PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza Tecrübe Paylaşım Platformu

Sayfa : 1 2 [3] 4 5

Ömer Gedik
26-06-2013, 00:24
Keşke o an tutanakta tutsaydınız. Benzer bir durum benim de başıma geldi. Ancak beyefendi kartvizitini verdi, karşılıklı güven neticesinde ayrıldık sonra rapor tuttuk. Ancak tabi ki doğru olan işi o an halletmek olacaktır.

Ben çarpıp kaçan başka bir araç için Sigortaya sorduğumda yapılacak birşey yok demişlerdi. :S

nalgene
26-06-2013, 14:26
Ben o adamı bırakmazdım da kızım ağlamaya başlayınca oradan hemen götürmek istedim. Bu arada kaza anında yanınızda kaza tespit tutanağı yok ise polis çağırıp tutanak tutabilirmişiz. Sabahtan savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum. Kaza anında eşim başını çaprmış ve hafif bir şişlik olmuştu ( bunu kazadan sonra fark ettik. ) Bende şikayet dilekçemde bu yaralanmadan bahsetmiştim. Savcı eşiminde gelmesini istedi. Adli tıpa sevk etti.. olayın üstünden 2 hafta geçtiği çin herhangi bir bulgu olmadı tabii ama eğer yaralanma olayını dilekçemden çıkartırsam olaya takipsizlik verip düşüreceğini ve benim adamla anlaşmam gerektiğini söyledi. Bende anlaşsam burada olmazdım dedim. Neyse evrakları karakola teslim ettim. Bundan sonra onlar ilgilenecekler. adam ifadeye çağrılacak tutanak tutulacak. Bende trafik sigortasından halledeceğim. Adamın şu ana taksirle adam yaralamak suçundan 2000 TL ye kadar para cezası alması mümkün. Eğer kazadan hemen sonra hastaneye gidip darp raporu alsaydık polisler direk adamın peşine düşeceklerdi.. Neyse bununla geçmiş olsun..

stormhan
26-06-2013, 15:56
Ben o adamı bırakmazdım da kızım ağlamaya başlayınca oradan hemen götürmek istedim. Bu arada kaza anında yanınızda kaza tespit tutanağı yok ise polis çağırıp tutanak tutabilirmişiz. Sabahtan savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum. Kaza anında eşim başını çaprmış ve hafif bir şişlik olmuştu ( bunu kazadan sonra fark ettik. ) Bende şikayet dilekçemde bu yaralanmadan bahsetmiştim. Savcı eşiminde gelmesini istedi. Adli tıpa sevk etti.. olayın üstünden 2 hafta geçtiği çin herhangi bir bulgu olmadı tabii ama eğer yaralanma olayını dilekçemden çıkartırsam olaya takipsizlik verip düşüreceğini ve benim adamla anlaşmam gerektiğini söyledi. Bende anlaşsam burada olmazdım dedim. Neyse evrakları karakola teslim ettim. Bundan sonra onlar ilgilenecekler. adam ifadeye çağrılacak tutanak tutulacak. Bende trafik sigortasından halledeceğim. Adamın şu ana taksirle adam yaralamak suçundan 2000 TL ye kadar para cezası alması mümkün. Eğer kazadan hemen sonra hastaneye gidip darp raporu alsaydık polisler direk adamın peşine düşeceklerdi.. Neyse bununla geçmiş olsun..
Öncelikle büyük geçmiş olsun. Allah beterlerinden saklasın sizi ve sevdiklerinizi.
Sizi gerçekten tebrik etmek isterim.Sonuna kadar hakkınızı aramışsınız, arayınız da. Çünkü ülkemde bazı olayların ters gitmesinin sebepleri hakkımızı aramamamızdan kaynaklanıyor. Kırmızıda geçeni,tehlikeli araç kullananı vb. gibi durumlarda gerek, vurdum duymazlığımızdan gerekse uğraşmak istememizden dolayı maalesef kötü sonuçlar, işler ayyuka çıkıyor.

Tekrar geçmiş olsun.

nalgene
26-06-2013, 17:12
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim Ömer ve Stormhan.. Bir ara prosedür yoğunluğundan dolayı vazgeçmeyi düşünmedim değil ama sorumsuzluğunun ve yaptığının yanına kar kalmasını kabul edemezdim.. Şimdi o uğraşsın..

Selamlar..

TanerHoca
26-06-2013, 21:31
geçmiş olsun.ailenize ve size birşey olmaması sevindirici.

sessizgece
26-06-2013, 22:27
arkadaşlar büyük geçmiş olsun

Emrah_06
26-06-2013, 22:46
Geçmiş olsun. Söz konusu aile olunca akan sular durur. Eşiniz için üzüldüm ama allah korumuş ki ciddi bir yaralanma yada daha büyük bir konu yaşanmamış.

nalgene
27-06-2013, 12:48
Hepinize çok teşekkür ederim.. Rabbim hepimizi, ailelerimizi ve sevdiklerimizi korusun..

sessizgece
28-06-2013, 14:43
yorgunluk, dikkatsizlik ve sürat :kafa
yaz gelmesi ile kazalar çoğalmaya başladı. Tatil dönüşü ufak bir kaza atlattım. Çok şükür bizlerde bir şey yok. Dönüş yolunun çoğunu bitirmiş, az yolum kalmıştı. Şimdi mola, sonra mola derken yorgunluktan dikkatim dağıldı. Önümde kamyon seyrediyor, süratim 160 civarı. Kamyonun altından yuvarlananı görünce artık çok geçti. Kaçma fırsatı kalmamıştı. Kamyon köpeğe vurmuş, kamyon geçince köpek önümde kaldı. Yapacak bir şey yoktu ve ortalayarak üzerinden geçtim. Yol kalabalık ve karanlık olunca ilk akaryakıt istasyonunda durdum. Görünen aracın altındaki plastikler kırık.
Çarşamba günü kontrol ettirdim. Kartel plastik muhafaza, arka teker kenar kaplama plastikleri kırılmış. Kartel muhafaza plastiğine uçuk bir rakam denilince sac muhafaza taktırdım.
Lütfen biraz daha dikkatli olalım.

ANKA
28-06-2013, 16:42
Geçmiş olsun bu ara ikidir hayvanlara çarpma olayı duyuyorum daha bir dikkatli olmak lazım demek ki hele de gece.
Bu arada 160 km/s biraz fazla olmamış mı Tolga Hocam aman aileniz ile yol alırken sürati kontrol altına almakta fayda var. Sonuçta altımızdaki arabalar saç yığını ve 160 km/s ile giden bir aracın NCAP'tan 7 yıldızı da olsa boş.
Daha yavaş ve dikkatli olsun herkes, Allah hepimizi kazadan beladan korusun.
Lütfen kemerlerimizi takalım aşırı sürat yapmayalım, uykusuz araç kullanmayalım. Bazen keşke demek için çok geç oluyor.

eyup_31
29-06-2013, 09:26
büyük geçmiş olsun, anka 'nın söylediği gibi 160 km hız fazla değil mi?

sessizgece
29-06-2013, 12:32
teşekkürler arkadaşlar. Haklısınız. Kazalar bir hatalar zinciri üzerine olur bence. önce de dediğim gibi. Yorgunluk, sürat ve dikkatsizlik

TanerHoca
29-06-2013, 15:26
büyük geçmiş olsun.hız konusuna gelince valla ben bununla ilgili senin konuda daha önceden bir mesaj yazmıştım. ;)

bence bu kadar yolcusu olan bir aracı kullanırken daha yavaş gitmekte fayda var. :iyi

sessizgece
29-06-2013, 22:28
haklısınız Taner hocam. Sağolun. Büyük sözü dinlemek lazım:havali

nalgene
02-07-2013, 10:55
Çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.

Selamlar.

sessizgece
03-07-2013, 21:39
teşekkür ederim

Özkan
22-07-2013, 12:20
Dün Ömer hocama ve Furkana telefonda durumumu anlattım

Porshe'un sahibi gerigeri gelirken bizim araçı farketmeyince olanlar olmuş.Porshe'un trafik sigortasıda olmadığını hatırlatırım.
http://images.quupmedia.com/i/0_buc1_block24_0_470327861824192512-29161-jpeg/g.jpg

http://i41.tinypic.com/260zig0.jpg

SerhatRCZ
22-07-2013, 12:29
Geçmiş olsun :( .

Yasin CCK
22-07-2013, 12:34
Geçmiş olsun. Ucuz atlatılmışa beziyor.

Asıl merak ettiğim ZORUNLU trafik sigorsatı olmayan bu araçta nasıl işlem yapıldı? Zararınız nasıl karşılanacak?

Mcrear
22-07-2013, 13:16
Geçmiş olsun...

sohbet23
22-07-2013, 13:22
Büyük geçmiş olsun

Can ÖNEL
22-07-2013, 14:31
Geçmiş olsun. Üzücü bir durum. Allah daha beterinden korusun. Trafik sigortası olmayan araçları bildiğim kadarıyla bağlıyorlar. Porşe bağlandı mı kaza sonrası?

Özkan
22-07-2013, 14:45
Geçmiş olsun. Üzücü bir durum. Allah daha beterinden korusun. Trafik sigortası olmayan araçları bildiğim kadarıyla bağlıyorlar. Porşe bağlandı mı kaza sonrası?
İyi dilekleriniz için teşekkürler arkadaşlar Jandarma Trafik çağırmadan aramızda halletmeyi tercih ettik , sizinde dediğiniz gibi karşı tarafın aracı bağlanacaktı yoksa.

reisG
22-07-2013, 14:54
Geçmiş olsun. Lüks araçların pek çoğunun garip kişiler tarafından kullanıldığı malum.

Ömer Gedik
22-07-2013, 15:05
Geçmiş olsun tekrar Özkan, Aracın için hakikaten üzüldüm. Umarım eskisinden de güzel olur.

301gti
22-07-2013, 15:23
Geçmiş olsun

Furkann
22-07-2013, 15:44
Özkan kardeşim tekrar geçmiş olsun . Allah beterinden saklasın. Numaram sende var ne zman istersen arayabilirsin.

tesla
22-07-2013, 19:06
Küçük kaza. Büyük geçmiş olsun. Nazardandır.

Bu başlıktan haberim yoktu. Ben de yaptığım kazayla ilgili resimleri buraya ekleyeyim:

http://k1307.hizliresim.com/1c/3/pvf3n.jpg

http://r1307.hizliresim.com/1c/3/pvf13.jpg

http://o1307.hizliresim.com/1c/3/pvdz9.jpg

http://o1307.hizliresim.com/1c/3/pvf2c.jpg

Aracım bu kaza sonucu pert oldu malesef. Arabamın arka tekerleğinin kayması sonucu bölünmüş yolda karşı şeride geçtim (aradaki ufak su kanalını aşarak) ve başka bir arabayla karşılıklı çarpıştık. Ölü yaralı yok çok şükür. Ancak Peugeot 308 günleri sona erdi. Bugün itibariyle yeni Kia Ceed sahibiyim.

Emrah_06
22-07-2013, 20:41
Tesla hocam kazadan haberim vardı okumuştum konulardan ama bu denli olduğunu tahmin etmemiştim. Çok şükür ki ölü yada yaralı yok en önemlisi de bu olsa gerek . Allah korumuş.

Özkan sizede geçmiş olsun görünmez kaza.

Bu kadar pahalı bir araca sahip insan z.t.s yi yaptırmayı mı unutmuş yoksa parası mı yetmemiş değişik .

tesla
22-07-2013, 21:02
Teşekkürler.

Bence Porsche'de kaçak gümrük girişi vb ayın oyun döndürmüşlerdir. Ondan dolayı trafik sigortası yoktur. Arabanızı orjinal parçalarla, en ufak hasarlı parçaya kadar değiştirtin. İhbar etseniz yakarlar Prosche'yi.

Ömer Gedik
22-07-2013, 21:10
tesla tekrar geçmiş olsun.

Araç Ön yandan çok ciddi bir darbe almış. Allah korumuş.

Aracın diğer noktaları oldukça rijit görünüyor.

