliyle büyük ihtimal orjinal parça takılır.
Far konusunda eğer değişim istemiyorsanız far onarım kiti 308 için mevcuttur. Far onarım kiti ile far ayaklarının tamiri talebinde bulunun aksi halde far değişir. Eğer far gövdesinde kırık varsa farınız kesinlikle değişir.
Eğer tekerler tarafından çarptıysa Alt rotil kısımından yani uç kısımdan salıncak yamulmuştur. Diğer ihitmaller de amortisör ve Rot kolu-Rotbaşı eğilmeleridir.
Evraklarınız yeterlidir. Tutanakta ıslak imza olması önemlidir.
Eğer Tampon ve Çamurlukta hasar varsa sigorta bu plastik parçaları Autoking veya RS gibi servislere yönlendirerek plastik tamiri yaptırıyor. Eğer tamir yapılamazsa yeni parça geliyor.
jerpelea
24-01-2015, 23:33
Çok geçmiş olsun Allah bir daha göstermesin.
Sağolun, amin Allah kimseye göstermesin.
Öncelikle geçmiş olsun. Kaskoda olay şöyle diye biliyorum, sizin poliçede eğer kaza sonrası orijinal parça kullanılır diyorsa öyle yapılır ama demiyorsa yan sanayi de kullanabilirler. Zaten sizin kasko yaptırır parayı diğer aracın trafik sigortasından alır diye biliyorum. İçiniz rahat olsun istiyorsanız tanıdık bir yere gidin nerde yaşadığınızı unuttum ama Ömer'in yeri de kasko ile anlaşmalı tamirat yapıyor diye biliyorum. Satmayı düşünürken üzücü olmuş ama cana gelmesin bunlar hallolur.
Sağolun hocam dediğiniz gibi cana geleceğine mala gelsin. Aracı 3-4 gün önce satmaktan vazgeçtik bugünde bu talihsiz olay geldi bunda da vardır bi hayır. Ben daha uzun süre binerim bu araca orjinal parça isteğim bu yüzden. Yani hasar kaydı fazla olsun ama orjinal olsun. Ömer beyin yeri aklıma geldi ama Esenyurt Deniz Peugeot servisinde dayımın tanıdıkları olduğu için direk orayla irtibata geçmiş bide aracın 2 yıl daha garantisi var babamlar yetkili servise götürelim elektronik sistemlerde sıkıntı varsa sonradan garanti problem olmasın diye düşündüler bende birşey demedim o yüzden.
Öncelikle geçmiş olsun. Detaylı bir cevap yazmak istedim sorularınıza...
Eğer karşı tarafın Trafik Sigortasından yapılacaksa azami Yan Sanayi kullanımına gidilir. Kaskoda ise özel servis onarımı veya Orjinal parça gibi belirli klozlar var buna göre onarım yapılıyor. 308 sahipleri olarak şanslı olduğumuzu düşünüyorum çünkü doğru düzgün yan sanayi parçası yok. Haliyle büyük ihtimal orjinal parça takılır.
Far konusunda eğer değişim istemiyorsanız far onarım kiti 308 için mevcuttur. Far onarım kiti ile far ayaklarının tamiri talebinde bulunun aksi halde far değişir. Eğer far gövdesinde kırık varsa farınız kesinlikle değişir.
Eğer tekerler tarafından çarptıysa Alt rotil kısımından yani uç kısımdan salıncak yamulmuştur. Diğer ihitmaller de amortisör ve Rot kolu-Rotbaşı eğilmeleridir.
Evraklarınız yeterlidir. Tutanakta ıslak imza olması önemlidir.
Eğer Tampon ve Çamurlukta hasar varsa sigorta bu plastik parçaları Autoking veya RS gibi servislere yönlendirerek plastik tamiri yaptırıyor. Eğer tamir yapılamazsa yeni parça geliyor.
Çok sağolun. İlgili cevabınız için teşekkür ederim Ömer hocam. Aracı satmaktan vazgeçtik zaten uzun vadede binmeyi düşünüyorum o yüzden yapılmışken orjinalleri ile değişmelerini talep edeceğim. Babamlar da bu konuda biraz pinpirikli zaten :) Far tamir kitini hiç görmedim ama kabaca yapıştırmalı eklemeli yada sonradan sıkıntı çıkartacak birşeylerse direk değiştirsinler tabi bunlar benim dememle oluyor mu olmuyor mu bilemiyorum. Karşı taraf %100 hatalı olduğunu kabul ediyor tutanağıda bu şekilde tutmuşlar. Adam birisiyle tartışmı o sinirle şerit ihlalide yaparak bizim araca çarpmış.
Çamurluk 20 cm kadar çatlamış 1-2 tanede ufak çatlaklar var. Adam çaprazlama çarptığı için ön tampon yarım santim falan ileri kaymışdı onu farkettim. Kaput ve ön tampon boşluğu fazlalaşmış. Dediğiniz gibi tekerlekde darbe almış dışardan pek hasar yokmuş gibi duruyor ama araca binip sürünce farkettim büyük oranda direksiyonu sağa çevirmezsem araç düz gitmiyor. Birde U tarzı dönüşte ses geldi sağ darbe alan tekerden ben bıraktım aracı Pazartesi yavaş yavaş gideceğim servise. Bu arada üstte Anka hocamada yazdım, garantisi devam ediyor elektronik aksamlarda falan sıkıntı varsa garantiyi etkilemesin sonradan uğraşmayalım diye yetkili servise götürelim dediler bizede yakın 5-6 km. Yoksa aracı görünce aklıma sizin servis geldi.
Peki Ömer ustam bu salıncak, amortisör, rot kollarında falan hasar varsa araç eskisi gibi olur mu ? Yoksa yengeç gibi sağa sola çok çekme yapar mı araç ?
POLISTNBLS
25-01-2015, 01:25
Çok geçmiş olsun kardeşim, Allah beterinden korusun.
Geçmiş olsun benim kazaya çok çok benziyor banada sol çaprazdan vurmuştu, Ömer'in dediği noktalar değişti Allah razı olsun çok uğraşmıştı exper ve kasko tarafıyla,sıfır halinden daha iyi oldu aracımın yürürü,konusu açılmışken burdan tekrar çok çok teşekkür ediyorum. :tesekkur
TanerHoca
25-01-2015, 10:28
geçmiş olsun.
jerpelea
25-01-2015, 13:33
Sağolun Allah kimseye göstermesin
Emrah_06
25-01-2015, 14:07
Çok geçmiş olsun.
Maalesef sigorta da böyle büyük bi saçmalık var yan sanayi ürüne yönlendiriyorlar değişim olacaksa ...
Far tamir kiti doğrudan fara uygun üç vidalı bir parça aracın kaputu açıp farın arkasına bakın vida deliklerini görürsünüz. Sonuçta orijinal ekipman o da sadece tırnak kırıksa tamir kiti ile de olur bence. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur çöl aslanı.
jerpelea
25-01-2015, 15:54
Çok geçmiş olsun.
Maalesef sigorta da böyle büyük bi saçmalık var yan sanayi ürüne yönlendiriyorlar değişim olacaksa ...
Sağolun Emrah bey. Bakalım yarın götüreceğiz aracı ne diyecekler.
Far tamir kiti doğrudan fara uygun üç vidalı bir parça aracın kaputu açıp farın arkasına bakın vida deliklerini görürsünüz. Sonuçta orijinal ekipman o da sadece tırnak kırıksa tamir kiti ile de olur bence. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur çöl aslanı.
Anladım hocam zaten şimdi gündüz gözüyle gördüm aşağıya fotolarıda atıyorum far tertemiz sadece far ayağı ile farın birleşme noktası kırılmış.
jerpelea
25-01-2015, 15:58
Araca uzaktan bakılınca hasar yok gibi. Fotoğraflarda göründüğü gibi bizim çamurluk çatlamış davlumbaz kırılmış tampon hafif ileri esnemiş ama adamın aracın sol ön tarafı baya dağılmıştı. Muhtemelen suzukinin önü biraz ufak olduğu için bütün darbe bizim sağ tekere gelmiş zaten burdan belli olmuyor ama canlı gözle bakınca lastiğin alt tarafı içe doğru kamberleşmiş
http://i.hizliresim.com/qmQ6YR.jpg
http://i.hizliresim.com/MP8NEg.jpg
http://i.hizliresim.com/g4vd55.jpg
http://i.hizliresim.com/N98aWa.jpg
Yani şu son resimdeki yere alttan üste geçen bir parça düşünün yine çamurluğun ucuna geçiyor. Resim vardı benim konuda.Aslında çok birşey yok hepsi hallolur ama kasko işe girince meblağ epey artar hani şöyle söyleyeyim kasko olmasa 1000 lira tutmaz bu tamirat.
Tamir kiti şöyle http://www.forumpeugeot.com/showthread.php?6828-K%FDr%FDlan-far-t%FDrnaklar%FD-i%E7in-%E7%F6z%FCm-%F6nerisi
Bu arada çamurluk değişecekse çok iyi boyansın ton tutmazsa asla almayın. Ton tutturamıyor ustalar keşke parça Fransa'dan direk orijinal boyalı gelse. Türkiyede bu boya işini hakkıyla yapan çok az yer var. O yüzden çamurluk tamir olabilirse yapılsın diyeceğim ama yırtık büyük. Hayırlısı olsun gözünüzü dört değil on dört açın bu süreçte.
jerpelea
25-01-2015, 16:11
Yani şu son resimdeki yere alttan üste geçen bir parça düşünün yine tampon ucuna geçiyor. Resim vardı benim konuda.Aslında çok birşey yok hepsi hallolur ama kasko işe girince meblağ epey artar hani şöyle söyleyeyim kasko olmasa 1000 lira tutmaz bu tamirat.
Sizin konuyuda incelemiştim daha önceden şimdi anladım hocam. Evet dediğiniz gibi kasko işin içine girince fazla olacak tutar. Parça fiyatlarını bilmiyorum ama çamurluk + davlumbaz + led far + sis farı + silecek suyu deposu değişecek görünür olarak. Far ayağı tamir kitiyle yapılır tamponun tutunan yerleri kırıldımı yoksa sağlam mı bilemiyorum görünürde benim eskiden sürttüğüm yer hariç ufak tefek çizikler var. Sanırım en önemlisi sağ alt takımlar ve jant ne kadar hasar var hiç bilmiyorum. Araç düz gitmiyor zaten direksiyonu yaklaşık 2-3 cm sağa çevrili tutmak zorunda kalıyorum bide U çekeryen ve sert fren yapınca sağ taraftan değişik sesler geliyor. Neyse bakalım ufak bi kazayla atlatmışlar çok şükür Allah cümlemizi beterinden korusun.
Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun
jerpelea
25-01-2015, 20:00
teşekkürler sağolun, amin cümlemizi.
Ömer Gedik
25-01-2015, 21:08
jerpelea hasar tutar olarak az tutmaz ama mühim bir hasar değil. Tekerleğin duruşu bozuk görünüyor. Sağ ve solda tekerleğin konumuna bir bak ve kıyasla istersen. Farın altından görülen sacda hasar sebebiyle eğrilmiş.
Parça fiyatlarını yazayım bilgi maksatlı
Far 377,74 TL veya Far Ayağı tamir kiti 139,24 TL
Led 373,86 TL
Sis Farı 122,78 TL
Çamurluk 359,52 TL
Ön Davlumbaz 116,87 TL
Silecek Su deposu 158,49
Çok geçmiş olsun. Verilmiş sadakan varmış.
jerpelea
25-01-2015, 23:25
Çok geçmiş olsun. Verilmiş sadakan varmış.
Sağolun kazayı dayımlar yaptı aynen dediğiniz gibi verilmiş sadakaları varmış.
jerpelea hasar tutar olarak az tutmaz ama mühim bir hasar değil. Tekerleğin duruşu bozuk görünüyor. Sağ ve solda tekerleğin konumuna bir bak ve kıyasla istersen. Farın altından görülen sacda hasar sebebiyle eğrilmiş.
Parça fiyatlarını yazayım bilgi maksatlı
Far 377,74 TL veya Far Ayağı tamir kiti 139,24 TL
Led 373,86 TL
Sis Farı 122,78 TL
Çamurluk 359,52 TL
Ön Davlumbaz 116,87 TL
Silecek Su deposu 158,49
Evet Ömer ustam aynen dediğiniz gibi hasar azmış gibi görünüyor dıştan bakınca ama parça parası işçilik falan derken birde yazdıklarınıza ek olarak tekerleğin durumuda eklenirse baya hasar çıkacak.
sessizgece
25-01-2015, 23:29
Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun
No Name's
jerpelea
29-01-2015, 02:36
Sağolun teşekkürler. Şimdi tramerden baktım "Dosya Durumu: 83 - MUTABAKAT - İHBARI ALAN ŞİRKETİN %100 KUSUR KABULU (SON DURUM)" Karşı taraf suçunu kabul etmişti zaten %100 suçlu olarakda işlenmiş.
Allah kimseye göstermesin, inş. bizim araçda en kısa sürede eski randımanına kavuşur.
Emrah_06
29-01-2015, 06:45
Tekrar geçmiş dosyanin sonuca ulaşması sevindirici bazen geciktiriyorlar yada şirketlerden biri arıza cikariyor araca ne kadar hasar çıkardılar?
jerpelea
29-01-2015, 13:32
www.sbm.org.tr'den Kaza tespit tutanağı sorgulama işlemi altından baktım fakat sizin dediğiniz gibi ne kadar hasar çıktığını nerden öğreneceğim bulamadım. Eksper raporu sorgula kısmı var fakat sürekli kayıt bulunamadı diyor. Hem sigortalının hem kazayı yapan akrabamızın tc kimlik numarasını giriyorum olmuyor. Acaba nerden öğrenebilirim ?
Öncelikle Geçmiş Olsun
sigortadan karşılanacak kazalarda aracı götürdüğünüz servis a'dan z'ye aracın heryerine bakıp değişecek parca listesini çıkarır bundan sonra exper gelir araca bakar daha sonra yan sanayi yada orjinal olarak parçaları temin edip yollar bu tip durumlarda aracı resmi servise çektirmek çok önemli hasar tespiti açısından.tutarıda ancak servisten öğrenebilirsiniz.benim önceki aracımla olan kazada servis 18bin tl lik liste çıkarmıştı sigortada yaptırmadı aracı alıp parasını verdi.işin içine kasko girerse hafif yamulan yere bile değişim yazarlar buda hasar kaydını çok kabarık gösteriyor.örneğin şimdiki aracımla ilk sahibi köpeğe çarpmış ön tampondaki ızgara kırılmış komple tampon değişmiş içerde radyatör fanı yamulmuş buda yamuk risk edemeyiz diyip değişim yazmışlar kasko olduğu için,resmi servisteki ustalarla görüştüm tamir ederdik ama kasko girince işe böyle oldu dediler.
rapor sorgulamayı bende denemiştim ve sonuç alamamıştım.
uzun oldu ama olsun
jerpelea
14-02-2015, 14:39
Herkese teşekkür ederim Allah razı olsun. Allah kimseye göstermesin.
Aracı 1 saat önce teslim alıp eve getirdim. Çekip çekmeme durumunu pek deneyemedim trafik yoğundu ama bir sıkıntı yok gibi. Toplam 2442 TL masraf çıkmış. Boya konusunda sıkıntı yok hiç yapılmamış gibi birebir orjinal duruyor boyası ton farkı sıfır. Heralde araba 1.5 yaşında daha eskime solma yok o yüzden sıkıntı olmadı. Listede tek gözüme çarpan "silecek suyu deposu" orada göremedim dikkatimden kaçtı evde farkettim ama silecekleri denedim içinde su var eğer değişme olmasaydı zaten 10 dakikada tüm su akıp gidiyordu. Yinede ağzına kadar doldurup bi deneyeceğim.
http://i.hizliresim.com/58YGnd.jpg
Tekrar geçmiş olsun Allah daha kötüsünü göstermesin. Meblağ düşük satarken çok sıkıntı çıkmaz. Keyifle binmeye devam edin kaldığınız yerden.
HamzaHakkı
14-02-2015, 17:29
Geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın.
jerpelea
14-02-2015, 18:03
Amin Allah kimseye yaşatmasın. Silecek deposuda değişmiş bu arada denedim sıkıntı yok. Yarın sağa sola çekme ve direksiyon düzken araç düz gidiyor mu ona bakacağım bugün sıkıntı yoktu ama detaylı olarak deneyemedim.
Bu arada Mepa Peugeot servisinin ellerine sağlık eğer çamurluk boyasız geldiyse ve serviste boyadılarsa işçilikleri kusursuz olmuş. Tamponunda sağ alt kısmında sürtme vardı 10 15cmlik onuda boyamışlar baya detaylı inceledim ton farkı zaten yokta en ufak bi boya akması yada herhangi bir kusur görmedim. Zaten o ufak sürten kısmı ben sürtmüştüm hep gözüme batıyordu lakin nazarlık niyetine boyatmamıştım bu vesileyle boyanmış oldu. Heralde bu kazayla büyük bi nazarı çıkmıştır. :)
serdarhoca
14-02-2015, 19:08
Geçmiş olsun tekrardan...
sessizgece
15-02-2015, 01:09
Geçmiş olsun. Keyifli ve kazasız sürüşler
No Name's
TanerHoca
15-02-2015, 08:32
gözün aydın.
ilk ve son olsun. :iyi
jerpelea
16-02-2015, 16:39
Teşekkürler bu arada bugün karşı tarafa dava açtık aracın değerinin düşmesinden dolayı. Servis bi avukat önerdi görüşün dedi ilk kazası olduğu için karşı tarafın sigortasından alırlar parayı dedi görüştük gerekli belgeleri verdik 5-6 ay içinde belli olur dedi bakalım ne olcak. Değer düşme tespiti yapılıp nakit olarak veriliyormuş sanırım.
Teşekkürler bu arada bugün karşı tarafa dava açtık aracın değerinin düşmesinden dolayı. Servis bi avukat önerdi görüşün dedi ilk kazası olduğu için karşı tarafın sigortasından alırlar parayı dedi görüştük gerekli belgeleri verdik 5-6 ay içinde belli olur dedi bakalım ne olcak. Değer düşme tespiti yapılıp nakit olarak veriliyormuş sanırım.
İşte beklediğim bir yazı demek oluyormuş. Hep diyordum suç yok günah yok adam gelsin vursun olan bizim arabamıza olsun. Olması gereken bu sonuçta değeri düşüyor ve tek suç karşı taraf. İnşallah kısa sürede sonuçlanır.
jerpelea
17-02-2015, 00:09
İşte beklediğim bir yazı demek oluyormuş. Hep diyordum suç yok günah yok adam gelsin vursun olan bizim arabamıza olsun. Olması gereken bu sonuçta değeri düşüyor ve tek suç karşı taraf. İnşallah kısa sürede sonuçlanır.
İnşallah ANKA hocam. Ben de böyle bişeyi duymuştum ama karşı taraftan bizzat alındığını zannediyordum servisteki görevli dava açmayı düşünürseniz bi numara vereyim görüşün dedi. Ardından kazanırsanız zaten karşı tarafın sigortası öder sizin ilk kazanız olduğu için dedi. Onun üzerine avukata vekalet verdik bakalım 5-6 ay sürer dedi olumlu sonuçlanırsa yine bilgi veririm.
Bugün kaza adlı talihsizlik beni de buldu canımız sıkıldı ama bizde bir şey yok iki önümüzdeki araç sola dönülmez işaretinin olduğu yolda sola dönmeye çalışınca önümdeki araç frenledi ben de frenledim ve çarpmayayayım diye burnu sağa çıkardım sağdan sıyrık arkadan darbe ve onun etkisiyle önümdeki aracı sıyırarak sol ön tampondan sıyrıklarla kazayı atlattık arka tampon kırık, tampon demiri yamulmuş ve arka bagajda stepne lastiğin koyulduğu yerin sol köşesini içeriye katlamış yani anladığım kadarıyla tampon demiri bağlı olduğu bölgeye baskı yapıp arka bagaj stepne boşluğunu kastırmış, bagaj kapağının açılma yerinde de bi göçük var maalesef taksici amca hiç frene basmamış anlaşılan bodoslama dalmış benim arkaya :kafa araba serviste yarın exper gelip bakacak sonra onay çıkınca arabamın serviste yatış günleri başlayacak, aklınızda olsun her darbe için kazaya karışan araçların hepsiyle ayrı tutanak tutulmalı ve gereklii evraklar toplanmalı ben kazanın şokuyla sağ tarafıma vuran arkadaşı kaçırdım artık ön taraftaki işlemleri ben karşılayacağım kaskom olmadığı için yapacak birşey yok böylelikle geçmiş olsun diyorum herkese kazasız şürüşler resimler aşağıda.....
http://i933.photobucket.com/albums/ad174/Ercan_Hondi/Mobile%20Uploads/IMG-20150305-WA0000_zpsl0np1vke.jpg (http://s933.photobucket.com/user/Ercan_Hondi/media/Mobile%20Uploads/IMG-20150305-WA0000_zpsl0np1vke.jpg.html)
http://i933.photobucket.com/albums/ad174/Ercan_Hondi/Mobile%20Uploads/IMG-20150305-WA0004_zpsc2qh00kh.jpg (http://s933.photobucket.com/user/Ercan_Hondi/media/Mobile%20Uploads/IMG-20150305-WA0004_zpsc2qh00kh.jpg.html)
http://i933.photobucket.com/albums/ad174/Ercan_Hondi/Mobile%20Uploads/IMG-20150305-WA0002_zpstyvvpgkg.jpg (http://s933.photobucket.com/user/Ercan_Hondi/media/Mobile%20Uploads/IMG-20150305-WA0002_zpstyvvpgkg.jpg.html)
http://i933.photobucket.com/albums/ad174/Ercan_Hondi/Mobile%20Uploads/IMG-20150305-WA0006_zpsz5klzniz.jpg (http://s933.photobucket.com/user/Ercan_Hondi/media/Mobile%20Uploads/IMG-20150305-WA0006_zpsz5klzniz.jpg.html)
TanerHoca
05-03-2015, 16:19
gecmis olsun.Allah beterinden korusun.
