Orijinalini görmek için tıklayınız : Teknoloji - Bilişim (Bilgisayar, Telefon, Navigasyon, İnternet, vb.)
14 Ekim 2011 tarihinde Vatan Bilgisayarda web'e özel %20-25 civarında indirim olacakmış. Büyük ihtimal mağazalarda da yaparlar.
Aynı şekilde bazı büyük Teknosa marketlerinde de aynı gün %50'ye kadar varan indirimler olacakmış.
iphone... gerisi yalan :) :)
Sadece pazarlama harikası, o yüzden de fiyatı gereksiz yere yüksek. 1 ip4 parasına 2 tane xperia arc alıyosun neredeyse.
aynen katılıyorum abi.
iphone fiyatına Xperia ARC ve Xperia Neo aldım.
14 Ekim 2011 tarihinde Vatan Bilgisayarda web'e özel %20-25 civarında indirim olacakmış. Büyük ihtimal mağazalarda da yaparlar.
Aynı şekilde bazı büyük Teknosa marketlerinde de aynı gün %50'ye kadar varan indirimler olacakmış.
Dün sadece İnternet Mağazası için geçerli idi.
Bugünde Bütün Mağazalarda bu indirim devam ediyor.
Ömer Gedik
15-10-2011, 09:23
İmkan olsa tavsiyeler üzerine Xperia Neo alabilirdim.
Bugün Topkapıya gidip Ütü alacağız sanırım. Anneme söyledim karar çıktı. :D
Abdullah
15-10-2011, 09:53
Ömerim söylediklerine göre 90tl lik telefonlar 200 tl olmuş keşke daha önce alsaydın
cmr_cihangir
15-10-2011, 11:02
Huawei M886 Glory
http://www.handspreca.com/wp-content/uploads/2011/06/Huawei-M886-aka-Glory-Gingerbread-Phone.jpg
Abdulllah bizim bu cihazla ilgili bir gelişme var mı?
Ömer Gedik
15-10-2011, 19:05
Ömerim söylediklerine göre 90tl lik telefonlar 200 tl olmuş keşke daha önce alsaydın
Telefon uzun süre almayacağım.
Ütü ve Blender aldık :D %25 indirim çılgınlığı vardı. Çok kalabalıktı.
TanerHoca
15-10-2011, 19:14
forumpeugeot tişörtleriniz itina ile ütülenir :gul5
Ömer Gedik
15-10-2011, 19:16
forumpeugeot tişörtleriniz itina ile ütülenir :gul5
:D Forum Peugeot Son ütücü.
Xperia Neo fiyatı ne kadardı Ömer bakabildin mi?
Ömer Gedik
15-10-2011, 19:19
Xperia Neo fiyatı ne kadardı Ömer bakabildin mi?
858 TL World Card'a 10 taksit.
Bu arada insanımız Teknoloji açlığı içindeymiş bugün farkettim. :gul5
TanerHoca
15-10-2011, 19:20
zamlara bağırıp çağıranlara kapak olsun :fiuw
eminim kasada en ön sırada zamlara en çok küfredenler vardır :gul9 :fiuw
Ömer Gedik
15-10-2011, 19:24
zamlara bağırıp çağıranlara kapak olsun :gul9 :fiuw
Keşke Vatan Computer, Şu 3 günde sattığı TV'lerin sayısını söylese de durumu net görsek. Topkapı'da ki yer bir bölümde yığma TV'ler vardı ve Satıldı yazıyordu. Muhtemelen Netten satıldılar.
Elimde 300 TL'lik bir ticket çeki var ve sadece teknosada kullanabiliyorum. Süresi dolmadan değerlendirip benim emektarın yerine yeni birşeyler alayım dedim ama malesef teknosa istediğim modeli 1000 TL üstünde satıyor. Hayırlısı bakalım :)
Abdullah
15-10-2011, 23:15
Huawei M886 Glory
http://www.handspreca.com/wp-content/uploads/2011/06/Huawei-M886-aka-Glory-Gingerbread-Phone.jpg
Abdulllah bizim bu cihazla ilgili bir gelişme var mı?
Cihan abi yok bir gelişme maalesef çinde bile bilmiyor adamlar yani bakalım bekliyorum abi bende hala akılsız telefonla idare ediyorum :D
Abdullah
16-10-2011, 22:28
Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın hayattayken tanıtımı yapılan iPhone4S'in gittigidiyor.com'daki satış fiyatı 2.109 TL'den başlıyor. Bilindiği üzere, gittigidiyor.com'da satışa çıkarılan ürünler bu siteye üye olan kişiler ve kurumlar tarafından satılıyor. Gittigidiyor.com'un Marka, Halkla İlişkiler ve İletişim Yöneticisi Ozan Tatar, 4 bin kategoride 3 milyona yakın ürünün sitelerinde satıldığını belirterek, "Sitemizde 3-9 Ekim tarihleri arası en çok aranan ürün iPhone4S oldu" dedi.
"İş modelimize göre diğer sitelere göre avantajlı konumumuz var" diyen Tatar şöyle devam etti: "Üyelerimiz çok aktif. iPad satışı da ilk olarak bizde olmuştu. Ürün teslim edilmeden önce para bizim hesabımızda bloke ediliyor. Ürün teslim edildiği zaman ürünü satan kişiye para yollanır."
Tatar, 2001 yılında sitelerinin kurulduğunu ve 2001 Mayıs ayında ABD'nin en büyük internet satış kanalı olan eBay tarafından hisselerinin yüzde 93'ünün satın alındığını hatırlattı.
iPhone4S'in 16 GB modeli 2.109 TL, 32 GB modeli 2.350 TL, iPhone 4S 64 GB modeli 2.590 TL'ye satılıyor. Ürünün 4 gün ile 10 gün arasında süreyle ulaştırılabileceği kaydedildi.
İlk satışa çıkan ürünler kilitli. Yani Vodafone, Avea ve Turkcell operatörlerinden birini kullanmak için kilidinin Türkiye'de kırdırılması gerekiyor. Kilitsiz modelinin kasımda çıkacağını duyuran gittigidiyor.com'da üyelerin satışa çıkardığı iPhone4S sayısı 500'e yakın.
TanerHoca
17-10-2011, 20:35
RIM Blackberry, özür amacıyla çok sayıda paralı uygulamayı ücretsiz biçimde sunuyor.BlackBerry kullanıcıları, aşağıda sıralanan paralı uygulamaların tamamını, 19 Ekim Çarşamba gününden itibaren bir aylık bir süre içinde BlackBerry uygulama mağazası olan App World'den indirilebilecek ve yıl sonuna değin de ücretsiz olarak kadar yararlanabilecek:
SIMS 3 – Electronic Arts
Bejeweled – Electronic Arts
N.O.V.A. – Gameloft
Texas Hold'em Poker 2 – Gameloft
Bubble Bash 2 – Gameloft
Photo Editor Ultimate – Ice Cold Apps
DriveSafe.ly Pro – iSpeech.org
iSpeech Translator Pro – iSpeech.org
Drive Safe.ly Enterprise – iSpeech.org
Nobex Radio Premium – Nobex
Shazam Encore – Shazam
Vlingo Plus: Virtual Assistant – Vlingo
Abdullah
23-11-2011, 01:18
arkadaşlar çalıştığım firma HP laptoplarda çok kısa süreli indirime gitti ihtiyacı olan arkadaşlar var ise benimle iletişime geçebilirler. Laptopların fiyatı ve özellikleri normal kullanıcılar için hem gereksiz yüksek hemde laptoplar workstation laptop genelde tasarım amaçlı kullanılan CAD/CAM/CAE işlerini yapanlar için uygun laptoplardır. Şirketlerinde ihtiyacı olan varsa kaçırmasın diye paylaşıyorum.
İletişim Bilgilerim: 0546 291 28 22 PM de atabilirsiniz.
http://i1186.photobucket.com/albums/z377/abdullahdanis/HPWorkstation_Kampanya.jpg
cmr_cihangir
23-11-2011, 10:11
Vay vay vay Teknoloji nerelere geldi yahu. 2 gb lik ekran kartları :durbunlu hem de dizüstünde. :cilgin
Gerçekten profesyonel aletler... standart kullanıcıyı ziyadesiyle tokatlar. Fiyatların indirimli hali de iyiymiş :D
Abdullah
24-11-2011, 00:11
Gerçekten profesyonel aletler... standart kullanıcıyı ziyadesiyle tokatlar. Fiyatların indirimli hali de iyiymiş :D
aynen yurdaer abi :D profesyonel aletler normal kullanıcıya hem gereksiz pahalı hem gereksiz yüksek özellikler.
Ömer Gedik
24-11-2011, 10:07
aynen yurdaer abi :D profesyonel aletler normal kullanıcıya hem gereksiz pahalı hem gereksiz yüksek özellikler.
20 inç i var mı ??? Ben 20,1 den sonra 17 ye geçmem sanırım :)
Abdullah
24-11-2011, 11:51
:D var var ama kampanya yok onlarda :D
Ömer Gedik
24-11-2011, 12:28
Hakikaten var mı? Merak ettim varsa bilgilerini paylaşır mısın?
En geç 2 gün sonra kavuşacagım macbook air 13 A5 işlemcili laptopum içim sabırsızlanıyorum :yahoo :yahoo
Apoç uygun fiyatlı netbook varmı sizde
Abdullah
24-11-2011, 13:28
En geç 2 gün sonra kavuşacagım macbook air 13 A5 işlemcili laptopum içim sabırsızlanıyorum :yahoo :yahoo
Apoç uygun fiyatlı netbook varmı sizde
abim yok yahu netbook olarak çalışmıyoruz özellikle workstation makinalar oluyor bizde
Hakikaten var mı? Merak ettim varsa bilgilerini paylaşır mısın?
Ömer bakayım haber vereceğim.
TanerHoca
24-11-2011, 15:03
iyi de abdullah "Ömer bakayım haber vereceğim." demek için bu kadar alıntı yapmaya ne gerek var ??? :bam3
gokhancpt
24-11-2011, 15:32
reklam hocam bunlar reklammm :cilgin
gokhancpt
24-11-2011, 16:11
bu arada, en ucuz bilgisayar 2670 usd (4940tl) bunu alıp bilgisayarda NFS oynayacagima asagidaki ilandaki arabayı alır sokaklarda canlı canlı yarışırım :gul5 :gul5 :gul5
//http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-acil-satilik-1987-model-5-20-59892760/detay/ //
bu aralar forumda büyük motorlara karşı bi kaşınma bvar abilerimde hade hayırlısı :)
Abdullah
24-11-2011, 16:52
:D :gul5 dedim ama abi workstation oyun oynamak için alınmaz ki bu aletler :D
ipad'in yerine mi aldın?
Yok abi bu tamamen fuzuli :)
Hayırlı olsun şimdiden.. bu arada macbook pro sanmıştım, air'miş.. aklım hep pro'da ondan heralde :D
Hayırlı olsun şimdiden.. bu arada macbook pro sanmıştım, air'miş.. aklım hep pro'da ondan heralde :D
Sagol guzel insan ama ozellikle ve ozellikle pro ve 11 15 inc istemedim aklim ve gozum hep air 13 incte idi bide magic mouse :yahoo
Abdullah
25-11-2011, 08:32
abi sen aştın bu konuyu ya neyapcan netbook felan air diyosun mac book diosun magic mouse diyosun diyosun da diyosun :D şimdiden hayırlı uğurlu olsun abim benim öpüyorum seni.
Ne yapalim apoc sevenimiz cok
SAMET010
27-12-2011, 19:19
Arkadaşlar pazar günü vatan bilgisayara navigasyon almaya gittim ve firma yetkilisi tanıdık olduğu için nette yüzde 25 indirimli olduğunu söyledi ve bende işime geldiği için oradan aldım 300 tl yerine 225 tlye ... ve sözleşmede kargo ücretinin 10 tl olduğu yazıyordu .(kampanya zamanında kargo alıcıya aitmiş ) kabul ettim ve ürünü aldım fakat kargo kapıma geldiğinde bugun kargo ücreti 40 tl idi . Baya şaşırdım ve müşteri temsiliclerine ugrasıp sadece sormak için baya bekledim , sorun 30 tlden ziyade nie böyle bişi olduğunu anlamaıktı yoksa tel parası o 30u çoktan geçmişti ve detaylı bilgi alamadım maille iletişim kurmam istendi :) maille iletişim kurduğumda soruma gelen cevap , kargo size aittir die :) ben her ne kadar ortalama 10 tl kargosu olan ürünün 42 tl kargosunun nasıl tuttuğunu sorduğumda hep ısrarla aynı cevabı aldım ki bir özür bile dilemeden ve netten az vatan bilgisayar kargo die yazdığımda hep aynı sorunla karşılaştım siz siz olun dikkat edin die bildirmek istedim ... saygılar
Öncelikle geçmiş olsun.