Kia Ceed, C Segmentinde son dönemin en güzel ve kaliteli araçlarından. Güle güle kullanmanızı dilerim.

tesla
22-07-2013, 21:35
Çok teşekkür ederim Ömer Bey. 308 gerçekten çok sağlam arabaymış. O şiddetteki bir kazaya rağmen darbeyi mükkemmel abzorbe etti.Görüldüğü gibi kaput harici parçalarda en ufak bir çizik, eğilme bile yok. Kapılar rahatça açıldı ve açılma sırasında sürtünme bile olmadı. Aracın ön lastiklerinde sıfır brembo diskler, 4 lastikte sıfır balata ve sıfır sağ arka rulman/fren diski vardı. Perti alan bence kazançlı bir şekilde aracı yaptırıp satabilecek.

Bu forumdan çok şey öğrendim. Hala sık sık girip bakıyorum mesajlara. Herkese tekrar teşekkür ediyorum.

Özkan
22-07-2013, 22:01
tesla hocam çok geçmiş olsun , Allah yeni araçınızla kazasız belasız sürmeyi nasip etsin

tesla
22-07-2013, 23:55
Çok teşekkürler Özkan, amin, cümlemize.

İlkay
23-07-2013, 04:08
Çok büyük geçmiş olsun. Önemli olan siz de ve bir başka canda bir şey olmayışı.

Can ÖNEL
23-07-2013, 08:09
Tesla hocam çok geçmiş olsun. Büyük bir kaza geçirmişsiniz. Allah korumuş gerçekten. Yeni aracınız hayırlı olsun. Güle güle kazasız belasız kullanın. :nazar

301gti
23-07-2013, 09:32
Hocam geçmiş olsun Allah beterinden korumuş verilmiş sadakanız varmış. Yeni aracınızla kazasız sürüşler . . .

emrexxcv
23-07-2013, 22:24
büyük geçmiş olsun allah korumuş resmen yeni aracınız benimde sevdiğim çizgileri olan ceed güle güle kullanın ceed ile ilgili görüşlerinizi de beklerim

ssgti
24-07-2013, 06:02
Tesla büyük geçmiş olsun. Yeni aracınız hayırlı olsun.

ANKA
24-07-2013, 09:53
Özkan ve Tesla ikinize de geçmiş olsun. Tesla'nın yaptığı kazayı görünce Özkan'ın kazası gerçekten küçük geliyor insanın gözüne, Allah korumuş ama 308 de sağlamlığını ortaya koymuş bence.
Tesla bu arada arka tekerin kayması sonucu demişsin biraz açabilir misin? Nasıl kaydı araç da karşı yöne geçtin? Kaza tecrübeleri insana çok şey katıyor. Ama tabi ki kimse kaza yapmasın Allah herkesi korusun, kemerimizi her zaman bağlayalım hem ön hem arkada, bir de sürat yapmayalım.

Tesla yeni aracın hayırlı olsun ben de dizaynını beğendim ceed'in, artık yeni 308 çıkana kadar 2 sene falan binersin diye tahmin ediyorum. Aslan sevdası öyle kolay bitmez...

TanerHoca
24-07-2013, 15:23
özkan geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.
tesla yeni aracın hayırlı olsun.ceed bence de iyi bir tercih.kazasız belasız kullanman dileklerimle.

Ghost Hunter
24-07-2013, 20:03
Tesla kardesim cok gecmis olsun ucuz yirtmissin Allah korumuş

tesla
25-07-2013, 00:47
Herkese çok teşekür ederim arkadaşlar. Allah kimseye kaza bela göstermesin inşallah. Kaza şöyle oldu:

1)Oldukça virajlı bir rampayı çıkarken lavuğun biri sol şeride geçmiş 50 ilşe gidiyordu. korna bastım, selektör çaktım, bir zahmet tıs tıs sağ şeride geçti. Ben de sabit hızımı almış, tırmanıyordum. Bu adam yüzünden devrim düştü vs. Adam çekilince sinirle 4. viteste gazı dipledim ve tahminen hızım 80-90 civarına çıktı ve güneşten yumuşamış asfalta sahip sağa doğru çok keskin viraja girdim. Sol şeridi de meşgul etmemek için virajı alırken bir taraftan da sağ şeride gireyim dedim.

2)Virajın keskin oluşu, asfaltın yumuşaklığı, arka lastiklerimin artık setleşmiş olması ve bir de viraj bitmeden viraj içine girme isteğim yüzünden arka taraf viraj dışına doğru kayarak savruldu. Arabanın burnu nerdeyse virajın tam içini gösterecek kadar döndü, direksiyonu tam sol yapıp, frene hafifçe bastım. Frene asılmadım belki takla atar diye. Araç kaymaya başlayınca zaten gazdan ayağımı çekmiştim.

3)Direksiyonu sola çevirmem işe yaradı, aracın burnu tekrar yolu gösterecekti ki, kayma yüzünden artık şeridin sonuna gelmişim ve bölünmüş yolu ayıran su kanalına sol arka tekerim girdi. Kanal çok sığdı, 1 karış ya var ya yoktu galiba.

4)Ama tahminimce teker o kanalın karşı duvarına çarpınca aracın burnu hızla sola savruldu ve ben direksiyonu tam sağ yapamadan karşı şeride geçtim. Tekerin kanala girmesi yüzünden araç sarsılınca zaten ben de sağa-sola sallandım koltukta ve görüş açımı da kaybettim. karşı şeride girmemle karşıdan gelen bir aracın çamurluk-ön tekerlek bölgesine benim 308'in sağ ön kısmı vurdu. Darbe etkisiyle benim araç biraz daha döndü ve çarptığım araç da birkaç metre ileriden düşük banketten aşağı düşerek toprak zemine oturdu.

http://i1229.photobucket.com/albums/ee464/teslaTR/kaza_zps713dd823.jpg

Kaza anında şoktan dolayı genelde birşey hatırlanmaz ama ben her detayı, direksiyonun dönüşünü, ön camda yol yerine viraj içindeki kayaları görmemi, kayma sesini, sarsıntıyı, karşı şeride girişimi, çarpma sesini, hava yastıklarının açılmasını, emniyet kemerinin beni hızla koltuğa çekişini, koltuk yan minderlerinin kol gibi beni sarmasını, aracın içini kaplayan mavi dumanı (ki araç yanıyor sandım ama galiba hızla patlayan hava yastığı sürtünme sebebiyle aşırı ısınıyor, sol kolum resmen yandı çünkü), motor kaputunun eğilerek cama dayanmış olduğunu her anı net bir şekilde hatırlıyorum. Gözlüğüm yüzümden bile düşmedi. Hava yastığına yüzüm hiç temas etmedi. Yani arabada bu yastıklar olmasaydı da bu kazada bana yine birşey olmazdı, emniyet kemeri mekanizması ve koltukları mükemmel iş gördü 308'in. Çok şükür karşı araçtaki herkes de kemer takıyordu ve onlarda da yaralı yoktu. Kazadan hemen sonra kapıdan çıktım, karşı araçtakilere yardıma koştum, sonra malum telefon trafiği. Sol bacağımda başta hafif bir ağrı hissettim ama kaza gecesinden itibaren sol bacağım çok ciddi anlamda şişti. 2 gün yürüyemedim ağrıdan. kazanın sıcağıyla o gün ordan oraya koşturdum birşey hissetmemiştim. Sol dizimi hiç anlayamadığım bir yere çok şiddetli çarpmışım. Arabayı sonradan inceledim, koltuğa oturdum acaba nereye çarpmışımdır diye, bulamadım. Kazadan 1 ay geçti hala sol dizimi bükemiyorum, hala acı var biraz. Euroncap testlerinde 308 şoförünün bacak kısmı sarı renkliydi. Doğruymuş.

Yine de 308 gerçekten çok sağlammış, acı bir tecrübeyle anlamış oldum. Aşağıdaki resimde göstermeye çalıştım. Allah kimseye yaşatmasın. Hergün şükrediyorum. İnanç meselesi tabi ama her uzun yola çıkışımda, ogün de dahil mutlaka sadaka veririm. Onlar korudu beni diye düşünüyorum.

stormhan
25-07-2013, 09:02
Çok çok büyük geçmiş olsun. Allah en küçük canınızı sıkacak durumlardan saklasın sizi ve sevdiklerinizi. Gerçekten de verilmiş sadakanız varmış. O kötü anları size tekrar yaşatmak istemem ama çok merak ettiğimden soruyorum; Aracınızda ESP yok muydu? Yani kazanın başlıca sebebi 308'in arkasının kaymaya başlaması, yani ESP aracınızda var ise bir müdahale olmadı mı? Çünkü en ufak bir durumda 308 ESP si anında müdahale ediyor araca.

Yeni arabanızı güle güle kullanınız, dikkat çeken şık bir otomobil, kia ve peugeot kıyaslamalarınızı da bekliyoruz.

Hayırlı ve kazasız günler, sürüşler...

Yeni aracınızı güle güle kullanınız, güze

tesla
25-07-2013, 12:07
Çok çok teşekkürler, cümlemizi. Ne yazık ki 308'imde ESP yoktu. olsa toplardı muhtemelen. Arka süspansiyonların bağımsız olmayışı da eğimi zayıf olan bu virajda negatif etki gösterdi. Bu sebeple yeni araba tercih ederken tüm elektronik ve mekanik güvenlik sistemlerini içeren ve mutlaka arka süspansiyonları bağımsız olan modelleri tercih listeme aldım. Ceed'i teslim alınca birkaç satır yazıcam buraya da.

Can ÖNEL
25-07-2013, 12:25
Tesla hocam gerçekten tekrar geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış. Çok ölümcül bir kaza geçirmişsiniz. Yalnız aklıma gelen bir şey var olan olmuş ama umarım yanlış anlamaz ve kızmazsınız. Araç 3. pozisyondayken direksiyon tam soldayken hafif fren yaptım demişsiniz. Bu pozisyonda fren yerine tam gaz verseydiniz aracın kendini yola çekme imkanı var mıydı? Bu olanların çok kısa süre içinde gerçekleştiğine eminim ama benim de başıma buna yakın bir olay gelmişti (207 kullanırken) tam arka kayacakken vitesi küçültüp gazı köklemiştim ve araç kendini yola çekmişti. Sonra fren yapıp yavaşlamıştım.
Saygılarımla.

tesla
25-07-2013, 13:59
Neden kızayım ki. gaz vermek aslında aklıma geldi ama kayma başlayınca ayağımı gazdan çektiğim için kaysam da toparlarım diye düşündüm ama kayma tahminimden uzun sürünce müdahelede geç kaldım. vites değiştirecek vaktim de yoktu açıkçası. bu olaylar en çok 3-5 saniye sürmüştür.

sessizgece
07-08-2013, 23:52
dün yorgunluk ve uykusuzluk yüzünden kaza yaptım. 70 km/sa ile yoldan çıktım ve tekrar yola geri döndüm. Yola çıkarken radar tabelasına çarptım. Hiç fren yapmadım ve bu sayede arabayı stabil tutarak. devrilmesini önlemiş oldum. Allah korudu. Arabada çocuklar da vardı. Çok şükür kimsenin burnu bile kanamadı. Hanımın ısrarı ile çocuklar arkada kemerlerini takmışlardı. Konya da Ilgın a gittim. Dönüşte Ilgın ı daha çıkalı 10 km olmuştu. Radar tabelası kaputa saplanmış. Yoksa camdan içeri girerdi. Tabelayı çok zor çıkarttık, polisle. Aracı yürüterek 90 km Konya ya döndüm. Bugün eksper yetişemedi. Tahmini masraf 5000 tl.
http://img15.imageshack.us/img15/7893/5b5p.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/15/5b5p.jpg/)

TanerHoca
07-08-2013, 23:58
geçmiş olsun.bayram önü kötü olmuş ama kimsenin burnunun bile kanamamış olması işin sevindirici yanı olmuş.
benim araçta da uzun yolda ve istanbul içinde otoyol güzergahlarında çocuklarım arkada oturmalarına rağmen sürekli olarak emniyet kemerlerini takarlar. :iyi

sessizgece
08-08-2013, 00:02
sağol hocam. Kemer şehir içinde bile olsa mutlaka taktırıyor ve takıyorum. Ne zaman ne olacağı belli olmuyor.

Emrah_06
08-08-2013, 00:16
:(

Geçmiş olsun üstadım :/ Bayram öncesi olacak iş değil ama kaza adı üstünde önemli olan önce çocuklarınızda sonra sizlerde bir şey olmaması.