"Gümüş Ok"
Çok geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış. Allah beterinden korusun.
geçmiş olsun.Allah beterinden saklasın.
Çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun
sessizgece
05-03-2015, 18:16
Geçmiş olsun. Allah korumuş
No Name's
Çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun
HamzaHakkı
06-03-2015, 00:08
Geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın.
jerpelea
06-03-2015, 01:04
Çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın. İnşallah aracınız en kısa sürede eski randımanına kavuşur.
ahmetyldz
06-03-2015, 10:16
Cok gecmis olsun
Sent from my iPhone using Laga of Luga
Çok büyük geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.
hepinize çok teşekkürler iyi dilekleriniz için...
woonmalker
06-03-2015, 14:52
Gecmis olsun. Caniniza bisey olmasin mal bulunur..
sabaniren
06-03-2015, 18:14
Gecmis olsun Allah c.c saglik versin
Merhaba Arkadaşlar,
7 Mart Cumartesi günü çok ilginç bir gün yaşadım.
Saat 13:00 de ailemi almak için Ferah mahallesinden Kısıklı meydanına doğru giderken trafik yoğun olduğu için durduk. Önümdeki araç ile 50-60 cm. boşluk vardı. Trafik hareketlenince önümdeki araç geri kaymaya başladı. Ben başladım korna çalmaya, 10-15 sn korna basmama rağmen inat etti frene basmamaya geldi bana çarptı. Aslında çok büyük bir şey değil. Ön tamponda hafif yatay bir kırık çizgi oluştu. Ama adamın pardon bile dememesi beni sinir etti. Normaldir olur böyle şeyler dedi. O kadar korna çaldım neden frene basmadınız dedim. Baktım adam işim var gideceğim demeye. Dedim gidemezsin tutanak tutacağız dedim. Ve tuttuk.http://i.hizliresim.com/ao8Aqd.jpg (http://hizliresim.com/ao8Aqd)http://i.hizliresim.com/WV8PWq.jpg (http://hizliresim.com/WV8PWq)
Resimde görüldüğü gibi çokönemli bir şey değil. Akıllı telefon ile kaza tutanağı tuttuk. Şimdi ise ben pişman oldum. Çünkü yaptırılacak bir şey yok.
Tutanağın iptal edilmesi için yani ileride hasar kaydı sorgulamada çıkmaması için sigorta şirketine yazı yazdım bakalım,inşallah hallederiz.
Adamın pişkinliği sadece ve sadece "pardon" dese bende eyvallah olur böyle şeyler deyip geçeceğim ama işte sinir etti beni.
Neyse ondan sonra ailemi alıp market alışverişi için saat 17:00 civarı marketin önüne park ettim.
Biz markette alışveriş yaparken kızım araçta beklemek istedi. 15 dk sonra kızım aradı. Arabaya biri çarptı diye.
Meğer yanımıza markette çalışan biri motorsikletini park etti. Dediğine göre rüzgar motorsikleti devirip aracın sağ ön kapısına çarptı.
http://i.hizliresim.com/gkvGA3.jpg (http://hizliresim.com/gkvGA3)http://i.hizliresim.com/blZ0M8.jpg (http://hizliresim.com/blZ0M8)
Motorsikletçinin de ne ehliyeti var ne de sigortası.
Bugün hem tanıdığım ustanın yanına gittim, onunda tanıdığı boyacıya hemde yetkili servise gittim.
Ben komple kapıyı boyattırmak istemiyorum. Rotüş yaptırayım diyorum.Meğer bizim araçlar sedefli olduğundan rotüş yapılmıyormuş.
Yetkili servis zaten rotüş boyası yok. Komple kapıyı sedefli boyarız. Ama illa rotüş yap derseniz. Bildiğimiz düz beyaz boya ile yaparız ama o da sırıtır dedi.
Aynı şeyleri tanıdığım ustanın boyacısı da dedi.Bende ikisine de aynı şeyi şöyledim. Paslanmasını önlemek için bir şey yapmamız lazım dedim.
İkisi de bana, öyle kolay kolay paslanmaz. İstanbul trafiği bu bir süre daha kullan ne zaman istersen komple kapıyı boyatırsın dediler.
Yani birincisi ben içerideyken sabit duruyordum. İkincisinde içinde bile yoktum. Benim araç mıknatıs gibi çekiyor mu bu tür olayları anlamadım ki.
Bu boya-rotüş konusunda fikir,görüş ve önerileriniz nedir. Hiç bir şey yaptırmayayım mı?
canmühür
09-03-2015, 23:40
Bence kapının komple boyanmasındansa kapıdaki çizik için sadece çiziğin olduğu yere beyaz bir boya sürülüp göze batmaması namına müdahale edilebilir. Sedefli boyanın rötuş yapılmadığını bilmiyordum. Yapılabilirliği varsa o bölge rötüşlenebilir.
kırmızı35
10-03-2015, 00:02
Geçmiş olsun bencede komple boyatmaktansa beyaz boyayla çiziğin üzerini kapatmak daha mantıklı gri metal gözükeceğine beyaz boya gözüksün daha az göze batar soranada nazar boncuğu dersiniz
Öncelikle çok geçmiş olsun. Trafikte çok fazla dikkatsiz sürücü var biz ne kadar dikkat edersek edelim kaçamayabiliyoruz bu tip durumlardan. Bana kalırsa kapıyı tamamen boyatmayın çizik tamamen boya gerektirecek kadar büyük değil. Uzaktan çektiğiniz fotoğrafta çizgi pek belli de olmuyor. Bizim arabanın da kapısında Yaklaşık 1 cm çapında boya kalkmıştı aldığımızda nazar boncuğu olarak kalsın dedik karışmadık. Eğer sizi çok rahatsız ediyorsa beyaz boyayla rötuş yapın ama arabanız yeni olduğu için komple boya yapmaya gerek yok
Bence kapının komple boyanmasındansa kapıdaki çizik için sadece çiziğin olduğu yere beyaz bir boya sürülüp göze batmaması namına müdahale edilebilir. Sedefli boyanın rötuş yapılmadığını bilmiyordum. Yapılabilirliği varsa o bölge rötüşlenebilir.
Yetkili servis sedefli beyaz'ın rotüş boyası olmadığını söyledi.
Geçmiş olsun bencede komple boyatmaktansa beyaz boyayla çiziğin üzerini kapatmak daha mantıklı gri metal gözükeceğine beyaz boya gözüksün daha az göze batar soranada nazar boncuğu dersiniz
Teşekkürler iyi dilekleriniz için. Evet artık her yerde nazar boncuğu oluşmaya başlayacak bu gidişle :) Neyse Allah beterinden korusun.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Trafikte çok fazla dikkatsiz sürücü var biz ne kadar dikkat edersek edelim kaçamayabiliyoruz bu tip durumlardan. Bana kalırsa kapıyı tamamen boyatmayın çizik tamamen boya gerektirecek kadar büyük değil. Uzaktan çektiğiniz fotoğrafta çizgi pek belli de olmuyor. Bizim arabanın da kapısında Yaklaşık 1 cm çapında boya kalkmıştı aldığımızda nazar boncuğu olarak kalsın dedik karışmadık. Eğer sizi çok rahatsız ediyorsa beyaz boyayla rötuş yapın ama arabanız yeni olduğu için komple boya yapmaya gerek yok
Çok teşekkürler, iyi dilekleriniz için. Aynen gittiğim yerlerin hepsi de aynen şunu söyledi. "Daha dur daha neler olacak bu İstanbul trafiğinde"
Yok beni rahatsız etmiyor, gözüm alıştı sanırım.
Bu arada bu sabah sms geldi sigorta firmasından.
En başta anlattığım tutanak tutulan kazayla ilgili tramer kayıt sorgulamasında gözükmesin diye iptal ettirmeye çalışacağım demiştim ya.
Sigorta aynen şöyle yazmış.
"Sayın müşterimiz, ..... nolu KTT no ile mobil tutanak girişi yapılmış gözükmektedir. Tramerde ki bilgiler ne yazık ki silinmemektedir. Bu kaza tutanağı sms sorgulamasında bilgilendirme amaçlı gelecektir. Saygılarımızla"
Demek ki silinemiyor arkadaşlar. Yaptırmazsam hasar kaydı sms sorgulamasında bu kaza tutanağı çıkacak ama parasal karşılığı olmayacak sanırım. Yani sıfır masraf gözükecek.
Demek ki bundan sonra ufak kazalarda mobil değil kağıt-kalem tutanak kullanmak lazım. Duruma göre iptal etme şansımız olur.
Ömer Gedik
10-03-2015, 09:07
Mobil tutanak duymamıştım. Geçmiş olsun. Boyattırmayın bence de
Bilgi amaçlı, bulunsun. Belki ihtiyacı olan çıkar (umarım kimsenin ihtiyacı olmaz.)
http://www.sbm.org.tr/tr/Haberler/sayfalar/mobil-kaza-tutanagi.aspx
Mobil tutanak duymamıştım. Geçmiş olsun. Boyattırmayın bence de
Teşekkürler, evet akıllı telefonlar için olan uygulama. Zaten arkadaş ta linkini paylaşmış.
