Orijinalini görmek için tıklayınız : rft lastık takmanın avantaj ve dezavantajları
rft lastık konusunda bilgi ve tecrubesı olan arkadaşlardan yorum bekliyorum
not: RFT (run flat tyre ) patlak yol alabılen lastik ,patlasada gıden lastık
Lastiğiniz patladığında mutlaka durmanız gerekir veya eğer durmazsanız ciddi zararlar verir.Run-Flat lastik muhteşem bir lastiktir. Run-Flat lastiğin en önemli özelliği patlak halde bile 80 km ile gidebilirsin.. bmw 3.20d de kullanıyoruz ama her araca takılabiliyo mu bilmiyorum araştırmak lazım.
patladıgı tam belli olmadıgı ıcın lastik basınc sensoru olmayan araclarda kullanılmıyormuş .
BahadırALTUN
04-02-2012, 22:16
Bmw de kullananlar genellikle sertliğinden ve ses yapmasından şikayetciler . Yolda ize Dalma problemi vs den de bahsedildiğini okudum.
bahadır abı bu lastik tamir kitlerinide (köpüklü olanlar) bu lastikler içinmi urettiler acaba..
Ömer Gedik
04-02-2012, 22:38
Çok aşırı serttir haliyle yürüyen aksamın çabuk deforme olmasına ve araçtaki seslerin hızlı artmasına vesile olur.
Ben önermem hatta aracımda olsa sökerim o derece sevmiyorum bu teknolojiyi.
haklısın omer.. lastiklerin fiyatı nerede ise 500tl ye yakın bır tercıh nedenı yada avantajı vardır gıbı :bilmem
bizim araclar ıcın uygun olmadıgı belli oldu. hıc rft lı peugeot duymadım zaten..
biz kullanıyoruz bmw de ama öyle rahatsız edici bir sertlikle karşılaşmadık test etmek isteyen olursa beklerim ama
bugun baya araştırdım. edındıgım bilgiler şoyle:
-avrupada rft takılı aracta basınc sensoru olması sartmıs.yoksa tuv dan gecmiyor.
-rft lastık takılı aracın suspansıyonuda ona gore ayarlanmış durumda yanı komple bır uyum ıstenıyor.
-lastıkler bıraz daha sert oldugu ıcın konfor azda olsa azabılır.
-vırajlarda esneme olayı daha az oldugu ıcın esp gereklı
-rft lastıklı jantta basınc sensoru olacagından lastik cıkartılıp takılırken sensore dıkkat edılmesı gerekıyor.
not:kendi soruma kendım cevap vermış gıbı oldum ama bu lastıgı kullanan arkadaşların ozellıkle yorumlarını burada yazmalarını ısterım tesekkurler..