Maddi değeri olan bir şey her zaman yaptırılır ama cana gelen zararın telafisi yok. Artık keşke demek için çok geç ama keşke yorgun ve uykusuzken çıkmasaydınız yola. İllaki yetişmeniz gereken bir yer var ki çıkmışınız. Dikkat etmek gerek . Tekrar çok geçmiş olsun.

sessizgece
08-08-2013, 00:30
teşekkür ederim arkadaşım.
Ayda 7000 km yapan ve bu km leri 160/200 arasında hızlarda giden biri olarak kazanın sadece hızdan kaynaklı olmadığını da anlamış oldum. Tabi ki yorgunluk ve uykusuzluk Bir diğer etken de ben bu işte ustayım, ben giderim, ben yaparım demekle olmuyor. Yorgunluğu hissettiğin zaman gideceğin km ler az da olsa kenara çekerek dinlenmek, temiz bir hava almak mutlaka gerekli.
herkese kazasız keyifli bir bayram dilerim.

tesla
08-08-2013, 07:42
Büyük geçmiş olsn. Allah beterinden saklasın. Verilmiş sadakanız varmış, yoldan çıkmamışsınız ya da tabela sorun yaşatmamış. Şehir içinde bile arkadakilere kmer taktırıyorum ben kazamdan sonra.

Bu arada levhaya çarpınca galiba bir ceza geliyor. Levha ucuz neyse ki, arkadaşım trafik ışıklarına zarar verince biraz uğraşmıştı.

ANKA
08-08-2013, 08:11
Geçmiş olsun. Kimseye birşey olmaması sevindirici. Herkese iyi bayramlar diliyorum Allah hepimizi kazadan beladan korusun.

Can ÖNEL
08-08-2013, 11:02
Geçmiş olsun. Hızınızın yavaş olması daha ağır bir kaza olmasını önlemiş. Allah beterinden korusun.

İnsanın gözü açık olsa bile beyni uyuyabiliyor (dalabiliyor), başıma geldi. Gece 3'te Trabzon'dan dönerken köprüden geçmişiz babam "Bu köprüdeki ekler de çok yüksek" dedi ben "Hangi köprü?" demiştim. Sonra abim kullanmıştı.

Ömer Gedik
08-08-2013, 11:33
Büyük geçmiş olsun.Yoldan çıktım yazmışsın Aracın altını da muhakkak kontrol ettirin. Allah korumuş yorgun ve uykusuz araç koltuğuna oturmamak lazım bende yaşadım benzer dalgınlıklar

jonjon
08-08-2013, 15:20
Geçmiş olsun ..

OrCuN23
08-08-2013, 16:52
Geçmiş olsun konya-ılgın arasınıda bilirim zaten ılgından cıktıktan sonra şeker fabrikasına kadar dümdüz yol cok uyumalı kazalara şahit olmuştum üniversite okurken orda tekrardan geçmiş olsun kimseye bişey olmaması daha sevindirici..

ssgti
08-08-2013, 17:46
Geçmiş olsun. Allah korumuş.

aliço
08-08-2013, 18:05
büyük geçmiş olsun.

sessizgece
09-08-2013, 19:14
sağolun arkadaşlar. Allah herkesi kazalardan korusun. Saniselik bir şey. Beni en çok korkutan çocukların araba da olmasıydı.
Kaskom o gün 12:30 da bitmişti. Sigortacım aradığında ilk önce yaptırmayacaktım. Israr edince yaptırdım. 4 yıl hasarsızlığım vardı. Kaskoyu 870 tl ye yaptırmıştım. Aslında neredeyse 750 tl ye yaptıracaktım. Farkı benim yaptırdığım kasko -yine sigortacımın ısrarı üzerine- yetkili servis ve orijinal yedek parça. Aracım yetkili serviste. O gün eksper yetişmedi. Servis müdürüyle yaptığımız kontrollerde 5000 tl masraf gözüküyor. Aracı lifte aldık. Altını kontrol ettirdik. Sadece önceleri karşı olduğum daha sonra taktırdığım çelik motor muhafaza epey bir ezilmiş. Motorda bir ses vardı ve muhafazanın motoru sıkıştırmasından kaynaklı olabileceğini onu da anlamanın eksper geldiğinde muhafazayı sökerek kontrol edildikten sonra anlaşılabileceğini söylediler.
Çarptığım tabelanın ücretini trafik sigortası karşılıyormuş.
İlginç olan airbag lerim açılmadı. O gün aklıma gelmediğinden servise soramadım. Neden açılmadı acaba?

tesla
09-08-2013, 20:01
Hava yastığının açılması için çarpma açısı, hız, darbe şiddeti, karşıdaki nesnenin esnekliği gibi bir çok etmen sensörleri tetiklemeye yeterse açılıyor.benim sağ önden yaptığım büyük bir çarpışmada ön yastıklar ve sağ yan yastık açıldı. son yan açılmadı

Ömer Gedik
10-08-2013, 00:16
Bence Sizin kazanızda airbag açılması daha ilginç olurdu. Tesla da iyi bir açıklama yapmış aslında. :)

Can ÖNEL
10-08-2013, 01:25
Aklıma bu video geldi. Fake sanırım ama hoş.

http://www.youtube.com/watch?v=nhF9thwXhUY

sessizgece
10-08-2013, 17:28
güzel bir video. Şimdi bu adam kasko şirketine ne diyecek? Yaşlı kadını kızdırdım, o da airbag lerimi açtı mı, diyecek.:gül5: Türkiye de olsa kasko buna asla inanmaz.

e_uludag
10-08-2013, 18:23
güzel bir video. Şimdi bu adam kasko şirketine ne diyecek? Yaşlı kadını kızdırdım, o da airbag lerimi açtı mı, diyecek.:gül5: Türkiye de olsa kasko buna asla inanmaz.

o değil de aracı satarken nasıl anlatacak derdini? :)

301gti
11-08-2013, 14:06
Geçmiş olsun...

sessizgece
11-08-2013, 16:37
teşekkür ederim. Allah hepimizi kazalardan korusun

mahmut
11-08-2013, 21:34
cok gecmıs olsun, allah beterınden korusun.

sessizgece
12-08-2013, 23:40
teşekkür ederim. amin cümlemizi

stormhan
13-08-2013, 12:01
dün yorgunluk ve uykusuzluk yüzünden kaza yaptım. 70 km/sa ile yoldan çıktım ve tekrar yola geri döndüm. Yola çıkarken radar tabelasına çarptım. Hiç fren yapmadım ve bu sayede arabayı stabil tutarak. devrilmesini önlemiş oldum. Allah korudu. Arabada çocuklar da vardı. Çok şükür kimsenin burnu bile kanamadı. Hanımın ısrarı ile çocuklar arkada kemerlerini takmışlardı. Konya da Ilgın a gittim. Dönüşte Ilgın ı daha çıkalı 10 km olmuştu. Radar tabelası kaputa saplanmış. Yoksa camdan içeri girerdi. Tabelayı çok zor çıkarttık, polisle. Aracı yürüterek 90 km Konya ya döndüm. Bugün eksper yetişemedi. Tahmini masraf 5000 tl.
http://img15.imageshack.us/img15/7893/5b5p.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/15/5b5p.jpg/)
Çok büyük geçmiş olsun, Allah sizi ve sevdiklerinizi hep korusun ve incitmesin. Ama verilmiş sadakanız varmış, Allah korumuş ta o radar levhası kabine gelmemiş!

Soner
13-08-2013, 12:35
geçmiş olsun

Ömer Gedik
13-08-2013, 16:09
Dün Edirne istikametinde Tekstilkent Yanyol ayrımından sonra Siyah bir RCZ nin bariyerlere dik bir şekilde girmiş olduğunu gördüm. İlginç olan ise bariyerin görebildiğim kadarıyla 3 ayağının sökülmesi ve bariyerin kıvrımlı sacının aracın üstünden sıyrılarak bagaj camına gelmesiydi.

sessizgece
13-08-2013, 16:44
teşekkür ederim arkadaşlar.
Levha kaputu yırtarak saplanması kabine girmesini önlemiş. Trafik polisiyle levhayı kaputtan zor çıkardık. Aslanımın parçaları yarın gelecek ve aksilik olmaz ise salı, çarşamba teslim edilecek.
Eksper, serviste görünen çıkardığımız hasarlı parçaların tamamına tamam dedi. Tampon, kaput ve ön cam orijinal olarak takılacak. Bu gün kasko firması hasarlı aracım yerine araç verdi. 2012 1.2 polo
ücretsiz araç 3 gün. Aracı getiren arkadaş "3 gün sonra sabah kasko firmasını arayın 7 güne kadar ücretsiz uzatır" dedi.

ayı_boğan
14-08-2013, 14:29
Merhabalar; kaza resimlerini paylaşmak istiyorum,acaba kendi aracıma ait resimlerin altına mı eklemem gerekiyor yoksa 5008 bölümünde yeni konu mu açacağım?şimdiden teşekkürler.

Furkann
14-08-2013, 19:01
Merhabalar; kaza resimlerini paylaşmak istiyorum,acaba kendi aracıma ait resimlerin altına mı eklemem gerekiyor yoksa 5008 bölümünde yeni konu mu açacağım?şimdiden teşekkürler.

Buraya da koyabilirsiniz , kendi aracınızın konusuna da :)

ayı_boğan
14-08-2013, 19:27
teşekkür ederim arkadaşlar.
Levha kaputu yırtarak saplanması kabine girmesini önlemiş. Trafik polisiyle levhayı kaputtan zor çıkardık. Aslanımın parçaları yarın gelecek ve aksilik olmaz ise salı, çarşamba teslim edilecek.
Eksper, serviste görünen çıkardığımız hasarlı parçaların tamamına tamam dedi. Tampon, kaput ve ön cam orijinal olarak takılacak. Bu gün kasko firması hasarlı aracım yerine araç verdi. 2012 1.2 polo
ücretsiz araç 3 gün. Aracı getiren arkadaş "3 gün sonra sabah kasko firmasını arayın 7 güne kadar ücretsiz uzatır" dedi.

Çok geçmiş olsun Sayın sessizgece.

Buraya da koyabilirsiniz , kendi aracınızın konusuna da :)

Çok teşekkür ederim Furkan Bey bilgi için.

sessizgece
14-08-2013, 20:15
teşekkür ederim sayın ayı_boğan. size de geçmiş olsun

ayı_boğan
14-08-2013, 20:26
Araca çarpıp kaçmışlar

http://i1350.photobucket.com/albums/p762/sheva34/IMG_0012_zpsb770a1f9.jpg (http://s1350.photobucket.com/user/sheva34/media/IMG_0012_zpsb770a1f9.jpg.html)

http://i1350.photobucket.com/albums/p762/sheva34/IMG_0009_zpsaaaa6471.jpg (http://s1350.photobucket.com/user/sheva34/media/IMG_0009_zpsaaaa6471.jpg.html)

http://i1350.photobucket.com/albums/p762/sheva34/IMG_0007_zpsdb79503a.jpg (http://s1350.photobucket.com/user/sheva34/media/IMG_0007_zpsdb79503a.jpg.html)

emrexxcv
14-08-2013, 20:46
Birçok şey geliyo ağzıma ama söylesen adına günah derler:kafa Allah ıslah etsin. geçmiş olsun çok bişey yok Allah'tan

Gökay
14-08-2013, 20:46
Yaziklar olsun be,vicdansiz insan ama merak etme cikar acisi onun boynundan fitil fitil.
gecmis olsun.

ayı_boğan
15-08-2013, 13:04
Birçok şey geliyo ağzıma ama söylesen adına günah derler:kafa Allah ıslah etsin. geçmiş olsun çok bişey yok Allah'tan

Çok teşekkür ederim Emre Bey çok birşey yok doğru ama park halindeyken nasıl bu kadar oldu şaşırdım.

Yaziklar olsun be,vicdansiz insan ama merak etme cikar acisi onun boynundan fitil fitil.
gecmis olsun.

çok teşekkür ederim Gökay Bey, çarptın tamam ama kağıda bir özür dilerim veya kusura bakma yazıp cama sıkıştırsa derim ki çarpan insanmış.