Vatan bilgisayarınayıbı.
Memleketteki kardeşime telefon alacaktım.Hatta bu gün sipariş verecektim akşam bakarım diye vazgeçmiştim. Teşekkür ederim.
SAMET010
27-12-2011, 19:41
Öncelikle geçmiş olsun.
Vatan bilgisayarınayıbı.
Memleketteki kardeşime telefon alacaktım.Hatta bu gün sipariş verecektim akşam bakarım diye vazgeçmiştim. Teşekkür ederim.
Teşekkürler ...
Hafta içi 75 tl ve üzerinde kargo ücretsiz , fakat hafta sonu yüzde 25 indirim olunca kargo alıcıya ait ve 10 tl iken 40 tl olması gerçekten firmanın ayıbı , bundan sonra kargo ücretsizde olsa başka markadan alırım ürünümü ve kutunun içinde kullanma kitapçığıda yok ve iyi bakın vardır diyorlar ısrarla :)
Milleti Biyerden Soymak İçin Elinden Geleni Yapıyorlar :S
SAMET010
27-12-2011, 19:47
Milleti Biyerden Soymak İçin Elinden Geleni Yapıyorlar :S
aynen öyle , yaptıkları indirimi kargodan falan mı çıkartmak istiyorlar ne ???
zaten böyle kurumsal firmalarda , kargo ile anlaşmalı olduğu için daha uygun fiyatlar çıkar genelde , acaba yapmak istedikleri ne :bam3
yuh ! 42 lira kargo mu olurmuş :bam3
enverjrcz
27-12-2011, 20:43
Yurt dışından bile kargo 100-200 arası bunlar şaşırmış
Ömer Gedik
27-12-2011, 20:44
Size Televizyon gönderdiklerini sanmışlar herhalde yuh :S Kargo şirketi nedir bu arada? Kargo hizmet kağıdında yazan ekstrem birşey var mı?
BahadırALTUN
27-12-2011, 20:45
Almanya'dan 27 kg lik paket 53 Euro'ya gelmişti gecen ay .
TanerHoca
27-12-2011, 21:10
kabul edilemez bir durum. :bam3
tüketici hakem heyetine müracaat edin bence.
Ömer Gedik
27-12-2011, 21:27
Samet, kargo Kıbrıs'a mı geldi?
SAMET010
27-12-2011, 21:42
Samet, kargo Kıbrıs'a mı geldi?
hayır ömer ,istanbuldan balıkesire ... ups kargo ile yollamışlar , ups'in kendi sitesinde kargo hesaplamaya girdiğimde istanbul balıkesir arası olarak 17 kilo ağırlıga eş gelio ödediğim ücret , benim kargom ise 1 kilonun az üstündedir en fazla paketi vs ile :)
sorun parası bile değil alışveriş yaptığın bi yerin ciddiyetsizliği açıklama bile yapmaması , sanki ben suçluymuşum gibi bide ters davranmaları ...
Bir yanlışlık olmalı.
Vatanda baya alışverişim var, ve hiçbirzaman böyle bir ücret ödemedim.
Hatta bende pazar günü bir led monitor aldım. 5,50 TL tuttu
Ömer Gedik
27-12-2011, 21:50
Çok ilginç :S Ne desen haklısın :S
SAMET010
27-12-2011, 21:51
Bir yanlışlık olmalı.
Vatanda baya alışverişim var, ve hiçbirzaman böyle bir ücret ödemedim.
Hatta bende pazar günü bir led monitor aldım. 5,50 TL tuttu
benim vatanın normal satış magazalarından alışverişim var fakat net sitesinden ilk alışverişim , diğer sitelerden alışveriş yaparken bende böyle beklemedim hiç fakat bu hata karşıma çıkınca benim gibi bir sürü insan şikayetçi olmuş tek değilim yani , yada şans meselesi bilmiyorum ... ben böle bi hatayla karşılaştım siz karşılaşmayın diye uyarmak istedim ...
BahadırALTUN
27-12-2011, 22:00
Kargo şirketi kendi kafasına göre sigorta yapmış olmasın , makbuzu bı kontrol etseniz. Genelde yüksek gelen faturalarda biz sıkça sigorta görüyoruz . Bize sormadan kendiliklerinden yapıyorlar .
Dropbox isimli bir program.Cep telefonundan bilgisayarınızdaki
dosyalarınıza ulaşmanızı vb şeyleri sağlıyor..
http://www.netmedyatik.com/?q=dropbox-nedir
https://www.dropbox.com/referrals/NTQ3MjgzMTA5?src=referrals_twitter9
Merhaba arkadaşlar,
Bundan yaklaşık 1.5 yıl önce bir elektronik mağazasından XS extra smart marka bir harici depolama aygıtı almıştım (cihaz TR'de toplama içi samsung). Çok aktif kullanmamakla birlikte bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım. Dün akşam vakitlerinde arşivimden bazı fotoğrafları almak için benim eski dizüstüne taktım. Güzelce açıldı. Gerekli dosyalara ulaştım. Kopyala dediğimde önce biraz nazlandı, sonra cik cik diye sesler çıkardı. Ne olur ne olmaz diye güvenli donanım kaldırma bölümünden aleti devre dışı bırakıp USB portundan çıkardım. Tekrar denediğimde bilgisayar diski görmedi. Bu güvenli kaldırma işini tekrar yapmak istediğimde USB portuna takılı olarak cihazı görüyorum ancak bilgisayarım ekranında ve alet yönetiminde diskin ismini göremiyorum. Büyük ihtimal diske zarar verdim elimde olmadan.
Dizüstünün USB portu fii tarihinden kalma. Anakart 1.1 destekliyor sadece. Acaba okuma hızından dolayı bir problem olmuş olabilir mi? Öyle olsa ben daha önce nasıl kullandım diye düşünüyorum.
Eğer diske kalıcı zarar verdiysem, dosyalarımı (mümkün olduğu kadar) kurtarabilme şansım var mı? Yaklaşık 10 senelik fotoğraf arşivim var ve kaybedersem çok üzülürüm :(
İnterneti taradım bi dolu öneriler var ancak güvenip de yapmak istemedim açıkcası...
Cihazın faturasını arıyorum, umarım bulabilirim. Bulursam servise göndermeyi düşünüyorum (2 yıl garantisi varmış).
Her türlü öneriye ve yardıma minnettar kalırım :)
Dreamcatcher
03-02-2012, 10:43
Üstadım her halukarda içindeki verileri kısmen veya tamamen kurtarabilirsin,ama profesyonel işi ve biraz maliyetli olur kanısındayım..
kirilmadiktan su kacmadiktan sonra bi sorun yok bi cihaza baglayip 2 gun icinde icindeki bilgileri kurtariyorlar yurdaer abicim mecidiyekoyde bu isler cok profesyonel ve tuzlu yapiliyor ama mahalle arasi bilgisayar toplayan yerlde yapiyor artik cihazlari var ise
diski başka bir bilgisayara bağlamayı denediniz mi ? USB 2.0 olan bir laptop'a falan ? Eğer elektriği USB'den alan disklerden ise bazı durumlarda çalışmayabiliyor.
Diskin manyetik kısmına birşey olmamıştır diye tahmin ediyorum. Diskin kontrol ünitesi zarar görmüş olabilir, bu durumda aynı diskten alıp kontrol ünütesini değiştirip kullanılabilir. Tabi bu işi bilen birisinin yapması şart.
Üstadım her halukarda içindeki verileri kısmen veya tamamen kurtarabilirsin,ama profesyonel işi ve biraz maliyetli olur kanısındayım..
kirilmadiktan su kacmadiktan sonra bi sorun yok bi cihaza baglayip 2 gun icinde icindeki bilgileri kurtariyorlar yurdaer abicim mecidiyekoyde bu isler cok profesyonel ve tuzlu yapiliyor ama mahalle arasi bilgisayar toplayan yerlde yapiyor artik cihazlari var ise
diski başka bir bilgisayara bağlamayı denediniz mi ? USB 2.0 olan bir laptop'a falan ? Eğer elektriği USB'den alan disklerden ise bazı durumlarda çalışmayabiliyor.
Diskin manyetik kısmına birşey olmamıştır diye tahmin ediyorum. Diskin kontrol ünitesi zarar görmüş olabilir, bu durumda aynı diskten alıp kontrol ünütesini değiştirip kullanılabilir. Tabi bu işi bilen birisinin yapması şart.
Arkadaşlar öncelikle ilginiz için teşekkür ederim...
Burak ilk fırsatta deneyeceğim.. Harici diske yedekleme yaparken 2.0 hatta 3.0 portu olan laptop kullanmıştım. Muhtemelen diski okumaya çalışırken aldığım döngüsel artıklık denetim veri hatası bu sebeple oluşuyor.. sanırım son kullanmamla da üstüne tuz biber ektim.
CRC - Cyclic redundancy check hatası alıyorsanız, disk üzerinde sakladığınız verilerin bütünlüğünün bozulduğu anlamına gelir. USB 1.1 den de kaynaklı bir durum da olabilir. Eğer yeni bir PC veya laptop'da da aynı hatayı veriyorsa diskin hata aldığınız kesimini bir daha kurtaramayabilirsiniz.
Abdullah
03-02-2012, 14:07
Yurdaer abi Taner Hocamın diskinde de benzer bir problem vardı onu çözdük öncelikle diğer arkadaşların da dediği gibi farklı bir bilgisayarda dene abi oda olmazsa power ve data olmak üzere iki ayrı usb giriş kablosu olan kablolar var Tanerhocama vermiştim ben olmazsa bir fotografını çekip yükler hocam o kablodan edindikten sonra diskin içi veya yazma kafası zarar görmediyse sorun çözülür. Bu kabloyuda denedikten sonra sorun çözülmezse maalesef data kurtarma yoluna gitmek gerekir abi buda biraz tuzlu olur. :(
CRC - Cyclic redundancy check hatası alıyorsanız, disk üzerinde sakladığınız verilerin bütünlüğünün bozulduğu anlamına gelir. USB 1.1 den de kaynaklı bir durum da olabilir. Eğer yeni bir PC veya laptop'da da aynı hatayı veriyorsa diskin hata aldığınız kesimini bir daha kurtaramayabilirsiniz.
Kısmet artık.. :)
Yurdaer abi Taner Hocamın diskinde de benzer bir problem vardı onu çözdük öncelikle diğer arkadaşların da dediği gibi farklı bir bilgisayarda dene abi oda olmazsa power ve data olmak üzere iki ayrı usb giriş kablosu olan kablolar var Tanerhocama vermiştim ben olmazsa bir fotografını çekip yükler hocam o kablodan edindikten sonra diskin içi veya yazma kafası zarar görmediyse sorun çözülür. Bu kabloyuda denedikten sonra sorun çözülmezse maalesef data kurtarma yoluna gitmek gerekir abi buda biraz tuzlu olur. :(
Abdullah tuzlu derken nasıl tuz, iyotlu mu, iyotsuz mu? :)
Abdullah
03-02-2012, 14:19
Kısmet artık.. :)
Abdullah tuzlu derken nasıl tuz, iyotlu mu, iyotsuz mu? :)
abi vallahi kablo çok ucuz 5-10 TL birşey ama kablo ile çözülmezse sorun o zaman iyotsuz ve bolca tuzlu bir şekilde mideyi yakabilir abi :gul5
TanerHoca
03-02-2012, 14:28
evet ben de bilgisayara bağladığım halde harici hard diskimi göremiyordum.
acayip kötü senaryolar yazdı sorduklarım.abdullah ise diskte fiziksel bir zarar yoksa
bir kablo ile durumu çözebileceğimi söyledi.veee aynen dediği gibi oldu :iyi
buyrun bu da abdullahın verdiği ve derdime derman olan kablo :havali
http://i1213.photobucket.com/albums/cc477/tkhoca/IMG_5733.jpg
http://i1213.photobucket.com/albums/cc477/tkhoca/IMG_5734.jpg
Eyvallah Taner hocam... benim usb kablosunda da çift usb başlığı var ama bu şekilde değil. Biraz mutanta benziyor :D
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRZF-TJmN4qSXC3L8J_tXEwymWqAHgsigm3V1qncC-dq2ayLXaRJ5V2Ibem
Bunu da denerim ama önce daha yeni bir bilgisayar bulup şansımı deneyeyim.. Ya kısmet :)
Benim harici HDD nin kablosu bozulmuştu ye aynı sorunları çıkarmıştı, farklı bir kablo ile denedim, çatır çatır çalışıyor.
