PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Peugeot 308

Sayfa : 1 [2]

ayı_boğan
09-01-2014, 18:48
1.6 hdi 115 hp allure navigasyon,18 jant , geri görüş kamerası 28bin euro dediler bulgarda. Ömer bey eğer ilgilenirseniz kataloğunu aldım en yakın buluşmada size getiririm.

serkan3d
09-01-2014, 23:59
bu da ekransız i-cockpit ... fena durmuyor , bence ekranlı modelden çok daha kullanışlı olduğu kesin , en azından klima düğmeleri için ekranla uğraşmak zorunda kalınmaz , ayrıca müzik sistemi bizim alışık olduğumuz kumanda koluna sahip , ayrıca ekranlı araçlara bindiğimde özellikle geceleri inanılmaz göz yorduğunu düşünüyorum.

http://www.autoforum.cz/tmp/magazin/t8/Test_Peugeot_308_2014_16_e-HDi_Access_prvni_03_800_600.jpg

http://www.autoforum.cz/tmp/magazin/t8/Test_Peugeot_308_2014_16_e-HDi_Access_prvni_04_800_600.jpg

http://www.autoforum.cz/tmp/magazin/t8/Test_Peugeot_308_2014_16_e-HDi_Access_prvni_01c_800_600.jpg

mimit
10-01-2014, 08:54
klima düğmeleri konusunda hemfikirim sizinle,böyle çok daha kullanışlı bence de, teybin yerinede güzel bir double din takılır sorun kalmaz :D

sessizgece
10-01-2014, 10:36
sanırım bu fotoğraf en boş modeli. Arka camlar manuel. Ayrıca arka kapı ile ön kapının birleşiminde benim aslanda olan kapı fitili bunda yok.

uurgzl
10-01-2014, 10:58
fiziksel olarak klima tuşlarının olmaması konsolda aşırı sadelik yaratıyor bence.kimse bu kadar sade tasarıma alışık değil.çoğu kullanıcı ön konsolun daha gösterişli ve afilli olmasını ister.baz donanımdaki klima kumandalarının yerleşimi iyi olmuş keşke üst donanımda da fiziksel klima tuşları olsaydı.

Can ÖNEL
10-01-2014, 12:19
Bende klima tuşlarının ekrandan bağımsız olması gerektiğini düşünüyorum. Ekranda müzikten çık klimaya gir dereceyi düşür falan dikkat dağıtır. Vitesin önünden tık diye değiştirmek varken. Sadelik konusunda sade olsun ama işlevsel olması daha önemli. Ben çok düğmeyi sevmiyorum. Mehmet Bey'e katılıyorum düşük donanım alacaklar bunu alıp bir D-din Navigasyon koyarsa bence oldukça kullanışlı olur.

GOXIN
01-02-2014, 14:32
Arkadaslar su anda NTV de 308 incelemesi var.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

reisG
07-02-2014, 15:33
Arkadaşlar az önce Bursa Şançelik otodan yeni 308 i keşfetmek için showroom'umuza buyurun diye e-posta geldi. Araçlar bayilere gelmiş anlaşılan.

mygold
07-02-2014, 16:35
resmi sitede yeni 308 görücüye cıktı.. hadi bakalım fiyatları bekliyoruz...

Ömer Gedik
07-02-2014, 17:02
resmi sitede yeni 308 görücüye cıktı.. hadi bakalım fiyatları bekliyoruz...

Fiyatları paylaşmıştık çok önce zaten Mücahit abi

reisG
07-02-2014, 17:13
Az önce SMS de attılar yeni 308 plazaya gelmiş canlı olarak oradaymış.

mygold
07-02-2014, 18:32
Fiyatları paylaşmıştık çok önce zaten Mücahit abi

Resmi fiyatları demek istedım Kardes

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Ömer Gedik
07-02-2014, 18:39
Resmi fiyatları demek istedım Kardes

Ama paylaştığımız fiyatlarfa resmi :)

Sitede yayınlanmasını mı diyorsun Mücahit abi

icemy
07-02-2014, 18:40
mepa ile konuştum,araç 2 saat önce plazada görücüye çıkmış.işyerinde yanlız olmasaydım gidip inceliyecektim.iş yarına kaldı.fiyat konusunda allure için konuşuyorum ellerindeki araçların opsiyonel özellikte olduğunu ve 75 civarında fiyatı bulunduğunu söylediler

mygold
07-02-2014, 18:46
Ama paylaştığımız fiyatlarfa resmi :)

Sitede yayınlanmasını mı diyorsun Mücahit abi

Evet resmi sitede yayınlanması diyorum Kardes

GOXIN
07-02-2014, 21:40
Dumankaya peugeota arac gelmis ama henuz test araci gondermemisler. Test araci duz vites dizel olacakmış. Haftaya test surusune cagiracaklar.

reisG
07-02-2014, 21:51
Otomatik vitesli yeni 308 henüz üretilmedi. test araçları büyük ihtimal active veya allure donanımlı dizel araçlar olur.ben hiçbir zaman manuelden şaşmam ancak piyasa şartları gereği ilk etapta en azından yaza kadar otomatiik alternatifinin olmaması büyük handika olacaktır.

akin
07-02-2014, 22:02
Bugün bursa nilkarin onunden geçtim içerde araç yoktu olsaydı bakicaktim sancelik hep daha önce davranıyor bu konuda

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gokeri06
08-02-2014, 11:04
Bugün Ankara Göral mesaj atmış showroomumuzdadir diye...

mobil...

Can ÖNEL
08-02-2014, 11:28
Ordu'ya da gelmiş. Tanıtım/tanışma yapacağız diyorlar. Sanırım orta ya da alt donanım bir 308 gelmiş allure değil.

Ufuk
08-02-2014, 11:40
Bugün Ankara Göral mesaj atmış showroomumuzdadir diye...mobil...MyPeugeot 'dan test sürüşü için başvurmuştum beni Peugeot genel merkez den aradılar nerede test sürüşü yapmak istersiniz diye Göral demişitim. Dün Göral dan aradılar elimizde araç yok demişlerdi.Artık ne desem bilemiyorum..

gokeri06
08-02-2014, 11:43
MyPeugeot 'dan test sürüşü için başvurmuştum beni Peugeot genel merkez den aradılar nerede test sürüşü yapmak istersiniz diye Göral demişitim. Dün Göral dan aradılar elimizde araç yok demişlerdi.Artık ne desem bilemiyorum..

Hocam ben gelen mesajın yalancısıyım hatta lansman fiyatlarını kaçırmayın diyede not düşmüşler saat 10:03 de gelmiş mesaj...

Ufuk
08-02-2014, 11:45
Hocam ben gelen mesajın yalancısıyım hatta lansman fiyatlarını kaçırmayın diyede not düşmüşler saat 10:03 de gelmiş mesaj...Ben Sana bir şey demiyorum Göral'a Kızıyorum.. Üstelik beni akşam 18:15 de aradılar.

atilla77
08-02-2014, 11:52
arabayi benim 407 icin jant ararken gormustum.servise kimseyi sokmuyolardi sozde prosedurmus yerim ole proseduru diyip girdigimde karsimda 308 duruyodu elemanlar inceliyodu sagini solunu.cok satacak ben size soyliyim ama fiyatlarini bilmiyorum.ici guzel geldi gozume ama biraz yuksek gibi torpidosu

icemy
08-02-2014, 16:02
bugün aracı kısa sürelide olsa inceledim.incelediğim araçlar active vti 82 hp ve allure 115 hp ehdi versiyonu idi.
öncelikle kişisel görüşlerimi vereyim.
dış görünüş olarak oldukça güzel.eski nesle göre daha sade tasarımla ve daha oturaklı.eski kasayı beğenmeyenlerin bir kısmının bu kasayı beğeneceğini düşünüyorum.arkadan tipik audi a3 önden daha çok amblem kısmı hariç c4 e benzettim.yine yan bakıda a3 e oldukça benzerlik gösteriyor.allure da ön farkar led ama yanmadığı için yorum yapamıyorum.kısaca dış görünümden benden tam puan aldı.
gelelim zurnanın zırt dediği yere.iç mekan.açıkçası resimlerde daha çekici gelen içmekan bende biraz hayal kırıklığı yarattı.active ve allure iç mekan profili aynı zaten.access olmadığı için yorum yapamıyorum ama resimlerden ben baz versiyonun daha güzel olduğu sonucuna varmıştım ki yanılmamışım.
öncelikle araca ekran koyarak ve bütün fonksiyonların burdan yapılacağını düşünerek büyük hata yapmışlar.ekran tamam yakışıyor ama konsolda herşey değil.ekran koyarak konsolda fazla birşeye gerek yok tarzında bir düşünceye sahipler sanırım.ekrana gereğinden fazla güvenmişler ama maalesef çok sade.bence ön konsol kesinlikle yetersiz.
göstergeler güzel.devir saatinin ters olması bence güzel olmuş.göstergelerin okunmasında sıkıntı yok.direksiyon tipik 208 direksiyonu.
araç içinde kullanılan malzeme tüm araçta göğüs kısmına kadar yumuşak göğüs altı sert plastik.özellikle ekranın altındaki düğmelerin olduğu kısmın sert olması hoşuma gitmedi.eski kasa 308 den bu konudaki tek farkı kapı bölgelerinin üst kısmının yumuşak malzeme olması.
iç mekan kalitesi için yeterli diyeceğim ama çok kalitelimi hayır değil.araca bindiğimde kaliteli bir araca bindiim hissi maalesef uyanmadı.muhtemelen konsol sadeliği ve sert plastiğin bazı yerlerde gereksiz kullanımı biraz etken bunda
arka diz mesafesi kesinlikle yeterli ve eski kasa gibi ferah bir araba.yine bagaj oldukça geniş.
dış mekan olarak eski kasadan bence çok ilerde olmasına karşın iç mekanda eski kasaya göre biraz kalite artsada bence geride.bu kadar sade olmamalıydı ön konsol
incelediğim 308 belki çok şey beklediğimden ötürü benden beklediğim puanı almadı.bu arada yanlış anlaşılmasın,içmekan focus,i30 astra gibi araçlardan daha çok beğendim ama dış görünüm golf ten ne kadar ilerdeyse iç mekanı o kadar geride
ilerde almayı düşündüğüm bir araçtı ama bu incelemeden sonra blue-ehdi gelmeden kesinlikle almam.alırsam belki yeni motoru için olabilir
sportiumlar 52k civarı satılırken yeni kasayı bekleyeyim diyenler bence büyük hayal kırıklığı yaşayacaklar.yeni 308 in dışını çok beğensemde 55-60 arası satılan full sportium kesinlikle çok daha tercih edilesi bir araç

