PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 307 ısınınca sorun yaratan otomatik şanzıman

hemsirreis
23-01-2021, 01:43
herkese merhaba 1 2 konu içerisinde az çok sıkıntım geçmiş ancak tam bir çözüm yolu öğrenemedim. Benim 2004 model sw 307 aracımda motor sıcaklığı 90 dereceyi aşana kadar şanzımanda en ufak bir problem bile yok ancak şehir içinde vs gezerken motor sıcaklığı 93 95 dereceleri gördüğünden itibaren (araç 97 de fan açıyor, bilgisayara bağlattım gösterge doğru gösteriyor) şanzıman mesela ışıkta veya trafikten dolayı durduğum zaman vitesi 1 e geçirmiyor ayağımı frenden çekince gitmiyor gaz veriyorum biraz bağırıp sonra küt diye vurarak 1 e geçiyor ve araç kalkıyor. 1 den 2 ye geçerken ve diğer vitesler arasında da motor soğumadığı sürece aynı sıkıntıyı yapıyor. şanzıman yağını değiştirdim ama çözüm sağlanmadı. dur kalk veya sürekli yavaş gidileceği zaman şanzıman sürekli
vurup da zarar görmesin diye kar modunda 1. vitese aldırmadan gidiyorum. otomatik şanzımancılar revizyon vs diyorlar. bunun başka bir sebebi çözümü var mıdır. 90 lık fan müşürü var mıdır bu arabaların veya başka bir markanınki başka bir şekilde uydurulabilir mi

Ömer Gedik
24-01-2021, 22:48
Şanzıman iç arızası var gibi görünüyor. Cihaz bağlattınız mı? Arıza okuması yapıldı mı?

Hege
25-01-2021, 15:35
Aynı sorun benim aracımda da var. Fan açıyor herşey normal fakat şanzıman vuruyor ve geri kaydırıyor. Ben bşr çözüm bulamadım önceden şazıman yağı değişti elektro valfler değişti normale dönüştü şimdi de bu çıktı. Her ne kadar eski de olsa arabamı seviyorum çok araştırdım kimi diyor ki şanzıman yağı motor suyu ile soğutuluyor radyatörü değiştirin düzelir diyor. Düz yolda sıkıntı yok sadece trafikte yapıyor umarım bir çözüm bulunur.

hemsirreis
25-01-2021, 18:27
valla bursada şanzımanı bağlayalım da bakalım ne hatası veriyor diyen olmadı daha. bırak revizyon yapacaz demekten başka bir şey demediler. bugün motoru bağlattım bi elektrikçiye de usta tam anlamadı. başka bir ustaya anlattım o da teflonlardan gibi bişey dedi onları değiştiricez 2-3 bin arası gider dedi. motor 97 derecede fan açıyor ve başka müşür yok daha erken açması için de bir yol olmadığı söylendi bana sürekli. mecbur son götürdüğüme güvenip yaptırıcam, sonuç da hayırlısı artık napalım.