PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 308 tekerlek rulmanı hakkında birkaç soru



tesla
03-05-2013, 21:45
Mrb arkadaşlar. Aracımın sol arka lastiği çakıl birikintisine çarptığı için rulmanından "vuuuuu" şeklinde bir ses geliyor. Ses araç hızlandıkça artıyor. Rot balanscıda aracı kaldırıp lastiği çevirdik ve sesi o zaman çok net duydum. eskiden egzoz sesi sanıyordum. Sürekli gittiğim özel servis bu ses yapan rulmanın fren diskleriyle birlikte satıldığını söyledi. service box'a baktım ancak pek birşey anlayamadım.

Acaba bu rulman gerçekten fren diskiyle birlikte set olarak mı satılıyor? Fiyatı ne kadardır ve temmuz'a kadar değiştirmezsem sorun yaratır mı? (virajlara oldukça hızlı girerim ve virajı bol bir yerde yaşıyorum.) Şimdiden teşekkürler.

Ömer Gedik
03-05-2013, 22:33
Elimden geldiğince izah etmek isterim.

Rulmanlar, döner elemanların yataklanmasında kullanılan önemli elemanlardır.

Bozulduğunda tıpkı tespit ettiğiniz gibi içindeki bilyalar dağılır veya hasar alır sonuç olarakta ses yaparlar.

Peugeot 308 için Arka Rulman Ayrı satılabilmektedir. Aşağıdaki 2 Numaralı parça Rulman+Sekman+Somun+Kapak içerir.

Ancak Disk alındığında da Rulman içerisinde gelir. Sanırım Sizin ustalar buna takılmış.

Yani Özetle Yalnız disk alınamamakta. Disk ve Rulman Alınabilmekte. Ancak Yalnız Rulman Alınabilmekte.

3748.94 Arka Tekerlek Rulmanı Adet 160,17 TL

4249.66 Disk + Rulman 227,06 TL'dir.

Faydalı olması dileğiyle...




http://i1110.photobucket.com/albums/h451/omerg308/arka.jpg

TanerHoca
03-05-2013, 22:35
ellerine sağlık ömer :iyi

Yasin CCK
03-05-2013, 22:38
Daha iyi anlatılamazdı :iyi

tesla
03-05-2013, 23:12
Çok teşekkürler. Ustanın bana verdiği fiyat da 220'ydi zaten disk dahil. ben de ayrı olduğunu service box'a bakıp tahmin ettim ama emin olamamıştım. Çok teşekkürler. Peki acaba bu rulman hasarı tehlikeli midir? beni 3-4bin km idare edebilir mi? Usta sorun olmaz ama ses artar demişti.

cnbx42
22-03-2021, 07:57
Merhaba bir müşterime yazdığım makalemden kısa bir bilgi vermek isterim. Yeni konu mu açmam gerekiyor bilemediğim için makalemin giriş bilgisini paylaşmak istedim. (https://canbilya.com/) İsterseniz Rulman ile alakalı bilgileri paylaşabilirim.


Bir makaralı rulman sisteminin bir başka avantajı, çoğu geleneksel sistemden daha sessiz olma eğiliminde olmalarıdır. Silindirler daha özgürce hareket edebilir ve bölgedeki diğer ekipmandan etkilenmez. Ayrıca, hareketli parçaların olmaması nedeniyle, bir sistemin hızı daha hızlı ve daha tutarlıdır. Ayrıca, yüklerin daha ağır olmasının beklendiği uygulamalar için daha iyidirler.


Konik makaralı rulman, her boyuttaki yükün taşınması için etkili bir sistemdir. Bu avantajlar, onu vinçler, madencilik ekipmanı, ormancılık ekipmanı ve kızak ve kamyon kontrol sistemleri gibi sorunsuz bir çalışmanın istendiği çeşitli uygulamalar için mükemmel bir seçim haline getirir. Belirli bir uygulama için konik makaralı bir rulman sistemi seçerken, uygun bileşenlerin mevcut olduğundan ve sistemin tüm ihtiyaçlarınızı karşıladığından emin olmak önemlidir.