emrexxcv
08-02-2014, 16:02
Az önce ABC peugeoot da yeni 308 le tanıştım kendisi 73500 tl lik olandı ve çok sıcak karşıladı beni :D bizimki Tabiki güzeldi ama bu da çok sağlam olmuş ve önyargımı kırmayı başardı kısaca alınır bu :kalp

Can ÖNEL
09-02-2014, 11:26
Ordudaki araç access donanımdı, en alt donanım, motorunu sormadım. Kısa bir bakış yaptım test sürüşü için bir tanıtım günü gibi bir şey yapacaklarmış orada daha dikkatli bakacağım ancak ilk izlenimlerim iyi. Güzel olduğunu düşünüyorum. Fotoğraflarda anlayamadığım aracı görünce anladığım aracın ön kısmının oldukça alçalmış olması daha yere yatık duruyor farların üzeri kapalı olduğundan olabilir. Test sürüşünde daha da dikkatli inceleyeceğim. Ancak araç kaliteli duruyor yapılan tüm değişikliklere değmiş. Bazı açılarda peugeot ruhu var ama alman havası daha hakim. Peugeot için hayırlı olsun diyelim.

SerhatRCZ
09-02-2014, 11:41
MyPeugeot 'dan test sürüşü için başvurmuştum beni Peugeot genel merkez den aradılar nerede test sürüşü yapmak istersiniz diye Göral demişitim. Dün Göral dan aradılar elimizde araç yok demişlerdi.Artık ne desem bilemiyorum..

Hocam göraldan banada mesaj geldi araç showroomdadır ancak test sürüşü için henüz yeni 308 yoktur o mantıkla belki de araç yok elimizde demişlerdir.

ilker22
09-02-2014, 19:31
Ariner Peugeot'da cumartesi günü yeni gelen 308'i gördüm Allure versiyon olanı full led ön far grubu müthiş duruyodu, denon müzik sistemi, cam tavan, yakından çok güzel ve çok oturaklı bir araç olmuş mutlaka bir yerde bulun onu arkadaşlar :)

VLKNYKSLN
11-02-2014, 02:16
Bugün Kocaeli Haldızlar Peugeot Bayii'nde bende 308 Allure modelini inceledim.Denon ses sistemli,cam tavanlı vs vs. bir araçtı.Test aracını Cuma günü saat 11.00 da test edicem.Aracın işlemleri bitmediği için gelen test aracları trafiğe çıkamıyor.Fakat hiçbirşey görüldüğü gibi değil.Ben aracın içinde çok ama çok sıkıldım.Araca gelirsek kullandıktan sonra yine fikirlerimi paylaşırım ama... Kullanmadan önceki fikirlerimde olumsuz düşüncelerim olumlu düşüncelerimden biraz daha fazla.Araç dışardan bence cok cok güzel.Heleki bu aracın Lav kırmızı yada Sedefli Beyazını alırsanız kesinlikle bakılası bir arac oldugunu farkeder ve farkettirirsiniz.Ama ama ama...Aracın içine oturdugum anda bi kasvetli hava bürüdü içimi.Eğer bu aracı almayı düşünen varsa sakın ama sakın cam tavansız almayın.Düşük baş mesafesi,kötü diz mesafesi ve şu aracların arka orta koltuk kısmındaki o aksın geçen yeri midir artık nedir bilmiyorum ama ortadaki o cıkıntı iyice arkayı binilmez hale getirmiş.Ön görüş açıları ve yan aynalar muazzam.Ama yine Hyundai i30 ve Toyota Auris örneğindeki gibi iç dikiz aynasındanda bakıldıgında arka camın kücük kaldıgını görebiliyoruz.Bunun dışında en cok taktıgım konu ise kokpitteki aşırı sadelikti.İnsan sadelik olarak ya 2013-2014 Audi A3 gibi cuk oturmuş bi sadelik arıyor yada biraz daha tuş falan arıyor.Ne alaka diyebilirsiniz ama navigasyon ekransız olan Active modeliydi galiba onda tuş secenekleri daha fazla ekran olmadıgından inanın o cok cok daha güzel duruyor Allure modelinden ama onada navigasyon taktırılamıyor tabi...Ki taktırılamıyormuş..! Kadranın üst perde görevi gören deri kaplama gayet başarılı,yumuşak bir malzeme ama bunu coğu yerde kullanmamışlar.Orta konsolda ve alt kısımlarda inanılmaz sert plastik kullanılmış.Aracın kokpiti zaten çok boş iyice kalitesiz bir hava bürümüş içeriyi.Ama hakkını veriyim Denon ses sistemi cok başarılıydı ve akılda kalıcı unsurlarındandı.Sözün özü ; dediğim gibi eksileri artılarından bi tık daha fazla oldu bende.Özellikle tekrar ediyorum 1.79 boyum var,Mercedes A serisine,CLA serisine laf söylerken Peugeot 308'ün baş mesafesi beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı !!!

VLKNYKSLN
11-02-2014, 02:38
bugün aracı kısa sürelide olsa inceledim.incelediğim araçlar active vti 82 hp ve allure 115 hp ehdi versiyonu idi.
öncelikle kişisel görüşlerimi vereyim.
dış görünüş olarak oldukça güzel.eski nesle göre daha sade tasarımla ve daha oturaklı.eski kasayı beğenmeyenlerin bir kısmının bu kasayı beğeneceğini düşünüyorum.arkadan tipik audi a3 önden daha çok amblem kısmı hariç c4 e benzettim.yine yan bakıda a3 e oldukça benzerlik gösteriyor.allure da ön farkar led ama yanmadığı için yorum yapamıyorum.kısaca dış görünümden benden tam puan aldı.
gelelim zurnanın zırt dediği yere.iç mekan.açıkçası resimlerde daha çekici gelen içmekan bende biraz hayal kırıklığı yarattı.active ve allure iç mekan profili aynı zaten.access olmadığı için yorum yapamıyorum ama resimlerden ben baz versiyonun daha güzel olduğu sonucuna varmıştım ki yanılmamışım.
öncelikle araca ekran koyarak ve bütün fonksiyonların burdan yapılacağını düşünerek büyük hata yapmışlar.ekran tamam yakışıyor ama konsolda herşey değil.ekran koyarak konsolda fazla birşeye gerek yok tarzında bir düşünceye sahipler sanırım.ekrana gereğinden fazla güvenmişler ama maalesef çok sade.bence ön konsol kesinlikle yetersiz.
göstergeler güzel.devir saatinin ters olması bence güzel olmuş.göstergelerin okunmasında sıkıntı yok.direksiyon tipik 208 direksiyonu.
araç içinde kullanılan malzeme tüm araçta göğüs kısmına kadar yumuşak göğüs altı sert plastik.özellikle ekranın altındaki düğmelerin olduğu kısmın sert olması hoşuma gitmedi.eski kasa 308 den bu konudaki tek farkı kapı bölgelerinin üst kısmının yumuşak malzeme olması.
iç mekan kalitesi için yeterli diyeceğim ama çok kalitelimi hayır değil.araca bindiğimde kaliteli bir araca bindiim hissi maalesef uyanmadı.muhtemelen konsol sadeliği ve sert plastiğin bazı yerlerde gereksiz kullanımı biraz etken bunda
arka diz mesafesi kesinlikle yeterli ve eski kasa gibi ferah bir araba.yine bagaj oldukça geniş.
dış mekan olarak eski kasadan bence çok ilerde olmasına karşın iç mekanda eski kasaya göre biraz kalite artsada bence geride.bu kadar sade olmamalıydı ön konsol
incelediğim 308 belki çok şey beklediğimden ötürü benden beklediğim puanı almadı.bu arada yanlış anlaşılmasın,içmekan focus,i30 astra gibi araçlardan daha çok beğendim ama dış görünüm golf ten ne kadar ilerdeyse iç mekanı o kadar geride
ilerde almayı düşündüğüm bir araçtı ama bu incelemeden sonra blue-ehdi gelmeden kesinlikle almam.alırsam belki yeni motoru için olabilir
sportiumlar 52k civarı satılırken yeni kasayı bekleyeyim diyenler bence büyük hayal kırıklığı yaşayacaklar.yeni 308 in dışını çok beğensemde 55-60 arası satılan full sportium kesinlikle çok daha tercih edilesi bir araç
Yazdığını hic okumadan foruma girdim ve yorumumu yazdım.Benden başka inceleyen varmı diye bakınırken senin yazdığını gördüm ve resmen aynı şeyleri yazmışız sadece tek bir şeyde uyuşmamışız.Oda diz mesafesi...Ben 1.79 boyundayım bacak boyum gövdeme göre 1 tık daha uzun ama kesinlikle aracı geride kullanmam.Kendime göre koltuğu ayarladım,arka koltuğa oturdum ve 5-6 saat rahat yolculuk yapamayacağım kanaatine vardım.O yüzden diz mesafesini hiç beğenmedim,baş mesafesini söylemicem bile lanet olsun.
Resmen okurken "aha bak valla aynı hisleri paylaşıyoruz" dedim kendi kendime o navigasyona bütün gereksinimleri verme hatasında bulunduklarını söyleyerek.Ekransız modelindeki tuşlar olsa ve Ekran olsa daha güzel duracak.Bu kesinlikle sadelik değil özür dilerim ama bokunu çıkarmak olmuş.
Ve en şaşırdığım konu ...okuduktan sonra "oha nasıl yani" diyerek resmen sendemi ordaydın diyecek duruma geldiğim konu ise ; "Ben bu aracı alacaksam en full modeline binerim,diğer seceneklerini düşünmüyorum bile.Bu aracada opsiyonelleri koyup da 80.000 TL de vermeyeceğime göre,kesinlikle ve kesinlikle 308 Sportium'u tercih ederim" dedim Bayiideki yardımcı olan beyefendiye.Oda bana kesinlikle haklı olduğumu söyleyerek bana hak verdi.
Bu yüzden @icemy seninde benimle aynı fikirde olup ve bunu yazıya dökmen beni hem şaşırttı hemde bilincli bir Peugeot sever olarak da şaşırtmadı.

