PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alp beyazı premium plus1.6hdi auto 6r+techno paket+panoromik cam tavan



Ömer Yıldız
03-01-2011, 19:42
Merhaba.forumu bir süredir takip ediyorum.Öncelikle emeği geçenlere şimdiden teşekkürler..
2011 alp beyazı premium plus 1.6 hdi auto 6r+techno paket+panoromik cam tavan iç döşeme açık(gri/bej)308 aracım ile aranıza katılmak üzereyim.sözleşme ve kısmen işlemler tamam.15 ocakta teslim alıyorum.
merak edecekler vardır diye fiyat bilgisi vereyim.ankara göraldan 45850 tl ye almış bulunuyorum.ocak ayı mtv si sigorta ve kasko ayrıca bana ait olacak.
ilave olarak 250 tl lik karter muhafazası hediye edeceklerini söylediler ama bana pek inandırıcı gelmedi.çünkü forum da takip edebildiğim kadarıyla birkaç kişi zaten bunun standart olarak geldiğini yazmış.bunu kesin olarak bilen varsa cevaplarsa da sevinirim..
tecrübeli arkadaşların yardımlarına ihtiyacımız olacaktır, tabiki bende izlenimlerimi seve seve paylaşacağım..

06cnk
03-01-2011, 20:16
öncelikle hoşgeldiniz,gerçektenn dolu dolu bir araba almışsınız,hayırlı uğurlu olsun...

BahadırALTUN
03-01-2011, 20:44
Hoş geldiniz , aracınız hayırlı olsun.
Goral in hediye edeceği celik aracın üzerinde gelen muhafaza sert plastik .
Taktirin bence

Esat
03-01-2011, 23:00
öncelikle hoş geldin ben vergi ıvır zıvır herşey dahil 45 r aldım kartel koruma bi serviste kampanyada 77 tl :)
,kazasız belasız sürüşler

EMRE
04-01-2011, 08:13
araciniz hayirli ugurlu olsun gule gule kullanin araclarimiz donanim olarakta renk olarakta ayni.bende goraldan aldim.fiyatlarda hemen hemen ayni banada 1hafta icinde teslim edeceklerini soylediler.sabirsizlikla bekliyoruz.

Ömer Gedik
04-01-2011, 09:05
Bu ara tüm forumun dikkatini çekmiştir sanırım pek standart 308 satılmıyor. aramıza hoşgeldiniz keyifli vakit geçirmenizi dilerim. Aracınız hayırlı olsun.

Taylan43
04-01-2011, 09:10
Allah kaza bela vermesin, güle güle kullanın. ben de aracımı 2 yıl önce Göral'dan almıştım ;) aracınıza hediye olarak takılacak dediğiniz karter muhafazası standart değildir. Ben ayrıca para verip taktırmıştım. Ama ne kadar gariptir ki plastik olan daha pahalı :D

EMRE
04-01-2011, 11:22
orjinal aracin uzerinde gelen plastik karter muhafaza daha pahali o yuzden ben karter muhafazayi takmamalarini daha sonra taktiracagimi soyledim.kabul ettiler sebebide taktirirsam orjinal muhafaza muhtemelen onlarda kalacak yani orjinal parcayi birakip yan sanayi karrter muhafazayi almis olacagiz.her ne kadar orjinal deselerde orjinal degil malesef bizimde ozel servisimiz var ordan biliyorum.tavsiyemde o sekilde yapmaniz olacaktir.ayrica montajinida cok iyi bir ustaya yaptirmaniz lazimki hem muhafaza isini tam anlamiyla yapsin hemde ses yaparak sinirlerinizi bozmasin.herkese iyi forumlar.

muhti
04-01-2011, 13:45
aracınız hayırlı olsun, çok zevkli bir seçim. teslim alırken paspas renginizin de bej/gri olmasına dikkat edin.