Kablodaki çift uç, 2,5" lik harici HDD lerin çalışması için gereken 5 voltu alabilmesi için. Çünkü USB 1.1 lerde ve bazı eski USB 2.0 larda voltajda eksiklik var.
Yinede çalışmazsa harici diski başka kutuya takıp deneyebiliriz, bendeki sökülebiliyor, istersen deneriz.
kolay gelsin
Teşekkür ederim abicim... eldeki bilgilere göre ben önce şansımı bir deneyeyim. Olmazsa artık hastayı ameliyat masasına yatırmaktan başka çare kalmayacak :)
tamam neşter hazır bekliyorum :D
TanerHoca
03-03-2012, 21:37
Apple’ın bir süredir web sitesi üzerinden yaptığı 25 milyarıncı uygulamaya doğru geri sayım nihayet bitti, yani App Store üzerinden 25 milyarıncı uygulama da indirildi. En aktif uygulama indirme portalı unvanını biraz daha perçinleyen App Store üzerinden 25 milyarıncı uygulamayı indiren talihli kullanıcıya 10 bin dolar değerinde bir App Store hediye kartı armağan edildi.
TanerHoca
12-03-2012, 19:22
"yeni ipad" de neler değişti.
Retina ekran:
3.1 milyon piksel sözünden bir şey anlamayanlara şöyle anlatalım. Daha çok piksel daha net ve daha kaliteli görüntü anlamına geliyor.
A5X işlemci:
Video,fotoğraf, oyun derken tabletlerin performans ihtiyacı artıyor. Apple 4 çekirdekli grafik işlemcisi A5X ile derde deva olmaya çalışıyor.
4G hızlı internet:
Türkiye'de 4G testleri henüz yeni yapılıyor. Ancak operatörler yeni iPad ile birlikte aşka gelebilir. 4G artan video ve oyun performansına yetişecek cihaz anlamına geliyor.
Daha büyük pil:
Hızlı internetin 4G anteni, yüksek kaliteli ekran, yüksek performanslı işlemci ve daha fazla pil tüketimini zorunlu kılıyor. Yeni iPad'in pil ömrü artırılırken hacmi minimum yükseltilmiş durumda.
Değişen boyutlar:
Daha güçlü kablosuz antenler, kaliteli ekran, güçlü işlemci, daha az pil ihtiyacını ortaya çıkarınca tüketicinin çok da hissetmeyeceği değişimler de ortaya çıkmış. Yeni iPad eskisine göre 0.6 mm daha kalın.
iSight kamera:
5 megapiksel çözünürlüğe sahip fotoğraflar çekiyor. Hem HD hem de ön yüzünde yer alan Facetime kamerayla VGA video kaydı yapıyor.
Konuş yazsın:
Klavyeye dikte etmesi için kayıt tuşu gelmiş. Bu özellik Türkçe'de olmasa da müthiş bir özellik.
AirPlay HD vdeo:
Evdeki ince ekran televizyonu iPad ile buluşturacak AirPlay özelliği Apple TV kullanıcılarına kablosuz bağlantı ile HD video keyfi sunuyor.
Bluetooth 4.0:
Bu özellik aslında iPad'in sağlık uygulamalarında kullanımını sağlıyor. Hastanın ateşini, nabzını ölçmede kullanılan esasları belirliyor.
apple'ınız yoksa,apple'ınız yoktur..
Gene alicaklar 2000 TL mi :)
TanerHoca
13-03-2012, 09:29
her zaman ki gibi yok satıyor.artık siparişler ilerki tarihlere alınıyormuş...
not:diş doktorundan temiz kullanılmış "alınık" ipad 2 bakıyorum haberiniz olsun:gül4:
Hehe valla benimki çok temiz:) ama kıl saticiyim ben:cilgin
Dreamcatcher
13-03-2012, 09:54
Esatcan bu aralar seni forumda yoğun olarak görüyorum ve hoşuma gidiyor..işler çok değil sanırım bu günlerde:)
Esatcan bu aralar seni forumda yoğun olarak görüyorum ve hoşuma gidiyor..işler çok değil sanırım bu günlerde:)
Aksine çok yogunun sadece randevularım çok bitişik mesela sabahtan 13.00 e kadar yok sonrası fulları :)
Beni görmenden duyduğun mutluluğa bende mutlu oldum abi
Mutluyum mutlusun mutlu :)
Bu arada dün bütün okunmamış konuları okudum...
Ömer Gedik
30-03-2012, 12:00
ve Samsung C3053 'üm kafayı sıyırdı. Bazen tuşlar çalışmıyor bazende ekran gidiyor. Ama en kötüsü artık telefonla konuşamıyorum Ahize iptal oldu. Hoparlöre alıyorum mecbur ama ondada ses çok derinden ve parazitli geliyor.
Beni Ağustosa kadar iade etse çok sevinecektim Ağustosta askerim neticede... Var mı önerisi olan ??? :(
Yasin CCK
30-03-2012, 12:24
Kulaklık takıp konuşmayı denedin mi :)
Abdullah
30-03-2012, 12:56
ve Samsung C3053 'üm kafayı sıyırdı. Bazen tuşlar çalışmıyor bazende ekran gidiyor. Ama en kötüsü artık telefonla konuşamıyorum Ahize iptal oldu. Hoparlöre alıyorum mecbur ama ondada ses çok derinden ve parazitli geliyor.
Beni Ağustosa kadar iade etse çok sevinecektim Ağustosta askerim neticede... Var mı önerisi olan ??? :(
kulaklık güzel bir öneri ayrıca samsungların hastalığı olan tuş takımı ve ekran ile bağlantısını sağlayan bir bant var muhtemelen o yırtılmıştır 20-40 TL arasında değiştiriyorlardı
kulaklık güzel bir öneri ayrıca samsungların hastalığı olan tuş takımı ve ekran ile bağlantısını sağlayan bir bant var muhtemelen o yırtılmıştır 20-40 TL arasında değiştiriyorlardı
Yoksa bu ariza dusman basina diyorsun apoçum
Abdullah
30-03-2012, 13:46
Yoksa bu ariza dusman basina diyorsun apoçum
yapma bunu yapma bunu valla yayınlarım video yu :D Düşman başınaaaaa :D
Dreamcatcher
30-03-2012, 13:50
Ömer kullanmadığım bir telefonum var,istersen onu yollayabilirim sana ok dersen PM at ..
Ömer Gedik
31-03-2012, 12:30
Dostlar her konuşmada kulaklık takamam ya.
Hüsmen abi benim de idareten telim var. Aam bir telefon almam gerek.
Vatan Computer in %30 luk kampanyasından alacaktım. Fakat telefon kalmamış ellerinde... Yine de gidip bir bakacağım.
Ömer Gedik
31-03-2012, 19:24
Bugün Vatan Comp. gidip baktım. Aklımda Galaxy W vardı. Ama ellerinde yoktu. Galaxy Ace ise sadece beyaz olarak vardı. O kadar kalabalıktı ki bizim millet açlıktan çıkmış diyerek kızdım. LCD ler laptoplar havada uçuşuyordu kasa kuyruklarını siz düşünün. Telefon bölümündeki satıcı sabahtan beri talan etti müşteriler dedi.
Halbuki indirim öyle çok abes bir indirim değil. Firma iki ayrı fiyatlandırma yapmış. İnternette Biri Kampanya diye geçiyor diğeri Ödeme Seçenekleri diye geçiyor. Kampanya fiyatı Vatanın normal dönemde kullandığı kampanya.
Galaxy W için örnek verirsem.
Ödeme Seçenekleri Fiyatı: 1002 TL
%25 İndirim Fiyatı: 751 TL
Kampanyalı Fiyatı : 868 TL
%8 Kampanyalı Fiyatı: 799 TL
Yani normalde gidip alsak 799 TL, %25 indirim döneminde ise 48 TL ucuzlayarak 751 TL ye satıyorlar. Topkapıda ürün olsaydı %30 indirimle 701 TL olacaktı ve alacaktım.
İki ayrı fiyatla %25-30 gibi oranları dile dolayıp reklam yaparak komik duruma düşüyorlar bence. Ama insanımız bunu yiyor ve saldırıyor. Gerçekten ihtiyacım olmasa kapısından geçmem.
omerim sonuc olarak ne yaptin boylemi devam ediceksin?
Ömer Gedik
31-03-2012, 20:50
omerim sonuc olarak ne yaptin boylemi devam ediceksin?
Abi Avcılarda vardı gidip alacaktım kızdım gitmedim açıkçası... Uygun bulursam Galaxy W alacağım.
Ace'ye o para verilmez Ömer ekran çöz. çok düşük,genel hafızası çok düşük,illaki Samsung olacaksada Galaxy W'yi kovalamaya bak.
Size bir cep telefonu karşılaştırma sitesi önereyim faydalı olur.
http://www.compare-cellphones.org/Samsung-GALAXY-W-vs-Samsung-Galaxy-Ace
Ömer Gedik
31-03-2012, 23:05
Ace'ye o para verilmez Ömer ekran çöz. çok düşük,genel hafızası çok düşük,illaki Samsung olacaksada Galaxy W'yi kovalamaya bak.
Size bir cep telefonu karşılaştırma sitesi önereyim faydalı olur.
http://www.compare-cellphones.org/Samsung-GALAXY-W-vs-Samsung-Galaxy-Ace
Zaten W bakıyorum.
Dreamcatcher
02-04-2012, 09:46
Soruşturan arkadaşlar vardı..ilgilerini çekebilir diye düşündüm..ben bile elimdekini çıkarabilsem alırım..sonuçta pioneer kalitesi..
http://www.caraudio24.de/images/product_images/popup_images/21032_0.jpg
http://www.ebay.de/itm/Pioneer-TS-WX210A-Aktiv-Subwoofer-150-W-210-A-WX-210A-/390397489116?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item5ae580efdc#ht_1044wt_905 (http://www.ebay.de/itm/Pioneer-TS-WX210A-Aktiv-Subwoofer-150-W-210-A-WX-210A-/390397489116?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item5ae580efdc#ht_1044wt_905)
http://www.promuso.de/images/ebay/pioneer/ts-wx110a.jpg
http://www.ebay.de/itm/Pioneer-Subwoofer-TS-WX110A-/390404826746?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item5ae5f0e67a#ht_1039wt_905
Ömer Gedik
03-04-2012, 07:26
Arkadaşlar dün itibariyle Galaxy W aldım. İnternet sitelerinden en uygunu aradım sonra adamları arayarak keni yerlerinden alıp alamayacağımı sordum. Kargo ödemedim. Kredi kartı komisyonlarını araya sokmadım. 677 TL ye iş bitti. Bugün kullanmaya başlıyorum. Yorumlarımı yazarım.
677 nakitmi,fiyat guzel alet guzel yorumları bekliyorum çünkü bende alacağım :) hayırlı olsun
Abdullah
03-04-2012, 07:59
hayırlı uğurlu olsun.
Ömer Gedik
03-04-2012, 08:08
677 Nakit fiyatı. Sanayi bakanlığı onaylı İthalatçı firma garantili ürün.
Ürünü çok araştırdım ilk izlenimlerim oldukça olumlu.
Hayırlı olsun Ömer, güzel tercih ;)
mtahakorkmaz
03-04-2012, 08:14
elm 372 ile iphone a bağlantı kuran varmı ya bluetooh ile :)
Ömer Gedik
03-04-2012, 20:29
İlk izlenimlerim gayet olumlu :)
Ömer Gedik
05-04-2012, 00:55
2. gününü tamamlayan Galaxy W ile ilgili ilk fikirlerim şu şekilde.
+'lar
1.4 GHZ İşlemci ile Oldukça Hızlı
Görünümü oldukça Şık
Dokunmatik pratik ve oldukça hızlı tepki veriyor.