ANKA
15-08-2013, 23:50
Geçmiş olsun en çok da bu park esnasında çarpıp kaçmaya kızıyorum. AVM'lerde özellikle en tenha yere gidiyorum bir tarafımı duvara verip yanaşabildiğim kadara yanaşıyorum. AVM'ye girişe yakın parklara da girmiyorum. Şükür daha birşey gelmedi başıma ama kapılarda mini mini bir sürü çarpma izi var tabi herkeste olduğu gibi.
Tekrar geçmiş olsun bir kamera görüntüsü falan olsaydı süründürürdünüz ama sanırım yok. Ah olacaktı bir görüntü alacaktı cezayı mükemmel olurdu da neyse Allah'ından bulsun.Bu arada unutmadan çarpan kişi kayıp olduğundan hasar mini onarımı aşıyorsa kaskonuz bozulur çok bir hasar yok gibi eğer mini pakete girmiyorsa bence hiç kaskodan yaptırıp boştan yere hasar kaydı oluşturmayın. Ben bagaj çiziği için öyle yaptım mini onarımı aştığı için cepten yaptırdım.

stormhan
16-08-2013, 08:20
Geçmiş olsun en çok da bu park esnasında çarpıp kaçmaya kızıyorum. AVM'lerde özellikle en tenha yere gidiyorum bir tarafımı duvara verip yanaşabildiğim kadara yanaşıyorum. AVM'ye girişe yakın parklara da girmiyorum. Şükür daha birşey gelmedi başıma ama kapılarda mini mini bir sürü çarpma izi var tabi herkeste olduğu gibi.
Tekrar geçmiş olsun bir kamera görüntüsü falan olsaydı süründürürdünüz ama sanırım yok. Ah olacaktı bir görüntü alacaktı cezayı mükemmel olurdu da neyse Allah'ından bulsun.Bu arada unutmadan çarpan kişi kayıp olduğundan hasar mini onarımı aşıyorsa kaskonuz bozulur çok bir hasar yok gibi eğer mini pakete girmiyorsa bence hiç kaskodan yaptırıp boştan yere hasar kaydı oluşturmayın. Ben bagaj çiziği için öyle yaptım mini onarımı aştığı için cepten yaptırdım.
Bende aynı sizin gibi yapıyorum, fellik fellik duvar yanı arıyorum AVM lerde. Haftasonları AVM lerin o kalabalığında düzgün bir yer bulup park etmek inanın işkence. AVM lere gitmeye korkar oldum :korku3:korku3 (çok dikkatli bir amca / teyze alışveriş arabasıyla sol arka kapımda yaklaşık 30 cm uzunluğunda derin bir krater açtı açalı + dikkatsizce kapıları açarken başka araçlara çarpanları saymıyorum bilee:kafa )

ayı_boğan
16-08-2013, 09:52

Çok teşekkürler Sayın Anka, bana mini onarım demediler dedikleri ilk eksper gelip tamponu onarıma göndermesi eğer tamir şansı yoktu izin çıkıp tamponun değişmesiymiş.zaten 3 gün tampon değişme onayını bekledi servis.bana mini onarım gibi hiç birşey demediler. kasko bozulsun cana gelmesin Allah korusun.AVM ve feribotlarda problem yaratıyor.

ayı_boğan
16-08-2013, 09:57
Bende aynı sizin gibi yapıyorum, fellik fellik duvar yanı arıyorum AVM lerde. Haftasonları AVM lerin o kalabalığında düzgün bir yer bulup park etmek inanın işkence. AVM lere gitmeye korkar oldum :korku3:korku3 (çok dikkatli bir amca / teyze alışveriş arabasıyla sol arka kapımda yaklaşık 30 cm uzunluğunda derin bir krater açtı açalı + dikkatsizce kapıları açarken başka araçlara çarpanları saymıyorum bilee:kafa )

sanırım geçen sene kozyatağı carrefour otoparkında sevimli bir amca yanında eşi park yerinden çıkarken ilk önce geride ki araca çarptı daha sonra öne gidip köşedeki araca çarptı bu amca 2-3 kez manevra yaparken hem öndeki hem arkadakine çarptı hiçbirşey olmamış gibi devam etti bunu yaklaşık 3-5 kişi uyardık sadece gülümsedi bize camı açıpta ne oldu ne var bile demedi.

Can ÖNEL
17-08-2013, 23:00
Nazar Nazar kader bize ne nazar :) :nazar :nazar

http://i1111.photobucket.com/albums/h471/Can_Ordu/308/2013-08-17-776_zpscd6c0d60.jpg

http://i1111.photobucket.com/albums/h471/Can_Ordu/308/2013-08-17-775_zps114b2c6f.jpg

http://i1111.photobucket.com/albums/h471/Can_Ordu/308/2013-08-17-777_zps660abd57.jpg

Servise hasar ihbarı için gidince usta eliyle dışarı çekti bu şekilde görünce yüreğim biraz ferahladı açıkçası. Adamlar da üzüldüğümü gördüler. Ben elimde bezle silerken orayı burayı.. :S Dur dedi düzelteyim öyle olmaz. Hemen plakayıda düzeltti taktı.

http://i1111.photobucket.com/albums/h471/Can_Ordu/308/235ba5f1-d260-4915-ab0a-7178f4b20460_zps5ac1c9fb.jpg

http://i1111.photobucket.com/albums/h471/Can_Ordu/308/2013-08-17-779_zps5086ebb0.jpg

Siyah tampon+ nikelajlı çıta+ ızgara+ işçilik ve ufak bir rutuş için yaklaşık 900TL olur dediler. Kaskoyu bozduracağız.

Allah (cc) Hepinizi kazalardan, belalardan, kem gözlerden, hasedçilerin hasedinden korusun. Abim de kırmızı ikinci arabayı alınca sanırım bir göz değdi. Necati Şaşmaz'ın da dediği gibi "bize nazar değdi"... :)

Söz meclisten dışarıdır yanlış anlaşılmasın. Kimseyi kırmak istemem. ;)

sessizgece
18-08-2013, 17:44
geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.
Bu aralar forumun üzerinde kara bulutlar mı, dolaşıyor ne?

Can ÖNEL
18-08-2013, 18:01
Valla vur kaç olayları çok arttı. Kendim vursam derim hata bende bu gibi durumlar daha sıkıcı...

GOXIN
18-08-2013, 19:27
Şimdi resimleri görünce sanki normal binek bir araç vurmamış gibi duruyor. Çünkü alttaki yaklaşık 15cm lik yer değiştirmenin olabilmesi için sadece o bölgeye denk gelecek bir çıkıntı olması lazım vuran araçta. O da aklıma gelen bir arabada yok, büyük olasilikla kamyonet tarzı bir araç olabilir yada araç arkası römorklar olabilir. Tekrar büyük geçmiş olsun. Son olarak gördüğüm kadarıyla sadece gri şeritte hasar var, sadece o parçayı değiştirseniz daha iyi olmaz mı? Malum ileride satarken bu değişiklik sorun çıkartabilir. Bu nedenle daha detaylı fotolarını çekip, satış sırasında göstermek için muhakkak saklayınız.

Can ÖNEL
18-08-2013, 19:59
DEğişik bir araç vurduğunu orada da tartıştık. Bir pikup tarzı birşey olabilir. Alt kısımda hasar yok. Tam amblemin altında boya soyulmuş Piyanoblack tampon kısmındada hasar var siyah olduğundan belli değil tırnakları kırık dokununca sallanıyor. En pahalı parça zaten o sizin dediğiniz nikelajlı parça.

asdfg112
18-08-2013, 20:15
hocam japon yapıştırıcısı ile :) bir şeyler deneseniz, biraz düzeltip öyle bıraksanız olmaz mı? 900 lira masrafı kasko bile karşılasa üzülüyor insan.

Furkann
18-08-2013, 20:58
Can bey eger sadece hasar bu nikelajdaki kırıksa kaskoyu bozdurmayin derim .. Bunu bir tampon Stop isi yapan adam yapabilir . Bulamazsanız gönderin bana yapar gönderirim size belli olmaz kırık oldugu da :)

Can ÖNEL
18-08-2013, 22:16
Kasko işlemleri başlatıldı. Zaten %60 indirim var. Seneye %65 yerine %50 olacak. Bu sene kasko 800 TL verdik. Seneyede 900TL kasko falan veririz.

Aslında araçta dediğiniz gibi çok bişey yok bu şekilde bile binilmeye devam edilir ama elbet bir gün yaptırılacak. Sonra kendim yaptırmaya kalksam nasıl olacak. Sıcağı sıcağına kaskoyla olsun bitsin. Japon benimde aklıma geldi yapılana kadar öyle gezerim dedim. Ancak bu çarşamba yapılacakmış. Öyle dediler. Araç şu an kullanılıyor bir sıkıntısı yok.

Yasin CCK
19-08-2013, 08:31
Çok geçmiş olsun Can.

Bence de tamir işlemi ile giderilebilecek küçük bir hasarmış, kasko başladıysa yapacak birşey yok. Nazar boncuğu sayalım :nazar

Can ÖNEL
19-08-2013, 08:41
Çok geçmiş olsun Can.

Bence de tamir işlemi ile giderilebilecek küçük bir hasarmış, kasko başladıysa yapacak birşey yok. Nazar boncuğu sayalım :nazar

Sğolun Yasin Hocam. Beterinden korusun Allah.

Ben de fark ettim sonradan. Ben bir an şoka girdim kasko oldu bittiye geldi beyan falan verildikten imzalar atıldıktan sonra düzeltildi. Ben kasko ile yapılması taraftarıyım. Değişen parçalar daha güvenli olur diye düşünüyorum. Sinirimi bozan tek şey ise Kasko işleriyle ilgilenen kişiye servis müdürü "hadi gözün aydın" dedi...Gözümden kaçmadı, O an bişe demedim. Eğer memnuniyet anketi telefonu gelirse bu hususu belirteceğim.

Birde bu parçaları alma hakkım var mı benim yoksa kasko el mi koyuyor?

Ömer Gedik
19-08-2013, 08:56
Parçaları kasko alır. Kendi hurdacıları servislerden parçaları topluyor.

Bence kasko ile yaptırmanız isabet olmuş. Çünkü Izgaranın sökülmesi için tampon sökülecek. Haliyle masrafına değmez. Tabi ki görünmeyen kırıklarda bulunabilir aracınızda...

Can ÖNEL
19-08-2013, 13:09
Cevap için teşekkürler Ömer Bey. Ben de öyle tahmin etmiştim, elin uyanığı ben değilim ya. Servisdeki elama nda sizin gibi bu tampon komple sökülecek falan dedi. Bir de kasko bu işler için var diye düşünürüm hep.

TanerHoca
19-08-2013, 13:13
geçmiş olsun can. Allah beterinden korusun.

Can ÖNEL
19-08-2013, 13:15
geçmiş olsun can. Allah beterinden korusun.

Amin Hocam cümlemizi inşallah.

asdfg112
26-08-2013, 20:25
az önce ankara-öveçler 4. caddede bir kaza oldu arkadaşlar. hasarın büyük olmasına karşın can kaybının olmaması, görünürde ciddi bir yaralanmanın olmaması sevindirici.

yokuş yukarı çok hızlı bir şekilde çıkan 301, o sırada arkasını kontrol etmeden U dönüşü almaya çalışan eski kasa accent'e sol arka teker hizasından çarptı. 301 sürücülerinin bir şeyi yoktu ama accent'teki adam çok ciddi kafasını çarpmış direksiyona. bilinci yerindeydi, kendine gelmesi 5-10 dakikayı buldu. başında ve boyun kısmında ağrıları vardı. ben iç kanama ihtimaline karşı ambulans önerdim ama kabul etmedi nedense, iyiyim dedi. sanıyorum emniyet kemeri takılı değildi, yanına gittiğimde çıkarmamışsa tabi.

http://i750.photobucket.com/albums/xx143/asdfg1991/2013-08-26205517_zps529ebbe7.jpg (http://s750.photobucket.com/user/asdfg1991/media/2013-08-26205517_zps529ebbe7.jpg.html)

http://i750.photobucket.com/albums/xx143/asdfg1991/2013-08-26205539_zpsf6f43325.jpg (http://s750.photobucket.com/user/asdfg1991/media/2013-08-26205539_zpsf6f43325.jpg.html)

http://i750.photobucket.com/albums/xx143/asdfg1991/2013-08-26205712_zps2cb22577.jpg (http://s750.photobucket.com/user/asdfg1991/media/2013-08-26205712_zps2cb22577.jpg.html)

http://i750.photobucket.com/albums/xx143/asdfg1991/2013-08-26205853_zps9149c9e1.jpg (http://s750.photobucket.com/user/asdfg1991/media/2013-08-26205853_zps9149c9e1.jpg.html)

301gti
26-08-2013, 22:00
Can kayibi olmamasi iyi.bununla gecmis olsun,yaraliya acil şifalar.bugunlerde cok fazla ceviri,kontrol vár.kemerden yeni ceza yedim bir haftadir kisa mesafede gitsem takiyorum.takmak lazim alismak zorundayiz...

