PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.6 VTI Kalorifer Isıtmıyor?

N3CAT1
18-12-2016, 11:21
Arkadaşlar malum soğuklarda kalorifer kullanma ihtiyacı oluyor. Geçen sene de aynı sıkıntıyı yaşamıştım. Radyator peteği temizlendi bir makine ile. O zaman duzelmisti. Bu sene yine az ısıtıyor. Ben de petekteki suyu boşalttım. 4 - 5 defa doldur boşalt yaptım belirli süreler çalıştırarak.

Bu işlemleri yapmadan önce petegin alt tarafı ısınmıyordu. Şimdi ısınıyor. Fakat hala az sıcak veriyor. Acaba havasını falan mı almak gerekiyor? Veya başka bir problem mi olabilir?

eddy_fs
30-12-2016, 10:51
merhaba
petek ile alakalı bir durum degil hararet göstergesi arac boş viteste iken yükselip viteste giderken ısı düşüyorsa termostat arızası olmuş benim aracımda da aynı sorun var 350-400 tl civarında

LeventNz
06-01-2017, 09:39
N3CAT1 Merhabalar Sorununun aynısı yaşamış biri olarak cevaplayayım. Termostat arızası olsa dahi sıcaklığı alabilirsin. Sadece hararet ekranında sıcaklığı göremezsin. Peteğe makina bağlatman hiç birşeyi değiştirmiyor. Tıkanık kanalları açmıyor çünkü. O yüzden yapman gereken direk petek alıp yenisini taktırman. Ben peteği kocaeliden yan sanayi olarak aldım kale markaydı 200 tl ye. Taktırmasınıda bir arkadaşa yaptırdım. O yüzden direk peteği değiştir. Bendeki peugeot 308 2011 model VTI.