Mp3 vb. için yüksek ve kaliteli ses çıkışı
Pratik İnternet Gezinimi
Henüz keşfetmesemde Android 2,3,6
Düşük SAR Değeri (Özellikle bakmıştım.) : 0.51
-ler
Sadece 1 gün yetebilen şarj
Kulaklıktaki max. seviyesinin azlığı. Kötü değil ama biraz daha iyi olabilirdi.
Selim Sümer
05-04-2012, 08:56
Güle güle kullan Ömer.
TanerHoca
27-04-2012, 10:08
şu ayped çok yetenekli cihaz vesselam...
http://www.youtube.com/watch?v=LAhP-yLJJ9s
abi bende 458 fotosu actim ama cek cek gelmiyor benimkinin uretiminde problem var demekki :(
TanerHoca
27-04-2012, 10:19
abi bende 458 fotosu actim ama cek cek gelmiyor benimkinin uretiminde problem var demekki :(
:gül6:
onu bütün halinde değil parça parça çekmen gerekiyor.:havali
himmm neden dusunemedim ben bunu dogru soyluyorsun abi su an 4 bijonum var :)
4.2.2.2, 4.2.2.1 yerine kullanabileceğim tavsiye edeceğiniz daha hızlı bir DNS var mı?
Sürekli takılmaya başladı son günlerde. Sorun kullandığım DNS mi onu da bilmiyorum gerçi :)
Abdullah
16-05-2012, 00:01
4.2.2.2, 4.2.2.1 yerine kullanabileceğim tavsiye edeceğiniz daha hızlı bir DNS var mı?
Sürekli takılmaya başladı son günlerde. Sorun kullandığım DNS mi onu da bilmiyorum gerçi :)
8.8.8.8
8.8.4.4 abi
8.8.8.8
8.8.4.4 abi
Eyvallah Abdullah'can... kullanmaya başladım, şimdilik iyi gidiyor :iyi :arkadas
Abdullah
12-06-2012, 15:51
Hadi gözümüz aydın iphone çılgınlığına devam. Yeni ios6 duyuruldu.
Ayrıntılar İçin Tıklayınız.... (http://www.scroll.com.tr/82013/ios-6-duyuruldu/)
ozgur_106
18-06-2012, 23:48
Sonbahar'da Iphone 5 ile beraber gelecek ıos6. Bekliyorum 2000tl civarı satışa cıkarsa 4 ü satıp 5 e geçiçem.Bağımlılık yapıyor lanet cihaz :)
Safak065
19-06-2012, 00:38
Sonbahar'da Iphone 5 ile beraber gelecek ıos6. Bekliyorum 2000tl civarı satışa cıkarsa 4 ü satıp 5 e geçiçem.Bağımlılık yapıyor lanet cihaz :)
iPhone 4 ilk çıktığında 2650 fiyatla satıldığı düşünülürse mümkün değil 2000 TL'lerden satışa çıkması. Eğer iPhone4'den daha büyük bir tasarımı varsa asla 4'ü satıp 5 almam :) Daha kibar veya aynı ölçülerde çıkarsa 4'ü atıp 5'e geçebilirim.
TanerHoca
25-07-2012, 15:00
telefonum öldü.500 lira civarında bir tel. almayı düşünüyorum.tavsiyelere açığım.
bylal666
25-07-2012, 15:16
telefonum öldü.500 lira civarında bir tel. almayı düşünüyorum.tavsiyelere açığım.
http://www.hepsiburada.com/Liste/CustomProducts.aspx?eid=2845
Gerisini tanımam. Tabiki 500 TL civarlarında :D
TanerHoca
25-07-2012, 15:23
http://www.hepsiburada.com/Liste/CustomProducts.aspx?eid=2845
Gerisini tanımam. Tabiki 500 TL civarlarında :D
ben de şimdi o sayfaya bakıyordum. :)
ama android işletim sistemi daha iyi olur.
taner hocam önerim htc olur..
http://www.hepsiburada.com/liste/htc-wildfire-s-2-gb-hafiza-karti-hediye-/productDetails.aspx?productId=telcephtcwilires&categoryId=371946
TanerHoca
25-07-2012, 15:27
taner hocam önerim htc olur..
http://www.hepsiburada.com/liste/htc-wildfire-s-2-gb-hafiza-karti-hediye-/productDetails.aspx?productId=telcephtcwilires&categoryId=371946
mücahit hocam dün bir heves buna baktım.internette işlemci-işletim sistemi uyumsuzluğu ile ilgili - kasılıyor falan-diye bir sürü olumsuz yorum okudum. :(
mücahit hocam dün bir heves buna baktım.internette işlemci-işletim sistemi uyumsuzluğu ile ilgili - kasılıyor falan-diye bir sürü olumsuz yorum okudum. :(
doğrudur hocam ben bır oncekı modelını biliyorum. kullanan arkadasım memnundu o yuzden htc dedım ...
TanerHoca
25-07-2012, 15:39
hocam bütçe 500 tl olunca fazla seçenek yok zaten. :(
neyse bakacağız bir halçaresine.
Ömer Gedik
25-07-2012, 15:40
Galaxy W :iyi
htc derim. buna bır bak hocam
http://www.hepsiburada.com/liste/htc-desire-c-golf/productDetails.aspx?productId=telcephtcdesirec&categoryId=371946
TanerHoca
25-07-2012, 15:42
Galaxy W :iyi
500 liraya(600 e de razıyım) düştü de benim mi haberim yok.:D
Ömer Gedik
25-07-2012, 15:47
500 liraya(600 e de razıyım) düştü de benim mi haberim yok.:D
Dokunmatik ve Android i birarada istiyorsanız 600 ü biraz aşmanız lazım Hocam. Yine var tabi telefonlar ama bence verimli değil.
Benim Galaxy W bile bazen sapıtıyor onları düşünemiyorum. :)
Ben de HTC HD2 Leo arıyorum sıfır yok temiz kullanılmış arıyorum mutlaka windows işletim sistemli olamalı şuanda temizleri 500-600 TL arasında...
İki yeğenimde Turkcell'in verdigi t20 var dokunmatik ve android var ikiside çok memnun,su an reklamı TV'de donüyor üst versiyonu çıkmış maxi plusdi galiba araştırın derim Taner abi
Yasin CCK
26-07-2012, 09:37
İki yeğenimde Turkcell'in verdigi t20 var dokunmatik ve android var ikiside çok memnun,su an reklamı TV'de donüyor üst versiyonu çıkmış maxi plusdi galiba araştırın derim Taner abi
Geçen hafta şirket hattımız için Turkcell'e taahhüt vererek T11 marka telefon aldık. Andorid işletim sistemli, özellikleri yüksek tutarlı telefonlarla aynı olan, fiyat performans oranı yüksek olan bir cihaz. Bize 420 TL diye fatura ettiler. Sanırım piyasada 400TL ye bulunabiliyor. Düşünün derim hocam...
Samsung Gio da fena değil. Telefon ve ufak tefek internet işlerini başarıyla hallediyor. Kardeşimin eşi kullanıyor ve oldukça memnun.
Ben de HTC HD2 Leo arıyorum sıfır yok temiz kullanılmış arıyorum mutlaka windows işletim sistemli olamalı şuanda temizleri 500-600 TL arasında...
Bu sabah bir tane HTC HD2 Leo buldum. akşama iş çıkışı bakacağım. Uygun olursa alacağım .....Fiyat 500 TL belki bir miktar da indirim olur..
Taner hocam telefon mu alacakmış ? :)
Galaxy mini ace tavsiye ediyorum.. Dolu dolu bir telefon 600 tl civarlarında fiyatı
TanerHoca
27-07-2012, 10:26
tavsiyeler için teşekkürler.şu an elektronik mağzalarının yapacağı herhangi bir kampanyayı beklemekteyim. :)
Hocam fiyat biraz daha fazla olursa kesinlikle ıphone almanızı öneriyorum .
Abdullah
27-07-2012, 10:37
vodafone iphone 3G S yi ücretsiz veriyor ;) eski ama kullanmak isteyenlere duyrulur.
TanerHoca
27-07-2012, 10:47
vodafone iphone 3G S yi ücretsiz veriyor ;) eski ama kullanmak isteyenlere duyrulur.
o çok komik.24 ay boyunca 155 liralık paket al telefon bedava diyor.telefon da tarih öncesi telefon.lütfetmiş vodafon.
şark kurnazlığı bunlarınki.
155x24=3720 tl benden istediği para.
ayfon 4s 1.800 tl. şu anki tarifem ile 24 ayda ödeyeceğim fatura 1080 lira
1.800+1080=2.880 vodafondan nerdeyse 1000 lira daha ucuza geliyor.yok şu kadar sms şu kadar internetmiş.
o çok komik.24 ay boyunca 155 liralık paket al telefon bedava diyor.telefon da tarih öncesi telefon.lütfetmiş vodafon.
1.800+1080=2.880 vodafondan nerdeyse 1000 lira daha ucuza geliyor.yok şu kadar sms şu kadar internetmiş.
kimi kandırabilirsiniz kardeşim...:i-ih1:
Yasin CCK
27-07-2012, 10:59
Hocam denklem matematiksel olarak doğru ama bakış açısı olarak değişken :D
İphone 3G S yukarıda konuştuğumuz ve piayasada ki bir çok telefondan hala üstün, tarih öncesi değil yani :)
Tarife seçenekleri 67 TL den başlıyor, 155 TL olan 5000 dk 5000 sms 5 gb int. fazlasıyla tatminkar.
http://cepmerkezi.vodafone.com.tr/handset/iphone-3g-s-8gb
Özetle kampanya güzel ama size hitap etmeyebilir ;)
TanerHoca
27-07-2012, 13:20
Hocam denklem matematiksel olarak doğru ama bakış açısı olarak değişken :D
İphone 3G S yukarıda konuştuğumuz ve piayasada ki bir çok telefondan hala üstün, tarih öncesi değil yani :)
Tarife seçenekleri 67 TL den başlıyor, 155 TL olan 5000 dk 5000 sms 5 gb int. fazlasıyla tatminkar.
http://cepmerkezi.vodafone.com.tr/handset/iphone-3g-s-8gb
Özetle kampanya güzel ama size hitap etmeyebilir ;)
yasincim telefon bedava diyor 3.700 liranı alıyor.dediğim gibi 3.700 liraya hem ayfon 4s alıp hem de son derece tatminkar tarifeler kullanılabilir 24 ay boyunca.benim söylemek istediğim bu.
yalan o kampanya yalan... ;)
Bu telefon kampanyalı tarifeler tam anlamıyla tuzak.. Turkcell de belli paketler haricinde kampanyayı kabul etmiyor. Eh haliyle fiyatlar da ona göre şişirilmiş, telefonun parasını fazla fazla çıkarıyorlar. Standart bir kullanıcıyı hiç düşünen yok. 5000 sms nedir yahu, 7/24 mesaj mı atacağız yani...
Yurdaer, SMS i öyle kullananlar varki 5.000 SMS onlara leblebi çekirdek gibi gelir.
baturalpm
27-07-2012, 19:07
ben yaklaşık 10000 sms bitiriyorum ayda :D interneti söylemiyorum bile blackberry kullandığım için dahada çok yazıyorum :D
bylal666
27-07-2012, 19:38
ben yaklaşık 10000 sms bitiriyorum ayda :D interneti söylemiyorum bile blackberry kullandığım için dahada çok yazıyorum :D
Ortalama günde 333 sms !!!
Helal olsun aga !!!
-slm
+slm
-nslsn
+ii sen
.
.
.
baturalpm
28-07-2012, 01:49
-slm
+slm
-nslsn
+ii sen
.
.
.
tek kişiyle olmıyınca genellikle böyle olmuyor öyle yazanlarada kılım açıkçası :)
Ömer Gedik
28-07-2012, 08:55
Vatan yine %25 indirim yapmış. Galaxy W 10 taksit 681 tl
TanerHoca
13-08-2012, 17:22
telefon için bütçeyi biraz daha yükselttim.
samsung galaxy w ile zor bulunsa da xperia ray arasında kaldım.???
bu barada telefonun foto kalitesini önemsiyorum.
