PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Öncelikle Merhabalar



rczspor
17-04-2014, 19:16
Öncelikle herkese merhabalar,
Foruma yeni dahil oldum. Bende bu güzel paylaşım alanında bilgi alışverişi yapmak isterim.
Aracımla ilgili bilgi verip bir kaç soru sormak istiyorum;
1.6 156hp Peugeot RCZ sahibiyim;
Affınıza sığınarak değerli abilerim söylemek istiyorum ki sahibinden vb. sitelerde gördüğüm Türkiye'de tek Kırmızı RCZ Full vs. ilanlara çok gülüyorum.Çünkü,

Aracım eksiksiz ve lansman rengi olan Kırmızı ile şuanki piyasa sıfır değeri 121.650TL olan 1.6 156hp Otomatik RCZ sahibi olan arkadaş benim. Aracın siparişini 25.03.2013te Bursa Şançelik'e vermiş ve aracı bu dolulukta ve özellikte gelebilmesi için Ağustos ayının sonuna kadar beklemiş biriyim. O yüzden bu tarz ilanlardaki insanlar daha Xenon farları olmayan arabalarına sadece Kırmızı renk etiketini kullanarak piyasa yükseltmeye çalışan arkadaşlar.

Ben aracımı severek ve isteyerek aldım gayet memnunum,sadece bir kaç konuda sizlerle fikir alışverişi yapmak istiyorum;

1) Yakıt konusunda forumunuzu okudum ve aracım kesinlikle 550km'yi geçmiyor 1 depo ile :)
2)Modifiye konusunda maalesef pek seçenek bırakmayan bu araç ile ilgili sizlere cam filmi konusunda bir sorum olacak,
Bombeli arka cama cam filmi uygulanamaz diyorlar bence profesyonel bir usta bu işi cam filmini ısıtarak yapabilir diye düşünüyorum bu konudaki fikir ve önerilerinizi bekliyorum?
3)Araç maalesef ara sokaklarda 19" jantları yüzünden konforsuz bir sürüş sunuyor, gösteriş arttıkça konfor düşer bunun farkındayım ancak bunu bi nebze azaltmak için önerileriniz nelerdir? (Lastiklerim Continental)
4)Ön çekişli bir araç olan RCZ ile ilgili şimdiye kadar yanlama keyfini tam anlamıyla yaşayamamış biriyim manuel olmaması da bu işi zorlaştırıyor bunun da püf noktalarını bilen saygıdeğer abilerim veya kardeşlerim bilgilendirirse sevinirim?
5)Son olarak aracımı yaklaşık 2-3 ay sonrasına Bakıma götüreceğim, maalesef aracı aldığım bayiinin satış sonrası hizmetlerinden pek memnun kalmadığım için istanbulda aracımı eksiksiz bakımlarını yapabilecek bir servis öneriniz var mıdır?

Herkese tekrardan böyle bir paylaşım alanı yarattıkları için teşekkür ediyor ve samimiyetinize güvenerek soruarıma cevap bekliyorum,
İyi akşamlar saygıdeğer arkadaşlar..

akin
17-04-2014, 19:24
Öncelikle hoşgeldiniz keyifli forumlar

Aracınız gerçekten çok güzel bursada gördüm sanırım 1 kere bulvar tarafında sancelik böyle özel araçlar getiriyor gerçekten
Bakım olarak da sancelik in servisi için herkes kötü yorumlarda bulunuyor benim tavsiyem nilkar a da bir ugramaniz orada gerçekten güzel ilgileniyorlar benim de tanıdıklarım var orada
Yanlamaya gelince el freninden başka çare yok :) ESP yi kapatıp düşük hızlarda (50 km den sonra kendi kendine devreye giriyor) yanlayabilirsiniz
Konfor konusunda yapılacak bişey yok Conti ler zaten yumuşak 19 jant in veremedi
Yakıtta da bence iyi benim aracım da thp otomatik 1 depo ile şehir içi 400 km yi geçmedim

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SerhatRCZ
17-04-2014, 19:40
Aramıza hoşgeldiniz. Nihayet makyajlı kasa bir RCZ sahibi daha aramıza katıldı :). Aracı sipariş ettiğiniz tarih çok erken geldi bana araç martta sipariş edilip ağustosta mı teslim edildi ? Bende ilk gelen araçlardan birisini aldım ve 3 ay beklemektense boş bir araç satın aldım.
Ancak aracımdan çok memnunumç Sizin aracınızında resimlerini sabırsızlıkla bekliyorum. Ayrıca siyah jant tercihiniz çok yerinde nacizane sipariş geçmişken gri tavan barlarını da siyah seçseydiniz çok daha uyumlu bir kombinasyon yakalardınız bence. Yine de muhteşem duruyor aracınız. Kazasız belasız kullanın :nazar.

