PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sinir bozan motor arıza lambası



Pksy46
19-02-2020, 09:09
Merhaba arkadaşlar. 2 ay önce 2012 model 1.6 hdi 308 aracımı aldım. Aracın ağır bakımlarını vs yaptırdım. Benden önceki sahibi partikül sıvısını hiç yenilememiş sağolsun(!). Araç bazen arıza lambası yakıyor bu da genelde motor soğukken oluyor. Motor ısındıktan sonra kontak kapatıp 5-10 dakika bekleyip tekrar çalıştırdığımda lamba sönmüş oluyor. Aracın çekişinde, gidişinde, sesinde vs hiçbir sıkıntı yoktu. Lamba yanıkken hiç yakalayamadık bilgisayardan bakamamıştık :kafa ancak sonunda cihaza bağladık ve arızayı okuduk. "Yakıt katkı miktarı yüksek (fazla)" gibi bir hata verdi. Usta uzun süre süre partikül sıvısı olmadan binildiği için şuan partikül sıvısı buna sebep oluyor zamanla düzelir sıkıntı olmaz dedi. Ancak yinede kafamı çok kurcalıyor bu lamba. Daha önce böyle bir durum başına gelen varmı ? ya da bir fikri, bir yorumu olan var mı?

Ömer Gedik
23-02-2020, 18:30
Merhaba,

Aracı orijinal ichaza mı bağladınız? Bu hatayı hiç gördüğümü hatırlamıyorum ancak anlatılmak istenen sanıyorum enjekte edilen partikül sıvısı miktarının haddinden fazla olduğu. Aracın versiyonuna göre km bilgisine bakarak Bunu programlayabilirsiniz. Tabi ki yazdıklarım birer tahmin.

Pksy46
23-02-2020, 23:10
Cihazın orijinal olup olmadığı konusunda bir bilgim yok malesef ama ucuz çin malı gibi bişey değildi bilgisayara bağlayıp ordan program falan açtı o şekilde arıza görüldü. Servise değil sanayide hep gittiğim ustama götürmüştüm onun cihazdan baktık. Bu partikül sıvısının enjekte edilme miktarını manuel olarak mı ayarlıyoruz yoksa bağlanan cihaz üzerinden mi yapıyoruz ? Bu arada 17 şubatta arıza kaydını sildirmiştim ve ondan sonra 650 km yol yaptım bu sürede çok şükür şimdilik yanmadı tekrardan arıza lambası.