PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracımda ESP varmı?



doctoremre
09-12-2013, 12:47
Merhaba yeni bir üyeyim, 2011 model 1.6 HDI Comfort Pack aracım var, şu comfort ve comfort pack donanımı konusunda kafam karışık çünkü bazı eski comfort larda 6 hava yastığı artı esp olduğu söyleniyor, benim aracımda çok aradım ama sanırım 4 hava yastığı var :gül8: ve esp yok diye biliyorum çünkü kontak çevirince öyle bir ışık yanmıyor, lakin geçen gün şöyle bir şey oldu, yedek anahtar yaptırıyordum, anahtarcı cihazı bağlayıp kodu bulmaya çalışırken elektrik sistemi aktif oldu tüm gösterge ışıkları yandı, farlar açıldı, silecekler çalıştı, göstergeye bir baktım ki bütün uyarı ışıklarının yanında bir de esp ışığı var, kafam karıştı, aracımda esp mi var yoksa sonradan eklenen birşey mi ki araçta bunun ışığı var? :yardim

Ömer Gedik
09-12-2013, 12:53
Aracınızda ESP bulunmasada tüm dizel 308 göstergeleri hem ESP li hemde ESP siz araca uygun üretilir. Bu şekilde ayrım yapılmayacağından ışık dediğiniz süreçte yanabilir.

reisG
09-12-2013, 13:01
Aracınız auto 6 r vitesli ise ESP standarttır. Ve dörtlü flaşör düğmesinin yanında ESP tuşu vardır. Eğer manuel vitesli bir HDI motora sahipseniz ve aracınız makyajsız kasa ise -ki comfort pack donanım makyajsız kasa da vardır. O zaman ESP niz yoktur.
Aracınız std. olarak 4 havayastıklı, 308ler ilk geldiği dönem bazı comfortlarda ek donanım olarak 6 yada fazla hava yastıklı gelmiş olabilir ancak bu istisnai bir durumdur. Sizin aracınız 4 hava yastıklı perde hava yastığının olması için Aracın A sütunlarının üst köşe kısımlarındaki dikdörtgen tıpalarda Airbag yazması lazım.

doctoremre
09-12-2013, 13:28
teşekkür ederim tamamen emin oldum ESP olmadığından ve 4 hava yastığından :) ona göre süreyim artık, ayağımı spor modundan eco moduna alıyorum hemen :D