Orijinalini görmek için tıklayınız : eat6 vuruntu sesi
tayfun26
10-03-2019, 11:39
herkese merhaba
1.6 dizel eat6 308 (2017 model) kullanıcısıyım.Aracımda son zamanlarda farkettiğim bir ses var.
araç parkdan drive durumuna geçeririken vuruntu sesi oluyor.fakat bu sesi aracın dışındaki kişi duyabiliyor.araç içinde duyulmuyor.Sizce bu ses normalmidir
'Aracın dışında vuruntu sesi' pek açıklayıcı olmamış. En azından ben hiç birşey canlandıramadım kafamda. Biraz daha ayrıntı verirseniz ayrıyeten video v.b desteklerseniz daha kolay yardımcı olunur.
CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
herkese merhaba
1.6 dizel eat6 308 (2017 model) kullanıcısıyım.Aracımda son zamanlarda farkettiğim bir ses var.
araç parkdan drive durumuna geçeririken vuruntu sesi oluyor.fakat bu sesi aracın dışındaki kişi duyabiliyor.araç içinde duyulmuyor.Sizce bu ses normalmidir
bahsettiğiniz durumu ben de tam olarak anlayamadım. aklıma bir durum geldi bunlar ilgili. acaba aracı eğimli bir yere park edince el frenini çekmeden önce vitesi P konumuna alıp şanzımana yük bindiriliyor olabilir mi? böyle bir durumda vitesi p konumundan çıkarırken vuruntu olabilir. bu çok sağlıksız bir durum otomatik şanzıman kullanımı için
tayfun26
10-03-2019, 15:59
tekrar merhaba
araç düz zeminde,eğim yok.elektrikli park freni mevcut.
aracı parka alırken zaten ayağım frende oluyor.aracı stop edince elektrikli park freni çekmiş oluyor.ayağımı o zaman frenden çekiyorum.park konumunda şanzımana yük binmemiş oluyor.
benim duyduğun ses ise,parkdan drive konumuna geçerken kütür kütür geçiş sesi duyuluyor.
Fakat bu sesi araç içerisinde fark edemiyosunuz.
Araçdan inip dışardan sesi dinlerseniz çok rahat duyuluyor.
Hocam bu uygulamanız yanlış. Ayagınız frende vites n ye alınır sonra park freni çekilir ve ayak frenden çekilir. Aracın yükü bu şekilde el frenine verilir ve sonrasında vites p ye alınır. Siz aracın yükünü şanzumana bindiriyosunuz.
CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi