PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yarın lastik alıyorum, sizce ?

marlin
03-11-2017, 17:25
Arkadaşlar merhaba.

Aracım : 2008 - 308 Comfort 1.6 HDI 110 HP

Yarın lastik alacağım ve Michelin CrossClimate Plus (4 Mevsim) düşünüyorum. Daha önce kullanan var mı ? Tecrübelerinize ihtiyacım var.

Lastik ölçüsü : 195 / 65 / R15

efe_60
03-11-2017, 17:32
Arkadaşlar merhaba.

Aracım : 2008 - 308 Comfort 1.6 HDI 110 HP

Yarın lastik alacağım ve Michelin CrossClimate Plus (4 Mevsim) düşünüyorum. Daha önce kullanan var mı ? Tecrübelerinize ihtiyacım var.

Lastik ölçüsü : 195 / 65 / R154 mevsim lastik hiçbir zaman kullanmadım hocam. Yazlık ve kışlık lastiklerin hamur yapıları, işlenme metotları v.s farklı olduğu için 4 mevsim güvenilir gelmiyor bana. Ama marka olarak Michelin yaz ve kış lastiklerini kullandığım için kesinlikle tavsiye edebilirim.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

rahimavci
03-11-2017, 17:49
Tavsiyem marka olarak her zaman michelin dir fakat cross climate in faydalı olduğuna inanmıyorum bence randımanlı olmaz

LG-H870DS cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

marlin
03-11-2017, 18:03
Bende daha önceki aracımda Michelin Energy Saver Plus kullanmıştım. İnanılmaz memnumdum. Kuş gibi lastikti. CrossClimate Plus versiyonu da yeni çıkmış. Kafamı çok karıştırıyor. Karda çok fazla araç kullanmıyorum. Hatta karlı zeminde kapı dışarı çıkartmam aracımı. O yüzden bilemiyorum. Acaba aramızda bu lastiği daha önce kullanan var mı onu çok merak ediyorum.

NecdetPek
03-11-2017, 18:43
Bende daha önceki aracımda Michelin Energy Saver Plus kullanmıştım. İnanılmaz memnumdum. Kuş gibi lastikti. CrossClimate Plus versiyonu da yeni çıkmış. Kafamı çok karıştırıyor. Karda çok fazla araç kullanmıyorum. Hatta karlı zeminde kapı dışarı çıkartmam aracımı. O yüzden bilemiyorum. Acaba aramızda bu lastiği daha önce kullanan var mı onu çok merak ediyorum.Önceki aracım 301 ile yaklaşık 50bin, şimdiki 308 ile de yaklaşık 35bin km dir kullanıyorum. İstanbul başta olmak üzere Balıkesir, Antalya yollarında yaz kış kullandım. Benim her türlü beklentime şu ana kadar yanıt verdi. Bu sene bu lastiklerle 3. Kışımı göreceğim. (İlki 301 leydi)

35 bin kmdir kullandığım lastiklerde aşıntı miktarı da son derece normal.

Yağmur performansı A olan çok fazla kış lastiği yok. O açıdan da benim tercihim oldu.

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

_EsaT_
03-11-2017, 19:47
Karadeniz veya Marmara bölgesinde yaşıyorsanız gayet ideal bir lastik. Dezavantajı yüksek fiyatı.
Tüketim çok düşük bir miktar artar. Islak ve kar performansı gayet iyidir. 4. sezonda yaz performansı bariz şekilde azalmaya başlar.

NecdetPek
03-11-2017, 22:05
4. sezonda yaz performansının azalacağını nereden biliyorsunuz?

Lastiklerin zamanlar sertleşmesi vs. gibi bir gerekçeyle mi? Yoksa yaşadığınız bir deneyim mi bu düşünceye sevk etti?

Benim aracın üstünde fabrikadan gelen lastiklerini 25 bin km bile olmadan değiştirmek zorunda kalmıştım. Modelini tam anımsamıyorum ama Goodyear dı.

Michelin Crosclimate aldığımdan beri 35 bin km den fazla yaptım. Geçen hafta depoyu doldururken, Pirelli adına lastik testi yapan kişiler lastiklerimi kontrol etmek istediler. Buyrun dedim.

Önler 7.74 mm arkalar 6.5 mm diş derinliğine sahip çıktı. 1 Yıldır kullandıktan sonra önlerle arkaları yer değiştirtmiştim. Adamlar lastiklerinizde hiÇ bir sorun yok diyerek sertifika verip gittiler.:) 35 bin km sonrası bu kadarcık aşınma bence çok çok iyi. Üstelik orjinal lastiklerinin 25 bin km olmadan değiştiğini hatırlarsak.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171103/d56c2052b389ad38a30cca1bfbe79b22.jpg

Gökay
04-11-2017, 02:49
Dis derinligini yuksek ciksada 40bin km'ye yaklamis bir lastik ömrunun son demlerini yasiyordur.
Michelin Cc dis aralarina cok fazla taş toplar benim gibi uyuz oluyorsaniz hep gozunuz takilir :)

NecdetPek
04-11-2017, 06:59
Dis derinligini yuksek ciksada 40bin km'ye yaklamis bir lastik ömrunun son demlerini yasiyordur.
Michelin Cc dis aralarina cok fazla taş toplar benim gibi uyuz oluyorsaniz hep gozunuz takilir :)40 bin km ye yaklaştım. 35 bini geçtim. Bakalım yazın ne olacak. Şu ana kadar rahatlıkla fabrikanın taktığı lastiklerden iyi olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca taş toplaması ile ilgili bir sıkıntım olmadı. Çoğunluk uzun yol yaptığım içindir belki.