Esat
04-01-2011, 14:45
ömer hocam ben söyledim size bu araçlar full geliyor diye başka konularda artık premium pluss lar cam tavan +techno paaket olarak geliyor

muhti
04-01-2011, 15:13
ben arastırırken aralıgın 14ü gibi libadiyedeki bayide(adını unuttum) premium plus cam tavansız şekilde vardı showroomda gerçi ama ne zaman giriş yapıldı bilemiyorum tabi.

m_u_r_a_t06
04-01-2011, 18:05
Kasko için başka yerlerden de fiyat almanızı öneririm göral 1600 TL çıkardı kaskoyu, normalde 1100 falan olması lazım

Ömer Gedik
04-01-2011, 18:19
schefo

Ben bu ara pek standart 308 satılmıyor derken Comfort Pack 'i kastetmiştim. Premium Plus ların büyük çoğunluğu dediğiniz gibi tam donanımlı geliyor ve beni de cezbetmedi değil :)

Esat
04-01-2011, 23:50
pardon ömer hoam ben yanlış anlamışım demekki çünkü bende bi çok yeri arastırdım hep cam tavan +techno paket satışı var

Ömer Yıldız
05-01-2011, 13:05
öncelikle hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim..
arkadaşlar fiyat konusunda çok pahalı aldığımı düşünmüyorum.ben normalde konya da yaşıyorum.konya daki uyararslan peugeot a defalarca gittim ama istediğim donanımdaki aracı bulamadılar renginden vazgeçtim başka renk de olur araştırın bana haber verin dedim ama dönen olmadı.ellerinde cam tavanı olmayan techno paketli premium plus ı satmak istedi fiyatada üstelik 47500 den aşağı olmaz dediler.
ama ankara göral hem istediğim araç stoğumuzda var dedi hem de 45850 fiyatı direk verdi bende orayı tercih ettim doğal olarak.istanbulda araştırılabilirdi tabiki ama zaman sıkıntısı var mesafe var...
kasko konusunna gelince..şuanda ki aracımın kaskosunun hasarsızlık indirimi maximumda.onu sattığım zaman kaskosunu bayaz aslana (öyle söylüyorsunuz sanırım)aktarırım..göral da yapılanıda iade alırız...
emre hocam sanırım araçlarımız aynı partide alıyoruz ben kendi işlerimden dolayı 15 inde alabilirim demiştim,araçlarımız gelmişmi sen görüşebildinmi?
sonuç olarak seçimimden şimdilik memnunum.umarım elimize geçincede hep memnun olurum.. hepinizinde araçlarınıza kazasız belasız binmenizi temenni ederim..
abant benzeri yeni buluşmalarınız olursada katılmaya çalışırım.bu arada başta yazmıştım konyada yım yaşım da 35..sağlıcakla kalın...

EMRE
05-01-2011, 15:33
omer kardesim az once gorustum.dunde arac gelmis bugunde gelecekmis benim arac sanirim bugun gelecek haber verecekler evraklarida bugun kargoya verdiler yarin elimde olur sanirim.ruhsat ve plakayi halledip gitmeyi dusunuyorum ya cumartesi yada pazartesi olur herhalde bende ayin 15 ine kalirsam haberlesiriz.bu vesile ilede tanismis oluruz ama pek sabredebilecegimi sanmiyorum.bu arada kasko icin 1317tl fiyat verdi goral axa oyak icin kastamonudada sordum hemen hemen ayni.

haruntuncer
05-01-2011, 22:33
.........
kasko konusunna gelince..şuanda ki aracımın kaskosunun hasarsızlık indirimi maximumda.onu sattığım zaman kaskosunu bayaz aslana (öyle söylüyorsunuz sanırım)aktarırım..göral da yapılanıda iade alırız...
........