Bilgi amaçlı, bulunsun. Belki ihtiyacı olan çıkar (umarım kimsenin ihtiyacı olmaz.)
http://www.sbm.org.tr/tr/Haberler/sayfalar/mobil-kaza-tutanagi.aspx
Allah kimseyi düşürmesin tabi ama bu uygulamayı kullanan biri olarak şunu söyleyeyim. Kağıt tutanaktan çok daha iyi.
Bir kere ne yapmanız gerektiğini atlamıyorsunuz. Size ne yapmanız gerektiğini sırayla gösteriyor.
Ayrıca detaylarla da uğraşmıyorsunuz mesela plakayı yazınca sigorta bilgileri otomatikman çıkıyor. Yani sigorta bilgileri yazmanıza gerek kalmıyor.
Ama işte benimde başıma geldiği gibi daha sonra iptal ettirmek isterseniz edilemiyor.
Kağıt üzerinde tutsaydım işleme sokturmaz iptal ettirmiş olurdum yani.
Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.
Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.
Eyvallah, sağolasınız.
HamzaHakkı
10-03-2015, 21:20
Geçmiş olsun, o kadar küçük bir çizik için boyatmaya gerek yok. Normal boya sürmenizi kesinlikle tavsiye etmem daha önce sedefli beyaz bir 508 de çok küçük kısma normal beyaz boya sürmüştük fakat aşırı derecede çirkin duruyor ve çok sırıtıyor. Tavsiyem kaplama yapanlarda bulabileceğiniz sedefli beyaz kaplama stickerlarından bulmanız. Aracın rengine en yakın tonda sedefli sticker bulup yapıştırırsanız sırıtacağını düşünmüyorum. Bulamazsanız çevremdeki kaplama yapan tanıdıklarıma sorabilirim.
Arkadaşlar, hepinize geçmiş olsun. Allah tekrarı yaşatmasın, beterinden korusun.
Geçmiş olsun nazara gelmişsiniz ama bence de komple boyatmayın bu rötuşu çok iyi yapan yerler var. Sedefli boya sıkıntılı demek ki ama metalik boya da bu anlamda sıkıntılı hele eski aslanın grisi gibi gri daha almam. 508e niyetlendim orta vadede demek ki beyaz Sedefli boyalı olmayan bakacağız. İstanbul' a gitme şansınız varsa birkaş yer araştırayım rötuş yapan özelden yazarım.
Hepinize ayrı ayrı teşekkürler arkadaşlar. Hiç bir şey yaptırmadım öyle duruyor. Ayrıca sigortadan da haber geldi. Tramer kayıtlarına girmiş ve sildirilemezmiş.
Yani ileride sorgulandığında bu kaza kaydı çıkacak. Artık bunu görünce araç takla atmış bile diyecek olanların çıkacağını biliyorum.
Abdullah
17-03-2015, 09:37
tekrar geçmiş olsun. Fakat anlamadığım birşey var mobile uygulamadan tutanak tuttuğunuzda otomatik olarak kayda mı geçiyormuş? Bende de var da bu uygulama hiç kullanmadım eğer öyleyse kullanırken 2 kere düşünmek lazım.
tekrar geçmiş olsun. Fakat anlamadığım birşey var mobile uygulamadan tutanak tuttuğunuzda otomatik olarak kayda mı geçiyormuş? Bende de var da bu uygulama hiç kullanmadım eğer öyleyse kullanırken 2 kere düşünmek lazım.
Evet internet bağlantılı bir uygulama oldugu için anında kayıtlara giriyor. yani bende bilmiyordum yaşayarak öğrendim.
Sabah uykusuzlugun getirdigi dikkatsizlikle park halindeki araca takmis bulunuyorum.Arac kameramdan araci buldum sanirim yine ayni yerde bulurum.Olay esasinda durmadim cok fazla bisi yoktur diye ama sahibini bulucam,banada vurup kaçmışlardı şimdi empati yapıyorumda :)
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/30/372e80239942dda448b22739de86dc9a.jpg
sessizgece
31-03-2015, 09:44
Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Kaza işte bir anlık hata/dalgınlık
No Name's
Geçmiş olsun. Neyseki ucuz atlatmışsınız.
Geçmiş olsun neyse ki ciddi bir şey yok
Yasin CCK
31-03-2015, 10:32
Geçmiş olsun Gökay hocam. Allah beterinden korusun...
Geçmiş olsun Gökay, en kötüsü bu olsun.
Ömer Gedik
01-04-2015, 10:58
Geçmiş olsun Gökay abi
geçmiş olsun, allah beterinden korusun.
TanerHoca
01-04-2015, 15:16
geçmiş olsun Gökay.
herkes böyle düşünse trafikte yaşadığımız bir çok problemi yaşamayız...
Bugün ben de talihsiz bir olay yaşadım. Yolun ortasında önünde araba olmamasına rağmen durup yandakiyle sohbet eden ve stopları yanmayan torosu geç farkettim yer ıslak olduğundan araba biraz kaydı ve arkadan çarptım torosa. Yer kuru olsaydı durabileceğim mesafe vardı ama anlam veremedim araba durmadı ve çarptı. Kaputun ucu yamuldu biraz. Tamponda 1-2 cm civarı bir yırtık var, ızgaranın da bir parçası kırıldı yapıştırılarak yerine oturabilir. Tutanak falan tutmadık karşı tarafa 50 lira verip gönderdim. Arabayı sanayide tanıdık kaportacıda yaptıracağım. Yarın veya cuma tamire bırakacam.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/04/01/e2509212a7bff40a329bf5e467a7a784.jpg
Ömer Gedik
01-04-2015, 15:30
Geçmiş olsun Sinan üzücü olmuş :(
TanerHoca
01-04-2015, 15:32
hayda!
geçmiş olsun sinan. :(
hayda!
geçmiş olsun sinan. :(
Teşekkür ederim hocam. 1 nisan şakası gibi oldu ama hiç komik değildi :(
Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim
HamzaHakkı
01-04-2015, 16:17
Geçmiş olsun kardeşim, talihsiz bir durum neyse ki hasar büyük değil. Allah bir daha yaşatmasın.
ahmetyldz
01-04-2015, 17:00
Cok gecmis olsun.
Geçmiş olsun kardeşim, talihsiz bir durum neyse ki hasar büyük değil. Allah bir daha yaşatmasın.
Çok teşekkür ederim Hamza abi. Şanssızlık işte bi anda oldu. Allah kimseye yaşatmasın.
Çok teşekkür ederim amin
Cok gecmis olsun.
Çok teşekkür ederim
sessizgece
01-04-2015, 18:08
Geçmiş olsun Sinan.
No Name's
gecmis olsun allah beterinden saklasin
Geçmiş olsun Sinan.
No Name's
Teşekkür ederim abicim
gecmis olsun allah beterinden saklasin
Teşekkür ederim amin
Çok geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim
Sinancığım çok geçmiş olsun, sakınan göze çöp batıyo işte, üzme canını hallolur inş tez zamanda
Sinancığım çok geçmiş olsun, sakınan göze çöp batıyo işte, üzme canını hallolur inş tez zamanda
Aynen öyle abicim çok teşekkür ederim. İnşallah büyük bi masraf çıkarmaz
Kardeşim geçmiş olsun allah beterinden saklasın.
Kardeşim geçmiş olsun allah beterinden saklasın.
Çok teşekkür ederim
Geçmiş olsun Sinan memleketin trafiği de İstanbuldan beter. Sen bolca fotograf bulundur önden kazada laf anlatmak çok zor oluyor satarken. Bir de sakın ton tutmadı diye kaputu komple boyatma. Düzgün iş yapsınlar tanıdık bile olsa başında dur derim.
Aman dikkat et en büyük kazan bu olsun. Tekrar geçmiş olsun.
Sinan çok geçmis olsun. Nazar degmistir..
Sinan çok geçmis olsun. Nazar degmistir..
Çok teşekkür ederim Cem abi nazar değdi valla.
Geçmiş olsun Sinan memleketin trafiği de İstanbuldan beter. Sen bolca fotograf bulundur önden kazada laf anlatmak çok zor oluyor satarken. Bir de sakın ton tutmadı diye kaputu komple boyatma. Düzgün iş yapsınlar tanıdık bile olsa başında dur derim.
Aman dikkat et en büyük kazan bu olsun. Tekrar geçmiş olsun.
Teşekkür ederim hocam burası çok beter ya. Fren ışıkları yanmayan bir sürü araba var burda. Bir gün önce aynı şekilde bi transite çarpacaktım onu atlattım ama ertesi gün kaçamadım. Bundan sonra iki kat dikkat edeceğim. Boyasız düzeltmek zor görünüyor. Boya kodunu aldım gerekirse o boyayı kullandıracağım
Geçmiş olsun. Kaza ufak ancak can sıkıcı. :(
Geçmiş olsun. Kaza ufak ancak can sıkıcı. :(
Teşekkür ederim. Her türlü kaza can sıkıcı. Gözümüz gibi bakıyoruz arabalara en ufak çizik bile üzüyor
Emrah_06
02-04-2015, 09:23
Geçmiş olsun Sinan. Trafikte her duruma karşı çok dikkatli olmak gerek.
Benim trafik felsefem sözüm meclisden dışarı " Trafikteki herkes geri.... bi tek ben akıllıyım" Bunun sonuna her duruma karşı tedbir alıp kontrolü elden bırakmamak.
tamponda ki kırık dikkat çekici birşey değilse fazla dokonmasınlar yada plastik kaynağı ile düzeltsinler yeter. Göze batmayacak şekilde.
Köpeğe çarptığımdan beri benim tamponda L şeklinde ki yarıklar öyle durup durur.
geçmiş olsun sinan, Allah beterinden saklasın hepimizi
Geçmiş olsun Sinan. Trafikte her duruma karşı çok dikkatli olmak gerek.
Benim trafik felsefem sözüm meclisden dışarı " Trafikteki herkes geri.... bi tek ben akıllıyım" Bunun sonuna her duruma karşı tedbir alıp kontrolü elden bırakmamak.
tamponda ki kırık dikkat çekici birşey değilse fazla dokonmasınlar yada plastik kaynağı ile düzeltsinler yeter. Göze batmayacak şekilde.
Köpeğe çarptığımdan beri benim tamponda L şeklinde ki yarıklar öyle durup durur.
