PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3008 1.2 Hybrid Start Stop Problemi

caneroz
28-03-2025, 14:19
Merhaba,

24 Mart Pazartesi günü Nev Tarabya'dan 3008 1.2 Hybrid aracımı aldım.

Bayiden aracı aldığımda start stop devreye giriyor buna bağlı olarak hybrid sistemi sağlıklı çalışıyordur.

Bu sürede ortalama 175 km yol gittim ve bir problem yoktu. 27 Mart Perşembe günü start stop açık olmasına rağmen sistem çalışmamaya başladı buna bağlı olarakta hybrid sistem devreye girmemeye başladı.

İstanbul'da yaşıyorum ekstrem bir hava sıcaklığı yok. Start stop sisteminin devreye girmemesinden sonra ortalama 60 km yol gittim fakat sistem hala çalışmıyor.

Sıfır araçta bu problemi daha önce yaşayan olduysa görüşlerinizi rica ederim.

2023 model 2008'de herhangi bir problem yaşamamıştım fakat 3008'e böyle başlamak üzücü oldu.

Görüşlerinizi rica ederim.

caneroz
28-03-2025, 14:21
Bayiyle iletişime geçip bilgi almaya çalıştım fakat bayram sonrasında kontrol etmeleri için gelmem istendi.

Ömer Gedik
06-04-2025, 11:07
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Bayi kontrol sağladı mı bir sonuca vardınız mı?

caneroz
08-04-2025, 07:33
Problem anladığım kadarıyla akü kaynaklıydı kendiliğinden çözüldü. Aracı biraz kullandıktan sonra toparladı.

Sonrasında farklı bir problem yaşadım ABS / ASR arızası verdi. Servise götürdüm yazılımsal bir problem olduğunu söylediler. Pc ye bağlayıp problemi giderdiler.

2 gündür müzik dinlerken problem yaşıyorum. Radyo sinyali alamıyor. Bluetooth bağlanıyor fakat müzik sesi gelmiyor. Kapatıp açıyorum düzelmiyor. Akşamdan sabaha düzelmiş oluyor.

Bundan önceki aracım 2023 model 1.5 dizeldi ve bakım dışında bir kere servise gitmedim.

Ama bu araç yazılımsal olarak anladığım kadarıyla problemli ve çözüm ne bilmiyorum.

Aynı problemleri yaşayan var mı?