Ömer bey merhabalar . Aracınız şimdiden hayırlı ugurlu olsun diyeyim . Aramıza hoşgeldiniz . Kasko konusunda şunu söylemek istiyorum ; eski aracınızın kaskosunu ''zeyilname'' yaparak yeni araca aktarıyorsunuz . Yani şöyle oluyor bu iş diyelim eski aracınızın kasko bedeli 30.000 ve kasko yenileme süresi Nisan 2011 . Bu aracınızın kasko bedeli 48.500 . Araç teminatınızı yükseltmek için cüzzi bir fark ödüyorsunuz ( ben 25.000 tl lik aracı 62.000 tl lik araç bedeline yükseltmek için 171 tl ödemiştim 5 aylık fark ) vede bu sürenin sonunda hasarsızlık oranınız degişmeden devam ediyorsunuz .
Çoğu kasko firması bunu müşterisine söylemiyor . Eski aracın kalan kaskosundan artan cüzzi bir miktar parayı müşteriye veriyor ( müşteriyi sevindiriyor ) Daha sonra yeni kasko yapıyorki bu da bir önceki yılın hasarsızlık indiri ile yapılıyor .
Kaskoyu bu şekilde yapmanız menfaatinize olacaktır .

mygold
05-01-2011, 22:39
hayırlı olsun formumuza hoşgeldiniz. resimleri bekliyoruz..

Ömer Yıldız
17-01-2011, 22:31
evet sonunda büyük gün geldi ve 15 ocak sabahı ankara göraldan teslim aldım ve 262 km lik bir yolculukla konyaya geldim.şimdilik herşey oldukça yolunda beklediğimize değmiş görünüyor.ilk üç günün sonunda kafamdaki pekçok soru işareti de kaybolmuş durumda.ilk dizel aracım oldu 308 im ve o yüksek torka bağlı hızlanmayı hissetmek çok güzeldi.techno paket ve cam tavanla birleşen donanım seviyeside ayrı bir keyif kaynağı.
aotu6r ile ilgili pekçok kişinin kafasını karıştıran vites geçişlerindeki sarsıntı gerçekten çok ama çok azalmış alışılmaması mümkün değil.neden azalmış diyorum 2008 de auto6r ilk yollara çıktığında test etmiştim ve çok da memnum kalmamıştım buna yeni olmasıyla ilgili belirsizlik de eklenince kararım benzinli otomatik vites bir araçtan yana olmuştu.
şimdi sizlerle ilk yolculuğun yakıt tüketimiyle ilgili rakamları paylaşmak bilgi sahibi olanlarınızın cevaplaması istemiyle birkaç soru sormak istiyorum
**şimdi ankarada bayi çıkışında depoyu pompada ilk tık sesi gelene kadar doldurdum konyaya ulaşınca da aynı şekilde doldurdum.eski sistem anam babam usulü dediğimiz ölçümüde aynı zamanda yapabilmek için:)
**Yol bilgisayarı verilerine göre yolculuk mesafesi 262 km ortalama yakıt tüketimi 4,3 litre ortalama hızım ise 78 idi.ancak pompadaki durum bu şekilde olmadı.262 km lik yolculuktan sonra litresi 3,41 tl olan euro dizelden 45,80 tl lik yakıt aldım.yani ortalama yakıt tüketimini 5,1 litre ,,km deki yakıt tüketimini ise 0,174 tl olarak hesapladım.şimdi merak ettiğim yakıt tüketiminde yol bilgisayarı ile pompadaki hesap arasında neden bu kadar çok farklılık olduğu.bu fark hepinizin aracında bu şekilde çok oluyormu yoksa bu düzeltilmesi gereken bir sorunmudur.
**ikinci sorum kullanması çok keyifli ve güvenli olan blueooth la ilgili.telefonumun rehberini yol bilgisayarı ile senkronize ettim yol bilgisayarına rehberim eklendi ancak arada eksiklerle.listede bazı yerler boş görünüyor.telefonumun litesine kayıt yöntemiyle ilgili farklılık olmamasına rağmen neden listedeki bazı isimler eklenememiş olabilir çözüm öneriniz varmıdır?
yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

muhti
17-01-2011, 22:52
**ikinci sorum kullanması çok keyifli ve güvenli olan blueooth la ilgili.telefonumun rehberini yol bilgisayarı ile senkronize ettim yol bilgisayarına rehberim eklendi ancak arada eksiklerle.listede bazı yerler boş görünüyor.telefonumun litesine kayıt yöntemiyle ilgili farklılık olmamasına rağmen neden listedeki bazı isimler eklenememiş olabilir çözüm öneriniz varmıdır?
yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.