Emrah_06
26-08-2013, 22:02
saat 21,00 gibi Victoria dan çıkıp ordan geçmiştim sanırım benden sonra olmuş. 301 e yazık olmuş umarım kaskoları vardır yoksa işi zor. En önemlisi de cana birşey olmaması zaten.

POLISTNBLS
26-08-2013, 22:22
Can kaybının olmaması sevindirici. Kuralları aksatmadan yerine getirmek, kimseye değil bizlere faydası var :(

asdfg112
26-08-2013, 22:37
öveçler 4. caddede hep böyle kazalar oluyor, geneli ufak çaplı olsa da problem. özellikle u dönüşü alan arabalar dikkat etmiyor, cadde üzeri gidenler ara sokakları hesaba katmıyor felan da filan.

baturalpm
18-09-2013, 00:38
Bi kısa aradan sonra tekrar aranızdayım ama kötü haberle şükür canda bişey yok ama mal baya zarar gördü :) bu akşam yemeğe giderken maalesef 120 civarı bi hızla koç'a çarptım :/

http://i1266.photobucket.com/albums/jj537/baturalp_185/SDC13461_zps184f3409.jpg (http://s1266.photobucket.com/user/baturalp_185/media/SDC13461_zps184f3409.jpg.html)

http://i1266.photobucket.com/albums/jj537/baturalp_185/SDC13455_zps922d2934.jpg (http://s1266.photobucket.com/user/baturalp_185/media/SDC13455_zps922d2934.jpg.html)

http://i1266.photobucket.com/albums/jj537/baturalp_185/SDC13454_zpsf6da772f.jpg (http://s1266.photobucket.com/user/baturalp_185/media/SDC13454_zpsf6da772f.jpg.html)

http://i1266.photobucket.com/albums/jj537/baturalp_185/SDC13458_zps8a83fddf.jpg (http://s1266.photobucket.com/user/baturalp_185/media/SDC13458_zps8a83fddf.jpg.html)

GOXIN
18-09-2013, 07:07
Büyük geçmiş olsun. Allah daha büyüklerinden korusun.

reisG
18-09-2013, 08:36
Geçmiş olsun, sizlere birşey olmaması güzel.
407 deki duruma gelince , kaput çamurluk tampon ve sis farı değişecek gözüküyor kasko devreye girecektir.

301gti
18-09-2013, 08:48
Geçmiş olsun

Ömer Gedik
18-09-2013, 08:50
Geçmiş olsun. Cana gelmemesi tek sevindirici yönü. Koç'un durumu üzücü maalesef :(

emrexxcv
18-09-2013, 10:07
Büyük geçmiş olsun

Can ÖNEL
18-09-2013, 11:02
Büyük geçmiş olsun. Aracın yolda kalıp daha büyük bir kaza olmaması sevindirici. Cana geleceğine mala gelsin. Allah beterinden korusun.

emax34
18-09-2013, 11:35
Cok gecmis olsun, onemli olan cana gelmemesi, araba en nihayetinde bir metal ve duzeltilebilyor, gerekirse yenisi alinabiliyor ama cana gelmesi telafi edilemez bir durumdur, bu yuzden ne kadar aslanlarimiza gozumuz gibi baksakta bir cizikte bile uzulsek kendimize dert etsekte, cana zarar gelmedi ya bu onemli olan. Cok gecmis olsun hocam

baturalpm
18-09-2013, 12:41
Çok teşekkürler arkadaşlar katılıyorum önemli olan cana gelmemesi. Bugun çekici yardımıyla servise gittim ilk tespitte ön tampon ön kaput sol çamurluk sol far sis muhtemelen mekanik hasarda cikacakti kaza ani aracin ici duman doldu ve agir yanik kokusu geldi. Araba fren sistemi arizasi dedi calismadi filan. %97 hakli oldugumdan kasko tamamini karsiliyor zaten.

sessizgece
18-09-2013, 19:03
Geçmiş olsun. Sizlerde bir şey olmaması iyi. Araba bir şekilde yapılır.

woonmalker
18-09-2013, 20:21
geçmiş olsun üstadım ...

TanerHoca
18-09-2013, 20:23
geçmiş olsun.

baturalpm
18-09-2013, 21:48
çok saolun arkadaşlar

mahmut
18-09-2013, 22:15
cok gecmiş olsun baturalpm.

kvnc35
18-09-2013, 22:21
Çok geçmiş olsn arkadaslar, Allah beterinden korusun herkesi...

Furkann
18-09-2013, 22:49
Gecmis olsun Allah beterinden saklasın ..

HamzaHakkı
18-09-2013, 22:49
Geçmiş olsun.

baturalpm
19-09-2013, 14:23
teşekkürler arkadaşlar

sezer826
04-10-2013, 17:20
Arkadaşlar bugün okuldan dönüş yolunda sol şeritte giderken servis plakası olmayan bi minibüs sıkıştırdı ve sağ ön çamurluğa sürttü ve kırıldı. Kapıdada ufak bi hasar mevcut. Kaskomda var allahtan. Ama şöyle bi ters durum var. Amca vurdu ve hiç durmadan devam etti. Trafik olduğu için peşindende gidemedim. Polisi çağırdım. Gerekli raporu yazdı. Şimdi trafik şube müdürlüğüne gidicem. Şikayet edicem. Bi sonuç alır mıyım acaba. Ve kapının fotoğrafını atıyorum. Kapıya yapılacak işlem hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
http://s1310.hizliresim.com/1g/4/t8h1j.jpg

turistömer
04-10-2013, 17:51
çok geçmiş olsun.savcılıktan suç duyurusunda bulunursan mobeseden aracı belirleyebilirsin.sanırım buda o minibüsü bulmana yardımcı olur.kapı içinde,araç kirli olduğu için pek belli olmuyo ama sanırım fazla bi ezik yok.lokal bi boyayla kurtarabilirsin dye düşünüyorum.ama sana tavsiyem oto king gbi estetik firmalarınada bi danışman.çamurluk kırıldıysa %99 değişir çünkü benim önceki 308imdede aynısı olmuştu.servis direk değiştirdi.tamponları tamire gönderiyolar ama çamurlukta aynı işlemi yapmıyorlar.

emrexxcv
04-10-2013, 17:51
Çok geçmiş olsun kapıyı ufak bi işlemle çekerler diye düşünüyorum ayda macun çekip boyanır diğer konu hakkında büyüklerimizi bekleyelim mutlaka çözüm gelecektir tekrar geçmiş olsun

Can ÖNEL
04-10-2013, 18:02
Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Araç bulunmasa dahi kasko yapacaktır ancak araç bulunsa harika olurdu. Olay yeri esnaf kamera kayıtları ve mobese görüntüleri ile bulunabilir. Aracın marka model ve hangi hatta çalıştığını biliyorsanız daha kolay olur.

reisG
04-10-2013, 19:49
Çok geçmiş olsun. Çamurluk kırıldıysa autoking klozunu sakın kullanma tamir olduktan bir süre sonra o bölümün boyası atıyor. Mutlaka değişim iste. Kapıda lokal ufak bir tamir ve boya işi olacak.

Ömer Gedik
04-10-2013, 20:50
Çamurluğu değiştirip kapıyı da düzelttirip boyatırsın. Bu tarz çarpmalarda ticari araçlar artık durmuyor çünkü Trafik Sig. kazalar sonucu katlanarak arttıyor. Hal böyle olunca adamlar durmadan devam ediyor. Benzer bir durum yengemin başına geldi. Tutanağı imzalamadı diye birşey yapamıyoruz. Suç duyurusu ile hak aranabilir.

mahmut
04-10-2013, 21:09
öncelikle cok geçmiş olsun bence kapıyı otoking de boyasız düzeltip rötus yaptırın bosuna boyatmayın ufacık ezik icin.

sessizgece
05-10-2013, 07:14
geçmiş olsun. Durmamak ayrı bir terbiyesizlik. Allah beterinden korusun

HamzaHakkı
05-10-2013, 15:36
Geçmiş olsun. Kapınızdaki hasar çok küçük buna pek ihtimal vermiyorum ama Otoking veya buna benzer bazı firmalar kapıyı bile değiştireceğiz diyebilir. Hepsi demiyorum çünkü şehirden şehir e değişebiliyor yaptığı işler. Mesela Konya'daki otoking bana çamurluğumun değişmesi gerektiğini söylemişti. Başka bir şehirde yine otoking firması benim aracımdakine benzer bir darbeyi boyasız ve orjinalini bozmadan tamir edebiliyor. Araştırmada fayda var. Çamurluğunuz göremedik ama kapıyı bence boyatmaya bile gerek, en kötü ihtimal lokal boya yapılmalı kapıya.

suat3
13-10-2013, 13:50
meraba arkadaşlar. cuma günü yola aniden fırlayan amcayı ezmemek için ani fren yapmak zorunda kaldım, arkadan gelen araç duramayınca benim araca arkadan çarptı. allahtan kimseye birşey olmadı. tutanak falan tutuldu. servise götürdüm arabayı. tamponun iç kısmında bağlantı noktalarında kırıklar oldugunu, park sensörünün bir gözünün bağlantı noktasında hasar olduğunu söyledi. bu nedenle tamponun tamir edilip boyanması gerektiğini, difüzzörün değişmesi gerektiğini söyledi. açıkçası ileride satışta sıkıntı yaşamak için bu şekilde bir işlemin yapılmasını istemiyorum. sadece tamponu tamir ettirip rötüşla halledebilir miyim acaba? autoking te bu işlemi yaptırsam karşı tarafın trafik sigortasından ödetebilir miyim, yada kendi kaskomdan mini hasar kapsamında yaptırabilir miyim_? ( yapılan işlemin tramerden gözükmesini istemiyorum)

http://i1356.photobucket.com/albums/q731/suatkaraa/20131011_151428_zps2608cbf5.jpg (http://s1356.photobucket.com/user/suatkaraa/media/20131011_151428_zps2608cbf5.jpg.html)

http://i1356.photobucket.com/albums/q731/suatkaraa/20131011_151039_zpsde6c8ad8.jpg (http://s1356.photobucket.com/user/suatkaraa/media/20131011_151039_zpsde6c8ad8.jpg.html)

http://i1356.photobucket.com/albums/q731/suatkaraa/20131011_151034_zpsc8ebcdbd.jpg (http://s1356.photobucket.com/user/suatkaraa/media/20131011_151034_zpsc8ebcdbd.jpg.html)

karşı tarafın aracındaki hasar

http://i1356.photobucket.com/albums/q731/suatkaraa/20131011_151026_zpsd4c191f1.jpg (http://s1356.photobucket.com/user/suatkaraa/media/20131011_151026_zpsd4c191f1.jpg.html)

http://i1356.photobucket.com/albums/q731/suatkaraa/20131011_151434_zps868de447.jpg (http://s1356.photobucket.com/user/suatkaraa/media/20131011_151434_zps868de447.jpg.html)

kvnc35
13-10-2013, 13:59
çok çok geçmiş olsun..Allah beterinden korusun...

tesla
13-10-2013, 14:20
Büyük geçmiş olsun. Bence de değişim yaptırmayın. Hatta onarım ucuza mal olacaksa sigortayı hiç işe karıştırmayın. 308 zaten ederine satılmıyor ikinci elde. kaza kaydı oluşmasın hiç değilse.

Emrah_06
13-10-2013, 16:28
Merhaba geçmiş olsun ucuz atlatmışınız. Aslanda da ciddi bir sıkıntı yok gibi. Sanırım Ankara dasınız . Trafik sigortası falan birşey karıştırmadan şahinci den 200 lira anlaşmalı alıp ivedik organize sanayide tamponcu lara orjinali gibi yaptırabilirsiniz.

mahmut
13-10-2013, 16:45
cok geçmiş olsun allah beterinden korusun.