Yakıt ekonomisine gelince benimkinden daha iyi değerleri farklı lastiklerle yakalayan arkadaşların paylaşımlarını görmek isterim.

ayı_boğan
04-11-2017, 11:17
Fabrikadan çıkışlı lastikler Michelin'dı ve 80.000 km kullandım sonrasında ise Conti aldım onlarda 80.000 'i devirmek üzere

NecdetPek
04-11-2017, 12:46
Fabrikadan çıkışlı lastikler Michelin'dı ve 80.000 km kullandım sonrasında ise Conti aldım onlarda 80.000 'i devirmek üzere80 bin km çok iyi rakam. Ben önceki araçlarda farklı marka ve model lastiklerde genellikle 60-65 bin kmlerde değişiklik yapıyorum. Daha gider ama lastik çok önemli diye düşündüğümden son ana kadar kullanmıyorum.

Benim fabrika lastiklerim Goodyear dı.
İlk sahibi nasıl kullandıysa lastikler hiç hoşuma gitmemişti.
Hatta 20 bindeyken ön fren pabuçlarını da değiştirmiştim. Aldığımdan beri 40 bini geçtim. 60 bin bakımında sordum pabuçların daha yarısı duruyor dediler. :)

Kullanım tarzı lastikleri veya frenleri de çok etkiliyor.

marlin
06-11-2017, 09:24
Öncelikle tavsiyeleriniz ve tecrübeleriniz için çok teşekkür ederim. Cumartesi günü bir çok bayi ile görüşmeme rağmen kimseden doğru düzgün bir yanıt alamadım maalesef ki cahillik hat safhada.
Herkes elinde ki lastiği itelemeye çalıştı. Aracımın üzerindeki lastikler Continental 91 H lastiktikti. Bayilerin elinde 95V XL lastik vardı bunu alın bu çok iyi güçlendirilmiş lastik vs. diye sallayıp durdular.
En son kafam attı Michelin Barcelona'da ki müşteri hizmetleri ile görüştüm. 95 V XL'ın connect doblo partner gibi ticari araçlar için olduğunu ve aracımda çok sert kalacağını söylediler.
Haliyle en doğru bilgiyle 195 / 65 / 15 91H CrossClimate Plus lastikleri aldım. Fiyat adet başı 285 TL'ye geldi. Montaj balans vs herşey dahil.
Henüz bir deneyim aktarmam doğru olmaz bir süre kullanıp öyle deneyim aktaracağım ama 2 günlük deneyimimi söyleyebilirim. Araba sanki havada gidiyor gibi yumuşak konforlu bir lastik.
Ses anlamında da önceki lastiğe göre baya sessiz geldi. Şuan yerler kuru olduğu için ıslak zemin performansı için birşey diyemeyeceğim. Kuru zeminde ise çok güzel yapışıyor.
Uzun bir süre daha kullanıp tekrar buraya deneyimleri yazacağım.

NecdetPek
06-11-2017, 09:29
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ben o lastiklerden memnunum. Umarım sizde memnun kalırsınız. En düşük ses seviyesine sahip lastiklerden biri CC ler.

ayı_boğan
06-11-2017, 09:38
Öncelikle tavsiyeleriniz ve tecrübeleriniz için çok teşekkür ederim. Cumartesi günü bir çok bayi ile görüşmeme rağmen kimseden doğru düzgün bir yanıt alamadım maalesef ki cahillik hat safhada. Herkes elinde ki lastiği itelemeye çalıştı. Aracımın üzerindeki lastikler Continental 91 H lastiktikti. Bayilerin elinde 95V XL lastik vardı bunu alın bu çok iyi güçlendirilmiş lastik vs. diye sallayıp durdular. En son kafam attı Michelin Barcelona'da ki müşteri hizmetleri ile görüştüm. 95 V XL'ın connect doblo partner gibi ticari araçlar için olduğunu ve aracımda çok sert kalacağını söylediler. Haliyle en doğru bilgiyle 195 / 65 / 15 91H CrossClimate Plus lastikleri aldım. Fiyat adet başı 285 TL'ye geldi. Montaj balans vs herşey dahil. Henüz bir deneyim aktarmam doğru olmaz bir süre kullanıp öyle deneyim aktaracağım ama 2 günlük deneyimimi söyleyebilirim. Araba sanki havada gidiyor gibi yumuşak konforlu bir lastik. Ses anlamında da önceki lastiğe göre baya sessiz geldi. Şuan yerler kuru olduğu için ıslak zemin performansı için birşey diyemeyeceğim. Kuru zeminde ise çok güzel yapışıyor. Uzun bir süre daha kullanıp tekrar buraya deneyimleri yazacağım.

