PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 308 modifiye yardımı



Najash
16-11-2012, 01:08
Arkadaşlar 2008 model bir 308 aracım var. Araç üzerinde bi takım modifiye işlemleri yaptırmak istiyorum.
Öncelikle bir ses sistemi istiyorum. (orta düzey)
Zenon far istiyorum.

bunları sıkıntı yaşamadan yaptırabileceğim bir yer var mı acaba istanbulda. ve en onemlisi toplamda maaliyet olarak ne kadar bir para gerekir. şimdiden teşekkür ediyorum.

Cem B
16-11-2012, 02:07
Merhaba,

o kadar geniş bir soru sordun ki ne diyeceğimi bilemedim. Öncelikle modifiyenin fiyatı olmaz yani nasıl anlatılır bilemedim :)

Ses sistemi için kesinlikle sub woofer gerekli bunu destekleyen amfi gerekecek ve tabiki kesinlikle orjinal kolonları kullanmamalısın güm güm bas sesinden başka hiçbir işe yaramaz bu şekilde.

mit bass almanı tavsiye ediyorum marka model konusunda çok çeşit var bu nasıl bir ses istediğine göre değişir iyi markalı tok ses veren bir ürün istersen DLS mit takımlarından öneririm ama tiz sesli konser havasında çalsın istersen benim kullandıgım İnfinity marka takımlardan öneririm ben takımını 100 dolara almıştım 2 takım *100 dolar demek. 5 kanal amfi ile birlikte 1200 civarı bir fiyata işçilik dahil bitirirsin ki bu sistem inanılmaz keyif verir..

Böyle bir sistem dışında açıkçası ben farklı değşiklikler önermiyorum . yasinn cck sözü " attıgın taş kurbagayı ürkütsün " :) degeceğini göreceksin

Xenon far kesinlikle önermiyorm çok çok istersen eger farlara mercek uygulayan firmalar var 500 TL gibi bir fiyata bi xenon mercekli farların olabilir.

Ve tabiki Modifiye jantlardan başlar bunu unutmamak gerek :)

EmRaH.
16-11-2012, 08:16
Orta düzel bir ses sitemi kurayım hemen sana :)

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-pioneer-deh-1450-ub-cd-mp3-calarli-usb-girisli-oto-teyp-91102752/detay

Ve diğerleri : http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-komple-set-ismail-berke-den-103496638/detay

Ses sisteminde sınır yok çıkabildiğiniz kadar çıkarsınız.10 bin tl mesela :)

ama ufaktan kurmak istiyorsanız 500 tl gibi bir rakama halledebilirsiniz.

Xenon far artık her yerde satılıyor 80-130 tl arası . Sislerede taktırmanızı öneririm. Güzel bir cam filmi de işinizi görebilir

Yasin CCK
16-11-2012, 08:38
Xenon kesinlikle önermem. Güzel duruyor diye önünüzdekinin gözünü almaya gerek yok. Ayrıca normal ampüle göre daha zayıf aydınlatıyor, yağmurlu havalarda hiç aydınlatmıyor. Kendim uzunca süre kullandım, söktüm, şu an sadece beyaz ampül kullanıyorum.

Bencede modifiye jantla başlar. Hemen bir 18" jant alın sizinde kaydınızı yapalım :)

http://www.forumpeugeot.com/showthread.php?1548-18-quot-Jant-Sevenler-ve-Kullananlar-Cemiyeti

Abdullah
16-11-2012, 08:54
Xenon konusunda Yasin abiye katılıyorum. Bende çok seviyorum ama eğer karşınızdakinin gözünü alıp küfür yemek istiyorsanız hiç durmayın taktırn. Ama bence uzak durun. Yada taktıracağım derseniz kelvini 6000 i geçmesin ve ayarlarını çok iyi yaptırın ki karşınızdaki aracı rahatsız etmeyin.

mimit
16-11-2012, 15:38
ses sistemi için söylenecek çok şey var ama orta derece bir sistem için 5 kanal amfi 2 takım component ve bir subwoofer gerekli, sunwooferlar malum Hb araç olduğu için slim subwooferlar daha kullanışlı olacaktır. isteğe bağlı olarak orjinal ana ünite ile de sistem kurulabilir.bunların dışında sesi ve gücü taşıyacak kablolar ne kadar kaliteli olursa o kadar güzel ses olur.

Xenon için se normalde merceksiz farlarda kullanılmak üzere üretilmiş xenon ampulleri var, ama bulmak çok zor normal bir xenon ampulün kodu S ile biter(örn: d2s) merceksiz far için kodda bir değişme oluyor yani S yerine R geliyor. Yani biraz önceki örneğe nazaran alacağımız ampul ismi D2R oluyor balastlar aynı sadece ampul farklı oluyor. ama bu ürünü bulmak biraz zor ben aracı çin malı çok var ama onlarda 3 4 ay anca idare ediyor.Philips almaya kalkarsanızda ampul ün teki 110 130 tl arası internetten.