reisG
11-02-2014, 09:26
Dün Berke'den aradılar bolca konuştuk. Aracı teste gel deiler bende hafta sonu uğrayacağım dedim. her motor tipi ve ve donanım gelmiş. Ben hemen yeni 308 de kırmızı enfes duruyor showroomda var değil mi diye sordum. Verilen yanıt şu oldu. Özellikle test aracının allure donanım ve kırmızı renk istemişler. Ancak ne test aracı kırmızı gelmiş ne de satış için kırmızı renk gelmiş. Açıkçası bu işe bayağı kızmışlar.Herhalde bolca beyaz siyah gri vardır dedim. evet dediler. iş baştan TV de ciddi reklam spotuyla başlamıştı ancak yine ilgi çekici renkler gelmemiş gözüküyor.

icemy
11-02-2014, 12:06
Yazdığını hic okumadan foruma girdim ve yorumumu yazdım.Benden başka inceleyen varmı diye bakınırken senin yazdığını gördüm ve resmen aynı şeyleri yazmışız sadece tek bir şeyde uyuşmamışız.Oda diz mesafesi...Ben 1.79 boyundayım bacak boyum gövdeme göre 1 tık daha uzun ama kesinlikle aracı geride kullanmam.Kendime göre koltuğu ayarladım,arka koltuğa oturdum ve 5-6 saat rahat yolculuk yapamayacağım kanaatine vardım.O yüzden diz mesafesini hiç beğenmedim,baş mesafesini söylemicem bile lanet olsun.
Resmen okurken "aha bak valla aynı hisleri paylaşıyoruz" dedim kendi kendime o navigasyona bütün gereksinimleri verme hatasında bulunduklarını söyleyerek.Ekransız modelindeki tuşlar olsa ve Ekran olsa daha güzel duracak.Bu kesinlikle sadelik değil özür dilerim ama bokunu çıkarmak olmuş.
Ve en şaşırdığım konu ...okuduktan sonra "oha nasıl yani" diyerek resmen sendemi ordaydın diyecek duruma geldiğim konu ise ; "Ben bu aracı alacaksam en full modeline binerim,diğer seceneklerini düşünmüyorum bile.Bu aracada opsiyonelleri koyup da 80.000 TL de vermeyeceğime göre,kesinlikle ve kesinlikle 308 Sportium'u tercih ederim" dedim Bayiideki yardımcı olan beyefendiye.Oda bana kesinlikle haklı olduğumu söyleyerek bana hak verdi.
Bu yüzden @icemy seninde benimle aynı fikirde olup ve bunu yazıya dökmen beni hem şaşırttı hemde bilincli bir Peugeot sever olarak da şaşırtmadı.
selam VLKNYKSLN
aracı kısa süreli incelediğimden dolayı arka diz mesafesi konusunda ben yanılmış olabilirim.sadece arka koltuğa 1 dk oturdum ve çıktım.ön koltuk benim süreceğim standartta yerdeydi.yeriyle oynamadım.bende bir sorun yaratmadı.ama arkaya oturduğumda dahi eski kasanın daha ferah olduğunu farkettim.zaten bu aracı inceledikten sonra plazada teşhirdeki eski kasa 92 lik active e bindim ve karşılaştırma yaptım.iç mekan olarak yeni kasa biraz kalite artsada maalesef daha geride.dış görünüşe diyecek lafım yok.çok çok beğendim
bence iç mekandaki sadelikten hoşlanmayanların ve üst versiyon düşünmeyenlerin active yerine access alıp led ekran yerine konulabilirse multimedya cihazı eklemeleri çok daha güzel olur.daha önce bayide eski kasa ya eklenen multimedyanın çok yakıştığına şahit olmuştum.

reisG
11-02-2014, 12:18
MK1 kasa 308 ile yeni 308 arasında yükseklik açısından 4 cm.lik alçaklık söz konusu haliyle arka koltuklarda baş mesafesi hatırı sayılır şekilde kötüleşmiş durumda.

VLKNYKSLN
11-02-2014, 16:52
MK1 kasa 308 ile yeni 308 arasında yükseklik açısından 4 cm.lik alçaklık söz konusu haliyle arka koltuklarda baş mesafesi hatırı sayılır şekilde kötüleşmiş durumda.
Aynen Bayiideki ilgilenen kişide 5 cm kısaldığını söylemişti baş mesafesinin.Gerçekten 5 cm diyip gecmemek gerekiyor.Ben PEUGEOT aşığı olarak eleştirmek için eleştirmem hayatta da önyargılı olmam,olmadım.

reisG
11-02-2014, 17:03
Peugeot yeni 308 ile 307 ve 308 de uyguladığı ve sınıfında tek olan MPV vari yüksek tasarımlı karoser tipini bu yeni 308 ile değiştirdi ve std. kompakt hatchback tasarıma döndü Ve biz 308 kullanıcıları bu hali ile yeni tasarıma dar ve ufak demeye başladık. Evet ne yazık ki yeni 308 segmentine göre yine geniş iç hacimli olmasına rağmen 307 ve 308 kullanıcılarının alıştığı büyüklükten daha dar gelmekte. Tabii aracı bizzat test eden Ömer yükseklik hariç diğer boyutlardaki durumu daha net anlatacaktır. Yüksekliğin 4 cm. kadar azaldığı zaten belli. Ön koltukların mükemmel tasarımının özellikle sırtlık bölümlerinde bir açısal büyüklük oluşturduğu ve bunun da yeni modüler EMP platformuna rağmen diz mesafesinde ilk kasa 308 e göre bir darlık hissi verdiği yabancı testlerde anlatılmakta. Tabii bu his kullanıcı ve yolcuların boyları ile de doğru orantılı ancak benim boyum 1.92 mt. ben sürücü koltuğunda rahat sürüş pozisyonundayken tam arkama da en az 1.80 mt. boylu bir kişi rahat oturuyor. Ve ben 308 imden çok memnunum.

VLKNYKSLN
11-02-2014, 17:27
@ reisG bu arada boyunun da maşallahı varmış :D Gerçekten 1.92 olacaksın,yeni 308'e sahip olacaksın ve arkaya 1.80 boyunda birini oturtacaksın...Bu araçta mümkün değil,uzun yolculuk yapamaz,rahatlıkla.Kaldıki ben 1.79'um,daral geldi.

reisG
11-02-2014, 17:39
Akşam eşime yeni 308 i gösterdim. Hadi gidip bakalım belki alırız dedi. Resimlerden arka koltukların tavana ne kadar yakın olduğunu görünce;- ben bizim araçtan daha alçak dedim. O zaman kalsın ben 308 ile çok rahat hareket ediyorum. SUV gibi maşallah dedi ve direkt vazgeçti.

Cem B
11-02-2014, 17:54
Merhaba Arkadaşlar;

Az önce Can peugeotta yeni 308 i inceledim. Hatta aslında kuzenimle biryere giderken aaa 308 gelmişse gidelim alalım dercesine aklımıza düştü ve ataşehirdeki Can peugeot showroomuna gittik.

