Orijinalini görmek için tıklayınız : Amortisör ve Yay Tavsiyesi lütfen.
Selamlar. 2006 model X-Design 206 kullanıcısıyım. Aracımda biraz değişiklik yapacağım ve iki opsiyonum var.
1.seneçek: 16'' çelik jant, önlere 5Cm spor yay ve ön-arka spor amortisör.
2.seçenek: 16'' çelik jant, önlere 3.5Cm spor yay.
Ürünler 206Quick'ten çıkma olacak.
Sizce hangi şekilde aracım daha konforlu olur? Hangisini yaptırmalıyım?
BahadırALTUN
10-11-2011, 20:18
İki seçenekte de önce kendinizi tanıtmanız gerekiyor.
Pardoni bodoslama dalmışım konuya. Gerekli bölümde tanıttım kendimi. :)
BahadırALTUN
10-11-2011, 20:47
Sizce hangi şekilde aracım daha konforlu olur?
En az alçaltma ile ; yani önlere 3.5 cm yay ve normal amortisörlerle araç diğer seçeneğe göre daha konforlu olur .
Ancak bu durumda da aracın arkası yüksek kalmayacakmı. Yani hızlı viraj girişlerinde aracın arkası daha kolay kopmazmı acaba?
Ben olsam yok tutuş ve görünüm için ; önleri 4.5 cm arkaları 3 cm yay ile alçaltır beraberinde ve spor amortisör kullanırdım.
Ayrıca 16" janta takacağınız lastiğin yanak ölçüsü konforu çok etkileyecektir.
Ben bu parçaları alacağım arkadaşın arabasını gördüm de, arka torsiyonla hiç oynamamış,sadece spor amortisör takmıştı ama çok orantılı şekilde alçalmıştı. Sizce 206 Quick ile 4 kapılının yükseklik farkı var mıdır? Aynı jant ve amortisör ile aynı oranda mı alçalır benim araç?
Bir de, 3.5 yayların orijinal yüksekliği pek fazla değiştirmediğini söylüyorlar. O yüzden 5 cm yay daha mantıklı olur diye düşünmüştüm.
Bu arada çok fazla imla/harf hatası yapıyorum, kusura bakmayın harici klavyeden kaynaklanıyor. :)
BahadırALTUN
10-11-2011, 21:24
Doğru arkalarda torsiyon vardı :) .
Araçların ağırlıklarını karşılatırınca durum nasıl ?
1013-1025, aynı sayılır hocam 2 araç da.
uğurduyar
01-03-2012, 00:29
5 bile az gelecek 5 ten şaşma derim ben. arkalar zaten torsiyon önler 5 cm insin bence.