Sorularınıza gelecek olursam benim aracım manuel oyüzden şehiriçi 700 km leri gördüm,
Modifiyeden pek anlamam oyüzden es geçiyorum:).
19'' konusunda haklısınız benimde lastikler ve jant ebatı aynı ve gerçekten zaman zaman oldukça rahatsız edici olabiliyor malum yollarımızın durumu ortada:(,
Yanlamadım hiçbirzaman birkaç kere virajda kendiliğinden koptu araç hafif zorladığımda okadar aşırı hareketlerim hiçbir zaman olmadı olmazda,
Son olarak istanbulda deniz otodan aldım aracı servis orta kalite anadolu yakasında aktif iriyılla anlaşması var forumumuzun orda ercan usta oldukça ilgilidir bizimle orayı tavsiye edebiliriz.

Resimlerinizi bekliyorum :).

POLISTNBLS
17-04-2014, 19:55
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Sorularınızı arkadaşlarım cevaplamışken ve siz bu kadar özel bir araca sahipken bol fotoğraf bekliyoruz hemde en acilinden :)

rczspor
17-04-2014, 20:21
Hoşbulduk Akın arkadaşım, cevapladığınız için teşekkür ederim

Doğru görmüşsünüzdür genellikle Bursada o civarlarda bulunuyorum. Nilkara hiç yolum düşmedi ama Bursa'da başka seçenek yok,İstanbul da bulunuyorum burada öneriniz var ise onu da araştırırım.

Merhabalar SerhatRCZ arkadaşım,

Şançelikte tanıdığım saygıdeğer insanlar var, o tarihte sipariş geçerken özel bi araba olsun istedik ve bayağı üzerine düştük bu işin o yüzden bekleme süresi arttı araç mayıs-haziran üretimine alındı ve Fransadan geliş süresi uzun sürdüğü için Ağustos sonu teslim edildi. Ayrıca piyasadaki Kırmızı renklerden biraz farklı çünkü Koyu ve simli bi kırmızı kullanıldı sipariş sırasında Şançelik'te özel bi talepti bu biraz mat bir rengi var :)

Araçta siyah Sortilege 19" jant takılı bende siyah kuşak düşündüm ancak bu sefer rcz nin o kaslı görüntüsünü birazcık kırdı ve sıradanlaştırdı o yüzden bundan vazgeçtim belki beyaz bir araç alsaydım siyah paketin tamamını uygulayabilirdim :)

Otomatik olduğu için ve pek de sakin bir sürüş performansı göstermediğim için 550km yi henüz geçemedim, ortalama yakıt tüketimim 9.6-10.1 arasında seyrediyor.

Evet yol konusuna gelecek olursak, TEM vb. yollarda keyfi müthiş bi araç ancak normal bir sokağa girdiğimde bu arnavut kaldırımsa daha kötü oluyor araç çok sarsılıyor ve sürüş konforu neredeyse hiç kalmıyor.

Şehir içi yanlama gibi bi durumda bulunmak değil ama pist veya boş bi alanda bunu yapmak isteyince otomatik olduğu için keyif vermiyor ve arkadaşımızında dediği gibi belli bi kmde otomatik ESP yi açıyor zaten.

Deniz OTO hakkında bilgi bulabileceğim bir sitesi vs. mevcutsa paylaşırsanız sevinirim.

Fotoğrafları yükleyeceğim kısa zamanda :)

Hosbuldum POLISTNBLS (http://www.forumpeugeot.com/member.php?1213-POLISTNBLS);

kısa sürede paylaşacağım fotoğrafları, teşekkürler..

sessizgece
17-04-2014, 21:02
Hoş geldiniz. Keyifli sohbet ve paylaşımlar.


