Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomatik Katlanır Ayna Ses Sorunu!
Arkadaşlar, 2009 Model Premium 308 aracım var. Otomatik katlanır aynalardan sağ tarafta olan kapanırken değilde sadece açılırken değişik rahatsız edici bir ses çıkarıyor.
Nedenini veya çözümünü bilen var mı? Bir kaç kişiye sordum yapılacak birşey yok dedi. Wd40 Sprey sıktım ama faydası olmadı.
Birşeyler sıkışmış olabilir kablolar gergin olabilir ses sürtünme sesimi yoksa gırc gırc gırc sesi tarzındaysa içini açtırman gerek benim görüşüm bu yönde.308 kullanan arkadaşlar belki yardımcı olabilir başlarına geldiyse eğer.Sorununuz kısa zamanda çözülür inşallah
Daha önce böyle bir şey yoktu 1-2 hafta önce açılırken olmaya başladı ve devam ediyor. Gıcır gıcır değilde sanki motorundan gelen bir sese benziyor tam açılana kadar devam ediyor. Ses uzaktan bile duyuluyor. Sanayide bi ustaya sordum ona yapacak birşey yok dedi bilmiyorum belki uğraşmamak için söyledi ama çözümü olmadığını sanmıyorum. Teşekkür ederim.
Elbet çözümü vardırda usta uğraşmak istememiştir şimdi çalışan aleti bozmak ta var düşüncesiyle işe yaklaşmamıştır (çalışıyor mu çalışıyor ses olsa nolur düşüncesindeki usta) Motorundan ses geliyorsa zorlanıyor galiba açıp kapatırken birşey sıkışmışta olabilir ses artarsa götürün derim başka bir ustaya ama ilk arkadaşların senin sorununu görsün birşey derlerse ona göre hareket edersiniz.
Aynen ustalar o kafada çalışıyorsa sorun yok :) ama ses beni rahatsız ediyor. Bakalım burdaki arkadaşların yorumuna göre hareket edeceğim belki bilen veya başına gelen vardır...
canmühür
04-05-2016, 22:25
Her halukarda aynanin usta gormesi gerekecek gibi duruyor. Eger disardan mudahale eduleneyecek bir durumsa (yabanci madde sikismasi vb) mutlaka bir ustanin bakmasi gerekecektir bunun icinde bence yorumlari cok bekleyip hareket etmeyin bir usta actiginda isinizi çözecektir kanısındayım en azindan ici acilinca sesin kaynagi ve mudahale edilip edilemeyecegi karari verilir
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
converse10
04-05-2016, 22:37
Sprey hiç uğraşmayın ayna içerisindeki dişli gurubu kapalı sistem faydası olmaz.Tahminen aynanın gövdesindeki sinyalin arkasındaki Ve monte edildiği kapak kısmı sürüyordur.Ben kendi aracına otomatik katlanır aynayı sonradan monte ettim.Bu sorun başıma geldi.Gövde kolundaki kapakları düzelince geçti.Kolay gelsin
Sprey hiç uğraşmayın ayna içerisindeki dişli gurubu kapalı sistem faydası olmaz.Tahminen aynanın gövdesindeki sinyalin arkasındaki Ve monte edildiği kapak kısmı sürüyordur.Ben kendi aracına otomatik katlanır aynayı sonradan monte ettim.Bu sorun başıma geldi.Gövde kolundaki kapakları düzelince geçti.Kolay gelsin
Gövde kolundaki ve kapakları kontrol ettim ama sorun gözükmüyor...
converse10
06-05-2016, 11:18
Hocam o zaman dişli gurubunda arıza vardır çünkü mekanizmayı kasacak veya ses yapıcak bir kablo sistemi yok.Dişli grubuna kapalı sistem olarak yapılmış açmanız sizi baya zorlar kolay gelsin