Teşekkür ederim Emrah abi. Diyarbakır trafiğinde normal kurallar geçmiyor. Herkesin kendine göre kuralı var herkes kendince haklı. Böyle olunca da anlaşıp bir sonuca varmaz zor oluyor. Bundan sonra 2 kat dikkatli olacağım. Ayrıca fren ışıkları yanmayan bütün arabaları durdurup uyaracağım. Çünkü çok fazla böyle araç var ve çok büyük tehlike saçıyorlar. Tampona ufak bi kaynakla düzeltilebilir diyorlar iç tarafı bilmiyorum inşallah kırık yoktur. Dün ızgara içeri göçmüştü. Kaputu açıp onu düzelttim eski konumuna getirdim bu sefer kaputun ezilen kısmı ızgaranın üstüne değdiği için kaput sıkıştı açamadım. Zorlamak istemedim zarar vermemek için. Bugün veya yarın ustaya gideceğim.
geçmiş olsun sinan, Allah beterinden saklasın hepimizi
Teşekkür ederim amin. Allah kimseye kaza bela vermesin
mustafa508
02-04-2015, 10:50
dostum geçmiş olsun ama bence bunun için kaputu boyatma. en azından boyanmadan düzeltmeyi deneyin.benim corsanın kaputundaki bundan çok daha büyük bir yamulmayı bizim burada bir kaportacı arkadaş düzeltmişti hafif boya çatlamıştı onuda rötüşla halletmiştik. 508 de de köpeğe çarpmıştım ön tampon esneyip çamurluğa baskı yapınca iki yerinden katlanmıştı onuda düzeltti.(fotoğrafını da koyabilirm)
varsa bu işlerle uğraşan bir tanıdık yer en azından bir deneyin.
dostum geçmiş olsun ama bence bunun için kaputu boyatma. en azından boyanmadan düzeltmeyi deneyin.benim corsanın kaputundaki bundan çok daha büyük bir yamulmayı bizim burada bir kaportacı arkadaş düzeltmişti hafif boya çatlamıştı onuda rötüşla halletmiştik. 508 de de köpeğe çarpmıştım ön tampon esneyip çamurluğa baskı yapınca iki yerinden katlanmıştı onuda düzeltti.(fotoğrafını da koyabilirm)
varsa bu işlerle uğraşan bir tanıdık yer en azından bir deneyin.
Çok teşekkür ederim Mustafa abi. Arabayı az önce sanayiye bıraktım. Babam sanayide büyümüş şimdi de işi gereği sürekli sanayide. Sanayide 20 yıllık komşuları var kaportacı ve boyacı ona bıraktım arabayı az önce. Araba yarına hazır olur dedi. Boyasız halletmeye çalışacam dedi belki ufak rötuş gerekebilir ama büyük bir boyama olmayacak. Kırık ızgara plastikçide yapıştırılacak. Tamponun da iç tarafına baskı olmuş kaput açılmıyordu sıkışıyordu o da düzelecek. Yarını bekliyorum
mustafa508
02-04-2015, 12:51
Çok teşekkür ederim Mustafa abi. Arabayı az önce sanayiye bıraktım. Babam sanayide büyümüş şimdi de işi gereği sürekli sanayide. Sanayide 20 yıllık komşuları var kaportacı ve boyacı ona bıraktım arabayı az önce. Araba yarına hazır olur dedi. Boyasız halletmeye çalışacam dedi belki ufak rötuş gerekebilir ama büyük bir boyama olmayacak. Kırık ızgara plastikçide yapıştırılacak. Tamponun da iç tarafına baskı olmuş kaput açılmıyordu sıkışıyordu o da düzelecek. Yarını bekliyorum
neyse Allah beterinden korusun. kazadır olur araba sonuçta çok takılma :)
neyse Allah beterinden korusun. kazadır olur araba sonuçta çok takılma :)
Amin abicim çok dikkat etmek lazım :)
Akşam üstü babam gelince birlikte sanayiye gittik babamın arkadaşına nasıl düzelteceğini sorduk. Vakumlama teknolojisi sanayiye de gelmiş vakumla düzeltecekler kaputu. Ufak bir çizik kalıyor kaputun üstünde o da nazar boncuğu kalsın taş izi deriz. Tamponun üst kısmı ve ızgaranın biraz içe girmesinden dolayı kaput kilidine baskı olmuş biraz o yüzden kaputu açıp kapatmak biraz zor oluyor. Onu tamponu yaptıklarında düzeleceğini söylediler.
Kırılan ızgara parçası yerine tam oturuyor böyle. Yapıştırılınca hiç belli olmayacak.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/04/02/fb2c2e9977747adc9e2b2efaa095b83a.jpg
Diyarbakır trafiği dediğin gibi Allah'a emanet. Kırmızıda durduğum için çok korna çaldılar. 😁3.5 sene Diyarbakır devlet hastanesinde çalıştım. Sonra tayinim çıktı. Sanayisi iyidir ama iyi usta bulmak şart. Ben acemiliğimi Diyarbakır trafiğinde attım. Bu arada buket.'in lahmacunları hala gözümde tütüyor. Zaten çıtayı yükselttikleri için artık lahmacun yemiyorum.
Diyarbakır trafiği dediğin gibi Allah'a emanet. Kırmızıda durduğum için çok korna çaldılar. 😁3.5 sene Diyarbakır devlet hastanesinde çalıştım. Sonra tayinim çıktı. Sanayisi iyidir ama iyi usta bulmak şart. Ben acemiliğimi Diyarbakır trafiğinde attım. Bu arada buket.'in lahmacunları hala gözümde tütüyor. Zaten çıtayı yükselttikleri için artık lahmacun yemiyorum.
Yeşil ışığın yanmasına 5 saniye kala kornalar başlıyor 3 saniye kala hareket etmeye başlıyorlar ben de onu bildiğim için yeşil yanarken 1-2 sn kaldığında risk almak istemiyorum duruyorum arkada kimse yoksa. sanayide çok usta ve usta olarak geçinen adam var. Tanıdık biri olmazsa sanayiye girmek pek akıl karı değil boya için gittin mi farklı tonda boyanmış parçayla karşılaşma ihtimali var. Neyse ki sanayi konusunda şanslıyız tanıdık çok var. Bukete uzun zamandır gitmedim alternatif güzel yerler var :) dedeman otelin yanında yeni bi restoran açmışlardı geçen sene ekim ayındaki olaylarda kül oldu orası. En son ne zaman geldiniz buraya?
Yeşil ışığın yanmasına 5 saniye kala kornalar başlıyor 3 saniye kala hareket etmeye başlıyorlar ben de onu bildiğim için yeşil yanarken 1-2 sn kaldığında risk almak istemiyorum duruyorum arkada kimse yoksa. sanayide çok usta ve usta olarak geçinen adam var. Tanıdık biri olmazsa sanayiye girmek pek akıl karı değil boya için gittin mi farklı tonda boyanmış parçayla karşılaşma ihtimali var. Neyse ki sanayi konusunda şanslıyız tanıdık çok var. Bukete uzun zamandır gitmedim alternatif güzel yerler var :) dedeman otelin yanında yeni bi restoran açmışlardı geçen sene ekim ayındaki olaylarda kül oldu orası. En son ne zaman geldiniz buraya?
En son 2012 yılında geldim. Ben elazığlıyım. Diyarbakırı medyadan takip ediyorum.
En son 2012 yılında geldim. Ben elazığlıyım. Diyarbakırı medyadan takip ediyorum.
Bu tarafa yolunuz düşerse beklerim :)
Hayırlısı düşerse inşallah bir çay 🍵 içeriz
HamzaHakkı
02-04-2015, 20:59
Boyasız bir şekilde rahat düzelir daha kötülerini düzelttiklerini gördüm. Araç yeni olduğu için boyada çatlamada olmaz büyük ihtimal. Bu arada ustanın vakum dediği şey bildiğimiz pops a dent :) vakum makinaları da var fakat çoğu usta dent kullanıyor daha kolay olduğu için hatta vakum makinalarından daha iyi yaptığını söyleyebilirim :)
Boyasız bir şekilde rahat düzelir daha kötülerini düzelttiklerini gördüm. Araç yeni olduğu için boyada çatlamada olmaz büyük ihtimal. Bu arada ustanın vakum dediği şey bildiğimiz pops a dent :) vakum makinaları da var fakat çoğu usta dent kullanıyor daha kolay olduğu için hatta vakum makinalarından daha iyi yaptığını söyleyebilirim :)
Ben de öyle umuyorum abi. Valla dent ve vakum nasıl oluyor hiç bilmiyorum zaten gittiğim usta aslında boyacı, dükkanında kaportacı da var. Onlarda yok o makina. Dedi ben çekiçle düzeltmeye kalksam temiz olmaz boya gerekir. o da başka bir kaportacı arkadaşında varmış ona yaptıracak ben de bilmiyorum tam olarak ne olduğunu :)
Abdullah
03-04-2015, 03:04
Geçmiş olsun sinan :(
Mobil
Geçmiş olsun sinan :(
Mobil
Teşekkür ederim Abdullah abi
Akşam üstü babam gelince birlikte sanayiye gittik babamın arkadaşına nasıl düzelteceğini sorduk. Vakumlama teknolojisi sanayiye de gelmiş vakumla düzeltecekler kaputu. Ufak bir çizik kalıyor kaputun üstünde o da nazar boncuğu kalsın taş izi deriz. Tamponun üst kısmı ve ızgaranın biraz içe girmesinden dolayı kaput kilidine baskı olmuş biraz o yüzden kaputu açıp kapatmak biraz zor oluyor. Onu tamponu yaptıklarında düzeleceğini söylediler.
Kırılan ızgara parçası yerine tam oturuyor böyle. Yapıştırılınca hiç belli olmayacak.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/04/02/fb2c2e9977747adc9e2b2efaa095b83a.jpg
Geçmiş olsun Allahtan böyle küçük kazalarla atlatalım.. Göçük aslında çok kötü yerde uç kısım düzeltmesi zor ve giderilme oranı azdır.. Aslında o bölgeye vakkumlama yapılmaz arka alt kısmından yer müsaitse düzeltme işlemi yapılması gerekmektedir.. iyi bir usta işi çözer.. Tabi işin ehlil olması lazım Tekrar geçmiş olsun
Geçmiş olsun Allahtan böyle küçük kazalarla atlatalım.. Göçük aslında çok kötü yerde uç kısım düzeltmesi zor ve giderilme oranı azdır.. Aslında o bölgeye vakkumlama yapılmaz arka alt kısmından yer müsaitse düzeltme işlemi yapılması gerekmektedir.. iyi bir usta işi çözer.. Tabi işin ehlil olması lazım Tekrar geçmiş olsun
Teşekkür ederim. kaputun alt tarafı düz değil. Uç kısmı düz ama hemen birkaç parmak sonra kalınlaşıyor o yüzden çekiçle düzeltmeye çalışsa boya gerekecek. Daha önce 407 nin kapısına kamyonet çarpmıştı kapı sacı yırtılmıştı ama aynı usta harika bir iş çıkarmıştı ne boya tonu ne de kapıya yapılan kaynak hiç belli olmuyordu Pürüzsüz yapmışlardı. Bunu da yapacaklarına eminim
HamzaHakkı
03-04-2015, 11:09
Genelde herkes uç ve kıvrımlı kısımlarda vakumlama yapılmaz düzeltilmez diyor fakat vakumlama esas o bölgelerde işe yarıyor. :)
Genelde herkes uç ve kıvrımlı kısımlarda vakumlama yapılmaz düzeltilmez diyor fakat vakumlama esas o bölgelerde işe yarıyor. :)
Uc kenar kısımlar vakumlama yapılmaz olmazda zaten :D ama geriden çöken kısma vakkum yapılarak uc kısmın kalkması mümkün olduğunca kalmakması sağlanır ve sonrasında alttan ustanın elinin girebileceği ve çalışabileceği yerden ekipmanlarla eğim ve düzeltme işlemi yapılır .. kenar kısımların düzelmesi biraz daha zaman alıcı ve meşaketlidir.. İyi bir usta bunu keyif alarak ve güzelce yapar :terli
HamzaHakkı
03-04-2015, 14:29
Uc kenar kısımlar vakumlama yapılmaz olmazda zaten :D ama geriden çöken kısma vakkum yapılarak uc kısmın kalkması mümkün olduğunca kalmakması sağlanır ve sonrasında alttan ustanın elinin girebileceği ve çalışabileceği yerden ekipmanlarla eğim ve düzeltme işlemi yapılır .. kenar kısımların düzelmesi biraz daha zaman alıcı ve meşaketlidir.. İyi bir usta bunu keyif alarak ve güzelce yapar :terli
Yani abi sizin vakumlamada bahsettiğiniz şey nasıl bilmiyorum ama o dediğimiz bölgenin düzeltilmesi için sadece 2 dakika yeter nerede olduğu önemli değil sadece boya orijinal olsun yeter.
Yani abi sizin vakumlamada bahsettiğiniz şey nasıl bilmiyorum ama o dediğimiz bölgenin düzeltilmesi için sadece 2 dakika yeter nerede olduğu önemli değil sadece boya orijinal olsun yeter.
Bende sizin vakkumlamayı anlamış değilim 2 dk da düzeltiyorsa yeni bir teknoloji hele ki köşe kısımlar çok merak ettim doğrusu .. Arkadaşın aracının o ön kısmı 2 dk düzeltilmesi harika bir şey.. tek çekmede birde ... Zaten orijinal boya olmazsa macunlu olduğu için o ilk darbede en iyi halini düşünürsek çatlama oluşur.. Hadi olmadı diyelim çekme esnasında çatlaması yüksektir..
Küçük 2- 3 cm düz yerdeki çukurlar bile düzeltmesi 15 20 dk alıyor bunu da belirtmek isterim ..
HamzaHakkı
03-04-2015, 15:11
Bende sizin vakkumlamayı anlamış değilim 2 dk da düzeltiyorsa yeni bir teknoloji hele ki köşe kısımlar çok merak ettim doğrusu .. Arkadaşın aracının o ön kısmı 2 dk düzeltilmesi harika bir şey.. tek çekmede birde ... Zaten orijinal boya olmazsa macunlu olduğu için o ilk darbede en iyi halini düşünürsek çatlama oluşur.. Hadi olmadı diyelim çekme esnasında çatlaması yüksektir..
Küçük 2- 3 cm düz yerdeki çukurlar bile düzeltmesi 15 20 dk alıyor bunu da belirtmek isterim ..
İşte bu aletle düzeltiliyor. Yapıştırın çekin, inanması güç gelebilir ama gözlerinizle görünce inanıyorsunuz. Bu işi yapan adamlar da dünya kadar para istiyor sizden.
http://www.tunali.com.tr/pdr/peugeot/peugeot06.jpg
evet bu ve benzeri ekipmanlarla yapıyorlar ama çekince hemen düzelmiyor onu söyleyeyim tecrübe ye sabittir. arka taraf ve yüzeysel işçilikle putürlüğü düzeltilip düz hale getirilmesi gerekiyor.. Zaten bu iş düz yerde sıkıntı yapmıyor köşe kenarlar önemli ama 2 dk 5 dk 10 dk olan bir şey değil
HamzaHakkı
03-04-2015, 15:33
evet bu ve benzeri ekipmanlarla yapıyorlar ama çekince hemen düzelmiyor onu söyleyeyim tecrübe ye sabittir. arka taraf ve yüzeysel işçilikle putürlüğü düzeltilip düz hale getirilmesi gerekiyor.. Zaten bu iş düz yerde sıkıntı yapmıyor köşe kenarlar önemli ama 2 dk 5 dk 10 dk olan bir şey değil
Uygulama yaptınız mı bilmiyorum ama kendi aracımda aynı alet ve ekipmanla düzeltme yapıldı çamurluğunda hem de çamurluğun kuşak kısmında, kaportacılar çamurluğun değişmesi gerektiğini söyledi, oto king göçüğün düzeltilip çamurluğun komple boyanacağını söyledi. Yaptırdığım arkadaş ise 3-5 dakika arası bir sürede aracın üstünde hiçbir parçayı sökmeden içeriden düzeltme yapmadan eski haline getirdi forumda fotoğrafları mevcuttu hatta.
Neyse umarım arkadaşımızın aracı da en güzel ve sorunsuz şekilde yapılır.
Ewet yaptırdım aynı sıkıntı başıma geldi birde bir kaç arkadaşımın başına geldi meşhur göçükler hep bildiğim ustaya götürdüm çektiler aynen düzeldi bazı yerlerde damar kaldı önden ve girebildikleri yerden de arkadan düzeltme yaptılar düzeldi ama ben hiç tek çekişte düzelene ne denk gelmedim yani takıp tek çekişte düm düz olana 6-7 defa bu tarz düzeltme yaptırdık.
Birde saç'ın sert olan bölümleri vardır ki orada muhakkak damar oluyor ama tavanın yada ön kaputun tam ortası 5 cm ye kadar damar olma imkanı az oluyor fakat 10 20 cm çukur asla tek çekişte gelmiyor 2-3 defa tekrarlanması lazım ki damar olabilir Hele ki kenarda kıvrımda olan...
Ama küçük 2-3-4 cm lik göçük tek seferde geliyor yalnız 2 dk da değil :) çekme işlemi 1 sn zaten :)
Sinan geçmiş olsun. Allah beterinden korusun ucuz atlatmışsın.
Biraz geç gördüm kusura bakma.
Sinan geçmiş olsun. Allah beterinden korusun ucuz atlatmışsın.
Biraz geç gördüm kusura bakma.
Estağfurullah Orhun abi ne kusuru. Çok teşekkür ederim.
Son gelişmeleri aktarayım sizlere. Arabanın tamponunun iç kısmında çarpmaya bağlı kırılan parçalar varmış. Dış görünüşte bir şey yoktu ama içerden kırık varmış tamponu sökmüşler o yüzden yarına kaldı araba. Bi aksilik çıkmazsa yarın alacağım arabayı
Estağfurullah Orhun abi ne kusuru. Çok teşekkür ederim.
Son gelişmeleri aktarayım sizlere. Arabanın tamponunun iç kısmında çarpmaya bağlı kırılan parçalar varmış. Dış görünüşte bir şey yoktu ama içerden kırık varmış tamponu sökmüşler o yüzden yarına kaldı araba. Bi aksilik çıkmazsa yarın alacağım arabayı
Normal bir durum dışarıdan belli olmaz illa yok tırnaktı yok perçindi illa bir şey kırılır eder hatta şehir içi ufak tefek park esnası dokundurmalarda bile o lanet tırnaklar kırılır fark etmez gezersin :)
Geçmiş olsun allah beterinden korusun.
Arkadaslar yazlık lastiklerimi degistirmeye giderken ana cadde üzerinden bagimsiz yola sinyalsiz bir şekilde kirmizi mazda minibus donus yapti.fren korna derken sag onden onun sag arka tarafina vurdum.aracimi oldugu yere 4 lu yakarak biraktim.dayi kenara cekti icinde 6-7 insaat iscisi indi.getir yanastir foto- tutanak yazalim cizelim dedim yanasmadilar.kaskon vardir yaptir sen dediler sinirim bi kat daha artti.neymis patron gelicekmis 7-8 dk atisma sonucu şantiyeden (başak konut) 5-6 tane baretli adam geldi.oldular 12-13 kisi ben ise tek.bagirma cagirma derken hala patron yok.2-3 kisi uzerime yurudu ayirdilar.kizdim polisi aradim.4-5 dk ya ekip geldi bi baktim ne kirmizi minibus ne 12-13 kisi.adamlar firari.plakasinida o kizginlikla almadimmi :( polis tlf dan basak konut un patronunun tlf.unu buldu.adamlar minibusle beraber ssntiyeye kacmislar.ben şaşkin halde caddenin ortasinda kalakaldim.tutanaga yanasmiyacagimi karakola gidip sikayetci olacagimi iki polis memurunuda şahit yazacagimi soledim.trafik polisi bi abimi.aradim bilgi aldim.bisey cikmayacagini soledi.olay yerine gelen polislerde isin cok uzayacagini soleyince vazgectim.kayinco adamlarla yarim saatten fazla konustu.güya olayin şokuyla kactiklarini solemisler.tutanak tuttuk kaza resimlerini cektik.adam 4-5 sefer özür dileyip helallik istedi ayrildik.yarin sabah servise birakacagim eksperin rapor durumuna göre yaptiracagiz.Benim icin + olurmu bilemem ama evde fark ettim minibusun tuv muayenesi 2014 aralik ayinda bitmis.4 aydir trafikte geziyor.Yarin ola hayrola kazasiz sürüşler, az sadaka çok belayı def eder unutmiyalim...