öncelikle aracınız hayırlı olsun, aracımız bire bir aynı sizinle, çok zevkli bir seçim..
ikinci sorunuza gelince yol bilgisayarından rehberime bende ulaşabiliyorum fakat bunun için önce menüye girmek ordan tam hatırlayamıyorum bir kaç tuşa daha basarak ancak rehbere ulaşabiliyorum. çok üzerinde ugrasmadım bunun kısayolu var mı? yoksa pek kullanışlı bir özeelik değil gibi çünkü telefondan rehbere ulaşmak cok daha kolay bence. bir de mesela rehberde k harfinde birine ulaşmak için 10larca kez basmak mı gerekecek aynı tuşa? rehberinizdeki bazı isimlerin gözükmemesine sebep olarak emin olmamakla birlikte kayıtlı isimlerin bir kısmının sim hafızasında bir kısmının telefon hafızasında olmuş olabileceği geliyor aklıma.. benim rehberimdeki herkes sime kayıtlı ve herkes ekranımda görünüyor. ama dediğim gibi menüden rehbere ulaşmak pek işlevsel gelmiyor bana onun haricinde bluetooth özelliği gerçekten de çok keyifli ve gelen ses son derece pürüzsüz..

EMRE
17-01-2011, 22:59
omer ankarada mazotun litresini ne kadara aldin.konyayla arasinda fiyat farki varmiydi.cunku ben ayin 13 unde ankaradan litresini 3.32 ye almistim.bluetooth rehberi bende de ayni sekilde inceleme firsatim olmadi ama tahminim ya sesli harfli kayitlari okumuyor yada telefon rehberini gormuyor diye dusunuyorum.ilk firsatta inceleyip sanada bilgi veririm aracin tekrar hayirli ugurlu olsun iyi gunlerde kullanman dilegiyle.

Ömer Yıldız
17-01-2011, 23:05
evet rehbere kolay ulaşılmıyor haklısın.zaten rehberi yol bilgisayarına eklememin sebebi buradan arama yapmak değil söylediğin gibi telefondan ulaşmak daha kolay. yol bilgisayarından k vaya başka harfle başlayan birine ulaşmak çok zor kısa bir yolunuda bulamadım malesef.benim amacım arayan olduğunda digital ekranda isminin görünmesi.kayıt edilebilenlerin isimleri görünürken kayıt edilemeyenler aradığında aslında telefon rehberinde kayıtlı olsada sadece numarası görünüyor.telefon rehberimdeki kayıtlı numaraların hepsi telefon hafızasında (sim karta sığmadığı için)

Ömer Yıldız
17-01-2011, 23:10
emre hocam ankarada 3.32 tl konyada ise 3,41 tl idi.ama hesap konyadaki ne göre tutmuyor nedense yol bilgisayarı oldukça düşük gösteriyor.sen elektronikçisin şu bluetooth işini çözersin artık..

muhti
17-01-2011, 23:14
doğru söylüyorsunuz ben o açıdan düşünmemiştim arayanın isminin gözükmemesi kötü gerçekten.. bende bir daha bakacağım cıkmayan isim var mı varsa sebebi ne öğrenirsem paylaşırım burdan..

EMRE
17-01-2011, 23:36
omer cok emin olmamakla birlikte direksiyon altindaki muzik sisteminin kumandasi uzerindeki source tusuna iki saniye basili tut telefon rehberine ulasman lazim daha sonra yine kumanda uzerindeki sonsuz donen kanal arama tusuyla asagi yada yukari rehber icinde hizli bir sekilde gezinebilirsin yani sistemin isleyis tarzi bu sekilde olmasi lazim bir dene bakalim.

reisG
18-01-2011, 08:41
Yeni aracınız ile keyifli kullanımlar dilerim. Askerliğimi yaptığım Konya'ya selam olsun.