Mobil cihaz

rczspor
17-04-2014, 21:56
Hoşbulduk sessizgece, teşekkürler.

Temida
17-04-2014, 22:32
Hoşgeldiniz,
aracınız çok güzel, güle güle kullanın ve bence 19 jantdan sakın vazgeçmeyin :)

rczspor
18-04-2014, 00:22
Hoş bulduk, teşekkür ederim Termida :)

Yasin CCK
18-04-2014, 07:58
Çok özel ve çok güzel bir araca sahipsiniz. Kıymetini bilin demeye gerek yok, siz bunun zaten farkındasınız ;)

Arkadaşlarım sıcak karşılamışlar. Türkiye'nin en aktif ve en seviyeli forumuna hoşgeldiniz...

Ömer Gedik
18-04-2014, 08:04
Aramıza hoşgeldin. Güzel araç Güzel renk :iyi

Buluşmalarımıza da bekleriz. :)

tapatalk...

reisG
18-04-2014, 08:10
Aramıza hoşgeldiniz. :)
Ülkemize distribütörler tarafından ithal edilen otomobillerin genellikle siyah beyaz gri renklerde kalmaları sizin RCZ deki gibi kırmızıların ve diğer renklerin az bulunmasına sebep oluyor. Mesela bende 2009 Ocak ayında babylone kırmızı 308 istediğimde koca İstanbul'daki tek örneği satın almıştım.
Şançelik özel siparişleri alabilen ve müşterilerine teslim eden bir bayi yapısına sahip ancak servis konusunda çok kötü. Ben geçtiğimiz Haziran da bakımını orada yaptırdım. son bakımını da 2 hafta önce forum yöneticimiz Ömer arkadaşımızın sahibi olduğu forumotomotiv servisinde yaptırdım. Şançelik te polen filtresinin yerine oturtulmadan öylesine koyulduğu ve içeri pislik girdiğini gördük.
Ayrıca ilk çalıştırmadaki çiğ benzin kokusunu şançelike söylediğimde birşey yok demişlerdi. Ancak Ömer hemen bujileri açtırdı ve 2 bujinin ömrünü tamamladığını gördük. buji değişiminden sonra ise problem çözüldü.
Yanlama durumunu ise önden çekişli otomobilde yapmak bayağı bir maharet isteyen bir işlem. Arkadan itişli otomobillerin uygulayabildiği bu sürüş tekniğini belki Serhat kardeşimin söyledikleri ile yapabilmek mümkün. Bir de RCZ-R da ki kilitli diferansiyel ile uygulayabilmek çok kolay.
Resimlerinizi bekliyoruz.

rczspor
21-04-2014, 14:18
Teşekkür ederim ,hoş bulduk tekrardan :)

Öncelikle böyle aktif ve akıcı bir forum ortamı yarattığınız için ayrıca teşekkür etmek gerekiyor sizlere,
fotoğraf paylaşma konusunda sıkıntı yaşıyorum sadece url ile yükleme seçeneği sunuyor bana bilgisayardan seçemiyorum, yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise yönlendirirlerse sevinirim,

herkese iyi günler.

Yasin CCK
21-04-2014, 15:00
Adımları takip ederek fotoğraf yükleyebilirsiniz.

http://www.forumpeugeot.com/showthread.php?2584-Foruma-Resim-Eklemek-%28Video-ile-Anlat%FDm%29-%28Yenilendi!!%29

http://www.forumpeugeot.com/showthread.php?3422-Foruma-Fotograf-Eklemek-%28Fotograf-ile-Anlat%FDm%29

Kansu_Genc
21-04-2014, 16:08
Merhabalar hoşgeldiniz Rcz hep güzel geldi gozuma ama icine sigamadim ve direk sogudum :))

Rengi itibariyle guzel arac kazasiz keyifli surusler :nazar

Yan vermekten bahsetmisken esp ni bagli bulundugu sigorta yi yerinden cikartman yeterli olur fakat benden daha tecrübeli hatta isin erbablarindan gerekli bilgiyi al espsiz araban savunmasiz kale gibi olur unutma bunu :)