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Sizin XL lastikle ne işiniz olsun ki satıcı da elinde lastiği satmak için herhalde öyle dedi.XL SUV ve ticari araçlar için ideal bir lastik

marlin
06-11-2017, 09:46
Hayırlı olsun güle güle kullanın. Sizin XL lastikle ne işiniz olsun ki satıcı da elinde lastiği satmak için herhalde öyle dedi.XL SUV ve ticari araçlar için ideal bir lastik

Sağ olun teşekkür ederim. Aynen öyle 95 V XL ticari araçlar ve SUV'lar içinmiş.
Satıcı da diyor ki bunların XL olmasının sebebi daha fazla güçlendirilmiş yanaklara sahipmiş yarılma vs olmuyormuş 91H'lere göre çok daha iyimiş vs. vs.
Siz siz olun arkadaşlar kimseye inanıp hemen bir karar vermeyin. İyice araştırın gerekirse direkt markayı arayın öğrenin.
Michelin'i arayıp öğrenmesem gidip belki bende satıcıya inanıp XL alacaktım belki.

marlin
06-11-2017, 09:47
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ben o lastiklerden memnunum. Umarım sizde memnun kalırsınız. En düşük ses seviyesine sahip lastiklerden biri CC ler.

Sağ olun teşekkür ederim. Şimdilik çok memnunum. İlerleyen zamanlarda tekrar fikirlerimi beyan edeceğim.

efe_60
06-11-2017, 10:25
Hayırlı olsun hocam. Sattığım 407 aracımda yazlık michelin kışlık nokian vardı. Aracı 183.000 km de üstündeki orjinal yazlık lastiklerle verdim ama tabi artık bitmişti.

numan406
06-11-2017, 16:44
Öncelikle tavsiyeleriniz ve tecrübeleriniz için çok teşekkür ederim. Cumartesi günü bir çok bayi ile görüşmeme rağmen kimseden doğru düzgün bir yanıt alamadım maalesef ki cahillik hat safhada.
Herkes elinde ki lastiği itelemeye çalıştı. Aracımın üzerindeki lastikler Continental 91 H lastiktikti. Bayilerin elinde 95V XL lastik vardı bunu alın bu çok iyi güçlendirilmiş lastik vs. diye sallayıp durdular.
En son kafam attı Michelin Barcelona'da ki müşteri hizmetleri ile görüştüm. 95 V XL'ın connect doblo partner gibi ticari araçlar için olduğunu ve aracımda çok sert kalacağını söylediler.
Haliyle en doğru bilgiyle 195 / 65 / 15 91H CrossClimate Plus lastikleri aldım. Fiyat adet başı 285 TL'ye geldi. Montaj balans vs herşey dahil.
Henüz bir deneyim aktarmam doğru olmaz bir süre kullanıp öyle deneyim aktaracağım ama 2 günlük deneyimimi söyleyebilirim. Araba sanki havada gidiyor gibi yumuşak konforlu bir lastik.
Ses anlamında da önceki lastiğe göre baya sessiz geldi. Şuan yerler kuru olduğu için ıslak zemin performansı için birşey diyemeyeceğim. Kuru zeminde ise çok güzel yapışıyor.
Uzun bir süre daha kullanıp tekrar buraya deneyimleri yazacağım.

barcelona müşteri hizmetlerimi ? türkiyede değilsin diye düşünüyorum ama lastik fiyatı türkiyedede 275 lira yurtdışında olsan fiyat oynamıyormu hiç çözemedim neyse güle güle kullan :)

marlin
06-11-2017, 16:59
barcelona müşteri hizmetlerimi ? türkiyede değilsin diye düşünüyorum ama lastik fiyatı türkiyedede 275 lira yurtdışında olsan fiyat oynamıyormu hiç çözemedim neyse güle güle kullan :)

Abicim sen beni baya yanlış anlamışsın :D Michelin müşteri hizmetlerini aradım Barselona'da ki merkezden geri dönüş yaptılar.
İstanbul'da ikamet etmekteyim. Fiyat ise 285 TL'ye aldım. Bütün bayilerde fiyat değişiyor. En yüksek 325 TL dediler. En düşük 280 TL dediler.
Cevizli'de ki bayi yakın diye 285 TL'den orada taktırdım. Sağ ol çok teşekkür ederim.

numan406
06-11-2017, 17:06
evet çok yanlış anlamışım pardon hocam :) tekrar güle güle kullan Allah kaza bela vermesin inşALLAH

marlin
06-11-2017, 17:12
evet çok yanlış anlamışım pardon hocam :) tekrar güle güle kullan Allah kaza bela vermesin inşALLAH

Estağfurullah Numan bey, sağ olun çok teşekkür ederim. Allah sizi de kazadan beladan uzak tutsun inşallah.