Çok geçmiş olsun. Canınız sağ ya, gerisi fasarya
Emrah_06
15-04-2015, 21:23
Abi çok geçmiş olsun. İnşAllah fazla hasar yoktur aslanda. Önemli olan sana birşey olmaması. Trafikte ne hayvanlar var. Neyse ...
tesekkurler.resim paylasamadim yarin yuklerim.sag on camurluk, kaput, tampon, sag far degisecek.tahminim bi 4-5 bin lira tutar.Araç yürür vaziyette sıkıntı , takırtı sürtme vs yok.sadece kaporta hasarı var.cana gelmemesi , çocugun olmamasi sevindirici buna şükür
Geçmiş olsun. Çok üzücü bir durum. Önemli olan size bir şey olmaması. İstanbul trafiğinde her an böyle kazalarla karşılaşabiliriz.
HamzaHakkı
15-04-2015, 21:33
tesekkurler.resim paylasamadim yarin yuklerim.sag on camurluk, kaput, tampon, sag far degisecek.tahminim bi 4-5 bin lira tutar.Araç yürür vaziyette sıkıntı , takırtı sürtme vs yok.sadece kaporta hasarı var.cana gelmemesi , çocugun olmamasi sevindirici buna şükür
Geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın.
Çok geçmis olsun gerçekten. daha dikkatsiz bir kaza kalabalık bir minibuste daha vahim olaylar yaratabilirdi. Ucuz atlatılmıs...
Sağolun arkadaşlar allah kimseye yaşatmasın
TanerHoca
15-04-2015, 21:41
çok geçmiş olsun.kaza yapmış olmak zaten yeterince can sıkıcıyken bir de sonrasında olanlar tuz biber ekmiş... :(
sanctuary3
15-04-2015, 22:07
Arkadaslar yazlık lastiklerimi degistirmeye giderken ana cadde üzerinden bagimsiz yola sinyalsiz bir şekilde kirmizi mazda minibus donus yapti.fren korna derken sag onden onun sag arka tarafina vurdum.aracimi oldugu yere 4 lu yakarak biraktim.dayi kenara cekti icinde 6-7 insaat iscisi indi.getir yanastir foto- tutanak yazalim cizelim dedim yanasmadilar.kaskon vardir yaptir sen dediler sinirim bi kat daha artti.neymis patron gelicekmis 7-8 dk atisma sonucu şantiyeden (başak konut) 5-6 tane baretli adam geldi.oldular 12-13 kisi ben ise tek.bagirma cagirma derken hala patron yok.2-3 kisi uzerime yurudu ayirdilar.kizdim polisi aradim.4-5 dk ya ekip geldi bi baktim ne kirmizi minibus ne 12-13 kisi.adamlar firari.plakasinida o kizginlikla almadimmi :( polis tlf dan basak konut un patronunun tlf.unu buldu.adamlar minibusle beraber ssntiyeye kacmislar.ben şaşkin halde caddenin ortasinda kalakaldim.tutanaga yanasmiyacagimi karakola gidip sikayetci olacagimi iki polis memurunuda şahit yazacagimi soledim.trafik polisi bi abimi.aradim bilgi aldim.bisey cikmayacagini soledi.olay yerine gelen polislerde isin cok uzayacagini soleyince vazgectim.kayinco adamlarla yarim saatten fazla konustu.güya olayin şokuyla kactiklarini solemisler.tutanak tuttuk kaza resimlerini cektik.adam 4-5 sefer özür dileyip helallik istedi ayrildik.yarin sabah servise birakacagim eksperin rapor durumuna göre yaptiracagiz.Benim icin + olurmu bilemem ama evde fark ettim minibusun tuv muayenesi 2014 aralik ayinda bitmis.4 aydir trafikte geziyor.Yarin ola hayrola kazasiz sürüşler, az sadaka çok belayı def eder unutmiyalim...
karşı tarafın vizesinin olmaması ona extra %20 kusur verir. kaza bakımından da onn hatalı olduğunu düşünüyorum cünkü soldan giden araç sağ tarafını kollayarak hareket etmelidir. hatalı olan o
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm :(
Sent from my iPad using Tapatalk
Ömer Gedik
15-04-2015, 22:12
Geçmiş olsun hem stresli hem üzücü olmuş.
Teşekkür ederim sağolun.Kendimi zor tuttum o anda polisede zaten söledim ateşli v.b. bişi olsa can yakmıştım die yüzüme bile bakmadı.
Geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış. Size bir şey olmaması işin sevindirici tarafı.
Geçmiş olsun bazen gerçekten sinire hakim olmak lazım ki becerebilmişsiniz. Umarım karşı taraf da hak ettiği cezayı alır onlara da bir ders olur.
Tesekkür ederim sağolun.Sabahı zor yaptım uyku tutmadı, hani bazen sevdiğiniz bişeyiniz kaybolur yada zarar görürde üzülürsünüz ya aynen o durumdayım:( .Hele ki bu gözü gibi baktığınız , sevdiğiniz, 2-3 gün binmeyipte sırf garaja inip yanına gidip dokunduğunuz arabanızsa :( Bugüne şükür sağlımız yerinde ya tek tesellim o zaten ...
sessizgece
16-04-2015, 07:57
Büyük geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.
No Name's
Abi çok geçmiş olsun ya, Allah beterinden korusun.
Hem araba hem de yaşanan olaylar can sıkıcı, Allah beterinden korusun.
caglar06
16-04-2015, 09:47
çok geşmiş olsun, uzak olsun hepimizden inşaAllah diyelim...
Sağolun arkadaşlar teşekkürler, sabah bıraktım aracı 1-2 güne eksper gelip bakıcak ilk amacım kaskoyu bozdurmadan halletmek.En fazla 10-15 gün sürer sürmez dediler haber edecekler...Fotoğrafları paylaşıyorum...
http://i1276.photobucket.com/albums/y480/301gti/kaza%201_zps4mxp4d80.jpg (http://s1276.photobucket.com/user/301gti/media/kaza%201_zps4mxp4d80.jpg.html)
http://i1276.photobucket.com/albums/y480/301gti/kaza2_zpsv8fopsni.jpg (http://s1276.photobucket.com/user/301gti/media/kaza2_zpsv8fopsni.jpg.html)
http://i1276.photobucket.com/albums/y480/301gti/kaza3_zps8sg5psff.jpg (http://s1276.photobucket.com/user/301gti/media/kaza3_zps8sg5psff.jpg.html)
Hata sizde değil çok belli zaten, kasko bozulmaz ama olan arabaya olmuş iste, bir de değer düştüğü için dava da açın derim, sonuçta eskisi gibi aynı paraya satılmayacak araç nerden baksan 4 parça (ön kaput, sol çamurluk, ön tampon ve sol far) değişecek, daha bir de iç aksamda çıkar bir sürü şey. Geçen kasko konusunda paylaşmıştım, o konuyu bir araştırın şimdiden.
Bu arada hava yastığı açılmadı demi, yanlar açılabilirmiş sanki çok da hafif bir kaza değil ama sizin hız da önemli tabi bu esnada hava yastığının açılması için.
Büyük geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın. Ne diyelim en azından size veya bir başkasının sağlığına zarar gelmemiş.
Sigorta olarak yapılan tespit sonrası sizin kusur seviyenize göre kasko hasarsızlığınız devam edecektir. 2-3 ay önce benzer bir kazayı da babam 301 aracı ile yaşadı. Işıklı kavşakta kavşağın en solundaki kamyonet sağındaki araçlara hiç bakmadan direk sağa kırarak sağ yan yola girmek isteyince babamın aracı arada kaldı ve sol ön çamurluk, sol kapı ve kaput serviste değişti. Kimseye birşey olmadı çok şükür. Tespit sonrası %0 hatalı olarak sonuç açıklandı ve Mart ayındaki kasko yenilemesinde hasarsızlık indirimi devam etti. Sizde de benzer durum olacaktır. Tekrar geçmiş olsun...
Teşekkürler sağolun. Aslında kaza yolun ortasında oldu resimlerin bi kısmını cadde trafiğini aksatmayalım diye kenardan çektik.son iki resimde ben aracımı kaza yerinden oynatmadan çekmiştim.Artık top eksperde ne olur biter kararı o verecek. Peugeot hasar danışmanına anlattım herşeyi teslim ettim ilk etapta eksperin durumuna göre haber verecek herşeyi orijinal olsun kasko bozulmadan yapılsın, gerekirse kasko son aşama diye belirttim bakalım ne olucak.Çok hızlı değildim ama 50-60 km hız vardı azda olsa fren izim mevcut.Kaporta göcüğündenmidir bilmem hava yastıkları açılmadı zaten direksiyonu ben yolun soluna kırınca tam köşeden vurdum onunda etkisiyle açılmamış olabilir.Bu arada yan hava yastıkları 301 active paketlerde mevcut değil.Ha birde minibüsün muayenesinin olmadığını söledim ondan pek bişi çıkmayacağını dile getirdi hasar danışmanı.Kaskodan değer kaybını sordum onun yeni çıktığını emsallerinin olduğunu 2 yılı bulabileceğini söledi.Tam bi araştırıp netleştireyim oda aklımda zaten...
kırmızı35
16-04-2015, 11:56
Geçmiş olsun allah bidaha yaşatmasın hiç birimize
Geçmiş olsun, sizlere birşey olmamış ya gerisi halledilir Allah'ın izni ile, Allah beterinden korusun.
Teşekkürler arkadaşlar sağolun, mal canın yongası bi düğme kopsa gömlekte üzülürüz olan oldu yapacak bişi yok artık dikkatli olmak gerek trafik her zaman risk ve stress demektir...
Arkadaşlar bugün arabamı servisten aldım. Cumartesi günü aradığımda eksper gelmişti, tramer sonucunu bekliyorlardı enaz 3-4 günü bulur demişlerdi.Orijinal parçalar takılarak aracımı ustalar yapmışlar.Sigorta sonucuna göre eğer ben haklıysam karşı tarafın sigortası ödeyecek, ben haksız isem kaskom bozulacak.toplam maliyet : 3948 (üçbindokuzyüzkırksekiz) tl.
Reklam olmaz ise buradan: Eskişehir Peugeot Banaz Servis ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum...Herkeze kazasız sürüşler dilerim...
Geçmiş olsun abi bence siz haklısınız ve umarım sonuç da bu yönde olur.