Girişte gri renkli thp 156 tüm opsiyonların oldugu bir araç vardı.thp tüm opsiyonlarla birlikte (anahtarsız giriş,kör nokta uyarı sistemi,cam tavan,18 jant,navigasyon vs.) 79 bin tl lik bir fiyatı vardı.

hemen kırmızı veyaz beyaz renk cam tavan ve 18 jant opsiyonu ile birlikte bir sipariş verebileceğimi ve ne zaman teslim alacağımı takas vs gibi konuları sordum.

yardımcı olan arkadaş ellerinde benim istediğim donanımda bir araç olmadıgını 3 ay beklemem gerektiğini özel sipariş ile geleceğini söyledi. Yani yukarıda arkadaşların yazdıgı gibi ellerinde yeterli araç yok.

Takas konusunda 2011 model dizel aracıma 26 bin lira dediklerinde fiyat konusunu tamamen kapadım çünkü saçmalamanın devam etmesini istemedim.Peugeottan beklentimiz ikinci eldeki kayıp oranının peugeot takası ile minimuma inebileceği güvencesi idi.En azından bunu uygulayabilirler.Benden degerinde alacakları araçlar ile peugeot a güvenimizi de pekiştirebilirler.İnanın düzgün bir takas degeri sunsalardı aracımın siparişini vermiştim.O gazla gitmiştim çünkü bayiye.

Malesef çok büyük bir kayıp.Aracımın degerini söylediklerinde artık gözümde peugeot vs hiçbişey kalmamıştı ki neyse kendim satarım diyerek aracı incelemeye koyuldum.

kapılardaki işçilik harika fakat bizim araçlarımızda da kötü değildi. Ön konsol da gerçekten de ekrana çok güvenilmiş ekran altı cidi anlamda boş görünüyor fakat gözü rahatsız etmiyor. Ben 508 de başlayan kalite değişiminin yeni 308 ile tavan yapacağını düşünüyordum fakat bir tık artmış sadece.kesinlikle rakiplerinden geride değil bu kalite üstün diyebiliriz de fakat sanırım kendimizi çok doldurduk bu konuda ve beklentilerimizi yüksekte tuttuk.

Allure paket 115 hp dizel kırmızı renk navigasyon +cam tavan + 18 jant opsiyonu fiyatı 73.000 fiyat aldım.

Bu arada birşeyden bahsetmek istiyorum.

Bu forum da aracına gönül bagı ile baglı ve 4.5. peugeotlarını kullanıyorlar.Şahsen benim 5. peugeot aracım.Peugeot sevenleri olarak istediğimiz tek şey satıcı ,distribitör vs bize güven vermesi. Bir sorun yaşadıgımızda hallederiz düşüncesinin oturması. Benim tek korkum bu markadan bu güven meselasi ve bu kötüye gitmeye devam ediyor.

Can ÖNEL
11-02-2014, 18:05
Cem Bey aynı ikinci el fiyat konusunu biz de yaşadık sportiumu alırken, yine peugeot almayı düşünmesek hiç bir daha o bayiye uğramazdım. 22bin fiyat verdiler ve bir kaç yere sordular öyle oluyor diyorlar galerici gibi ölücü gibi hareket ediyorlar. Nasıl sinirlendim anlatamam. Sonra biz kendimiz malum site aracılığıyla 26bine sattık. Piyasada en mantıklı araç yine peugeot olduğu için gelip peugeot 308 aldık.

SerhatRCZ
11-02-2014, 18:11
2. el konusunda sonuna kadar haklısınız aynısını bizde 207 ve partner araçlarında yaşadık . Hatta takasa vereceğimiz 207 ye peugeot kendi aracına şunu dedi bu araç zaten vites sorunu çok veriyor pek almak istemeyiz dedi. Verdikleri fiyatlar zaten aynen ölücü fiyatı okadar moralim bozulmuştu ki anlatamam 1 gün içinde dediklerinden 4 bin tl fazlaya aracı sattık. Şuan partnerı satacağız acaba satıp 2008 mi alsak takasta ne olur diye aklımdan geçirdim sonra hemen vazgeçtim :).

ayı_boğan
11-02-2014, 18:16
X bir Peugeot bayisinde 2.el'e gelen araçları kontrol edip ,bakan bir herif var kendisi tam bir mezarcıdır :) ben takasa hiç girmedim ama bir konuşmasına şahit oldum veya kulak misafiri diyelim , resmen indirebildiğin kadar indir fiyatı dedi.

ayı_boğan
11-02-2014, 18:19
Yeni 308'e gelince , yarın Bursa'ya gelmişse(12sinde gelecek dediler) inceleme fırsatı bulurum.

akin
11-02-2014, 19:07
Yeni 308'e gelince , yarın Bursa'ya gelmişse(12sinde gelecek dediler) inceleme fırsatı bulurum.

Gelmiş abi bugün nilkarin onunden geçtim :)

icemy
11-02-2014, 19:09
bende 206 yı satmayı düşündüğüm dönemlerde clio4 ve 208 arasında kalmıştım.her iki bayiyede takas teklifi sunmuştum.reno pug dan 2000 tl daha fazla değer biçmişti arabama.bu adamlar böyle yaparsa tabiki pug ikinci elde kaybettiren bir araç olur

akin
11-02-2014, 19:10
Bütün peugeot bayileri 2. El konusunda aynı tutumu sergiliyorlar heralde bursa nilkar direk galeriyi arıyor kendi satmaya uğraşmıyor haliyle fiyatlar yerle bir oluyor rcz almak için gittiğimde 70 bine aldigim Giulietta ya daha 10 bin km ve kazasizken 48 bin verdiler benim 308 cc ye de 45 bin lira verdiler ve Aracı al4 olduğu için kotulediler

SerhatRCZ
11-02-2014, 19:25
Düşük fiyat vermesini de hadi anlayalım da kendi araçlarını kötülemeleri nedir , böyle bir mantık olabilir mi ? 207 yi kötüle 308 cc yi kötüle sonra da yeni araç satmaya çalış.

ayı_boğan
11-02-2014, 20:36
Gelmiş abi bugün nilkarin onunden geçtim :)

Yarın Bursa'daysan gidelim beraber :)

akin
11-02-2014, 20:47
Yarın Bursa'daysan gidelim beraber :)

Eskisehire gitmem gerekiyor :(

ANKA
11-02-2014, 21:06
Aslında bu bayilerin 2. El satışı tamamen galerici mantığı ile oluyor. Diğer tüm markalarda da pek değişiklik olmaz. Firmaların çoğu burdan çok iyi para kazanıyor. Belki peugeot doğuş otonun modeli gibi dod benzeri bir yapı kurabilir. bunu tümüyle bayiye bırakınca bayi de en üst düzeyde kat etmeye çalışıyor. Bir de şu var bazısı aracını bırakıp gidiyor üçe beşe bakmıyor bunlar da alışınca her araca piyasanın en az 3-5 bin altında fiyat veriyorlar. Sonrasında da altı ay garantili diye 5-6 bin karla satıyorlar. Bir ara duyduğum bazı bayilerin 2. El satışından daha iyi kazandıklarıydı. Haklılık payı olma ihtimali oldukça fazla.
En güzeli aracı kendin satacaksın sonra yine 2. El alacaksın bayi ile uğraşmayacaksın :) en azından ben öyle yapıyorum.

akin
11-02-2014, 21:22
2. El konusunda Doğuş gerçekten iyi 2006 mini cooper gp me bmw fiyat bile vermezken Doğuş Oto 32 bin verdi 1 ay sonra da aracı 34 e sattım çok yerle bir etmiyorlar fiyati

GOXIN
12-02-2014, 18:41
Arkadaslar biraz once Altunizade Can Peugeot bayiindeki THP 308i inceleme firsatim oldu. Arac harika olmus. Resimlerde bu kadar etkilememisti. Yakindan gorup kokpite oturmak harika bir duygu. Arac Fulldu. Oncelikle farlar cok cok guzel karsiliyor sizi. Kapilarin acilmasi ve ozellikle kapanmasindaki tokluk harika olmus. Koltuga oturdugunuzda resmen butun vucudunuU sariyor. Benim hep sikinti yasadigim kafalik sorunu bu aracta yok. Surus konumundayken boynumu kavriyor. Direksiyon konumu ve ebati tam elime gore yapmışlar hissi veriyor. Ekrani acamadim sanirim marsla birlikte devreye giriyor. Bagaj yeterli hemen hemen su anki ile ayni geldi. Araba konusunda tek olumsuz taraf arka koltukta otururken kafamin tavana carpmasi oldu :( 1.92m boyla arka tarafta rahatsiz oldum. Onun disinda simdilik bir eksisini goremedim.

mygold
12-02-2014, 18:52
merhaba dostlar. bugun yeni 308 ile tanışmak nasip oldu. ilk belirgin tepkim alçalmış olan tavan oldu hele arkaya dogru iyice iniyor ve arka taraftaki o genişlik hissi kayboluyor. hemen yanındaki 2013 model 308 le karşılaştırdıgımda tabiri caizse eski 308 4+1 iken yeni 308 3+1 havası veriyor..yeni teknolojiler tabiki cazip geliyor insana ama gosterge tablosunun yerine pek alışamadım. direksiyon yuksekliğini aşagı indirerek orta yol bulmaya çalıştım ama genede ısınamadım.. eski 308 ile hemen karşılaştırma yapabilmek benim için şans oldu ve böyle sonuçlar elde ettim dostlar..yeni 308 in en cok begendiğim yanı arka tasarımı oldu bunuda belirteyim.. alan arkadaşlara hayırlı olsun..