HamzaHakkı
13-10-2013, 16:57
Geçmiş olsun. İşini iyi yapan bir tamponcuya (plastik tamirci ya da airbagci de derler) götürürseniz orjinali gibi yaparlar.

suat3
13-10-2013, 19:10
Tesekkur ederim arkadaslar..

suat3
13-10-2013, 19:14
Merhaba geçmiş olsun ucuz atlatmışınız. Aslanda da ciddi bir sıkıntı yok gibi. Sanırım Ankara dasınız . Trafik sigortası falan birşey karıştırmadan şahinci den 200 lira anlaşmalı alıp ivedik organize sanayide tamponcu lara orjinali gibi yaptırabilirsiniz.
Evet ankarada oturuyorum. Sahinciden para almaya calistim aslinda ama adam yanasmadi. Arabayi satacagini o nedenle sigortam delinirse delinsin dedi. Bende tutanak tutturdum artik.

Ömer Gedik
13-10-2013, 20:48
Bu tip hasarlara dediğiniz gibi yaklaşmayın bence. Çünkü şahsi kanaatim aracın tampon hasarları aracın değerini düşürmez. Bu hasardan oluşacak hasar kaydı da aracınızı satmanız engel teşkil etmez.

Bence serviste yaptırın. Sensörüde mümkünse değiştirmeye çalışın.

emrexxcv
13-10-2013, 21:13
çok geçmiş olsun cana gelmediğine şükür

sessizgece
13-10-2013, 22:35
büyük geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız.

by_ekiz
13-10-2013, 22:41
Bu tip hasarlara dediğiniz gibi yaklaşmayın bence. Çünkü şahsi kanaatim aracın tampon hasarları aracın değerini düşürmez. Bu hasardan oluşacak hasar kaydı da aracınızı satmanız engel teşkil etmez.

Bence serviste yaptırın. Sensörüde mümkünse değiştirmeye çalışın.
Ömer abimin dediğine katılıyorum , onarımda ne kadar sağlıklı olur düşüncesi oluşturdu bende değişmesi daha iyi olur.
Geçmiş olsun bu arada

suat3
14-10-2013, 11:01
Çok sağolun arkadaşlar. Bayram sonrasi servise ugrayip serviste yaptiririm sanırım. Yine de autoking seceniginide düşünüyorum aslında. Karar veremedim.

reisG
14-10-2013, 11:08
Öncelikle geçmiş olsun. Ömer'in dediğine bende katılıyorum. Tamponun değişmesi aracın değerini düşürmemekte. Önemli olan motor, elektronik sistemler kokpit ve şasiden hasar almamak. Eğer autoking tarız yerlerde tamir yaptırırsanız. İleri de ısıl işlem gören tampon üzerinde çatlaklar oluşacak ve siz tekrar boya ile uğraşacaksınız. Bence kaskonuz varsa değişim yapın.Tabii karar sizin.

suat3
14-10-2013, 11:25
Öncelikle geçmiş olsun. Ömer'in dediğine bende katılıyorum. Tamponun değişmesi aracın değerini düşürmemekte. Önemli olan motor, elektronik sistemler kokpit ve şasiden hasar almamak. Eğer autoking tarız yerlerde tamir yaptırırsanız. İleri de ısıl işlem gören tampon üzerinde çatlaklar oluşacak ve siz tekrar boya ile uğraşacaksınız. Bence kaskonuz varsa değişim yapın.Tabii karar sizin.

Tesekkur ederim. Kazada karsi taraf suclu oldugundan hasari karsi tarafin sigortasindan yaptiracagim zaten. Tampon degisimi yapilmayacak sadece diffüzörü değiştirecekler. tampona boya atilacak. Hasar büyük olmadigindan rötüşle halletsem mi diye düşünmüştüm.

e_uludag
15-10-2013, 00:11
Geçmiş olsun, 2. El araç alırken götürdüğüm computest lerin hiç biri tampon boya kontrolü yapmadı, hatta 308 i alırken ön çamurluklara da boya makinası dokundurmadı, plastik olduğu için. Zaten tampon değişmeyecek demişsiniz hiç bir sıkıntı olmaz, şükredin bagaj kapağına denk gelmemiş..

ANKA
05-02-2014, 16:47
Bugün bizimkileri hastaneye götürdüm sonra almaya gidecektim park yeri bulamadım sonra baktım bizimkiler çıkmış. Durdum annem bindi babam binince araçta bir sarsıntı oldu önce anlam veremedim sonra aynadan baktım a serisi mercedes geri geri gelirken tampona dokunmuş hemen indim ama hayvanat tam gaz yapıp kaçtı baktım sağdaki plastik kısma dokunmuş annem babam olmasaydı bir geri manevra dönüp adamı yakalar hastanelik ederdim herhâlde. O sinirle plakayı da almadım ama neyse ki sert vurmadı. Altında 90 milyarlık araba var ama vurup kaçıyor işte. Çok sinirlendim ama aslana zarar gelmemesi sevindirici oldu. Unutmaya çalışıyorum.

TanerHoca
05-02-2014, 16:58
geçmiş olsun.en büyük kazası bu olsun.

301gti
05-02-2014, 17:17
geçmiş olsun

Gökay
05-02-2014, 18:04
Geçmiş olsun,öfkeye hakim olmalı,Allaha havale et kardeşim Allahından bulsun cezasını diyelim.

asdfg112
05-02-2014, 18:17
Muhtemelen asıl sahibi değildir, bpşverin gitsin:)

mobil gönderi...asus memopad

Can ÖNEL
05-02-2014, 18:21
Hocam geçmiş olsun. Sinirlenmeye değmez. Allah beterlerinden korusun.

ANKA
05-02-2014, 19:51
Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. Bir baba olarak artık daha sakin olmam lazım ama bazen resmen üzerine üzerine geliyor insanlar. Neyse ki kızımı bir saniye aklımdan çıkarmıyorum. Allahından bulsun ne denir bundan sonra, herkes şoför memlekette.

Emrah_06
05-02-2014, 20:31
Abi geçmiş olsun

korkarak girdiğim tek konu bu ve derin bir nefes aldım ciddi bir durum olmadığı için.

406team
05-02-2014, 21:26
Geçmiş olsun ALLAH korumuş :)

iPhone 'den Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) aracılığı ile gönderildi

ANKA
05-02-2014, 21:43
Bu arada yeri gelmişken trafik sigortasını kullanıp aracın tamirini yaptıranlar riskli sürücü olarak kayıtlara geçtiğinden sonraki yıl yüklü bir sigorta bedeli ödeyebiliyorlar. İşyerinden bir arkadaşım geçen sınav görevine giderken öndeki kartal virajı alamıyor kaldırıma çıkıyor bizimki de sol şeritte gidip arkadan çarpıyor kartala. Kartalın tampon, stoplar gitmiş şasede hafif eğilme oluşmuş. Bizimki hemen trafik sigortasını kullanmak istiyor sonra ilk iş gününde karşılaştık olayı duyup diğer aracın tofaş olduğunu öğrenince sakın dedim sigortanı kullanma. Hem trafik hem kaskoda sıkıntı yaşama ihtimali çok fazla. Durumu teyid için sigortacıyı aradı aynı cevabı aldı. Hem tramerde görünecek kaza hem de sigorta oranları artacak. Öyle deyince adamın aracı aldı tanıdık bir tofaş servisine götürdü 250 liraya halletti.
Kendi aracı da focus aracın sadece tampon altındaki plastik ızgaranın 2 baklava dilminde hasar var o da kartalın egzoz ucu girmiş içeri :)
Yani aklınızda olsun bu kanun biraz da bunun için çıktı bence, tıpkı 2 liralık ilaç için doktora gidip katılım payı verme yerine ecaneden cepten para ile alma olayında olduğu gibi insanı arada anlaşarak halletmeye zorluyor. Bu yüzden minik hasarlarda ve kuş serisi gibi araçların karıştığı kazalarda sigortalarınızı kullanmayın derim. 250-300 verip yaptırmak en mantıklısı. Eksper işin içine girdimi en minik kaza da 1500-2000 tl hasar çıkarıyorlar. Sonra aracın plakayı yolluyorsun 5664'e sadece çarpma 1800 TL gibi bir bilgi yazıyor, çoğu aracı direk eliyor. Bu yüzden bir mercedes, audi, jaguar... falan değilse çarptığınız araç hasar da küçükse yine garanti tutanak tutun ama iyi bir servis bulup fiyat alıp orada hallettirin derim. Her açıdan daha karlı oluyor bu mantık.
Kazasız belasız günler diliyorum.

301gti
05-02-2014, 21:51
Yaz başında yakın bir arkadaşım 208 urban soul hdi donanımlı bir araç aldı.pazar günü çanakkale dönüşünde anne ve babası 5 metrelik menfezden aşağıya düşmüşler, allahtan kemerleri takılı ve aşırı süratleri yokmuş.yolda ne barikat nede uyarıcı levha varmış.ailesi 1-2 ufak sıyrıkla kurtulmuş çok şükür,direk pejo yol yardımı aramışlar 4-5 saat sonra çekici gelmiş.önden halatla arabayı çekerken halat boşa sarmış araba tekrardan aşağıya yuvarlanmış bu esnada arka tamponu filan koparak hasar görmüş.aracı servise çekmişler tahmini masraf 25-27 bin tl civarındaymış,eksper gelip inceledikten sonra pert olup olmayacağına karar verecekmiş.plaza sahibinin dedili ilk laf allah korumuş iyiki 208 varmış altınızda bir hyundai era yada linea olsaydı durum çok daha farklı olurdu diyerek teselli etmiş.Arkadaşım 208 inin halini görünce ben artık peugeottan başka arabaya binmem o kazadan o araba nasıl sağlam kaldı hayret ediyorum dedi, 208 ler de özel çelik kafes sistemi varmış onuda dün itibari ile öğrenmiş oldum.Üzüldüğü tek nokta arabasını özenerek almıştı artık o seri çıkmadığı için eksper raporuna göre 2008 yada 508 alabilirim dedi.Sizlerle paylaşmak istedim...

Ghost Hunter
02-03-2014, 13:34
tanıdıgım ve satılık olan bu aracın son hali
http://i1246.photobucket.com/albums/gg616/mfm8082/1972418_697395950305525_76791869_n_zpsfc1bb2f3.jpg (http://s1246.photobucket.com/user/mfm8082/media/1972418_697395950305525_76791869_n_zpsfc1bb2f3.jpg .html)

atilla77
02-03-2014, 13:36
Havali suspansyon yuzunden oldu diyolardi iftira atmislardi ondeki kamyona carptigi ortaya cikti .cok uzuldum

Ghost Hunter
02-03-2014, 13:45
geçen akşam bir arkadaşıma mesaj olarak gelen bu resmi görünce şok oldum sahibi ömür balcı adapazarında yaşıyor çok üzüldüm geçmiş olsun inşallah kendi iyidir.

Emrah_06
16-04-2014, 08:36
Yine aynı tarihlerde yine bir bir kaza :/

İşe gitmek için aracımla Ankara da Armada AVM girişindeki açık otoparka kadar gidip orda servise geçiyorum her gün. Dün akşama 17,00 civarı bir kamyon manevra yaparken geri geri aracımın bagaj kapağından çarpmış. Bagaj kapağındaki aslan amblemi ile peugeot yazısı arasında uzunlugu ortalama 40 cm genişliği 2.5 - 3mm derinliği ise 1 - 2 mm olacak şekilde içeri göçük oluşturmuş boya falan hak getire. Bi kaç yerde de ezikler mevcut. Çarpan kamyoncu şirket aracı olduğu için masrafımı karşılamaya yanaşmadı tutanak tuttuk. Akşam akşam iş dönüşü moraller sıfır oldu.

İşin sevindirici yanı adam kaçmamış denk geldik. ( Olay yerinde güvenlik kameraları mevcut kaçsada pek birşey değişmez). Ne kadar canım yansada gönül alıcı konuştu görmedim kusura bakma kaza oldu işte vs yapacak birşey yok olmuş zaten.

