PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Problemli Bir 308 Millesim Auto6R



nikomedes
30-09-2017, 19:55
Merhaba,

Tanışmada da yazdığım gibi problemli bir 308'im var. Geçmişinde bir kazası olduğundan sanırım sıkıntılar mevcut;

1) Aracı aldıktan 4-5 gün sonra yolda airbag ikaz ışığı yandı ve söndü, sonra tekrar yandı ve yeni söndü, bir süre böyle devam etti ve şimdi sürekli yanıyor. nasıl ve nerede çözerim acaba? Bu konuda koltuk altı konnektörlerini kontrol etmek için baktığımda sürücü ve yolcu koltuğu altı farklı. Sürücü koltuğunda sadece beyaz bir konnektör var, yolcuda ise bir beyaz ve bir yeşil. bu durum normal mi?


2) Direksiyondan tıkırtı sesi duyuyorum, özellikle tur sonuna doğru vuruntu gibi tıklama oluyor.


3) Vites geçişlerinde mekanik bir ses duyuyorum, ayrıca A'dan N'ye ya da N'den R'ye gibi vites modunu değiştirdiğimde de "tak-tuk" şeklinde değil ama "çık çık" gibi sesler geliyor. Şanzımanda problem olabilir mi yoksa normal midir?


Araç 2010 model 308 1.6 HDI Auto6R, 100.000Km de.

Şimdiden teşekkürler

gecegoz
01-10-2017, 09:43
Aracınızda bahsettiginiz ilk arıza için cihaz baglatıp,Hangi airbag baglantısı oldugunu ordan çözebilirsiniz,Kablo demetlerinde sıkıntı olma ihtimali yüksek,Geçmiş günlerde yaşadıgım sorun. Direksiyon sesini anlamak için bir mekanik servisine göstermenizi tavsiye ederim.İstanbul içinde iseniz Forumoto ömer ile görüşmeniz tavsiyemdir. Vites geçişlerindeki ses gayet normaldir,Takıntı yapmanıza gerek yok,Şanzıman robotunun Vites geçişlerindeki sesidir duydugunuz ses....

nikomedes
01-10-2017, 10:16
Teşekkürler. Acaba konnektör durumu normal mi 308 sahipleri bakıp bilgi verebilir mi acaba?

gecegoz
01-10-2017, 10:58
Teşekkürler. Acaba konnektör durumu normal mi 308 sahipleri bakıp bilgi verebilir mi acaba?

Konnektor durumu derken...???

nikomedes
01-10-2017, 21:40
Konnektor durumu derken...???

Yukarıda yazdığım gibi;

Sürücü ve yolcu koltuğu altındaki konnektörler farklı. Sürücü koltuğunun altında sadece beyaz bir konnektör var, yolcuda ise bir beyaz ve bir yeşil. bu durum normal mi?

Sürücü;

https://i.hizliresim.com/8NQEaa.jpg

Yolcu;

https://i.hizliresim.com/YOJ5Q6.jpg

mimit
01-10-2017, 22:13
konnektörlerden birisi,ağırlık sensörü birisi hava yastığı için diye biliyorum,bende aynı araç ile kaza yapıp perte çıkarttım.auto6r de vites geçişlerinde manuel şanzıman da ki geçiş sesine benzer bir ses duymanız normal,çünkü şanzıman temelde zaten manuel bir sistem,bunun harici farklı bir ses duyuyorsanız bakılması gerekir.

gecegoz
02-10-2017, 05:57
Arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmışlar,Yolcu koltugundaki yeşil konaktör yolcu algılama sensörünündür,Aynı yerdeki beyaz soket ise koltuk hava yastıgı konnaktörüdür,Sürücü tarafında sadece havayastıgı konaktörü mevcuttur,Yina tekrarlıyorum kesinlikle aracınızın bir arıza okutması yapılıp hangi Hava yastıgı baglantısından arıza verdiğini görmeniz gerekli... Aracınızdaki böyle küçük şeyleri dert etmenizi gerektirecek birşey yok,Sonuçta yürüyen ve hareket eden bir araç bazen hata vermesi yada arıza yapması normaldir,308 Gerçekten çok keyfli bir araç,...!!!

nikomedes
02-10-2017, 18:12
Teşekkürler yorumlar için. Aslında alırken bir kqzası olduğunu biliyordum, ama gün geçtikçe ve kullandıkça kazanın düşündüğüm kadar hafif olmadığını anlıyorum. Sürekli gözüme bir takım eksikler çarpıyor. Ekspertizde bunların hiç birini söylemediler. Şimdi toplamak için uğraşıyorum. Allahtan yürüründe motorunda birşey yok, en azından şimdilik.