Bu arada benim ve 207 si olan arkadaşımın ufak birer sorunumuz vardı buluşup servise gittik. Benim arabanın motorunu çalıştırırken bir vuruntu yapıyordu bir şey çarpıyor gibi. Arkadaşımın da park sensörü bozulmuştu. Servis şefi nadi abi hemen bizle ilgilendi arabaları aldı benim arabanın motor altı koruması yerinden oynadığı için ses yapıyormuş onu oturttular şanzımanın da bir parçasında yağ sızıntısı tespit etmişler onu düzelttiler garantiden yaptırdık bunları şimdi tık yok araç çalışırken. Arkadaşın da park sensörünün beyni değişti 60 tl ye. Ben de burdan Diyarbakır Peugeot Burç servisine teşekkür ediyorum. Ne zaman gitsek randevusuz da olsak bugün gibi hiç bekletmediler araçları hemen aldılar. Müşteri memnuniyetinde türkiye 3.sü olmuşlar zaten hakediyorlar bence
Ve sonuç az evel açıklandı telefona mesaj geldi sitemden baktım sonuç :
Sonuç Kusur Bilgileri :
Araç Kusur Oranları
A - 026 VZ --- 0 (Peugeot 301)
B - 026 DZ --- 100 (Mazda e2200)
Kaskom bozulmayacak , karşı tarafın sigortası masrafları karşılayacak. En güzel yanı ise tramerde sadece kazaya karışmıştır ibaresi çıkıcak olması, destek olan tüm dostlara teşekkürler...
Gözünüz aydın. Sizin adınıza çok sevindim. Umarım ilk ve son olur.
Hayırlısı olsun. Karşı tarafın sigorta primide artacaktır. Bu ona en büyük derslerden biri olur.
Çok geçmiş olsun. Can kaybı ve faturası ağır olmadığı için çok sevindim.
Gözünüz aydın sevindirici bir haber
çok teşekkürler arkadaşlar rabbim kimseye kaza bela yaşatmasın...
Öyle kazadan sonra güzel bir haber almak hepimizi sevindirdi. Son olsun inşallah.
HamzaHakkı
22-04-2015, 21:29
Geçmiş olsun allah kimseye yaşatmasin, kaskonun bozulmayacagi sevindirici bir haber.
Kasko bozulsaydi arabayi hanima satip öle deniyecektim şansımı :) ki sanmıyorum düşük çıksın ilk arabası olucağı için yüksek çıkar tahminim.Bununla geçmiş olsun ne diyelim.ilk zaman çok üzülmüş hatta doğru düzgün uyku uyuyamamıştım.2003 ten bu yana ilk kazamdı şükür büyük değil , 1 tane 96 km ile hız radarım, 1 tanede kemer cezam mevcut :D:thumbup:
Bugün akşam üstü babam bir yere uğramak için yol kenarında durduğu sırada yan yoldan yola çıkmak isteyen bir araç yoğun trafik ve yağmurun etkisiyle heralde bir anlık dalgınlıkla dönüşü dar aldı ve bizim jetta nın sol arkasından sürttü. Onun da dikiz aynası altından arka kapıya kadar göçük halinde çizik oldu. Bizim aracın stop lambası kırıldı ve tampon ve difüzörün tırnakları yerinden çıktı. 1 saat polis bekledik sonuçta araçlar kaskolu olduğu için tutanak tutmak istedik çarpan araç 2014 focus. Neyse ki kaskolu araçlar. http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/14/3542510adae774c72d35fea096c5023f.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/14/35a6a98adf6702c4206354d167e0617c.jpg
ahmetyldz
14-05-2015, 19:00
Cok gecmis olsun can sikici bi durum
Cok gecmis olsun can sikici bi durum
Teşekkür ederim neyse ki ciddi bir şey yok
Geçmiş olsun Sinan. Sizlere bir şey olmamış, gerisi mühim değil. Allah beterinden korusun.
serdarhoca
14-05-2015, 20:00
Gecmis olsun...
Geçmiş olsun Sinan. Sizlere bir şey olmamış, gerisi mühim değil. Allah beterinden korusun.
Teşekkür ederim Cem abi. Durduğumuz yerde kaza bizi buldu.
Gecmis olsun...
Teşekkürler
Geçmiş olsun
Teşekkürler
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim
Geçmiş olsun Sinan, Ofis mi orası Akkoyunlu Caddesinin girişi gibi geldi birden. Neyse ki cana bir şey olmamış, arabada da bir şey yok stop değişir tampon da hafiften boyanır çok bir şey yansımaz hasar kaydına.
Emrah_06
15-05-2015, 07:04
Geçmiş olsun Sinan
Geçmiş olsun Sinan, Ofis mi orası Akkoyunlu Caddesinin girişi gibi geldi birden. Neyse ki cana bir şey olmamış, arabada da bir şey yok stop değişir tampon da hafiften boyanır çok bir şey yansımaz hasar kaydına.
Teşekkür ederim Özgür hocam. Tesislerde park orman civarında oldu kaza. Bu araç şirket aracı zaten hasar kaydının bizi ilgilendireceğini sanmıyorum ve kaza da biz park halindeyken oldu biz çarpmadık.
Geçmiş olsun Sinan
Teşekkür ederim Emrah abi
Geçmiş olsun,polis neden beklediniz orasını anlayamadım.KTT yeterli değilmi?
Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim
Geçmiş olsun,polis neden beklediniz orasını anlayamadım.KTT yeterli değilmi?
Teşekkür ederim. Çarpan adam çağırdı polisi. Daha önce kaza yapmadığı için ne yapacağını bilmiyordu
sezer826
17-05-2015, 08:57
Bursa izmir yolu görükle istikametinde en sağ şeritte giderken önümde ve sol şeritte seyreden tır yok çalışmasını geç farkedip direksiyonu sağa kırdı. Son anda beni farketti. Aldığım darbeyle birlikte biraz savruldum ve arabanın durumu ortada. Tır devrildi karşı şeride geçti. Ölen yaralanan yok. Büyük şok atlattık. 5 kişiydik arabada. Şöfor E sınıfı ehliyetini 9 gün önce almış. Tecrübesizmiş maalesef. Aracın durumu bu. Sanırım perte çıktı. Bu durumdan sonra ne olur. Düşüncelerinizi öğrenmek isterim.
http://i.hizliresim.com/pgXbjN.jpg
http://i.hizliresim.com/BMvaEj.jpg
http://i.hizliresim.com/4g1jgQ.jpg
http://i.hizliresim.com/94ga5Q.jpg
Abdullah
17-05-2015, 09:27
büyük geçmiş olsun. Allah korumuş kimsenin yara almaması sevindirici.
Çok geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış. Sizlere bir şey olmamasına çok sevindim. Eksper gerekli incelemeleri yaptıktan sonra raporunu yazacaktır. Aracınızı perte çıkarırlarsa 45 gün içinde ödemeniz yapılacaktır.
serdarhoca
17-05-2015, 09:40
Buyuk gecmis olsun...
Çok geçmiş olsun kimsenin yaralanmamış olmasına sevindim
Çok geçmiş olsun Allah korumuş. Bu yol çalışmalarında ışıklı uyarı olmadığı zaman fark edilmeleri çok geç olabiliyor. Bir de tecrübesiz şoförler oldu mu sonuç maalesef böyle olabiliyor. Kimseye birşey olmaması sevindirici. Araç kesin perte çıkar yolcu havayastığı açılıp pert olmayan araba görmedim daha. Siz uyanık olun değerini iyi hesaplasınlar aracın. Raporlara falan dikkat edin alkol testi vs herşey kusursuz olsun.
Allah bir daha göstermesin büyük kaza atlatmışsınız.
TanerHoca
17-05-2015, 10:47
Allah korumuş.büyük geçmiş olsun.
Allah beterinden korusun geçmiş olsun
sezer826
17-05-2015, 16:18
Teşekkür ederim. Gerçekten kimsenin burnunun bile kanamaması en önemlisi. Ama ne tuhaftır ki aracın ücretini alsam bile gidip Peugeot 308 alıcam vazgeçemiyorum :)
Teşekkür ederim. Gerçekten kimsenin burnunun bile kanamaması en önemlisi. Ama ne tuhaftır ki aracın ücretini alsam bile gidip Peugeot 308 alıcam vazgeçemiyorum :)
Yorumdan sanki olumsuzluğun sizin araçtan kaynaklandığı ifadesi oluşuyor.
sezer826
17-05-2015, 19:27
Yorumdan sanki olumsuzluğun sizin araçtan kaynaklandığı ifadesi oluşuyor.
Şoku üzerimden atlattım o yüzden öyle gelmiş olabilir. Yoksa tır şöforü bile hatasını kabulleniyor ki bn elimden geleni yaptım. Tutanaklarda raporlardada hatasını kabullendi zaten. Sadece bi araç almak nasip olursa yine 308 olur demek istedim. Çünkü gerçekten bana o güveni verdi.
sessizgece
17-05-2015, 19:49
Büyük geçmiş olsun. Üzücü bir durum. Gerçekten büyük bir kaza atlatmışsınız.
No Name's
rocker307
17-05-2015, 23:55
Geçmiş olsun, ucuz atlatılmış şükür..
HamzaHakkı
18-05-2015, 00:43
Çok geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın.
turistömer
18-05-2015, 13:46
çok çok geçmiş olsun.verilmiş sadakanız varmış.inşallah Allan bidaha tekrarını yaşatmaz...
Ömer Gedik
18-05-2015, 15:19
Büyük kaza, geçmiş olsun
daschund
18-05-2015, 15:49
Büyük kaza atlamışsınız geçmiş olsun....
Umarım yeni bir 308 ile aramızda olursunuz sportium olması dileğiyle :)
Büyük kaza atlamışsınız geçmiş olsun....
Umarım yeni bir 308 ile aramızda olursunuz sportium olması dileğiyle :)
Bence direk yeni 308 e geçsin :)
daschund
18-05-2015, 16:05
Sinan bak ne yazmışım :)
Umarım yeni bir 308 ile aramızda olursunuz sportium olması dileğiyle
Araya her ihtimalle karşı yeniyi ekledik :)
Sinan bak ne yazmışım :)
Umarım yeni bir 308 ile aramızda olursunuz sportium olması dileğiyle
Araya her ihtimalle karşı yeniyi ekledik :)
Ayrıntıya dikkat etmemişim :)
ahmetyldz
18-05-2015, 19:00
Çok geçmiş olsun. Kimseye bişey olmaması sevindirici.
Akadaşlar araç öncedende pert ise sigorta şirketi neye göre ödeme yapar.
sezer826
18-05-2015, 20:45
Çok teşekkür ederim herkese. Gerçekten ucuz atlattık.
sezer826
18-05-2015, 20:48
3 gün öncesindede yeni 308 le test sürüşüne çıkmıştım. Herşeyin Hayırlısı...
3 gün öncesindede yeni 308 le test sürüşüne çıkmıştım. Herşeyin Hayırlısı...
Hayırlısı olsun. Her şeyde bir hayır vardır