Geçen senede bu tarihlerde de köpek kazam vardı nisan ayının 2-3 haftaları hep sıkıntı oldu 2 senedir :/

Ömer Gedik
16-04-2014, 08:44
Geçmiş olsun Emrah üzücü şeyler bunlar ama olmuş maalesef. Üzme kendini

Yasin CCK
16-04-2014, 08:48
Geçmiş olsun. İlk komyon adını duyunca korktum. Neyse ki en ucuz şekilde atlaşmışsın. Takma kafana olur böyle şeyler, Allah daha beterinden korusun.

301gti
16-04-2014, 17:04
geçmiş ola allah beterinden saklasin
GT-I8150 cihazımdan gönderildi

sessizgece
16-04-2014, 17:10
Geçmiş olsun Emrah. Allah beterinden korusun

Mobil cihaz

POLISTNBLS
16-04-2014, 17:12
Geçmiş olsun kardeşim...

Can ÖNEL
16-04-2014, 17:32
Geçmiş olsun, cana gelmesin gerisi mühim değil. İnsanın morali bozuluyor, hemen hepimiz yaşadık böyle park halinde kazalar. Allah beterinden korusun.

İlkay
16-04-2014, 17:37
Çok geçmiş olsun.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

HamzaHakkı
16-04-2014, 18:03
Geçmiş olsun bagajın fotoğraflarını yüklerseniz nasıl bir uygulama yapılacağı konusunda yardımcı olabiliriz. Göçük varsa sadece çektirme ile boya değişim yapılmadan düzeltilebilir.

Emrah_06
16-04-2014, 18:07
Herkese teşekkür ederim.

Yetkili servise ( FATİH PEUGEOT) gerekli işlemlerin tamamlanması için teslim ettik.

Özellikle ilgi yardım ve temennileri için İLKAY'a ayrıca teşekkür ederim. Sayesinde servis işletme müdürüne kadar neredeyse bütün ekip kapıda karşıladı :)

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1.0-9/1926803_10152289044218548_5421330650695211489_n.jp g

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t1.0-9/983612_10152289044298548_3389445989841215368_n.jpg ?oh=e55e164e029a85346df3dfcd97ea5978&oe=53DB627B&__gda__=1406050945_60eefa82046191078bfa1137b358638 0

ayı_boğan
16-04-2014, 19:13
Çok geçmiş olsun.

İlkay
16-04-2014, 19:14
Rica ederim. Çok çok geçmiş olsun. FATİH PEUGEOT'a bende çok teşekkür ederim. Ne zaman arasak ve istekte bulunsak ellerinden geleni yapıyorlar.

ANKA
16-04-2014, 22:11
Çok geçmiş olsun ama halledilebilir gibi geldi gözüme. Kapak değişmedikten sonra bizim kıldan tüyden nem kapan millet için satışta sıkıntı olmaz. Seninkini kamyon çizmiş benim kapağı veletler boydan boya çivi ile kazımışlardı benim kapak da boyandı.
Ama şu kamyon, midibüs, minibüs ve pikaplardan korkuyor insan yüksek olunca yukarıdan hasar veriyorlar. Geçen arkadaşımın corsa'sına önden bir midibüs geri geri vurup kaçmış logo paramparça olmuş kalan yerlerde sıkıntı yok.
Park ettiğimiz yerlerin manevra alanı olmamasına özellikle dikkat edelim.
Herkese kazasız belasız günler diliyorum. Umarım bu konuya uzunca bir süre hiç bir kelime yazılmaz.

ayı_boğan
23-04-2014, 23:43
Çarşamba buluşmasından eve giderken ilk olarak bi polis aracı geçti beni ve arkasından 2 araç hızlıca bi solumdan bi sağımdan solladı ve bi anda 2 araç aynı anda soldan geçen sola sağdan geçen sağ tarafa vurdu.ilk olarak solda ki araç kayınca ona bakarken direksiyonu tam kırıyordum ki salise farkı resmen sağda ki araçta vurunca Allah ne verdiyse frene yüklendim. en önde ki polis aracıda hemen durup geri geri geldi.resim 5 dk sonrasından polis geç dedikten sonra resim aklıma geldi hemen çektim.

Çhttp://i1350.photobucket.com/albums/p762/sheva34/sheva34001/cc/20140423_235758_zps2e21a1ed.jpg

mahmut
24-04-2014, 00:20
cok gecmıs olsun mert iyiki senın aslana birsey olmamış.

canmühür
24-04-2014, 07:43
Ucuz atlatmisssin Mert gecmis olsun kardesim

ayı_boğan
24-04-2014, 08:28
cok gecmıs olsun mert iyiki senın aslana birsey olmamış.

Ucuz atlatmisssin Mert gecmis olsun kardesim

Çok teşekkür ederim. dalgın olsam radyo veya tel ile uğraşsam 2 aracada arkalarından girmiş olcam. zaten frene yüklenmesem resimden belli focusla aramda çok uzak bi mesafe yok.

sessizgece
24-04-2014, 09:48
Büyük geçmiş olsun Mert. Ucuz kurtarmışsın

Mobil cihaz

woonmalker
24-04-2014, 10:34
Gecmis olsun...

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ayı_boğan
24-04-2014, 12:16
Büyük geçmiş olsun Mert. Ucuz kurtarmışsın

Mobil cihaz

Abi teşekkür ederim.

Gecmis olsun...

Teşekkürler

ANKA
25-04-2014, 09:22
Geçmiş olsun Mert, bu çakallar ne zaman uslanack bilmiyorum. Dün Eskişehir dönüşü biz de epey tacize uğradık, Allah korumuş tekrar çok geçmiş olsun. Allah insanı bu tip iki ayaklı belalardan korusun.

dirtyharry
25-04-2014, 09:29
yeni gördüm geçmiş olsun mert ucuz atlatmışsın...

ayı_boğan
25-04-2014, 10:58
Geçmiş olsun Mert, bu çakallar ne zaman uslanack bilmiyorum. Dün Eskişehir dönüşü biz de epey tacize uğradık, Allah korumuş tekrar çok geçmiş olsun. Allah insanı bu tip iki ayaklı belalardan korusun.

Abi, çok teşekkür ederim.Amin Allah hepimizi kazalardan belalardan korusun.

yeni gördüm geçmiş olsun mert ucuz atlatmışsın...

Teşekkür ederim Coşkun abi

SerhatRCZ
25-04-2014, 11:19
Mert geçmiş olsun , bende yeni gördüm. Aynı makas olayını bende dönüşte yaşadım hocam. Bir sürü kişi taciz etti ama senin olay çok daha büyükmüş. Korkuyla okudum sana da bişey oldu diye. Çok şükür ucuz atlatmışssın, çok sevindim.

ayı_boğan
25-04-2014, 11:28
Mert geçmiş olsun , bende yeni gördüm. Aynı makas olayını bende dönüşte yaşadım hocam. Bir sürü kişi taciz etti ama senin olay çok daha büyükmüş. Korkuyla okudum sana da bişey oldu diye. Çok şükür ucuz atlatmışssın, çok sevindim.

Çok teşekkür ederim Serhat. 2side beni sollayıp resmen aynı anda hem focus hemde c4 kenarlara vuruyorlar.bi çiçeğin yaprağı açılması gibi kenarlara yöneldiler.bu kişiler uslanmaz canımız Allah'a emanet.

Ömer Gedik
25-04-2014, 12:04
Geçmiş olsun Mert :(

İlkay
25-04-2014, 12:14
Geçmiş olsun.

Emrah_06
25-04-2014, 12:33
Önce resme bakıp yazıyı zar zor okudum çok geçmiş olsun sizde birşey olmamayışı sevindirici.

aliço
25-04-2014, 12:34
büyük geçmiş olsun mert allah beterinden korusun

ayı_boğan
25-04-2014, 12:56
Geçmiş olsun Mert :(

Çok teşekkür ederim Ömer

Geçmiş olsun.

İlkay Bey çok teşekkür ederim

Önce resme bakıp yazıyı zar zor okudum çok geçmiş olsun sizde birşey olmamayışı sevindirici.

Çok teşekkür ederim Emrah Bey

büyük geçmiş olsun mert allah beterinden korusun

Ali çok teşekkür ederim. Herkesten Allah razı olsun. Allah hepimizi kazalardan belalardan korusun.

Ghost Hunter
25-04-2014, 21:45
kardeşim çok geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun.

Can ÖNEL
25-04-2014, 22:08
Büyük geçmiş olsun. Büyük bir kazadan kıl payı kurtulmuşsunuz. Böyle olaylara şahit olunca bir müddet araç kullanamak istemiyorum.

ayı_boğan
25-04-2014, 22:14
kardeşim çok geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun.

Çok teşekkürler Mesut Abi, Amin cümlemize

Büyük geçmiş olsun. Büyük bir kazadan kıl payı kurtulmuşsunuz. Böyle olaylara şahit olunca bir müddet araç kullanamak istemiyorum.

Çok teşekkürler Can Bey, Allah hepimizi kazalardan belalardan korusun.

sessizgece
25-04-2014, 22:47
Ya trafikte o kadar şuursuzca araç kullanan var ki, Allah hepimizi bu şuursuzlardan korusun.

Mobil cihaz

Yasin CCK
08-05-2014, 11:44
Lütfen Dikkat!

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10294514_10203064532347623_1951712198120343793_n.j pg

canmühür
08-05-2014, 20:36
Bu ne arkadaş nasıl bir kaza bu böyle kapı ağacın şeklini alıp oraya yapışmış bunları gördükçe araba kullanmaktan korkuyorum Allah hepimizi korusun...

SerhatRCZ
08-05-2014, 21:00
Görüntü çok feci ve bu kaza 140 km/s ile ağaca çarpan bir araca ait. Gençler hız denemesi yaparken böyle bir kaza meydana gelmiş. Araç yandan ağaca vurduğu için 2 ye ayrılmış. 140 la bile araç bu hale gelebiliyor demek ki :(.

turistömer
09-05-2014, 01:13
Allah korusun :(

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gökay
12-06-2014, 04:39
Cana gelmesin mala gelsin diyelim,bende durdugum yerde nasibimi aldım.Allah beterinden korusun.
1 metre geride dursam sorun olmayacak mesela :)

http://www.youtube.com/watch?v=IHKwDNTkCZI

http://i.hizliresim.com/P3JDM7.jpg

http://i.hizliresim.com/vzWPXO.jpg

İlkay
12-06-2014, 04:42
Çok büyük geçmiş olsun. Mavi araç heralde otomatik, ivmelenmesi ani olmuş.

Gökay
12-06-2014, 04:45
Teşekkür ederim.
Arac caddeye dik bir yokustan bağlanıyor,sürücü amcanın dediğine göre stop etmiş yokus başında nasıl olduysa artık ,ne fren ne direksiyon hakim olamadım diyor.

Görünenin dışında mekaniktede hasar olması sıkıcı,araç Ömer'de şuan da.Insallah experden dilediğimiz sonucu alıcaz.

İlkay
12-06-2014, 04:49
Çok geçmiş olsun. Kaldırımda yürüyen insanlar ve size zarar gelmemesi sevindirici.

Ömer Gedik
12-06-2014, 05:49
Geçmiş olsun tekrar Gökay abi. Araç tahmin ettiğim gibi hızlıymış. Eskisinden güzel olacak inşallah sıkma canını

tapatalk...

ANKA
12-06-2014, 06:17
Çok geçmiş olsun Gökay Allah beterinden korusun. Ne zaman neyin olacağı belli olmuyor bu memlekette. O yayalar tam şansa kurtulmuşlar. Sen geride dursan o çocuk kesin yaralanırdı cana zarar gelmemesi sevindirici. Kalos mu yrv mi ne araba nasıl kayıyor anlamadım lastiklerde kötü büyük ihtimalle. El frenini çekseymiş o kadar ilerlemezdi araç. Neyse artık olan olmuş. Ama araç emin ellerde bence de eskisinden iyi olur. Sağ sol plastik olunca dağılıyor bizim aslanlar ama sıkıntı etme görünen parçaların neredeyse hepsi plastik. Ömer çamurluğun tonunu ayarlatır bazen bir boyuyorlar 3 ton fark ediyor.

TanerHoca
12-06-2014, 06:23
Geçmiş olsun gökay. :(

Gümüş Ok...

Yasin CCK
12-06-2014, 06:49
Gecmis olsun Kartal kardeşim. Atlatilabilecek en ucuz sekilde atlatmışsin. Buna da şükür...

Tapatalk'tan...