TanerHoca
14-02-2014, 19:40
ben de bugün akşam üzeri mahmutla aracı inceledim.active ve allure paket(18 jant-cam tavan) vardı bayide.
kişisel beğeni ve bütçe meselesi ama allure varken başka paket alınmaz.hoş ben ikisini de alamam o ayrı :)
iki araç arasında donanım farkından dolayı görüntü olarak çok fark vardı.
ben aracı gördüğüm andan beri beğeniyorum.içi de dışı da çok güzel.
beni rahatsız eden şeyler:
sürücü koltuğunun kafalık hizasına gelen yerde bulunan tavan kenar lastiğinin birleşme noktası oldu.(cam tavanlı model için)
vites körüğünün etrafındaki plastik elinizle bastırınca son derece rahatsız edici ve yüksek sesli çıtırtılar çıkarıyordu.
bir de arkaya binerken kafaya dikkat!!!bayağı bir boynumu bükmem gerekti kafamı vurmamak için...
arka koltuk diz mesafesi vasat.
alınır mı? parası olana helal-hoş olsun. :iyi

http://i1111.photobucket.com/albums/h480/thoca407/20140214_171654_zps33380aa5.jpg

http://i1111.photobucket.com/albums/h480/thoca407/20140214_171711_zps990d54f8.jpg

http://i1111.photobucket.com/albums/h480/thoca407/20140214_171741_zpscb59c087.jpg

http://i1111.photobucket.com/albums/h480/thoca407/20140214_171801_zpsf8c36580.jpg

http://i1111.photobucket.com/albums/h480/thoca407/20140214_171844_zpse794f488.jpg

mahmut
14-02-2014, 21:41
ben cok begendım aracı artık fındık diyemeyegim malasef araba on numara bes yıldız :havali

mygold
14-02-2014, 22:11
yeni 308 jantları (oh be en sonunda 5 bijon oldu)
http://www.peugeot.co.uk/media/showrooms/showroom-peugeot-308-5-door-kppv3/medias/images/peugeot_308_wheels_600x371.jpg

sedanını gördünüz mü ?
http://s2.paultan.org/image/2013/09/peugeot-308-sedan-theophilus-chin.jpg

horus
15-02-2014, 00:33
Bende bugün tanıştım yeni 308 ile beğenmesine beğendim, 75600 lira fiyatı duyunca (ALLURE) 18 inc jant ile 2. el olarak almaya karar verdim. şimdilik sportiumla yollara devam :D

Cem B
15-02-2014, 00:43
Bu jantlar arasında ikinci sırada baştaki jant iyiymiş :)

budsing
15-02-2014, 13:51
Dün Gittik Yeni 308 ile tanıştık size selamları var :D :D Bu araç e-hdi 115 hp Allure + cam tavan + denon ses sistemi + 9.7 inch navigasyon + tekno gri + engine start stop paketli modeli sadece koltuk ısıtma yok bu araç için 75-76 fiyat verdiler gayet keyifli bir araç bu kadarını beklemiyordum açıkcası ilk resmi fotoğraflar çıktığında aracın göğsü ile hiç iyi olamamıştık fakat gayet modern ve sade tasarımlar aracı kullanırken büyük zevk yaşatıyor . Bence bütün peugeot sevdalıları ve PEUGEOT ' ya BİNİLMEZ diyen insanların test etmesi gereken bir araç :DAyrıca denon ses sistemi de hakikaten başarılı bass ' ı güzel vuruyor son seste bile hiç titreme ve bozukluk yok . Navigasyonda gayet akıcı çalışıyor .. :)

http://i.hizliresim.com/eoXomm.jpg
http://i.hizliresim.com/KgrEdZ.jpg
http://i.hizliresim.com/KlqmDX.jpg
http://i.hizliresim.com/w16qop.jpg
http://i.hizliresim.com/Kr5nDN.jpg
http://i.hizliresim.com/wv6rD6.jpg
http://i.hizliresim.com/KnQZDl.jpg
http://i.hizliresim.com/xV9m7r.jpg
http://i.hizliresim.com/KgrEGR.jpg
http://i.hizliresim.com/KZXmqa.jpg
http://i.hizliresim.com/KlqmDb.jpg

reisG
17-02-2014, 09:34
Dün öğleden sonra eşim ve kızım Ceren'i alarak ailecek. yeni 308 ile tanışmaya gittik.Her ne kadar babylone dan ayrılmak istemesem de hepimizin beğenisini kazanrsa sipariş vermek için yola çıktık. Ve işte yorumlarımız.
Yeni 308 her bakımdan şık ve premium bir tasarıma sahip . Ben allure donanımdan çok access donanımın ön tampon tasarımını daha çok beğendim. Arka tasarım ise bir heykel edasıyla sizi karşılıyor ve çok tok bir görünüşü var. kapıların kapanışı ve sağlamlık algısı üst düzeyde. İç tasarımda da yenilikler insanı cezbediyor.208 ve 2008 deki kokpit üstü ekran 308 de tam yerine oturmuş zaten uzun boyluları rahatsız etmezken daha kısa boylular içinde kolay kullanım sunacaktır. bagaj yine çok büyük ve bagaj malzemesi üst düzeyde. Aracın içinde benim tercihim komple siyah kokpit oldu. Çünki tasarım olarak çift renkli (allure gibi) ve altı açık renk olanlar bana sıcak gelmedi. Komple siyah renk çok daha sportif durmuş. i-cockpit kullanımı kolay ancak ben tercih etsem alt paketlerde olan tuşlu radyo tasarımlı ve ufak ekranlı donanımı alırdım. klima kontrolleri de alt orta kokpitte çok şık sanki BMW efekti vererek yapılmışlar. ilk kasa 308 de bulunan sportif iç kapı tasarımı yenisinde neredeyse mükemmel hale gelmiş. Yeni 308 i bu detaylı incelmemden sonra Golf ile karşılaştırmam. Tasarım detayları neredeyse mükemmel işçilik ile yeni 308 premium kompakt sınıfta V40, 1 serisi ve A serisi ile aynı seviyeye gelmiş.
Ancak 307 ve ilk kasa 308 i kullananlar için yüksekliğin azalması arkaya binişte ciddi bir darlık veriyor . Her ne kadar yeni modüler platform ile dingil mesafesi büyüse de benim 308 den inip yeni 308 e bindiğmde ve ön koltukları benim normal oturma hizama göre ayarladığımda eski 308 her bakımdan yenisinden çok daha rahat . Tasarım olarak normal hatchback şekline geçildiğinden ön cam eskisine göre çok daha ufak tasarlanmış. Ön koltuklar tek kelime ile çok rahat arka koltuklarda ben rahat edemedim. ilk kasa 308 de kafalıklar sırtıma değmezdi yenisinde değiyor. .
Ailecek yeni 308 i beğendik. Ancak eski 308 imiz ile karşılaştırdığımızda değiştirmeye değmeyeceğini gördük. Ancak Kompakt sınıfta ilk alınası araçlardan birisi olmuş yeni 308. Bu arada Berke otoya salı günü araçalr gelmiş ve o ana kadar tek bir yeni 308 satışı gerçekleştirmemişler.
Günün vurucu sözünü ise kızım Ceren söyledi. Satış temsilcisi Alper ile aramız çok iyidir. Ceren yeni Peugeot ve 308 reklamlarını da resmen ezberlemişti. Ceren yeni 308'in önce arka koltuğuna sonra da sürücü koltuğuna oturdu ve sürücü koltuğundayken döndü ve -Alper amca benim tüylerim diken diken olmadı dedi.
Bu sözler reklamın son derece iyi ve vurucu olduğunu gösterdi. Bu arada tamamen temizlenmiş ve yeni parlak cilalanmış Licancaburlu 308 imi Berke'nin tam önüne parketmiştik. Bayiye gelen giden benim babylone dan gözlerini ayırmıyordu.-Ki showromdakilerde zaten bu kadar güzel renk ve donanımdaki 308 e sahipsen yenisini biraz zor tercih edersin dediler.