Abdullah
14-08-2012, 07:28
telefon için bütçeyi biraz daha yükselttim.
samsung galaxy w ile zor bulunsa da xperia ray arasında kaldım.???
bu barada telefonun foto kalitesini önemsiyorum.
o zaman kesinlikle Ray almalısınız hocam. Gerçekten kamerası muhteşem. :iyi
Yasin CCK
14-08-2012, 08:20
o zaman kesinlikle Ray almalısınız hocam. Gerçekten kamerası muhteşem. :iyi
+308
Xperia kullanan bir arkadaşım telefondan çok kamerasını kullanıyor :cilgin Çok başarılı :iyi
Selim Sümer
14-08-2012, 08:29
hocam karşılaştığımızda göstermistim hatırlarsanız.ben 4 aydır ray kullanıyorum.pil tüketimi hariç çok memnunum.o da akıllı telefonların genel sıkıntısı zaten.işlemci hızı,ekran çözünürlüğü,ergonomi ve boyut,takılma/çökme yapmama gibi artıları var.kamerasida iş görüyor işte.ilgi alanım değil.fiyatlarida 700 tl'nin altına düşmüş.bugünlerde eşime de almayı planlıyorum.
TanerHoca
14-08-2012, 09:32
benim de gönlüm kamera avantajından dolayı ray'dan yana.
malum forum için bayağı foto ve video(kışın) çekiyorum. :)
gokhancpt
14-08-2012, 13:33
Hocam, resim icin düşünüyorsan direk olarak xperia diye söyleyebilirim
Xperia arkadaşım aldı yeni süper makina(kamera)
iphone 4s kullanıyorum son güncellemeden 2 hafta kadar sonra wifi özelliği kayboldu devamlı pasif halde aktif duruma gelmiyor, restore yapıldı fayda yok aynı, bu konuda herhengi bir şekilde yardımcı olabilecek olan var mıdır
Abdullah
17-12-2012, 15:25
iphone 4s kullanıyorum son güncellemeden 2 hafta kadar sonra wifi özelliği kayboldu devamlı pasif halde aktif duruma gelmiyor, restore yapıldı fayda yok aynı, bu konuda herhengi bir şekilde yardımcı olabilecek olan var mıdır
wi-fi çalışır halde yedeği var ise ona geri dönüp dene abi. Eğer o şekilde de olmaz ise güncelleme sırasında ters giden bir nedenden dolayı bozulmuş olabilir.
dirtyharry
17-12-2012, 16:33
wi-fi çalışmadan restore yapamazsınız başka bir sıkıntı olabilir
Güncellemeyi nasıl yaptınız? itunes üzerinden yapılmazsa sorunlar çıkabiliyor. Kardeşim güncelleme var diye wifi üzerinden güncelleme yapınca telefon saçmalamaya başlamıştı birara. Sonra itunes'a bağlayıp tekrar güncelleme yapınca düzeldi.
wi-fi çalışmadan restore yapamazsınız başka bir sıkıntı olabilir
onu bilmiyordum ama servise gidip geldi telefon sıfırlanmıştı
Güncellemeyi nasıl yaptınız? itunes üzerinden yapılmazsa sorunlar çıkabiliyor. Kardeşim güncelleme var diye wifi üzerinden güncelleme yapınca telefon saçmalamaya başlamıştı birara. Sonra itunes'a bağlayıp tekrar güncelleme yapınca düzeldi.
wi-fi üzerinden güncellemiştim. itunes den nasıl güncellemeyi nasıl yapabilirim
wi-fi çalışır halde yedeği var ise ona geri dönüp dene abi. Eğer o şekilde de olmaz ise güncelleme sırasında ters giden bir nedenden dolayı bozulmuş olabilir.
wi-fi hiç açılmıyor abdullah
Abdullah
18-12-2012, 14:56
o zaman Yurdaer abinin söylediği daha mantıklı öncelikle itunes programını bilgisayara indiriyorsun abi. İtunes u kurduktan sonra güncelleme yapmadan önce yedekle mutlaka. Daha sonra itunes da cihazı sıfırlama adımlarını takip ederek yapabilirsin ama bazı püf noktalar var onlar için bir site var orayı oku. Ben biraz araştırdım abi tekrar yüklemeden sorunu çözme ihtimalin var bir göz at derim. (http://www.iphoneturkey.biz/2012/09/ios-6-guncelleme-sorunlari.html)
wi-fi üzerinden güncellemiştim. itunes den nasıl güncellemeyi nasıl yapabilirim
iphone kullanıcısı olmadığımdan tam detayını bilemiyorum. Abdullah'ın dediği gibi telefonu bilgisayara bağlayıp (itunes ile) yeni güncelleme yapabilirsiniz.
iphone kullanıcısı olmadığımdan tam detayını bilemiyorum. Abdullah'ın dediği gibi telefonu bilgisayara bağlayıp (itunes ile) yeni güncelleme yapabilirsiniz.
o zaman Yurdaer abinin söylediği daha mantıklı öncelikle itunes programını bilgisayara indiriyorsun abi. İtunes u kurduktan sonra güncelleme yapmadan önce yedekle mutlaka. Daha sonra itunes da cihazı sıfırlama adımlarını takip ederek yapabilirsin ama bazı püf noktalar var onlar için bir site var orayı oku. Ben biraz araştırdım abi tekrar yüklemeden sorunu çözme ihtimalin var bir göz at derim. (http://www.iphoneturkey.biz/2012/09/ios-6-guncelleme-sorunlari.html)
bunları daha önce denemiştim abdullah teşekkürler, yeni güncellemeyi beklemekten başka çözüm yok gibi
Dostlar,
Benim araca (107) bir samsung p1000 tablet taktım. Taner hocamın tabiri ile "bu aletin işini ancak 2500 TL lik aletler yapıyor".
Bünyamin in mondeosundaki pioneer multimedya, navigasyonu görünce hemen sizlerle paylaşmaya karar verdim. ( çünkü bataklık gibi bir menü ile uğraşmak hem bana hem Bünyami ne kafayı sıyırttırdı )
107 de monte zor oldu ama eminim sizin Peugeot larda çok kolay monte imkanı olacaktır. Aşağıdaki linklere bakın. Bir ikinci el p1000 (sıfırı piyasada yok) artı araç monte ayağı ve tercihe başlı ama tavsiye ettiğim çakmaklığa takılan özel şarj aleti ( 2,1 amper )
http://www.sahibinden.com/bilgisayar-tablet-pc-bilgisayar-samsung-galaxy-tab-p1000?pagingSize=50&address_city=34
http://www.mobilcadde.com/samsung-galaxy-tab-telefon-tutucu-1859
http://www.mobilcadde.com/cift-usb-girisli-arac-sarji-958
Gelelim cihazın yaptıklarına;
1. Hends free telefon
2. GPS i var ( agps değil yani bu avantaj) ve android işletim sistemi nedeni ile istediğiniz kadar ücretsiz navigasyon kurabiliyorsunuz. ( bende Sygic, yandex, ibb, google haritalar var)
3. Araç kamerası olarak kullanılabiliyor ( güneşe karşı bile çok güzel ve sesli kayıt yapıyor)
4. Ayrıca ms ofis belgelerini çok güzel açıyor, müzik ve video oynatıyor, şahane foto çekiyor.....
ekranı 10.1 inç
güneşli havada foto da koyacağım.. :)
a tabi wifi, bluetooth da var
sim kart takıyorsun
mini sd kart takma imkanı da var
Taner hoca, ben ve Ferhan abi 107'deki sistemi beraber inceledik. Ferhan abi söylemiş ama bende söyleyeyim aracınıza alırken veya sonradan takacağınız bir double din teypten çok daha işe yarar bir sistem hatta artısı ne derseniz bence en önemli artısı şu "Akşam eve giderken elinize alıp eve götürebilmek" kısacası hırsızlık olayına karşı en iyi çözüm. Gerekli programlar indirilirse tv özelliği görür tabi internetten de birşeyler izleyebilmek cabası. Bu arada müzik arayüzü olarak da kullanılabilir tabi aracınızda aux varsa. Ferhan abinin alternatif çözümü bence en başarılı sistemlerden biri olmuş.
emrexxcv
08-01-2013, 23:01
arkadaşlar bu sıralar yeni bir telefon alma arefesindeyim xperia p ve s3 mini arasında kaldım sizin görüşünüz nedir??
Can ÖNEL
08-01-2013, 23:20
arkadaşlar bu sıralar yeni bir telefon alma arefesindeyim xperia p ve s3 mini arasında kaldım sizin görüşünüz nedir??
Arasındaki fiyat farkı 300-400TLye yakın mı? Fiyatları ne kadar?
Bİr site buldum güzel karşılaştırmış.
http://versusio.com/tr/samsung-galaxy-s3-mini-vs-sony-xperia-p#sony-xperia-p
emrexxcv
08-01-2013, 23:51
fiyatlar hemen hemen aynı yani fiyat sorun değil
taşıyanın eline sağlık ben bulamamıştım :)
a tabi wifi, bluetooth da var
sim kart takıyorsun
mini sd kart takma imkanı da var
:) sağol yorumların için. Orhun kardeşim
Taner hoca, ben ve Ferhan abi 107'deki sistemi beraber inceledik. Ferhan abi söylemiş ama bende söyleyeyim aracınıza alırken veya sonradan takacağınız bir double din teypten çok daha işe yarar bir sistem hatta artısı ne derseniz bence en önemli artısı şu "Akşam eve giderken elinize alıp eve götürebilmek" kısacası hırsızlık olayına karşı en iyi çözüm. Gerekli programlar indirilirse tv özelliği görür tabi internetten de birşeyler izleyebilmek cabası. Bu arada müzik arayüzü olarak da kullanılabilir tabi aracınızda aux varsa. Ferhan abinin alternatif çözümü bence en başarılı sistemlerden biri olmuş.
Abdullah
09-01-2013, 00:35
Ferhan Abinin sistemini bende yakından inceledim gerçekten tek kelime ile mükemmel. Double din yerine alternatif düşünülebilir. Tabi double dinin araç içindeki görüntüsü bütünlük açısından başka.
Yasin CCK
09-01-2013, 09:05
Sarman hocam aklımıza karpuz kabuğu düşürdün :gül4: Bir ara yakında incelerim ;)
Bence iphone 4 :D Şaka bir yana bu iki seçenek arasında seçim yapacak olsam xperia'yı seçerdim. S3 desen tamam ama mini beklentileri karşılamıyor, çift işlemcisi biraz yavaş kalıyor, telefonda kasmalar mevcut, xperia kullananlar ise memnun, fotoğraf kalitesi ise tüm telefonlar içinde en iyisi diyebilirim.
emrexxcv
09-01-2013, 10:59
Sarman hocam aklımıza karpuz kabuğu düşürdün :gül4: Bir ara yakında incelerim ;)
Bence iphone 4 :D Şaka bir yana bu iki seçenek arasında seçim yapacak olsam xperia'yı seçerdim. S3 desen tamam ama mini beklentileri karşılamıyor, çift işlemcisi biraz yavaş kalıyor, telefonda kasmalar mevcut, xperia kullananlar ise memnun, fotoğraf kalitesi ise tüm telefonlar içinde en iyisi diyebilirim.
bende xperia yı düşünmeye başladım yasin abi imkan olsa keşke de iphone alsam :D
Bende Xperia S kullanıcı olarak memnunum Foto Kalitesi Çok Güzel S3 mini 5mp foto çekiyor.
gokhancpt
09-01-2013, 11:28
hem xperia hem s3 kullanan biri olarak şunu rahatlıkla söylemeliyim ki; s3 resim olarak xperia dan bir gömlek daha üztün, kullanış bakımından ise xperia biraz daha üstün. şunu da belirteyim s3 derken mini den bahsetmiyorum. şayet mini ile kıyaslama yapıyorsanız hiç düşünmeden xperia derim.
emrexxcv
09-01-2013, 16:25
s3 mini den bahsediyordum ben , zaten s3 e bütcem yetmicek o zaman ufukta xperia gözüktü bana :)
Ömer Gedik
22-01-2013, 10:54
Arkadaşlar bende telefon alma arifesindeyim.
HTC WP8s
Galaxy S3 Mini
Xperia(Hangi versiyon emin değilim)
Bu ürünlerden hangisi ve neden tercih edilmeli veya 900 TL yi aşmayan hangi telefonu önerirsiniz.
Abdullah
22-01-2013, 11:05
Arkadaşlar bende telefon alma arifesindeyim.