GOXIN
12-06-2014, 07:09
Büyük geçmiş olsun. Adam zor kurtulmuş gerçekten. Eğer araç karşı korkuluklara çarpmadan direk sizin o tarafa gelseydi adamı eziyormuş. Allahtan karşı tarafa çarpıp, ses çıkartmış ki adam uyanmış. Allah korumuş, eminim aracınız eskisinden daha güzel olacaktır.

sessizgece
12-06-2014, 08:01
büyük geçmiş olsun

mahmut
12-06-2014, 09:32
Cok gecmiş olsun.

Gökay
12-06-2014, 09:40
Sağolun arkadaşlar Allah korusun cümlemizi her türlü kazadan beladan..

Emrah_06
12-06-2014, 09:43
Abi çok geçmiş olsun :/

rocker307
12-06-2014, 09:48
Çok geçmiş olsun ya. İnsanın bazen basireti bağlanıyor..

Sony Xperia S ile kısaca yazıldı.

musti55x
12-06-2014, 09:56
Çok geçmiş olsun . Umarım aracınızda can sıkıcı bir hasar yoktur . En önemlisi cana gelmemiş . Allah korusun .

Sent from my iPad using Tapatalk

woonmalker
12-06-2014, 10:30
Gecmiscolsun. Allah beterinden saklasin

cmr_cihangir
12-06-2014, 10:40
Bende bu hafta sonu bir talihsizlik yaşadım. Tamamen kendi dalgınlığımdan kaynaklandı. Yani olmaz olmaz demeyelim arkadaşlar. Hiç hesapta olmayan durumlarla karşılaşabiliyor insan. Gökay geçmiş olsun. Allah hepimizi beterinden muhafaza etsin....

canmühür
12-06-2014, 10:48
Görünmez kaza dedikleri bu olsa gerek çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın.

Ömer Gedik
12-06-2014, 11:51
Gökay abi ve Cihan abinin aslanları bizimle :) Bu ara iki yaralı aslan beraber takılıyor.

TanerHoca
12-06-2014, 11:52
Cihan sana da geçmiş olsun. Umarım önemli bir şey yoktur.

Gümüş Ok...

cmr_cihangir
12-06-2014, 12:09
Teşekkür ederim Taner ağabey. Çok bir şey yok. Can sıkıntısı oldu biraz o kadar. Vardır bir hayır diyorum .....

301gti
12-06-2014, 12:22
Geçmiş olsun allah beterinden saklasın, cana gelmemesi sevindirici

ilker22
12-06-2014, 12:42
İki arkadaşımıza da geçmiş olsun, can sıkıcı şeyler ama sizlerde ve çevredeki diğer canlılarda sıkıntı olmaması tek tesellisi.
Video da sizin tampona çarpmasa oradaki yaya gerçekten ciddi bir yara alırdı, Allah korumuş.

ayzinim
12-06-2014, 15:06
Geçmiş olsun arkadaşlar. Allah beterinden korusun.

Can ÖNEL
12-06-2014, 16:40
Büyük geçmiş olsun. Allah beterinden korusun. Talihsizlik. :(

ayı_boğan
12-06-2014, 18:52
Çok geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.

orhun57
12-06-2014, 19:06
İki üyemize de büyük geçmiş olsun. En büyüğü bu olsun diyelim. Gökay bey belki siz geride olsaydınız tek başına yürüyen arkadaş hayatta olmazdı. Cana geleceğine mala gelsin. Allah beterinden korusun. Bugün demekki forumca bir lanet var üzerimizde benimde aynam kırılmış park halindeyken. Bu ikinci oluyor geçen seferde sol ayna kırılmıştı.

Cem B
22-06-2014, 20:39
Malesef bugun bir kaza geçirdim. Kartal sahil yolu tuzla istikametinde kırmızı ısık yandıgı için yavaslayıp durdugumda en önde.. Arkadan bir accent era ciddi bir hızı olduugnu düsünüyorum hıla çarptı. Accent te ön tampon farlar kaput ve radyator tamamen parçalanmıstı. Benim aracımda tampon difüzörü parçalandı arka koltukta suan ve tampon demiri yamuldu içeriden.ben bagaj kapagından korktum fakat herhangi bir sorun yok çok sükür.. birazda boyun agrısı..

sessizgece
22-06-2014, 20:42
Çok geçmiş olsun. Kontrole gitmeyi ihmal etmeyin. Allah korusun sıcağı sıcağına anlaşılmaz

Mobil cihaz

e_uludag
22-06-2014, 20:46
Çok çok geçmiş olsun.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Can ÖNEL
22-06-2014, 20:46
Geçmiş olsun Cem Bey, çok üzücü bir durum. Bir kez de ışıklarda bizim yanımızda duran araca arkadan çok sert çarptılar şoka uğramıştım çok kötüydü. Ben de bugün iki tane yarışan araçla karşılaştım fren yapmasam kafa kafaya vurcağız adamlar yarış yapıyoruz diye herkes yol verecek sanıyor. Köprüde karşılaştık nasıl yol vereyim gaz kesmeden geliyorlar. Frene yüklenip korna çalmaktan başka bir şey yapamadım. Allahtan süratli değildim 70le gidiyordum. Yaz gelince bir şeyler oluyor bu insanların içine bir şey kaçıyor. Allah herkesi kazadan beladan korusun. Biz ne kadar tedbirle gitsek de başkaları canımıza kast ediyorlar resmen.

ayı_boğan
22-06-2014, 20:50
Çok geçmiş olsun Cem abi, Tolga abiye katılıyorum kontrole gitmekte fayda var.

cmr_cihangir
22-06-2014, 20:55
Gecmis olsun Cem. Ne kadarcdikkat edersen et serseri mayınlar heryerde cirit atıyor. Hele de İstanbul da

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ANKA
22-06-2014, 21:00
Geçmiş olsun.
Bugün bir haber okudum artık makas atan insan benzeri yaratıklara 1400 TL ceza geliyormuş. Tekrar ederlerse de 2 yıl hapis cezası hadi o da infaza falan girse en kötü senaryoda 2 ay kesin yatar.
Mobese, trafik kamerası, güvenlik kameraları ve vatandaşın çektiği tüm videolar delil olabiliyormuş. Nasıl mutlu oldum sormayın, şu tatil işleri de bitsin araç içi kameramı alıyorum gerisini başkentin İstanbul ve Eskişehir yolunda atraksiyon yapan makascılar düşünsün...

**Bu arada yaralı aslanlardan haber yok mu? Ömer son durum nedir?

Cem B
22-06-2014, 21:03
Doktora gittim krem aldım incinme var.

bunlarda resimler

http://i.hizliresim.com/MYmnGN.jpg (http://hizliresim.com/MYmnGN)
http://i.hizliresim.com/oQoDRb.jpg (http://hizliresim.com/oQoDRb)
http://i.hizliresim.com/QXmrjZ.jpg (http://hizliresim.com/QXmrjZ)

HamzaHakkı
22-06-2014, 21:12
Abi çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın çok büyük bir hasar yok tampon, tampon demiri değişimi ile halledilir inş.

Gökay
22-06-2014, 21:21
Gecmis olsun komşu bizim mahellede bisi var ust komsumun aslanada icerenkoy migros Isiklarda ayni sekilde vurdular
Isiklarda durunca gozum hep arkadadir boyle seyden hep korkarim

ayı_boğan
22-06-2014, 21:22
ya 9 palmiye ya da emex otelinin orası

Cem B
22-06-2014, 21:33
Abi bende her sert frenimde gözüm hemen aynaya giderdi.bu kez bende bakamadım görsem ilerlerdim..sans ..

emrexxcv
22-06-2014, 21:41
çok çok geçmiş olsun , ama maaşallah aslan sağlam kükremiş ufak tefek sıyrıkla ayrılmış, yemiş erayı. Allah yaşatmasın bir daha

rocker307
22-06-2014, 21:53
Geçmiş olsun. Telefona falan mı dalmıştı yoksa. Gerçi söylemez öyle olsa..

Sony Xperia S ile kısaca yazıldı.

ANKA
22-06-2014, 22:16
Araç accent olunca sonuç belli, aslanda çok hasar yok gibi tampon iç bağlantı yerlerinden hasar almış olabilir. Bence tamire falan hiç razı olmadan difüzörle birlikte arka tamponu komple değiştirin. Satınca sıkıntı olmuyor arka tampon ön olsa sıkıntı da arka sorun olmuyor.
Ben sıkışık bir trafiğe girdiğim gibi parkları yakıyorum, bir de ani duracaksam bir dokunup çekip bir daha basıyorum frene anlasın diye, bir keresinde de eski araba varken dörtlüleri yakmıştım o da işe yaramıştı. Millet dalıyor farklı bir ışık yakmak lazım ki uyansınlar. Bu ara yeni yeni hava ısındığı için klimasız araba kullananlar sıkışık trafikte daha da bunaldıkları için dalabiliyorlar. Dikkat etmek lazım yakında ramazan da başlıyor sıcağa bir de açlık susuzluk eklenecek artık daha da dikkat etmek lazım.

ardadsl
22-06-2014, 22:34
Büyük geçmiş olsun, hafif atlamışsınız neyseki... Ne kadar dikkat etsek de başkalarının hatalarını engelleyemiyoruz.. Canınızı sıkmayın, araç hallolur...

mahmut
22-06-2014, 22:49
kardeşim cok geçmiş olsun buna şükür, bagaj kapagında hasar yok allah beterinden saklasın.

Cem B
22-06-2014, 23:08
saolun dostlar. herhangi bir sorun yok kafama da takmıyorum açıkçası arka tamponum boya istiyordu zaten hatırlarsın senden fiyat almıstık Mahmut :) herseyde bir hayır vardır.

ssgti
23-06-2014, 07:51
Geçmiş olsun. Kaporta hasarının olmaması sevindirici yönü...

SerKan1923
24-07-2014, 15:56
http://www.youtube.com/watch?v=NByEhLSeApU

ANKA
09-08-2014, 21:22
Arkadaşlar dün dayımın eski eşinin vefat ettiğini öğrendik, çok üzüldük. Sonradan tekrar evlenmişti 2 çocuğu da ağır yaralanmış. Almanya'dan Yozgat'a giderken grand voyager gibi geldi bana o tip bir arabayla pancar tarlasına uçmuşlar, birkça takla da atmışlar araba maksimum 7 kişi alır ama 10 kişi varmış içinde, %90 kemerleri de takılı değildi ki araçtaki herkes savrulmuş. Sonuç olarak bizim yenge dahil 3 kişi ölmüş, daha gencecik üç can gitti yani. Kalanların da durumları ağır.

Sizden rica ediyorum yurdışındaki yakınlarınıza lütfen söyleyin şu araba ile Türkiye'ye gelme sevdasından vazgeçsinler. 3 gün yolda geçince doğru dürüst uyumayınca Türkiye'de de yollar malum resmen ölüme davetiye alıyorlar. Israrla gelmek isterlese de mutlaka ama mutlaka dinlensinler 9 saatten fazla araba kullanmasınlar, mümkünse arabada da değil adam akıllı bir otelde motelde uyusunlar ve mutlaka ama mutlaka kemerleri takılı olsun.

Bu da ibretlik video görüntüsü:

http://video.sozcu.com.tr/2014/video/haber/gurbetci-aile-kaza-yapti-3-olu-7-yarali.html

Yani uçak gibi çok modern ve güvenli bir ulaşım aracı varken hala bu araba ısrarı neden anlayabilmiş değilim...

cmr_cihangir
09-08-2014, 21:39
Uzaktan akrabanızda olsa öncelikle başınız sağolsun yaralı kazazedelere de Allah tan acil şifalar diliyorum. Bu şekilde yapılan uzun yolculuklar hem yurt içi hem de yurtdışı ndan olsun büyük risk taşıyor. Açıkçası bu denli uzun mesafeler de en iyi tercihin havayolu olduğu aşikâr. Ancak raylı sistemin de önemli bir alternatif olarak değerlendirilmesi taraftariyim

Can ÖNEL
10-08-2014, 17:18
Allah rahmet eylesin geride kalanlara sabır versin. Ben Perşembe'de yabancı plaka sağdan direksiyonlu araç gördüm. Ondan sonra bi'şey demiyorum yani her şey normal geliyor. O yolu göze alıp gelmiş o şekilde...