mimit
18-02-2014, 20:26
kendime bir 308 konfigure ettim, denon müzik sistemini seçemedim, anahtarsız girişi de istemedim, daha önceden söylediğim gibi çok başarılı bulmadım bu sistemi fluance da ki sistem daha güzel bunu da her fırsatta söyledim. masajlı koltuk koydum ama hafızalı koltuk seçeneği de kapalı seçilmiyor. neyse sonuç olarak 80,190,00 tl gibi bir rakam çıktı anında keyfim kaçtı. böyle olunca da A3 daha mantıklı geldi, onuda geçtim d segmentine dönerim yeniden o paraya :)

icemy
18-02-2014, 21:11
bugün arabayı test etme imkanım oldu.arabada opsiyon olarak aklıma gelen cam tavan,anahtarsız çalıştırma,denon müzik sistemi vardı.ger. görüş ve navigasyon yoktu.fiyatı 78k
önceden de söylediğim gibi aracın içi eskisine göre daha basık.arka koltuğa oturduğumda parmak ölçümüyle net olarak ortaya çıkıyor(test sürüşünden sonra eski 308 e binince karşılaştırdım).1,80 ve üzeri kişilerin arkada sorun yaşayabileceğini düşünüyorum.diz mesafesi benim konumda sürüldüğü taktirde problem değil ama daha geriden sürenler için arkada oturanlar için sıkıntı yaratabilir.
eski kasada ön konsol cama doğru eğimlenirken yeni kasada içeri doğru eğimlenme var.buda eski kasadaki ferahlığı sağlamıyor.ilk incelemem de ön kasadaki sadelik biraz canımı sıksada aracı sürdüğüm zaman bunun alışılabilecek bir durum olduğu ve çok can sıkmayacak birşey olduğunu düşündüm.ekranın şöföre olan açısı çok iyi.yinede birçok fonksiyonun ekrandan düzenlenmesi sürüş anında dikkati dağıtan bir etken.bunu bugün pratikte gördüm.test aracının içi açık renkti ve çok güzel görünüyordu.koyu renge göre çok daha albenili duruyordu
gelelim teste.1,6 e-hdi 115 hp motor gerçekten çok iyi.alt devirlerde bile gaz tepkimesi yerinde ve aracı tıkanmadan sürüklüyor.araçta ses almıyor,süspansiyonları çok başarılı.direksiyon tepkimesi çok iyi ve şehiriçi trafikte zevkli bir sürüş olanağı sunuyor.direksiyon-ekran görüşün de 208 ve 2008 den daha başarılı bir bakış açısı mevcut.göstergeleri göremiyorum diyen yalan söylemiş olur.yine vites geçişi güzel.ilk incelemem den daha olumlu bir havayla test sürüşünü bitirdim.
yeni bir araba alacak olsam 78k verip bu arabayı almam.ederi bu değil.yanlış anlaşılmasın,rakipleride bu fiyatta hatta dahada yüksek ama zaten rakiplerinide bu parayı verip kesinlikle almam.
kendi adıma makyajlı 3008 i bekliyecem.

ANKA
18-02-2014, 21:23
Son vergi artırımı yapılmasaydı fiyatlar daha uygun olabilirdi. Ama şuan en kötü arabanın bile fiyatı uçmuş durumda. Dacialara bir bakın dediğimi anlarsınız. Bu fiyatlarla 0 km araç satışları epey düşer 2014 sonu itibari ile firmaların çoğu ciddi kayıplar yaşayacak bence. Hani öyle bir noktaya geldi ki artık herkes bşr sınıf aşağıdaki araçlara bakıyor. Mantık olarak sınıf yükseltmek varken aşağı inilen tek ülkeyiz herhalde. 508e verilmeyecek bir parayı 308e vermek hiçbir açıdan mantıklı gelmiyor. Bu fiyatlara golf bile dayanamaz lafımı unutmuyorum seneye bu zaman 2013-2014 araç satış oranlarını karşılaştırız. Ekonomi bu durumda iken indirim de hayalden öte zaten. Artık bol bol test sürüşü yaparız biz de :)

Ömer Gedik
18-02-2014, 21:37
Devir yeni araçlara imrenerek elimizdekinin değerini bilme devri :)

Yeni 308 çok çok başarılı rakiplerine göre iyi ama vatandaş bu imkana sahip değil :(

akin
20-02-2014, 21:13
Bugün Banaz otomotiv eskisehirde aracı inceledim ve test ettim öncelikle kalite olarak ciddi derecede bir artış var 1.6 dizel Allure donanımlı aracı test ettim konforu ve sessizliği çok hoşuma gitti eskisine göre ferahlık açısından çok daha kötü bir de sürüş pozisyonunu hiç sevmedim koltuk en asagida olmasına rağmen çok yüksekte oturuyorsunuz gaz tepkisi ve performansı çok hoşuma gitti yol tutuşu alcalan yapıyla birlikte artmış ben genel olarak beğendim ama 75 binlik fiyat düşündürücü gerçekten rakipleriyle karsilastirdigimiz zaman normal golf Giulietta da aşağı yukarı aynı fiyatlarda ama aynı paraya ikinci el üst segment araçlar alınabilir

ANKA
21-02-2014, 22:01
Bugün ben de Ankara Tek Oto da yeni 308i inceledim. Test sürüşü yapmaya zaman yoktu ama sağını solunu kurcaladım. Öncelikle kapı açılış ve kapanışı mükemmel olmuş, dış dizayn son trendlere uygun sıradan gelse de Peugeot'un kendine has çizgileri var. İç kısımda minik direksiyon ilk gözüme çarpan detaydı ama dikişlerini çok abartılı buldum kocaman kocaman ipler pek estetik durmamış bana göre. Araca biner binmez bir darlık gözüme çarptı bizim 308e göre epey alçak geldi gözüme. O ferahlıktan eser kalmamış. Arka taraf hele kesinlikle ferah ve rahat değil. Koltuklar epey incelmiş sanırım rejimin kurbanlarından biri de koltuklar. Orta konsol çok boş geldi gözüme ekran sonradan takılma gibi durmuş bence. Megane da da sadece cd giriş yeri vardı sonra küçük düğmeler. 308 de de bir dörtlü ikaz tuşu bir de ekran var gibi duruyor. Daha şık ve estetik yapılabilirmiş bence konsol. Şöyle şık Aliminyum parçalar krom çerçeveler olabilir ve ekran biraz alta alınabilirdi bence. Cc kolu gözüme çarptı bir de hiç değişmemiş mesela yenilik istiyorsan koy o kolun yerine dokunmatik bir kol :)
Genel olarak güzel bir araç ama bizim 308ler bizim beklenti düzeyimizi artırdı bence. Bu kadar ferah bir arabadan yeni 308e geçince eskiyi arıyor tabi ki insan. Ama tek başına ayrı bir araç gibi düşünüldüğünde başarılı bir makine denilebilir.

mechanix
27-02-2014, 17:29
Herkese selamlar,

21.02.2014 Cuma günü Çorlu bayii çalıştığım yere ziyarete geldi ve ben de aracı yakından inceleme fırsatı buldum. Gelen araç 1.6 e-hdi 115 hp Allure paket + cam tavan + anahtarsız çalıştırma özelliklerine sahipti. İş yeri içerisinde hız sınırlaması olduğu için yüksek hızlara çıkma şansımız olmadı. Bu sebepten araç performansı ile ilgili çok şey yazamayacağım, inşallah ilerleyen zamanlarda trafikte de kullanma şansımız olur.
Genel değerlendirmem şu şekilde;
1-) Aracın albenisi fotoğraflardan görüldüğünden çok farklı. Araç içi ve dışı ile kalite algısını size hissettiriyor. Özellikle iç tarafta malzeme kalitesi ve işçilik çok iyi. Fakat sadelik çok fazla ön planda ve Peugeot severlerin beklediği iddialı tasarımlardan uzakta.
2-) Fotoğraflarda gözüme çok ufak gelmişti, fakat compact C sınıfı bir araç için oldukça heybetli olduğunu söylemek isterim.
3-) Arkadan görünüşü son derece alımlı. Yandan görünüşünü de çok beğendim. Fakat önden görünüşü için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Bizim araçların tasarımından uzakta. Diğer inceleyenler ile birlikte benim aracın daha yakışıklı olduğu konusunda hemfikirdik.
4-) En büyük merakım, aracın alçalması neticesinde içerisinde nasıl hissedeceğim idi. Sürücü koltuğunda kendimi çok daralmış hissetmesem de bizim araçlara göre ciddi daralma var. Özellikle rakiplere kıyasla (Özellikle Astra ve Auris) rahat olduğunu söylemek lazım, ama bunda cam tavanın da etkisi olabilir. Arka koltukta ise durum biraz daha kötü gözüküyor. Benim boyum 180 cm ve çok uzun boylu değilim. Buna rağmen fotodan da görüleceği üzere ön koltuğu kendime göre ayarlayıp arka koltuğa oturduğumda kafam tavandan çıkacaktı.
5-) Aracın kullanımı oldukça rahat ancak ben düşük hızlarda konfor olarak çok büyük bir fark hissedemedim. Sadece süspansiyon çok az daha iyiydi. Vites geçişleri bizim araçlara göre daha az kemikli ama bu da bir tercih meselesi. Bizim araçlarımızın kemikli vites geçişlerini seviyorum.
6-) Ön konsoldaki ekranın asimetrik duruşu benim gibi simetri hastaları için sıkıntı yaratabilir. Fakat sürücüye dönük oluşu kullanım kolaylığı sağlıyor. Hemen hemen her kontrolün bu ekran üzerinden yapılması ise yine kişiye göre beğeni durumu değişebilecek bir konu.
7-) Diğer insanların görüşlerini almaya çalıştım. Genel algı bu arabanın Peugeot’nun yaptığı en kaliteli araç olduğu yönünde ve Golf kullanıcısı bir arkadaş da dahil olmak üzere herkes aracı çok kaliteli buldu. Ancak daha önce de konuştuğumuz gibi fiyat konusu açıldığında herkesin yorumu aracın çok pahalı olduğuydu. 72.000 TL fiyat verildi ve maalesef aynı konuya geliyoruz, fiyatlarda Golf ile ara açılmadığı sürece insanların satın alma yönündeki tercihleri değişmeyecek gibi gözüküyor. Açıkçası ben de genel anlamda aracı beğenmeme rağmen kendi aracımı verip üzerine bir o kadar da para vererek bu arabayı almayı mantıklı bulmuyorum.