Zulan
21-04-2014, 16:21
Merhaba, hos geldiniz. Makyajsiz kasada esp tamamen kapatilabiliyor ve belirli bir seviyeden sonra müdahale ettiginide görmedim. Demekki makyajlida bunu degistirmisler. Bir depo ile sehir ici ultra super hassas kullanimda 698 km yapti daha da yapmazdi, normal kosullarda 550 civari gidiyor. Duz viteslerin normal kullanim ile kac km gittigini bende merak ediyorum. Bu konuda serhat bize bilgi verirse sevinirim. :kahve
Ben Ankara' dayim ama aracim nilkar cikisli. Ruhsatta 5 kisilik yazdigi icin muayeneden gecirmemislerdi. Sagolsun nilkardaki yetkililer cok yardimci oldular. Ruhsatimi alip duzelttirdiler. Bence oraya bi ugramanizda yarar var.
Keyifli surusler.

budsing
21-04-2014, 18:04
Forum Peugeot Olarak aramıza hoşgeldiniz . Süper renk ve kombinasyonlarla beraber Bir RCZ sahibiyle tanışmaktan çok memnun oldum . İnşallah ileride bizede nasip olur böyle bir aslan :) keyifli ve kazasız belasız sürüşler :) :nazar


iPhone 'den Tapatalk aracılığıyla

ayı_boğan
21-04-2014, 19:04
Hoşgeldiniz. Kazasız belasız sürüşler.Renk harika.

akin
21-04-2014, 19:22
Merhaba, hos geldiniz. Makyajsiz kasada esp tamamen kapatilabiliyor ve belirli bir seviyeden sonra müdahale ettiginide görmedim. Demekki makyajlida bunu degistirmisler. Bir depo ile sehir ici ultra super hassas kullanimda 698 km yapti daha da yapmazdi, normal kosullarda 550 civari gidiyor. Duz viteslerin normal kullanim ile kac km gittigini bende merak ediyorum. Bu konuda serhat bize bilgi verirse sevinirim. :kahve
Ben Ankara' dayim ama aracim nilkar cikisli. Ruhsatta 5 kisilik yazdigi icin muayeneden gecirmemislerdi. Sagolsun nilkardaki yetkililer cok yardimci oldular. Ruhsatimi alip duzelttirdiler. Bence oraya bi ugramanizda yarar var.
Keyifli surusler.

Abi 50 km den sonra kendi kendine devreye giriyor esp girmiyorsa aracında bi problem vardır

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zulan
21-04-2014, 21:13
Abi 50 km den sonra kendi kendine devreye giriyor esp girmiyorsa aracında bi problem vardır

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Espyi kapattigim zaman isigi surekli yaniyor ve ancak stop edip tekrar calistirdiktan sonraya otomatik olarak devreye giriyor bende.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

akin
21-04-2014, 21:17
Espyi kapattigim zaman isigi surekli yaniyor ve ancak stop edip tekrar calistirdiktan sonraya otomatik olarak devreye giriyor bende.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bizim rcz de makyajsız 50 den sonra kendi kendine devreye giriyor

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zulan
21-04-2014, 21:37
Bizim rcz de makyajsız 50 den sonra kendi kendine devreye giriyor

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bi gariplik var ikisinden birinde :))
Devreye girmemesi iyi mi kötü mü bilemedim simdi.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

rczspor
07-05-2014, 21:45
Merhaba arkadaşlar,
Bir süre yoğunluktan dolayı foruma destek veremedim. Sorularıma verdiğiniz cevaplar ve hoşgeldin mesajlarınız için teşekkür ederim hoşbulduk tekrardan.
Keyifli forumlar.

burak5252
25-11-2014, 15:25
Walla arkadaşlar otomatik rcz ile bende 600 ki km yi gecemedim fazla gazlamadim da..sunu fark ettim sakin de kullansam ayni gazlasam da ayni 100 km düşük oluyor tabi))

RCZForever
29-12-2015, 12:39
Aracınızı aldığınız günden bu yana araçla ilgili ne gibi olumlu olumsuz görüşler verebilirsiniz bizlere?... Beklemenize ve satın aldığınıza değdi mi?.... Bu arada aracınızın rengi normal Moraccan Red'ten farklı mı? Simli bir renk olduğunu belirtmişsiniz sanırım... Ayrıca bir de sipariş anında toplam bedelin yüzde kaçını peşinat olarak verdiniz? Kalanı araç tesliminde mi aldılar?