HTC WP8s
Galaxy S3 Mini
Xperia(Hangi versiyon emin değilim)
Bu ürünlerden hangisi ve neden tercih edilmeli veya 900 TL yi aşmayan hangi telefonu önerirsiniz.
Ömer HTC çok şık hafif ve farklı tasarıma sahip bir telefon Parkmende mevcut çok memnun tek dezavantajı işletim sistemi çünkü artık mobil dünyası tamamen android ve ios elinde diğer sistemler pek kabul görmüyor ve bazı uygulamalar bulunmuyor. Sanırım ios düşünmüyorsun o zaman seni Xperia J veya U modeline yönlendireyim hem kamera olarak diğerlerinden kat kat üstün hemde daha karizmatik ve işlevsel olduğunu düşünüyorum.
Eğer daha uygun olsun dersen nexus a bakabilirsin
Birde detaylı karşılaştırma için buraya tıkla (https://docs.google.com/document/d/1W80UPaEWVGJGo8x73MS2y35X1CUhwRn-RI9TqxM1gBc/edit?hl=tr)
Ömer,
Abdullah'a aynen katılıyorum. HTC tam bir iş telefonu. bir iki modeli dışında hepsi android kullanmakta.
Xperia serisi çok alternatifi olan bir seri ve güçlü bir telefon.
Ancak önceki sonyericcsonlarda çok kötü bir malzeme kullanılmaktaydı. bunların malzem kalitesi hakkında olumsuz bir şey duymadın.
Samsung konusunda ise şöyle diyeyim. uzak dur. ieşim yaklaşık 10 aydır samsung ace kullanıyor. nternette çok hızlı ancak pil ömrü bir gün bile değil. ayrıca malzeme kalitesi çok kötü telefonun kenarları sanki yan sanayi gibi 2 ay içinde soyuldu.
Yazdıkları arasında ben xperia yı tercih ederdim.
Yasin CCK
22-01-2013, 11:30
Arkadaşlara katılıyorum, bu 3 seçenek arasında benim de tercihim Xperia'dan yana olurdu. Kamerası yeter ;)
emrexxcv
22-01-2013, 11:49
ömer bende bu aralar telefon alma aşamasındayım öncelikle j ve u işlemci hızı ve ram leri yüzünden yavaş telefonlar menü geçişlerinde bile takılmalar olabiliyor malzeme kalitesi çok iyi ama herşey de bu anlamda kalite değil ben xperia p yi ciddi ciddi düşünüyodum onunda alt kapağı (xperia yazan yer) çıkartılabilen bi kapak kullanılmış zamanla gevşeme yapıp insanın canını sıkar incelediğim bütün p lerde bu sorun vardı kısacası ben s3 mini almaya karar verdim vatanın haftasonu indirimiyle 899 tl gold da ise 849 tl ye satışı var karar senin
Ömer Gedik
22-01-2013, 11:51
HTC WP8s i zaten Yeni işletim sistemini merak ettiğim için düşünüyorum. Benim uygulamalarla çok işim olmuyor.
Xperia lar şık ve kullanışlı görünyüor.
Şu an Samsung Galaxy W kullanıyorum aslına bakarsanız iş görür ve fiyatını hakeden bir telefon. S3 Mini yi de bu sebeple düşünüyorum.
Bugün canlı olarak cihazları inceleyeceğim.
Abdullah
22-01-2013, 13:10
HTC WP8s i zaten Yeni işletim sistemini merak ettiğim için düşünüyorum. Benim uygulamalarla çok işim olmuyor.
Xperia lar şık ve kullanışlı görünyüor.
Şu an Samsung Galaxy W kullanıyorum aslına bakarsanız iş görür ve fiyatını hakeden bir telefon. S3 Mini yi de bu sebeple düşünüyorum.
Bugün canlı olarak cihazları inceleyeceğim.
eğer uygulamalarla işim yok dersen HTC WP8s i tercih edebilirsin hem şık hem hafif hemde farklı :havali kullanıcı yorumu olarak parkmen e sorabilirsin.
Ömer direk ıphone olayına girsen diyorum ?
Abdullah
22-01-2013, 13:27
Ömer direk ıphone olayına girsen diyorum ?
yok girmez o iphone a karşıdır Emrah ;)
Ben yılbaşında hanıma s3 mini almıştım, elinden bırakmıyor. Şahane bir telefon, şiddetle tavsiye ederim. ( Tabi benim gönlüm note 2 de o başka)
Bu arada önemli bir bilgi;
Taaa karanlık hiborya çağlarından (DOS) bu yana kullandığım bir program var. Tabi, DOS tan win 3.1 e oradan win 7 64 bit e kadar uzanan gelişme evresi de oldu tabi. Şimdi de android için olanı var,
Programın adı Total Commander. Windows ve tabi DOS un da yeteneksiz programlarına mahkum olmanızı engelliyor.
Android de ise dosya taşıma, kopyalama, isim değiştirme, gönderme......gibi sonsuz sayıda pratik işlevi yanında wifi ağında bilgisayaralar ile dosya paylaşımı çok pratik oluyor.
Benim P1000 de yüklü, tüm note2 olan arkadaşlara ve s3 mini ye yükledik. Buluşmalarda gösterebilirim.
TanerHoca
23-01-2013, 09:21
ömerciğim yeni bir android işletim sistemi kullanıcısı olarak eğer android telefonu düşünüyorsan sana benim de nacizane bir iki tavsiyem olacak:
*android tel alacaksan rami kesinlikle 1gb dan düşük olmasın.
*pil kapasitesi yüksek olanlara yönel.pil kapasitesi 1600 mAh ve altı olanlara hiç yaklaşma.
son olarak acele etme.bu sene çok fazla cihaz çıkacak.mevcut cihazlarda ciddi düşüş olacaktır.(takip ettiğim bir cihaz bir ayda 300 tl birden düştü.yine de pahalı ama :) )
Ömer Gedik
23-01-2013, 10:30
Taner abi cihaz arayışımız gerekli olduğu için. Kardeşimin telefonunda sorun var o yüzden Galaxy W'yu ona paslayıp ben telefonu değiştirmeyi düşünüyorum.
sahibinden.com üzerinde bazı satıcılar yurtdışından kayıtlı ürün satıyorlar. Galaxy S3 için 950-1050 TL gibi fiyatlar konuşuluyor. Fikirleriniz nedir? Bugün gidip cihaza bizzat bakmayı düşünüyorum.
Abdullah
23-01-2013, 10:33
Taner abi cihaz arayışımız gerekli olduğu için. Kardeşimin telefonunda sorun var o yüzden Galaxy W'yu ona paslayıp ben telefonu değiştirmeyi düşünüyorum.
sahibinden.com üzerinde bazı satıcılar yurtdışından kayıtlı ürün satıyorlar. Galaxy S3 için 950-1050 TL gibi fiyatlar konuşuluyor. Fikirleriniz nedir? Bugün gidip cihaza bizzat bakmayı düşünüyorum.
benim tavsiyem bu kadar özellikli ve pahalı bir cihazı garantili alman garantisiz alıp sonra birşey olduğunda uğraşmak çok kötü olacaktır.
Ömer Gedik
23-01-2013, 10:35
Garantili bulabileceğin fiyat nedir peki Abdullah? Fiyatlar çok değişken. Tahmin ediyorum ki 1400 TL ye buldun. Ben 300-400 TL yi garanti için bir telefona vermem.
TanerHoca
23-01-2013, 10:35
s3 migrosta 1399 liradan 12 taksitle satıldı.hatta amerikan ekspres karta 1299 liradan sattılar 12 taksit.
karfurda da 1399 dan 12 taksit satıldı.
bence de hiç yurt dışı olayına girme.çünkü yurt dışı kullanılarından gelen şikayetlerde s3 lerde cihazın kendiliğinden kapanması ve bir daha açılmaması gibi bir sıkıntı ortaya çıkmış.
garantili almakta fayda var.
Abdullah
23-01-2013, 10:38
Garantili bulabileceğin fiyat nedir peki Abdullah? Fiyatlar çok değişken. Tahmin ediyorum ki 1400 TL ye buldun. Ben 300-400 TL yi garanti için bir telefona vermem.
Ömer senin için baktım öyle incehesap diye bir yerde buldum bu cihaz araştırıp ne garantisi var öğrenip buradan alabilirsin.
http://www.incehesap.com/samsung-s3-fiyati-21062/?ref=akakce&v=1.74.5
Ömer Gedik
23-01-2013, 10:41
Ben 900 TL pek aşmak istemezken acabalarla 950-1050 TL lik cihaza baktım. Ancak 1315 TL beni çok çok aşar. Hiç gerek yok.
O zaman S3 ile hiç ilgilenmeyeceğim Taner abi. Bu arada Amex var ama bahsettiğin kampanya bitti sanırım.
TanerHoca
23-01-2013, 10:47
O zaman S3 ile hiç ilgilenmeyeceğim Taner abi. Bu arada Amex var ama bahsettiğin kampanya bitti sanırım.
bir ay kadar oldu.
bu telin ederi bence 1200-1300 arası.fazlası fazla.
sana özelden bir link göndereceğim.oldukça faydalı.
ömer illa da android diyorsan galaxy nexus düşünebilirsin.
999 liradan satıldı.
Arkadaşlar önemli uyarı:
S3 lerin şarjının çabuk bitmesi nedeni ile yeni ve kalın pil çıktı. Buna uyumlu arka kapak ile birlikte satışa sunulmuş ama daha Türkiye de yok. S3 mini ekranı iphone 4 den büyük ve güzel kafi gelmez ise en yakın seçenek note 2. Bunların pilleri çok çok daha uzun dayanıyor.
Bilgilerinize
TanerHoca
12-03-2013, 09:27
teknoloji bağımlılığına çok güzel bir gönderme olduğu için burada paylaşmak istedim. :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RRDSj62tlvQ
Arkadaşlar hafta sonu Lumia 920 aldım. windows 8 yüklü dehşetengiz bir cihaz. İlk defa bir Nokia için, işte yapmışlar diyebiliyorum. Henüz cihazı öğrenme aşamasındayım. Fiyatı Capacity Electroworld Nokia satış noktasında 1.599 TL idi.
sessizgece
12-03-2013, 09:56
hayırlı olsun. Benim t20 ye bu yılda devam:utan1::bambam1:
Arkadaşlar hafta sonu Lumia 920 aldım. windows 8 yüklü dehşetengiz bir cihaz. İlk defa bir Nokia için, işte yapmışlar diyebiliyorum. Henüz cihazı öğrenme aşamasındayım. Fiyatı Capacity Electroworld Nokia satış noktasında 1.599 TL idi.
Reis hayırlı olsun güle güle kullan, benimde düşündüğüm bir modeldi lumia fakat nokia'ya akıllı telefon konusunda güvenemediğimden geçen hafta note 2 aldım ve şimdi iyi ki almışım diyorum
Yasin CCK
12-03-2013, 12:43
Ah be Reis, o kadar para verilir mi Nokia'ya :p
Can ÖNEL
12-03-2013, 14:45
Güle güle kullanın Reis Bey. Bence de nokia'nın en iyi serisi lumia. Diğer tüm modelleri çok demode kaldı artık. Ben Sym^3 devam... Bozulana kadar yeni telefon almak yok. :)
Benim 37 ekran telefonun yanına kampanyadan samsung y aldım, üstüne de para aldım :)
kamu tarifem 47,50 tl ve 1000 dk + 1000 dk hediyesi var ve ben her ay en fazla 15-20 dk konuşuyorum. Bir tarife alta düştüm ki o da 600 dk, yanında bir hediye telefon ve ücret 40 tl ye düştü. Daha ne olsun. samsung y 3" ekranlı mini bir tel. android 2,3 yüklü ve telefon gibi telefon. kamera 2gb ve yaramaz, onun dışında çok kullanışlı. Birde 4gb internet hediye ettiler :)
Ama gönlüm hala samsung galaxy note 2 de
sessizgece
18-05-2013, 12:40
bende telefonumu değiştirmeye karar verdim. 1 yıllık T10 kullanımımı bitirip yeni bir telefon almak istiyorum. iphone5, samsung s4, htc one sizce hangisi? Genel olarak htc one düşünüyorum ama sizlerinde düşüncelerini almak istedim.