Şikayet etmek gibi olmasın ama Peugeot satış elemanlarına da bir parantez açmak istiyorum. Oldukça ilgili olmalarına ve pozitif yaklaşımlarına rağmen bazı noktalar beni rahatsız etti. Örneğin; bir arkadaş araçla ilgili çok fazla bilgiye sahipken bir diğeri aracın Allure pakete ek olarak hangi donanımlara sahip olduğunu bilmiyordu. Bir arkadaş, benim 2 tane Peugeot aracıma da sürekli “eski-eski-eski” deyip durdu ve bu durum beni çok rahatsız etti. Hatta bu konuda kendisine Almanya’da yaşadığım bir olayı anlatarak müdahale etmek zorunda kaldım. Bir gün benim 106’dan bahsederken “eski” tabirini kullandım ve Alman bir arkadaş kaç model olduğunu sordu. Ben de “1999 model” dedim. O da bana “Sen 99 model arabaya eski mi diyorsun?” dedi. Orada sokaklar halen 88-92 model araçlarla dolu ve insanlar genelde araçlarını uzun yıllar kullanıyor. Kaldı ki benim 308, 2009 model ama ona da eski deyip durdu. Bir diğer satış elemanı arkadaş da yeni 308’den bahsederken “Golf’e yakın kalitede” diye bir tabir kullandı. Belki bu kendi görüşü olabilir, herkesin fikrine saygım var ama satış elemanı böyle konuşursa kimse bu arabayı almaz.

Saygılar

http://i1188.photobucket.com/albums/z417/mechanix81/Goren%20Ziyaret%2021-02-2014/SAM_0734.jpg

http://i1188.photobucket.com/albums/z417/mechanix81/Goren%20Ziyaret%2021-02-2014/SAM_0737.jpg

http://i1188.photobucket.com/albums/z417/mechanix81/Goren%20Ziyaret%2021-02-2014/SAM_0738.jpg

http://i1188.photobucket.com/albums/z417/mechanix81/Goren%20Ziyaret%2021-02-2014/SAM_0741.jpg

ANKA
14-03-2014, 22:20
Hep kıyafetli gördük 308i bir de çıplak görelim dedim :)
http://waynesworldautobloguk.files.wordpress.com/2013/12/waynesworldauto-co-uk-peugeot-308-launch-014.jpg

reisG
21-04-2014, 16:11
EUGEOT 308, yeni üç silindirli turbo benzinli PureTech motoruyla düşük yakıt tüketim rekorunu kırdı

AVRUPA’da ‘2014 Yılının Otomobili’ seçilen Peugeot 308, Mayıs ayı itibariyle Türkiye pazarına sunulacak olan 1.2 litre 130 beygir gücündeki yeni turbo benzinli ‘PureTech’ motoru ile ürün gamını tamamlıyor. PureTech motoru ile 308, 100 kilometrede 2.85 litre yakıt tüketimi ve tam depoyla 1.810 kilometre menzil ile seri üretim bir otomobil olarak yakıt tüketimi rekorunu kırdı!

Bu performans Fransız UTAC (Otomobil, Motosiklet ve Bisiklet Teknik Birliği) yetkililerinin kontrolü altında İspanya Almeria Pisti’nde gerçekleştirildi. Altı ileri manuel vites kutusuyla eşleşen yeni üç silindirli turbo benzinli PureTech motoruyla donatılmış olan seri üretim 308, böylece 51.4 litre tüketerek kesintisiz 32 saatten fazla yol aldı. 308 tam depoyla yakıt tüketimi ve menzil rekorunu kırdı. Bu sonuca ulaşmak için, çok sayıda pilot test sırasında aracın direksiyonunda birbirinin yerine geçti. Bu performans seri olarak üretilen bir model ile gerçekleştirildi. PEUGEOT 308 1,2l e-THP 130 hp benzin motorlu seri üretim bir model olarak yakıt tüketimi konusunda referans oldu.

budsing
21-04-2014, 18:06
Mayıs bir an önce gelsede test etsek şu motoru , inşallah performanslı olur :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığıyla

ANKA
21-04-2014, 21:23
Bugün haberlerde İstanbul'dan Van'a tek depo ile diyordu. 2,8 litre nasıl yakmış hala anlamış değilim :) Rolantide mi gitti bu araba :)

reisG
30-04-2014, 13:54
İstanbul'da yollarda plakalı yeni 308 e rastlayamadığımı yazmıştım. Bursa'da 16 plakalı kırmızı renkli bir 308 e rastladım. Bu beni çok sevindirdi. Bu arada Şançelikte MaLi ve Akın ile aracı yine özellikle iç hacmi üzerinden en ince detaya kadar inceledik. Satış temsilcisi lansmandan beri sadece 6 adet 308 sattıklarını söyledi. Diğer Peugeot bayisinde de 4 adet kadar satılmış..

orhun57
30-04-2014, 14:12
Ben trafikte 4 defa gördüm. 3ü gri idi biri siyah. Siyahını çıktığından beridir merakla bekliyordum. Peugeot'un siyah rengi her zaman diğer araçlardan çok başarılıdır ve bunu devam ettirip ettirmediğini çok merak ediyordum. Gayet şıktı bizdeki gibi simli bir boyası var, herkesin aksine yeni 308de de favori rengim siyah oldu kısacası.

HamzaHakkı
30-04-2014, 14:19
Konya'da bir tane gördüm allure donanımlı, rengi kahverengiydi galiba çok güzel duruyordu.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

budsing
30-04-2014, 14:45
Yeni Peugeot 308 ile birlikte gelen bir yenilik daha ! Spor Modu .
'' SPORT '' tuşu ile birlikte Araç İç hoparlörlerinden Daha Sportif Motor Sesi , Daha Sert Direksiyon tepkimesi , Devir ve Hız Saatinin Komple renk değiştirerek kırmızıya dönüşmesi ve devir saatinin yanında bulunan dijital ekranda Güç , Tork ve Boost görünümü var .Böylece hem daha sportif hemde daha hırçın bir 308 ' e dönüşmesi tasarlanmış . Şuan için sadece 1.2 e-THP ' lerde olacakmış , fakat ileride diğer motorlarada uygulancakmış .. Kısaca ;

http://i.hizliresim.com/NVAPNO.jpg

http://i.hizliresim.com/XWkAp7.jpg

http://i.hizliresim.com/b8D3R8.jpg

http://i.hizliresim.com/dj3pE4.jpg

http://i.hizliresim.com/QXBqNk.jpg

reisG
30-04-2014, 16:22
Dün autocar dergisinde okudum. Güzel bir uygulama.

budsing
30-04-2014, 21:41
Dün autocar dergisinde okudum. Güzel bir uygulama.
Aynen bende Reis Abi :D Autocar ' dan alıntı yapmayayım dedim sonra başımıza iş almayalım :D

mimit
01-05-2014, 08:40
Sport olayı çok güzel olmuş, opel insignialarda olan bir özellikti gördüğümde çok hoşuma gitmişti, devire göre tork ve güç verileride güzel olmuş ama ortada kocaman ekran var clio rs 200 edc deki gibi oraya daha fazla bilgi ile birlikte verselermiş çok daha güzel olurmuş, 208 gti da koymayı unutmasalar bari. :)

http://www.youtube.com/watch?v=bdGsqRJn_54

reisG
02-05-2014, 10:35
Sonunda dün Bakırköy de bir tane active donanımlı kahve rengi 308 gördüm.Onu gördüğüm yer de daha önce bir 307 duruyordu. Demekki 307 satılıp yerine 308 gelmiş.

icemy
02-05-2014, 17:21
dizellere 3000 tl zam gelmiş.kur düşüyor araca zam geliyor.araç satsa anlıyacam bu zammı ama

icemy
07-05-2014, 22:16
Nisan ayında 308 sadece 67 tane satmış.yeni çıkan ve yılın aracı seçilen için rezil bir rakam.araç 69 bin den satışa çıktı.ötv ve kur zammı eklenerek satışa sunulan model bugün kur düşmesinde rağmen 76bin tl.208 içinde son derece kötü bir fiyat politikası izlemişlerdi ve sonuç aylık 200 lerde satış.2008 i herkes çok beğenmesine rağmen yine anormal fiyat artışı ve aylık satış 97

horus
07-05-2014, 23:08
önce hükümet, sonra bu yanlış zihniyet ayrı ayrı sağ olsunlar

Ömer Gedik
08-05-2014, 07:43
Benzinli THP 308 oldukça cazip kaldı dizel pahalanınca

tapatalk...

ayı_boğan
13-05-2014, 22:08
Peugeot yeni sloganıı: Alman çocuklarına kullandırmaya geliyoruz :gül4::gül4::gül4: kasapdönerden alıntıdır :)

sessizgece
14-05-2014, 09:46
:):)
Alemsin Mert.