Esat
18-01-2011, 12:03
menuden ulaşabilirsin yada direksiyonda radio cd vs geciren tuşa 3 saniye basılı tut alt üst tuşlardan da isim gecirebiliyorsun 5 li 5li sıra

m_u_r_a_t06
18-01-2011, 16:38
Source tuşuna 2 sn basılı tutulduğunda rehbere ulaşılabiliyor. Radyo kanalı değiştirme ve şarkı değiştirmeye yarayan butonlara bastığınızda soyadına göre harfleri atlıyor. Mesela c harfine ulaşmak isterseniz üstteki butona 3 kere basmanız gerekiyor. Arkadaki yuvarlak olarak çevirdiğimiz buton ise tek tek isimlere bakmanıza yardımcı oluyor.

Bazı numaraların rehberde görünmemesinin sebebi ise; öncelikle araç kiti soyadı-adı şeklinde sıralama yapıyor. Kayıtlı kişinin soyadı girilmemiş sadece adı girilmişse rehberin en sonuna atıyor.
Ç harfi hariç diğer türkçe karakterleri okumadığı için rehberde görünmüyor.
Yine kişiyi kaydederken doğum günü adres, e-posta gibi bilgilerde eklemişseniz hatta resim ve kişiye özel melodi eklemişseniz bu kişileri de rehberde göremiyorsunuz.

Birde sırası gelmişken, bluetooth açıkken özel görüşme yapmak istiyorsanız iphone de tel üzerinde seçenek çıkıyor oradan seçerek özel görüşme yapabiliyorsunuz. (Karşı taraf telefonu açtıktan sonra)

Diğer telefonlar için karşı taraf telefonu açtıktan sonra source tuşuna 2 sn. basılı tutuyorsunuz ve seçenekler çıkıyor buradan "gizli görüş" seçeneğini seçerek özel görüşme yapabiliyorsunuz.

bu arada blackbery sahibi arkadaşlarda son arananları cevapsız çağrıları source tuşuna basınca çıkan seçeneklerden seçerek görebiliyorlar.

Ömer Yıldız
20-01-2011, 12:26
Yeni aracınız ile keyifli kullanımlar dilerim. Askerliğimi yaptığım Konya'ya selam olsun.

çok teşekkür ederim reisG konyadan da size selam olsun...

Source tuşuna 2 sn basılı tutulduğunda rehbere ulaşılabiliyor. Radyo kanalı değiştirme ve şarkı değiştirmeye yarayan butonlara bastığınızda soyadına göre harfleri atlıyor. Mesela c harfine ulaşmak isterseniz üstteki butona 3 kere basmanız gerekiyor. Arkadaki yuvarlak olarak çevirdiğimiz buton ise tek tek isimlere bakmanıza yardımcı oluyor.


çok teşekkürler m_u_r_a_t06.güzel bilgiler bunlar en kısa zamanda denerim...

Ömer Yıldız
26-01-2011, 22:00
Arkadaşlar aracımın lastiklerindeki hava basıncını tavsiyelerinize uyarak kontrol ettim ve hepsi 50 psi seviyelerindeydi.akıl alır gibi değil.nasıl olurda bu araçların ilk kontrolünde bayide bu ayarlanmaz ya da uyarılmayız anlayamadım...

reisG
27-01-2011, 09:39
Arkadaşlar aracımın lastiklerindeki hava basıncını tavsiyelerinize uyarak kontrol ettim ve hepsi 50 psi seviyelerindeydi.akıl alır gibi değil.nasıl olurda bu araçların ilk kontrolünde bayide bu ayarlanmaz ya da uyarılmayız anlayamadım...

konu hakkında herşey,
http://www.forumpeugeot.com/index.php?topic=1609.msg28084;topicseen#msg28084

EMRE
27-01-2011, 12:34
omer ben araci alirken ozellikle sordum lastik hava basinclari kontrol edildimi diye evet 34 ayarlandi dediler.daha sonra yaptigim kontrolde lastik hava basinclarinin 40 civarlarinda oldugunu gordum ve hepsini 32 ye ayarladim.yani sorsaydin hicbisey degismezdi kontrol edildi seklinde bir cevap alacaktin.