Yasin CCK
18-05-2013, 13:10
Iphone ve digerleri ;)
stormhan
18-05-2013, 13:15
bende telefonumu değiştirmeye karar verdim. 1 yıllık T10 kullanımımı bitirip yeni bir telefon almak istiyorum. iphone5, samsung s4, htc one sizce hangisi? Genel olarak htc one düşünüyorum ama sizlerinde düşüncelerini almak istedim.
Eğer çok fazla uygulama beklentiniz yoksa (en azından BB WORLD gelişene kadar) Blackberry Z10 tavsiye edebilirm, flashlı internet sayfalarını sorunsuz kullanma, gerçek çoklu uygulama kullanımı push web deneyimi ve mail servisleri ve ele güzel oturan geniş ekranlı tarz bir cihaz.
emrexxcv
18-05-2013, 15:02
Haziran'a kadar bekleyin iPhone 5s alın plastik telefonlara binlerce para vermeyn bence bunu s3 kullanan biri olarak söylüyorum
TanerHoca
18-05-2013, 16:38
bugün htc one'ı (silver) canlı gördüm.estetik ve dizayn on numara. :iyi
alüminyum kasa diğer tellerin yanında ayrı bir havalıydı.
sessizgece
18-05-2013, 16:53
Htc de hdmi girisi, 13mp on 2,1 on kamera, sd kart cezbetti beni dogrusu
sessizgece
14-09-2013, 23:15
Çok düşündüm. denk geldi İphone 5 alarak farklı bir kulvara girdim. Bakalım kullana bilecekmiyim?
emrexxcv
15-09-2013, 16:42
En akıllıca olanını yapmışsınız bence. Ne diyo üstad "iPhone ve diğerleri;)" ne güzel söylemiş ( Yasin abime sevgilerle ):keyifli
TanerHoca
15-09-2013, 19:57
ben de iki hafta önce forumların yeni fenomeni "general mobile discovery" aldım :D :havali
Yasin CCK
16-09-2013, 07:48
En akıllıca olanını yapmışsınız bence. Ne diyo üstad "iPhone ve diğerleri;)" ne güzel söylemiş ( Yasin abime sevgilerle ):keyifli
:D Eyvallah kardeşim :arkadas
ben de iki hafta önce forumların yeni fenomeni "general mobile discovery" aldım :D :havali
Hocam hayırlı olsun. Çift hat özelliği olan bir telefondu sanırım. Şarj ve 3G sorunlarından bahsediliyor, sizin izlenimlerinizi de bekliyoruz.
TanerHoca
16-09-2013, 09:56
Hocam hayırlı olsun. Çift hat özelliği olan bir telefondu sanırım. Şarj ve 3G sorunlarından bahsediliyor, sizin izlenimlerinizi de bekliyoruz.
valla yasinciğim nazar değmesin çok memnunum. cihazın çalışması ve şarjıyla ilgili hiç bir sıkıntı yok. android işletim sistemi olmasına rağmen çok hızlı çalışıyor. :iyi
şu ana kadar beni rahatsız eden tek olumsuzluk foto çekimi esnasında görüntüde oluşan pembeleşme.bir de foto kalitesi daha iyi olabilirmiş.
tam bir fayda-maliyet telefonu :iyi
TanerHoca
23-09-2013, 20:09
tüm eleştirilere nazire yaparcasına...
"Apple'ın yeni göz bebekleri iPhone 5c ve 5s'in teknoloji dünyasına tarihi rekoru getirmesi sadece 3 gün sürdü.
Apple bugün yaptığı resmi açıklama ile 3 günlük iPhone satış sayısını kamuoyu ile paylaştı. Buna göre firma sadece
3 gün gibi kısa bir sürede 9 milyon adet iPhone (iPhone 5s + 5c) satışı gerçekleştirdi. Bu Apple için olduğu kadar
akıllı telefon ve teknoloji dunyası için de büyük bir rekor anlamına geliyor."
HamzaHakkı
23-09-2013, 21:35
S4 mini aldım ama daha elime ulaşmadı. Umarım memnun kalırım.
Note 3 kullanan var mı? arkadaşlar varsa biraz cihazı anlatabilir mi?
Ömer Gedik
13-01-2014, 11:30
Arkadaşlar Merhaba,
Çok yakın zamanda bir Telefon almayı planlıyorum. Pasaport kayıtsız telefonlara bakıyorum. Haftaya 2 gün Kıbrısta olacağım bu vesileyle de Telefonu kayıt ettirebileceğim. Kıbrısta Telefon alacağım yer var mı bilmiyorum buradan almayı düşünüyorum.
Baktığım telefonlar
Samsung Galaxy Note3 N9005 LTE
Sony Xperia Z Ultra
HTC One Max
Aslında N9005 kafama yatıyor. Çok iyi bir cihaz ama gel gelelim deri ve dikiş görünümlü arka kapağı görünce kafam attı. Ayrıca mevcut Galaxy W bana çok çektirdi.
Özellik açısında Note3 en ideal ama kasa puan kaybettiriyor. Z ulta oldukça büyükken One max ise özellik zaafiyeti veriyor. Ama Note3 harici telefonlar Alüminyum kasa ve cam panel
Önerileriniz ve düşünceleriniz nedir?
Yasin CCK
13-01-2014, 11:41
i phone 5S :)
ayı_boğan
13-01-2014, 11:42
Ömer Bey benim tercihim note3 , ben galaxy mega kullanıyorum, tel. almadan önce çok araştırdım note3 daha iyi fakat ben boyutları büyük diye mega aldım. ekran çözünürlük, gb,kamera v.s herşeyde en iyisi note3
Ömer Gedik
13-01-2014, 12:09
i phone 5S :)
Baktığım en kçük telefon note3 ve 5,7 inç :) İphone5s bence gereksiz bir ürün. Çift çekirdek ve 1.3 ghz cihazı nasıl o paralara satın alıyorlar anlamak mümkün değil. Ekran ise sadece 4 inç. Fiyatı ise tüm telefonlarda pahalı...
Ömer Bey benim tercihim note3 , ben galaxy mega kullanıyorum, tel. almadan önce çok araştırdım note3 daha iyi fakat ben boyutları büyük diye mega aldım. ekran çözünürlük, gb,kamera v.s herşeyde en iyisi note3
Benimde aklıma note3 yatıyor ama kasa işinde hala Samsung rezalet.
Yasin CCK
13-01-2014, 12:30
Baktığım en kçük telefon note3 ve 5,7 inç :) İphone5s bence gereksiz bir ürün. Çift çekirdek ve 1.3 ghz cihazı nasıl o paralara satın alıyorlar anlamak mümkün değil. Ekran ise sadece 4 inç. Fiyatı ise tüm telefonlarda pahalı...
Benimde aklıma note3 yatıyor ama kasa işinde hala Samsung rezalet.
Bak kendin vermişsin cevabını :) iphone ve diğerleri :D
Şahsen ben büyük telefon kullanamıyorum. Tamam kullanması güzel ama taşıması çok zor.
Ayrıca 5S dünyanın ilk 64 bit telefonudur. Diğer özelliklerini saymıyorum.
Asıl fark kasa, işletim sistemi ve markette ortaya çıkıyor. iphone dışında ki hemen her telefon (200 TL - 2000 TL) android sistemi kullanıyor ve her android belli bir kullanım dan sonra şişiyor. Marketinde ki saçma ve virüslü uygulamalardan bahsetmiyorum bile. Bütün markalar, internet siteleri, oyun firmaları önce Apple Store için uygulama çıkarır arkasından talebe göre android markate eklenir ;)
Aklıma ilk gelenler bunlar, umarım neden tercih ettiğimi anlatabilmişimdir. Ha şöylede bir durum var, çoğu insan bu özelliklere bakmadan sadece "iphone" kullanıyorum demek ve göstermek için kullanıyor :)
Yasin iphone hakkında söylediklerine katılıyorum, fakat ben pc deki tüm dosyalarıma telefonla ulaşabilme mecburiyeti çektiğim için tam anlamıyla işimi görmüyor malum memleketteki bilgisayar alt yapımız windowsa endeksli iphone da her ne kadar uyumlu olsa da ios alt tabanlı olması ufak ama çok elzem noktalarda beklenti mi? karşılayamıyor. Onun için şu an windowsphone 8 htc 8x kullanıyorum. Note 3 benide cezbediyor ama şu an için ihtiyaç değil bende.
Tapatalk...
Yasin CCK
13-01-2014, 12:50
Yasin iphone hakkında söylediklerine katılıyorum, fakat ben pc deki tüm dosyalarıma telefonla ulaşabilme mecburiyeti çektiğim için tam anlamıyla işimi görmüyor malum memleketteki bilgisayar alt yapımız windowsa endeksli iphone da her ne kadar uyumlu olsa da ios alt tabanlı olması ufak ama çok elzem noktalarda beklenti mi? karşılayamıyor. Onun için şu an windowsphone 8 htc 8x kullanıyorum. Note 3 benide cezbediyor ama şu an için ihtiyaç değil bende.
Tapatalk...
Aynen Selim hocam. Telefon; ihtiyaç, beklenti ve zevk meselesi ;)
Valla ben 1 yıl boyunca iphone 5 kullandıktan sonra 2 hafta önce note 3 aldım gayet memnunum ekran kalitesi olsun pil ömrü olsun özellikleri olsun büyük ekrana alıştıktan sonra iphone oyuncak gibi gelmeye başladı iphone da güzel performanslı bir telefon ancak pil ömrü beni cildirtiyordu android de virüs problemi programlarla çözülüyor çok önemli değil bence ve uygulama bakımından iphone ile aman aman bir fark yok gibi
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Büyük ekran önceliğin değilse gm discovery de bakabilirsin. Şu sıralar f/p olarak epey talep görüyor takip ettiğim kadarıyla.
cmr_cihangir
14-01-2014, 11:45
Büyük ekran önceliğin değilse gm discovery de bakabilirsin. Şu sıralar f/p olarak epey talep görüyor takip ettiğim kadarıyla.
Pek çok kişi telefonunun GM marka olmasından dolayı ismini durunca burun kıvırsada bence de oldukça kullanışlı bir telefon. Yeni alacak arkadaşlara bende bu marka ve modeli incelemelerini öneriyorum....
Yasin CCK
14-01-2014, 11:48
Pek çok kişi telefonunun GM marka olmasından dolayı ismini durunca burun kıvırsada bence de oldukça kullanışlı bir telefon. Yeni alacak arkadaşlara bende bu marka ve modeli incelemelerini öneriyorum....
Hem incelemelerini hem de almalarını öneririm :)
Bir teknoloji marketin kampanyası dahilinde 600 TL'ye düşen bu telefondan eşe dosta 5 adet aldık. Kullananlar çok memnun :iyi
TanerHoca
14-01-2014, 12:03
Gm Discovery i oglum elimden alana kadar ben de kullandim ve cok memnun kaldim.bana lg ile nefret ettigim android isletim sistemini yeniden sevdirdi discovery.ancak gm alacak olanlar biraz daha beklesinler çünkü daha buyuk ekranli ve androidin son surumu yüklü discovery 2 geliyor yakinda. :)
tapatalk...
Alper134
14-01-2014, 12:27
Bi ara akıllı telefon hastalığı vardı bende piyasadaki bir çok telefonu aldım kullandım zarar ettim sattım her 2 ayda bi telefon değiştiriyodum okadar diyim :D
Sırasıyla İphone 3s,4,4s , Samsung galaxy s,galaxys2,galaxys3,note2 - Htc , Ones,Onex,Onex+
En son note2 de kalmıştım ve rekorum ondaydı 6 ay kullandım :D bana sorun yaşatmadı memnundum fakat artık kaba ve büyük gelmeye başladı bir de fotoğraf kalitesi daha iyi telefonlar çıkınca note2 de eskimiş oldu.. Note3 alabilirdim fakat hem fiyat olarak pahalı hemde gereksiz büyüklükte bi telefon olacaktı yine.
O yüzden Pazar günü gidip 1300 Tl ye Lg Optimus G2 aldım. Donanımsal olarak şuan piyasadaki en üst seviye telefon diyebilirim. Hız ve diğer özelliklerde note3 ü bir kaç adım geçer. Kameranın optik stabilizasyonu,titremeye karşı programlamaları ve 13 mp olması çok iyi. Aynı zamanda 60FPS video kaydedebiliyor alet :D
Telefonun hafif,ince ve kullanışlı. Ön yüzünde veya yan taraflarında hiç bir tuş yok. Ekrana ikikez dokununca açılıyor veya kameranın altındaki tuşkilidi tuşuyla açılıyor.