Mobil cihaz

reisG
14-05-2014, 10:57
Sabah bizim sitede yanımdan bir tane siyah yeni 308 geçti. hayal mi gördüm derken gerçek olduğunu anladım. Nasıl mutlu oldum bilemezsiniz. siyah renk te özellikle arka tasarım çok heybetli duruyor.

orhun57
14-05-2014, 11:17
Sabah bizim sitede yanımdan bir tane siyah yeni 308 geçti. hayal mi gördüm derken gerçek olduğunu anladım. Nasıl mutlu oldum bilemezsiniz. siyah renk te özellikle arka tasarım çok heybetli duruyor.

Dün bende üçüncü defa siyah gördüm. Gerçekten çok güzel.

tapatalk

turistömer
14-05-2014, 15:47
Bende geçen Abant buluşmasında bitane beyaz yeni 308 gördüm:)

reisG
14-05-2014, 15:57
Bende geçen Abant buluşmasında bitane beyaz yeni 308 gördüm:)

Mükemmel espri :)

ayı_boğan
21-05-2014, 21:18
308'in otomatik versiyonu araç makyaja uğrayınca mı getirecekler bütün ülkelere baktım hepsinde satışta, satış politikası nasıl anlamadım 2015 şubatında gelmesi nasıl bişey

ANKA
18-08-2014, 22:37
Otomatiği ne zaman çıkacak diye gezinirken İngiltere sitesinde kendime özel bir sanal 308 oluşturdum http://www.forumpeugeot.com/images/smilies/g%C3%BCl1.gif 2 litre dizel 6 ileri otomatik ne varsa ekledim 26.300 sterlin + 4.200 sterlin vergi çıktı. 94.800 TL'lik bir araba seçmişim, tabi bu sanal dizaynı Türkiye'de yapsam sonuç ne olur bilemiyorum. Hani jantına deri koltuğuna arka cam perdesine kadar ne kadar eksesuar varsa ekledim.
Bir sorum var bu 2 litrede kullanılan 6 ileri otomatik şanzıman şu övgüyle bahsedilen yeni şanzıman mı oluyor? Eğer o ise 1.6 litrelik dizel üniteye ne zaman eklenecek? Bu arada hiç dikkat etmemiştim bizim silecekleri de değiştirmiş peugeot klasik hale bürünmüş :( En hoş ayrıntılardan biriydi bence ama neyse vardır bir nedeni.

Bir video izledim araç 2 litre dizel ve otomatik

http://www.youtube.com/watch?v=fvAOTJk9G-I

İstiyorum bundan bir tane 2.0 dizeli de tadından yenmez 308'in ama Türkiye'de bir vergi devrimi olması lazım, şu vergileri emisyona göre alsalar keşke:

http://www.youtube.com/watch?v=_bRlgQIvO5k

Ömer Gedik
18-08-2014, 23:20
Otomatik 308 in Türkiye lansmanı Eylül ayında yapılacak ve Türkiyede ki ilk deneyimleri aktarmaya çalışacağım.

Bahsettiğimiz yeni şanzıman dizele 2015te adapte edilecek ve 2.0 HDI modelinde ki şanzıman değil.

tsinanb
19-08-2014, 07:08
Eylül ayında diyarbakırdaki otoshowda gelir mi acaba

ayı_boğan
19-08-2014, 09:34
eylül'de geliyormu otomatik ?manuel bakacağıma eylülde otm. bakarım ozaman 1.2 active otm.

ayzinim
19-08-2014, 09:42
Maalesef Peugeot bu konuda çok geç kaldı. 2015 yılında yeni bir ÖTV artışıyla bu araca kavuşmamız anca hayal olur.

Ömer Gedik
19-08-2014, 10:21
Mert eylülde lansmana katılacağım gibi görünüyor. Muhtemelen aynı ay satışta olacak.

Ancak şunu belirtmeliyim bu ara bayiiler geçen ay aldıkları araçlara süper indirimler yapıyor. Bu araçlar tükenince de nette görünen fiyatlar tekrar gündemde olacak.

reisG
19-08-2014, 10:25
Yeni tam otomatik satışları istenen yere getirebilir. hatta reklamlarda yeni otomobil olarak bile lanse edilebilir. 308 son derece kaliteli bir araç.

ayı_boğan
19-08-2014, 11:05
Mert eylülde lansmana katılacağım gibi görünüyor. Muhtemelen aynı ay satışta olacak.

Ancak şunu belirtmeliyim bu ara bayiiler geçen ay aldıkları araçlara süper indirimler yapıyor. Bu araçlar tükenince de nette görünen fiyatlar tekrar gündemde olacak.

Ömer,yeni bir lansmana katılman forum için harika bir haber, bayiler elinde olan araçlara çok iyi fiyat veriyor fakat peugeot'dan çekecekleri araçlara sadece takas indirim uyguluyor eğer istedğin renk stokta yoksa hem bekleme süresi hemde fiyatı liste fiyatından söylüyorlar.

tsinanb
19-08-2014, 11:33

Ömer abi 23 - 28 Eylül arası Diyarbakır'da otoshow var. gelmeyi düşünürsen ben burdayım buyur :)

Ayrıca 308 lerde güzel indirimler var. ellerinde hazır olan araçlarda 9 bine varan indirim yapılıyor. Diyarbakır bayisinde 84 bin tl liste fiyatı olan araca 78 bin demişlerdi istanbulda da 78 bin olan araca 70,500 dediler

Ömer Gedik
19-08-2014, 11:39
Mert elinde olandan ziyade geçen ay indirimli alınan araçlar var onlara indirim uyguluyorlar. Elinde indirim uygulayamadığı araçlarda var bayinin... Lansman yeni 508 ve 308 otom. İçin olacak. İnşallah Forum Peugeot'u temsilen orada olacağım.

Tsinanb
Maalesef istanbulndışına çıkmam pek mümkün olmuyor. Ancak böyle lansmanlara gidebiliyorum.

icemy
19-08-2014, 19:42
308 115 hp allure için güzel fiyat alan varmı.

Ömer Gedik
19-08-2014, 19:53

Var ama hangi birisini söyleyeyim :D İstediğin bir ekstra var mı? Şu kesinlikle olmalı diyor musun yani?

İndirimli olarak İstanbul Can otoda 1 araç, Mepada 2 araç, Ankara Göralda 9 araç vardı en son

ANKA
19-08-2014, 20:50

Allure cam tavan opsiyonu ile 70300 tl fiyat almıştım Ankara abc peugeottan yakın zamanda . Gayet iyi idi ama şimdilerde ne oldu bilmiyorum.

tsinanb
19-08-2014, 21:34
Mepadan 308 allure opsiyonsuz olan için 69 bin fiyat aldık cam tavanlı 70500. Bayi sahibi yakın tanıdığımız olduğu için bu fiyatı aldık araç ellerinde yoktu. 2008 i de mepadan aldık. Hatta 106 hariç diğer araçlarımızı mepadan aldık

icemy
20-08-2014, 11:10
fiyatlar güzel.başlangıçtaki şekline geri dönmüş.keşke hiç artırmasalardı.
allure için aradığım opsiyon cam tavan ve teknoloji paketi

tsinanb
20-08-2014, 17:07
Aynen biz de cam tavan ve teknoloji paketi olan bir 308 olsa alacaktık ama araç ellerinde yoktu biz de hazırda olan 2008 i aldık

301gti
20-08-2014, 19:50
1.2 thp 110 ve 130 luk larin ortalama fiyatlari ne olur tahminen ?

tsinanb
20-08-2014, 20:35
Allure versiyonu 62 k olur 130 luk için bence 110 da 60k

icemy
20-08-2014, 22:17
110 luklar 208 ve 2008 de olacak diye düşünüyorum.130 luklar 308 de .bu arada 130 lukların test sürüşü yapılmış ülkemizde.yani araçlar gelmiş.kısa süreli sürüş yapan bir arkadaş test süresince 9 lt gibi tüketim değeri elde etmişler.motorun 3000 devirden itibaren çok canlı olduğunu söyledi

tsinanb
20-08-2014, 22:57
156 lıklar kaç litre yakıyor? Arada çok fark yoksa 156 alınır :)

110 luklar 208 ve 2008de olacak diye duymuştum ben de.

tazcan
13-11-2014, 09:12
acaba yeni 308 in avrupa şatışları nasıl türkiye satışları sanırım şu an düşük

akin
15-11-2014, 13:14
Dün akşam eskisehirde 2 tane gördüm biri gri biri beyaz

tsinanb
15-11-2014, 15:10
Yeni 308 Allure 1.2 thp 130 hp EAT6 Diyarbakır showroomunda sergileniyor. 28 kasımda yılın sürücüsü etkinliğinde Ümit Erdim gelecek ben de katılacağım. Paylaşım yaparım sizler için

http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/15/b3b9258712a6f4915d43be2df649fe6d.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/15/10c98d6f86b21167eb5d5da646e74e45.jpg
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/15/0287a11e4433c8cb618fc10ef815dca3.jpg