Ben beğendim 3100mah lık note2 den daha iyi gidiyor şarjı 3000mah olduğu halde.
Ekranı çok çok başarılı.. Note2 nin ekranı beş para etmez bunun yanında öyle diyeyim. Zaten full HD olmasının yanında parlaklığı ve renk canlılığı muazzam.
Kısacası fiyatına göre çok memnun kaldım note3 e iphone 5s e 2000 küsür tl li rakamlar vermektense 1300 tl ye Optimus G2 daha iyi bir telefon olduğu halde bedava.
Animal, hTC One X+ ile ilgili görüşlerin nedir? Performans, fiyat, şarj vs. :)
Denizcilik sektöründe olmam sebebiyle pek çok ekli dosyayı açmam yanıtlamam ve bunların bilgisayarım ile aynı ortak dili kullanması gerektiğinden ilk çıktığı andan beri Nokia Lumia 920 W8 kullanıyorum. Oyun oynamak ya da bir sürü uygulama indirmek gibi bir merakım olmadığından 920 benim için mükemmel bir cihaz. Cep telefonu ile iyi fotoğraf çekmek gibi bir merakım da ne yazık ki yok (ancak Zeiss lensli 920 bunu çok iyi yapıyormuş) Fotoğraf için Canon DSLR kullanıyorum. Bu yüzden 920
tam bana uygun bir telefon. Eşim ise Note 2 kullanıyor. Doğum, doğum günü vb. organizasyonlar ve kutlama çalışmaları yaptığından ve sürekli uygulamalar internet dolaşımı vb. aktivasyon için çalıştığından dev ekranlı hızlı bir telefona ihityaç duyuyordu. Note2'den çok memnun.
bacadir68
15-01-2014, 09:35
İphone 5 kullanıyorum ama G2'yi tavsiye ederim.
emrexxcv
15-01-2014, 10:12
Animal, hTC One X+ ile ilgili görüşlerin nedir? Performans, fiyat, şarj vs. :)
Htc, one x ve one x + için bütün destegin bittiğini açıkladı fiyatıda dikkate alındığında üreticinin yazılım anlamında destek vermicez dediği bir cihaz bitmiştir bence.
Ömer Gedik
15-01-2014, 11:08
Arkadaşlar Note3 N9005 te karar kıldım. Kasa anlamında olmasa da teknik anlamda piyasadaki en iyi cihaz.
Yalnız pasaport kayıtsız en ucuz nerden alırım ona bkıyorum. Doğubankta düzgün esnaf tanıyan var mı veya Kıbrıs telefon nereden alınır? Açıkçası buradan almak istiyorum orada vakit bulamayabilirim.
emrexxcv
16-01-2014, 09:57
Ömer bence biraz daha beklemeli ve s5 i de bi görmelisin
Ömer Gedik
16-01-2014, 11:50
Haftaya kıbrısa gidiyorum sonrasında malum en fazla 1 ay süre var. Ayrıca Sapıtan galaxy w dan bir an önce kurtulmak istiyorum. Ekran konusunda tablete yakın cihaz baktığımdan s5 beni tatmin etmeyecek.
Yasin CCK
16-01-2014, 12:06
Haftaya kıbrısa gidiyorum sonrasında malum en fazla 1 ay süre var. Ayrıca Sapıtan galaxy w dan bir an önce kurtulmak istiyorum. Ekran konusunda tablete yakın cihaz baktığımdan s5 beni tatmin etmeyecek.
Ömeeeer, bak sapıtan bir galaxy sahibi olarak yeniden bir galaxie almak konusunda eminmisin :fiuw
Valla ben 3 haftadır kullanıyorum note 3 ü çok çok memnunum android ve samsungtan pek hoşlanıyordum bundan önce ama beni ciddi derecede tatmin etti bu arada ömer abi kıbrısa kimlikle gidiliyor biliyorsun telefon işletme konusunda sıkıntı olabiliyor bilgine
emrexxcv
16-01-2014, 17:49
Tabiki karar senin fakat s5 5.2 '' ve 2k ekranla gelecek ayrıca 64bit işlemci ve daha güçlü ram desteğide söz konusu ha bana kalsa android komple yalan iPhone 6 yı bekler kafamı rahat ettiririm ;)
Abdullah
16-01-2014, 23:15
Ömer konu ile ilgili uzun uzun konuştuk benim tercihim kesinlikle iphone sebeplerini de söyledim ama illa iphone almayacağım diyorsan android yerine win8 düşün bence
Mobil Cihaz
Ömer Gedik
16-01-2014, 23:29
Iphone şişirilmiş bir balon bence... Güvenlik problemleri için birşey diyemem ama cihaz olarakta kullanıcılar memnun değil. Dün buluşmada da konusu geçti.
Benim gözümde Iphone ve Vw'nin pek farkı yok. Kapıya veya cebime koymam. :D
Abdullah
16-01-2014, 23:42
Sadece bir ay boyunca kullandığında bir daha başka telefon düşünmezsin
Mobil Cihaz
Emrah_06
17-01-2014, 00:04
bi kaçgünlük şehir dışı turu var çıkıyorsunuz şarj cihazını evde unuttunuz ve de şarj yetsin diye 3g kapalı ekran ışığı en düşükte uygulamalara dokunmuyorsunuz bile 2000 liralık cihaz oldu mu 20 liralık 3310 (:
Ömer Gedik
17-01-2014, 00:05
Sadece bir ay boyunca kullandığında bir daha başka telefon düşünmezsin
Mobil Cihaz
Yahu arkadaş almayacağım diyorum daha ne diyeyim. Buraya ilk yazdığımda Note3 ile Xperia Z Ultra bakıyorum dedim. Birsi 5.7 inç diğeri 6.4 inç. Bana 4.0 inç telefonu hala öneriyorsunuz. Birisi çıkıp dese ki HTC One Max'i de incele kullanıyorum memnunum anlayacağım. :) Iphone da Iphone... Vw sahiplerinin ne buluyorsun Peugeotta demesi gibi birşey benim için...
Samsung ile evet sorun yaşadım ancak adamlar en uygun fiyata piyasadaki en iyi ürünü sunuyor. Iphone bana sorun yaşamayacağım Garantisi vermiyor. Ayrıca güvenlik zaafiyeti yaşamayacağım çünkü banka işlemlerini telefondan yapmıyorum.
Iphoneculara Iphonelarıyla mutluluklar. Ben almıyorum almayı da düşünmüyorum...
Kararım şu an dış kasasını beğenmesemde Note3'ten yana...
SerhatRCZ
17-01-2014, 09:11
Iphone kullanan bir daha başka telefonu kullanmaz diyor benim çevremdekilerde 2 yıldır iphone kullanıyorum almadan öncede fanatiği değildim aldım(para vermedim bedava geldi) şuanda da kullanıyorum ve gözüm note3 te 2 yıldır beni çok bağlayamamış demek ki iphone :) .
bacadir68
17-01-2014, 10:38
Bendede bağımlılık yok iphone'ye karşı. Millet sadece pahalı telefon mantığıyla düşünüyor. Bi kere iphone sınırlandırılmış bir markadır. Sizi özgür bırakmaz.
Yasin CCK
17-01-2014, 10:40
Konu amacından uzaklaşıyor. Konuyu iphone vs. samsung savaşına döndürmeyelim ;)
emrexxcv
17-01-2014, 10:46
Bu konuda herkes fikrini belirtti en doğru kararı kendi için Ömer verecektir
2 yıl iphone 4 1 yıl iphone 5 kullandıktan sonra dediğim gibi note 3 e geçiş yaptım ve cok cok memnunum ama şunu söyliyim özelliklerinden dolayi aldım androidi hala pek sevemedim ve note 3 ten başka android bir telefon tercih etmem ben çevremdeki S4 kullananların hepsi şikayetçi
HamzaHakkı
19-01-2014, 00:16
Ben de S4 kullanıyorum şarjın biraz az gitmesi dışında gayet memnunum cihazdan. Çevremde S4 kullan arkadaşım yok, acaba S4 kullananlar nelerden şikayetçi oluyor?
Bir arkadaşımın bataryası şişti geçen gün diğerinde ise siyah S4 var telefon daha 8 aylık olmasına rağmen butun kaplamaları soyulmuş durumda
HamzaHakkı
19-01-2014, 15:56
Galiba en buyuk sorunu bataryası. Ben dayanıklı batarya alarak bu sorunu çözdüm fakat o zaman da sbeam çalışmıyor ama olsun.
Ben de akıllı telefon alacakken bana ne lazım diye düşünüp epey araştırma yaptım. Kaliteli, uygun fiyatlı şık, sağlam telefon olsun dedim herkes s3 diye tutturdu kimileri iphone dedi. Ben de epey şey okudum ve neredeyse s3ün özelliklerine sahip fiyat olarak daha uygun ve sağlam bir telefon aldım sony xperia L. Telefonun tek olumsuz yönü ön kamerasının vga olması ama bu da benim için olumsuzluk değil hiç ihtiyaç duymadım. 4.2 güncellemesi geldi 4.3 1 aya geliyormuş. Çok güzel fotograflar çekiyorum, bir de 16 gb sd aldım herşeyi ile yetiyor bana. Geçenlerde sygic navigasyon yükledim hud özelliği de var koyuyorum ön cama akşamları çok keyifli oluyor. En güzel özelliği de şarjı sanırım 3 güne kadar gidiyor çoğu kez. Kaç kez düşürdüm tık demedi s3 alan çoğu arkadaşımın ya ön camı çatlak ya da ön cam değişimi yapıldı. Kaç kez servise götürdüler telefonu donup kalma sorunu yüzünden. Ben de hiç sorun çıkmadı 5 aydır kullanıyorum. Telefonu 890 TL ye almıştım hala o düzeyde fiyatları. Çok hızlı, fonksiyonel, sağlam ve uygun fiyatlı bir ürün bence.
Abilerim tablet alıcam kendisi kullanan şunu öneririm hızlı diyenler varsa yazabilir mi ?
Yasin CCK
17-02-2014, 17:08
Abilerim tablet alıcam kendisi kullanan şunu öneririm hızlı diyenler varsa yazabilir mi ?
İpad Air kullanıyorum, daha hızlısı yok, öneririm ;)
İpad Air kullanıyorum, daha hızlısı yok, öneririm ;)
Evet yasin abi haklısın ama şimdi mesela elm arıza cihazı aldım android de çalışıyor 30 liralık cihaz apple için varmı diye sorduğum zaman wifi ile bağlanıyo diyo 100 tl diyo benim işimi android grubu görücek yani . Önerin için çok teşekkür ederim emek verip yazdın . Galaxt note 10.1 düşünüyorum heryerde 1.300 civarı bu gün bimeksde kdv dahil 998 tl ye düştü.
Yasin CCK
17-02-2014, 17:24
Evet yasin abi haklısın ama şimdi mesela elm arıza cihazı aldım android de çalışıyor 30 liralık cihaz apple için varmı diye sorduğum zaman wifi ile bağlanıyo diyo 100 tl diyo benim işimi android grubu görücek yani . Önerin için çok teşekkür ederim emek verip yazdın . Galaxt note 10.1 düşünüyorum heryerde 1.300 civarı bu gün bimeksde kdv dahil 998 tl ye düştü.
Rica ederim kardeşim ne demek. Ekran büyüklüğü çok önemli değilse Galaxy Tab 7" tercih edebilirsin, 400 TL'ye almıştım onuda, Sorunsuz bir şekilde kullanılıyor hala ;)
Olabilir abi onada bakıyım o ldar önemli değil
iPhone 'den Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) aracılığı ile gönderildi
emrexxcv
17-02-2014, 17:31
Iki tane android tablet deneyimim oldu ikiside bir müddet sonra elimde kaldı (300-400 tl lik ucuz aletlerden de değildi) son 2senedir ipad 2kullanıyorum tık demedi daha tablet alınacaksa ipad den yana kullanın tercihinizi telefon konusu tartışılır ama tablette ipadin üstüne kesinlikle tanımam
TanerHoca
17-02-2014, 17:46
Telefonda epila kil olmama ragmen tablette kesin epil.
adroid tablet deneyimi olan biri olarak Android tabletten uzak dur derim hele de ucuzlarina(300-500) hic bulasma
tapatalk...